Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ».

ΠΡΩΤΗ  ΣΤΟΝ  ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ  ΞΕΣΗΚΩΜΟ  Η  ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ. 


Ραντεβού στη Νέα Υόρκη, έξω από το κτίριο του ΟΗΕ, δίνουν στις 18 Μαρτίου  2018, στις 12 το μεσημέρι, οι Ελληνες ομογενείς.

Στο πλευρό τους οι Ελληνες της ομογένειας έχουν προβεβλημένους Αμερικανούς πολιτικούς των δύο κομμάτων, οι οποίοι ήδη έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση να χαιρετίσουν το παναμερικανικό αυτό συλλαλητήριο.


 Αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συσκέφθηκαν και αποφάσισαν τη διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου στις ΗΠΑ.
Ηδη  έχουν κατατεθεί τα σχετικά αιτήματα προς τις Αρχές της Νέας Υόρκης, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες άδειες, με τους διοργανωτές να παίρνουν προφορικές διαβεβαιώσεις για την παραχώρηση του χώρου. Τα πρώτα πούλμαν που θα μεταφέρουν τον κόσμο στον χώρο του συλλαλητηρίου ήδη ναυλώθηκαν. Ο ενθουσιασμός των  Ελληνοαμερικανών  είναι πολύ μεγάλος.  

Σε ό,τι αφορά τους ομιλητές, οι διοργανωτές ήδη έχουν αποστείλει προσκλήσεις σε κορυφαία πολιτικά στελέχη τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών. Αν και ο κεντρικός ομιλητής δεν έχει «κλειδώσει», εκτιμάται πως θα είναι ένας ακαδημαϊκός ή ένας αρχαιολόγος. «Η ομογένεια είναι έτοιμη να βροντοφωνάξει πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Το συλλαλητήριο είναι η κορύφωσης μιας σειράς ενεργειών που κάνουμε για την επίλυση του ζητήματος».  

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας,  που εκπροσωπεί 204 οργανώσεις και χιλιάδες μέλη, εκτιμά ότι  χιλιάδες από τα 4.000.000 Ελλήνων που ζουν στις ΗΠΑ θα σπεύσουν να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο.
Ο Πέτρος Γαλάτουλας σημειώνει: «Οπως το 1992 χιλιάδες ομογενείς βρέθηκαν στο συλλαλητήριο της Αμερικής για τη Μακεδονία μας, το ίδιο θα πράξουν και τώρα». 
Στέλνει δε μήνυμα στους Ελληνες πολιτικούς που θα ψηφίσουν τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων τονίζοντας: «Θα απαξιωθούν ακόμα περισσότερο. Θα έρχονται στην Αμερική και κανένας δεν θα τους δίνει σημασία. Θα είναι ανεπιθύμητοι. Καμία οργάνωση δεν θα τους υποδεχτεί. Το συλλαλητήριο των ΗΠΑ θα είναι μεγαλύτερο σε παλμό γιατί οι ομογενείς έχουν ψυχή». 

«Ήδη  δήλωσαν  μαζική  συμμετοχή  οι  Έλληνες του Σικάγου, της Βοστόνης, του Χιούστον, της Καλιφόρνιας, του Λος Αντζελες» λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής Στέλιος Κυριμλής. Ο ίδιος δηλώνει ότι «οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσα χρόνια δεν κάνουν τίποτα για το θέμα και αδρανούν, με αποτέλεσμα τα Σκόπια αντί για θύτες να εμφανίζονται ως θύματα».
Aυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και το πολιτικό προσωπικό της  χώρας, πως όποιος αποδεχτεί μια σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ, η οποία θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» είναι ανεπιθύμητος στην Αμερική κάνουν οι ομογενείς.



ΠΡΩΤΟΙ  ΣΤΟΝ  ΞΕΣΗΚΩΜΟ  ΟΙ  ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟΙ  ΠΟΝΤΙΟΙ



Ο Πρόεδρος Δημήτρης Μολοχίδης, ο οποίος πάντα βρίσκεται στο πλευρό της Παμμακεδονικής ΗΠΑ και υπάρχει αγαστή συνεργασία σε δηλώσεις του στον Hellas FM της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι αποτελεί χρέος όλων των Ελλήνων να δώσουν δυναμικό παρών και να στείλουν βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση  και  κυρίως  προς  τους  ελληνόφωνους  εφιάλτες  τύπου  Τσίπρα  και  Παυλόπουλου,  ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν χαρίζεται.
Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ανάλογες κινήσεις γίνονται  σε  όλες  τις   Κοινότητες, Συλλόγους και Ομοσπονδίες ανά τις ΗΠΑ.
Ακολουθεί η επιστολή με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου 2018:
"Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά καλεί όλους τους συλλόγους μέλη της και όλους τους Ομογενείς να παραβρεθούν και να υποστηρίξουν το Παναμερικανικό Συλλαλητήριο της Κυριακής 18ης Μαρτίου 2018 στα Ηνωμένα Έθνη στην Νέα Υόρκη στις 12 ώρα το μεσημέρι. 
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία συντάσσεται με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις της Διασποράς και δεν δέχεται την χρησιμοποίηση του όρου Μακεδονία ή και των παραγώγων αυτού για την ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, όπως και πρόσφατα προσυπογράψαμε το σχετικό ψήφισμα με άλλες εικοσιμία (21) Ομοσπονδίες της Αμερικής το Σάββατο 13 Ιανουαρίου του 2018 στην Νέα Υόρκη.
Εμείς οι Έλληνες της Διασποράς δεν είμαστε διαθετιμένοι να παραχωρήσουμε κανένα κομμάτι του Ελληνικού Έθνους, που οι προγόνοι μας με αίμα, αγώνες και θυσίες δίκαια κατέκτησαν. Δεν είμαστε διαθετιμένοι να επιτρέψουμε τις αλυτρωτικές διαθέσεις και διεκδικήσεις κάποιων που προσπαθούν να δημιουργήσουν ιστορία και εθνότητα βασισμένοι στην κλοπή και στην παραχάραξη της μακραίωνης ιστορίας της Μακεδονίας μας".


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



2 σχόλια :

  1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΛΟΧ-ΙΔΗΣ ΟΠΩΣ ΜΟΛΩΧ,ΜΑΡΔΩΧ,ΜΟΡΔΟΧΑΙ,ΜΑΡΔΟΝΙΟΣ ΚΛΠ????????????..........ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε,
    πρέπει να δίνουμε σημασία στα ονόματά μας, αλλά όχι και έτσι.
    Οι μισοί και παραπάνω Έλληνες έχουν εβραϊκά ονόματα και επίθετα π.χ. Ιωάννης, Ηλίας, Μιχαήλ, Μαρία, Σαββάτογλου, Αβραμίδης, Πασχάλογλου κλπ.
    Περίπου το ένα δέκατο του Ελληνικού πληθυσμού έχει ακραιφνώς Ελληνικά ονόματα. Οι υπόλοιποι έχουν τούρκικα, αλβανικά, βουλγάρικα κλπ.
    Μία σωστή πολιτική, που κάποτε ασφαλώς θα γίνει, θα προχωρήσει στον Επανελληνισμό, μέρος του οποίου πρέπει να είναι και ο εξελληνισμός των ονομάτων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...