Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ο Πούτιν καλεί τους Εβραίους να εγκατασταθούν στη Ρωσία

Σημείωση ιστολογίου: Αφιερώνουμε την ανάρτηση σε όσους περιμένουν την Ρώσικη Αρκούδα να τους σώσει και να τους δώσει πίσω την Πόλη. Πόσους λαούς θα σώσει αυτή η Αρκούδα πιά....;;;
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν με την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου στη συνάντηση στο Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθύνθηκε προς τους Εβραίους που ζουν στις ευρωπαϊκές χώρες και τους προέτρεψε να εγκατασταθούν στη Ρωσία, όπου θα είναι ασφαλείς. 
Η πρόσκληση έγινε μετά από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου στο Κρεμλίνο. 



Τόνισε ότι η Μόσχα θεωρεί την οργάνωση ως φυσικό σύμμαχο της, στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού. 

Σύμφωνα με τον Πούτιν, το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο καταπολεμά αποτελεσματικά την ξενοφοβία και τις ακραίες πράξεις μισαλλοδοξίας. 
Τόνισε ότι η Μόσχα είναι αλληλέγγυα και συνεργάτης των Εβραίων καθώς και στη διατήρηση της μνήμης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς στρέβλωση των ιστορικών γεγονότων που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα, που ο Πούτιν το χαρακτήρισε ως μια καταστροφή οικουμενικού χαρακτήρα. 

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου που δεν σταματά και αντιδρά ανοικτά και χωρίς δισταγμό σε κάθε εξύμνηση του ναζισμού και του φασισμού. 

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου, Βιάτσεσλαβ Κάντορ, επεσήμανε ότι η κατάσταση των Εβραίων στην Ευρώπη βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό πίεση. 

«Βλέπουμε μια εκρηκτική ανάπτυξη του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού καθώς σαν τα μανιτάρια αναπτύσσονται τα δεξιά κινήματα. Οι εκδηλώσεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού και του εξτρεμισμού ωθούν αυτά τα συναισθήματα. 
Και δεν είναι μόνο η Γαλλία, είναι η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σουηδία και η Ιταλία. Η ήπειρος αναβιώνει την πανάρχαια νόσο: σε περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης φέρνει πάλι στο προσκήνιο τον «ιό του αντισημιτισμού». Θυμόμαστε με φρίκη την εγκατάλειψη της Ευρώπης από τους Εβραίους το 1930», είπε ο Κάντορ. 

Απαντώντας ο Πούτιν πρότεινε στους Εβραίους, αυτούς που δεν αισθάνονται ασφαλείς στην Ευρώπη, να μετακινηθούν προς τη Ρωσία. 
«Να έρθετε σε μας. Η Σοβιετική Ένωση τελείωσε, να επιστρέψετε», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου. 
-- 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/01/blog-post_690.html

2 σχόλια :

  1. Ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε στα ελληνικά τον Σολζενίτσιν. Ακόμα δεν τον έχουμε δει όλον, ούτε στα αγγλικά
    Πληροφορίες για το βιβλίο του "200 χρόνια μαζί" (Ρώσοι και Εβραίοι) εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα διαφωτιστικές αγαπητέ μου Λάμπη οι πληροφορίες σου!
    Πράγματι, από μία σύντομη ματιά στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι σχετικό στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...