Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»;


Η  οικονομική  και  κοινωνική  τραγωδία  που περνά σήμερα  ο Ελληνικός λαός, μας καλεί να ψάξουμε για να βρούμε τα αίτια της συμφοράς του. Είναι μεγάλο λάθος να ρίχνουμε την ευθύνη στους ξένους. Η γνωστή  συνομοταξία  λογικών  όντων  που αυτοαποκαλούνται  «έλληνες  πολιτικοί», αυτοί και μόνο αυτοί, είναι  αποκλειστικά υπεύθυνοι της δυστυχίας μας. Εάν ασχοληθεί κανείς  σοβαρά με το ψυχοπνευματικό περιεχόμενο των «Ελλήνων πολιτικών» θα διαπιστώσει ότι στο βάθος του μυαλού τους, αυτοί οι αλητήριοι,  τρέφουν  άσβεστο  μίσος και  απέχθεια  για  τον  ελληνικό λαό. 

     ΠΟΙΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ  ΣΤΑ  ΒΡΑΧΙΑ; Ποιοί καγχάζοντας   ειρωνικά
αποκαλούν την  πατρίδα μας Τιτανικό;
      ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΓΙΑ 100  ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ  ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
      ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ  ΕΞΩΘΗΣΑΝ  ΣΕ  ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ    7.000  ΕΛΛΗΝΕΣ  (ΤΟΥΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ)  ΕΝΩ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ  ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
      ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΞΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ  ΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
       Τον Φεβρουάριο του 2012, Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ,  έκανε συνέδριο στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα:  «ΤΗΝ  ΨΥΧΙΚΗ  ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ».  Η  δημοσιογράφος  του «Βήματος»  Ελευθερία Κόλλια  έγραψε  τότε  ένα  άρθρο με τίτλο «Η Βουλή στο ντιβάνι του ψυχιάτρου».  Το  άρθρο  έχει περιέργως αποσυρθεί από την ιστοσελίδα του «Βήματος»  και μπορεί να το βρει κανείς μόνο αναδημοσιευμένο σε άλλες ιστοσελίδες.
         Η επιστημονική ψυχιατρική  επιτροπή ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ  ΑΠΟ  160  ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ  κατέληξε  ομόφωνα  ότι: "οι έλληνες πολιτικοί έπασχαν και  πάσχουν  από  σοβαρές ψυχικές  διαταραχές". Η  επίσημη  διάγνωση των Ελλήνων ψυχιάτρων διαπίστωσε ότι τα ψυχοπνευματικά χαρακτηριστικά των εκπροσώπων της πολιτικής ζωής  στην  Ελλάδα  είναι:
        «Παθολογικός ναρκισσισμός,  διγλωσσία,  αλαζονεία, ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΛΗΨΗ  ΤΗΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Τα χαρακτηριστικά αυτά γεννούν ερωτήματα για την ψυχική και την  πνευματική συγκρότησή των  ελλήνων  πολιτικών».
       «Οι  έλληνες  πολιτικοί  εμφανίζονται  ψυχικά  διαταραγμένοι  και  έχουν  λόγο  και  συμπεριφορές  με  χαρακτηριστικά  από το φάσμα  της  ψυχοπαθολογίας,  ικανές  πολλές  φορές  να  πείσουν  τους  ειδικούς  ότι  ΧΡΗΖΟΥΝ  ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ».
        «Πολλοί  πολιτικοί  θεωρούν ότι είναι  υπεράνω του νόμου, πιστεύουν ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν τους  αφορούν,  έχουν  παραλήρημα  και  ζουν  στο  δικό  τους  φανταστικό  κόσμο.  Οι  υποσχέσεις τους  είναι  προϊόν ψεύδους ή λαθεμένης εκτίμησης της πραγματικότητας.  Μπερδεύουν την πραγματικότητα με το ψέμα και  ζουν σε μια κατάσταση που δεν είναι απολύτως ρεαλιστική.  Συχνά ο λόγος τους προσομοιάζει με το παραλήρημα ενός ΨΥΧΩΣΙΚΟΥ.  Θυμίζουν έναν  διαταραγμένο ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ.  Παίζουν το θέατρο του παραλόγου και στο τέλος το πιστεύουν και οι ίδιοι».
         «Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί δεν αποτυπώνει  μόνο την ψυχική τους κατάσταση, αλλά αποτελεί και ένα μέσο εξαπάτησης της κοινωνίας.    Αποφασίζουν σαν Θεοί ποιός θα ζήσει και ποιός  θα πεθάνει.    Άλλα λένε στα προεκλογικά τους προγράμματα και άλλα πράττουν όταν βγουν στη κυβέρνηση.    ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ  ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ».       
           Οι  ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ  διέγνωσαν  αυτήν  την  ΨΥΧΙΚΗ  ΚΛΙΝΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  από την  απλή  μακροσκοπική  εξέταση,  που  έχουμε  όλοι  μας  από  τα  ΜΜΕ.  Φανταστείτε ΝΑ  ΕΞΕΤΑΖΑΝ  ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΚΟΝΤΑ  τους  συγκεκριμένους  πολιτικούς,  στην πολυθρόνα του ψυχιατρικού  ιατρείου τους,  τι  ευρήματα  θα  ανακάλυπταν.
           ΚΑΙ  ΕΜΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;  Ορισμένοι  ψυχίατροι  ήταν  κατηγορηματικοί:  «Αφού  δεν  μπορούμε  να  τους  κλείσουμε  σε  ψυχιατρεία,  τουλάχιστον  να  μην  τους  ψηφίζουμε».

 Για  ορισμένους πολιτικούς  είπαν:
     ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ανεσταλμένη υστερική προσωπικότητα.  Μπορεί να γίνει καταστροφικός. Υπερβολική αυτοπεποίθηση  με απαξίωση των αντίθετων απόψεων, πλην της δικής του, με αποτέλεσμα την αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας. Δεν πολυσκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών του».
     ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:  «Υστερική προσωπικότητα, θέλει να είναι πάντα στο προσκήνιο.  Υπέρμετρη  φιλοδοξία  με  μικρή  περίσκεψη.  Αδικαιολόγητο  αίσθημα υπεροχής  με  υπεροψία  και  ναρκισσισμό».
     ΚΟΥΒΕΛΗΣ:  «Χαρακτηριστική  ψυχαναγκαστική  προσωπικότητα. Εμμένει στους τύπους. Δεν έχει  φαντασία».
     ΤΣΙΠΡΑΣ:  «Υστερική προσωπικότητα  με ναρκισσιστικά στοιχεία. Χωρίς  εσωτερική  αυτοσυγκράτηση».
     ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ:  «Ψυχαναγκαστική προσωπικότητα».
   ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:  «Πάσχει  από το σύνδρομο της αγονιμοποίητης νύφης. Ψυχικά βρίσκεται  καθηλωμένη στην περίοδο προδοσίας της οικογένειας Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά».
   ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Ψυχικά  συμπτώματα του συνδρόμου της ύβρεως».
   ΚΑΝΕΛΛΗ: «Άτομο υπερθυμικό, με υπερχειλίζοντα συναισθηματικό κόσμο.  Περίπλοκη ψυχολογική  περίπτωση».
   ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  «Μοναχικό  άτομο  που  διέπεται από το  πριγκηπικό σύνδρομο»,
   ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Διεκδικεί τον ρόλο του σοφού,  για τον κρύβει από  τον  εαυτό  του,  το  άγχος επιβεβαίωσης».
   ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ:  «Ανοργάνωτη προσωπικότητα. Ο λόγος του είναι ανερμάτιστος, με έντονο συναισθηματισμό αλλά και θράσος, μοιάζει να μην έχει την  αίσθηση του δικαίου και της νομιμότητας».
   ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:  «Μεταφορές, αλληγορίες, απαγγελία Καβάφη, επίκληση των Beatles στις 2 τα ξημερώματα. Επικοινωνιακά τερτίπια ρηχής  προσωπικότητας».
   ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ:  «Ανευθυνότητα, ψυχική ανωριμότητα και έλλειψη ορίων».-

  Ζ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια :

  1. Πολυ ενδιαφερον αρθρο. Το ερωτημα ειναι αν ηταν ψυχωτικοι πριν αναλλαβουν εξουσιες ή μηπως η εξουσια που ανελαβαν τους δημιουργει τα ψυχωτικα προβληματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλλον και τα δυο σε μικροτερο η μεγαλυτερο βαθμο...για αυτό μερικοι πουλανε την ψυχη τους στον ωξαποδιτη για να αποκτησουν τις πολυπόθητες καρεκλες με τις οποιες θα εξουσιαζουν την ζωη εκατομυριων ανθρωπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...