Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ




Κ.ΠΑΠΑΖΑΧΟ, 

ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.  ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.


Αξιότιμε κύριε,
Το να γράψω ένα ή πολλά άρθρα περί θρησκείας (επιστήμη της ιστορικής θρησκειολογίας) είναι εύκολο και μπορεί να γίνει κάποια ημέρα.
Αν κατάλαβα καλά όμως το πνεύμα του ερωτήματός σας, δεν εννοείται άρθρο περί θρησκείας, αλλά άρθρο περί Θεού, δηλαδή Θεολογία.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η απάντηση θα πρέπει να περιλαμβάνει, να διερευνά και να ερμηνεύει την πιο ουσιώδη υφή του ανθρωπίνου πνεύματος και την σχέση του με το Σύμπαν.
Ποιός μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο;

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

 ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΜΜΑ Ή ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Λουκρήτιος  (97-55 π.Χ).

«Όλες οι θρησκείες φαίνονται στους αμαθείς θεϊκές, στους πολιτικούς χρήσιμες και στους φιλοσόφους γελοίες»


Ηράκλειτος (544-484 π.Χ.)

«Κόσμον τόνδε, τν ατν πάντων, οτε τις θεν οτε νθρώπων ποίησεν, λλ ν ε κα στιν κα σται πρ είζωον, πτόμενον μέτρα κα ποσβεννύμενον μέτρα».
 
«Αυτόν τον κόσμο, τον ίδιο για όλους, δεν τον έπλασε ούτε  θεός  ούτε  άνθρωπος, παρά υπήρχε πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει: μια αιώνια, ζωντανή φωτιά, που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο».-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...