Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ: «ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ».


Στην παραδοχή της έξαρσης των κρουσμάτων ελονοσίας στην Ελλάδα προχωρά με ανακοίνωση του το υπ. Υγείας επιχειρώντας να καθησυχάσει τους πολίτες μετά την επιβολή καραντίνας από την αιμοδοσία σε 12 περιοχές της επικράτειας.
Παράλληλα το υπουργείο Υγείας ομολογεί ότι ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων ήταν «απολύτως αναμενόμενος λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών που προσήλθαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα».


Εκβιασμό με οικονομική πίεση της Ελλάδας ώστε να γίνει ανοικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης μουσουλμάνων αν αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τους πρόσφυγες" αποκαλύπτει έγγραφο σοκ που δημοσιεύει το «Der Spiegel» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Το έγγραφο δείχνει τις προετοιμασίες της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης συνεργασία της Ελλάδας.
Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό, παρότι επισήμως το Βερολίνο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αφορμή κατάρρευσης της συμφωνίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποτυχίας της, καθώς οι επιπτώσεις των τρεχουσών εξελίξεων στην Τουρκία είναι «απολύτως ασαφείς». «Δεν αποκλείεται εκ νέου ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνεται στο έγγραφο.

Ήδη, όπως αναφέρεται, διαπιστώνονται προβλήματα στην επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία και, αν η συμφωνία αποτύχει, θα πρέπει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας «να προστατευτούν αξιόπιστα» από την FRONTEX.

Πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη ή δεν μπορούν να απορριφθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, «θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», επισημαίνεται στο έγγραφο, όπου τονίζεται: 


«Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας - και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια».

«Μια διεύρυνση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα με την Ελβετία και την Γαλλία, μπορεί να καταστεί απαραίτητη, σε περίπτωση μετακίνησης των μεταναστευτικών οδών. Για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της επαναπροώθησης, τρίτες χώρες έχουν μια ενισχυμένη σημασία: Η προθυμία και η δυνατότητά τους για συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά», καταλήγει το περιοδικό, αναφερόμενο στο περιεχόμενο του εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σελίμ Γενέλ περί ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ το 2023, όταν θα εορταστούν τα 100 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης: «Η Τουρκία και η ΕΕ βρίσκονται σε μια διαδικασία ενταξιακών διαπραγματεύσεων με ανοιχτό αποτέλεσμα. Κάποια κεφάλαια έχουν ανοίξει, άλλα όχι. Δηλώσαμε εδώ κατά τις τελευταίες ημέρες επανειλημμένα ότι η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί αυτή τη στιγμή αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια διαπραγματεύσεων. Άλλωστε αυτό είναι ένα θέμα που έτσι κι αλλιώς απαιτεί ομοφωνία των κρατών-μελών», εξήγησε, για να προσθέσει ότι δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε χρονικές εκτιμήσεις σχετικά με το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. «Όπως είπαμε, είναι με ανοιχτό αποτέλεσμα και μόνο και μόνο από αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορώ εδώ ή δεν θέλω να προσδιορίσω το χρονικό σημείο μιας πιθανής ένταξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.-




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...