Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΕΠΙ ΛΕΟΝΤΟΣ Γ' ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΟΪΣΑΥΡΟΥ

«ίνα το ελληνικόν γένος αποκτείναι»,διότι τελούν «μιαράς και δαιμονιώδεις θυσίας».Μια επιβεβλημένη απάντηση...


Κι ένας ανώνυμος,που επιβεβαιώνει με αυτά που γράφει...

[Όλα τα ψώνια και τα ανιστόρητα υποκείμενα εδώ μαζευόσαστε; Καλά δεν έχετε καταλάβει ότι μειώνεται τον Ελληνισμό είτε σαν πραγματικότητα, είτε σαν ιδέα; Αλλά από την άλλη μία επιπλέον διαφήμιση μας κάνετε... ]
...αυτά που γράψαμε γι' αυτούς,νόμισε ότι μας προσέβαλε...Τον ευχαριστούμε και του απαντούμε με το παρακάτω...

[Βρισκόμαστε στο βυζάντιο την εποχή του Λέοντος Γ' του Ισαύρου. Ήτο

αυτοκράτωρ από το 717 έως το 741. Αν και κατάφερε να αποκρούσει προσωρινά τους εξ ανατολής εχθρούς, στα υπόδουλα Ελληνικά εδάφη σιγόβραζε η Επανάσταση των «Ελλαδικών» όπως την αποκαλούν οι βυζαντινές πηγές.  

Σύμφωνα με παλαιότερους ιστορικούς, όπως ο A. Lombard, η καταστολή της Ελληνικής Επαναστάσεως ήταν μία προσπάθεια «αποκαθάρσεως» της βυζαντινής αυτοκρατορίας εκ μέρους του Λέοντος από το «μίασμα της ειδωλολατρίας». Άλλοι ιστορικοί όπως ο Νικηφόρος Βρυέννιος θεώρησαν ότι μαζί με την Επανάσταση των Ελλήνων προς αποκατάσταση των Ιερών Βωμών και Ναών, στο επαναστατικό ρεύμα ενώθηκαν και κοινωνικοπολιτικές αξιώσεις, όπως η μείωση της φορολογίας.  

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η γενοκτονία 650.000 Ελλήνων από τους βυζαντινούς στρατιώτες έγινε υπό τις εντολές των χριστιανών επισκόπων, όπως γράφει στην βιογραφία του ο Ιερεύς του Διονύσου Κόρεσος, αντίτυπο της οποίας έχουν διασώσει οι Άραβες αντιγραφείς και λόγιοι. Ο Ιερεύς Κόρεσος ήτο μαζί με τον Συνέστιο πρωτεργάτες και Εθνομάρτυρες της Επανάστασης.  

Ο V. N. Zlatarski γράφει ότι ο Κόρεσος ξεκίνησε από την Αρκαδία και ο Συνέστιος από την Αθήνα. Και οι δύο ξεσήκωσαν τους Έλληνες να πολεμήσουν τους βυζαντινούς κατακτητές. Εκείνο τον καιρό το κράτος των βυζαντινών είχε αποδυναμωθεί εξαιτίας των πολέμων κατά των Αράβων και οι Έλληνες θεώρησαν ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να εκδιώξουν τους βυζαντινούς από τα Ελληνικά εδάφη. Έτσι ζήτησαν στρατιωτική βοήθεια από τους Έλληνες της Δύσεως, κυρίως της Κάτω Ιταλίας. Είκοσι πέντε χιλιάδες Έλληνες από την Κάτω Ιταλία έσπευσαν να καταταγούν στον Επαναστατικό στρατό του Κορέσου και του Συνεστίου όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πάπας Γρηγόριος Β'.  

Την ίδια στιγμή στο κέντρο του βυζαντινού κράτους, στην Νέα Ρώμη, ξεσπούν ταραχές κατά του Λέοντος Γ' που φτάνουν σε ανοικτή στάση όπως αναφέρει ο Θεοφάνης. Οι στασιαστές, γράφει ο Θεοφάνης, υπεκινούντο από τον πρώην αυτοκράτορα Αναστάσιο ο οποίος φαίνεται να συνωμότησε με ανωτάτους αξιωματούχους.  

Ήταν μοναδική η ευκαιρία για να εκραγεί η Ελληνική Επανάστασις καθώς οι ενδοβυζαντινές ταραχές θα κρατούσαν μακριά τα βυζαντινά στρατεύματα μέχρι να οργανωθεί καλύτερα ο Ελληνικός απελευθερωτικός στρατός.  

Το 726 τα νησιά της Σάμου, Ρόδου και Κρήτης επαναστατούν. Στέλνουν πλοία εφωδιασμένα από τους Άραβες και επανδρωμένα με ναύτες από την Σικελία για να κτυπήσουν τον βυζαντινό στόλο που βγήκε από το λιμάνι της Νέας Ρώμης. Εναντίον των Ελλήνων στάλθηκε ο βυζαντινός ναύαρχος Αγαλλιανός, γοτθικής καταγωγής, ο οποίος συνάντησε τον Ελληνικό Στόλο λίγο έξω από την Εύβοια. Οι Έλληνες είχαν 82 πλοία και οι βυζαντινοί 350 σύμφωνα με τον Zlatarski. Ενώ σύμφωνα με τον Κόρεσο οι Έλληνες είχαν 70 πλοία και οι βυζαντινοί 500. Ναύαρχος των Ελλήνων ήταν ο Συνέστιος. Στο δεξί κέρας των Ελληνικών πλοίων επικεφαλής ήτο ο Κόρεσος.  

Ο γενναίος Έλλην Ιερεύς του Διονύσου δεν άκουγε τις συμβουλές των Ελλήνων που του έλεγαν να προσέχει τον εαυτό του, διότι θα επακολουθήσουν πολλές μάχες κατά των βυζαντινών και τον χρειάζονται ως αρχηγό. Αφού πρώτα οι Έλληνες έκαναν θυσίες προς τους Θεούς και προσευχήθηκαν όλοι μαζί, ο Κόρεσος έδωσε πρώτος το παράδειγμα ορμώντας ακάθεκτος κατά των βυζαντινών πλοίων. Αμέσως εμβόλισε το πρώτο βυζαντινό πλοίο βυθίζοντάς το. Επακολούθησε σκληρή μάχη σώμα με σώμα καθώς τα Ελληνικά πλοία ναι μεν ήταν πιό ευκίνητα των βυζαντινών, αλλά υστερούσαν σε ισχύ πυρός. Οπότε οι γενναίοι Έλληνες μαχητές έπρεπε να πλευρίζουν τα βυζαντινά πλοία και να ανεβαίνουν οι ναύτες πάνω τους για να σκοτώσουν τους βυζαντινούς.  

Η νίκη ήταν συντριπτική υπέρ των Ελλήνων. Ο βυζαντινοί ηττήθηκαν με τρομακτικές απώλειες. Ο Βρυέννιος αναφέρει 190 βυζαντινά κατεστραμμένα πλοία ενώ ο Zlatarski μιλάει για 300 βυζαντινά πλοία κατεστραμμένα και 60 αιχμαλωτισμένα. Επίσης οι πηγές μιλάνε για 8 Ελληνικά πλοία κατεστραμμένα. Οι νεκροί από πλευράς βυζαντινών ανέρχονται στους 70.000 και από πλευράς Ελλήνων στους 1200.  

Οι Έλληνες κατενθουσιασμένοι έκαναν ευχαριστήριες θυσίες προς τους Θεούς και με επικεφαλής τον Ιερέα Κόρεσο αφιέρωσαν τις βυζαντινές ασπίδες που λαφυραγώγησαν προς τιμήν του Θεού Διονύσου, τον οποίον θεώρησαν υπεύθυνο για την περίλαμπρη νίκη τους κατά των βυζαντινών.  

Σε στρατιωτικό συμβούλιο που έγινε στην Αθήνα το 727 ο Συνέστιος προτείνει να μεταφερθεί ο πόλεμος και στην ξηρά. Ο Κόρεσος συμφωνεί και δίνει εντολή στους Ιεροκήρυκες να ξεσηκώσουν όλες τις Ελληνικές Πόλεις κατά των βυζαντινών κατακτητών και να εξοπλιστούν όλοι με ότι όπλα μπορεί να βρει ο καθένας.  

Ο Λέων Γ' καταφέρνει να απαλλαγεί από τις ενδοβυζαντινές διαμάχες και αρχίζει να στρέφει το βλέμμα του κατά των Ελλήνων πολεμιστών. Στέλνει νέα στρατεύματα με στρατηγό έναν αιμοσταγή βάρβαρο ονόματι Ζαουτζά. Αυτός ο αιμοβόρος βυζαντινός απ' όπου περνούσε σκορπούσε τον θάνατο στους Έλληνες. Τον Μάρτιο του 728 μπήκε στην Θεσσαλία και άρχισε να σφάζει όλους ηλικιωμένους και τα γυναικόπαιδα. Περίπου 50.000 Ελληνίδες μαζί με τα παιδιά τους αποκεφαλίστηκαν όταν αυτές αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την θρησκεία τους και να υποταχθούν στους βυζαντινούς κατακτητές.  

Το Ελληνικό στράτευμα μαθαίνοντας την κάθοδο του Ζαουτζά συγκεντρώθηκε για την αποφασιστική μάχη εναντίον του. Μαζεύτηκαν 60.000 Έλληνες στρατιώτες από όλα τα Ελληνικά Έθνη για να αντιμετωπίσουν τα βυζαντινά στρατεύματα, τα οποία αριθμούσαν 250.000 βαρβάρους.  

Ο Ιερεύς Κόρεσος εξετάζοντας τους οιωνούς συμβούλευσε τον Συνέστιο να ξεκινήσουν πόλεμο φθοράς, δηλαδή ανταρτοπόλεμο και να μην επιτεθούν μονομιάς στους βαρβάρους βυζαντινούς. Ακόμη οι Έλληνες δεν είχαν αποκτήσει την απαραίτητη πολεμική πείρα για μάχη εκ παρατάξεως. Όμως ο Συνέστιος δεν άκουσε τον Έλληνα Ιερέα.  

Στην φονική μάχη που επακολούθησε λίγο έξω από την σημερινή Λάρισα έπεσαν ηρωικώς σχεδόν όλοι οι Έλληνες. Ήταν 10 Απριλίου του 728 σύμφωνα με το χριστιανικό ημερολόγιο. Ο Συνέστιος σκοτώθηκε πολεμώντας ηρωικά στην μάχη. Τον Ιερέα Κόρεσο οι βυζαντινοί βάρβαροι είχαν εντολές να τον συλλάβουν ζωντανό. Τον μετέφεραν αλυσοδεμένο στην Νέα Ρώμη.  

Ο βυζαντινός στρατηγός Ζαουτζάς είχε πάρει εντολές από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Λέοντα Γ' να αφανίσει όλους τους Έλληνες στην πυρά. Οι χριστιανοί επίσκοποι προέτρεπαν τους βυζαντινούς στρατιώτες να βιάζουν τις Έλληνίδες και μετά να αποκεφαλίζουν τα παιδιά τους, «ίνα το ελληνικόν γένος αποκτείναι», όπως αναφέρει ο Νικηφόρος διότι τελούν «μιαράς και δαιμονιώδεις θυσίας». Οι βάρβαροι βυζαντινοί με επικεφαλής τους χριστιανούς μοναχούς συγκέντρωσαν 600.000 Έλληνες, γυναικόπαιδα κυρίως, στην περιοχή γύρω από την σημερινή Λάρισα και διέταξαν να τους κάψουν ζωντανούς.  

Αυτά τα στοιχεία αναφέρουν βουλγαρικές και αραβικές πηγές καθώς και ο Ιερεύς Κόρεσος στην βιογραφία του που συνέγραψε όσο καιρό ήταν αιχμάλωτος των βυζαντινών. Μετά από λίγο θα θανατωθεί και αυτός με φρικιαστικά βασανιστήρια στην πυρά.  

Το φρικιαστικό έγκλημα που συνετάραξε τότε την Οικουμένη οι νεο-βυζαντινοί μισέλληνες φροντίζουν να κρατούν θαμμένο ώστε να μην μαθαίνουν οι Έλληνες την Ιστορία τους. Η Γενοκτονία των 650.000 Ελλήνων, κυρίως γυναικόπαιδα, θα μείνει στην Ιστορία ως «σήμα κατατεθέν» της βυζαντινής λαίλαπας, ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός σε τί αποσκοπούν ωρισμένοι νεο-βυζαντινοί ανθέλληνες οι οποίοι μη έχοντες ούτε Ιερό ούτε Όσιο έχουν φορέσει ξεδιάντροπα και την μάσκα του ελληνοκεντρικού!!!  

Τιμή και Μνήμη στους γενναίους Προγόνους που έπεσαν ηρωικώς για την Ελευθερία της Ελλάδος από τους βυζαντινούς κατακτητές. Οι Θεοί τους εξασφάλισαν μία θέση κοντά Τους και εμείς οι σημερινοί Έλληνες μία θέση στην καρδιά μας ώστε να παραδειγματίζουμε τις νέες γενεές.  

Ποτέ δεν θα ξεχάσουν οι Έλληνες αυτούς τους Ήρωες αλλά ούτε και τους βυζαντινούς υπανθρώπους και τους χριστιανούς μοναχούς που διέπραξαν αυτή την κτηνωδία. Η Δικαιοσύνη αργεί αλλά πάντα επιτελεί το καθήκον της.  

Πηγές:  

Ιερεύς Κόρεσος, Βιογραφία  

Θ. Κορρές, Το κίνημα των «Ελλαδικών»  

Νικηφόρος Βρυέννιος, Ύλη Ιστορίας  

Πάπας Γρηγόριος Β', Επιστολαί  

V. N. Zlatarski, Istorija  

A. Lombard, Constantin V ]....... 

Κρατάμε την πηγή για πάρτη μας!Αν νομίζετε ότι ψεύδεται,φέρτε τις αποδείξεις!Δηλαδή τις πηγές που αναφέρει! 

Βάλτε τον κέρσορα πάνω στην εικόνα και διαβάστε για τον..."Έλληνα" αυτοκράτορα της Νέας Ρώμης-Κωνσταντινουπόλεως,τον...Λέοντα Δ' τον Χάζαρο!
Αυτοκράτορας του Βυζαντίου (775 - 780). Ανήκε στη δυναστεία των Ισαύρων. Ο Λέων γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 750 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν γιος του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ε' του Κοπρώνυμου και της πριγκίπισσας των Χαζάρων Τζιτζάκ (Ανθή στα ελληνικά), η οποία είχε βαφτιστεί χριστιανή με το όνομα Ειρήνη. Εξ ου και το προσωνύμιο Χάζαρος για τον νεαρό Λέοντα. Οι Χάζαροι ήταν ένας νομαδικός λαός τουρκομογγολοουνικής καταγωγής, που ζούσε στα δυτικά και βόρεια της Κασπίας θάλασσας. Σε ηλικία ενός έτους, ο Λέων στέφθηκε από τον πατέρα του συμβασιλέας. Ανατράφηκε σε εικονομαχικό περιβάλλον, αλλά το 770 παντρεύτηκε την εικονόφιλη Ειρήνη Σαρανταπήχαινα, που καταγόταν από την πλούσια οικογένεια των Σαραντάπηχων της Αθήνας. Μαζί της απέκτησε τον διάδοχό του θρόνου Κωνσταντίνο ΣΤ'. Μετά τον θάνατο του πατέρα του στέφθηκε αυτοκράτορας (14 Σεπτεμβρίου 775) και τον επόμενο χρόνο (24 Απριλίου 776) έχρισε τον γιο του Κωνσταντίνο συμβασιλέα, ώστε να εξασφαλιστεί από τις βλέψεις των ετεροθαλών αδελφών του. Οι πέντε ετεροθαλείς αδελφοί του Λέοντος (γιοι της τρίτης συζύγου του πατέρα του Ευδοκίας) με επικεφαλής τον πρεσβύτερο Καίσαρα Νικηφόρο εξεγέρθηκαν και απαίτησαν τον θρόνο. Ο Λέων Δ' γρήγορα κατέστειλε την εξέγερση και αφού βασάνισε σκληρά τους πέντε συνωμότες, τους εξόρισε στη Χερσώνα της Κριμαίας. Το μείζον εσωτερικό πρόβλημα της βασιλείας ήταν οι εικονομαχικές έριδες, που απειλούσαν τη συνοχή της αυτοκρατορίας. Ο Λέων συμπεριφέρθηκε με μετριοπάθεια στους εικονολάτρες και μάλιστα δέχτηκε τη χειροτονία του εικονολάτρη Παύλου του Κύπριου ως Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Ασφαλώς έπαιξε το ρόλο της και η δυναμική σύζυγός του Ειρήνη, που ήταν εικονόφιλη. Στο εξωτερικό μέτωπο, οι Άραβες φάνηκαν προς στιγμήν απειλητικοί και με επικεφαλής τον Αβασίδη χαλίφη Μουχάμαντ Αλ Μαχντί κατέλαβαν περιοχές της Συρίας και της Μικράς Ασίας, που ανήκαν στο Βυζάντιο. Γρήγορα, όμως, απωθήθηκαν από τον βυζαντινό στρατό, του οποίου ηγείτο ο φανατικός εικονομάχος στρατηγός Μιχαήλ Λαχανοδράκων. Οι σχέσεις με του Βουλγάρους υπήρξαν ειρηνικές μετά τους μακροχρόνιους πολέμους του Κωνσταντίνου Ε'. Ο ηγεμόνας των Βουλγάρων Τελέριχος ασπάστηκε το Χριστιανισμό και παντρεύτηκε μια ξαδέλφη της Ειρήνης, η κίνησή του όμως αυτή δεν είχε ως συνέχεια τον εκχριστιανισμό του λαού του. Ο Λέων Δ' ο Χάζαρος πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου 780, σε ηλικία 30 ετών, μάλλον από φυματίωση, κατά τη διάρκεια εκστρατείας κατά των Βουλγάρων. Ο αιφνίδιος και πρόωρος θάνατός του αποδόθηκε από τους μεν Εικονομάχους σε εγκληματική ενέργεια της συζύγου του Ειρήνης, από δε τους Εικονολάτρες στη θεία πρόνοια. Μετά τον θάνατο του Λέοντος Δ' η εξουσία περιήλθε στην Ειρήνη, ως επίτροπο του ανήλικου διαδόχου και μετέπειτα αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΣΤ'. Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/biographies/527#ixzz2dLypswRG
Δείτε και τον..."Έλληνα" πρόγονό του!

Λέων ο Ίσαυρος.Ο..."Έλλην" αυτοκράτωρ της Νέας Ρώμης!


Ποιοι, και τί ήταν ακριβώς οι Χάζαροι;

Σχετικά θέματα: 

1 σχόλιο :

 1. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ …..
  ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ….. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ…
  ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ . ΠΩΣ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΗΣ ΡΩΜΗΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΣ…
  Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
  ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΔΙΛΛΗΜΑ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ
  Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ (425 π.Χ)
  ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ…. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΗΤΑΝ !!!!
  ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΔΙΚΟΛΑΒΟΙ ΤΟΥ «ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΟΣ, Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΌΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΘΑΜΒΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ.

  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΗΘΙΚΑ , ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΣ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΔΕΣΜΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΛΝΑΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ …..
  ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ, ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ «ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ» ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ: ΕΛΛΗΝΑΣ, ΡΩΜΙΟΣ, ΓΡΑΙΚΟΣ.

  ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ -ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ - , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΝΑ
  ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΩΜΙΟΣ, ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΥΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ
  ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΜΕ ΑΝΟΜΟ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ, ΩΣ ΤΡΙΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΦΕΛΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ
  ΟΡΛΩΦΙΚΩΝ (1774) ΕΓΡΑΦΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΤΙ:
  «ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣ ΚΑΙΡΟΝ ΔΙΩΡΙΣΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΣΑΥΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΙΚΑΥΤΑΣ ΝΙΚΑΣ ΤΩΝ ΜΟΣΧΟΒΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ, ΔΕΝ ΗΛΕΥΘΕΡΩΘΗΜΕΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΓΕΝΗ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ».
  ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΤΟ 1749, Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ, ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ROLLIN ΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟΝ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ «ΔΙΟΤΙ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΑ ΕΝΔΟΞΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΑΝΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΛΥΘΡΥΛΗΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».
  ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΤΟ 1590, ΣΕ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΗ ΜΑΡΤΙΝΟ ΚΡΟΥΣΙΟ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1580 - 1590 ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ:
  ΕΛΛΗΝΙΚΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΑΣ ΤΗΣ ΑΤΥΧΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΥΧΑΣ, ΤΑ ΤΥΡΑΝΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕΒΗ ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΔΟΣ, ΓΡΑΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΝΕΑΝΙΣΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΚΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.


  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΗ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...