Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Με νόμο προχωρούν τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη


Το ειδικό νομικό πλαίσιο για την εγκατάσταση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Με το νομοσχέδιο καθορίζονται:
• Το καθεστώς περιορισμών κυριότητας που πρέπει να επιβληθούν στους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των ακινήτων από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός.
• Το καθεστώς των απαλλοτριώσεων των απαραιτήτων εκτάσεων.
• Το καθεστώς των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των εκτάσεων αυτών.
Μετά από αυτή την εξέλιξη (και με καθυστέρηση ενός μήνα σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου) η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει πλέον ξεκάθαρα "ρότα" και προχωρά στο καθεστώς απαλλοτριώσεων, δηλαδή, στην τάχιστη προώθηση του έργου που πριν από ένα χρόνο ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου απέκλειε για λόγους... "προστασίας του περιβάλλοντος". Καθώς φαίνεται ή το περιβάλλον δεν χρειάζεται πλέον προστασία ή... οι αμερικανικές εταιρείες που ήδη βρίσκονται στην Βουλγαρία, κατάφεραν να πείσουν για την "ευαισθησία" τους στην "πράσινη ανάπτυξη"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...