Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ξεκινώντας μουσικά την Νεά Χρονιά με Radetzky March, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Ανάμεσα στην ομορφιά των γυναικείων μορφών της κλασικής Ελλάδας, τους κίονες του Ιωνικού ρυθμού, τα σύμβολα και τα θέματα της Ελληνικής κοσμοαντίληψης και των λιτών ανθοσυνθέσεων,διεξήχθη φέτος η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης υπό την διεύθυνση του μαέστρου Mariss Jansons.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν έλλειπαν από το Πρωτοχρονιάτικο υπερθέαμα και η συγκίνηση ήταν πολλή μεγάλη στη θέα και μόνο της μπαγκέτας του Strauss όταν παραδόθηκε στον Mariss Jansons από ton ταχυδρόμο που ήλθε από το παρελθόν, σαν να παρέδιδε την σκυτάλη ο μεγάλος
μουσουργός για δημιουργία μεγάλων μουσικών συνθέσεων και στο μέλλον. 
Κι έτσι ακολούθησε μία συναρπαστική περιήγηση στο Salzburg όταν η ενσαρκωμένη ψυχή του Mozart μας ξενάγησε στην παραμυθένια αυτή πόλη, ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, ανάμεσα στις νότες της θεϊκής μουσικής που διαρκώς ακούγεται όχι μόνο στις αίθουσες των μεγάρων μουσικής αλλά και στα παλιά δρομάκια, στα πάρκα, παντού… Μία πανδαισία ακουσμάτων και εικόνων μιας άλλης εποχής μεταφέρθηκε στο σήμερα.

Τηρώντας την παράδοση χρόνων, έτσι και φέτος δεν μπορεί να ξεκινήσει η χρονιά χωρίς το αγαπημένο μας Radetzky March, απολαύστε το και αφήστε τον ρυθμό και την μουσική να διαπεράσει την ψυχή σας και να σας γεμίσει με την ενέργεια και αισιοδοξία για την Νέα χρονιά!






Η Μπαγκέτα του Στράους - Foto Jun Keller

Ο Mozart από το παρελθόν φωτογραφίζεται μπρος το μνημείο του...


Ελπίζουμε να βρούμε ολόκληρη την συναυλία και να την αναρτήσουμε για να την απολαύσετε κι όσοι δεν την είδατε.






Σημείωση: Τις φωτογραφίες τις πήραμε από την σελίδα 
Vienna Philharmonic / Wiener Philharmoniker

2 σχόλια :

  1. Καλή Χρονιά Ιφιγένεια. Καλή Χρονιά και στις αγαπητές και αγαπητούς αναγνώστες των Αυτοχθόνων Ελλήνων. Εύχομαι το 2016 να είναι η χρονιά που θα βγάλει από το τέλμα την Ελλάδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μας Χρονιά αγαπημένε μου Διόνυσε!
    Το 2016 ίσως να μην είναι η χρονιά που θα βγούμε από το τέλμα, μακάρι να έπιανε η ευχή σου! Ας ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε τουλάχιστον την αρχή.

    Στην βαθιά ενδοσκόπηση μου τις τελευταίες ημέρες της προηγούμενης χρονιάς σκέφτηκα πολύ σοβαρά ότι κάθε αλλαγή στην ζωή μας κατ' επέκταση και στον τόπο μας μπορεί να έλθει μόνο αν εμείς οι ίδιοι αλλάξουμε ριζικά. Το λέμε συχνά, το διατυμπανίζουμε για να το ακούσει όλος ο κόσμους αλλά κανείς δεν ασκεί την αυτοκριτική του, δεν προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και αποποιείται των ευθυνών. Εσείς φταίτε, εσείς αλλάξτε! Όλοι επικριτές των πάντων γίναμε χωρίς να βλέπουμε τα δικά μας μαύρα χάλια. Μάθαμε όλοι να παίρνουμε τη ράβδο και να μαλώνουμε τους άλλους όπως έκαναν παλαιότερα οι δάσκαλοι και με αυτόν τον τρόπο περιγελούμε τον ίδιο μας τον εαυτό διότι αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα ή πραγματικό ενδιαφέρον να διαφωτίσουμε τον συνάνθρωπο μας, θα το κάναμε με αγάπη, σεβασμό, ευπρέπεια και το πλήθος των επιχειρημάτων που μπορεί να διαθέτουμε. Χάθηκε η Αρετή και η έννοια της μέσα στον κομπασμό, τον εγωισμό και την αυτοπροβολή του εγώ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...