Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ" ΕΝΩΣΗ. ΤΡΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ.


«Το  βασικό  σχέδιο  της  Λέσχης  Μπίλντερμπεργκ  καθορίζει  ότι  ενάμιση  εκατομμύριο  λαθρομετανάστες  θα  εισέρχονται  υποχρεωτικά  στις  χώρες  της  Ευρώπης  κάθε  χρόνο.  Τελικός  στόχος  η  δια  της  βίας  δημιουργία  μιας  νέας  μελαμψής  ράτσας.  Όσοι  αντιδρούν  σθεναρά  και  προβάλλουν  αντίσταση  στο  σχέδιο  αυτό,  πρέπει  να  σκοτώνονται».  Αμερικανός  δημοσιογράφος  Thomas P.M. Barnett,  στο  βιβλίο  του  «Ο  Νέος  Χάρτης  του  Πενταγώνου»,  2004. 

Νάιτζελ Φάρατζ: «Το  μεγαλύτερο  επίπεδο  διεθνούς  συνωμοσίας  της  ιστορίας.  Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τον έλεγχο των Βρυξελλών δεν είναι άλλος από τον Τζορτζ Σόρος και το ίδρυμά του Open Society το οποίο ελέγχει πρακτικά τις Βρυξέλλες και την ΕΕ». 
https://youtu.be/uYnesCyRKg4

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: "200 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ   ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΙΟΥΔΑΙΟ  ΣΟΡΟΣ".

Αναστάτωση έχει προκληθεί από έγγραφο της οργάνωσης «Ανοιχτή Κοινωνία» (Open Society) του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, στο οποίο παρουσιάζεται λίστα με 226 Ευρωβουλευτές που η οργάνωση θεωρεί «αξιόπιστους συμμάχους». Το έγγραφο αποκαλύφθηκε από τα DC Leaks


Η λίστα βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019).

Σύμφωνα με τη λίστα, τους ισχυρισμούς της οποίας δεν υιοθετούμε, προσκείμενοι στην «Ανοιχτή Κοινωνία» είναι πολιτικοί βαρέων βαρών της ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως ο Μάρτιν Σουλτς, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ.
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αντέδρασε έντονα, η μόνη μέχρι στιγμής, από τους ισχυρισμούς της «Ανοιχτής Κοινωνίας» ότι «ελέγχει» ή βρίσκονται κοντά στις απόψεις της το 1/3 των Ευρωβουλευτών.
Ο Ζόλταν Κοβάτς (Zoltán Kovács), ο Ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης, αναρωτήθηκε πώς ο Τζορτζ Σόρος μπορεί και συναντά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κεκλεισμένων των θυρών δίχως να γίνεται γνωστό το θέμα συζήτησης και τόνισε ότι οι θέσεις της ΕΕ για τους μετανάστες είναι ίδιες με της «Ανοιχτής Κοινωνίας».
Για την ουγγρική κυβέρνηση, οι ισχυρισμοί περί επιρροής του Σόρος στην πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ, που ακούγονταν ως «θεωρίες συνωμοσίας», πρέπει να ειδωθούν με νέα ματιά μετά την αποκάλυψη των εγγράφων της «Ανοιχτής Κοινωνίας».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ:

IΤΑΛΙΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ: «ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...
 

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017
ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Άρθρο της Ιταλίδας ανθρωπολόγου Ida MagliΜετάφραση & Σχολιασμός: Θεόδωρος Λάσκαρης
     
 

Η Ida Magli (γεννήθηκε στη Ρώμη το 1925 και πέθανε τον Φεβρουάριο του 2016) υπήρξε ανθρωπολόγος, φιλόσοφος, συγγραφέας και ακαδημαϊκός. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με την εφημερίδα ‘La Repubblica’ και το εβδομαδιαίο περιοδικό ‘L'Espresso’, καθώς και με την εφημερίδα ‘Il Giornale’. Δίδαξε στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας της και έγραψε εκατοντάδες έργα που αναλύουν τα κοινωνικά φαινόμενα με την μέθοδο της ανθρωπολογικής επιστήμης. Η Magli υπήρξε η πρώτη που χρησιμοποίησε την ανθρωπολογική μέθοδο για την ανάλυση της ευρωπαϊκής κοινωνίας και ιδιαίτερα της ιταλικής, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Έντονα επικριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στην λεγόμενη «ευρωπαϊκή ενοποίηση», στην ‘πολιτική ορθότητα’ (την οποία ονόμαζε «την πιο ριζική μορφή πλύσης εγκεφάλου που οι κυβερνήτες επέβαλαν ποτέ στους υπηκόους τους») και στο πολυπολιτισμικό μοντέλο κοινωνιών
                         
 Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι ανθρωπιστικές επιστήμες  εξαφανίστηκαν από τον ορίζοντα της μαζικής πληροφόρησης και αυτό επιτεύχθηκε απλά με τη σιωπή, δηλαδή μη μιλώντας πλέον για αυτές. Δεδομένου του τεράστιου ενθουσιασμού που είχαν προκαλέσει την περίοδο μεταξύ του τέλους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι τη δεκαετία του 1990, το γεγονός ότι κανείς δεν επισήμανε αυτή την εξαφάνιση αποτελεί την επιβεβαίωση ότι η εξαφάνιση ήταν ηθελημένη. Οι καθέδρες προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά οι επιστήμες τους δεν ενδιαφέρουν τα μέσα πληροφόρησης.
Ταυτόχρονα, με διαταγή της ΕΕ, αφαιρέθηκαν από τα σχολεία αρχαίες, ευγενείς και βασικές επιστήμες όπως η γεωγραφία, η λατινική και αρχαία ελληνική γραμματεία (με τις αντίστοιχες γλώσσες τους), μειώνοντας τες σε φαντάσματα, σε κομμάτια μιας ανύπαρκτης γνώσης.
Ακόμη και η ιστορία, στερημένη από όλες τις μεθοδολογικές συμβολές με τις οποίες η σύγχρονη εποχή την είχε εμπλουτίσει, φαίνεται να έγινε ένα απομεινάρι άλλων καιρών, αδύναμη να δώσει στους ανθρώπους εκείνη την αυτογνωσία που είναι ο κύριος καρπός της και αποτελεί βασική κατάκτηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ασφαλώς και αυτό αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε μέσα σε απόλυτη σιωπή.

 

Ως φαίνεται, ζούμε σε μία κοινωνία αναλφάβητων, όπου κανείς δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει και να εκφράσει μία κρίση πάνω σε παρόμοια μέτρα. Ωστόσο, ακόμη και μόνο ο κλάδος των Ιταλών καθηγητών* αποτελείται από σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα, πως δεν διαμαρτυρήθηκαν και δεν εξέφρασαν τη γνώμη τους για μία τόσο σοβαρή απόφαση; Οι κυβερνήτες, έχοντας προνοήσει να εκπαιδεύουν όλους με τα κρατικά σχολεία, υπαγορεύουν επίσης και το είδος της διδασκαλίας στο οποίο οι πολίτες πρέπει να υπόκεινται. Πρόκειται για μια διδασκαλία την οποία μπορούμε να συνοψίσουμε ως ακολούθως: οι μαθητές πρέπει να μελετούν με τρόπο που να μην μαθαίνουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα.
Κατά πρώτον, δεν πρέπει να μαθαίνουν να σκέπτονται. Άλλωστε, σε τι χρησιμεύει  η “σκέψη”, σε τι χρησιμεύει η ”γνώση”; Κατά συνέπεια, πρέπει να μάθουν τα πάντα χωρίς να μάθουν τίποτα για τον εαυτό τους, για τη ζωή τους, για την ιστορία τους, για το έθνος τους, για τους θεσμούς και την εξουσία που στηρίζει αυτούς τους θεσμούς. Γίνεται κατανοητό, ότι όλα αυτά προγραμματίστηκαν βάσει τη ιδεολογίας αυτών που κυβερνούν την Ευρώπη και που ο απώτερος σκοπός της είναι η παγκόσμια ομογενοποίηση, ο σχηματισμός όμοιων ατόμων, των “πολιτών του κόσμου”. 

Είναι υποχρεωτικό, ωστόσο, να διδάσκονται τα παιδιά την έννοια του φύλου όπως αυτή ασφαλώς καθορίστηκε από την Εξουσία. Όχι εκείνη (την έννοια) που το παιδί βλέπει, αισθάνεται, αγγίζει από όταν γεννήθηκε· όχι εκείνη της φύσης, δηλαδή του αρσενικού και του θηλυκού αλλά εκείνη του “gender” (όρος που ποτέ δεν μεταφράζεται λόγω της ασάφειας του). Πρόκειται για μια έννοια που επιβλήθηκε από ομοφυλόφιλους άνδρες και που οι χώρες εν συνεχεία αποδέχτηκαν. Κατά συνέπεια, είναι αρσενικό ή θηλυκό ή ακόμη και trans, το άτομο που θέλει, σκέπτεται ή επιθυμεί να είναι έτσι. Το συμβούλιο της Ευρώπης προσέφερε την υποχρεωτική πορεία για όλους. Στην πολυκλινική του Μπάρι γίνονται αλλαγές φύλου με κόστος επέμβασης τα 170 χιλιάδες ευρώ. Τα ποσά αυτά παρέχονται  από το ταμείο της Περιφέρειας, προσφορά που φυσικά εξυπηρετεί την αύξηση των επεμβάσεων.

Τίθεται ασφαλώς το ερώτημα: γιατί θέλουν να καταστήσουν πιο συχνές και να ομαλοποιήσουν τις αλλαγές φύλου φορτώνοντας τα έξοδα πάνω στους ώμους της κοινωνίας; Η εξήγηση πρέπει να αναζητηθεί στην επιθυμία τους για ενσωμάτωση. Οι σημερινές χειρουργικές τεχνικές  διευκολύνουν αυτό το σκοπό, αν και πρόκειται για επεμβάσεις πολύπλοκες, οι οποίες αφήνουν πάντα αρνητικές φυσικές και ψυχολογικές συνέπειες. Όμως, ένα πράγμα μπορεί να συναχθεί με ασφάλεια από αυτές τις συμπεριφορές και αυτό είναι το ακόλουθο: στην κατεύθυνση του “Εργαστηρίου της Καταστροφής”, η τελική ομοιότητα δεν θα είναι μόνο εκείνη των ιδεών, της γλώσσας, της θρησκείας, της πατρίδας αλλά και η φυσική. Η ομοιότητα-ισότητα (ισομορφισμός) που επιδιώκεται πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο “αδιάκριτη”, οπότε το μοντέλο είναι το “trans”.

Αυτό λοιπόν που έχουμε σήμερα μπροστά μας στο δυτικό κόσμο είναι ο κόσμος της μη-Μορφής που αξιώνει να γίνει το επικρατούν μοντέλο πάνω στη Μορφή. Είναι αυτό στο οποίο τείνει το “Εργαστήριο της Καταστροφής”, διότι τίποτα δεν είναι πιο αδύναμο από τη μη–Μορφή. Όπως είναι προφανές, επί του “γκρι” στο οποίο μειώνεται η Ευρώπη και το οποίο είναι αδύναμο από μόνο του, θα θριαμβεύσει στο τέλος το “μαύρο”. Πρόκειται λοιπόν, για την προετοιμασία των νέων ώστε να μην ανήκουν πουθενά, να μην ταυτίζονται με τίποτα και να μην γνωρίζουν να προσανατολιστούν σεξουαλικά αλλά  ούτε και γεωγραφικά. Αυτό το τελευταίο δηλώθηκε με απλότητα εξαλείφοντας τη γεωγραφία από τη σχολική διδασκαλία. Άλλωστε, σε τι θα χρησίμευε μια που “ο πλανήτης ανήκει σε όλους”;

*Η διάταξη ασφαλώς αφορά όλα τα σχολεία των χωρών της Ε.Ε.. 
 
 
  

                        


         ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ                                                
                             

Το χωνευτήρι..

Σε ένα προηγούμενο άρθρο του Θεόδοτου είχαμε γράψει το ακόλουθο για τη βαθύτερη σημασία των Μορφών: «Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα εισήγαγε μία έννοια με τεράστια φιλοσοφική, μεταφυσική και ανθρωπολογική σημασία: την έννοια της Μορφής. Οι υλικές μορφές, κατά τον Πλάτωνα, αποτελούν είδωλα ή αντίγραφα των αρχετυπικών μορφών που βρίσκονται στον άυλο κόσμο των Ιδεών. Για τους Πυθαγόρειους, η λέξη Κόσμος σήμαινε τάξη και αρμονία, γι αυτό και ονόμαζαν το σύμπαν, Κόσμο. Αυτές οι  ιδιότητες (τάξη και αρμονία), μπορούν να εκφραστούν μόνο διαμέσου της Μορφής. (Aς σκεφτούμε τη γεωμετρία των μορφών μέσα στη φύση: από τη νιφάδα του χιονιού, μέχρι τα φύλλα των δένδρων και τα λουλούδια.) Όμως, η Μορφή είναι απαραίτητη και για ένα άλλο λόγο: ξεχωρίζει την μία ύπαρξη από την άλλη. Οριοθετεί την ψυχική και νοητική οντότητα, και ταυτόχρονα τη “φανερώνει”. Το τελευταίο είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για τον Πλατωνικό έρωτα: ένα πρόσωπο (προς + όψη) που έλκεται προς ένα άλλο διαφορετικό πρόσωπο.» Και φυσικά, ακριβώς τα ίδια ισχύουν όχι μόνο για τις υλικές-φυσικές Μορφές αλλά και για τις πνευματικές, τις ψυχικές και τις νοητικές Μορφές, όπως επίσης για τις γλωσσικές, τις εθνικές και τις  πολιτιστικές. 

 

Είπαμε παραπάνω πως: «… η Μορφή είναι απαραίτητη και για ένα άλλο λόγο: ξεχωρίζει τη μία ύπαρξη από την άλλη. Οριοθετεί την ψυχική και νοητική οντότητα…». Πράγματι, τι θα ήταν το αυγό χωρίς το κέλυφος του; Ένας άμορφος ζελές χωρίς όρια, ο οποίος με ευκολία θα συγχωνευόταν με  έναν άλλο. Έτσι  λοιπόν, ο στόχος είναι να επέλθει η τήξη και η ομογενοποίηση των μορφοποιητικών κελυφών (των ανθρώπων, των πολιτισμών, των εθνών κλπ) μετατρέποντας τα σε ένα ζελέ, ο οποίος απλώς θα περιβάλλεται από μία άμορφη μεμβράνη.                 

Εάν λοιπόν οι Μορφές είναι το αποτέλεσμα της Θείας ποίησης (δημιουργίας), η εξάλειψη τους είναι μία καθαρά γνωστική πράξη, μία  εχθρική προς το δημιουργημένο Κόσμο ενέργεια.  

Ο Θεός μορφοποιεί, ενώ ο Γνωστικός ομοιομορφοποιεί. Οι εξουσιαστές λοιπόν έχοντας θέση ως στόχο τους την καταστροφή των διαφορών εφηύραν ένα τέχνασμα, την “αποδοχή της  διαφορετικότητας”.

Τέλος, να επισημάνω, ότι  η υποκρισία των υπέρμαχων των “ατομικών” και “ανθρώπινων δικαιωμάτων” φαίνεται από το γεγονός ότι πολλές χώρες στην Ευρώπη επιτρέπουν τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ερώτηση προς πολιτικούς και νομοθέτες: το ατομικό και ανθρώπινο δικαίωμα του παιδιού να ανατραφεί από μία κανονική οικογένεια με πατέρα και μητέρα που πήγε; Το παιδάκι ατομικά δικαιώματα δεν έχει; 

Θα μου πείτε βέβαια αυτά είναι “ψιλά γράμματα”. Και θα έχετε ασφαλώς δίκιο, διότι εδώ πλέον οι φεμινίστριες ήδη αρχίζουν να παίρνουν και θέσεις πρακτικά υπέρ της “έκτρωσης και μετά τη γέννηση”. Ξέρετε, κάποια παιδία ξεφεύγουν από το φεμινιστικό ολοκαύτωμα των εκτρώσεων και γεννιούνται, αυτό ασφαλώς για τους εξουσιαστές είναι ανεπίτρεπτο, ειδικά δε όταν τα παιδία είναι από λευκούς γονείς. Ταυτόχρονα δε, έχουμε παράλληλα το φαινόμενο “επιστήμονες” να παρουσιάζουν τη βρεφοκτονία με ακαδημαϊκούς όρους για να την κάνουν πιο αποδεκτή… 

Όταν λοιπόν κάποιες φορές, γράφουμε στο Θεόδοτο για δαιμονισμένους πολιτικούς, πιστεύετε πως η περιγραφή αυτή απέχει πολύ από την πραγματικότητα;




 

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017,  Κόκκινος  Ουρανός


Ορμπάν: Το Δίκτυο Soros στις Βρυξέλλες σχεδιάζει την

δημιουργία μιας Ευρώπης «μικτού πληθυσμού»


Ένα δίκτυο που διαχειρίζεται ο George Soros έχει μεγάλη επιρροή στα όργανα της ΕΕ στις Βρυξέλλες και προωθεί τη δημιουργία μιας «Ευρώπης μεικτού πληθυσμού» με την ενθάρρυνση της μετανάστευσης, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Μιλώντας στο Ράδιο Kossuth την Παρασκευή, ο Βίκτορ Ορμπάν επιτέθηκε λεκτικά στον Σόρος, αποκαλώντας τον «αφεντικό πολιτικών μαριονέτων» με μεγάλη επιρροή στους κορυφαίους θεσμούς της ΕΕ.


Οι άνθρωποι του Σόρος έχουν διεισδύσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε άλλα όργανα του 28μελούς συνασπισμού, δήλωσε ο Ορμπάν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια «Ευρώπη μεικτού πληθυσμού» και να αναγκάσουν τη Βουδαπέστη «να καταδικαστεί και να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική της».


Περισσότεροι από 200 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαριθμούνται από την «αυτοκρατορία» του Soros ως «φίλοι του δικτύου», συνεχίζει ο Orban. «Υπάρχουν λίγοι από αυτούς στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων [LIBE], συμπεριλαμβανομένων Ούγγρων», είπε.


Ο Ορμπάν, ο οποίος θα επιδιώξει την τέταρτη θητεία του ως πρωθυπουργός της Ουγγαρίας τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ότι έχει διατάξει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να ερευνήσουν την «αυτοκρατορία του Σόρος» και να την «εκθέσει στο κοινό».



«Οι εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας θα εκθέσουν το δίκτυο Soros που προσπαθεί να επηρεάσει την ζωή των Ευρωπαίων», δήλωσε ο Orban. «Ποιοι είναι αυτοί οι Ούγγροι που συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή από εδώ, την Ουγγαρία;» ρώτησε.


Ο Ορμπάν έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τον δισεκατομμυριούχο χρηματοδότη ότι συνωμοτεί στις Βρυξέλλες για τη δημιουργία μιας «νέας, μικτής, μουσουλμανοποιημένης Ευρώπης». Διαβεβαίωσε σταθερά ότι ο Σόρος έχει μεγαλύτερη επιρροή στις Βρυξέλλες παρά στην Ουάσινγκτον ή στο Τελ Αβίβ.


Τον Ιούνιο, ο Σόρος χαρακτήρισε την Ουγγαρία ως «κράτος μαφία», ενώ ο Ορμπάν περιέγραψε τα σχόλιά του ως «δήλωση πολέμου».


«Το μόνο δίκτυο που λειτουργεί με τρόπους μαφίας, το οποίο δεν είναι διαφανές στην Ουγγαρία είναι το δίκτυο Soros», δήλωσε ο Orban.


Νωρίτερα φέτος, ο Orban ανακοίνωσε ότι οι "φιλανθρωπικές" οργανώσεις του Soros θα "σκουπιστούν" από την Ουγγαρία. Τώρα, είναι υποχρεωτικό για όλες τις μη κυβερνητικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό να αποκαλύπτουν την ταυτότητα σημαντικών ξένων χορηγών.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινήσει νομικές ενέργειες εναντίον της κυβέρνησης του Ορμπάν, υποστηρίζοντας ότι τμήματα του νόμου της Ουγγαρίας κατά των ΜΚΟ είναι «αντίθετα με τη νομοθεσία της ΕΕ».



 



Ο Βίκτορ Ορμπάν έχει κάθε δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι ο Σόρος και τα όργανά του στις Βρυξέλλες είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν τους Ευρωπαίους σε ένα λαό μεικτής φυλής. Ο Richard von Coudenhove-Kalergi, «πατέρας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγραψε ξεκάθαρα σχετικά με τον γενοκτονικό αυτόν μετασχηματισμό. Στην μονογραφία του με τίτλο «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι «ο άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλής. Οι σημερινές φυλές και κάστες θα εξαφανιστούν σταδιακά εξαιτίας της απώλειας του χώρου, του χρόνου και των προκαταλήψεων. Η φυλή του μέλλοντος, παρόμοια στην εμφάνισή της με τους αρχαίους Αιγυπτίους, θα αντικαταστήσει την ποικιλομορφία των λαών με μια ποικιλομορφία ατόμων»


 


 

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
Ο Μάικλ Μπλακ συζητά με τη Φωτεινή Μαστρογιάννη για την παγκόσμια διακυβέρνηση και το μέλλον της Ευρώπης


Φωτεινή Μαστρογιάννη

Το Διαδίκτυο έχει αναδείξει νέους διαμορφωτές κοινής γνώμης, προσωπικότητες που δεν είναι γνωστές από τα παραδοσιακά ΜΜΕ και που πολλές φορές εκφράζουν μία εναλλακτική άποψη. Οι νεότερες γενιές, ειδικότερα, αγαπούν αυτές τις διαφορετικές φωνές πολύ περισσότερο από τους «επώνυμους» και τις παρακολουθούν κυρίως μέσω του YouTube.







Ο Μάικλ Μπλακ (Michael Black) είναι μία τέτοια ανερχόμενη φωνή του YouTube, Βρετανός, πρώην αναλυτής της εταιρείας πληροφορικής Intel αλλά και πολιτικός σχολιαστής. Τις απόψεις του θα τις ακούσετε στο κανάλι του στο YouTube: Michael Black.


Στη συζήτηση που έκανε με τη Φωτεινή Μαστρογιάννη περιέγραψε το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ερμήνευσε το μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά και την απώλεια της Ευρωπαϊκής κουλτούρας και ατομικής ταυτότητας. Επισήμανε ότι είναι πολύ πιθανή μία εσκεμμένη μαζική εξόντωση πληθυσμών ως «προτεινόμενη λύση» από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ  για το «πρόβλημα» του υπερπληθυσμού.


 




Φωτεινή Μαστρογιάννη: Μάικλ, ποια είναι η άποψή σου για την Ευρωπαϊκή Ένωση;


Μάικλ Μπλακ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει ένα υπερκράτος που δεν είναι υπόλογο σε κανέναν. Ως εκ τούτου, αποτελεί κίνδυνο για την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών των κρατών μελών της.



ΦΜ: Θεωρείς ότι το Μπρέξιτ σαμποτάρεται;





ΜΜ: Κάποια μέρη του καθεστώτος προσπαθούν ενεργά να εμποδίσουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



ΦΜ: Ποιο νομίζεις ότι θα είναι το μέλλον της ΕΕ;




ΜΜ: Η ΕΕ από την ίδρυσή της προοριζόταν να αποτύχει. Το ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο οικοδομήθηκε βασίζεται στην ισότητα των αποτελεσμάτων και όχι στις ίσες ευκαιρίες. Με αυτό εννοώ ότι αγνοεί τις διαφορές στον πολιτισμό, τη γλώσσα και ακόμη και τα ήθη και έθιμα των διαφορετικών λαών. Το ήθος  της ΕΕ στηρίζεται στην ιδέα ότι όλες οι κοινωνίες μοιράζονται τα ίδια ιδεώδη. Αυτό είναι αντικειμενικά ψευδές. Ως εκ τούτου, επιμένουν στη συμμόρφωση μέσω της καταναγκαστικής εξουσίας του υπερκράτους τους. Αλλά χρησιμοποιούν αυτή τη δύναμη μόνο εναντίον των λαών της Ευρώπης. Έτσι, η ΕΕ έχει γίνει τυραννική εξ ορισμού. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μαζί της, η βαλκανιοποίηση των κρατών σε μικρότερα κράτη τα οποία στη συνέχεια θα ενταχθούν σε μια μεγαλύτερη οικονομική ένωση.

ΦΜ: Ακούμε και διαβάζουμε για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Είναι η αρχή ενός παγκόσμιου απολυταρχικού κράτους;




ΜΜ: Ναι. Ένα παγκόσμιο απολυταρχικό κράτος θα είναι η προτεινόμενη λύση στο πρόβλημα της χαοτικής διακυβέρνησης. Αυτή η πρακτική της κατάτμησης των χωρών και στη συνέχεια η ένταξη των μικρών κρατών που θα δημιουργηθούν σε μεγαλύτερα μπλοκ είναι μία δοκιμασμένη πρακτική. Έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Γνωστά παραδείγματα είναι η πρώην Γιουγκοσλαβία, η Μέση Ανατολή, το Ιράκ, το Ιράν και τη σινο-ρωσική χερσόνησος. Κάθε φορά, η διαδικασία της ανατροπής είναι η ίδια: «Αποδυνάμωση», «Αποσταθεροποίηση», «Κρίση», και στη συνέχεια «Κανονικοποίηση» - μια κατάσταση ολοκληρωτικού ελέγχου.






ΦΜ: Ποιος θέλει την παγκόσμια διακυβέρνηση και γιατί;





ΜΜ: Κυρίως η Τράπεζα των Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Όλα τα κράτη είναι χρεωμένα. Πρόκειται για ένα μοντέλο χρέους που βασίζεται στη διαρκή υποδούλωση των ανθρώπων λόγω του χρέους μέσω της υποβάθμισης του νομίσματος. Οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν να δανείζονται όλο και μεγαλύτερα ποσά από τις κεντρικές τράπεζες για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Όλο και περισσότεροι  απευθύνονται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Παγκόσμια Τράπεζα, οι οποίες ελέγχονται από την BIS. Το σημερινό σύστημα, ήδη από τότε που σχεδιάστηκε, αποκηρύσσει τον άνθρωπο και τον αναγκάζει να δώσει όλα όσα έχει στο κράτος, το οποίο στη συνέχεια τα παραδίδει στις τράπεζες.



ΦΜ|: Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που συζητάται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Θεωρείς ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα για την Ευρώπη ή όχι;




ΜΜ: Σίγουρα η μαζική μετανάστευση είναι πρόβλημα. Η εισαγωγή χιλιάδων ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης από χώρες με ιδεολογικές εμμονές είναι η συνταγή για την καταστροφή οποιασδήποτε χώρες. Η μετανάστευση από μόνη της δεν είναι πρόβλημα αρκεί να έρθουν οι καλύτεροι και πιο έξυπνοι και οι οποίοι θα σεβαστούν τις Ευρωπαϊκές αξίες. Αλλά λόγω του ότι η ΕΕ προωθεί την πολιτική ατζέντα της «πολυ-πολιτισμικότητας», οι μετανάστες δεν χρειάζεται να ενσωματωθούν να και να αποδεχθούν το δικό μας σύστημα αξιών. Η ατζέντα αυτή δημιουργεί βαθιές διαιρέσεις και σημαντικά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη.










ΦΜ: Γιατί δεν περιορίζεται το μεταναστευτικό ρεύμα; Θεωρείς ότι ο λόγος είναι, σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζουν κάποιοι πανεπιστημιακοί και πολιτικοί, ότι το μεταναστευτικό θα επιλύσει το πρόβλημα που προκαλείται από την υπογεννητικότητα των Ευρωπαίων και ότι θα φέρουν τεχνογνωσία που θα καταστήσει την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική ή είναι κάποιος άλλος ο λόγος;






ΜΜ:  Ο κύριος λόγος που δεν περιορίζεται η μετανάστευση είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάρτισε ένα έγγραφο το 1995 που ονομάζεται Δήλωση της Βαρκελώνης. Αυτή η Δήλωση αναφέρει ότι τα σύνορα της Ευρώπης δεν πρέπει να να είναι κλειστά για  ορισμένες αραβικές χώρες εκτός της ΕΕ. Σε πολλές από αυτές τις χώρες βρίσκονται κινήματα εξεγέρσεων υποκινούμενα από θρησκευτικό ή ιδεολογικό φανατισμό. Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται για να επιτραπεί αυτή η μαζική εισαγωγή λαών είναι ότι οι ευρωπαϊκές γεννήσεις πέφτουν κάτω από τα επίπεδα αντικατάστασης. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά επιτρέποντας την είσοδο σε μεγάλο αριθμό μη μορφωμένων μεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι αναλφάβητοι, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Αντίθετα, επιβαρύνει περαιτέρω τις κοινωνικές υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Και στην πραγματικότητα, δημιουργεί προβλήματα στην ικανότητα ανταγωνισμού σε μια παγκόσμια οικονομία.




 


ΦΜ: Σε ένα από τα βίντεό σου ανέφερες ότι ο υπερπληθυσμός είναι μύθος. Γιατί είναι μύθος;

ΜΜ: Επειδή ο μύθος του υπερπληθυσμού σχεδιάστηκε από τον  Τόμας Μάλθους το 1798. Ο Μάλθους  ήταν ένας ψευδο-διανοούμενος που συνδύασε τη συσχέτιση και την αιτιώδη συνάφεια. Οι προβλέψεις και τα συμπεράσματά του έχουν αποσιωπηθεί διεξοδικά από την επιστημονική κοινότητα, όμως οι υποστηρικτές του συνεχίζουν την ατζέντα αποπληθυσμού  του σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν νέους οπαδούς. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι ο πλανήτης είναι περισσότερο από ικανός για να συντηρήσει την ανθρώπινη ζωή. Θα προτρέψω θερμά τους αναγνώστες σας να εξετάσουν το έργο του Χανς Ρόσλινγκ, ιατρού, ακαδημαϊκού και στατιστικού, για περαιτέρω μελέτη σχετικά με αυτό το ζήτημα.






ΦΜ: Στις ημέρες στην Ελλάδα συζητείται έντονα η δυνατότητα αλλαγής φύλου ήδη από την ηλικία των δεκαπέντε χρόνων. Σε άλλες χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία, οι έφηβοι μπορούν να πάρουν φάρμακα για να αλλάξουν το φύλο τους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η αλλαγή φύλου μπορεί να είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που δεν αισθάνονται άνετα με το φύλο τους και η χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να διορθώσει αυτό το «λάθος» της φύσης. Ποια είναι η γνώμη σου;




ΜΜ: Δεν είμαι ειδικός σε αυτό τον τομέα. Ωστόσο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσωπική μου άποψη. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που πράγματι πάσχουν από δυσφορία φύλου, μία σοβαρή σωματική και ιατρική κατάσταση. Αλλά παρατήρησα ότι η ριζοσπαστική αριστερά σπρώχνει προς τη νομιμοποίηση της χρήσης αυτών των «θεραπειών» στα παιδιά τα οποία δεν μπορούν να λάβουν τις σωστές αποφάσεις γιατί δεν έχουν την κατάλληλη πληροφόρηση για τις επιλογές που θα επηρεάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Το μονοπάτι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.




ΦΜ: Έχεις αναφέρει ότι επίκειται μία μαζική σφαγή στην Ευρώπη. Θεωρείς ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα αποτελούν προάγγελό της;

ΜΜ:  Ναι. Θεωρώ ότι, επειδή η Ευρώπη δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το πρόβλημα της ισλαμικής τρομοκρατίας και να το αναγνωρίσει δημοσίως, οδηγούμαστε προς κάτι πολύ χειρότερο μακροπρόθεσμα. Πολλοί άνθρωποι ζουν σήμερα σε κατάσταση πόλωσης και φόβου. Ο φόβος είναι φανερός και μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε μίσος. Αν η ιστορία μας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι οι φρικαλεότητες πραγματοποιούνται όταν καλοί άνδρες και γυναίκες δεν κάνουν τίποτα. Η Δύση αγωνίζεται σήμερα για τη ζωή της. Υπάρχει ένας πολύ πραγματικός πόλεμος εναντίον των λαών της Ευρώπης σε πολλά μέτωπα. Η ισλαμική τρομοκρατία είναι ένας από αυτούς. Η καταστολή της ελευθερίας του λόγου είναι άλλη.





ΦΜ: Μία τελευταία ερώτηση. Πολλοί άνθρωποι έχουν γίνει απαθείς. Δεν ελπίζουν σε τίποτα πλέον. Τι θα τους πρότεινες;



ΜΜ: Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσουν με τις βασικές αρχές. Γνώθι σαυτόν. Οι ηθικές αρετές όπως είναι το κουράγιο και η δύναμη προέρχονται από τη γνώση και την κατανόηση. Από τη γνώση και την κατανόηση προκύπτει η σοφία που είναι η θέληση να δράσει κάποιος. Να μελετήσουν το Trivium (σημ. λατινική λέξη, σημαίνει τη μελέτη της γραμματικής, της λογικής και της ρητορικής). Να κατανοήσουν τον Φυσικό Νόμο- τον παγκόσμιο νόμο της δράσης και της συνέπειας, της αδράνειας και της συνέπειας. Να μάθουν όσο πιο πολλά μπορούν για την οικονομία, την πολιτική και την φιλοσοφία. Να αγκαλιάσουν το πνεύμα του Λόγου. Να μην παραδοθούν στον μηδενισμό, στην απόγνωση και στην απελπισία.


ΦΜ: Σε ευχαριστώ Μάικλ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση.






 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...