Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Ἡ προδοσία τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940 ἀπὸ τὸ ΚΚΕ.

Η Προδοσία της 28ης Οκτωβρίου 1940 από το ΚΚΕ.φωτο..Ο «πατερούλης» Στάλιν με τον Υπουργόν Εξωτερικών

«Δεν επετέθη η Χιτλερική Γερμανία εναντίον της Αγγλίας 
και της Γαλλίας, αλλ’ αυταί επετέθησαν εναντίον της Γερμανίας». 
Δήλωσις Στάλιν εις «Πράβδα» 30 Νοεμβρίου 1939.
Το ρωσόδουλον ΚΚΕ ευθυγραμμίσθη με το γερμανο-σοβιετικόν σύμφωνον Ρίμπεντροπ-Μολότωφ της 23 Αύγουστου 1939 και διεκήρυττε, ότι δεν πρέπει να πολεμήσωμεν κατά του Άξονος και κατηγορεί τον Μεταξά ότι… προετοιμάζει πόλεμον. Απίστευτον κι όμως αληθινόν. Παραθέτω τα αναμφισβήτητα κείμενα.
Κατ’ αρχήν, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εις Μανιφέστον της 20 Απριλίου 1940 («Ριζοσπάστης» 2 Μαΐου 1940) διεκήρυξε:

«Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των αγγλογάλλων, συντελούμενον μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ιταλίαν, σημαίνει -ούτε λίγο ούτε πολύ- πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω στα ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας» (όρα εις έκδοσιν Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλον: «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1931», τόμ. Α’ «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 498).
Το ΚΚΕ την 30ην Απριλίου 1940 κυκλοφορεί προκήρυξιν προς τον Ελληνικόν Λαόν, όπου έλεγε τα ακόλουθα:
«Ο πόλεμος, όπου η δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου, να φέρει τον θάνατον στα γυναικόπαιδα και την καταστροφή και τον αφανισμό σ’ ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας… Ο πόλεμος που ετοιμάζει η δικτατορία θα μας οδηγήσει στη μοίρα του Πολωνικού λαού. Η δικτατορία κατεβαίνει στον πόλεμο αυτό με μοναδικό «σύμμαχο» την ιμπεριαλιστικήν Αγγλία» (ένθ. άνωτ. σελ. 507-508).
Κι όταν μας επετέθησαν οι Ιταλοί, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εξέδωσε Μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) όπου διεκήρυττε τα έξης:
«Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας άπ’ το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι’ αυτό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμιά σχέση με την ελευθερία» (ένθ. άνωτ. σ. 509-510).
Αν δεν υπήρχαν τα έγγραφα, που προέρχονται αποκλειστικώς εκ κομμουνιστικών πηγών ουδείς θα επίστευε, ότι ήτο δυνατόν να γραφούν τέτοιαι προδοσίαι.
Μετά την κήρυξιν του πολέμου, ο Ζαχαριάδης έγραψε μίαν επιστολήν με ημερομηνίαν 31 Οκτωβρίου 1940 και εκάλει τους Έλληνας κομμουνιστάς «να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη, στον πόλεμον αυτόν, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά». Κατόπιν, την 26 Νοεμβρίου 1940, ο Ν. Ζαχαριάδης ανακαλεί την προηγουμενην επιστολήν του και ισχυρίζεται ότι η Ελλάς κάνει κατακτητικόν πόλεμον!!! Πλέον αυτού του «ανοιχτού γράμματος» ο Ν. Ζαχαριάδης στέλνει και τρίτην επιστολήν (15 Ιαν. 1941) προς τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ όπου χαρακτηρίζει τον πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό, ιμπεριαλιστικό από Ελληνικής πλευράς και υποστηρίζει ότι ο Μεταξάς είναι ο ύπ’ αριθμ. 1 εχθρός του λαού και της χώρας!!!
Ο βούλγαρος κομμουνιστής Γ. Δημητρώφ ομιλών την 23ην Αυγούστου 1940 από ραδιοφώνου σχετικώς με το γερμανοσοβιετικόν σύμφωνον είπεν τα εξής ανισόρροπα:
«Το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο αποτελεί ένα όργανο ειρήνης. Δεν εξασφάλισε μονάχα την ειρήνη στους λαούς της Ε.Σ.Σ.Δ. μα έδωσε τη δυνατότητα και στους άλλους λαούς, ιδιαίτερα τους βαλκανικούς, να γλυτώσουν απ’ τον πόλεμο. Μα οι βαλκανικές Κυβερνήσεις δεν επωφελήθηκαν απ’ την ευκαιρία αυτή κι ο πόλεμος απειλεί σήμερα να τραβήξει στα δίχτυα του τις βαλκανικές χώρες. Πιο άμεσα απ’ όλες απειλείται απ’ τη μεγαλύτερη καταστροφή η Ελλάδα εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης της, που προκάλεσε τη δυσπιστία και των δύο εμπολέμων παρατάξεων» («Ριζοσπάστης» 30 Αυγ. 1940).
Επανέρχομαι στα γράμματα του Ζαχαριάδη. Μόλις εκηρύχθη ο πόλεμος του ’40, ο Ζαχαριάδης έστειλε τρεις επιστολάς (ανοιχτά γράμματα) τα οποία παραθέτω και σας καλώ να τα μελετήσετε.
Επιστολή πρώτη της 31 Οκτωβρίου 1940, δημοσιευθείσα στον καθημερινόν τύπον της 2 Νοεμβρίου 1940:
«Προς τον Υφυπουργό Δημοσίας Ασφαλείας
Ανοιχτό Γράμμα
Ο φασισμός τον Μουσσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική, ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θα είναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ 
Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.»
Επιστολή δευτέρα της 26 Νοεμβρίου 1940, αναδημοσιευθείσα εις «Ριζοσπάστην» (9 Μαρτίου 1947):
«Μεταξάν Πρωθυπουργόν
Ανοιχτό Γράμμα
Ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τα σχέδια του φασισμού. Με το αίμα του ο λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Έξω απ’ αυτά η Ελλάδα δεν έχει καμμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία. Αφού ο λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα με τούτους τους όρους:
1) Να ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Οχτώβρη 1940 δίχως καμιά εδαφική-οικονομική-πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας.
2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας να φύγουν όλες απ’ τα χώματα και τα νερά της Ελλάδας.
Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει ελληνοϊταλική ειρήνη. Αυτό σήμερα είναι το μοναδικό εθνικολαϊκό συμφέρον. Και η πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον η Ε.Σ.Σ.Δ. σήμερα έσωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας – Βουλγαρίας – Τουρκίας.
26 του Νοέμβρη 1940 
Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον εθνικό-αμυντικό-απελευθερωτικό χαρακτήρα του πολέμου που κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κάνουν οι πλουτοκρατικές μεγάλες δυνάμεις. Αν σήμερα δεν δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και τότε θα έχει αντίθετο το λαό.»
Τρίτη επιστολή της 15 Ιανουαρίου 1941 προς όλα τα μέλη του ΚΚΕ:
«Το γράμμα αυτό το γράφω, γιατί παρουσιάστηκε μια βασική ριζική διαφωνία μου με την Προσωρινή Διοίκηση που παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος του ΚΚΕ από το Σεπτέμβρη του 1940. Είχα δεχτεί την πολιτική μόνο συνεργασία με την Προσωρινή Διοίκηση (παρά τους σοβαρούς δισταγμούς μου), γιατί είχα εμπιστευθεί σ’ ένα παλιό σύντροφο να καθαρίσει το ΚΚΕ από τη χαφιεδική σφηκοφωλιά του Μάθεση – Παπαγιάννη.
Από την πρώτη στιγμή είχα παρατηρήσει σοβαρά λάθη στην πολιτική γραμμή της Προσωρινής Διοίκησης, που αυτή παρά τις υποδείξεις μου αρνήθηκε να τα διορθώσει, όπως δεν δέχτηκε και άλλες υποδείξεις μου. Η βασική, όμως, διαφωνία μας, που θ’ αναφέρω πιο κάτω, με αναγκάζει να μιλήσω ανοιχτά. Το γράμμα μου που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες στις 2 του Νοέμβρη 1940 αποβλέπει στα παρακάτω: 1)Να δώσει έγκυρη ενιαία κατεύθυνση στους κομμουνιστές όλης της χώρας. 2) Να κινητοποιήσει το λαό στην αντιφασιστική εξόρμηση για την εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά. 3) Να αποκαταστήσει στο εσωτερικό τις λαϊκές ελευθερίες, μια λαϊκή αντιπλουτοκρατική πολιτική. 4) Να κάμει τον πόλεμο εθνικό αντιφασιστικό, αντιϊμπεριαλιστικό με βασικό και μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της ειρήνης και ουδετερότητας μας, έξω από τον γενικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτό θα μπορούσαμε να το πετύχουμε μόνο μ’ έναν ολόπλευρο προσανατολισμό στην Ε.Σ.Σ.Δ. και με μια πραγματική βαλκανική συνεργασία. Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε το αντίθετο, έκανε πόλεμο φασιστικό, κατακτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθεια μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή, έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνοϊταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της Ε.Σ.Σ.Δ., η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό, όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού. Μετά το διώξιμο δε των Ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους των κεφαλαίων που διέθεσε το 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας του Μεταξά. Αφού δε ο Μεταξάς αρνιέται να αποκαταστήσει τις ελευθερίες του λαού, να εξασφαλίσει την ειρήνη της Ελλάδας και κάνει πόλεμο κατακτητικό ιμπεριαλιστικό, που όλα του τα βάρη τα πληρώνει ο λαός, παραμένει (ο Μεταξάς) κύριος εχθρός του λαού και της χώρας. Η ανατροπή του είναι το πιο άμεσο και ζωτικό συμφέρον του λαού μας. Λαός και στρατός πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση της χώρας και του πολέμου με σκοπό ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, εσωτερικό αντιφασιστικό, αντιπλουτοκρατικό λαϊκό καθεστώς, ολόπλευρη προσέγγιση προς την Ε.Σ.Σ.Δ. και βαλκανική συνεργασία με βάση την ειρηνική λύση των εσωβαλκανικών διαφορών. Όλες τις απόψεις μου αυτές τις ανέπτυξα σε ένα ανοιχτό γράμμα και ένα σχέδιο απόφασης που στις 22-11-1940 έστειλα στην Προσωρινή Διοίκηση. Αυτή αρνήθηκε να δεχτεί και να δημοσιεύσει αναπτύσσοντας μιά καθαρά σοσιαλπατριωτική επιχειρηματολογία που έχει αυτή τη βάση: Ο πόλεμος της Ελλάδας εναντίον της Ιταλίας στην Αλβανία είναι παρόμοιος με τον πόλεμο της Ε.Σ.Σ.Δ. – Φιλλανδίας και ότι ο Μεταξάς είναι ο πρωτεργάτης στον παγκόσμιο αντιφασιστικό αγώνα. Η Προσωρινή Διοίκηση θέλει να υποδουλώσει ολοκληρωτικά το ΚΚΕ στην μοναρχοφασιστική δικτατορία αντί να οργανώσει την ανατροπή της. Έτσι η Προσωρινή Διοίκηση και το ανοιχτό γράμμα μου της 2-11-1940 (που ακέραια την ευθύνη του την έχω εγώ μπροστά στο ΚΚΕ και στην Κ.Δ.) το καταντά ένα καθαρό σοσιαλπατριωτικό ντοκουμέντο που πάει να λερώσει την τιμή του ΚΚΕ. Αύτη είναι η διαφωνία μου και η στάση της Προσωρινής Διοίκησης. Έτσι, πίσω από τη στάση αυτή καθαρίζει ολότελα και τούτο: Ότι η Προσωρινή Διοίκηση είναι δημιούργημα και όργανο του Μανιαδάκη και ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, Ψηλός, Κατσαναίβης, Κάμος πρόδωσε την εντολή που είχε να καθαρίσει το ΚΚΕ από τη σπείρα του Μάθεση, πουλήθηκε στη μοναρχοφασιστική δικτατορία. Ύστερα από όλα αυτά, η στάση όλων των μελών και στελεχών οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ μέσα στη χώρα και το μέτωπο πρέπει να είναι αύτη: Ο λαός της Ελλάδας υπερασπίζει στον πόλεμο αυτό μόνον την εθνική του ανεξαρτησία. Είναι ξένος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Αγγλίας-Γερμανίας και Σία. Θέλει χωριστή, έντιμη, άμεση ειρήνη με τη μεσολάβηση της Ε.Σ.Σ.Δ. Αναγνωρίζει την αρχή της αυτοδιάθεσης μέχρις αποχωρισμού για όλους. Θέλει την ελευθερία του, τη δουλειά του, την επικράτηση της θέλησης του που του πνίγει ο Μεταξάς. Εξωτερική συμμαχία με την Ε.Σ.Σ.Δ. και αληθινή βαλκανική συνεννόηση. Οι λαοί και φαντάροι της Ελλάδας και Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέρφια και η συναδέλφωση τους στο μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο που κάνουν οι εκμεταλλευτές κεφαλαιοκράτες του. Για να γίνουν όλα αυτά, λαός και στρατός πρέπει να ανατρέψουν τη μοναρχοφασιστική δικτατορία του Μεταξά που είναι ο κύριος και βασικός εχθρός τους και να εγκαθιδρύσουν τη λαϊκή αντιφασιστική κυβέρνηση. Για να μπορεί ένας λαός να κρατεί την εθνική λευτεριά, πρέπει να είναι και εσωτερικά λεύτερος. Λαός εσωτερικά σκλάβος δεν θάναι άξιος να κρατήσει και την εθνική του ανεξαρτησία και κάθε νίκη του εσωτερικού του τυράννου θα δυναμώνει τη σκλαβιά του.
Αυτός είναι σήμερα ο δρόμος του ΚΚΕ. Κάθε μέλος-στέλεχος οργάνωσης αυτή τη γραμμή πρέπει να μπάσει στις μάζες και οργανώνοντας τες γύρω απ’ αυτή, να την επιβάλει νικηφόρα. Ακόμα μην ξεχνάτε ούτε στιγμή τους φυλακισμένους και εξορίστους μας. Στην Κέρκυρα κάθε στιγμή η ζωή των καλυτέρων παιδιών μας, Νεφελούδη, Σιάντου, Παρτσαλίδη και τόσων άλλων, είναι σε άμεσο κίνδυνο από το μαχαίρι του Μεταξά και τις μπότες του Μουσσολίνι. Εγώ είμαι γερός και καλά. Όλη μου η σκέψη και η καρδιά μου είναι στο Κόμμα, όπως και η ζωή μου είναι δοσμένη σ’ αυτό.
Ζήτω το ΚΚΕ! Ζήτω η Κ.Δ.!
Αθήνα, κρατητήρια Γενικής Ασφαλείας. 15-1-1941
Γεια – χαρά 
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ»
Η προσωρινή διοίκησις του ΚΚΕ έστειλε επιστολήν στον Ζαχαριάδη την 3 Δεκεμβρίου 1940. Στην επιστολήν αυτήν απήντησε ο Ζαχαριάδης την 6 Ιανουαρίου 1941. Παραθέτω το αποκαλυπτικόν κείμενον και φωτοτυπίαν εκ του πρωτοτύπου της ιδιοχείρου απαντήσεως του Ζαχαριάδη.
Η επιστολή Ζαχαριάδη της 6 Ιανουαρίου 1941:
«Θα τα πω έξω απ’ τα δόντια. Δεν είμαστε παιδιά για να λέμε και ξελέμε. Όσα είπα ήταν καλώς ειπωμένα. Μάλιστα η «επιχειρηματολογία» σας με κατέπεισε ολοκληρωτικά ότι έχω 100% δίκηο! Χτυπάτε το μηχανισμό και λέτε ότι στην τωρινή κατάσταση της Ελλάδας ανακαλύψατε το «νέο». Μα στην πραγματικότητα το «νέο» αυτό είναι ο πολύ παλιός σοσιαλπατριωτισμός του 1914 και 1939! Κατακεραυνώνετε τον μηχανισμό. Και όμως… λέτε: η περίπτωση Ελλάδας-Αλβανίας είναι η ίδια με την περίπτωση Ε.Σ.Σ.Δ. – Φιλλανδίας!!! Συγκρίνετε τη δήλωση του Στάλιν (διαστρεβλώνοντας την) για τους γαλλ. εξοπλ. στην εποχή του γαλλοσοβιετικού με την Ελλάδα της μοναρχοφασιστικής διχτατορίας. Γιατί να μην συγκρίνετε το Ντελαντιέ του 1939-40 με τη σημερινή Ελλάδα; Δεν είνε πιο σωστό; (Η διαστρέβλωση του Στάλιν είναι αυτή: τότε ο Λαβάλ στη Μόσχα ζήτησε μια δήλωση απ’ το Στάλιν για τους γαλλ. εξοπλ. Ο Στ. την έκανε από συμφώνου με την Κ.Δ. και τον Τορρές. Τότε η αντίδραση στη Γαλλία θέλησε να βρει αντίθεση ανάμεσα στον Στάλιν και το Κ.Κ. Γαλλίας. Και αυτό απάντησε με το περίφημο πλακάτ: Ο Στάλιν έχει δίκηο! Μα τί σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με τη σημερινή Ελλάδα; Και όμως κατατροπώνετε το μηχανισμό!!!) Λέτε: η είσοδος της Ελλάδας στον πόλεμο μετάτρεψε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε αντιφασιστικό (!) για την ελευθερία της Ελλ., των Βαλκανίων, της Ε.Σ.Σ.Δ. και… βάλε!! Μη χειρότερα!! Λέτε: ο λαός κάνει αντιφασιστικό πόλεμο. Μα ο Μεταξάς; Κατά την ιδία λογική επειδή και για τα εσωτερικά ελληνικά ζητήματα ο λαός είναι αντιφασιστικός στην Ελλάδα δεν έχουμε μοναρχοφασιστική δικτατορία μα λαοκρατία! Όσο για τον ενθουσιασμό του Λαού (αυτά που λέτε θυμίζουν αρθρογραφία «Εστίας» και Σία) δεν ξέρετε τι γίνεται ούτε στο Μέτωπο ούτε στα μετόπισθεν. Γενικά τα επιχειρήματα σας είναι «πιστόν αντίγραφον» με τον αντιφασισμό κλπ. που κοπανάει τόσο ο Μεταξάς και Σία όσο και ο εγγλέζ. ιμπεριαλισμός. (Τώρα βλέπω ότι τα λάθη στην αρθρογραφία του «Ρίζου» και αλλού -που παρά τις ανατάσεις μου δεν διορθώσατε- δεν ήταν τυχαία). Μιλάτε πολύ για το συμφέρον της Ε.Σ.Σ.Δ. ξεχνόντας ότι το συμφέρον αυτό είναι διαφορετικό και αντίθετο προς το συμφέρον τόσο του άξονα όσο και της Αγγλίας και αν ο άξονας θέλει να κάνει τα Βαλκάνια φασιστικό προγεφύρωμα, η Αγγλία τα θέλει όχι μόνο αντιαξονικό μα και αντισοβιετικό ορμητήριο ξέροντας το βασικό στην περιοχή αυτή σοβιετ. ενδιαφέρον. Και αυτούς ακριβώς τους σκοπούς της Αγγλίας εξυπηρετεί σήμερα ο Μεταξάς. Εσείς λέτε ότι ο Μετ. πολεμά σήμερα κατά του φασισμού και για την ελευθερία Ελλ. Βαλκ. κ.λπ… Γιατί τότε εφαρμόζει εσωτερικό φασισμό, δε δίνει αμνηστεία στους κόμ. γιατί ζητά από τους εθελοντές πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, γιατί πιάνει φαντάρους κομμουνιστές του Μετώπου και τόσα και τόσα παρόμοια;
Στραβοκαταλάβατε απόλυτα τη γραμμή της Κ.Δ. και του ΚΚΕ. Το βασικό δεν είναι αν η Ελλάδα βρίσκεται στην Αλβανία, μα ποια Ελλάδα βρίσκεται στην Αλβανία και γιατί. Η Ελλάδα αυτή είναι του Μεταξά + εγγλεζ. ιμπεριαλ. και τους καταχτητικούς φασιστικούς σκοπούς της τους ξεκαθάρισε και πάλι ο Μεταξάς (πρωτοχρον. διαγγέλματα του + συνέντευξη του). Η πολιτική του ΚΚΕ απόβλεπε στο ν’ αποσπάσει την Ελλάδα απ’ την Αγγλία και να την προσεγγίσει στην Ε.Σ.Σ.Δ. μαζί με εσωτερικές αλλαγές. Αυτού απόβλεπε και το «ανοιχτό γράμμα» μου της 31 -Χ. (που τη δημοσίευσή του, την αποστολή του έτσι όπως ήταν γραμμένο, την υπαγόρευσε κυρίως και η εσωτερική κρίση του ΚΚΕ και η ανάγκη να δοθεί σ’ όλους τους κομμουνιστές της Ελλάδας έγκυρη ενιαία κατεύθυνση). Πάντως το γράμμα εκείνο, καμουφλαρισμένο, τάλεγε όλα και μιλούσε για εξόντωση και του εσωτερικού φασισμού. Πάντως το γράμμα εκείνο ήταν μονάχα μια προσπάθεια που προϋπόθετε όλους τους κατοπινούς ελιγμούς που θα γινόταν αναγκαστικά. (Εσείς, αντίθετα, δένετε οριστικά το ΚΚΕ στο Μεταξά και στο σοσιαλσωβινισμό και έτσι παθαίνει το μεγαλύτερο ΑΙΣΧΟΣ στην ιστορία του). Τα πράγματα είναι καθαρά: Ο λαός θέλει μόνο τη Λεφτεριά και ανεξαρτησία του εσωτερική και εξωτερική. Αυτό είναι δυνατό μόνο με εσωτερική αντιφασιστική στροφή + σύμπραξη με Ε.Σ.Σ.Δ. Ο Μεταξάς κάνει τα αντίθετα, μας δένει οριστικά στον ιμπερ. πόλεμο για λ/σμό της Αγγλ. μας μπλέκει και με τη Γερμ. (βλέπε γερμ. βοήθεια στην Ιταλία) και κάνει πόλεμο φασιστικό – ιμπεριαλ. – πλουτοκρ. – καταχτητικό. Καθήκον του ΚΚΕ: Να ζητήσει η Ελλάδα μεσολάβηση Ε.Σ.Σ.Δ. για έντιμη ειρήνη. Ο πόλεμος στα χέρια στρατού-Λαού: ανατροπή Μεταξά. Αυτός είναι ο κύριος εχθρός! Λαϊκή Δημοκρατική εξουσία. (Αν όπως λέτε ο Λαός είνε με το Μεταξά, τότε το ΚΚΕ πρέπει να πάει ενάντια στο ρέμα. Απ’ την Κορυτσά και πέρα οι στρατιώται μας σφάζονται άδικα, για ξένα συμφέροντα). Αυτή είναι η γνώμη μου. «Παληός» μαρξισμός θα πείτε. Ναι μα όχι σοσιαλσωβινισμός. Και έχετε υποχρέωση τιμής τη γνώμη μου αυτή, δηλ. το ανοιχτό γράμμα που δεν δημοσιεύσατε 2): το σχέδιο απόφασης που σάς πρότεινα και πιστή απόδοση αυτού εδώ του γράμματος να τα δημοσιεύσετε στο «Ριζ.» συνοδεύοντάς τα με όλες τις αντιρρήσεις σας κ.τ.λ. αν δεν πειστείτε ότι έχω δίκηο. (Κοκορέβεστε ότι ανακαλύψατε το «νέο» και όμως δεν βλέπετε το ΝΕΟ στην κατάσταση που επιβάλλει τη στροφή που σας προτείνω. Δίχως τη στροφή αυτή και το «ανοιχτό γράμμα» μου της 31. Χ καταντά ένα σοσιαλπατριωτικό προδοτικό ντοκουμέντο. Έχετε υποχρέωση τιμής να κάνετε αμέσως τις δημοσιεύσεις που ζητώ πιο πάνω. Αλλοιώς θα πεισθώ τελειωτικά ότι πίσω απ’ τη Π.Δ. κρύβεται ύποπτη βρωμοδουλειά του Μανιαδάκη και της ασφάλειας. Όταν ο Μανιαδάκης πήρε τα τελευταία μέτρα ενάντια μου χάρηκα γιατί τα απέδωσα στη δημοσίευση και τοιχοκόλληση τον νέου γράμματος μου. Έπεσα έξω. Ίσως τα μέτρα να οφείλονται στο ότι ο Μανιαδάκης έλαβε «αρμοδίως» γνώση του νέου αυτού γράμματος. Ποιος ξαίρει; Κάποτε είπα στον Ειρηνοδίκη ότι τη φωλιά του την σκότωσε. Και αυτός «φρονίμως ποιών» δεν απάντησε! Τώρα ποιος είνε ο Ειρηνοδίκης ίσως να θυμάται ο Κάτσος). Και κάτι άλλο: Κάποιος από σας κάνει το «θεωρητικό». Μα του πήρε ο διάολος τον πατέρα. Λιγώτερη φλυαρία – Λιγώτεροι ιστορικοί παραλληλισμοί (όπως λ.χ. της Φινλανδίας!!!) γιατί είναι κακοτοπιές!
Πάντως το παράδειγμα του Κ.Κ. Κίνας κυρίως απ’ την αιχμαλωσία του Τσάγκ-Κάι-Σέκ και δώ κάτι μπορεί να τον ωφελήσει. Για τις μικροδιαφορές μας: Εσείς μπορεί να στέλνετε πολλά, μα εγώ παίρνω πολύ λίγα. Απόδειξη: Απ’ τον πόλεμο και δώ πήρα μόνο τον 1ο πολεμικό «Ρίζο» και το «Δελτίο» με την απόφαση σας. Τίποτε άλλο. Πριν 1 μήνα λέγατε: Σε 4 μέρες θα πάρεις την 1η πολεμική προκήρυξη μας και το «Ρ.» τον Δεκέμβρη. Ακόμα να τα πάρω! Θέλω όλα τα υλικά σας (έντυπα) απ’ τον πόλεμο και δώ όσα δεν πήρα. (Απ’ τον Κατσ. εγώ είχα ζητήσει εξηγήσεις. Αυτός δεν μου έδωσε. Μετά ζητήσατε σεις από μένα. Μπορείτε να τις πάρετε απ’ τον ίδιον). Όταν μου είπατε ότι το Χόντζα δεν τον ξέρετε σας απήντησα ότι δεν πρόκειται για Χόντζα μα για ΧΟΝΖΑ και σας ξαναρωτούσα, αν τον ξέρετε. Δεν απαντήσατε. (Μου ζητήσατε διευκολύνσεις για σύνδεση σας με πρόσωπα για λεφτά κ.τ.λ… Σας απάντησα. ΟΧΙ. Μόνο πολιτικές γνώμες δίνω). Οι γνώμες μου για τον πόλεμο να μπουν στο αχτίφ Κ. και ΚΝ.. Πάντως η συνέχιση της συζήτησης μεταξύ μας δεν έχει νόημα. ΕΡΓΑ χρειάζονται. Να γράφετε πιο ζωηρά και αραιά να τα βγάζω εύκολα και γρήγορα. (Αν η προσπάθεια της Π.Δ. είνε παστρικιά δουλειά μη ξεχνάτε ότι δεν έχετε δικαίωμα να ατιμάσετε το ΚΚΕ). (Αν δεν κάνετε τις δημοσιεύσεις θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω ένα μέσο που ίσως προσωπικά μου κοστίσει ακριβά μα το ΚΚΕ θα το ωφελήσει.) Αν αποφασίσετε τη δημοσίευση μην αργείτε ούτε δεφτερόλεφτο. Τα γραφτά μου όλα να τα φυλάχτε. (Ο σύνδεσμος μας κάνει ανοησίες.)
http://filonoi.gr/

11 σχόλια :

 1. ποιός ριζοσπάσζτης τπου μαιοόυ 1940 ταραφε αυτά...ο πλαστός του Μανιαδάκη;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @2.25
  Ο ίδιος ριζοσπάστης που πήγαινε και αγόραζε η μητέρα του Γερμενή "εγέρθητου" μικρή απ'το περίπτερο. ΄Ασχετο αν ο ριζοσπάστης ήταν παράνομος τότε και δεν υπήρχε στα περιπτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τιμη και Δοξα στην ΕΣΣΔ που εδωσε πανω από 20000000 ψυχες για να μπορούμε εμεις και ΕΣΕΙΣ να ειμαστε ελευθεροι και να μιλαμε σημερα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΥΓ καλο είναι να διαβαζετε και λιγο ιστορια και ΟΧΙ να ειστε απλα φερέφωνα .

   Διαγραφή
  2. ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ, ΟΤΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ 20.000.000 ΝΕΚΡΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ, ΤΩΡΑ Η ΘΑ ΕΙΧΑΜΕΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΡΧΙΔΙΑ Η ΘΑ ΣΠΑΓΑΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΝΤΑΧΑΟΥ ΑΝ ΜΕΝΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ...

   Διαγραφή
 3. Αμφισβητητε τα ίδια τα γραπτά σας ρε κουμμούνια??? Έχετε πολύ πλάκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΡΕ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΟΥΠΗΡΕΤΗ ΠΟΙΑ ΓΡΑΠΤΑ ? ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΔΙΑΒΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ 3 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ 2000 ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ Η ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ.....ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ?? ΜΙΛΑΕΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ (ΑΦΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΣΚΟΤΟΝΟΝΤΕ ΑΔΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ(ΑΛΒΑΝΙΑ)..ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ Η ΕΘΝΙΚΟΦΟΡΣΥΝΗ ΣΑΣ Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΝΑ ΧΑΣΑΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ/.///
   ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ40-44ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ..(ΜΑΓΕΡ) ΡΙΧΤΕΡ,ΦΛΑΙΣΕΡ,ΦΙΣΕΡ,ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΕΝΕΠΕΚΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΒΡΗΚΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΝΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΡΓΑΩΝΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ...ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΑ..ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΥΛΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ....ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ..ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ..
   https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%A3
   ΟΛΟΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ,,,,,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 24ΑΡΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...ΚΑΙ ΟΙ 3 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ...

   Διαγραφή
 4. Και γιατί να λυπηθούν τους Ρώσους (20.000.000 ψυχές) οι εβραίοι που κυβερνούσαν σαν κομμουνιστές την Ρωσία; Τους έστελναν όλους για σφαγή. Ρώσοι ήταν άλλωστε, όχι εβραίοι.
  Ο αμερικανός στρατηγός Αϊζενχάουερ γράφει στα απομνημονεύματά του «Σταυροφορία στην Ευρώπη» τα εξής:
  «Κάλεσα έναν ρώσο στρατηγό, που υπηρετούσε σαν σύνδεσμος σοβιετικών με τις δυτικές δυνάμεις. Πήγαμε σε μία μάχη για παρακολούθηση. Ένα αμερικανικό τάγμα με τις συνηθισμένες προφυλάξεις, προσπαθούσε να εξουδετερώσει ένα γερμανικό ναρκοπέδιο. Η δουλειά πήγαινε πολύ αργά, γιατί ήταν επικίνδυνο και δεν θέλαμε να χάσουμε ούτε ένα άντρα. Ο ρώσος στρατηγός (Σημείωση: εβραϊκής καταγωγής) ήταν ανυπόμονος. Με ρώτησε, αργούμε, πάντα έτσι κάνετε εσείς οι αμερικανοί; Απάντησα, γιατί εσείς οι Σοβιετικοί πως περνάτε τα ναρκοπέδια;
  Απάντησε: απλό. Λέμε σε ένα τάγμα 600 ρώσων να ορμήσει μέσα στο ναρκοπέδιο. Για περισσότερη ασφάλεια λέμε μετά και σε ένα δεύτερο τάγμα. Μετά ο σοβιετικός στρατός μας περνάει γρήγορα».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ??? ΔΗΛΑΔΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΓ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ?? ΕΙΧΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ.....ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑ ΚΑΛΛΛΛΟΟΟΟΟ..ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΡΙΣ??

   Διαγραφή
 5. 1. Ο γνωστός κομμουνιστής Βασίλης Ραφαηλίδης γράφει στο βιβλίο του: «Η μυθική ιστορία των Εβραίων», σελ.18-19 Οι εβραίοι είναι οι βασικοί δημιουργοί του καπιταλισμού, όπως και του κομμουνισμού. Πιο δημιουργικός λαός δεν εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία. Πολύ μικρός λαός οι εβραίοι και σήμερα όπως και τότε, συνεχίζουν να κυριαρχούν στον κόσμο ολόκληρο, και στην οικονομία και στην επιστήμη και στην τέχνη.
  Προσωπικά, λατρεύω τους Εβραίους».
  2. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι. «Σκέφτηκα κάτι μόλις τώρα: Η απόφαση για την εθνικοποίηση αυτής της βιβλιοθήκης έγινε από την πρώτη σοβιετική κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας ήταν 80-85 τοις εκατό εβραϊκή», δήλωσε ο Πούτιν στις 13 Ιουνίου 2013 κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο «Εβραϊκό Μουσείο και Κέντρο Ανοχής» της Μόσχας».
  3. Ο Μ. Κοέν έγραψε στην εφημερίδα «Κομμουνιστής» του Χαρκόβου την 12-4-1919: «Μπορεί κανείς να πει χωρίς υπερβολή, ότι η μεγάλη κοινωνική Ρωσική επανάσταση υπήρχε έργο των Ιουδαίων και αυτοί, όχι μόνον κατεύθυναν την υπόθεση, αλλά πήραν και στα χέρια τους το ζήτημα των σοβιέτ. Εμείς οι Εβραίοι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, εφ’ όσον η ανώτατη διεύθυνση του Ερυθρού στρατού είναι στα χέρια του Λέοντος Τρότσκι»
  Μέλη του πρώτου σοβιέτ των εργατών
  και στρατιωτών Μόσχας
  Πρόεδρος των αντιπροσώπων των στρατιωτών: Λέϊμπα Κοΰντις (Εβραίος) - Πρόεδρος των αντιπροσώπων των εργατών: Σμίδοβιτς (Εβραίος) - Πρόεδρος του του σοβιέτ των αντιπροσώπων στρατιωτών και εργατών: Μοντέλ (Εβραίος)
  - Μέλη: Σάρχ, Κλάμερ, Γρόμπεργκ, Σέϊκμαν, Ροτστάϊν, Λέβινσον, Κρανόπολσκυ, Τσεντερμπάουμ, Ρίφκιν, Σίμσον, Τάπκιν, Σικ, Φαλίν, Μέχελσον, Κλάουζνερ, Ρόζενγκολντς (Εβραίοι).
  Στρατιωτικοί επίτροποι του κυβερνείου της Μόσχας
  Στέϊνγαρ (Γερμανός) - Ντοΰλις (Λιθουανός) - Επίτροπος της σχολής της παραμεθορίου φρουράς: Γκλέϊζερ (Λιθουανός) - Πολιτικός επίτροπος της 15ης ταξιαρχίας: Δζένις (Εβραίος) - Πολιτικός επίτροπος της 16ης ταξιαρχίας: Πολόνσκεϊ (Λιθουανός) - Επίτροπος του στρατιωτικού συμβουλίου της στρατιάς του Καυκάσου: Λέχτινερ (Εβραίος) - Εκτακτοι επίτροποι του ανατολικού μετώπου: Μπρούνο και Σιούλμα (Εβραίοι), Μέλη του στρατιωτικού συμβουλίου του Καζάν: Ρόζενγκόλντς, Μέϊγκωφ και Νάζενγκόλντς (Εβραίοι) - Διοικητής της ερυθράς στρατιάς του Γιαροσλάβ: Γκέκερ (Εβραίος) - Αρχηγός των στρατιωτικών γραφείων της Πετρουπόλεως: Τσέϊγκερ (Εβραίος) -Πολιτικός επίτροπος της στρατιωτικής περιφερείας Πετρουπόλεως: Γκίτης (Εβραίος) - Διοικητής του δυτικού μετώπου στην Τσεχοσλοβακία: Βατσέτις (Λιθουανός) -Αρχηγός της στρατιωτικής κομμούνας: Κόλμαν (Εβραίος) - Μέλος της στρατιωτικής κομμούνας: Λαζιμίρ (Εβραίος) -Αρχηγός της στρατιωτικής περιφερείας της Μόσχας: Μπίτσις (Λιθουανός), Στρατιωτικός επίτροπος της περιφερείας της Μόσχας: Μιτκάζ (Εβραίος) - Αρχηγοί της αμύνης της Κριμαίας: Ζακ (Εβραίος), Σνεσούρ (Λιθουανός), Σμιδόβιτς (Εβραίος). Συνολικά 41 μέλη. 8 Λιθουανοί, 1 Γερμανός και 32 Εβραίοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εβραίοι και Κόκκινος Στρατός.

  Συμμετοχή των Εβραίων στον Κόκκινο Στρατό.
  Υπό το τσαρικό καθεστώς, απαγορευόταν η επαγγελματική είσοδος Εβραίων στο στρατό, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Οι ελάχιστοι Εβραίοι που υπηρέτησαν ως απλοί στρατιώτες στον αυτοκρατορικό στρατό, δέχθηκαν τρομερές διακρίσεις εις βάρος τους.

  Το 1920, 50.000 Εβραίοι υπηρέτησαν στον Κόκκινο Στρατό, ποσοστό περίπου 1,4% του συνόλου του στρατεύματος. Το ποσοστό αυτό κινήθηκε στη συνέχεια ανοδικά, για να γίνει 1,6% το 1922 και 2,2 το 1923. Το 1926 θα πέσει στο 2,1%. Στην ανώτερη διοίκηση του στρατεύματος, η συμμετοχή των Εβραίων θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, υψηλότερα από αυτήν των Λευκορώσων για παράδειγμα (4,57%, έναντι 4,3%, το 1926).

  Στην δεκαετία του 1930, πολλοί εβραίοι θα καταλάβουν υψηλές θέσεις στο στράτευμα. Αξίζει να αναφερθούν οι στρατηγοί Yona Yakir, Ian Gamarnik, Yakov Smushkevich (διοικητής Αεροπορίας) και ο Grigori Shtern που διακρίθηκε στον περιορισμένο πόλεμο συνόρων με την Ιαπωνία το 1935 και στον πόλεμο με τη Φινλανδία.
  Οι αρχηγοί του ρωσικού στρατού το 1937, επί Στάλιν, όλοι εβραίοι: Ο Τουχατσέφσκι, αρχηγός του Κόκκινου Στρατού, ο Γιακίρ, στρατιωτική μεγαλοφυΐα, ο Ουμπόρεβιτς, επιφορτισμένος μαζί με τον Γιακίρ για την άμυνα των δυτικών συνόρων, ο Αϊντεμαν, υπεύθυνος της οργάνωσης που εξασφάλιζε τον ενεργητικό σύνδεσμο μεταξύ του στρατού και του υπόλοιπου πληθυσμού, ο Πούτνα ικανότατος, διεθνούς κύρους στρατηγός, ο Φέλντμαν, επιφορτισμένος με την επίβλεψη της διοίκησης, ο Πριμάκωφ, αρχηγός του Κόκκινου Ιππικού.
  Το 1934 σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στατιστικά, το 38,5% των ατόμων που κατείχαν τις ανώτερες θέσεις στους Σοβιετικούς μηχανισμούς ασφαλείας ήταν εβραϊκής καταγωγής.  Επιλεγμένη βιβλιογραφία.

  1. Baron, S. The Russian Jew under Tsars and Soviets, New York, 1964, δεύτερη έκδοση το 1974.
  Frey, S. The Truth About Jews in the Soviet Union, New York, 1960
  2. B. Pinkus, The Soviet Government and the Jews 194,8-1967. A Documented
  Study, Cambridge, 1984
  3. Benjamin Pinkus. The Jews of the Soviet Union: The History of a National Minority Cambridge Russian, Soviet and Post-Soviet Studies 1988
  4. Erich Haberer. Jews and Revolution in Nineteenth-Century Russia Cambridge Russian, Soviet & Post-Soviet Studies 1995
  5. Jonathan Frankel. Crisis, Revolution, and Russian Jews. Cambridge University Press. Δεκέμβριος 2008
  6. Γιούρι Λίνα «Υπόγειες Σιωνιστικές Διαδρομές», (‘Under the Sign of the Scorpion’), εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ
  7. ΣΤΑΛΙΝ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ, από τον εβραίο τροτσκιστή DEUTSCHER ISAAC.
  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...