Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟ 12.000 ΕΖΗΣΑΝ. ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.


Η  ομηρία από  τους  Βουλγάρους  70.000  Ελλήνων της Ανατολικής  Μακεδονίας “ως πολίτες εχθρικού κράτους”.

Από τους 70.000 Έλληνες της Ανατολικής Μακεδονίας, που εκτοπίσθηκαν κατά τα έτη 1916-1917 από τους Βουλγάρους μόνο  12.000 έμειναν στη ζωή.
 
ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ  ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ.  ΑΦΟΥ  ΤΟ  ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ  ΝΑ  ΠΑΝΕ  ΝΑ  ΚΡΕΜΑΣΤΟΎΝ 

Στην εκτέλεση αυτού του σχεδίου αποδείχθηκε ότι οφείλονται οι σφαγές που   έγιναν το 1913 στο Σιδηρόκαστρο, στο Δοξάτο και το κάψιμο της πόλης των Σερρών  και το 1916 η σκόπιμη και συστηματική φρικτή πείνα του ερμητικά αποκλεισμένου Ελληνισμού της Ανατ. Μακεδονίας, με πρόσθετο έγκλημα τους ομαδικούς θανάτους βρεφών και παιδιών. Στο ίδιο σχέδιο οφείλονται οι βαριές αγγαρείες, οι βασανισμοί, οι δαρμοί και οι αγχόνες και τέλος η εξοντωτική ομηρία του 1916-1918, “για να καθαρίσει ο τόπος από αυτούς τους φανατικούς και ενοχλητικούς Έλληνες”, όπως έλεγαν. Με αναίσχυντο τρόπο και οι   Βουλγαρικές  εφημερίδες  έγραφαν τότε : “Θέλουμε τη Μακεδονία άδεια από κατοίκους”.
 ΟΙ  ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ  ΘΑΒΟΝΤΑΝ  ΖΩΝΤΑΝΟΙ
Στην  δεύτερη βουλγάρικη κατοχή της Μακεδονίας (1916-1918),  σε όλα τα χωριά της Μακεδονίας έχουμε αρπαγή ομήρων.  Οι Μακεδόνες όμηροι  ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως στην Βουλγαρία.  Οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν ή θάφτηκαν ζωντανοί, «ακήδευτοι, αστόλιστοι, αφίλητοι». Πέθαναν στα κάτεργα της Βουλγαρίας και  μερικοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους σακατεμένοι. Στις 22 Ιουνίου 1917  η Ελλάδα κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των Γερμανών και των Βουλγάρων.
Τον Ιούνιο του 1917, με την ένταξη της Ελλάδας στο πλευρό της Αντάντ και επομένως και της κήρυξης του πολέμου εναντίον της Βουλγαρίας, βρήκαν πρόφαση οι Βούλγαροι και έστειλαν στην ομηρία 70.000 Έλληνες της Ανατολικής Μακεδονίας “ως πολίτες εχθρικού κράτους”.
  Τότε η Βουλγαρία εφάρμοσε τη μέθοδο της ομηρίας. Με το πρόσχημα ότι οι Έλληνες της περιοχής μπορούσαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό στα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής, συλλαμβάνονταν και οδηγούνταν τμηματικά σιδηροδρομικώς στη Βουλγαρία άνδρες ηλικίας 17 έως 60 ετών ικανοί προς εργασία. 

Εξαιρέθηκαν του μέτρου Τούρκοι, Εβραίοι και Αρμένιοι.

Οι όμηροι που  επιβίωσαν  και επέστρεψαν από τη Βουλγαρία οργανώθηκαν σε συλλόγους και συνδέσμους.
Ο κ. Χρήστος Τζιρίτης λόγω επαγγελματικών απασχολήσεων πήγε πολλές φορές στο Κίτσεβο που έχει χαρακτηριστεί «μέγα νεκροταφείο του Ελληνισμού της Ανατολ. Μακεδονίας» και εντόπισε την περιοχή όπου χάθηκαν 12.000 Έλληνες.
Μακάρι να βρεθούν σύντομα εκπρόσωποι όλων των συλλόγων της Αν. Μακεδονίας στο σημερινό Κίτσεβο των Σκοπίων για ένα προσκύνημα στους προγόνους μας, που θάφτηκαν εκεί και αλλού,  «ακήδευτοι, αστόλιστοι, αφίλητοι».

 ΜΕΡΙΚΕΣ   ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΠΟΥ  ΨΗΦΙΣΑΝ  ΤΗΝ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  ΠΟΥ  ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ  ΤΗΝ  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΨΕΜΜΑΤΑ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ.
ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ,  ΤΟΝ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ,  ΤΟΝ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΣΧΕΤΟΥΣ,  ΤΟΥΣ  ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ,  ΤΟΥΣ  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  ΜΑΣ,  ΠΟΥ  ΠΡΟΔΩΣΑΝ  ΤΟΥΣ  ΝΕΚΡΟΥΣ  ΜΑΣ.

Η  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΧΩΡΙΟΥ  ΧΩΡΙΣΤΗ.

Στις 20 Ιουλίου 1917  ομάδα Βουλγάρων με αρχηγό τον αρχικομιτατζή Πανίτσα ηγετικό στέλεχος της BMARC - Βουλγάρικη Επαναστατική Οργάνωσης Μακεδονίας-Αδριανούπολης,  της μετέπειτα ΒΜΡΟ δηλαδή της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης κατέφθασε  στην Χωριστή  (Τσατάλτζα).

Άρπαξε τα όργανα της φιλαρμονικής τους Συλλόγου, έκαψε τα βιβλία της ιστορικής Βιβλιοθήκης του «Αναγνωστηρίου» και  οδήγησε πεντακόσιους  σαράντα τρείς (543) άντρες Μακεδόνες  Έλληνες   ως ομήρους στη Βουλγαρία. 
Απ αυτούς οι τριακόσιοι (300) Μακεδόνες  Έλληνες  μεταφέρθηκαν στο Κίτσεβο  (Kičevo), που ήταν το χειρότερο από τα δεκάδες άλλα στρατόπεδα  Ελλήνων  ομήρων.

Το Κίτσεβο (Kičevo) θεωρείται το  «μέγα νεκροταφείο του Ελληνισμού της Ανατολ. Μακεδονίας» όπου χάθηκαν 12.000 Μακεδόνες από τους Βουλγάρους και τους Γενιτσάρους τους.

Στα πλαίσια των «Ελευθερίων» της Δράμας (1η Ιουλίου 1913) εντάχτηκαν  στο πρόγραμμα του Δήμου  εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Χωριστής, τότε Τσατάλτζας, καθώς και για τα χιλιάδες θύματα των Ελλήνων της Ανατολικής Μακεδονίας, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη μαύρη περίοδο της δεύτερης Βουλγαρικής Κατοχής 1916-18.
Σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις που συνέταξαν η Επιτροπή καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Διεθνής Ανακριτική Επιτροπή, ο τότε νομάρχης Δράμας Νικόλαος Μπακόπουλος, δεκάδες επιφανείς και απλοί πολίτες καθώς και συμφωνά με τους ονομαστικούς καταλόγους των ομήρων (θανόντων και παλιννοστησάντων από τη Βουλγαρία) που απόκεινται  στο ιστορικό αρχείο του Υπουργείου των Εξωτερικών, καταφαίνεται  ότι η δεύτερη Βουλγαρική κατοχή  είχε πάνω από 45.000 θύματα.
Ήταν δηλαδή πολύ χειρότερη της πρώτης 1912-13 και της τρίτης 1941-44 για τα θύματα των οποίων καλώς τιμούμε τη μνήμη τους με μνημόσυνα και καταθέσεις στεφάνων κάθε χρόνο.
Γιατί όμως καμιά επίσημη τελετή δεν πραγματοποιείται μέχρι σήμερα για την τραγωδία του 1916 -18;  Γιατί  σε κανένα μνημείο δεν καταθέτονται στεφάνια για τα χιλιάδες θύματα; 
Γιατί η ελληνική ιστοριογραφία αλλά και η επίσημη πολιτεία αποσιωπούν τα γεγονότα που συνέβησαν τότε στην Ανατολική Μακεδονία; 

Γιατί καμία νύξη δεν γίνεται στα σχολικά βιβλία;

Μήπως, άραγε, οι γεροντότεροι κάτοικοι της Χωριστής ήταν μυθομανείς όταν διηγούνταν, ότι κατά το διάστημα της Βουλγαρίας, όπως έλεγαν τότε, πέθαναν στο χωριό εκατοντάδες γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι από πείνα, κακουχίες, σκληρές αγγαρείες και αρρώστιες; Μήπως ήταν υπερβολικοί όταν έλεγαν ότι οι περισσότεροι από τους Τσαταλτζιανούς, που οδηγήθηκαν ως όμηροι στο καταραμένο Κίτσεβο της Σερβίας, πέθαναν κυρίως από την πολύωρη και σκληρή εργασία, το ελάχιστο φαγητό,  τον εξανθηματικό τύφο, την παντελή έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, την έλλειψη ενδυμασίας και στέγης και τις συχνές, μέχρι θανάτου, βιαιοπραγίες από μέρους των απάνθρωπων φρουρών του στρατοπέδου;

Πράγματι, ύστερα από πολύχρονη, επισταμένη, επιτόπια και αρχειακή έρευνα, καταγράψαμε ονομαστικά σε σχετικό βιβλίο (ανάτυπο), που εκδόθηκε το 1998,  εξακόσια είκοσι τρία (623),  θύματα για την περίοδο αυτή, τα οποία επιμερίζονται ως εξής: 
θύματα στη Χωριστή από εκτελέσεις, πείνα και αρρώστιες κατά το 1916-18  τριακόσια εννέα (309).   
Θύματα ομήρων Χωριστής στην τότε Βουλγαρική επικράτεια κατά το 1917-18  τριακόσια δεκατέσσερα (314).
Επέστρεψαν από την ομηρία στο χωριό μετά την ανακωχή διακόσιοι είκοσι εννέα (229) άντρες, οι οποίοι αντί να βρουν θαλπωρή βρήκαν σπιτικά ρημαγμένα και οικτρά λεηλατημένα από τον χάροντα.
Όλες οι πόλεις και τα χωριά της Ανατ. Μακεδονίας υπέστησαν δεινές καταστροφές και μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.
Κανένας όμως οικισμός του σημερινού νομού Δράμας δεν έχασε το ένα τέταρτο (1/4) του πληθυσμού του όπως η Χωριστή.
Και το λέγω αυτό μετά λόγου γνώσεως, γιατί ύστερα από κοπιαστικές έρευνες στα αρχεία του Υπουργείου των Εξωτερικών στην Αθήνα, κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε όλες τις ονομαστικές καταστάσεις των ομήρων, οι οποίες στάλθηκαν μετά την ανακωχή από τη Δράμα και τους οικισμούς της στο Υπουργείο όπου και διασώζονται στα αρχεία του.

Ο Χωριστιανός όμηρος Χριστόφορος Μερτζίδης, γιος του γιατρού Θωμά Μερτζίδη, που γλύτωσε και επέστρεψε καλυμμένος μόνο με ένα τσουβάλι από το κολαστήριο του Κίτσεβο, διέσωσε το παρακάτω ποίημα που συνέταξε εκεί με τίτλο:


Του Κίτσοβου τα Χιόνια


Μήνες πολλοί περάσανε από τη
μέρα εκείνη,
που μας άρπαξαν απ το χωριό οι
βάρβαροι, τα κτήνη.
Σαν ζώα μας στοιβάξανε μέσα εις
τα βαγόνια, μας φέρανε στο Κίτσοβο, στους
πάγους και στα χιόνια.
Ξύλο, αρρώστια, ψείρα είναι η συντροφιά μας αυτή είναι η αμοιβή,
για την πολλή δουλειά μας.
Έλιωσαν τα ρουχάκια μας μαζί με τα κορμιά μας,
είμαστε ζωντανοί νεκροί πάει η
λεβεντιά μας.
Απ την Τσατάλτζα ήρθαμε περίπου τριακόσιοι,
κι ως τώρα επεθάνανε πιο πάνω
από διακόσιοι.
Εψές το βράδυ πέθανε ο Γιώργος
του Ανέστη, τον έριξαν σαν το σκυλί σε λάκκο
με ασβέστη.
Φέρτε τη μπάντα του χωριού πένθιμα για να παίξει,
το φεύγα του παλληκαριού γλυκά
να συνοδέψει.
Και όσοι απομείναμε να παίξουμε μαζί της
ένα τραγούδι λευτεριάς,
ένα τραγούδι νίκης.

Κίτσοβο 13 Ιανουαρίου 1918 

Χριστόφορος Μερτζίδης ποιητής




Η  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.  ΟΙ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΑΠΑΓΩΓΕΣ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ  ΣΤΟ  ΝΕΟ  ΣΟΥΛΙ  ΣΕΡΡΩΝ  ΤΟ  1913  ΚΑΙ  ΤΟ  1916-18.

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας τον Οκτώβριο του 1912, κατά τον Α΄ Βαλκανικό πόλεμο, απαλλάχτηκαν από τον Τούρκικο ζυγό, αλλά δυστυχώς αντί να δεχθούν ως ελευθερωτή τον Ελληνικό στρατό, δέχτηκαν το Βουλγαρικό
Το Μάιο του 1913 άρχισαν να γίνονται αθρόες συλλήψεις των προκρίτων της πόλης των Σερρών και των χωριών  και να καταζητούνται όλοι εκείνοι, όσοι εργάστηκαν για την Ελληνική ιδέα.
Όσοι βρίσκονταν, στέλνονταν δεμένοι με συνοδεία οπλισμένων στρατιωτών στις φυλακές των Σερρών.

Τον Ιούνιο του 1913 εξερράγη ο Β΄ Βαλκανικός πόλεμος.

Τα βουλγαρικά στρατεύματα νικήθηκαν και οι Βούλγαροι καθώς έφευγαν έκαιγαν, λεηλατούσαν και κατέστρεφαν καθετί το Ελληνικό.

Η  ΠΟΛΗ  ΤΩΝ  ΣΕΡΡΩΝ  ΚΑΗΚΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ.

 Στις 28 Ιουνίου 1913  οι  Σέρρες από τα 6.000 συνολικά σπίτια οι  Βούλγαροι  κατέστρεψαν τα 4.050 και 1.000 καταστήματα.

Οι κάτοικοι  του  διπλανού  χωριού  ΝΕΟ  ΣΟΥΛΙ σώθηκαν, γιατί με επικεφαλής τον ηρωικό Αθανάσιο Κυριακόπουλο, πριν ακόμη έλθει ο Ελληνικός στρατός, κατέφυγαν στο γνωστό εκείνο τέχνασμα, να στήσουν δηλαδή σκηνές απέναντι στα υψώματα του Μπουζιάρου, τις οποίες μόλις τις είδαν από μακριά οι Βούλγαροι, νόμισαν ότι ήταν του Ελληνικού στρατού και έτσι έφυγαν αμέσως.

ΘΕΛΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΑΔΕΙΑ  ΑΠΟ  ΕΛΛΗΝΕΣ

 Με την ευκαιρία του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου  οι Βούλγαροι  ξανάρχονται και πάλι.
 Σκοπός τους ήταν να εκβουλγαρίσουν, να καταστρέψουν κάθε τι το ελληνικό, να ξεγυμνώσουν τις πόλεις και τα χωριά και να εξοντώσουν τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα σχέδιά τους η Ανατολική Μακεδονία έπρεπε με κάθε τρόπο να κατακτηθεί και να αφελληνισθεί, γιατί, όταν θα κατόρθωναν να εξαπλώσουν το βουλγάρικό τους οδοστρωτήρα προς νότο, έχοντας δεξιά το Στρυμόνα και αριστερά το Νέστο, η Θράκη θα έπεφτε στα χέρια τους σαν ώριμο σύκο.

Για το λόγο αυτό φρόντισαν το 1913, το 1916  (και το 1941), με επιστημονικό σύστημα να εξοντώσουν και να εκβουλγαρίσουν αυτό το Ελληνικό τμήμα (Στρυμόνα-Νέστου) με κάθε σκληρό και ανάλγητο μέσο.
Στην εκτέλεση αυτού του σχεδίου αποδείχθηκε ότι οφείλονται οι σφαγές που έγιναν το 1913 στο Σιδηρόκαστρο, στο Δοξάτο και το κάψιμο της πόλης των Σερρών, και το 1916 η σκόπιμη και συστηματική φρικτή πείνα του ερμητικά αποκλεισμένου Ελληνισμού της Ανατ. Μακεδονίας, με πρόσθετο έγκλημα τους ομαδικούς θανάτους βρεφών και παιδιών.
Στο ίδιο σχέδιο οφείλονται οι βαριές αγγαρείες, οι βασανισμοί, οι δαρμοί και οι αγχόνες και τέλος η εξοντωτική ομηρία του 1916-1918,
“για να καθαρίσει ο τόπος από αυτούς τους φανατικούς και ενοχλητικούς Έλληνες”, όπως έλεγαν.
Με αναίσχυντο τρόπο και τα Βουλγαρικά φύλλα έγραφαν τότε : “Θέλουμε τη Μακεδονία άδεια από κατοίκους”.

ΧΩΡΙΟ  ΝΕΟ  ΣΟΥΛΙ  ΣΕΡΡΩΝ,   
ΔΕΥΤΕΡΑ  ΒΡΑΔΥ  3 Οκτωβρίου 1916.

Την Δευτέρα βράδυ, στις 3 Οκτωβρίου 1916  οι  Βούλγαροι  μαζεύουν όλους τους χωρικούς  και τους λένε ότι δήθεν πήραν διαταγή από το Υπουργείο τους στη Σόφια, να αδειάσουν το Ν. Σούλι και να απομακρυνθούν οι κάτοικοι όλοι από τα σπίτια τους, γιατί επρόκειτο να γίνει μέσα στο χωριό μάχη.
Οι χωρικοί τρομαγμένοι άκουσαν τη διαταγή αυτή και δεν ήξεραν τι να κάνουν.

Και επειδή περνούσε η ώρα και οι κάτοικοι δεν έλεγαν να φύγουν, τότε όρμησε τη νύχτα ο βουλγαρικός στρατός και με τη βία ανάγκασε όλους τους κατοίκους να βγουν και να φύγουν από το χωριό.
 Τη νύχτα εκείνη δεν ακούγονταν τίποτα άλλο παρά θρήνος και κλαυθμός και οδυρμός.
Πολλές μάνες έχασαν τα παιδιά τους και πολλά παιδιά τις μάνες τους.   Τα υπάρχοντά τους όλα και τα χρήματά τους τα άφησαν μέσα στα σπίτια τους. 
Πολλοί τότε τις αναμνήσεις τους από τη μαύρη εκείνη νύχτα τις κράτησαν γραμμένες στα σημειωματάριά τους.
Ένα τέτοιο σημειωματάριο έδωσε ο Βασίλειος Γραμμένος του Αθανασίου στον ιερομόναχο Γαβριήλ, ο οποίος στο βιβλίο του μας τις εκθέτει λεπτομερώς ως εξής: “Εγώ, γράφει ο Βασίλης Γραμμένος, ακούω δεξιά αριστερά τη νύχτα εκείνη να σπάζουν πόρτες και δε γνωρίζω τι γίνεται. Είχα τη βραδιά εκείνη στο σπίτι μου και το νουνό μου από τη Ντουβίστα Κων/νο Κανάκη. Και αυτός ο καημένος απορώντας για το γεγονός, “Τι είναι αυτό, Βασίλη;” μου λέγει. “Τι γίνεται έξω. Τι φωνές και τσιρίδες ακούγονται;” “Δεν ξέρω, Κων/νε, τον απαντώ εγώ. Θα μας διώξουν, ως φαίνεται, μακριά από τη χώρα μας”....
Και πιο κάτω συνεχίζει... “ Όλοι έφυγαν οι χωρικοί, και μένομεν εμείς μόνοι. Τι γίνεται; Μπαίνει ο στρατός μέσα στα σπίτια, σπάζουν σεντούκια, παίρνουν προίκες, παίρνουν χρήματα, κότες, γουρούνια, αγελάδια, πρόβατα. Άλλοι κόβουν, τρώγουν, πίνουν, μεθούν, τραγουδούν, χαίρονται. Αναχωρούμε όλοι και φεύγουμε για τη Ντουβίστα τα χαράματα, και κλαίμε όλοι στο δρόμο. Εγώ είχα και μια μάνα γριά και την παρακαλούσα να μείνει στο χωριό, όπως έμεινε και μια άλλη γριούλα, του Νιζάμη.
Αλλ’ όμως η μάνα μου, το όνομά της Μηγδαλή, φοβούνταν και δεν ήθελε να μείνει κι γι’ αυτό έτρεχε από πίσω μου και φώναζε: “Βασίλη, Βασίλη,  έλα να με πάρεις”. Αλλά εγώ είχα δυο παιδιά, τον Αποστόλη και τη Στεργιανή, το ένα πέντε χρονών και το άλλο ενός. Το ένα το είχα εγώ στην αγκαλιά και το άλλο η γυναίκα μου. Τι να κάνω ο καημένος, τα παιδιά μου να δω, τη γυναίκα μου να δω ή τη μάνα μου; Πού να αφήσω αυτά για να πάρω τη μάνα μου;
Και τη φώναζα : “Τι να σου κάνω μάνα, δεν μπορώ να σε πάρω”. Φεύγουμε λοιπόν και τρέχουμε και πηγαίνουμε στη Ντουβίστα (σημερινό Εμ. Παπά). Στις 1 η ώρα το πρωί έρχεται και η μάνα μου. Τι να δούμε και τι να ακούσουμε και στη Ντουβίστα; Θρήνους και οδυρμούς, φωνές, κλάματα. Άρρωστοι να πέφτουν από τα ζώα κάτω, γριές να κορδοκυλούν στους δρόμους και να κλαίνε. Παίρνουν άλλη διαταγή οι Βούλγαροι και μας διατάζουν να φύγουμε και από τη Ντουβίστα. Βγαίνουν όλοι και κλαίνε. Πού να πάμε; Και φεύγουμε και από τη Ντουβίστα και μας νυκτώνει στην Πόρνα (σημερινό Γάζωρο). Την άλλη μέρα μας διατάζουν οι Βούλγαροι να πάμε στη Ζηλιάχοβα (σημερινή Ν. Ζίχνη). Καθόμαστε εκεί μια μέρα και την άλλη παίρνουμε διαταγή να πάμε στην Αλιστράτη. Μετά από μέρες μας δίνουν διαταγή να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Λοιπόν πάμε. Τι βρήκαμε στα σπίτια μας; Σπασμένα κιβώτια, ξεσχισμένα ρούχα, όλα άνω κάτω. Όλα αρπαγμένα και κλεμμένα, όλα ρημαγμένα. Φοβούμαστε, έρημα τα έχουν κάνει τα θηρία οι Βούλγαροι. Εγώ ο κακομοίρης δεν είχα ρούχα καθόλου. Βγήκα με εκείνα που είχα στο κορμί μου. Πάντοτε παρακαλούσα το Θεό “ο Θεός, ο Θεός να μας σώσει”.

ΧΩΡΙΟ  ΝΕΟ  ΣΟΥΛΙ  ΣΕΡΡΩΝ,  
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23  ΙΟΥΝΙΟΥ  1917.

Ήταν 23 Ιουνίου του 1917, ημέρα Παρασκευή, που οι Βούλγαροι κατά το Βασιλικό τους Διάταγμα έστειλαν όλους τους άνδρες του χωριού  Νέο  Σούλι  ως ομήρους στη Βουλγαρία. Από τους 350 που έφυγαν τότε, οι 170 πέθαναν στη Βουλγαρία.
Το ίδιο μέτρο εφάρμοσαν και στις Σέρρες και σ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας.
Στις 23 Ιουνίου 1917, ημέρα Παρασκευή, διατάχθηκαν όλοι οι άνδρες ηλικίας 17-50 ετών να συγκεντρωθούν για να οδηγηθούν στη Βουλγαρία.  Ήταν ένα σατανικό βουλγαρικό σχέδιο αφελληνισμού της Μακεδονίας, αφού η διαταγή αφορούσε όλο το Νομό Σερρών.
350 άνδρες Νεοσουλιώτες αποχωρίζονταν με κλάματα τους δικούς τους με την προαίσθηση ότι δεν θα ξαναγύριζαν.
Πράγματι, από τους 350 που εκτοπίστηκαν στο Καρναμπάτ και στο Κίτσοβο της Βουλγαρίας, οι μισοί περίπου δεν ξαναείδαν το χωριό. Άφησαν τα κόκαλα τους εκεί, αφού  υπέφεραν τα πάνδεινα, πείνα, δίψα, ξύλο, καταναγκαστικά έργα. Ο αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Κουντιάδης, όμηρος κι αυτός στη κόλαση του Καρναμπάτ, αποθανάτισε τα ονόματα τους που μέχρι πρόσφατα υπήρχαν αναρτημένα σε δύο καταλόγους της εκκλησίας του χωριού.
Ωχροί, ανήσυχοι, με βλέμμα ταραγμένο, έρχονται οι κακόμοιροι στην πλατεία κρατώντας ένα μικρό δέμα. Καταγράφονται στον κατάλογο και παίρνουν το δρόμο του εκτοπισμού, βαδίζουν για το άγνωστο, πάνε στην ομηρία που δε διαφέρει από τον Άδη. Πάνε σε παράταξη κατά τετράδες και δίνεται η διαταγή “μαρς”.  Όλο το μάκρος της φάλαγγας το περισφίγγουν πυκνοί φρουροί με εφ’ όπλου λόγχη. Ανάμεσα από τις βουλγάρικες λόγχες στο απέναντι πεζοδρόμιο διακρίνονται τα προσφιλή τους πρόσωπα με μάτια πλημμυρισμένα από δάκρυα να τους χαιρετούν κουνώντας μαντήλια. Κλαίνε γιατί τους βλέπουν ίσως για τελευταία φορά.
Στιγμές αξέχαστες, δραματικές, με βαθιά συγκίνηση που δαγκώνει την καρδιά, με το σπαραγμό του χωρισμού του γιου από την πικραμένη μάνα, του αδελφού από τη θλιμμένη αδελφή ή μνηστή, του πατέρα από τα ανήλικα παιδιά του, από την απαρηγόρητη, απροστάτευτη και αποθαρρημένη γυναίκα του. Κρατούν όλοι τη θλιβερή εικόνα της σκηνής του σκληρού αυτού χωρισμού.
Πότε και πόσοι άραγε θα γυρίσουν πίσω;...
Η ομηρία τους διήρκεσε 16 ολόκληρους μήνες και για μερικούς 17. Μόλις τον Οκτώβριο του 1918 άρχισαν, όσοι επέζησαν, να επανέρχονται στην πατρίδα τους. Αλλά σε ποια κατάσταση! Σκελετοί κατάξεροι, κατακίτρινοι, καταξεσχισμένοι, καταψειριασμένοι εντελώς, αγνώριστοι στους δικούς τους.    Όλοι ρωτούσαν να μάθουν για τους δικούς τους από αυτούς που κατέφθαναν. Πολλές οικογένειες περίμεναν τους προστάτες τους να γυρίσουν από την ομηρία, με μια διαρκή ελπίδα που δεν έσβηνε, αφού και τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, και μέχρι και το Πάσχα του 1919, επέστρεφαν ακόμα από την ομηρία άτομα μεμονωμένα με σημαντική καθυστέρηση.
Το δράμα της αναμονής ήταν μεγάλο, συγκινητικό και χωρίς καθαρό τέλος, γιατί πολλές μανάδες περίμεναν τα παιδιά τους επί μήνες και μήνες με βουρκωμένα μάτια, και τέλος τις έπνιγε ο καημός και η απελπισία, όταν έπαιρναν την απόφαση να θεωρήσουν τον αναμενόμενο “άφαντο”.
Δελτίο επίσημο, πόσοι ήταν “άφαντοι”, δεν είχε εκδοθεί από τις επίσημες αρχές και η αοριστία τυραννούσε εκείνους που περίμεναν, χωρίς να έχει τέλος η προσμονή τους και χωρίς να ξέρουν αν πρέπει να τους πενθήσουν. Όταν κάποτε έφθανε κανένας καθυστερημένος, σαν πραγματικός “Λάζαρος”, τότε γέμιζε φωνές και χαρά το χωριό και το σπίτι που τον υποδέχονταν. Ένας Θεός ξέρει πραγματικά πώς μπόρεσαν και έφτασαν, όσοι φυσικά γύρισαν.


Ιδού πώς περιγράφει ο Νάταλης Πέτροβιτς την ομηρία αλλά και την αναμονή κάποιου όμηρου ονόματι Στέργιου:
.............................................................................
Η γειτονιά μας άδειασε, τα πήραν τα παιδιά της
κι ο Στέργιος φεύγει και αυτός με φίλους, με γειτόνους,
ζεστό φιλί στο μέτωπο κι από την αγκαλιά της
παίρνει αυτός μάνας ευχή, να μη γνωρίσει πόνους.
.............................................................................
Και κάθε μέρα που περνά ο Χάρος τους θερίζει,
δέρνει ο Βούλγαρος σκληρά και σπρώχνει προς την τάφρο,
όποιος λυγίζει από τους γραικούς με τις κλωτσιές τον βρίζει,
κι ομαδικά τους θάβουνε, σε κάθε τρακόσιους τάφο...
Πέρασαν μήνες δεκαεφτά και μήνυμα δεν έχει,
χτυπιέται η μάνα, θλίβεται, πονά και παραδέρνει,
ρωτά παντού και μέσ’  στο νου ο φόβος την κατέχει,
μήπως αρρώστησεν ο γιος και η ξενιτιά τον δέρνει.
Ετέλειωσεν ο πόλεμος, και μ΄ όλα τα εμπόδια,
όσους η τύχη βόλεψε γλυτώσανε τη μπόρα,
τυλίγουν με κουρέλια τους τα αχαμνά τους πόδια
και να γυρίσουν προσπαθούν προς την Πατρίδα τώρα.
.............................................................................
Λιγνοί γυρνάν και αγνώριστοι από την ομηριά οι γειτόνοι,
του Στέργιου η μάνα κάθεται στην πόρτα και προσμένει,
κρατιέται ακόμα στη ζωή, μαδιέται, μαραζώνει,
ρωτάει με λιγοστή φωνή, με μια φωνή πνιγμένη...
«Είδε κανένας από σας, το Στέργιο, το παιδί μου;
να΄ ταν με σας να ρθει κι αυτός κιτρινισμένος,
κουρέλια ας είχε απάνω του, αχ! Πάει η υπομονή μου,
αλί, αλί, δε φάνηκε, είναι αργοπορημένος».
Τώρα πια άδικα ρωτά, και προσμένει,
τα μάτια της κολυμπητά στα δάκρυα θαμπώνουν.
Στης μάνας μέσα στην καρδιά μονάχη ελπίδα μένει
ίσως και έρθει αργότερα στις μέρες που ζυγώνουν.
Σβήνει της μάνας η ζωή με δάκρυα στα μάτια,
με όραμα γυρισμό του γιου οι δικοί της την εθάψαν.
Ο Στέργιος καβάλησε του Χάροντα τα άτια,
ο Στέργιος πια δεν γύρισε, «άφαντο» τον εγράψαν.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ   ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ 1917-1918


Αβραμπάκης (Λαγός) Θεοχάρης
Αγγουρας Γεώργιος του Στεργίου
Αγοράκης Απόστολος του Χρήστου
Αγοράκης (Τσιαντούρης) Κων/νος του Δημητρίου
Αγοράκης (Τσιαντούρης) Μιχαήλ του Δημητρίου
Αγοράκης Μανασής του Αποστόλου
Αγοράκης (Ριάκατας) Νικόλαος του Γεωργίου
Αρβανίτης Χρήστος (Τάκος) του Ευαγγέλου
Βαής Απόστολος
Βαλαβίτσκος Γεώργιος
Βλάχος Δημήτριος του Ζιώγα
Βούλκος Δημήτριος του Αποστόλου
Βρέττας (Γκόλιου) Γρηγόριος του Χριστοδούλου
Βρέττας (Γκόλιου) Δημήτριος του Χριστοδούλου
Βρέττας (Γκόλιου) Θεόδωρος του Χριστοδούλου
Βρέττας (Γκόλιου) Κων/νος του Χριστοδούλου
Γκαμπράνης Γεώργιος
Γκίζης (Γκίζιου) Απόστολος του Γεωργίου
Γκόγκας (Γάλλου) Αθανάσιος του Στεργίου
Γκόγκας Βασίλειος
Γκόγκας (Γκόγκου) Στέργιος του Σωτηρίου
Γραμμένος (Γραμμένου) Αθανάσιος
Γραμμένος Γεώργιος του Αθανασίου
Γραμμένος (Γραμμένου) Θωμάς του Γεωργίου
Γραμμένος (Γραμμένου) Στέργιος του Ζαχαρία
Γρέδεις Αθανάσιος του Ευαγγέλου (Διδάσκαλος)
Δαβίτης Απόστολος του Αθανασίου
Δασκαλάκης (Μπακάλης) Γεώργιος του Νικολάου
Δασκαλάκης (Μπακάλης) Ιωάννης του Νικολάου
Δασκαλάκης (Μπακάλης) Κων/νος του Νικολάου
Δασκαλάκης (Μπακάλης) Στέργιος (Τέγους) του Νικολάου
Δημητρισλής ( ή Αβραμίδης) Δημήτριος του Πολυχρόνη
Δήμτσιος (Φίτσιος) Αντώνιος του Αποστόλου
Δοντάκης (Ουστριάς) Κων/νος του Χρήστου
Ζαμπάκης (Χάλιαρας) Γεώργιος
Θάλασσας Βασίλειος
Ιατρού (Γιατρύ) Δημήτριος
Καλαθάς Νικόλαος του Αθανασίου
Καλαθάς Σωτήριος του Αθανασίου
Καμπάνας Απόστολος
Καμπούρης Αθανάσιος του Στεργίου
Καμπούρης Βασίλειος του Στεργίου
Κανδηλανάπτης (Κανδηλάπτης) Λάζαρος
Καραγιάννης Αθανάσιος
Καραγιάννης Σωτήριος
Καραλής Σωτήριος
Καρύδας Δημήτριος (Τούσιος)
Κίναλης (Κάναλης) Βασίλειος του Γεωργίου
Κίναλης (Κάναλης) Πασχάλης του Αθανασίου
Κουκόλης Ζαγόρης
Κουκόλης Αθανάσιος του Ζαγόρη
Κούντιος (Τουρουλής) Θεολόγης του Θεοδόρου
Κούντιος (Τουρουλής) Νικόλαος του Θεοδόρου
Κουτρουπάλιος Στέργιος του Γεωργίου
Κυριαζάκος (Μυίγος)Αποστόλου του Νικολάου
Κυριαζάκος (Μύιγος) Χριστόδουλος
Κυριαζάκος Θεόδωρος του Αθανασίου
Κύρκου Γεώργιος του Στεργίου
Κωνσταντάς Γεώργιος του Δημητρίου
Κωνσταντινίδης (Γκουτίνας) Βασίλειος του Κων/νου
Λαγούρας (Κόκουμους ή Μόκουμους) Ιωάννης (Σογιάννης) του Στεργίου
Λάτσιος Αθανάσιος
Λάτσιος Δημήτριος
Λίλας Δημήτριος
Λιόλιος (Λιόλιου) Θεολόγης
Λιούρνας (Τζιούστας) Γεώργιος
Λιούσας (Τερλού) Απόστολος του Αθανασίου
Λιούσας (Τσίτσιος) Γεώργιος
Μαργαρίτης Βασίλειος του Μαργαρίτη
Μαρούδας Γεώργιος του Θεοδώρου
Μέμτσας Βαγγέλης
Μάστορας Βασίλειος του Νικολάου
Μήλιος (Μήλιου) Θεόδωρος του Σωτηρίου
Μιχαλάκης Μιχαήλ του Γεωργίου
Μιχαλάκης Φώτιος
Μόσιας Νικόλαος
Μπαλούτος (Μπαλούντος) Απόστολος του Στεργίου
Μπαντάζος (Μπαντάζου) Χρήστος (Τάκος)
Μπέγκος Θεοχάρης του Αθανασίου
Μπέλαγρας Βασίλειος του Γραμμένος
Μπεντούλης (Μπιντούλη) ή Ρακοβόλιος Αθανάσιος του Διαμαντή
Μπεντούλης (Μπιντούλη) Δημήτριος του Διαμαντή
Μπίμπος Δημήτριος του Αυγέρη
Μπουζιάνης Στέργιος
Νάννου Αθανάσιος του Παναγιώτη (Παναγή)
Νάννου Γεώργιος του Παναγιώτη
Παλιάτσιος Στέργιος του Δημητρίου
Πανταζής Χρήστος του Δημητρίου
Παντζάρης (Παντσάρης) Γεώργιος του Τρανταφύλλου
Παντσιούκας (Παντζιούκας) Γεώργιος του Γεράκη
Παντσιούκας (Παντζιούκας) Δημήτριος του Γεράκη
Παπαγεωργίου Αθανάσιος του Γεωργίου
Παπαγεωργίου Στέργιος (Τέγος) του Γεωργίου
Παπαθεοδώρου (Παπαδέλας) Στέργιος του Θεοδώρου
Παπαθεοδώρου (Παπαδέλας) Αθανασίους του Στεργίου
Παπαστεργίου Νικόλαος του Στεργίου
Παπαστεργίου Χριστόδουλος (Τουλούσης) του Νικολάου
Παπαχριστοδούλου Θεόδωρος
Παραλέας Γεώργιος
Παράσχου (Βιάκατας) Δημήτριος του Στεργίου
Πατραμάνης Νικόλαος του Μανασή
Πηλίτσης (Πηλίτσιου) Ευάγγελος (Βαγγέλης)
Πυρινής Ιωάννης
Πλιάκος (Κουτιός ή Φασούλας) Νικόλαος του Χριστόδουλου
Πολυζώτης Δημήτριος
Ρεσίτης Αλέξιος
Σάββας (Γέτιρου) Γεώργιος του Ξεφτέρη
Σάββας (Σάββου) Δημήτριος
Σάββας (Σάββου) Στέργιος
Σέμαλτος (Σέμαλτους) Βασίλειος
Σταμάτης Σωτήριος του Αποστόλου
Σωτηρούδας Ζαχαρίας (Ζάχαρης)
Τάκου Ηλίας του Χρήστου
Ταμπάκης(Πουλιουβάκας ή Πουλαβάκας) Απόστολος
Τζιούστας Στέργιος
Τσιάγκας (Τζιάγκας) Αθανάσιος
Τσιάγκας (Τζιάγκας) Γεώργιος
Τσιάτσιος (Τσιάτσιου) Αλέξιος
Τσιμάκας Σωτήριος του Δημητρίου(ή Ασβεστάς)
Τσιμάκας Χρήστος του Σωτηρίου ( ή Ασβεστάς)
Τζιρμπιτζίκας (Τσιρμιζέας) Δημήτριος(Τουλούσης) του Αθανασίου
Τσιουμπάνης Δημήτριος
Τσούκαλος Νικόλαος του Αυγέρη
Φασούλας (Κούτιος)Δημήτριος του Χριστόδουλου
Φασούλας Κωνσταντίνος (Κωστάκης) του Σωτηρίου
Φασούλας Σωτήριος του Γεωργίου
Φιλέντας Δημήτριος
Φώτης Αθανάσιος
Χαλέμης Στέργιος του Γεωργίου
Χουλιούμης Δημήτριος (Τούσιος) του Γραμμένου

ΣΚΟΤΩΣΤΕ  ΤΟΥΣ  ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ  ΤΟΥΣ  ΓΡΑΙΚΟΥΣ.

Ο  Γραμμένος Βασίλειος, ένας από τους παθόντες και αυτόπτης μάρτυρας :
“Πατέρες και παιδιά, άνδρες γενναίοι και παλικαράδες, οι οποίοι απέθαναν από την πείνα, από το ξύλο, από τη δυστυχία, από το ψύχος, από την ψείρα και λέρα, άδικα απέθαναν οι καημένοι.
Δεν ζει άνθρωπος με 100 δράμια ψωμί.
Και το φαγητό ήταν ένα κεφάλι βοδινό, για να φάνε εξακόσιοι (600) άνθρωποι.
Και κάθε μέρα κασμά και φτιάρι, και να φωνάζουν όλοι από μικρό έως το μεγάλο : “Κτυπάτε τους κερατάδες τους Γραικούς”.
“Απέθαναν οι καημένοι όλοι όσοι προσπαθούσαν να τραφούν από τις χελώνες και βατράχους και ακανθόχοιρους. Έφαγαν και ψοφίμια πολλά, που οι χωρικοί τα έριχναν στις κοπριές, ορνίθια, και βόδια και γουρούνια και ό,τι άλλο έβρισκαν μέσα στις κοπριές, κι όλα αυτά για να γλιτώσουν τη ζωή τους.
Όλοι οι Μακεδόνες, όπου εργαζόμασταν μαζί ήμασταν 1048, και τώρα μείναμε το τέταρτο ή το ήμισυ του τετάρτου.
Αλλά και αυτοί που μείνανε δεν είναι γεροί.
Άλλος έκοψαν το πόδι του και άλλος έχασε το λογικό του, άλλος έχει ρευματισμούς”.

Ο  ΝΑΤΑΛΗΣ  ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

Ο Νατάλης Πέτροβιτς, Σερραίος πατριώτης, περιγράφοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γράφει: 
«Βάσις όλων των ομήρων ήταν το στρατόπεδο συγκεντρώσεως της Σιούμλας.

( Η Σιούμλα, Shiumla ή Shumla βρισκόταν δυτικά της Βάρνας, Στρατόπεδο Σιούμλας.)

Από εκεί έστελναν διάφορες αποστολές, όπου η στρατιωτική διοίκηση είχε ανάγκη για έργα στρατιωτικά ή αγροτικά.
Οι πιο άτυχοι ήταν εκείνοι που τους κατέγραψαν και τους έστειλαν:

1. Στο ΚΑΡΝΑΜΠΑΤ( Σημ. Karnobat (Bulgarian: Карнобат). ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Εκεί τους έβαζαν σε βαριές δασικές δουλειές, να κόβουν δέντρα στα δάση, να πριονίζουν κορμούς, να τεμαχίζουν τους κορμούς με τα τσεκούρια, μέσα στον άγριο χειμώνα, μέσα στο χιόνι και στους πάγους, χωρίς επαρκή τροφή, σε πρόχειρη στέγαση και χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.
Σ’ αυτή την αποστολή η αναλογία των θανάτων ήταν μεγάλη.



2. Στο ΓΚΟΣΤΙΒΑΡ (Σημ. Gostivar Bulgarian:Гостивар, αλβανικά : Gostivari).
Σε μια άγρια και ακατοίκητη περιοχή κοντά στην Αχρίδα για στρατιωτικές ανάγκες οι Βούλγαροι έβαλαν τους ομήρους να στρώσουν σιδηροδρομική γραμμή μήκους 130 χιλιομ. στην καρδιά του χειμώνα του 1917.
Κάτω από προσταγές, κραυγές και βούρδουλα κατά χιλιάδες οι συμπατριώτες μας έπιαναν τον κασμά με παγωμένα χέρια, μετέφεραν και έστρωναν τις τραβέρσες και τις ράγες της γραμμής αυτής. Από κρυοπαγήματα, υποσιτισμό και δαρμούς πέθαναν οι περισσότεροι.
Τόσοι πολλοί πέθαιναν κάθε μέρα, ώστε άνοιγαν ομαδικούς τάφους για κάθε 300 νεκρούς και αφού τους ράντιζαν με ασβέστη τους σκέπαζαν με χώμα.

3. Στο ΚΙΤΣΕΒΟ (Σημ. Kičevo (Bulgarian: Кичево, Albanian: Kërçovë or Kërçova).
 Δυστυχώς από τους Σερραίους που εργάστηκαν στο Κίτσεβο- τη μεγάλη αυτή καταβόθρα του Άδη- λίγοι κατόρθωσαν και επέστρεψαν ζωντανοί, γιατί ο βούλγαρος φρουρός για το παραμικρό χτύπαγε αλύπητα με τη διπλή φαρδιά πέτσινη ζώνη με μετάλλινο τοκά και δεν του έμελλε πού θα εύρισκε: στη ράχη, στο κούτελο, στο πρόσωπο, και δος του αίματα να τρέχουν, χωρίς να έχεις και τίποτε να τα σταματήσεις. Ούτε μαντήλι, ούτε πανί, ούτε βαμβάκι. Πάγωνε το αίμα πάνω στο τραύμα και όταν έπιανε κρούστα σταματούσε. Αυτά ήταν τα ελαφρότερα χτυπήματα, γιατί χτύπαγαν συχνά με τον υποκόπανο και άφηναν πολλούς στον τόπο. Μέσα σ’ αυτή τη ζάλη ποθούσες να έρθει ο θάνατος σαν σωτηρία, σαν λυτρωτής ...”

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η 24η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.














Τρίτομο έργο «Τετράδια Βουλγαρικής Κατοχής», Ανατολική Μακεδονία 1916-18. 
Επιμελητής της έκδοσης  Νικόλαος Ρουδομέτωφ, Πρόεδρος του Ιστορικού Λογοτεχνικού Αρχείου Καβάλας.
Θωμάς Πέτρου Πέννας Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείες Σερρών - Μελενίκου (με έδρα την Αθήνα), που αφορούν στις περιοχές Δράμας, Καβάλας, Σερρών.

Το έργο αυτό είναι μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά της έκθεσης που συνέταξε η διεθνής ανακριτική επιτροπή, η οποία στις αρχές του 1919 περιόδευσε στις πόλεις και τα χωριά της Ανατ. Μακεδονίας και περιέγραψε τα εγκλήματα, που διέπραξαν τότε τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.
Τυπώθηκε το 1919 στη Γαλλία.
Αντίτυπο αυτού του βιβλίου έλαβε και η τότε ελληνική κυβέρνηση του Βενιζέλου, η οποία όφειλε να το μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα, να το εκδώσει και να το στείλει σε όλες τις βιβλιοθήκες της χώρας και στις τότε νομαρχίες της Ανατ. Μακεδονίας Δράμας και Σερρών, ώστε να γνωρίσει ο ελληνικός λαός τις βουλγαρικές ωμότητες.
Τελικά όχι μόνο δεν μεταφράστηκε και δεν εκδόθηκε αλλά καταχωνιάστηκε στα κρατικά αρχεία με τη μορφή που στάλθηκε από τη Γαλλία.
Σ' αυτή τη μορφή, έτυχε να το βρω το 1992 στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, από όπου φωτοτύπησα το κομμάτι που αφορούσε το νομό Δράμας.

Τέσσερις  καθηγητές των γαλλικών η Σεραφειμίδου-Τεκέογλου Αθηνά, ο Κουσοροπλής Βασίλειος, η Τριανταφυλλίδου Σπυριδούλα και η Ουρανία Αϊβάτογλου, το μετέφρασαν και αποσπάσματα του χρησιμοποιήθηκαν  στην  μελέτη
«Η  Χωριστή Δράμας κατά τη δεύτερη βουλγαρική κατοχή της Ανατ. Μακεδονίας»  στην Β  Έπιστημονική συνάντηση το Μάιο του 1994.
Σήμερα, 100  περίπου  χρόνια μετά την έκδοση του στα γαλλικά, θα έχουμε τη χαρά να κρατήσουμε στα χέρια μας, σε τρεις καλαίσθητους τόμους Δράμας, Σερρών, Καβάλας, ολοκληρωμένη τη μετάφραση του έργου στα ελληνικά, για την οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στον επιμελητή και εκδότη κ Νικόλαο Ρουδομέτωφ όσο και στον μεταφραστή κ. Παναγιώτη Αμπεριάδη.



ΟΙ 154 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ…

 

Οι  προδότες  Τσίπρας –  Παυλόπουλος  με  την  επιβληθείσα  συμφωνία - προδοσία,  πήραν  ένα  αχρησιμοποίητο  τίτλο,  το «Βόρεια  Μακεδονία»  και  έδωσαν  στους  εχθρούς  τα:   
Μακεδονικός λαός, Μακεδόνες , Μακεδονική  βουλή, Μακεδονική κυβέρνηση,  Μακεδόνας πρωθυπουργός, Μακεδονικός στρατός,  Μακεδονική γλώσσα ,  Μακεδονικό λιμάνι στη Θεσσαλονίκη,  Μακεδονική ΑΟΖ στο Αιγαίο Μακεδονικός πολιτισμός,  Μακεδονική ιστορία, Μακεδόνες αθλητές , Μακεδόνες αγρότες κλπ. 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

Οι  πολιτικοί  στην  Ελλάδα  τα  τελευταία  200  χρόνια  ήταν  σχεδόν  όλοι  πράκτορες   ξένων  πρεσβειών.  Ποτέ  δεν  προστατεύσαν   την  χώρα  μας.  Δεν  είχαμε  και  δεν  έχουμε  Ελληνικό Κράτος,  το  οποίο  θα   θωράκιζε  ενεργά τα γεωγραφικά όρια του  και  την   ένδοξη  Ελληνική  ιστορία του  και  έτσι, επιτρέψαμε στο  ψέμα  και  στην  ξένη  προπαγάνδα να διαιωνίζεται  στο  εσωτερικό  και  στο  εξωτερικό,  να διογκώνεται  και  σήμερα  φτάσαμε  εδώ  που  φτάσαμε.

Ο  πόλεμος  και  η  προδοσία  ξεκίνησαν.  Πρώτα  χάνουμε  ονόματα,  μετά  θαλάσσια  σύνορα,  μετά  βραχονησίδες,  μετά  πραγματικά  εδάφη.  Και  όλα  για  το  καλό  της  ειρήνης.  Περιέργως, μόνο εις βάρος μας.

ΣΗΜΕΡΑ,  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΤΣΙΠΡΑ  ΚΑΙ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ,  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΑΡΧΙΣΕ  ΝΑ  ΒΡΩΜΑΕΙ  ΣΑΝ  ΨΟΦΙΜΙ.

Όταν   αρχίζεις  να  μυρίζεις σαν   ψοφίμι,  είναι  σίγουρο  ότι  θα εμφανιστούν οι γύπες.

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.









Υ.Γ.



Οι τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Κύρα Αδάμ,  Pronews,  02/02/2019 

Η Ελληνική Βουλή  αναμένεται αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει και εν συνεχεία η κυβέρνηση να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Κορυφής North Atlantic Council ( NAC), ύστερα από την πιεστική και βεβιασμένη απόφαση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Και όμως η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους 300 της Βουλής, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΕΞ  και τον ΥΕΘΑ να θέσουν προηγουμένως στη Συμμαχία την ικανοποίηση εθνικών προϋποθέσεων ώστε να σταματήσει η Νατοϊκή πολιτική κατακερματισμού της κυριαρχίας των νήσων του Αν Αιγαίου, για να ικανοποιήσει τις εδαφικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.  Διαφορετικά θα οδηγηθεί η χώρα σε καταστροφικές συνέπειες.
Οφείλουν άπαντες , έστω και την ύστατη ώρα, ( ανεξαρτήτως του αν υπερψήφισαν ή καταψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών), να θέσουν  ως προϋπόθεση έγκρισης της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, την άρση όλων των διαταγών του ΝΑΤΟ, που καθιστούν  την ελληνική κυριαρχία 19 νήσων του Αν. Αιγαίου σε αδέσποτα και ξένο κράτος προς ικανοποίηση και πάλι της Άγκυρας.

Η προϋπόθεση άρσης των  διαταγών του ΝΑΤΟ δεν είναι περίπλοκο θέμα, διότι οι διαταγές αυτές- εν ισχύ σήμερα- αποτελούν μονομερή , παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια των γενικών γραμματέων του ΝΑΤΟ και του SHAPE και όχι απόφαση των χωρών μελών του  ΝΑΤΟ και για τις οποίες μέχρι και σήμερα καμιά ελληνική κυβέρνηση και κανένα κόμμα και πολιτικός δεν τόλμησε να ζητήσει την κατάργηση τους.
Έτσι , αν η Ελλάδα θέσει αυτή την προϋπόθεση, ( ότι δηλαδή η Ελλάδα εγκρίνει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την προϋπόθεση ότι θα αρθούν οι παράνομες και φιλοτουρκικές διαταγές των γ γραμματέων Λουνς- Σολάνα και SHAPE),ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα μπορούσε, χωρίς την  έγκριση των χωρών μελών και  χωρίς να διαβουλευθεί με κανέναν να κάνει άρση των διαταγών αυτών μέχρι το θέμα να  διευθετηθεί» στο μέλλον  από αρμόδιους οργανισμούς, δηλαδή ποτέ…
Στην περίπτωση που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ άρει τις παράνομες διαταγές σε βάρος της Ελλάδας, είναι πολύ πιθανό να προκληθεί αντίδραση και βέτο της Τουρκίας στην ένταξη των Σκοπίων, λόγω άρσης των Διαταγών αυτών που την ευνοούν , με αποτέλεσμα τα Σκόπια να μην ενταχθούν  στο ΝΑΤΟ υπαιτιότητα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα όλοι να την πυροβολούν , ενώ παράλληλα θα έχει γίνει άρση των διαταγών σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας.
Στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα συμφωνήσει – εγκρίνει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς να  θέσει προϋπόθεση άρσης των διαταγών του ΝΑΤΟ, τότε οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.
Και τούτο γιατί σύμφωνα με το Καταστατικό του ΝΑΤΟ με την ένταξη τους τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν και τι διαταγές του ΝΑΤΟ:
-Σε κοινές ελληνο-σκοπιανές ή Νατοϊκές ασκήσεις στο Αιγαίο, τα σκοπιανά ελικόπτερα HUI (σς τα οποία έχει δωρίσει η Ελλάδα στα Σκόπια..),θα  εφαρμόζουν τις διαταγές του ΝΑΤΟ και δεν θα δέχονται να προσεγγίζουν εγγύτερα  των 6νμ από τα 19 ελληνικά νησιά, παίρνοντας τη θέση της Άγκυρας και των συνοδοιπόρων της γενικών γραμματέων του ΝΑΤΟ και του SHAPE.
-Παράλληλα θα επιβεβαιώνουν τη θέση της Τουρκίας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων, με βάση το αιτιολογικό των διαταγών του ΝΑΤΟ ότι τα νησιά είναι αποστρατιωτικοποιημένα, που συνεπάγεται καταστροφή για την ελληνική κυριαρχία και επιπλέον θα επιβεβαιώνουν τη θέση της Άγκυρας ότι τα 19 νησιά έχουν 6νμ και όχι 10 νμ Εθνικού Εναερίου Χώρου. Το ίδιο θα ισχύσει γενικότερα και με τη μη αποδοχή συνολικώς του ΕΕΧ των 10νμ στο Αιγαίο.

-Σε όλες τις επιτροπές του ΝΑΤΟ οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως με πλειοψηφία (majority). Στα θέματα που υπάρχει αντιδικία μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, η Άγκυρα θα  έχει πάντα την πλειοψηφία διότι θα έχει μαζί της την Αλβανία και τα Σκόπια και οι αποφάσεις θα είναι σε βάρος της Ελλάδας
-Το ίδιο θα ισχύει και στις Συνόδους Κορυφής ΝΑΤΟ και υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας ( NAC  και DPC) για θέματα στα οποία οι αποφάσεις δεν απαιτούν ομοφωνία,(Unanimity), ενώ το ίδιο θα ισχύει και στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ (ΜC).
-Στις περιπτώσεις πτήσεων των σκοπιανών ελικοπτέρων στο Αιγαίο για οποιαδήποτε σκοπό, αυτά δεν θα  καταθέτουν σχέδια πτήσης που είναι πολιτική της Τουρκίας ( ΝΑΤΟ). θέτοντας στα αζήτητα το FIR Αθηνών. Όπως είναι γνωστό η Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ Α240 /Φεβρ 1999 υποστηρίζει διεθνώς ότι το FIR  Αθηνών είναι πλασματικό και χωρίς νομική βάση, θέτοντας έτσι, έστω και εμμέσως θέμα αναθεώρησης των Συνθηκών, καθ’ όσον το  FIR Αθηνών ορίζεται από τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας.
-Παράλληλα τα Σκόπια δεν θα δέχονται ότι η Ελλάδα έχει αρμοδιότητες Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στα όρια του FIR Αθηνών, αλλά μόνον μέχρι τη μέση του Αιγαίου- πάγια θέση της Άγκυρας με το νόμο 24611 του 2001.

-Με ‘όλα αυτά τα δεδομένα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς την άρση των διαταγών του ΝΑΤΟ για τα νησιά του Αν Αιγίου, η Άγκυρα θα έχει μαζί της όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ (29) να εφαρμόζουν τις διαταγές του ΝΑΤΟ και από την άλλη μόνον την Ελλάδα να μην τις εφαρμόζει και επομένως κατά το ΝΑΤΟ να παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων.
Στο σημείο αυτό  πρέπει να προστεθεί και ο ICAO, (192 χώρες), ο οποίος δεν  αποδέχεται στη Λήμνο ελικόπτερο SAR της Πολεμικής Αεροπορίας, με το ψευδές αιτιολογικό της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ ότι η νήσος είναι αποστρατιωτικοποιημένη  και γι’ αυτό η χρήση του ελληνικού ελικοπτέρου SAR από τη Λήμνο  θεωρείται παραβίαση των Συνθηκών, ενώ με τη Συνθήκη του Μοντρέ 1936 έχει αρθεί οριστικά το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου.
Είναι προφανές ότι μια ελληνική επιφύλαξη- τώρα- για την άρση των διαταγών του ΝΑΤΟ, πριν την έγκριση από την Ελλάδα της ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία, μπορεί να διασφαλίσει κατ’ ελάχιστον την ελληνική κυριαρχία και τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία από το 1980 υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες  των αποφάσεων του ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα, μια μικρή ανασκόπηση από το 1980 δείχνει το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί η χώρα , χωρίς καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα να έχει τολμήσει την εξάλειψη της.
Με την επανένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ το 1980, ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ Λουνς εξέδωσε αυθαίρετα, παράνομα και εντελώς αναρμοδίως, διαταγή με την οποία απαγόρευε τη συμμετοχή σε νατοϊκές ασκήσεις και σε υποδομές, σε 19 ελληνικά νησιά, με βάση το αυθαίρετο τουρκικό αιτιολογικό ότι τα νησιά αυτά τελούν  υπό καθεστώς
αποστρατιωτικοποίησης βάση της Συνθήκης της Λωζάνης και Παρισίων και Σύμβασης της Λωζάνης για τα Στενά.
Η τότε ελληνική κυβέρνηση απάντησε – αντέδρασε με το βλακώδες και εξευτελιστικό σκεπτικό ότι η διαταγή Λουνς « is not existing paper” δηλαδή ως έγγραφο μη υπάρχον. Επι της ουσίας, η Ελλάδας έθεσε στην πράξη reservation – επιφύλαξη, που σύμφωνα με το Καταστατικό του ΝΑΤΟ αλλά και του ΟΗΕ ICAO  και ΙΜΟ, δηλώνει με πλήρη σαφήνεια ότι όλες οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ αποδέχονται και εφαρμόζουν την διαταγή Λούνς, αφού καμμιά δεν έθεσε αντίρρησή, πλην Ελλάδας.
Με άλλα λόγια η διαταγή Λουνς βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.
Όλες οι κυβερνήσεις από το 1980 μέχρι σήμερα όφειλαν να καταγγείλουν  και τον κ Λουνς αλλά και τους μετέπειτα γενικούς γραμματείς που δεν κατάργησαν τη διαταγή Λουνς στο ΔΔΧ για παραβίαση του συνόλου τα διεθνούς νομιμότητάς  και πρόκλησης βλάβης στην Ελλάδα και τούτο διότι αρμοδιότητα ερμηνείας και εφαρμογής των Συνθηκών έχουν μόνο ο ΟΗΕ και το ΔΔΧ.
Και όμως από το 1980 μέχρι τον Αύγουστο 2006 έχουν γίνει 37 Σύνοδοι Κορυφής ΝΑΤΟ και 41 Σύνοδοι υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας για σοβαρά θέματα , όπως εντάξεις νέων χωρών, Νέες Δομές ΝΑΤΟ Νέο Δόγμα  κλπ. Κανένας  Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργός δεν έθεσαν ως προϋπόθεση για να συμφωνήσουν  (Veto) την άρση της διαταγής Λούνς, όπως έκαναν σε άλλες
περιπτώσεις πλείστες χώρες όπως Τουρκία, Ισπανία Πορτογαλία κλπ. δεδομένου ότι στις Συνόδους αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις 26 Αυγούστου 2006, το Ανώτατο Νατοϊκό Στρατηγείο Ευρώπης (SHAPE) να εκδώσει διαταγή για πιστή εφαρμογή προς όλες τις μονάδες και χώρες του ΝΑΤΟ, με την οποία απαγόρευε στα στρατιωτικά αεροσκάφη της Συμμαχίας να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6νμ σε 19 ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου, από Σαμοθράκη και Λήμνο μέχρι τη Μεγίστη, καθιστώντας έτσι τα νησιά αυτά μη ελληνικά και ξένο κράτος.
Το ΓΕΕΘΑ στις 31/8/2006 σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «η Ελλάς απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ΑΠΟΠΕΙΡΑ έστω και έμμεσης φαλκίδευσης ή αμφισβήτησης των εθνικών μας δικαιωμάτων ενώ γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο προς τα αρμόδια όργανα της Συμμαχίας».
Ωστόσο  μόνον η Ελλάδα απορρίπτει τη διαταγή του SHAPE και θεωρεί ελληνικά τα 19 νησιά, ενώ οι υπόλοιπες 28 χώρες του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν  πιστά τη διαταγή, θέτοντας την  ελληνική κυριαρχία στα άχρηστα.
Μέχρι και σήμερα η διαταγή αυτή του ΝΑΤΟ παραμένει σε ισχύ, αφού δεν έγινε καμιά αποτελεσματική ελληνική ενέργεια. Έτσι  το 2014, η κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ έβαλαν την Αλβανία στο ΝΑΤΟ χωρίς να τολμήσουν να θέσουν ως προϋπόθεση την άρση της διαταγής του ΝΑΤΟ, που κατακερματίζει την  ελληνική κυριαρχία και εφαρμόζει πλέον κατά γράμμα και η Αλβανία ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις στο σύνολο τους μέχρι τώρα στρουθοκαμηλίζουν συνεχώς και κοιμούνται τον ύπνο του αδαούς, δεν κάνουν τίποτα για να διασφαλίσουν την ελληνική κυριαρχία των νήσων του Αν Αιγαίου, θεωρώντας ότι το ΝΑΤΟ δεν εφαρμόζει τις παράνομες διαταγές του.

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει οικτρά τις ελληνικές κυβερνήσεις όπως αποδεικνύεται και από το κάτωθι απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ ( από τα πλείστα που υπάρχουν).
Το νατοϊκό έγγραφο είναι αναφορά του πληρώματος αεροσκάφους AWACS το οποίο είχε κληθεί από την Ελλάδα για να συμμετάσχει στην εθνική άσκηση LAILAPS την τελευταία ημέρα, στις 4 Δεκ. 2004. Κατά την έναρξη της άσκησης η Ελλάδα ζήτησε επανειλημμένα από το AWACS να πετάξει πάνω από τη Λήμνο.
Το AWACS  εφαρμόζοντας τις διαταγές του NATO, όχι μόνον δεν πέταξε πάνω από τη Λήμνο, με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή των AWACS , αλλά αποχώρησε επιδεικτικά και πήγε στην Ισπανία για να συνεργαστεί με το CAOC 8 της Ισπανίας, όπως φαίνεται και από το έγγραφο.
Στην περίπτωση που οι διαταγές του ΝΑΤΟ παραμείνουν σε ισχύ με ευθύνη της παρούσας Βουλής τότε είναι απολύτως βέβαιον ότι ο ΟΗΕ και το ΔΔΧ θα  τις λάβουν σοβαρά υπόψη υπέρ της Τουρκίας  και σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.









 

40 σχόλια :

  1. Ζάεφ: «Θα λεγόμαστε "Μακεδονία" και "Μακεδόνες" και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό»
    Δεν σταματάει να αναφέρεται σε «Μακεδονία», «Μακεδόνες» και τη «μακεδονική» γλώσσα ο Ζόραν Ζάεφ αυτή τη φορά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Η1 των Σκοπίων το βράδυ της Τετάρτης δείχνοντας πως δεν πρόκειται οι Σκοπιανοί επί της ουσίας να σεβαστούν έστω και την Συμφωνία των Πρεσπών.
    Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα της εθνότητας η Ελλάδα ποτέ δεν το διαπραγματεύθηκε!
    Λίγες ώρες μετά τη διαρροή ότι ετοιμάζεται κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις συνεχείς αναφορές του στη «Μακεδονία», ο Ζάεφ δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμά μας να είμαστε "Μακεδόνες" και μιλάμε τη "μακεδονική" γλώσσα» και του «ξεκόβει» από την αρχή.
    Εξηγώντας τις διαδικασίες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύτηκε θέματα ταυτότητας και ότι παραμένει η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων ως Μακεδόνες».
    «Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ότι είμαι "Μακεδόνας" που ζω σε αυτή την περιοχή» είπε ο Ζάεφ προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.
    Κατά τον ίδιο, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, «επιτέλους έχουμε μια χώρα που κανείς δεν αμφισβητεί, αυτό για το οποίο πάλεψαν οι πρόγονοί μας».
    Έκανε λόγο ακόμα για στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ στους πολιτικούς που βοήθησαν στη σύναψη της συμφωνίας εκωιμώντας ότι μέχρι το τέλος του 2019 ή τις αρχές του 2020 η χώρα του θα γίνει πλήρες κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ.
    Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κλήθηκε να σχολιάσει και τις ρωσικές αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι τις κατανοεί «αλλά το 80% των πολιτών στη χώρα είναι υπέρ του ΝΑΤΟ». Η εκτίμησή του ήταν, δε, ότι η Μόσχα δεν θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
    Ο Ζάεφ διατύπωσε, τέλος, την άποψη ότι δεν θα είναι αυτός που θα λάβει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (σ.σ. μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα) προσθέτοντας ότι «από μόνη της η υποψηφιότητα είναι τιμή για τη "Μακεδονία"».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γ. Ψαριανός: «Η εκχώρηση της Μακεδονίας έγινε μετά από μυστήριες συναντήσεις, μαύρες σακούλες και ανάμειξη πρεσβειών»!
    «Βόμβες» μεγατόνων έριξε σήμερα ο Γ.Ψαριανός αφού είπε πως για να πραγματοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών «προηγήθηκαν δεκάδες μυστήριες συναντήσεις πολλών ανθρώπων», υπήρξαν «μαύρες σακούλες», εμπλοκή πρεσβειών και «μαύρες σακούλες (εννοεί μεταφορά χρημάτων;) και ότι ο Σ.Θεοδωράκης τα γνώριζε όλα αυτά!
    «Εγώ είπα ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών προηγήθηκαν δεκάδες μυστήριες συναντήσεις πολλών ανθρώπων. Ρωτήστε τον Κοτζιά και τον Καμμένο για τις μαύρες σακούλες, τις βίζες και τον Σόρος. Γιατί ο πρωθυπουργός κάνει τον Κινέζο; Εγώ δεν μπλέκω κανέναν Σταύρο σε σακούλες εμένα με μπλέκουν με μονταρισμένα ηχητικά».
    «Μπορώ να μεταφέρω επί λέξει πράγματα που μου έχει πει ο Θεοδωράκης ενώπιον άλλων, εγώ δεν θα γίνω κυρά Κατίνα ή κυρ Σταύρος, δεν θα γίνω μπουγαδοπνίχτρα στη ρούγα όπως ο φίλος μου ο Σταύρος»
    «Ας μην τα ανακατεύουμε άλλο τα πράγματα γιατί βρωμάνε. Υπάρχουν συναντήσεις περίεργες, συμφωνίες περίεργες, υπάρχει ανάμειξη πρεσβειών σε συγκεκριμένες συναντήσεις ας μην τα σκαλίζουμε».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποκαλύψεις Γ.Τράγκα: «250 εκατ. ευρώ έδωσε ο Τ.Σόρος για να ξεπουληθεί η Μακεδονία»
    Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Γιώργος Τράγκας, από την ραδιοφωνική εκπομπή «Εν Αθήναις» και στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι ξεπούλησε την Μακεδονία για να πάρει οικονομικά ανταλλάγματα.
    Συνολικά, ο Τ.Σόρος έδωσε 250 εκατ. ευρώ για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια!
    Eπίσης ο Γ.Τράγκας προειδοποίησε ότι ο Α.Τσίπρας είναι ικανός να συνεχίσει τον τεμαχισμό της Ελλάδας χαρίζοντας το μισό Αιγαίο ώστε να πάρει τη μείωση του αφορολόγητου.
    «Ο «Ιωαννίδης» που λατρεύει την πολυτελή ζωή και τα ακριβά πούρα ενώ μιλάει για τη φτωχολογιά και το παίζει «Ρομπέν των Δασών» δεν πρόκειται να πάει επίτροπος στις Βρυξέλλες ούτε να πάρει το Νόμπελ. Ο κολλητός του Μαδούρο δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ευρώπη όσο και αν είναι «φιλιππινέζα» της Μέρκελ. Είναι πολύ δύσκολο να σηκώσει το Νόμπελ ειρήνης ξεφωνίζοντας υπέρ του Μαδούρο έστω και αν πούλησε την ψυχή του στο διάολο και την ιστορία της Μακεδονίας, καθοδηγούμενος πλήρως από ξένα κέντρα.
    Ο Τσίπρας δεν θα πάει ούτε στην Ευρώπη ούτε θα σηκώσει το Νόμπελ γιατί θα ξεφτιλιστεί ο θεσμός, όσο και αν το θέλει ο Σόρος για να τεμαχίσει την Ελλάδα. Θα πάει κάποια στιγμή σε ειδικό δικαστήριο όπως και αρκετοί από την παρέα του. Ήδη βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Έπειτα επειδή είναι φασίστας στο εσωτερικό και μαριονέτα στο εξωτερικό, επειδή δηλαδή είναι χρήσιμος στο ξεπούλημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει στο Μαξίμου. Θα επιστρέψει, αν όχι τώρα, κάποια στιγμή στο 3% από όπου ξεκίνησε.
    Έκαναν καταστροφική μυστική διπλωματία εις βάρος της χώρας. Είναι όνειδος για τη χώρα και κίνδυνος για το Έθνος, η παραμονή του απριλιανού κλώνου στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η παραμονή του εγκυμονεί κινδύνους.
    Δεν υπάρχει Βουλή, δεν υπάρχει δεδηλωμένη, δεν υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών τα έχει καταστρέψει όλα.
    Ο κ. Σόρος πλήρωσε εκατομμύρια για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν πλήρωσε 50 εκατ. αλλά πλήρωσε 250 εκατ. , όπως εκτιμούν πηγές των μυστικών υπηρεσιών.
    Σύμφωνα με το ίδρυμα Σόρος, πουλώντας τη Μακεδονία, μπορεί λέει η έκθεση, οι μεγάλοι εταίροι μας να χαλαρώσουν και πιθανόν να πάρουμε δημοσιονομικά ανταλλάγματα. Δηλαδή ο Τσίπρας και η παρέα του έδωσε τη Μακεδονία και πήρε 50αρικο στους μισθούς, μπορεί να δώσει δηλαδή στο μέλλον το μισό Αιγαίο και να πάρει μη μείωση αφορολόγητου. Τεμαχίζει τη χώρα, προβάλλοντας δήθεν ως Ρομπέν των Δασών στα εκατομμύρια των Ελλήνων που υποφέρουν.
    Παράλληλα ο Γ. Τράγκας άρχισε να δίνει και κάποιες πληροφορίες, καθώς τώρα άρχισε να ξετυλίγεται το περίεργο κουβάρι των σχέσεων Τσίπρα, για ένα περίεργο ταξίδι κάποιου υψηλά ιστάμενου της κυβέρνησης στις Μαλδίβες, όπου παραλίγο να εγκλωβιστεί από κάποιο μικροπραξικόπημα όπου συχνά πυκνά γίνεται εκεί. Για την περίπτωση μάλιστα αυτή, ενεργοποιήθηκαν τα ΟΥΚ που με αεροπλάνο ταξίδεψαν μέχρι τη Βομβάη έχοντας αποστολή να σώσουν το άτομο της κυβέρνησής που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:
    «Στον εμφύλιο διώξαμε τους ντόπιους Μακεδόνες» δηλώνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
    Στον εμφύλιο και σε ντόπιους «Μακεδόνες» οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του σλαβόφωνου κόμματος «Ουράνιο Τόξο» με έδρα τη Φλώρινα.
    Το «Ουράνιο Τόξο» καλούσε στην εν λόγω ανακοίνωση την ελληνική Πολιτεία “να ζητήσει συγγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του μακεδονικού λαού” σε μια από τις πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του, όπου αναφέρεται στην ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

    Προφυλακιστέος ο 27χρονος που βρισκόταν στα χέρια της αστυνομίας από την διαδήλωση για την Μακεδονία στο Σύνταγμα.
    Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 27χρονος που είχε συλληφθεί για συμμετοχή του στα επεισόδια της 20ης Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Αυτό αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.
    Ο κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στα σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την απολογία του, παρέμενε κρατούμενος καθώς ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ή να αφεθεί ελεύθερος.
    Τελικά το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα του, έλυσε τη διαφωνία υπέρ της άποψης του εισαγγελέα και αποφάσισε την προφυλάκιση του 27χρονου.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην Ελλάδα έχει εξαχρειωθεί η έννοια του μορφωμένου ανθρώπου. Δεν γνωρίζουμε ποιοι διεφθαρμένοι και ανίκανοι «λειτουργοί της δικαιοσύνης» πήραν αυτήν την απόφαση.
    Αντί να δώσουν συγχαρητήρια στους νέους, που αγωνίζονται για την πατρίδα, άμυαλοι και μικρόνοες «δικαστές» της κακιάς ώρας, πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, με τέλεια ασυνειδησία. Η «μορφωμένη» τάξη, με διεφθαρμένο και βλακώδη νου, που καταστρέφει την Ελλάδα και τους νέους της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 1944, η ΟΠΛΑ δολοφόνησε τον Κίτσο Μαλτεζο
    1/2/19, Σπύρος Χατζάρας, Δελτιο 11
    Ο Κίτσος Μαλτέζος, (14 Αυγούστου 1921 - 1η Φεβρουαρίου 1944), ήταν αντιστασιακός φοιτητής της Νομικής, που δολοφονήθηκε από το ΚΚΕ.
    Ως μαθητής εντάχθηκε στην Ε.Ο.Ν. Τελείωσε το Γυμνάσιο στα εκπαιδευτήρια Μακρή.

    Το 1942, ως φοιτητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ για να κάνει αντίσταση, αλλά, στις αρχές του 1943 αποχώρησε εντάχθηκε στην ένοπλη εθνικιστική και αντιμοναρχική αντιστασιακή οργάνωση Ρ.Α.Ν (Ρωµυλία - Αυλών – Νήσοι) που την καθοδηγούσε
    ο στρατηγός Κωνσταντίνος Βεντήρης, που τότε χαρακτήριζε ως. «ξένο », το θεσμό της βασιλείας. (Ύστερα είδε το Φως το αληθινό πήγε στον Λίβανο και ανένηψε).

    Τα μέλη της ΡΑΝ στα πανεπιστήμια συμμετείχαν στον Εθνικό Σύνδεσμο Ανωτάτων Σχολών, (ΕΣΑΣ), που έδινε μάχη με τους κομμουνιστές στα Αμφιθέατρα .

    Ο Κίτσος Μαλτέζος, ως αντικομουνιστής, εκτελέστηκε από την ΟΠΛΑ μπροστά στο σπίτι του στις Στήλες του Ολυμπίου Διός επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

    Συντονιστής της επιχείρησης δολοφονίας ήταν ο Άδωνις Κύρου.
    Οι εκτελεστές ήταν οι αδελφοί Μικές και Νάνος Κουρουνιώτες, (τα εγγόνια του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Κουρουνιώτη), ο Δήμος Χλιόβας και ο Φαίδων Αντωνόπουλος.
    Ο Χλιόβας και ο Αντωνόπουλος δεν έφτασαν ζωντανοί στην απελευθέρωση.
    Ο Μικές Κουρουνιώτης ήταν στα 200 κόκκινά καθάρματα που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.


    Ο Λεωνίδας Κύρκος, συμμετείχε στο «Γραφείο» που ελαβε την απόφαση της δολοφονίας μαζί με τον μετέπειτα «φιλόσοφο» Κώστα Αξελό, τον μετέπειτα οικονομικό σύμβουλο του Σημίτη Γιάννη Σπράο και τον Άδωνι Κύρου.
    Ζ.Π..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΡΙΖΑ: 1.515 ελληνοποιήσεις σε 12 ημέρες.

    Δεν έχει προηγούμενο το κύμα ελληνοποιήσεων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε χρόνο ρεκόρ –με δειγματοληπτικές καταμετρήσεις, από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2018– δώδεκα ημερών κυκλοφορίας της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το υπουργείο Εσωτερικών έχει απονείμει την ελληνική ιθαγένεια και έχει πολιτογραφήσει (αν και σε μικρότερη κλίμακα από την πρώτη κατηγορία) 1.515 πρόσωπα. Κορυφαία όλων φαίνεται να είναι η 18η Οκτωβρίου, αφού το Protagon μέτρησε 274 πράξεις σε ένα… 24ωρο, αριθμός που μάλλον θα μείνει στην ιστορία του φαινομένου. Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτησή του στη Βουλή, έχει επισημάνει ότι «σύµφωνα µε επίσηµα στοιχεία της ∆ιεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%!». Από 14.178 το 2015, εκτοξεύτηκαν στις 33.487 το 2016 και στις 34.814, το 2017. Η ανατομία στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δείχνει μωσαϊκό: οι απονομές ιθαγένειας αφορούν κυρίως Αλβανούς, αλλά και Ουκρανούς, Γεωργιανούς, Ρουμάνους. Οι πολιτογραφήσεις έχουν να κάνουν με ομογενείς που έχουν γεννηθεί στην Τουρκία, την Αλβανία, τη Βραζιλία, την Κύπρο, τον Λίβανο. Η μαζική χορήγηση ιθαγένειας μπορεί να αντιβαίνει στα ευρωπαϊκά πρότυπα, δεν παύει ωστόσο να εξακολουθεί να είναι εθνική αρμοδιότητα το ποιος επιτρέπεται να ψηφίσει, να συμμετάσχει στις εκλογές. Το δικαίωμα χορήγησης ιθαγένειας υπό ορισμένες συνθήκες και συγκεκριμένους όρους είναι εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα των χωρών – μελών.
    Στην απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στον βουλευτή Βαρβιτσιώτη, οι εκκρεμότητες αιτήσεων κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από 24/3/2010 (εφαρµογή νόµου 3838/2010) έως 9/11/2018 είναι συνολικά 49.711. Και πού είστε ακόμη, δηλαδή…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ο ΣΟΡΟΣ. ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ. ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.
    Τα χρήματα που έταξε ο Σόρος στους προδότες για την προδοσία της Μακεδονίας, θα μπουν στους λογαριασμούς των βουλευτών μετά την ψήφιση και του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ - φυσικό είναι να το έχει προβλέψει και αυτό ο "φιλάνθρωπος" Ουγγροεβραίος διότι θα ήταν βλάκας να εμπιστευτεί πουλημένα τομάρια που δέχτηκαν να προδώσουν την πατρίδα τους για λεφτά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΛΛΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΆΛΛΟ ΗΠΕΙΡΟΣ.
    Γράφει ο Μιχάλης Ντιναλέξης, Πηγή: proinoslogos.gr

    Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να διαρρέουν τα ονόματα που πιθανόν θα προσέφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη γειτονική χώρα, όχι μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή οι υποστηρικτές της κυβέρνησης, αλλά όλοι όσοι στηρίζουν τη συμπερίληψη του ονόματος της Μακεδονίας στο όνομα της χώρας αυτής, διακηρύσσουν παντού ότι μόνο αυτός ο δρόμος είναι ο σωστός. Ισχυρίζονται ότι πρέπει να αποδεχτούμε μία δήθεν τετελεσμένη «γεωγραφική αλήθεια» σύμφωνα με την οποία τα Σκόπια βρίσκονται όντως στη Μακεδονία γεωγραφικά. Ταυτόχρονα, όμως, οι ίδιοι, ξεγράφουν τη Βόρειο Ήπειρο και τη δική της γεωγραφική αλήθεια, και σπεύδουν να διορθώσουν υποδεικνύοντας πως πρόκειται για Νότιο Αλβανία…
    Πρώτον, τα κυρίαρχα κράτη και λαοί δεν αποδέχονται οποιαδήποτε αόριστη «αλήθεια». Διαμορφώνουν τις συνθήκες γύρω τους ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

    Δεύτερον, ο ορισμός των γεωγραφικών περιοχών είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετος και δεν ανταποκρίνεται σε κάποια δεσμευτική επιστημονική πραγματικότητα. Ο κάθε γεωγράφος ιστορικά έχει ορίσει την κάθε περιοχή διαφορετικά. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας εκ προοιμίου ορισμός της Μακεδονίας που υποχρεωτικά εντάσσει τα Σκόπια σε αυτή, όπως και κανένας που να αποκλείει τις μειονοτικές περιοχές της Αλβανίας από την Ήπειρο.
    Τρίτον, ο ορισμός των γεωγραφικών περιοχών ακολουθεί συνήθως και προσαρμόζεται στην εθνοτική σύνθεση των τοπικών πληθυσμών. Γι’ αυτό, π.χ., το Μαυροβούνιο και η Αλβανία δεν ονομάζονται πλέον «Ιλλυρία», η Ρουμανία δεν ονομάζεται «Δακία» και τα Σκόπια δεν μπορούν να θεωρούνται Μακεδονία, καθώς δε μένουν εκεί οι Μακεδόνες, απόγονοι (εθνοτικά) των αρχαίων Μακεδόνων και διάδοχοι (πολιτικά και πολιτισμικά) του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας. Αντιθέτως, η Βόρειος Ήπειρος μπορεί να ονομάζεται έτσι γιατί εκεί ζουν ακόμη Ηπειρώτες!
    Τέταρτον, ο ορισμός των γεωγραφικών περιοχών ακολουθεί τις πολιτικές συνθήκες και όχι το αντίθετο. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι χώρες της Μέσης Ανατολής ή η περιοχή της Πρωσίας, η οποία μετά τον Β’ Π.Π. και το διαμελισμό της ανάμεσα σε Γερμανία, Πολωνία και Ρωσία, θεωρείται ότι δεν υπάρχει. Μακεδονία, λοιπόν, μπορεί να είναι γεωγραφικά μόνο όποια περιοχή ορίσει το πολιτικά διάδοχο των Μακεδόνων κράτος της Ελλάδος, όπως οι ΗΠΑ ορίζουν το Τέξας. Αντιθέτως, η Βόρειος Ήπειρος, ως αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ πολλών χωρών για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, έχει το πολιτικό και ιστορικό υπόβαθρο για να ονομάζεται έτσι.
    Πέμπτον, καμία διεθνής συνθήκη δεν ορίζει τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και δε μιλάει για μοίρασμά της. Πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς κατευθείαν από τα σχολικά εγχειρίδια των Σκοπίων και την κρατική προπαγάνδα της τότε ΟΣΔ της Γιουγκοσλαβίας. Αντιθέτως, η Βόρειος Ήπειρος, ως περιοχή και ως κράτος, αναφέρεται ρητά σε σειρά διεθνών συμφωνιών και συνόδων από το 1914 εώς και το 1950.
    Κατά πόσο υποστηρίζονται οι ονομασίες “Βόρειος Μακεδονία» και “Βόρειος Ήπειρος», διαφαίνεται παραπάνω. Γιατί οι διάφοροι δήθεν προοδευτικοί ινστρούχτορες υπερασπίζονται με ενθουσιασμό την πρώτη και πολεμούν μετά βδελυγμίας τη δεύτερη, ας το αναρωτηθείτε μόνοι σας…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι δεν ρώτησε ο Μακρόν τον Τσίπρα;
    Τσίπρας – Μακρόν και… 7-0! «Μπέρδεμα» με τους διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
    Τάκης Θεοδωρόπουλος, Καθημερινή

    Δεν έγινε γνωστό αν ο κ. Μακρόν, αφού τον καθησύχασε ο κ. Τσίπρας για την εθνικιστική ακροδεξιά μειονότητα που διαδήλωσε για τις Πρέσπες, έκανε τον κόπο να τον ρωτήσει για τον Μαδούρο. Μπορεί να μη θέλησε να χαλάσει την ωραία φιλική ατμόσφαιρα του ευρωπαϊκού Νότου. Μπορεί και να ήθελε να ξεμπλέξει το συντομότερο δυνατόν από τα θρυμματισμένα αγγλικά του συνομιλητή του, ο οποίος λέγεται ότι κατέφυγε στη νοηματική για να προσδιορίσει το πλήθος της μειονότητας που αντιτίθεται στην ειρήνη στα Βαλκάνια – 70.000, ήτοι επτά δάχτυλα υψωμένα και αμέσως μετά ο δείκτης και αντίχειρας σε σχήμα κουλουρίτσας. Σκέφτηκε ο άνθρωπος ότι θα ξημερωνόταν αν είναι να υποστεί διατριβή για τον ιμπεριαλισμό, τα πετρελαϊκά συμφέροντα και τι σημαίνει να είσαι πραγματικά φίλος του λαού και διάδοχος του ηρωικού Τσάβες. Αναρωτήθηκε δε ενδεχομένως πώς είναι ο ιμπεριαλισμός στη νοηματική – δύο βραχίονες ανοιγμένοι που συμβολίζουν φτερά αεροπλάνου, απειλητικό βουητό από το στόμα που καταλήγει σε κραυγές μπουμ μπουμ. Τέλος πάντων. Αυτά έχει η διπλωματία. Ενίοτε σε υποχρεώνουν να εξηγήσεις τα ανεξήγητα.
    Υπάρχει και μια άλλη εξήγηση, λιγότερο μπουρλέσκ και πιο αληθοφανής. Ο Μακρόν δεν ρώτησε τον κ. Τσίπρα για τη στάση του κόμματός του απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς του Μαδούρο, διότι πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρει. Και δεν τον ενδιαφέρει, διότι το ειδικό βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα για την Ευρώπη είναι αμελητέο. Το κατσαβίδι χρησίμεψε στο μακεδονικό ζήτημα και τώρα ξαναβρήκε τη θέση του στην εργαλειοθήκη στο γκαράζ. Aσ’ τους να πιστεύουν και να λένε ό,τι θέλουν.
    Δεν ισχύει το ίδιο βέβαια για τον κ. Γκουαϊδό, τον εκλεγμένο πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και αναγνωρισμένο ήδη από πολλές χώρες πρόεδρο της Βενεζουέλας. Αυτός ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, διότι υποθέτω ότι το καθεστώς Μαδούρο θα χρησιμοποιεί στην προπαγάνδα του τη συμπαράσταση του κυβερνώντος κόμματος μιας ευρωπαϊκής χώρας. Ενδέχεται δε στο μέλλον το ενδιαφέρον του να ενταθεί, αφού έχουν ξεκινήσει έρευνες για τη χρηματοδότηση ξένων χωρών και κομμάτων από το καθεστώς Μαδούρο. Ηδη το Ποδέμος παραδέχθηκε ότι το έχει χρηματοδοτήσει η Βολιβαριανή Δημοκρατία.
    Ετσι για να μη χάνουμε το μέτρο. Μετά τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα είναι μια χώρα για την οποία αδιαφορεί η υπόλοιπη Ευρώπη, ενδιαφέρεται όμως η Βενεζουέλα. Γι’ αυτό θα πρότεινα στον κ. Τσίπρα να δεχθεί την πρόσκληση του κ. Γκουαϊδό να επισκεφθεί τη χώρα του για να εξηγήσει στον αδελφό λαό ότι σημασία δεν έχουν οι αριθμοί, αλλά ο άνθρωπος. Δεν θα ήταν άσχημα να ασκήσει και εκεί το ταλέντο του ειρηνοποιού που ανέπτυξε στα Βαλκάνια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΔΟΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    Ο αριστερισμός τύπου ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτική πεποίθηση αλλά κάτι σαν θρησκεία, που έχει μόνο φανερούς και κρυφούς πιστούς, κρυφή ατζέντα και κρυφή χρηματοδότηση. Ο αριστερισμός τύπου ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίατη ασθένεια. Όποιος την κόλλησε μία φορά, είναι φορέας σε όλη του τη ζωή. Μέχρι το 2015 δεν υπήρξε ούτε ένας εν ενέργεια πρωθυπουργός που να μην έρχεται πρώτος καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του στο δημοσκοπικό ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό». Όλοι εκτός του προδότη. Έχει δικαίωμα ένας πρωθυπουργός, ένας υπουργός εξωτερικών, μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε νόμιμα, να θέσει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της χώρας; Έχει δικαίωμα οποιοσδήποτε πολιτικός ή κόμμα, κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις ή συνθήκες, να υιοθετήσει μια τέτοια θέση, πολλώ δε μάλλον να την υλοποιήσει, όπως έγινε στις Πρέσπες, όπου εκτός του εγκλήματος να δοθεί το όνομα Μακεδονία, αναγνωρίστηκε «μακεδονική» γλώσσα και λαός; Οι λαοί δίνουν τα ονόματα στον τόπο που κατοικούν και όχι ο τόπος στους λαούς, ειδικά αν ο τόπος αυτός έχει «τίτλους ιδιοκτησίας». Οι Τούρκοι, όταν κατέλαβαν και εποίκισαν την Ιωνία, δεν διανοήθηκαν να πουν ότι είναι Ίωνες και να ονομάσουν τα τουρκικά «Ιωνική γλώσσα που ανήκει στην οικογένεια των τουρκικών γλωσσών», έτσι και οι Σλάβοι δεν έχουν δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες, ούτε να ονομάζουν τη γλώσσα τους «μακεδονική».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε. Βόζεμπεργκ: «Ο Καμμένος γνωρίζει ότι ο Κοτζιάς έχει διαπράξει κακούργημα».
    Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA, η ευρωβουλευτής της ΝΔ επανέλαβε τη δήλωση Καμμένου για τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά -για την υπόθεση με τις βίζες- ότι έχει στοιχεία για να τον «καθίσει στο σκαμνί» καθώς «έχει παρανομήσει». Βάσει αυτής της φράσης, τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, προκύπτει ότι «γνωρίζει πως έχει διαπραχθεί κακούργημα».
    Καταλήγοντας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ σχολίασε και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε Ευρωπαίους ηγέτες για τις αντιδράσεις πολιτών απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών:
    «Δεν είμαι υπερήφανη που ο Πρωθυπουργός της χώρας ενώπιον του Εμμανουέλ Μακρόν και του Νίκου Αναστασιάδη χαρακτήρισε όσους συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ως εθνικιστές, ακροδεξιούς και ανόητους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αποκάλυψη από Γ. Τράγκα: «Ο Ν.Κοτζιάς είχε συμφωνήσει στο ξεπούλημα της Μακεδονίας με τον Ζάεφ, πριν γίνει πρωθυπουργός, μέσω του ιουδαίου Σόρος»
    Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αποκαλύψεις από τον Γ. Τράγκα, στην εκπομπή «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και σήμερα έκανε γνωστό πως ο Ν.Κοτζιάς είχε έρθει σε επαφή μέσω του Τ.Σόρος με τον Ζ.Ζάεφ από τότε που ήταν στην Αντιπολίτευση δείχνοντας έτσι πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» και η δρομολόγηση της εκχώρησης της Μακεδονίας είχε ξεκινήσει από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
    «Ένα άγριο πίτμπουλ, ένα πολύ άγριο πίτμπουλ μπήκε στο Μαξίμου και καταδιώκει από δωμάτιο σε δωμάτιο και από γραφείο σε γραφείο τον ανεκδιήγητο Ιωαννίδη της Αριστεράς, τον πρωθυπουργό που κακή την τύχη έχουμε αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Ο αναντάρα έχει ανέβει σε μία ντουλάπα και από κάτω είναι ο Πάνος Καμμένος που του δείχνει τα δόντια του. Από χθες ο μεγάλος πολιτικός απατεώνας, ο χορηγούμενος από Καράκας και από Σόρος σάλπισε υποχώρηση ενώ το πίτμπουλ έδειχνε τα δόντια του.
    Ο γερμανικής παιδείας κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος, ο κλαρινάτος είπε ότι δεν είναι σωστό να διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Η πολιτικοοικονομική συμμορία, οι προδότες της Μακεδονίας σχεδιάζουν αιφνιδιαστική αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να αποφύγουν το θερμοπυρηνικό επεισόδιο με τον Καμμένο.
    Ο ηλίθιος δωσίλογος του Μαξίμου δεν υπολόγισε σωστά τις αντιδράσεις του πολιτικού συνέταιρου του. Ο πανίβλαξ του Μαξίμου δεν εκτίμησε σωστά τις αντιδράσεις του πολιτικού συνεταίρου νόμιζε θα τον εξαπατήσει όπως όλους τους άλλους του είπε ψέματα για τη συμφωνία της λίμνης του είπε θα τη φέρει μετά τις εκλογές και του έστησε και αποστασία.
    Όταν γίνεσαι σιαμαίος με κάποιον πολιτικά, στην επέμβαση πεθαίνει ο ένας συνήθως όμως πεθαίνει και ο άλλος από αιμορραγία. Όταν κόλλησες με τον Καμμένο δεν γίνεται να ξεκολλήσεις, δεν τον πουλάς ούτε του στήνεις αποστασία.»
    Και όπως άφησε να εννοηθεί ο Γ. Τράγκας ο Καμμένος όχι μόνο ξέρει πολλά αλλά και γιατί από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Άμυνας εκ καθήκοντος έπαιζε και το ρόλο της νταντάς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΚΡΗΤΗ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ: "ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ".
    Οργισμένη υποδοχή με διαμαρτυρία για τη Μακεδονία επεφύλαξαν πολίτες στον Δ.Τζανακόπουλο, Σ.Δανέλλη και Γ.Ραγκούση στην Κρήτη, έξω από το ξενοδοχείο"Ατλαντίς", όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου» με θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».
    Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιάννης Ραγκούσης.
    Μια ομάδα πολιτών, με αφορμή και την παρουσία του Δ.Τζανακόπουλου, που πρόκειται να μιλήσει στην εκδήλωση, ξέσπασαν με χαρακτηρισμούς όπως «προδότες» και «προσκυνημένοι» εναντίον εκείνων που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τραγούδησαν τον ύμνο της Μακεδονίας και την «Ξαστεριά».
    «Γίνατε κολαουζοι της Μέρκελ και των Αμερικάνων» μεταξύ αυτών που εκστομίστηκαν από τους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές – σε ρίμα – και κατά του Σπύρου Δανέλλη («Δανέλλη προδότη, σε Ελλάδα και Ευρώπη»,»Προδότη Δανελλη, η Κρήτη δεν σε θέλει» ).
    Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε στην Κρήτη τα μεγαλύτερα ποσοστά ψήφων από όλη την Ελλάδα! Συγκεκριμένα στον νομό Ηρακλείου πήρε 48%, στον νομό Χανίων 43%, στον νομό Λασιθίου 43% και στον νομό Ρεθύμνης 39,5%.
    Μην ξεχάσετε φίλοι Κρητικοί να τον ξαναψηφίσετε τον προδότη Τσίπρα και μετά να κλαίτε και να φωνάζετε που προδίδει τη Μακεδονία και ξεπουλάει την Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ - ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    Του Πέτρου Χασάπη
    Να καταργηθούν οι γεωγραφικοί διαχωρισμοί "Δυτική – Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία" και να μετονομαστεί άμεσα η ενιαία Μακεδονία μας σε "Αρχαία Μακεδονία".

    Αν δεν δράσουμε γρήγορα, κινδυνεύουμε τελικά,
    η Μακεδονία μας να χαρακτηριστεί διεθνώς ως "Νότια Μακεδονία". Αυτό θα είναι η απόλυτη ήττα, ο απόλυτος κίνδυνος για την ασφάλεια της Μακεδονίας και της χώρας. Όταν μάλιστα εμείς οι ίδιοι διατηρούμε γεωγραφικές διαιρέσεις του τύπου "Ανατολική - Κεντρική - Δυτική Μακεδονία", τότε αυτό δένει απόλυτα με το "Βόρεια Μακεδονία" και φυσικά στη συνέχεια και με το "Νότια Μακεδονία".

    Τι θα επιτευχθεί με την μετονομασία ολόκληρης της Μακεδονίας σε «Αρχαία Μακεδονία»:

    1) Θα αποφύγουμε τον κίνδυνο να ονομαστεί η Μακεδονία μας «Νότια Μακεδονία», κατοχυρώνοντας την ονομασία «Αρχαία Μακεδονία» και στα αγγλικά «Ancient Macedonia», όπως στα σχέδια χαρτών στο τέλος.

    Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι αυτοτελής γεωγραφικός προσδιορισμός. Είναι γεωγραφικός ετεροπροσδιορισμός ως προς κάτι άλλο που με λογική συνέπεια είναι η «Νότια Μακεδονία». Και δεν μπήκε τυχαία. Μπήκε σκόπιμα για να δημιουργήσει μελλοντικό γεωπολιτικό πρόβλημα για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια οι διεθνείς «προστάτες». Επομένως εμείς πρέπει να σπεύσουμε και να ακυρώσουμε αυτόν τον κίνδυνο, αυτό-ονομάζοντας το άλλο μέρος του ετεροπροσδιορισμού ως «Αρχαία Μακεδονία», αντί για το «Νότια Μακεδονία» το οποίο υπονοείται έμμεσα από τη Συνθήκη.

    2) Θα εκνευρίσει τους Σκοπιανούς και θα τους ωθήσει σε σπασμωδικές κινήσεις και παραβιάσεις τη Συνθήκης, κάτι που θα μας βοηθήσει στην εύκολη λύση της ή ακόμα και στην ακύρωσή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνοι που θέλησαν να στήσουν τη "Μακεδονία του Αιγαίου" στήριξαν όλη την προπαγανδιστική τους προσπάθεια πάνω στο μύθευμα ότι οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Επομένως ο ιστορικά ορθός χαρακτηρισμός της Μακεδονίας μας ως "Αρχαίας Μακεδονίας" θα δημιουργήσει εκνευρισμό στην σκοπιανή ελίτ και θα την οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις.

    3) Θα έχουμε την ευχέρεια να μετονομάσουμε αντίστοιχα όλες τις ονομασίες κτιρίων (Πανεπιστήμιο, αεροδρόμιο, υπουργείο κ.λ.π. με τον ανωτέρω επιθετικό προσδιορισμό), αλλά και προϊόντα με αυτή την ονομασία, αποφεύγοντας διεθνή σύγχυση. Διαφορετικά, πέρα από το «Νότια Μακεδονία», θα υπάρξουν και οικονομική σύγχυση και εμπορικά προβλήματα.

    4) Θα διατηρήσουμε όλα τα οφέλη του τουρισμού, αφού ολόκληρος ο πλανήτης θα γνωρίζει πως αν θέλει να δει αρχαιότητες, θα πρέπει να έρθει στην πηγή, στην «Αρχαία Μακεδονία».

    5) Θα διατηρήσουμε αλώβητη την αρχαία ελληνική ιστορία μας και θα είναι πάντα ταυτισμένη με τη συγκεκριμένη ελληνική γεωγραφική περιοχή.

    6) Δύσκολα θα αποτολμηθεί, με ενίσχυση των ξένων «προστατών», η διακινδύνευση και η αρπαγή εδαφών της Μακεδονίας μας, όταν διεθνώς θα ορίζεται πολιτιστικά ως ένας αρχαίος ελληνικός χώρος.

    7) Και το σημαντικότερο. Η συγκεκριμένη ενέργεια καλύπτεται απόλυτα από τα άρθρα 3 παρ. 1 και 7 παρ. 1, 2 και 3 της υπογραφείσας Συνθήκης των Πρεσπών και έτσι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για παραβίαση της συνθήκης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ.
      "Από την στιγμή που θα συμβεί να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως χωριστό κυρίαρχο κράτος, υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, και αποκτήσουν έτσι διεθνή υπόσταση ως “Μακεδονία“, η επιβουλή κατά της Ελλάδας καθίσταται κατάφωρη και αναπόφευκτη"
      ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΛΥΚΑΤΖΗ – ΑΡΒΕΛΕΡ, ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΤΣΟΥ, ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ. («Ελευθεροτυπία» 28 Μαρτίου 1992).
      Ζ.Π

      Διαγραφή
    2. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ.
      «Ένα ανεξάρτητο κράτος με το όνομα "Μακεδονία" θα συνεχίσει με μεγαλύτερη έμφαση την εκστρατεία απελευθερώσεως της "υπόδουλης" Μακεδονίας. Το κράτος των Σκοπίων δεν δικαιούται να αποκτήσει, με διεθνή αναγνώριση, ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα κράτος στον κόσμο: Να χρησιμοποιεί ένα όνομα που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις.»
      ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,
      17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1992
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ.
      H Mακεδονία δεν είναι, ούτε ήταν, μία ξεχωριστή διακριτή χώρα με δική της γλώσσα και δικά της ήθη και έθιμα, η οποία κάποτε διασπάστηκε σε βόρεια και νότια.
      Η Μακεδονία ήταν πάντοτε μία Ελληνική επαρχία, με ελληνικό γλωσσικό ιδίωμα και ελληνικά ήθη και έθιμα.
      Με την προδοσία των κομμουνιστών του Τσίπρα τα Σκόπια ονομάστηκαν «Βόρεια Μακεδονία» σαν ξεχωριστή κρατική οντότητα και η Ελλάδα δέχεται ότι κατέχει ένα τμήμα μιας «Νότιας Μακεδονίας», σαν επαρχιακό της τμήμα.
      Το ψυχολογικό μήνυμα που έδωσε ο Τσίπρας προς το εξωτερικό, είναι ότι η επαρχία της Ελλάδος με το όνομα «Νότια Μακεδονία», προφανώς είναι αποσπασμένη από κάποιον κεντρικό κρατικό κορμό, δηλαδή την «Βόρεια Μακεδονία».
      Αυτό που έπεται ψυχολογικά αλλά και τελεολογικά είναι ότι κάποια ημέρα η επαρχία «Νότια Μακεδονία» θα πρέπει να αναζητήσει και να ενωθεί με την μητρική κρατική οντότητα που ονομάστηκε από τους κομμουνιστές προδότες του Τσίπρα «Βόρεια Μακεδονία».
      Ο Τσίπρας με όλη αυτή την πρωτοβουλία έκανε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την απώλεια Ελληνικών εδαφών.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ.
      50 χρόνια κρατάει πλέον η αριστερή κομμουνιστική κυριαρχία στην Ελλάδα, η οποία καθήλωσε τον ελληνικό λαό σε πλήρη οπισθοδρόμηση και ανυποληψία από πνευματική, κοινωνική, πολιτική, ηθική και πολιτιστική άποψη.
      Στα χρόνια αυτά δημιουργήθηκε ο περιβόητος «αριστερός ελληναράς» (homo pasokus, homo koykoyes, homo syrizeos, κλπ), άτομο με ιδιόμορφη ελαστική και χαλαρή ηθική συνείδηση, ο οποίος μισεί με ταλμουδικό μίσος την «δεξιά» κοσμοθεώρηση, δηλαδή το σύνολο των αντιλήψεων, των ιδεών και των πρακτικών του ελληνικού λαού, που μας κράτησε ζωντανούς σ’ αυτή την γωνιά του κόσμου, το επιβιωτικό πακέτο, που μας έκανε έθνος και κράτος στον βίαιο, ανταγωνιστικό και θανατηφόρο κόσμο που ζούμε.
      Τα χαρακτηριστικά που έχει ο «αριστερός ελληναράς», το χειρότερο δείγμα ανθρώπου που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα σήμερα είναι: ένα νεόπλουτο μισομορφωμένο λιγούρι, ένας τεμπέλης, ψεύτης και ασυνείδητος κλέφτης και καταστροφέας του δημόσιου πλούτου, ένας ισχυρογνώμονας συνδικαλιστής, φοροφυγάς, ανίκανος για εργασία αλλά ικανότατος στην πάρλα και στην απατεωνία, ένα τομάρι που θέλει οι άλλοι να δουλεύουν και αυτός να καταναλώνει.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ.
      «Κατά την διάρκεια της τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι «όποτε κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί μας δυστύχησαν». «Στέλνω ένα μήνυμα αμοιβαιότητας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης, αλλά και ο δρόμος της συνεργασίας. Να θυμίσω στους γείτονες μας ότι όποτε πρυτάνευσε η συνεργασία επήλθε η ευημερία, όποτε όμως κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί δυστύχησαν».
      O γράφων (Ζ.Π.) κάποτε πίστευε ότι το κύριο αίτιο κακοδαιμονίας, που βύθιζε στον πάτο τον Ελληνικό Λαό, ήταν η πρακτόρευση ξένων συμφερόντων της ιθύνουσας τάξης του, η πρακτορίλα των πολιτικών του.
      Σήμερα, πιο ώριμος, πιστεύει, ότι δεν είναι αυτό ή το σωστότερο, δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό.
      Η ανάγνωση και η σημασιολογική αποκωδικοποίηση ανακοινώσεων, σαν την παραπάνω του Αποστολάκη, δείχνει ότι κάτι πολύ βαθύτερα καταστροφικό, συμβαίνει στην νοημοσύνη των ηγητόρων της πατρίδας μας. Προσέξτε, την παραπάνω ανακοίνωση, δεν την έβγαλε ένας φτωχός αμόρφωτος καραβανάς δεκανέας. Ο Αποστολάκης δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Ήταν ανώτατος διοικητής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα υπουργός εθνικής αμύνης. Η ποιότητα και η έκφραση του λόγου και των σκέψεων, σου δίνει την αίσθηση, ότι το μέσο πνευματικό επίπεδο των ηγητόρων αυτής της χώρας είναι εξαιρετικά χαμηλό, αλίμονο, χαμηλότερο από ανατολίτες τριτοκοσμικούς φύλαρχους.
      Όχι, για την παρακμή της νεοελληνικής κοινωνίας δεν φταίει μόνο η πρακτορίλα, η απατεωνία, οι ψεύτες και οι κλέφτες πολιτικοί. Το πρόβλημα είναι βαθύ, τραγικό και ίσως αθεράπευτο.
      Δυστυχώς το πρόβλημα βρίσκεται στον εγκέφαλο. Πάσχει η διανοητικότητα των νεοελλήνων, η σωστή σκέψη, ο ορθός συλλογισμός.
      Ο μέσος δείκτης ευφυΐας, η μέση νοημοσύνη, έχουν πέσει δραματικά στον Ελληνικό πληθυσμό. Είναι δυστυχώς γενετικό χαρακτηριστικό και δεν επιδέχεται τρόπους για βελτίωση. Η σκέψη, η μόρφωση , η νοημοσύνη, η αντίληψη, η ευφυΐα, έχουν πάρει την κατιούσα, ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
      Αρκετοί δυτικοί το έχουν προσέξει και τους έχει κάνει εντύπωση ο κατώτερος τύπος εγκεφαλικού συλλογισμού, που επικρατεί, ιδίως στους σημερινούς κατοίκους των Αθηνών
      Αυτό που κυριαρχεί είναι κάτι το γύφτικο, κάτι ανατολίτικο, σκέψεις και κρίσεις μη αρχαιοελληνικού τύπου, μη ευρωπαϊκού. Χαμηλό επίπεδο συλλογισμών. Διανοητικότητα και φαντασία τελείως κατωτέρου επιπέδου. Διανοητικοί συνειρμοί γεμάτοι ηλίθια χαλαρότητα και απονεύρωση. Μία επιφανειακή ρηχή σκέψη, διαταραγμένη, άστοχη, μη παραγωγική, στείρα.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ.
      Ένας εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, ο Μιχαήλ Πατσίκας, σε δηλώσεις του προς το euronews είπε με τελείως αφελές και άπειρο ύφος: «Αλυτρωτικές σκέψεις από τους Έλληνες δεν υπάρχουν». «Το συλλαλητήριο είναι η γιορτή της δημοκρατίας». Αφού το συλλαλητήριο είναι η γιορτή της «ανύπαρκτης» δημοκρατίας του Σόρος, φάτε τώρα με τον τόνο τα δημοκρατικά ληγμένα δακρυγόνα. «Αλυτρωτικές σκέψεις από τους Έλληνες δεν υπάρχουν». Δηλαδή να πάψουμε να ενδιαφερόμαστε για τα θέματα του Ελληνισμού εκτός των συνόρων; Έτσι πάψαμε να ενδιαφερόμαστε για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως και από 200.000 έμειναν εκεί τώρα 2.000 γέροντες.
      ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΗΝΗ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ.
      ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (1871-1910), Ἔκκλησις πρὸς τὸ Πανελλήνιον Κοινόν», 1907):
      «Ντροπή Σας νὰ συζητᾶτε μὲ τὸν Σκυλόφραγκο ἂν ἡ Μακεδονική Σας Γῆ εἶνε Δική Σας Γῆ. Καὶ νὰ τὸν πείσῃς, δὲν τὸν πείθεις τὸ Λῃστή. Ἢ μόνος του ἢ μὲ Σμπίρους βαλτοὺς θὰ προσπαθήσῃ νὰ Σᾶς πάρῃ κάθε Γῆ.
      Οἱ Πολιτισμοὶ ποὺ Σᾶς ἔμαθαν οἱ Δασκαλοτσούσιδες νὰ προσκυνᾶτε μπρούμυτα, Σᾶς καμπανίζουν κατάμουτρα μὲ ἄγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.
      Καὶ εἶνε ἀνήθικον καὶ ἄσκοπον καὶ τὸ νὰ Σᾶς δώσουν καὶ τὸ νὰ δεχθεῖτέ τι. Καὶ νὰ Σᾶς δώσουν, ἂν εἶσθε Σάπιοι, ὁ πρῶτος Δυνατὸς θὰ Σᾶς τὸ πάρῃ. Τὸ Ἠθικὸν εἶνε ἂν εἶσθε Σάπιοι, νὰ Σᾶς ξεπατώσουν καὶ καθαρίσουν τὴ Γῆ.
      Φυλᾶτε τὴ Γῆ Σας καὶ τὴν Τιμή της, μόνο μὲ Σπαθί.
      Πάψετε Σαπιοδάσκαλοι καὶ Σαπιορήτορες -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- νὰ ἐξευτελίζετε τὴ Φυλή. Πάψετε Παλιόγρηες τὶς κλάψες, τὰ σάλια, τὰ μελάνια καὶ πιάστε τὸ ΣΠΑΘΙ.
      Τὰ πάντα στὴ Ζωὴ -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτῶνται μὲ τὸ ΣΠΑΘΙ. Καὶ ἔτσι εἶνε καὶ μόνο ἔτσι ΠΡΕΠΕΙ νὰ εἶνε.»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. ΤΡΑΓΚΑΣ: "Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ ΜΕΣΩ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΜΥΣΤΙΚΑ".
    Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετέβη μέσω του Ντουμπάι στις Μαλδίβες χωρίς να ενημερώσει τις αρχές και τον ελληνικό λαό παραβιάζοντας έτσι τον θεσμικό του ρόλο.
    Σε αντιδιαστολή έθεσε το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος ενημερώνει τον αμερικανικό λαό ακόμα και για μια εισαγωγή του στο νοσοκομείο, πόσο μάλλον για ένα ταξίδι που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα και όχι μόνο.
    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός αδιαφορώντας για αυτού του είδους τις πρακτικές, δεν προέβη σε καμία ενημέρωση ούτε προς το λαό ούτε καν προς την ίδια την κυβέρνησή του. «Ο κύριος Πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλογιστεί ότι η πρωθυπουργική ζωή δεν έχει μόνο χλιδή με διαμονή σε πανάκριβα θέρετρα και πούρα, αλλά έχει και βαρυσήμαντες ευθύνες».
    «Οχι μόνο πούρα κοχίμπα και μοχίτο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τράγκας.
    Το μεγάλο θέμα που προέκυψε ωστόσο, είναι ότι στον προορισμό που επέλεξε, ξέσπασε στρατιωτικό πραξικόπημα, και μέσα στην αναταραχή και τη μυστικότητα η ελληνική κυβέρνηση «έτρεχε» να εντοπίσει και να διασώσει τον πρωθυπουργό.
    Καθοριστικό ρόλο στην όλη επιχείρηση φαίνεται να έπαιξε ο εμίρης του Κατάρ ο οποίος προσπάθησε να φυγαδέψει τον πρωθυπουργό μέσω της προσωπικής του θαλαμηγούς. Στην επιχείρηση διαφυγής πήραν μέρος τόσο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έστειλαν βατραχανθρώπους στο Ντουμπάι να συνοδέψουν με ασφάλεια τον Πρωθυπουργό, όσο και τα πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονταν στην περιοχή όπου διέφευγε ο Πρωθυπουργός με στόχο να μη προκύψει κανένα απρόοπτο στη μυστική μεταφορά του.
    Ο Γιώργος Τράγκας με τον χαρακτηριστικό τρόπο που τον διακρίνει, έθεσε θέμα «διάσωσης» του Ελληνα Πρωθυπουργού στις ανοιχτές θάλασσες των Μαλδίβων λέγοντας: «κινδυνεύει από τους καρχαρίες και τι θα πούμε εμείς μετά στον ΣΥΡΙΖΑ;».
    ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ".
    Η αποκάλυψη των δηλώσεων του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα για το περίεργο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα, από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ έγιναν πρώτο θέμα σε μεγάλες έγκριτες ιστοσελίδες.
    Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου!
    Από το πρωί οι ακριβοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι του Τσίπρα εξαπέλυσαν λυσσαλέα επίθεση κατά του ΜΑΚΕΛΕΙΟ μιλώντας για: «χυδαιότητες και ψεύδη περιθωριακών και ακροδεξιών εντύπων».
    Έσκασε μύτη και ο Βαξεβάνης
    Στην δε ιστοσελίδα του προπαγανδιστή του Τσίπρα Κώστα Βαξεβάνη, η ειρωνεία έχει την τιμητική της. «Οι απίστευτες αυτές «αποκαλύψεις» έγιναν πρωτοσέλιδο σήμερα από το «Μακελειό» και άλλα «έγκυρα» έντυπα το αναπαρήγαγαν»
    Σε ρωτάμε Κωστάκη
    Κωστάκη, για πες αλεύρι, ο πρέσβης Μπίκας, σε γυρεύει. Τον ξέρει; Μήπως είναι αυτός που τον χαρτζιλίκωνε όταν έδινε έμμισθες υπηρεσίες στο ρουφιανομάγαζο της Κατεχάκη;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α΄ "ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ...
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΘΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", protothema.gr ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    Το «Πρώτο Θέμα» Κωστάκη Βαξεβάνη πέτυχε ως εφημερίδα γιατί δεν ξερόγλειφε κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς, όπως εσύ. Εμείς δεν δουλεύαμε στην ΕΡΤ του Γιωργάκη που εισέπραξες 1,5 εκατ.ευρώ εν καιρώ μνημονίου. Εμείς δεν κρύψαμε ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ και δεν γίναμε υπάλληλοι του εργολάβου Καλογρίτσα. Ούτε είχαμε… καλές πηγές στην ΚΥΠ όπως εσύ. Δεν φταίμε εμείς αν δεν πουλάς ούτε μια εφημερίδα ανά περίπτερο στην Ελλάδα
    Η λασπολογία του γνωστού υβριστή Κώστα Βαξεβάνη δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς απάντηση.
    Έτσι, οι 100 δημοσιογράφοι του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», σε ανακοίνωσή μας, υπογραμμίζουμε τα εξής: Επειδή μετά από κάθε «Καίσαρα» και «Ηγεμόνα», τη δουλειά αναλαμβάνουν οι Πραιτωριανοί, οι Ηρακλείς του Στέμματος (τρομάρα τους), τα «παπαγαλάκια» και οι πρόθυμοι ηλίθιοι, που σπεύδουν να δείξουν την πίστη και τη χρησιμότητά τους, την περιμέναμε την επίθεση από τον γνωστό Βαξεβάνη.
    Μέρος μίας θλιβερής κυβερνητικής προπαγανδιστικής μηχανής ο κύριος αυτός, που κομπορρημονεί αυτάρεσκα και χωρίς νόημα για τη «δημοσιογραφία» του, ανέλαβε, αμέσως μετά τον πρωθυπουργό (του) να «εξειδικεύσει» τις συκοφαντίες και τη λάσπη που εκείνος εξαπέλυσε εναντίον του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» και των δημοσιογράφων του.
    Ο γνωστός Βαξεβάνης ισχυρίζεται ότι τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων του «ΠΘ» «παράγονται από ειδικές ρεπορταζιέρες» και ότι η εφημερίδα έχει μετατραπεί έτσι «σε αιχμή του δόρατος για την ανατροπή της κυβέρνησης, «μία επιχείρηση ανωμαλίας», όπως μας εξηγεί με μία βαρύγδουπη γελοιότητα.
    Κανονικά δεν έχει την παραμικρή σημασία τι λέει και τι γράφει ο Βαξεβάνης –το αποδεικνύουν άλλωστε οι ανύπαρκτες πωλήσεις της εφημερίδας- που διευθύνει για λογαριασμό του εργολάβου Καλογρίτσα. Του απαντάμε όμως για να το ακούσουν τα αφεντικά του και οι πολιτικοί του φίλοι, που επιμένουν στην πολεμική κατά του Τύπου, όταν αυτός δεν είναι αρεστός στην εξουσία τους.
    Ξεκινάμε με μία ιστορία για τον γνωστό Βαξεβάνη, που οι παλαιότεροι εξ ημών στο «Πρώτο Θέμα» τη ζήσαμε και μας «έμεινε», έτσι για να το(ν) γλεντήσουμε. Ήταν εκεί στο 2006, όταν ο Κωστάκης, νέος και ζωηρός ρεπόρτερ ήρθε και ζήτησε δουλειά, εμφανίζοντας, ως αποδεικτικό της αξίας του, ένα έτοιμο γραμμένο, «αποκαλυπτικό», όπως το έλεγε ο ίδιος, ρεπορτάζ από τα άδυτα της ΚΥΠ. «Έχω φοβερές πηγές εκεί, μπαινοβγαίνω και τους ξέρω όλους» επέμενε, εξηγώντας ότι το ρεπορτάζ που έφερε ήταν για το πώς οι ΚΥΠατζήδες με τα βαλιτσάκια παρακολουθούν τον κόσμο».
    Παρουσίασε και σχετικά σχέδια ως ντοκουμέντο – είχε μάλλον από τότε μανία με τα κυπατζίδικα ντοκουμέντα. Είχε ξενίσει τότε η τόση εμμονή του με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών – ΚΥΠ, – άλλωστε το ρεπορτάζ του δεν ήταν βέβαιο ότι μπορούσε να δημοσιευτεί, καθότι παρέπεμπε σε πρακτόρικες μεθόδους – αλλά η Διεύθυνση είπε να του δώσει μία ευκαιρία.
    Με κάποια καλή αμοιβή και πάντως μεγαλύτερη των 300 ευρώ που ο ίδιος πληρώνει σήμερα εργαζόμενους, όπως κατήγγειλε επώνυμα μία συνάδελφος δημοσιογράφος.
    Όμως, δύο μέρες μετά ο Βαξεβάνης έρχεται στην εφημερίδα, ωχρός και αναστατωμένος και ζητάει να αποσύρει το ρεπορτάζ, επικαλούμενος ότι ένας ΚΥΠατζής έμαθε τις κινήσεις του και απειλούσε, λέει, να τον… τελειώσει. Με τα πολλά τα παρακάλια, πήρε πίσω το «ρεπορτάζ» του και έκτοτε από μακριά κι ούτε κουβέντα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Β΄ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ...
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΘΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", protothema.gr ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    Δεν πήγε όμως χαμένος. Την ώρα που το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δημοσίευσε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου, εκείνος φρόντιζε να σφυρηλατεί τις σχέσεις του με την εξουσία και έτσι βρέθηκε με εξωφρενική αμοιβή στην ΕΡΤ του ΠΑΣΟΚ. Με τα μνημόνια να έχουν έλθει και ενώ ο Παπανδρέου έκοβε μισθούς και συντάξεις, ο κατά τα άλλα μέγας αγκιτάτορας Βαξεβάνης πήρε την τριετία 2010 -2012, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ για μία εκπομπή μετρημένων επεισοδίων και ακόμη πιο μετρημένων (ανύπαρκτων δηλαδή) ποσοστών τηλεθέασης.
    Μόλις του έκοψαν την κάνουλα από την ΕΡΤ, μεταπήδησε, αναμένοντας τα αντίστοιχα οφέλη, στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και βρήκε τον εργολάβο Καλογρίτσα για να του χρηματοδοτήσει εφημερίδα. Αλήθεια, αφού είναι τόσο καλός στα ρεπορτάζ, θα δημοσιεύσει κάποια στιγμή για τα βοσκοτόπια, που εμφάνισε το αφεντικό του ως ενέχυρο για τηλεοπτικό κανάλι;
    Σκοπεύει άραγε να κάνει ρεπορτάζ για το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ που αναφέρει ότι ο εργολάβος (του) έκανε φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατ. ευρώ; Ή για τα δάνεια που πήρε ο ίδιος εργολάβος (του) με τα δημόσια έργα, ύψους 78 εκατ. ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ από την Τράπεζα Αττικής; Ή να επισκεφτεί τα εργοτάξια του ΤΟΞΟΤΗ σε Καρδίτσα, Μυτιλήνη, Σαντορίνη, Μαρούσι, όπου οι εργαζόμενοι του Καλογρίτσα έχουν μήνες να πληρωθούν κλπ;
    Θα δημοσιεύσει άραγε, αφού κάνει ανεξάρτητη δημοσιογραφία, όπως λέει, τους διαλόγους που είχε ο εργολάβος (του) με κάτι αστέρια του υποκόσμου (όπως τους έπιασε ο κοριός της αγαπημένης του ΕΥΠ); Εκείνα τα ωραία περί «γιγαντάκια» και «σ’ αγαπώ» που αντάλλασσε με κάτι ποινικούς του Κορυδαλλού ο Καλογρίτσας;
    Διότι δεν φτάνει να διατυμπανίζεις ότι είσαι ανεξάρτητος δημοσιογράφος και να προσβάλλεις τη δουλειά των άλλων, των χιλιάδων δημοσιογράφων, που δεν έχουν μάθει στις δημόσιες σχέσεις και τις προσκολλήσεις σε συστήματα εξουσίας. Πρέπει να το αποδεικνύεις και στην πράξη ότι είσαι ανεξάρτητος και όχι θλιβερός προπαγανδιστής.
    Την αξία των προσκολλήσεων την είδες τώρα με την εφημερίδα που έβγαλες και η οποία δεν πουλάει ούτε ένα φύλλο ανά περίπτερο. Η εφημερίδα που έβγαλες με λεφτά του Καλογρίτσα πουλάει σε όλη την Ελλάδα λιγότερο απ’ όσο πουλάει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στους Αμπελόκηπους για παράδειγμα. Είσαι κανονικός «πουθενάς» και αυτό σε τρελαίνει, αφού έλεγες στα αφεντικά σου ότι θα πουλούσες 150.000 φύλλα και θα γινόσουν παράγοντας.
    Βλέπεις, εμείς που δουλεύουμε στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ξέρουμε ότι την κυκλοφορία δεν την φέρνουν τα ΚΥΠΑτζίδικα θέματα ή οι τεμενάδες και τα γλειψίματα σε κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς. Τη φέρνουν ρεπορτάζ, όπως για τα σκάνδαλα υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, για τα οικονομικά εγκλήματα της κυβέρνησης Παπανδρέου και τις πολυτέλειες των αδελφών του Γιώργου (όταν εσύ έτρωγες με χρυσά κουτάλια από την ΕΡΤ) ή για τον επιδεικτικό και αμφιλεγόμενο πλούτο ισχυρών της κοινωνίας. Σαν εκείνο το ρεπορτάζ για την παράνομη βίλα του Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, όταν εσύ παρίστανες τον εκπομπάρχη του στο συστημικό, όπως το λέτε στα υπόγεια του Μαξίμου, Μέγκα.
    Η αξιοπιστία κερδίζεται όταν αποκαλύπτεις και όχι όταν αφαιρείς το όνομα εργοδότη σου από τη λίστα Λαγκάρντ, όπως έκανες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γ΄ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ...
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", protothema.gr ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    Οι εφημερίδες Κωστάκη δεν γίνονται με δήθεν αποκαλύψεις του πορίσματος ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των ΜΜΕ. Ουσιαστικά προβολή και διαφήμιση της κυβέρνησης πήγες να κάνεις, ώστε να της φανείς κάπου χρήσιμος, και παρασύρθηκες από τη γοητεία της διαστρέβλωσης. Διότι «ξέχασες» να δημοσιεύσεις ότι το ίδιο το πόρισμα λέει πως το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» είναι μια υγιής εταιρεία, που εξυπηρετεί τα δάνειά της και λειτουργεί ομαλά. Για τα υπόλοιπα, που γράφεις, έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Δικαιοσύνη.
    Εσύ Κωστάκη έβγαλες μία εφημερίδα για να εξυπηρετήσεις την κυβέρνηση, που ψάχνει μανιωδώς υποστηρικτές στον Τύπο, που να αποπροσανατολίζουν από την μνημονιακή της πολιτική, να ωραιοποιούν την αριστερή λιτότητα και να εξωραΐζουν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μία συστημική και καθεστωτική δύναμη. Μπράβο σου, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Αλλά δεν έχεις δικαίωμα να απαξιώνεις τη δουλειά κανονικών δημοσιογράφων και τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ τους.
    Πάει πολύ να προσβάλλει τους δημοσιογράφους του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ένας εκλεκτός τόσων κυβερνήσεων, όπως δείχνουν τα συμβόλαια της ΕΡΤ (μόνο οι Εκλεκτοί έχουν τέτοια συμβόλαια) και οι δραστηριότητές σου επί ΣΥΡΙΖΑ. Για έναν που ήταν ή είναι και με τον Σημίτη και με τον Παπανδρέου και με τον Τσίπρα, το θράσος που επιδεικνύεις μόνο θυμηδία προκαλεί.
    Μάθε όμως, ώστε να καταλάβεις γιατί η εφημερίδα σου πατώνει, ότι δημοσιογραφία δεν γίνεται με σέρβις στις εξουσίες, ούτε με ρουφιανιλίκι, ούτε με αυτάρεσκο και εισαγγελικό ύφος – την έχουν πατήσει πολλοί πριν από σένα και πιο «μεγάλα» ονόματα. Και να θυμάσαι, τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ΡΟΥΦΙΑΝΟ ουδείς.
    Καληνύχτα και καλή τύχη, θα σου χρειαστεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Π.Καμμένος και Σ.Θεοδωράκης: Οταν τα απόλυτα «ΤΙΠΟΤΑ» γίνονται ειδήσεις
    Αναστάσιος Β. Γκουριώτης, pronews.gr

    Στην χώρα τις «τιποτολογίας» τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες ασχολούνται ακόμα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Πάνο Καμμένο, τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, κάποιον Θεχαρόπουλο, κάποια ΔΗΜΑΡ, κλπ.
    Δηλαδή με το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.
    Δεν υπάρχει κανένας από αυτούς στην (πραγματική) πολιτική σκηνή της χώρας.
    Μόνο για τα συστημικά media που ασχολούνται με την γνωστή παρέα του ΤΙΠΟΤΑ και τους δημοσιογράφους (τρομάρα τους) που υποτίθεται ότι καλύπτουν «γεγονότα» έχουν σημασία αυτά.
    Στο πραγματικό εκλογικό σώμα, Θεοδωράκης και Καμμένος αυτή την στιγμή, απλά δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και το Ποτάμι με τους ΑΝΕΛ.
    Ζήτημα αν και τα δύο «κόμματα» συγκεντρώνουν μαζί το 2%.
    Το pronews.gr να κατέβει στις εκλογές, μόνο του, 3% θα πάρει!
    Προϊόντα των Μνημονίων και του συστήματος και οι δύο. Ο Σ.Θεοδωράκης δημιουργήθηκε για να συγκρατήσει τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και γα να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη φάση.
    Για 15% τον προόριζαν. Τρίτο κόμμα έλεγαν (το «τρίτο» πήρε τελικά). Αποστολή εκτελούσε.
    Η αποστολή ολοκληρώθηκε όταν ο Σ.Θεοδωράκης εκχώρησε την Μακεδονία, αφού πρώτα «φλερτάρισε» έντονα με τη ΝΔ. Τώρα, τέλος, «κάηκε».
    Τα επόμενα χρόνια θα κάνει τον περισπούδαστο αναλυτή και σχολιαστή και φυσικά πάντα θα είναι προστατευμένος από το σύστημα που εκχώρησε την μεγαλύτερη ιστορική και πολιτική κληρονομιά του πλανήτη στο αλβανο-σλαβικό συνονθύλευμα των Σκοπίων.
    Αντίστοιχη είναι και η ιστορία με τον Πάνο Καμμένο.
    Οι ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν ως το κόμμα «δεξιότερα της ΝΔ» για να κόψουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής και να απορροφήσουν τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους που δεν συγχώρησαν την απίστευτη «κωλοτούμπα» του Α.Σαμαρά την 1η Νοεμβρίου του 2011, οπότε από «αντιμνημονιακός» έκανε την περίφημη δήλωση «Θα σεβαστούμε όλες τις υπογραφές και τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου»!
    Περίπου 10% πήρε Π.Καμμένος τον Μάϊο του 2012. Στο 7% ήταν η Χρυσή Αυγή. Είχαν σχεδόν το ίδιο ποσοστό με τον Α.Σαμαρά και τη ΝΔ που δεν κατάφερε να φτάσει ούτε το 19%!
    Θρίαμβος της δεξιάς;
    Αμ, δε! Το pronews.gr είχε κυκλοφορήσει με τίτλο «Σάρωσε η δεξιά: Στο 17% ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή!» το βράδυ των εκλογών.
    Το πρώτο τηλέφωνο που δέχθηκα ως διευθυντής του μέσου την επομένη των εκλογών, στις 8 το πρωί και με ξύπνησε (αφού είχαν κοιμηθεί στις 04.00 τα ξημερώματα), ήταν του Πάνου Καμμένου: «Αλλαξε τον τίτλο σε παρακαλώ. Οι ΑΝΕΛ δεν είναι δεξιό κόμμα»!
    «Πώς είπατε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;» θα μπορούσα να απαντήσω όπως λέει και στίχος του τραγουδιού της Κ.Στανίση, ενθυμούμενος την πύρινη «δεξιά» ρητορική του Π.Καμμένου προεκλογικά, αλλά δεν είπα τίποτα γιατί δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη από το σοκ.
    Εν συνεχεία ο «αντισυστημικός» Πάνος Καμμένος πήγε στην προεδρία της Δημοκρατίας και έθεσε ως βασικό όρο για να συμμετάσχει στην επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση: Να πάρει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Εδωσε κι ένα πρόχειρο χαρτάκι με τα αιτήματα.
    Διέρρευσε (σιγά μην και δεν διέρρεε) το αίτημα και το χαρτάκι, έγινε χαμός, άρχισαν οι τριγμοί στους αγνώστου ταυτότητος ΑΝΕΛ, «βούτηξε» στις εκλογές του Ιουνίου ο Πάνος στο 5%.
    Με το ζόρι πέρασε το 3% τον Ιανουάριο του 2015 και με ακόμη πιο ζόρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Αλλά η δουλειά είχε γίνει: Η ιστορία έγραψε ότι ήταν ο μακροβιότερος υπουργός Εθνικής Αμυνας μετά τον Αβέρωφ (δεν ήταν κακός υπουργός, παρ'όλα αυτά).
    Η αποστολή εκτελέστηκε για τον Π.Καμμένο, όταν αρνήθηκε να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν την υπογραφή των Πρεσπών. Από τότε πολιτικά δεν υπάρχει.
    Τα πρόδωσε όλα: Μακεδονία, ιδεολογία, παράταξη.
    Την προδοσία πολλοί αγάπησαν. Τον προδότη ουδείς...
    Ζ.Π.














    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δυναμική επιστροφή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή με δημοσκοπήσεις και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, pronews.gr

    Στον απόηχο των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνει το εθνικιστικό κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στο κατώφλι του 10%, το κόμμα έκανε επίδειξη εκλογικής ισχύος χθες, με την μεγαλύτερη συγκεντρωση μνήμης και τιμής των τελευταίων ετών, μπροστά στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Μεσογείων και εν συνεχεία προχώρησε σε μεγάλη πορεί στους δρόμους της Αθήνας.
    Περισσότεροι απο 7.000 πολίτες, νέοι στην πλειοψηφία τους, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου βάσει των υπολογισμών της αστυνομίας.
    Το εθνικιστικό κόμμα, μετά από μία μακρά περίοδο εγκλωβισμού στα πολιτικά αδιέξοδα που το οδήγησε η υπόθεση Φύσσα, χωρίς να φέρει καν άμεση ευθύνη, δείχνει ότι επιστρέφει δυναμικά, τροφοδοτούμενο από το «δεξιό ρεύμα» που κατακλύζει όλη τη χώρα, βασικά λόγω της εκχώρησης της Μακεδονίας και του τρόπου που αυτή έγινε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ".
    Βρωμερά ερπετά. "Κάποιοι τα δηλητηριάζουν..."
    Δεν έχετε ιδέα πόσο δηλητήριο έχει πιει τα τελευταία 10 χρόνια ο Ελληνικός Λαός και τι μίσος και οργή θα βγάλει αυτό το δηλητήριο.
    Πόσοι αυτοκτόνησαν, πόσα σπίτια διαλύσατε, πόσοι πήραν ψυχοφάρμακα, πόσα παιδιά έφυγαν έξω, πόσα έμπλεξαν με αιρέσεις, πόσα με ναρκωτικά, πόσα δουλεύουν τσάμπα, πόσοι βλέπουν κάθε τέλος του μήνα να πληρώνουν ατελείωτους φόρους στους τοκογλύφους, την ίδια στιγμή που οι λαθρομετανάστες εισπράττουν επιδόματα
    Τελικά η Μακεδονία ήταν η απόλυτη λάθος κίνηση του Τσίπρα...
    Το εγγενές μίσος του για την Ελλάδα και την Μακεδονία τον εξώθησε να προχωρήσει άμυαλα, ανέμελα και με χαρά στην προδοσία.
    Η κοσμοθεώρηση των Συριζαίων αποτελεί ένα μίασμα, που μολύνει και καθιστά ανήμερο εχθρό της Ελληνικής Πατρίδας, κάθε έναν που έρχεται σε επαφή με αυτήν.
    Η συριζοποίηση βέβαια κατά βάση προέρχεται από το εξωτερικό και εμπνέεται και καθοδηγείται απέξω και «άνωθεν». Η ηθική των συριζαίων είναι το ψεύδος και η προδοσία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εφιάλτης Παυλόπουλος: "Λαός της Δημοκρατίας (μασονίας) οι Έλληνες.
    Ασυνείδητοι δήμαρχοι παραθέτουν γεύματα σε ένα προδότη.
    Οι Έλληνες είμαστε Λαός της Δύσης και της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και έχουμε την δύναμη να διαλεγόμαστε με τους άλλους για να συνυπάρξουμε ειρηνικά, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στην αντιφώνησή του κατά το γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.
    Έχουμε πλήρη συναίσθηση της Ιστορίας μας
    Όπως επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή Χώρα σε έκταση και σε πληθυσμό, αλλά μπορεί μέσα από την Ιστορία της και την δημιουργία των ανθρώπων της να εκπέμψει μηνύματα σ’ όλη την Ευρώπη, σ’ όλο τον Κόσμο.
    «Γι’ αυτό τονίζω ότι έχουμε χρέος τούτη την Πατρίδα να την βοηθήσουμε όλοι. Για να εκπληρώσει μίαν αποστολή που αφορά τον ρόλο της μέσα στην μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, αλλά και στην Διεθνή Κοινότητα εν γένει. Δεν είμαστε αλαζόνες. Έχουμε όμως πλήρη συναίσθηση της Ιστορίας μας και του καθήκοντός μας το οποίο, όπως πάντα, πράξαμε οι Έλληνες μέσα στην Ιστορία, όταν υπερασπισθήκαμε την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό, όταν χρειάσθηκε. Γιατί, θυμηθείτε, ότι σ’ όλους τους αγώνες όλης της Ανθρωπότητας αυτός ο Τόπος ήταν πάντα με το μέρος της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού» επισήμανε.
    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σήμερα, ο Τόπος μας είναι το «προκεχωρημένο φυλάκιο» της Δύσης, του Πολιτισμού, της ίδιας της Δημοκρατίας προς την Ανατολή. «Όπως απέδειξε η Ιστορία, είμαστε ο Λαός και το Έθνος που μπορούν να κάνουν τον διάλογο των Πολιτισμών και της Δημοκρατίας που απαιτείται για να υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη των Λαών. Γιατί δεν υπάρχει σύγκρουση Πολιτισμών. Υπάρχει έλλειψη κατανόησης» πρόσθεσε ο Πρόεδρος.
    Άφού είπε και ένα σωρό άλλες ανοησίες ο προδότης, τέτοιες ποπυ λέει στους μαθητές της στοάς,

    Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του, προς την Μητρόπολη Μεσσηνίας, προς τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί όπως είπε «νοιώθω την στήριξή σας που μου είναι απαραίτητη για να μπορέσω να συνεχίσω την άσκηση των καθηκόντων μου σε δύσκολους καιρούς. Με στηρίζετε και με εμπνέετε να πράττω αυτό που πρέπει κατά το Σύνταγμα, και να μην σκέπτομαι κανένα πολιτικό κόστος, προκειμένου να υπηρετήσω την Πατρίδα».
    ΜΑΛΙΣΤΑ. Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Α΄ Ούτε νερό ούτε φωτιά ούτε καλημέρα στους υβριστές της πλειοψηφίας που την περιφρόνησαν για να κάνουν το χατίρι στους ξένους
    Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη, DimokratiaNews
    Η διαφωνία της πλειοψηφίας του λαού, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με τις μετρήσεις και σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αφορά ένα τρέχον ζήτημα ήσσονος πολιτικής σημασίας. Δεν μπορούν οι αυτουργοί του εγκλήματος, όσοι το διαπραγματεύτηκαν, το ψήφισαν και το υπέγραψαν ή φύλαξαν τσίλιες τάχα διαφωνώντας, να έχουν την απαίτηση να πίνουμε μαζί τσάι Κεϊλάνης και να τρώμε κουλουράκια κανέλας και να διαφωνούμε όπως οι Αγγλοι για το αν πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι της αλεπούς κι ύστερα να ανταλλάσουμε θερμές χειραψίες και να συζητάμε για τον καιρό, βλέποντας τον κάθε Ζάεφ να μας κογιονάρει, το αίμα των ηρώων μας βεβηλωμένο και τα συμφέροντά μας σφάγια στα πόδια εχθρών.
    Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα μολογάγανε πριν αλλά στη Βουλή έπαθαν παλαιοκομμουνιστική ακράτεια της περιόδου 1946-1949, όταν η Αριστερά μαζί με το ΝΟΦ πριόνιζαν την Ελλάδα για να την κόψουν στα δύο.
    Οσα εξέμεσε η Σία Αναγνωστοπούλου για την ολοκλήρωση όσων άφησε στη μέση το ΕΑΜ ΕΛΑΣ και η ανιστόρητη αναφορά του πρωθυπουργού στην προδότισσα Γκίνοβα -ξέχασε τον Παύλο Μελά και τον Τέλλο Αγρα και τους χιλιάδες νεκρούς των Βαλκανικών αλλά θυμήθηκε ενόχους εσχάτης προδοσίας- αποδεικνύουν την αλήθεια όσων καταλογίζαμε από καιρό στη διχαστική αυτή κυβέρνηση, που βγάζει από τους τάφους τα κουφάρια της Ε’ Ολομέλειας και της προδοτικής ανθελληνικής δράσης του ΣΝΟΦ και του ΝΟΦ.
    Να είστε δε βέβαιοι ότι κατά βάθος ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το 2%-2,5%, θεωρεί ήττα τη συμφωνία, διότι θα θέλανε πολύ η λύση να ήταν σκέτη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
    Απλά έχοντας επίγνωση πως θα τους πετροβολούσαν και τα νήπια στις ρούγες και στις εκλογές θα παίρνανε ποσοστά ΟΑΚΚΕ έμειναν στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που αποδέχεται και η ηγεσία της Ν.Δ., κάνοντας τύποις κόνξες στα επιμέρους κι όχι στο κυρίως θέμα της ονομασίας, κλείνοντας ήδη πονηρά το μάτι στον Ζάεφ πως αυτός θα τη λέει συνεχώς σκέτη Μακεδονία και θα κάνουν την πάπια, όπως την κάνουν στις καθημερινές παραβιάσεις της συμφωνίας από την πλευρά των Σκοπίων.
    Και τι να φοβηθούν άλλωστε; Τον Κυριάκο τον Μελάτο; Ηδη ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θεωρεί προδότες όσους υποστηρίζουν τη συμφωνία και ο ίδιος και συνεργάτες του με διάφορους τρόπους δηλώνουν ότι πλέον, φευ, άτιμη κενωνία και άδικε ντουνιά, δεν μπορεί, τάχα, να καταγγελθεί η συμφωνία. Αμολάνε κάτι για βέτο στην ένταξη στην Ε.Ε., πως θα αυτώσουνε τα αυτά, αλλά γενικώς, σε πλήρη αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία της κομματικής βάσης αλλά και του έθνους, η στάση της ηγετικής ομάδας της Πειραιώς είναι σαν του Ζήκου και του Βουτσά σε κάτι ταινίες του παλιού καλού κινηματογράφου μας, τουτέστιν «κρατάτε με, θα τον δείρω», κι ας μην τους κρατάει κανείς. Το πολύ πολύ να τσαλακώσουν στην άκρη την τελευταία σελίδα της συμφωνίας αλλά θα τη σιδερώσει προσεκτικά ο Κουμουτσάκος και θα είναι κομπλέ, ώστε να μη γίνει και καμία παραξήγησις με τους συμμάχους και δεν δίνουν στην ψευτοελίτ μας στρούντελ στις δεξιώσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Β΄ Ούτε νερό ούτε φωτιά ούτε καλημέρα στους υβριστές της πλειοψηφίας που την περιφρόνησαν για να κάνουν το χατίρι στους ξένους
    Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη, DimokratiaNews
    Για τους αναγνώστες που δεν έχουν εντρυφήσει στη βαθιά σολομωνική της Αριστεράς θα εξηγήσω πως κατά τα «ευαγγέλιά» της όσο πιο πολύ διεθνιστής είσαι, όσο πιο πολύ υπερασπίζεσαι ξένα νιτερέσα σε βάρος των συμφερόντων του λαού σου, τόσο πιο «προοδευτικός» και αριστερός θεωρείσαι. Γι’ αυτό βλέπετε όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα όλους αυτούς τους αριστερούς πουθενάδες ψευτοκουλτουριαραίους να υπογράφουν ψηφίσματα, άρθρα κ.λπ., που στο Σκοπιανό είναι με τους Σκοπιανούς, στο Κυπριακό και εν γένει στα Ελληνοτουρκικά με τους Τούρκους, στο λαθρομεταναστευτικό με τους παράνομους μετανάστες και πάει σχοινί κορδόνι. Κι εξωγήινοι αν έρθουν από τον αστερισμό του Σείριου και εγείρουν αξιώσεις κατά της Ελλάδας, η Αριστερά κάποιο δίκιο θα δώσει στα πράσινα ανθρωπάκια με τα τρία μάτια και τον αφαλό στον σβέρκο. Εκατό χρόνια αυτό κάνουν. Οπου είναι το εθνικό συμφέρον, αυτοί απέναντι, διότι δεν πιστεύουν στο έθνος και στη διαχρονία του, το μισούν και το πολεμούν. Είπαμε, η Αριστερά είναι αυτοάνοσο κοινωνικό νόσημα, όπου τμήμα του έθνους παθαίνει μια ανωμαλία και επιτίθεται στο εθνικό σώμα.
    Λοιπόν, αδέρφια, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας αλλά και πατριωτικό καθήκον σας, εσείς η πλατιά πλειοψηφία, που σε όλες τις μετρήσεις είστε από 70% έως 85%, να τους περιφρονήσετε ηθικά αλλά και στην πράξη. Ο Τσίπρας διέπραξε κι αυτός το ατόπημα του ΓΑΠ. Πήγε κι έβρισε τον λαό στους ξένους. Ντροπιαστική στάση, αυτό το βίντεο θα τον συνοδεύει για πάντα. Είναι αποσυνάγωγοι και έτσι πρέπει να τους φέρεστε. Να τους αποκλείσετε από την κοινωνική ζωή, όπου μπορείτε. ΟΤΑ, σωματεία, κηρύξτε τους ανεπιθύμητους. Ούτε νερό ούτε φωτιά ούτε καλημέρα στους ενόχους αυτού του εγκλήματος, στους υβριστές της πλειοψηφίας του έθνους, που την περιφρόνησαν για ξένα συμφέροντα. Κι ο τροχός της Ιστορίας γυρίζει. Θα ξεκαβαλήσουν, θα ταπεινωθούν, θα τιμωρηθούν. Κι αν οι επόμενοι είναι ανίκανοι για τη Νέμεση, θα είναι οι μεθεπόμενοι. Το ανέσπερο φως της Ελλάδας δεν το έσβησαν άλλοι, πολύ πιο κραταιοί και δυνατοί, δεν θα το σβήσουν αριστερά φρικιά και ψευτοδεξιοί λελέδες. Ως τότε, ούτε νερό...
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 153 Εφιάλτες, χωρίς εισαγωγικά
    Γιώργος Αγαπίου, Πηγή: Σημερινή Κύπρου
    Άβουλοι και μοιραίοι μπροστά στην παραχάραξη Ιστορίας και Πολιτισμού.
    Τι κι αν σε όλες τις δημοσκοπήσεις (μα σε όλες!) η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών; Τι κι αν η συμφωνία δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά, παραχαράσσοντας την Ιστορία, δημιουργεί νέες γκρίζες ζώνες αλυτρωτισμού; Τι κι αν έγκριτοι αναλυτές προειδοποιούσαν, μέχρι την υστάτη, για τους κινδύνους που θα προκύψουν μετά την επικύρωσή της; Τι κι αν χρειάστηκε να εξαγοραστούν συνειδήσεις και να γίνουν αποστασίες για να σχηματιστεί μια συγκυριακή, μη-αντιπροσωπευτική, μειοψηφία «προθύμων»;
    Οι «153», που με την ψήφο τους αναγνώρισαν «μακεδονικό» έθνος δίπλα από την Μακεδονία, πρόδωσαν την Δημοκρατία, πρόδωσαν τον Μακεδονικό Αγώνα, πρόδωσαν την Ιστορία και χάρισαν με το έτσι-θέλω χιλιάδες χρόνια ιστορίας, γλώσσας και ταυτότητας σε ένα μωσαϊκό Σλάβων-Αλβανών-Τούρκων και τσιγγάνων.
    Αυτά είναι τα Σκόπια. Ένα τεχνητό κατασκεύασμα της κομμουνιστικής εποχής τού χθες, ένα ΝΑΤΟϊκό προπύργιο τού σήμερα. Και ας πανηγυρίζει η λεγόμενη Αριστερά για την «συμφωνία της ειρήνης», που εντάσσει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Ας πανηγυρίζει ότι έλυσε ένα πρόβλημα δεκαετιών, δημιουργώντας επάλληλα αδιέξοδα για να υπηρετήσει ιδεοληψίες και μικροκομματικά συμφέροντα!
    Ούτε, όμως, ο κάθε Καμμένος (που στήριξε αυτήν την κυβέρνηση) έχει δικαίωμα να ομιλεί, όπως ούτε μας εκπροσωπούν οι έμποροι των ιδεών. Η ελληνική πολιτική ηγεσία, σχεδόν στο σύνολό της, αναμετρήθηκε με την Ιστορία και αποδείχθηκε, ξανά, μικρή και κοντόφθαλμη.
    Η συμφορά για τον Ελληνισμό είναι ότι τέτοιες συμφωνίες, τύπου Πρεσπών, δεν ακυρώνονται. Μένουν και εφαρμόζονται. Και τα παράγωγα αυτής της συμφωνίας θα τα βρούμε μπροστά μας και θα αποτελέσουν πηγή δεινών για τις επόμενες γενιές.
    Όσοι έχουν την παραμικρή αμφιβολία, ας ξαναδιαβάσουν την συμφωνία. Ας ξανακοιτάξουν τον χάρτη. Και αν έχουν κοντή μνήμη, ας θυμηθούν τον Κατσίφα, τους διωγμούς των Ελλήνων στην Βόρεια Ήπειρο και τα σχέδια της «Μεγάλης Αλβανίας». Ας σκεφτούν τι θα κάνει η Τουρκία, που, μετά την Βοσνία, τους θύλακες στην ελληνική Θράκη, τώρα θα έχει λόγο και στο «μακεδονικό» κρατίδιο.
    Δεν έλυσε το πρόβλημα η συμφωνία των Πρεσπών. Γέννησε νέα και χειρότερα προβλήματα. Με την υπογραφή 153 βουλευτών της Ελληνικής Βουλής…
    Υστερόγραφο: Μια πρόσκαιρη μειοψηφία δεν μπορεί να διαγράψει τους δεσμούς του Ελληνισμού με την Ιστορία και τον Πολιτισμό του. Για την μεγάλη πλειοψηφία των απανταχού Ελλήνων, τα Σκόπια θα είναι πάντα Σκόπια.
    Υστερόγραφο 2: Όσοι εδώ στην Κύπρο μιλούν, νομίζοντας, εκ του ασφαλούς, περί «σεβασμού» στην απόφαση της Ελληνικής Βουλής, όταν αύριο-μεθαύριο μάς φέρουν ένα παρόμοιο σχέδιο λύσης ενώπιον της κυπριακής Βουλής, τι θα πουν; Θα ζητήσουν δημοψήφισμα; Ή θα «σεβαστούν» την άποψη της πλειοψηφίας της Βουλής;
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Καθημερινή, Ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης είναι οικονομολόγος, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας του βιβλίου «Συσσώρευση κεφαλαίου και παγκοσμιοποίηση στην Τουρκία διαχρονικά», εκδόσεις Παπαζήση.
    Οι αριθμοί της μετανάστευσης προβληματίζουν έντονα. Η πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε για αυτό το θέμα η εταιρεία ICAP είναι ενδεικτική. Το δείγμα ήταν 1.268 Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το ανησυχητικό φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων» έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα της ύφεσης, αφού τελευταία την εγκαταλείπουν περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές (σε ποσοστό από 35% σε 42%). Ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας, διαπιστώνεται ότι οι βασικότεροι λόγοι μετανάστευσης αφορούν την έλλειψη αξιοκρατίας και τη διαφθορά σε ποσοστό 41%, την οικονομική κρίση (34%), αλλά και τις καλύτερες προοπτικές που υπάρχουν στο εξωτερικό (33%).
    Η ποσοστιαία κατανομή των Ελλήνων που εγκαταλείπουν τα πάτρια εδάφη με κριτήριο το επίπεδο σπουδών τους. Συγκεκριμένα, το 9% διαθέτει διδακτορικό, το 55% κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών, το 20% πτυχίο πανεπιστημίου (ΑΕΙ), ένα 10% περίπου πτυχίο ΤΕΙ και μόνον το 6% δεν κατέχει πτυχίο. Ηλικιακά, στην ομάδα που έχει «τα ηνία» της μετανάστευσης βρίσκονται σε ποσοστό 35% οι νέοι από 30 έως 35 ετών και στη δεύτερη θέση σε ποσοστό 28% οι νέοι από 25 έως 30 ετών. Η λαϊκή ρήση ότι «από την Ελλάδα φεύγουν τα καλύτερα μυαλά» έχει μια δόση αλήθειας, διότι αρκετοί απ’ όσους επιλέγουν να μεταναστεύσουν έχουν διαπρέψει στις ακαδημαϊκές σπουδές τους, διαθέτουν μικρή ή μεγάλη εργασιακή εμπειρία, αλλά οι προσδοκίες τους για επαγγελματική αποκατάσταση διαψεύδονται μόλις διαπιστώσουν την αναξιοκρατία και τη γραφειοκρατία που επικρατούν στους περισσότερους κλάδους, αν όχι σε όλους, της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας μας. Κάποιες φορές, η επιχειρηματικότητα, το υγιές «επιχειρείν», η ανταγωνιστικότητα μεταξύ επιχειρήσεων ή μεμονωμένων ατόμων, η επιδίωξη της καινοτομίας και της αριστείας αντιμετωπίζονται με καχυποψία, δογματισμό, ιδεοληπτικά ή και με εχθρότητα. Κατά τη γνώμη ορισμένων διανοουμένων και οικονομολόγων, η Ελλάδα αποτελεί το τελευταίο σοβιετικού τύπου μόρφωμα της Ευρώπης ή και ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού, σε μια σειρά θεμάτων κρατικής οργάνωσης, θεσμικών δομών και λειτουργίας της οικονομίας.
    Η «διαρροή εγκεφάλων» συνεχίζεται και το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης των Ελλήνων από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».
    Ενα από τα πιο ανησυχητικά δεδομένα αφορά τον αριθμό των Ελλήνων επιστημόνων που εγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό από την έναρξη της τρέχουσας οικονομικής κρίσης το 2010, ο οποίος αγγίζει σταδιακά τα 500.000 άτομα, με αυξητικές τάσεις για το μέλλον. Δυστυχώς, οι οιωνοί δεν κρίνονται καλοί για τα επόμενα χρόνια και οι στρατιές των «διασποριτών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται στα στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος», θα διατηρηθούν πλήττοντας καίρια την εθνική οικονομία μας και υποβαθμίζοντας τις όποιες προοπτικές επανεκκίνησης και ανάκαμψής της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν υπάρχει πιο βρώμικος χώρος από το χώρο της κομματικής πολιτικής. Διαχρονικά.
    Για όλους τους σοβαρούς και σκεπτόμενους ανθρώπους ήταν σαφές από την αρχή ότι ο κ Καμμένος και ο κ Τσίπρας δεν ήταν οι σοβαρότεροι άνθρωποι για να επωμιστούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Και ότι η δήθεν ανανεωτική αριστερά δεν θα μπορούσε να τη βγάλει καθαρή με συγκυβερνήτη έναν δεξιό λαϊκιστή. Το ιδεολογικό τερατούργημα θα ευτελιζόταν από την ίδια την πραγματικότητα των διαφορών τους.
    Όχι ότι έχουν ιδεολογικές διαφορές η κυβέρνηση με τον κ Καμμένο. ΚΑΜΜΙΑ. Γιατί στην πραγματικότητα κανείς από τους δύο δεν έχει ιδεολογία. Ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξουσία με κάθε μέσο και του κ Καμμένου επίσης.
    Η διαφωνία μεταξύ τους είναι πλαστή και προσυνεννοημένη, όπως έχει γράψει η στήλη εδώ και μήνες. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να διασωθεί εκλογικά ο δεξιός λαϊκιστής παρά μόνο αν πουλούσε εθνικοφροσύνη στους ψηφοφόρους του. Και το μόνο πεδίο εθνικοφροσύνης ήταν το μακεδονικό.
    Στην πραγματικότητα ο δεξιός λαϊκιστής της λαϊκιστικής κυβέρνησης σκύλεψε και σκυλεύει ένα λεπτό και ευαίσθητο εθνικό θέμα για να ξαναεκλεγεί βουλευτής και κομματάρχης.
    Σ αυτή την πορεία του παρακολουθούμε τους ανενδοίαστους εκβιασμούς του στην κυβέρνηση να τηρήσει τα υπεσχημένα. Περί αυτού πρόκειται. Να τηρήσει ο κ Τσίπρας τη συμφωνία τους να αφήσει τον κ Καμμένο να πουλάει εθνικοφροσύνη ως δήθεν αποκομμένος από την κυβέρνηση εξ αιτίας των Πρεσπών, ενώ παράλληλα θα στηρίζει την κυβέρνηση με τις ψήφους των βουλευτών του, τους οποίους θα έχει δανείσει στην κυβέρνηση!
    Το κόλπο που έχει στηθεί σε βάρος των ψηφοφόρων, δηλαδή για να εξαπατηθεί ο λαός και να πάνε κάποιοι αφελείς να ψηφίσουν Καμμένο, δεν έπιασε γιατί κόλλησε στη μωροφιλοδοξία μερικών στελεχών του! Που αποφάσισαν ότι θα σιγουρέψουν το μέλλον τους καλύτερα αν παραμείνουν στην κυβέρνηση ή στον ΣΥΡΙΖΑ από το να πελαγοδρομούν στο καρυδότσουφλο των ΑΝΕΛ.
    Όλα αυτά θα είχαν μικρότερη αξία αν συνέβαιναν στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής. Άλλωστε, δεν υπάρχει πιο βρώμικος χώρος από το χώρο της κομματικής πολιτικής. Διαχρονικά. Η κομματική πολιτική, όμως, είχε μέχρι την εποχή των ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένου την τσίπα, την εξυπνάδα, την αυτοπροστασία, την κουτοπονηριά να μη βγάζει τα άπλυτά του στη φόρα. Και μάλιστα ως νόμιμα!
    Το γελοίο είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενός πρωθυπουργού, που δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό για τις πράξεις του και που δεν έχει αφήσει τίποτε από όσα διακηρύσσει που να μην το ανατρέπει ανάλογα με τα συμφέροντά του, μιλάει για ηθική!
    Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ. Αττική: 19 νεκροί και 442 τραυματίες σε ένα μόλις μήνα. Σοκ με τα τροχαία τον Ιανουάριο. ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ: "ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ".
    Το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν 15.463 παραβάσεις, από τις οποίες οι 567 είναι σε βαθμό πλημμελήματος
    Δεκαεννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 442 τραυματίστηκαν (16 σοβαρά και 426 ελαφρά), σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο 2019 στην Αττική.
    Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
    Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, βεβαιώθηκαν 15.463 παραβάσεις, από τις οποίες οι 567 είναι σε βαθμό πλημμελήματος.
    Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
    462 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 56 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
    1.746 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας
    156 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
    282 για χρήση κινητού τηλεφώνου
    529 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
    543 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονία, μία και Ελληνική» που απαγόρευσαν οι προδότες Τσίπρας και Παυλόπουλος.
    Άρθρο του Λεωνίδα Κουμάκη για την απόφαση απαγόρευσης εκδήλωσης για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο.
    Το InternationalHellenicAssociation, ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών και μέλη 4.000 περίπου Έλληνες ακαδημαϊκούς, καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και διανοούμενους από ολόκληρο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και η ταπεινότητα μου), σε συνεργασία με τρείς Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) αποφάσισαν, στις αρχές Ιανουαρίου 2019, να συν-διοργανώσουν μια εκδήλωση με θέμα «Μακεδονία μια και ελληνική».
    Το Σκοπιανό, εν όψει της επικείμενης συζήτησης του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε, ανεξάρτητα από την τελική του έκβαση, να γίνει μια εκδήλωση στις 29 Ιανουαρίου ώστε να καταγραφεί το παρόν και το μέλλον του Σκοπιανού προβλήματος.
    Η συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, έκλεισε την μεγάλη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου για την εκδήλωση αυτή, όπως έχει κάνει για δεκάδες άλλες εκδηλώσεις τις οποίες έχει οργανώσει κατά το παρελθόν στον ίδιο χώρο.
    Προετοιμάστηκε ειδικό βίντεο διάρκειας δέκα λεπτών με δηλώσεις επώνυμων τα τελευταία 25 χρόνια σχετικά με το Σκοπιανό. Ορίστηκαν οι ομιλητές - ο ιστορικός ερευνητής Γιώργος Ρωμανός και ο Πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου. Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και η συντονίστρια τους Κυρία Νίνα Γκατζούλη απέστειλε ειδικό μήνυμα, το οποίο έγραψε αμέσως μετά την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Τέλος, απεστάλη εγκαίρως ένας μεγάλος αριθμός προσκλήσεων.
    Εν τω μεταξύ το Σκοπιανό συνέχιζε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός (13/1/2018) συνέχισε να χαρακτηρίζει «γνωστούς ακροδεξιούς» και «εθνικιστικούς κύκλους» όσους παρέμειναν αντίθετοι στην συμφωνία (σχετικό άρθρο 18/1/2018 Ο ακροδεξιός Μίκης και ο εθνικιστής Ελύτης), στις 20 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας το οποίο διαλύθηκε από μυστηριώδεις αλλά πολύ καλά οργανωμένες ομάδες που δρούσαν ανενόχλητες (η Αμερικανική Πρεσβεία προανήγγειλε τα επεισόδια με μια προειδοποίηση που συνήθως εκδίδει μόνο τις παραμονές της 17ης Νοεμβρίου Demonstration Alert – U. S. Embassy Athens, Greece - January 18, 2019).
    Η «Συμφωνία των Πρεσπών» ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019. Την ίδια μέρα, με μια ταχύτητα που θα ζήλευαν και τα πιο προηγμένα κοινοβούλια σε ολόκληρο τον κόσμο, η «Συμφωνία των Πρεσπών» απεστάλη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύτηκε αυθημερόν, άρον-άρον, σε Φύλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Ν. 4588, Τεύχος Πρώτο, Αριθμός 9, 25 Ιανουαρίου 2019)!
    Το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου 2019, μόλις 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση «Μακεδονία μια και ελληνική», η συν - διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το Πολεμικό Μουσείο, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το οποίο ενημερώθηκε ότι ακυρώνεται η κράτηση της αίθουσας και ότι η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί. Έτσι απλά, κοφτά και «στρατιωτικά».
    Ακολούθησε πραγματικός σάλος. Η ουσιαστική απαγόρευση της εκδήλωσης με εντολή που έφθασε στο Πολεμικό Μουσείο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θυμίζει έντονα τους αυλικούς που είναι βασιλικότεροι του βασιλιά και δεν διστάζουν να υιοθετούν πρακτικές «αποφασίζω – διατάζω» παλαιών και σκοτεινών εποχών.
    Υπάρχει βέβαια και το άρθρο 6, παράγραφος 3 της «Συμφωνίας των Πρεσπών» το οποίο απαγορεύει ακόμα και ιδιωτικές εκδηλώσεις, αρκεί κάποιος να κρίνει εντελώς αυθαίρετα πως «πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο Μέρος».
    Όλα αυτά όμως φαίνεται πως εφαρμόζονται αποκλειστικά και μόνον εναντίον των Ελλήνων. Οι Σκοπιανοί απαλλάσσονται από κάθε υποχρέωση, αφού ο πρωθυπουργός τους μιλάει ασταμάτητα για (ψευτο) «Μακεδονία» και όχι για «Βόρειο Μακεδονία» που υπέγραψε ο ίδιος!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΡΑΜΑΛΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019.
    Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο έγκλημα Εβραίων εποίκων σε βάρος Παλαιστινίων αμάχων, με την πλήρη κάλυψη του ισραηλινού στρατού και της κυβερνήσεως του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Οι έποικοι εισέβαλαν το Σάββατο στο χωριό Μουγαγίρ, κοντά στην Ραμάλα της κατεχομένης Δυτικής Οχθης, με την κάλυψη πανόπλων στρατιωτών, και επιτέθηκαν σε αμάχους, δολοφονώντας έναν 38χρονο πολύτεκνο πατέρα και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 30 Παλαιστίνιους.
    «Στην αρχή οι έποικοι πυροβόλησαν, μετά κατέφθασε ο στρατός κι άρχισε να ρίχνει δακρυγόνα», δήλωσε ο κοινοτάρχης του Μουγαγίρ σε δημοσιογράφους.
    Έντονα αντέδρασε ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για την λεγομένη «ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή», Νικολάι Μλαντένοφ, καταδικάζοντας ως απαράδεκτη την εισβολή των εποίκων σε βάρος Παλαιστινίων χωρικών. «Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει την βία των εποίκων και να φέρει τους υπολόγους στην δικαιοσύνη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πάνε στην οικογένεια του Παλαιστινίου που δολοφονήθηκε και στους τραυματίες. Ολοι πρέπει να καταδικάσουν την βία και να αντισταθούν στην τρομοκρατία», τόνισε σε σχετική ανάρτησή του στο «Twitter» ο Μλαντένοφ.
    Την δολοφονική επίθεση των εποίκων κατεδίκασε εχθες και η Χάναν Ασράουι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργανώσεως για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), που επέρριψε την ηθική αυτουργία στην κυβέρνηση Νετανιάχου για την κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων από Εβραίους εποίκους. Πρόσθεσε πως το πολιτικό κλίμα σήμερα στο Ισραήλ έχει μηδενίσει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και ενθαρρύνει «αντικειμενικά ρατσιστική συμπεριφορά και βία» σε βάρος τους.
    Την Παρασκευή, Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές του στρατού δολοφόνησαν ακόμη έναν 16χρονο Παλαιστίνιο στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων για το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Al Arab: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τα τηλεοπτικά σίριαλ για να αποκτά "ήπια επιρροή" στην Ελλάδα»!
    «Η Τουρκία αποκτά "ήπια δύναμη" μέσω των τουρκικών σίριαλ στις αραβικές χώρες και όπου αυτά παίζονται, όπως η Ελλάδα», αναφέρει τεκμηριωμένα σε ρεπορτάζ της η αραβική εφημερίδα Al Arab.
    Η Al Arab αναφέρει ότι το τουρκικό καθεστώς επιδιώκει να ελέγξει την περιοχή και στο πλαίσιο αυτό «η Τουρκία δεν κρύβει τα σχέδιά της για έλεγχο της αραβικής κοινής γνώμης ή των μη φιλικών χωρών, όοπως η Ελλάδα και επιστρατεύει σε αυτό το σχέδιο όλα τα διαθέσιμα μέσα, ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα τουρκικά τηλεοπτικά σίριαλ».
    «Ενώ κυβερνήσεις που ελέγχονται από το AKP (σ.σ. το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν) τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να αποκρύψουν την επιρροή του Κατάρ στην περιοχή, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη σε ορισμένες αραβικές χώρες, οι ανεπίσημοι κύκλοι συγγραφέων, διανοούμενων και καλλιτεχνών δεν κρύβουν πως αυτό που κάνουν είναι στα πλαίσια "ήπιου ελέγχου" της περιοχής και την επιδίωξη της οθωμανικής δόξας».
    Η Τουρκία επιθυμεί να ελέγξει τον αραβικό κόσμο και τα Βαλκάνια σεκταριστικά, δηλαδή μέσω του σουνιτικού Ισλάμ, όπως η ισλαμική επανάσταση του Ιράν (1979) έκανε εξαγωγή επιρροής μέσω του σιιτικού Ισλάμ.
    Η Τουρκία επενδύει ισχυρά στην "ήπια επιρροή" στις αραβικές χώρες, μέσω των ΜΜΕ και ιστορικών σίριαλ, τα οποία προβάλλουν ένα δοξασμένο οθωμανικό παρελθόν.
    Παράλληλα επικεντρώνεται στην αναστήλωση ιστορικών τουρκικών μνημείων στις περιοχές της κεντρικής Ασίας και των Βαλκανίων, Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία κλπ. και διοχετεύει πολλά χρήματα για την οικοδόμηση τζαμιών και σχολείων στην Αφρική.
    Εξωραΐζουν την Τουρκοκρατία
    Τα τουρκικά ιστορικά σίριαλ εξωραΐζουν την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και προβάλλουν τα πλεονεκτήματα της εξουσίας των σουλτάνων.
    Αυτό αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει το όνειρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκαταστήσει την εικόνα του σουλτάνου, ενός μονάρχη που κυβερνά αχανείς εκτάσεις στα πλαίσια ενός χαλιφάτου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Ο βλαχόφωνος Έλληνας δημοσιογράφος, Στέργιος Καλόγηρος απευθύνει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων αναφορικά με την προστασία 700 χιλιάδων βλαχόφωνων Ελλήνων στα Σκόπια και την απόδοση Ελληνικής Ιθάγενειας σε αυτούς. Οι Έλληνες της Π.Γ.Δ.Μ. είναι διαπρύσιοι κήρυκες της Ελληνικής τους καταγωγής. Διδάσκουν στα παιδιά τους τον ηρωισμό των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, των οποίων αισθάνονται και είναι υπερήφανοι απόγονοι. Η μουσική τους παράδοση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη Μακεδονία μας. 'Εχουν την ίδια αγωνία να μορφώσουν τα παιδιά τους και να τα αναδείξουν σε άξιους συνεχιστές μιας λαμπρής κληρονομιάς.
    Σας μεταφέρω την αγωνία των ιδίων, αλλά και όλων εμάς των πυρωμένων Βλαχόφωνων Ελλήνων να προστατευθούν τα αδέλφια μας στην επικείμενη διάλυση της Π.Γ.Δ.Μ. και να μη συληθούν τα άγια χώματα των εστιών και των τάφων των προγόνων τους, να μη χωριστεί η πατρίδα τους ανάμεσα σε μια «Μεγάλη Αλβανία» και μια «Μεγάλη Βουλγαρία», αλλά να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην αγκάλη της αγαπημένης πατρίδας Ελλάδας.
    Η Βουλγαρία - ενόψει των επικείμενων εξελίξεων - έχει προχωρήσει στη χορήγηση διαβατηρίων σε περίπου 700.000 χιλιάδες κατοίκους της γείτονας χώρας. Και το πραγματοποίησε αυτό συστηματικά και με μεθοδικότητα, ώστε να ενισχύσει το προγεφύρωμά της στην περιοχή.
    Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους Έλληνες αδελφούς μας της Π.Γ.Δ.Μ. και να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε όταν προκληθεί η συζήτηση, να θέσουμε το ζήτημα της προστασίας της ακμάζουσας και ζώσας Ελληνικής μειονότητας, που είναι συμπαγής και σε συγκεκριμένες περιοχές που εφάπτονται των συνόρων μας.

    Τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μας γίνουν μάθημα, και τώρα να παραχωρήσουμε άμεσα στην απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας στα μέλη της Ελληνικής μειονότητας, μέσω της χορήγησης διαβατηρίων. Είναι η ώρα των πράξεων και όχι της αδράνειας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...