Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Τουλάχιστον 500 πολιτικούς και δημάρχους ψάχνει το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό

- Όργιο ρεμούλας
- Δεν είναι μόνο η Φεβρωνία Πατριανάκου

Περισσότερα από 500 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολιτικοί και αιρετοί άρχοντες, έχει βάλει στο στόχαστρό του το ΣΔΟΕ, ελέγχοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία και ερευνά πληροφορίες και καταγγελίες για παράνομο και αδικαιολόγητο πλουτισμό....

Πρόκειται για μία έρευνα στα δίχτυα της οποίας έπεσε και η τέως βουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Φεβρωνία Πατριανάκου, έγγραφα της συγκεκριμένης υπόθεσης δημοσίευσε και το planet-greece (διαβάστε εδώ).

Η είδηση θα περνούσε στα «ψιλά», ως αυτονόητη διαδικασία ενός ελεγκτικού μηχανισμού, εάν δεν αφορούσε σε πρώην υπουργούς, βουλευτές και αιρετούς ΟΤΑ, πόσο μάλλον όταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Σώματος σημειώνει ότι τα πρώτα δείγματα αυτών των ελέγχων δείχνουν ότι υπάρχει «ψωμί»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα εστιάζεται στον εξαντλητικό έλεγχο του πόθεν έσχες των εν λόγω προσώπων, αλλά και στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου, έτσι ώστε να περάσουν από «κόσκινο» οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί αλλά και οι κινήσεις τους στο επίμαχο χρονικό διάστημα. Αν και επί του παρόντος δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή του ΚΕΠΥΟ, είναι πολύ πιθανόν να αναζητηθούν στοιχεία για το φορολογικό προφίλ των εμπλεκομένων προσώπων, έτσι ώστε η αντιστοιχία των περιουσιακών τους στοιχείων με τα δηλούμενα εισοδήματα, να είναι πληρέστερη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα- που μπορεί να φέρει στον αφρό νέα... λαβράκια- δεν περιορίζεται εντός των τειχών της Αττικής, αλλά διεξάγεται σε όλη την Επικράτεια από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Σώματος. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, στη πρόσφατη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την αποψίλωση του Σώματος από τα έμπειρα στελέχη, ζητώντας την ενίσχυση του ΣΔΟΕ έτσι ώστε να μπορέσει να σηκώσει το βάρος των ελέγχων που αναπτύσσονται σε πολλά επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...