Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Τι κρύβεται, μεταξύ άλλων, στο Νέο Μνημόνιο
Ας προσέξουμε δύο σημεία από το επίσημο 10σέλιδο (στα αγγλικά) πυκνογραμμένο κείμενο γενικών αρχών του «δεύτερου Μνημονίου», πουδημοσιεύσαμε (το επίσημο τονίζεται καθώς έχουμε «πλημμυρίσει» από κάθε λογής πλαστές απαιτήσεις τις τρόικας, προκειμένου νααποπροσανατολιστεί ο ελληνικός λαός).
Με αυτό το έγγραφο παραθέτονται οι προτεινόμενες «βελτιώσεις» (έτσι τις αποκαλεί) που ενδεχομένως να ενσωματωθούν στο νέο πρόγραμμα ( Ως βάση λαμβάνει το προηγούμενο Μνημόνιο και κυρίως την 5η αναθεώρηση του) και αντανακλά την ανάλυση των επιτελείων της ΕΚ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ( αναμένεται να υποβληθεί σε περαιτέρω επεξεργασία, όταν οι ελληνικές αρχές παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις).
1) Στη σελίδα 2 η τρόικα ζητά : «Amend the recent “Omnibus bill” to repeal articles 3 and 21 (to eliminate the extension of payment terms of tax debt and overdue social security contribution, and eliminate the suspension of criminal prosecution and asset freezing)» .
Δηλαδή κατάργηση των πρόσφατων ρυθμίσεων (3 και 21 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πριν… λίγες ημέρες στη Βουλή) για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τις οφειλές εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα πρέπει επίσης να καταργηθεί και η άρση των ποινικών διώξεων και το ξεπάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που προσφέρουν αυτές οι ρυθμίσεις.
Υπενθυμίζω ότι με τις ανωτέρω διατάξεις ο κ. Βενιζέλος θέσπισε διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία με την καταβολή τους εφάπαξ ή έως και σε τρεις δόσεις με έκπτωση 100% στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, σε 4-6 δόσεις με έκπτωση 75% των προσαυξήσεων και σε 7 έως 9 δόσεις με έκπτωση 50% των προσαυξήσεων.
Η υπόθεση «μυρίζει» σφόδρα καθώς προκύπτουν πολλά και εύλογα ερωτήματα. Ο κ. Βενιζέλος δεν δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι …. «πρόκειται για ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της χώρας ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης» ;
Πως λοιπόν η τρόικα ζητά μέσα σε λίγες ημέρες την κατάργηση τους;
Επρόκειτο για «φωτογραφικές διατάξεις» με τις οποίες ο κ. Βενιζέλοςπαραπλάνησε και εξαπάτησε το Κοινοβουλευτικό Σώμα ;
Ποιοι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύθηκαν (ή θα εκμεταλλευτούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες , έως ότου να καταργηθεί όπως ζητά επίσημα η τρόικα) αυτές τις διατάξεις; (Δεν αναφέρομαι φυσικά σε μεροκαματιάρηδες , αλλά σε συγκεκριμένα και «μεγάλα ψάρια»)
Χρειάζεται η επέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα και η διερεύνηση αυτής της …απίθανης και προκλητικής ενέργειας ;
Ή θα πρέπει , για να θυμηθώ-όσο μπορώ- τους στίχους του Οκτάβιο Πας, να συνεχίσουμε παραλυμένοι και παραλυτικοί μέσα στους «άδειους δρόμους και τα φώτα θαμπά να βλέπουμε σε μια γωνιά το φάντασμα ενός σκύλου, να ψάχνει μες στα σκουπίδια το φάντασμα ενός κόκκαλου» ;
2) Στη σελίδα 4 η τρόικα ζητά :» Revise the statistical law to establish a firmer basis for the independence of Greek official statistics, notably by establishing the Elstat Board as advisory, and by further clarifying the professional authority of the Elstat president as the chief officer of Elstat and coordinator of the national statistical system«
Δηλαδή αναθεώρηση του νόμου για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκειμένου το διοικητικό συμβούλιο της αρχής να αποκτήσει συμβουλευτικό χαρακτήρα και να ξεκαθαριστεί η«επαγγελματική εξουσία» του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ως επικεφαλής αξιωματούχου της και συντονιστή του εθνικού στατιστικού συστήματος.
Η συγκεκριμένη απαίτηση της τρόικας «μυρίζει» (και αυτή) σφόδραπαρέμβαση στην υπόθεση του φουσκώματος του ελλείμματος του 2009, καθώς το ζήτημα ξεκίνησε από κόντρα μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ και του προέδρου της.
Κάποιον θέλουν να προστατέψουν για να μη μιλήσει κάτω από το βάρος των ποινικών του ευθυνών ή κάνω λάθος;
Για να θυμηθώ λίγο George Orwell: «Τώρα, τίποτα δεν είναι δυνατό, εκτός από το να επεκτείνουμε σιγά-σιγά την περιοχή της λογικής…. Μπορούμε μόνο να εξαπλώσουμε τις γνώσεις μας από άτομο σε άτομο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσουμε της Αστυνομία της Σκέψης» ….

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...