Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ο ΣΟΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ» ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

Ο  ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ  ΜΟΥΖΑΛΑΣ  ΔΗΛΩΣΕ  ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ:  «ΕΠΙΠΛΕΟΝ 180.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-METANAΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ- ΕΕ».

«Οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα θα έχουν δικαιώματα παιδείας, εργασίας, στέγασης και υγείας».

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα να έχουν δικαιώματα παιδείας, εργασίας, στέγασης και υγείας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης 23  Αυγούστου  2016.

Στους 60.000 που επίσημα βρίσκονται στη χώρα (αφίξεις τελευταίων μηνών) και στους άνω των 100.000 που ανεπίσημα έχον εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, θα προστεθούν ακόμα 180.000 μόλις καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και εφ'όσον η ΕΕ δεν δεχθεί τους τουρκικούς όρους για την άμεση παροχή βίζας.

Φυσικά σε όλους τους παραπάνω δεν περιλαμβάνονται κάπου 700.000 με 900.000 μετανάστες των προηγούμενων ετών.

500.000 απ’ αυτούς  έχουν λάβει ελληνική υπηκοότητα (δηλαδή  ψηφίζουν  και  εκλέγουν  κόμματα,  βουλευτές  και  πρωθυπουργό)  και  βρίσκονται "μόνιμα" στην Ελλάδα για πάνω από μία 15ετία.

Αθροιστικά το 15% του πληθυσμού που ζει στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες και μετανάστες, πρώτης ή δεύτερης γενιάς!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πληθυσμιακή αλλοίωση που έχει υποστεί οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.
Την  Ελλάδα το 1990  κατοικούσαν,  σε   ποσοστό 98%,  ΕΛΛΗΝΕΣ  φυλετικά  με  θρήσκευμα  Χριστιανοί  Ορθόδοξοι.

Για  την  κυβέρνηση  του  Σόρος – Τσίπρα – Μουζάλα  αυτό  δεν  είναι αρκετό. Ο  Τσίπρας  τώρα σχεδιάζει την περαιτέρω αλλοίωση – γενοκτονία  του ελληνικού  λαού  υπό το πρόσχημα των προσφύγων, μέσω του "περισπούδαστου" ύφους του κομμουνιστή  γυναικολόγου  Γ.Μουζάλα,  η  χαρά  του  οποίου  δεν  μπορεί  να  κρυφτεί  με  τίποτε,  για  την  σχεδιαζόμενη από  το  κόμμα  του  γενοκτονία  του  Ελληνικού  λαού.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, προχωρούν τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στους καταυλισμούς ενώ πρόσθεσε ότι θα αλλάξει το καθεστώς και θα τους δοθεί δικαίωμα εργασίας.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως αν η συμφωνία καταρρεύσει τότε στην Ελλάδα θα βρεθούν επιπλέον 180.000 πρόσφυγες! 

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν γνωρίζει που βρίσκονται 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες, όσοι δηλαδή δεν έχουν προσέλθει στη διαδικασία προκαταγραφής.

Όπως είπε, τα άτομα τα οποία κατεγράφησαν θα έχουν συναντήσεις με την Υπηρεσία Ασύλου από 1ης Σεπτεμβρίου και θα τους παρασχεθεί δικαίωμα Εργασίας, Παιδείας, Υγείας και Στέγασης.

Επίσης, σημείωσε ότι η δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας μετατίθεται έως τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας ότι 75% των καταγραφέντων έχει χαρακτηριστικά προσφυγικού πληθυσμού και προέρχεται από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

 Όπως είπε μέχρι τότε και σταδιακά ανά μήνα θα προστίθενται οι νέοι καταυλισμοί προκειμένου να αποφορτίζουν την ασφυκτική κατάσταση στους ήδη υπάρχοντες καταυλισμούς στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όσον αφορά αυτή καθ' αυτή την  προκαταγραφή βάσει των στοιχείων που παρουσίασε για το διάστημα 9 Ιουνίου-30 Ιουλίου:

- έχουν προκαταγραφεί 27.592 πρόσφυγες και μετανάστες

- από αυτούς το 57% είναι άνδρες και το 43% είναι γυναίκες

- υπάρχουν επίσης 1.225 ασυνόδευτα παιδιά στους καταυλισμούς

- σχεδόν μια στις δύο οικογένειες (το 48%) των οικογενειών που συμμετείχαν στην προκαταγραφή έχουν από δύο παιδιά και πάνω.

Αναφορικά με το δικαίωμα στην εργασία ο κ. Μουζαλας διευκρίνισε ότι, με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι πρόσφυγες δεν μπορούν να εργαστούν. Αυτό θα το αλλάξουμε προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός και υπογράμμισε ότι θα το φροντίσουμε να μην γκετοποιηθούν

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη  τύπου αυξήθηκαν το 2016 τα αιτήματα ασύλου κατά 264% σε σχέση με το 2015.

Ερωτηθείς για το πόσοι πρόσφυγες αρνήθηκαν να καταγράφουν και ποιο είναι το κενό των στοιχείων ο κ. Μουζαλας απάντησε ότι δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς. Παραδέχθηκε οτι υπάρχει ένα κενό περίπου 4.000 ανθρώπων όπως τόνισε δεν ξέρουμε που ακριβώς είναι!

Όπως εξήγησε αυτοί δεν θέλουν να καταγράφουν γιατί νομίζουν ότι θα εγκλωβιστούν εδώ και περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορούν να φύγουν.

Με αφορμή αυτό ο κ. Μουζάλας άφησε αιχμές για χώρες της ΕΕ, που δεν δέχονται πρόσφυγες την Ελλάδα, παρά τη συμφωνία.

Όπως τόνισε το κενό αυτό (δηλαδή των 4.000 ανθρώπων που δεν πάνε να καταγράφουν ) "απορρίπτει λογικά και βάσιμα τις αιτιάσεις διαφόρων κρατών ότι κάθε μέρα περνάνε τα σύνορα της Ελλάδας προς Σκόπια 700 άνθρωποι την ημέρα" και πρόσθεσε πως "αυτό είναι ψέμα το οποίο διακινείται για να δημιουργείται ένα παιχνίδι ενοχής προς τη χώρα μας". Τόνισε παράλληλα οτι αυτό το λένε πάρα πολλοί παράγοντες χωρών της Ευρώπης που αντιτίθεται στο relocation.

Παράλληλα, ο κ. Μουζαλας συμπλήρωσε ότι υπάρχει κενό στην μετεγκατάσταση, καθώς, όπως, έχουμε έναν αριθμό 7000 έτοιμο προς μετεγκατάσταση και δεν έχουμε χώρες να τους δεχτούν. 

Το Σεπτέμβριο θα κάνουμε διπλωματική περιοδεία για αυτό", τόνισε ο υπουργός.



Στο μεταξύ, σχεδόν οι μισοί εξ όσων ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε σε διεθνές επίπεδο το γερμανικό Ινστιτούτο Ipsos του Αμβούργου απάντησαν ότι υπάρχουν στη χώρα τους πολλοί μετανάστες. Ιδιαίτερα αρνητικοί ήταν οι Γάλλοι, οι Βέλγοι και οι Γερμανοί.

Tα ποσοστά πάντως διαφοροποιούνται πολύ από χώρα σε χώρα. Η έρευνα διεξήχθη σε 22 χώρες στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, η οποία πλέον θεωρείται η χώρα-"θάλαμος υποδοχής" και εγκατάστασης των προσφύγων.

Παγκοσμίως το ποσοστό όσων θεωρούν ότι υπάρχουν πολλοί μετανάστες στη χώρα τους ανέρχεται στο 49%. Στην Ιταλία το ποσοστό ανέρχεται στο 65%, στο Βέλγιο είναι 60%, στη Γαλλία 57% και στη Γερμανία 50%.

Το 46% παραδέχεται ότι οι μετανάστες/πρόσφυγες προκαλούν αλλαγές στη χώρα τους οι οποίες δεν τους αρέσουν. 
Δυσαρέσκεια για τις συνέπειες της εισροής μεταναστών/προσφύγων εξέφρασε το 44% των ερωτηθέντων Γερμανών, το 63% των Ιταλών και το 74% των Τούρκων. Μόνο το 18% των Γερμανών απάντησαν ότι βλέπουν θετικές επιπτώσεις από την εισροή τους, ενώ στη Γαλλία και το Βέλγιο το ποσοστό ήταν ακόμα μικρότερο, μόλις 11%. 
Σχεδόν το 60% του συνόλου των ερωτηθέντων εξέφρασε την ανησυχία του ότι μεταξύ των προσφύγων που μπαίνουν στη χώρα τους μπορεί να κρύβονται τρομοκράτες.
ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΣΤΙΓΜΗ  Η  ΣΥΡΙΖΑΙΑ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ  ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  ΤΟΝ  ΣΥΡΙΖΑΙΟ  ΔΗΜΗΤΡΗ  ΤΑΠΑ,  ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ,  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ  ΠΩΣ  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΚΟΡΗ  ΤΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΑΝΑΛΑΒΕΙ  ΤΗΝ  ΣΙΤΙΣΗ  ΤΩΝ  «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»,  ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ  750.000  ΕΥΡΩ (ΑΠΟ  ΠΟΙΟΝ;).


“Σφαγή” μεταξύ των συριζαίων για την διαχείριση κονδυλίων για τους λαθρομετανάστες. Το "προσφυγικό" ζήτημα δίνει την δυνατότητα για “τρελή κονόμα” σε διαφόρους ψευτοανθρωπιστές, “αντιρατσιστές”, “αλληλέγγυους” κ.τ.λ., οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν βρει μια πολύ καλή πατέντα για να αυξάνουν το εισόδημά τους δια μέσου του... ενδιαφέροντός τους για τους “πρόσφυγες”.
Ορισμένες φορές, οι όποιες αποκαλύψεις για την (κακο)διαχείριση των κονδυλίων για τους “πρόσφυγες” έρχεται εκ των έσω, δηλαδή από τους ίδιους τους (δήθεν) ενδιαφερόμενους για τους λαθρομετανάστες. Έτσι, λοιπόν, «πυρά» κατά κομματικών στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, για υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των “προσφύγων” που φιλοξενούνται στην περιοχή, εξαπέλυσε η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Σταμπουλή.
Η συριζαία βουλευτής καταγγέλλει το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ. «Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η Σταμπουλή.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




1 σχόλιο :

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...