Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 ΓΟΕΡΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. Ο ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ. Ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΑΘΕΙΣ.
Η  μεγαλύτερη   αυθόρμητη  λαϊκή  συγκέντρωση  που  έγινε  στην  Ελλάδα  τα  τελευταία  50  χρόνια  και  τα  τουρκοκάναλα  δεν μεταδίδουν  τίποτα.


ΕΝΑ  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ  ΑΛΛΑ  ΤΡΙΑ  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΣΑΝ  ΝΑ  ΠΑΝΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ  (ΚΑΙ  Η  ΣΟΡΟΣ – ΕΡΤ  ΤΟΥ  ΙΟΥΔΑΙΟΥ  ΣΟΡΟΣ,  ΠΟΥ  ΕΜΕΙΣ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ)  ΔΕΝ  ΕΔΕΙΞΑΝ  ΤΙΠΟΤΕ. 

ΝΑ  ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ,  ΣΤΟΝ  ΧΟΡΤΙΑΤΗ  ΚΑΙ  ΠΑΝΤΟΥ  ΣΕ  ΟΛΗ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΥΤΕ  ΜΙΑ  ΚΕΡΑΙΑ  ΤΩΝ  ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΩΝ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΜΕΙΝΕΙ  ΟΡΘΙΑ.

ΑΝΤΙ  ΝΑ  ΔΕΙΞΟΥΝ  ΤΗΝ  ΕΠΙΘΥΜΙΑ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ,  ΠΡΟΒΑΛΑΝ  ΣΑΝ  ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ  ΓΕΓΟΝΟΣ,  ΤΙΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ  ΠΟΥ  ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ  50  ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

 
   Ένα  εκατομμύριο  Έλληνες,  σήμερα  το  μεσημέρι,  21  Ιανουαρίου  2018,  ορκίστηκαν  στην  Θεσσαλονίκη:  "και  την  ζωή  μας  για  την  Μακεδονία.  Θάνατος  στους  προδότες".












Θέτω  το  εξής  ερώτημα  στον  σεβαστό  τέως  Πρόεδρο  του    ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ  Κ.  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟ: 

«Κ.  Πρόεδρε,  μετά  τις  προδοτικές  συμπεριφορές  των  «ελληνικών»  τουρκοκάναλων,   ο  ελληνικός  λαός  με  ποιο  τρόπο  πρέπει  να  απαντήσει;

ΕΧΕΙ  ΝΟΜΙΚΑ  ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ  ΝΑ  ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ   ΤΙΣ  ΚΕΡΑΙΕΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ  ΤΩΝ  «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ»  ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΩΝ  ΠΟΥ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΟΥΝ  ΞΕΝΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΚΑΙ    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ,   ΦΑΝΕΡΑ  ΠΛΕΟΝ,  ΞΕΝΕΣ  ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ  ΕΙΣ  ΒΑΡΟΣ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ;   

Μήπως  πρέπει  να  ανεβούμε  πάνω  στα  βουνά  και  στους  λόφους  της  αγαπημένης  μας  πατρίδας  και  να  γκρεμίσουμε,  να  κάψουμε  και  να  αφανίσουμε  ολοσχερώς  όλα  τα  όργανα  των  πρακτόρων  των  τούρκων»;
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


11 σχόλια :

  1. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤ3 ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΛΑΝΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .
      ΒΙΝΤΕΟ
      .
      .
      Πρώην στέλεχος του Facebook - 150 άντρες κυβερνούν τον κόσμο και σας προγραμματίζουν.
      .
      .
      https://www.youtube.com/watch?v=f2tDbDCc9b4
      .
      Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιαν 2018.
      .
      Ο Chamath Palihapitiya, πρώην αντιπρόεδρος του Facebook στο κομμάτι του «user growth»,
      .
      δήλωσε πως τα social media «διαβρώνουν τα βασικά θεμέλια του τρόπου συμπεριφοράς των ανθρώπων»
      .
      και ότι αισθάνεται «τεράστια ενοχή» για τη δημιουργία εργαλείων
      .
      που «διαλύουν τον κοινωνικό ιστό».
      .
      Ολοι οι υπόλοιποι πολιτικοί είπε είναι μαριονέτες της ελίτ.

      Διαγραφή
  2. Ο Παντελής Σαββίδης καταγγέλει την ΕΤ3 για τις αντιδεοντολογικές πρακτικές που ακολούθησε στο συλλαλητήριο.

    "Επειδή δεν εργάστηκα, απλώς, στην ΕΡΤ3 εικοσιπέντε χρόνια αλλά ήμουν στον αρχικό πυρήνα των ανθρώπων που τη δημιούργησαν, αισθάνομαι, σήμερα, ντροπή για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει το, άλλοτε ένδοξο, Τρίτο Κανάλι της Κρατικής Τηλεόρασης.

    Είναι ντροπή, είναι όνειδος.

    Μια δράκα κομματικά υπόδουλων, ιδεοληπτικών τύπων, ξεφτέλισαν κάθε έννοια δημοσιογραφίας και δημόσιας ενημερωτικής προσφοράς.

    Όταν 150.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται και έχουν οποιοδήποτε αίτημα, ανεξαρτήτως ποιό είναι αυτό, όχι μόνο αποτελεί είδηση αλλά σημαντικότατο γεγονός. Γίνεται, ακόμη σημαντικότερο, όταν πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα.

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

    Θα κουβαλούν μαζί τους τη σημερινή ντροπή.
    Η ΕΡΤ3 μετά την επαναλειτουργία της, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕ".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για περισσότερο από 800.000 κόσμο κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Συλλαλητήριο.
    Για το χθεσινό συλλαλητήριο ο Φραγκούλης Φράγκος είπε ότι είχε περίπου 800.000 κόσμο επικαλούμενος την ιταλική τηλεόραση ΡΑΙ.
    Επίσης το ρώσικο ειδησεογραφικό πρακτορείο sputniknews, που έχει εκδόσεις σε όλες τις γλώσσες, μετέδωσε στα ισπανικά για 800.000 κόσμο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπουτάρης: «Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική είναι κακή!»
    «Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα».
    Τα παραπάνω δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μια μέρα μετά το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία.
    Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο είπε πως «η χθεσινή εκδήλωση δεν βοηθάει καθόλου την διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα» και πως «ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη».
    Ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος τον αποκάλεσε «αντιπρόσωπο του Τζορτζ Σόρος» και σημείωσε: «Στεναχωριέμαι γιατί ο κ. Φράγκος με πρόσβαλε προσωπικά και όλη η ομιλία του ήταν ένας εσωτερικός διχασμός. Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;».
    Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους, παρατήρησε: «Δεν είναι η πρώτη φορά. Και για τους Τούρκους και τους Εβραίους με κατηγορούν επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή».
    Πρόσθεσε πως θα καταγγείλει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου άγνωστοι με σπρέι έγραψαν «Χρυσή Αυγή» κάτω από το γλυπτό.
    Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε το συλλαλητήριο «ογκώδες κι εντυπωσιακό, χωρίς καμία αμφιβολία», λέγοντας πως το παρακολούθησε από εικόνες στην τηλεόραση, ωστόσο δήλωσε «απογοητευμένος γιατί 25 χρόνια απραξίας δεν μας οδηγούν να σκεφτούμε αλλιώς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ: «ΕΜΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΣΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ».
    Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕ ΑΠΟ 1.000.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΙ Η ΣΟΡΟΣ-ΕΡΤ ΕΔΕΙΧΝΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΤΙΝΑΖ.

    Στο site της ΕΡΤ του Σόρος έγραφαν χθες: «στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες διαδηλωτές».

    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΣ-ΕΡΤ.

    «Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετάδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης. Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΧΑΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΓΑΡΩΝ. ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΑΛΓΑΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Θεωρούσαν ότι ο ελληνικός λαός με την διαρκή εβραιοκομμουνιστική πλύση εγκεφάλου, έχει ξεχάσει την ιστορία του κι ότι δεν πρόκειται ν’ αντισταθεί, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Τώρα, με το Συλλαλητήριο, ξαφνιάστηκαν και ένοιωσαν την γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Από την Φιλονόη: «Στὸ ἐχθεσινὸ συλλαλητήριο θὰ μπορούσαμε νὰ ἐντοπίσουμε πολλὰ εὐτράπελα. Εὐτράπελα ποὺ πλέον (καὶ σαφῶς ξεκάθαρα) ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὸ ποιὸς …πληρώνει!!!
    Τέτοια παραδείγματα εἶναι ἡ ἐπίθεσις τῶν πρακτορίσκων τοῦ πSoros σὲ λεωφορεῖο (καθὼς καὶ οἱ ζημίες ποὺ προεκάλεσαν), ἡ ἐπίθεσις κάποιων ἐξ αὐτῶν σὲ διερχομένους δικυκλιστὲς ποὺ κρατοῦσαν ἑλληνικὲς σημαῖες, ὁ προπηλακισμὸς δύο 15χρονων κοριτσιῶν, ὁ λιθοβολισμὸς Ἑλλήνων, ποὺ κατευθύνοντο πρὸς τὸ συλλαλητήριο, τὸ κατέβασμα ἑνὸς πανῶ ποὺ ἔγραφε πὼς ἡ Μακεδονία εἶναι ἑλληνική, ἀλλὰ καὶ μερικὲς ἀκόμη ὀχλήσεις, ποὺ ὅμως δὲν ἐπτόησαν τὸν παλμὸ τοῦ συλλαλητηρίου.
    Τὸ εὐτράπελον ὅμως, ποὺ ὀφείλουμε ἐμεῖς νὰ κατανοήσουμε εἶναι τὸ ἐμπόδιον τῶν διοδίων στὰ Μάλγαρα, ποὺ ἐμπόδισε τὴν εἴσοδο σὲ ἀρκετὲς χιλιάδες κόσμου. Ἕνα ἐμπόδιον ποὺ ἀποδεικνύει πὼς κάποιοι πράγματι τρέμουν…»
    Βασίλης Λεβέντης: «Από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης «τρέμει» το Κολωνάκι».
    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84″ και στο Ήπειρος TV1, έκανε λόγο για 500 χιλιάδες πολίτες που «βάφτισαν» προδοσία, όποια απόφαση πολιτικών κομμάτων δώσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο κ. Λεβέντης μάλιστα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, η οποία όπως είπε «έδωσε εντολή στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης να εκτιμήσει ότι ο κόσμος του συλλαλητηρίου δεν ξεπερνούσε τις 90 χιλιάδες».
    Ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε επίσης ότι υπήρχαν ΜΜΕ που δεν κάλυψαν το γεγονός «κρατικά κανάλια έδειχναν ποδόσφαιρο και αγνοούσαν το συλλαλητήριο. Ιδιωτικά κανάλια άφησαν στην άκρη το γεγονός».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπό διάλυση τα Σκόπια: Οι βούλγαροι των Σκοπίων απειλούν με πόλεμο τους Αλβανούς.
    Οι δύο κύριες εθνοτικές ομάδες που απαρτίζουν το κρατίδιο, η αβλανόφωνη και η βουλγαρόφωνη ανταλλάσουν μεταξύ τους κατηγορίες, ενώ οι βούλγαροι επιμένουν στον αγώνα για την διατήρηση της «Μακεδονικής» ταυτότητας της χώρας. Όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο» κατά τη χθεσινή διαδήλωση της οργάνωσης «Тврдокорни»/ Tvrdokorni, ο Λιούμπιτσα Ναστόφσκι από την οργάνωση «MOS» κατά την ομιλία του είπε ότι «θα υπάρξει πόλεμος με την αλβανική μειονότητα εάν τα πράγματα δεν λυθούν με ειρηνικό τρόπο».
    Η οργάνωση MOS των βουλγάρων που έχει ως μότο το «Η "Μακεδονία” στους “Μακεδόνες”», συγκεντρώθηκε εχθές έξω από Κοινοβούλιο των Σκοπίων και αφού έκαψε σημαία της ΕΕ, στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε για τον πρόσφατο νόμο που πέρασε η Βουλή της χώρας για την ισότητα της σλαβικής με την αλβανική γλώσσα.
    Ο Ναστόφκσι στη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε ότι «η δικαιοσύνη θα έρθει μόνο με το σπαθί στο χέρι», ενώ κάλεσε όλους τους Σλάβους των Σκοπίων να επιμείνουν στον αγώνα για την "μακεδονική’ ταυτότητα".
    «Τελειώνοντας αυτή την πορεία διαμαρτυρίας, ελπίζουμε να τελειώσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει, αν δεν υπάρξει ειρήνη θα υπάρξει πόλεμος», ανέφερε ο Ναστόφσκι.
    Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιανουαρίου 2018 το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ υιοθέτησε με πλειοψηφία 69 ψήφων σε σύνολο 120 βουλευτών το νομοσχέδιο που ορίζει τα αλβανικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας, δέσμευση την οποία είχε αναλάβει η συγκυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με τα δύο αλβανικά μειονοτικά κόμματα που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά που έχει προκαλέσει τη οργή των Σλάβων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα Χανιά ύψωσαν αλβανική σημαία σε σχολείο.
    Στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, υψώθηκε η αλβανική σημαία, γεγονός που οδήγησε στην άμεση αντίδραση των μαθητών με κατάληψη.
    Οι μαθητές μίλησαν στο τοπικό site «Flashnews.gr», αναφέροντας ότι εντελώς τυχαία την Κυριακή είδαν στο σχολείο τους πάνω από 40 άτομα Αλβανικής καταγωγής να κάνουν μάθημα, χωρίς να έχουν καμία απολύτως ενημέρωση ενώ παρατήρησαν ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και τοποθετήθηκε δίπλα στην αλβανική.
    Τα παιδιά του γυμνασίου σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ζητώντας τα μαθήματα των ατόμων αυτών να μην συνεχιστούν στο σχολείο τους. Αφενός, ενοχλήθηκαν εντόνως από το γεγονός ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και βρέθηκε δίπλα σε μια σημαία άλλου κράτους, θεωρώντας την πράξη προσβλητική για το σύμβολο της χώρας και αφετέρου, όπως προσθέτουν τα παιδιά, ο προαύλιο χώρος του σχολείου γέμισε απορρίμματα.
    Ο Διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, από την πλευρά του ανέφερε:
    «Πριν από λίγους μήνες ο Πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότης Χανίων ζήτησε να παραχωρηθεί μια αίθουσα διδασκαλίας, κάθε Σάββατο ή Κυριακή, για να κάνει μαθήματα στα παιδιά μεταναστών, 2ης, 3ης και 4ης γενιάς που δεν γνωρίζουν την Αλβανική γλώσσα. Κάτι που έχει γίνει και παλαιότερα με το σύλλογο Ρωσόφωνων στην Κοραή.
    Για να γίνει αυτό έπρεπε να κατατεθεί αίτηση σε κάποιο σχολείο και να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία παραχώρησης αίθουσας, κάτι που έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο."
    Όσον αφορά την εικόνα της αλβανικής με την ελληνική σημαία δίπλα δίπλα, η ενημέρωση που είχε ο κ. Ζερβάκης από τον διευθυντή του σχολείου είναι ότι η σημαία δεν κατέβηκε από τον ιστό της αλλά ότι τοποθετήθηκε μια άλλη ελληνική σημαία ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας, καθώς στο σχολείο εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Αλβανικού προξενείου.
    ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ.
    ΜΕ ΤΟ ΦΕΡΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΝ ΥΠΝΩ, ΚΑΘΕΥΔΟΥΣΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΔΙΚΑ ΚΟΠΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΜΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».
    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αλβανική κοινότητα είναι κατά της επίτευξης συμφωνίας με τα υπάρχοντα ονόματα του ειδικού διαπραγματευτή, που περιέχουν το όνομα Μακεδονία.
    Τελευταία έκανε την εμφάνιση του το Κίνημα της Ιλλυρίδας, ένα αλβανικό πολιτικό κίνημα που δεν είναι ευρέως διαδομένο αλλά το οποίο εκφράζει μια μεγάλη μερίδα των Αλβανών της ΠΓΔΜ , προβαίνοντας στην δική του πρόταση για την ονομασία της χώρας.
    «Ζητούμε από τις σχετικούς διεθνείς παράγοντες, οι οποίοι έχουν εντολή από τον ΟΗΕ να επιλύσουν τη διαφωνία του ονόματος της χώρας μας, να εισακούσουν την πρότασή μας.
    Το νέο όνομα αντικατοπτρίζει την πραγματική εδαφική συνοχή.
    Αυτό είναι «Βαλκανική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία», τονίζει η ανακοίνωση της αλβανικής ένωσης που δημοσιεύθηκε σε όλα τα ΜΜΕ
    Το σχέδιο των Αλβανών παρουσιάζει την ύπαρξη δύο ομοσπονδιών μέσα στην ίδια χώρα .
    Την ομοσπονδία της «Μακεδονίας» και της «Ιλλυρίδας».
    Βέβαια κομβικό ρόλο σε όλο αυτό διαδραμάτισε και το νομοσχέδιο διεύρυνσης της αλβανικής γλώσσας κάτι που δεν υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας.
    Το νομοσχέδιο αυτό έδινε κατευθυντήριες γραμμές προς την δημιουργία συνομοσπονδίας.
    «Με αυτό το σχέδιο θα υπάρξει, σύμφωνα με τους Αλβανούς, ένας ορθός καταμερισμός των δύο εθνοτήτων στο νέο ομοσπονδιακό κράτος και θα «ηρεμήσουν» οι εθνοτικές έριδες για να ξεκινήσει η επιθυμητή οικονομική ανάπτυξη για το σύνολο της χώρας, με τα συνήθη πρότυπα διαβίωσης για μια αξιοπρεπή ζωή.
    Πιστεύουμε ότι αυτή η πρόταση θα υποστηριχθεί από όλους τους πολίτες της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση των Αλβανών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...