Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Βρήκαν €3 δισ. ξεχασμένα στα... ταμεία


Πενία τέχνας κατεργάζεται, λέει το αρχαίο ρητό και αποδεικνύεται διαχρονικό. Με την Ευρώπη να σφίγγει τη θηλιά γύρω από την Ελλάδα μπλοκάροντας διαρκώς συμφωνηθέντα κεφάλαια και με τα έσοδα του Δημοσίου σε κατέρρευση η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψε ότι έχουν μείνει €3 δισ. από το πρώτο πακέτο στήριξης αδιάθετα. Αν λοιπόν η χώρα δεν εξασφαλίσει άμεσα χρηματιδότηση και δεν συμβεί κάποιο θαύμα τότε θα χρησιμοποιηθεί αυτό το μαξιλάρι ασφαλείας.

«Η προσπάθεια στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι να αυξήσουμε τα έσοδα», σημείωσε ο αξιωματούχος. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εναλλακτικές, και τα 3 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει από το πρώτο πακέτο στήριξης, αν χρειαστεί», διευκρίνισε, απαντώντας σε ερώτηση για το σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση εάν οι προσπάθειες είσπραξης φόρων αποτύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...