Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Γιγάντια ενεργειακή συμφωνία Κίνας-Σαουδικής Αραβίας


Η Κίνα είναι διψασμένη για πετρέλαιο προκειμένου να τροφοδοτήσει την οικονομική άνθηση της - και στρέφει όλο και περισσότερο το βλέμμα της προς τη Σαουδική Αραβία για να ικανοποιήσει αυτήν τη δίψα.Όπως αναφέρει το δίκτυο CNN, η Σαουδική Αραβία παράγει σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα - περίπου την ίδια ποσότητα που καταναλώνει η Κίνα σε ένα 24ωρο. Γι 'αυτό το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στο επίκεντρο της ενεργειακής στρατηγικής της Κίναςπου επιθυμεί να εξασφαλίσει περισσότερους πετρελαϊκούς πόρους από την περιοχή του Κόλπου.
Ο κινεζικός ενεργειακός γίγαντας Sinopec συνέστησε πρόσφατα μια κοινοπραξία με την Aramco της Σαουδικής Αραβίας, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, κάτι που θα αποφέρει στην Κίνα επιπλέον 400.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως έως το 2014.

Είναι ένα σημάδι της προθυμίας της Κίνας για την προώθηση οικονομικών και πολιτικών δεσμών με τη Σαουδική Αραβία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Khalid Al Falih υποστήριξε, μιλώντας στο CNN, ότι «η Κίνα είναι η μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας. Αναπτύσσονται, ο πληθυσμός τους αστικοποιείται και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ενέργεια». Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε την Κίνα όσο και η Κίνα χρειάζεται εμάς».

Η Aramco είναι ο νούμερο ένα προμηθευτής πετρελαίου για την Κίνα, μπροστά από την Ανγκόλα και το Ιράν.
http://www.real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...