Το σουβλάκι είναι έδεσμα που προέρχεται από την ελληνική αρχαιότητα γνωστό με την ονομασία κάνδαυλος, ενώ αναφέρεται και στο έργο Δειπνοσοφιστές του ρήτορα Αθήναιου. Ο Ηγήσιππος στο Οψαρτυτικό του, δηλ. στον οδηγό μαγειρικής που έγραψε, αναφέρει ένα έδεσμα που λεγόταν κάνδαυλος και ήταν κάτι ανάλογο με το σημερινό σουβλάκι. Συνδύαζε κομμάτια από ψητό κρέας,
πίτα, τυρί και άνηθο και σερβιριζόταν με ζουμί
Σε αντίθεση με τους αρχαίους ημών προγόνους που είχαν ως κύριο γεύμα τους το βραδινό και το έτρωγαν υπό τη μορφή συμποσίου (δηλαδή πολλοί μαζί), ο σύγχρονος Έλληνας παραγγέλνει περισσότερο το μεσημέρι, δε φοβάται να απολαύσει το φαγητό του μόνος του και συνδυάζει τη λιγούρα με τη σωστή διατροφή που επιβάλλει πολλά μικρά γεύματα και σωστές ποσότητες.
Από τις ιστορικές αναφορές τις περιόδου δεν ξέρουμε αν υπήρχαν ειδικά κανδαυλοπωλεία που κάναν διανομή, σήμερα όμως ξέρεις που μπορείς να παραγγείλεις κάνδαυλο
https://www.e-food.gr/blog/%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9/
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.