Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ποιοί προκαλούν αδιέξοδο και απειλούν με εμφύλιο στην Ελλάδα


Τα πρόσωπα που επιβάλλουν διχαστικές γραμμές και προτάσσουν το πολιτικό δίλημμα των φιλοευρωπαϊκών και αντιευρωπαϊκών παρατάξεων

Η παράλυση της αγοράς και ο συσσωρευμένος θυμός της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει προηγούμενο. Την ίδια στιγμή, πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, ενώ κανείς από τους θεσμικούς παράγοντες δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο σε πολιτικό και ποινικό επίπεδο.

Τρεις εβδομάδες πριν από τη νέα προσφυγή στις κάλπες, το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι εγκλωβισμένο σε ένα φαύλο κύκλο τεχνητής πόλωσης, μικροκομματικού εγωισμού και εξυπηρέτησης ξένων σχεδιασμών.


Το σκηνικό που στήνεται από διάφορα κέντρα που δεν έχουν σχέση με τη σωτηρία της Ελλάδας περιέχει τα ίδια στοιχεία έντασης που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στο Διχασμό του 1917. Τότε υπήρχαν «Βασιλικοί» εναντίον «Βενιζελικών» ενώ σήμερα υπάρχουν «Μνημονιακοί» και «Αντιμνημονιακοί».
Οι ξένοι πολιτικοί παρατηρητές αναφέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας και δεν αποκλείουν την πιθανότητα εμφυλίου πολέμου. Αυτή είναι και άποψη που εκφράστηκε – όχι τυχαία – από το γερμανικό πολιτικό περιοδικό “Focus”.

Οι προκλήσεις

Από μία πλευρά, δεν είναι τυχαίο να συνδέουν τη χώρα μας με τα κράτη της βόρειας Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής όπου παίζεται το μεγάλο παιχνίδι επικράτησης στο πεδίο της «μεγάλης σκακιέρας», στην οποία θα κριθεί ποιο fund συμφερόντων θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στον έλεγχο της ενέργειας και του ορυκτού πλούτου.

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει κάτι πολύ βαθύ κι επικίνδυνο. Αφορά στην κλιμακούμενη διαίρεση του ελληνικού λαού σε στρατόπεδο και ομάδες. Είναι προφανές ότι δεν θέλουν ενωμένη την ελληνική κοινωνία τα ξένα κέντρα που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της μέσω δανειστών και διεθνών τοκογλύφων. Πίσω από την αντιπαράθεση και την πάλη στα σπλάχνα της κοινωνίας, κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν μακροχρόνιους σχεδιασμούς εκμετάλλευσης του εθνικού πλούτου, του έμψυχου δυναμικού αλλά και της κυριαρχίας εις βάρος της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και τα ερωτήματα

Έκπληξη προκαλεί η στωικότητα που επιδεικνύουν πρόσωπα που ενεπλάκησαν ή αναφέρονται στη γνωστή υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσοχατζόπουλο. Οι διαρροές επιβεβαιώνουν τη σήψη και τη διαφθορά που επικρατεί στο πολιτικό βίο.

Συνένοχοι και ηθικοί αυτουργοί κρύβονται πίσω από την κατασκευασμένη διαμάχη εις βάρος του ελληνικού λαού, πιθανώς προσπαθούν να προκαλέσουν κωλύματα στη λειτουργία των θεσμών και κερδίζουν χρόνο λόγω της ακυβερνησίας και του αδιεξόδου.

Αν θέλουμε να δούμε ποιες εξηγήσεις οφείλει το πολιτικό σύστημα πρέπει να διερωτηθούμε:

-Τι έγινε με την περίφημη έρευνα για τα CDS μετά τις καταγγελίες του κ. Πάνου Καμμένου; Αποδείχθηκαν ποτέ ποιοι ήταν εκείνοι που έπαιξαν το μέλλον του λαού τζογάροντας στη χρεοκοπία ή μη;

-Ποιος ζήτησε να μάθει στοιχεία σχετικά με το ινστιτούτο – φάντασμα που διοργάνωνε συγκεντρώσεις κορυφαίων παραγόντων και γόνων γνωστών πολιτικών που «προωθούσαν» την «πράσινη ανάπτυξη»;

-Πότε ξεκαθαρίστηκε τελικά ποια ήταν τα πρόσωπα που συμμετείχαν πίσω από τον κ. Μ. Χριστοφοράκο στην υπόθεση “Siemens” και τι συνέβη με τους πολιτικούς που συμμετείχαν σ’ αυτήν;

-Πώς βγήκαν όλοι λάδι από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ;

-Γιατί σταμάτησε κάθε συζήτηση για τα υποβρύχια και όσους (πολιτικούς και άλλους) εμπλέκονται στην υπόθεση;

-Με ποιο τρόπο υπάρχουν σε όλα τα κόμματα «πρόθυμοι» να βοηθήσουν ώστε να ξεχαστούν υποθέσεις που πρέπει να εξετασθούν ώστε να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε πρόσωπα που συμμετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1996 έως σήμερα;

Ο ξένος «δάκτυλος»

Κάποιοι και κυρίως οι Γερμανοί και τα φερέφωνά τους θέλουν να σβήσουν αυτές τις υποθέσεις από τη μνήμη της κοινής γνώμης, ακόμα και με ένα εμφύλιο πόλεμο ή μια καταστροφή. Κι όταν λέμε «καταστροφή», σε εθνικό επίπεδο τόσο οι Τούρκοι, όσο και οι Σκοπιανοί κάνουν φιλότιμες προσπάθειες εις βάρος της Ελλάδας και των εθνικών συμφέρόντων της.

Το θέμα είναι να μην τους κάνουμε το χατήρι. Πρώτοι απ’ όλους οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να συμφωνήσουν στην ανάγκη ομόνοια, ενότητας και ισχυρής διακυβέρνησης για το λαό και την Ελλάδα. Οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Καμμένος, Αλέκα Παπαρήγα, Νίκος Μιχαλολιάκος και Φώτης Κουβέλης πρέπει να σκεφθούν ότι αυτή είναι η ηθική υποχρέωσή τους απέναντι στον λαό που τους εμπιστεύεται την ψήφο τους.

Όποτε οι Έλληνες προχωρούν ενωμένοι ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και κάθε αδιέξοδο.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ένα είναι το μήνυμα: Να πούμε «όχι» σε όσους θέλουν να θυσιάσουν τον Ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...