Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

P.S.I. : P(asok) S(ecret) I(nvestments)Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Είναι περισσότερο από προφανές γιατί δεν συναντήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο!

Όρισαν το ραντεβού τους για σήμερα Σάββατο στις 5 το απόγευμα, γιατί πίστεψαν ότι σήμερα το πρωί θα έχει κλείσει η συμφωνία του PSI. Όταν αντιλήφθησαν ότι ούτε και σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, ακύρωσαν τη συνάντηση με σκοπό να την επαναλάβουν αύριο!

Προφανώς τα επιτελεία τους ερμήνευσαν λανθασμένα τις προχτεσινές δηλώσεις του Ολι Ρεν, τις οποίες και καυτηριάσαμε σε σχετικό μας άρθρο, κι έλεγαν ότι «η συμφωνία θα επιτευχθεί, την Παρασκευή, μπορεί το Σάββατο μπορεί και την Κυριακή αλλά όχι πριν το Φεβρουάριο»!

Δεν κατάλαβαν προφανώς, το «κρυμμένο» μήνυμα του Ολι Ρεν, ότι αν δεν γίνει συμφωνία μέχρι τις 31/1 απλά… δεν θα υπάρξει συμφωνία!!!
Είναι γνωστό ότι τους πολιτικούς αρχηγούς περιτριγυρίζουν αμφιβόλου προέλευσης ιπτάμενα … πολιτικά αντικείμενα, τα οποία στην καθομιλουμένη ονομάζονται … σύμβουλοι, παρασύμβουλοι ή και μυστικοσύμβουλοι!

Προφανώς λοιπόν, οι στρατιές των συμβούλων, αδυνατούν να κατανοήσουν απλές έννοιες προφανώς διότι στις μέρες μας η τιμή των … πούρων Κοχίμπας αυξήθηκε κατακόρυφα και υπάρχει έλλειψη στην αγορά ! Συνεπώς η έλλειψη χλιδής και χολιγουντιανού lifestyle, τους έχει δημιουργήσει «σύνδρομα στέρησης» με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ερμηνεύσουν τα … μερομήνια των Βρυξελών !!!

Και τα μερομήνια είναι ξεκάθαρα!

Η χώρα έχει χρεοκοπήσει και μένει να βρούμε ένα τρόπο να το πούμε στους –έξαλλους- Ελληνες, χωρίς αυτοί να ξεσηκωθούν!
Και μιας και δεν πέρασε το … «ολίγον έγκυος» του Ε.Βενιζέλου, («selective default») πριν μερικούς μήνες, όλοι είναι σε αναζήτηση μιας φράσης που θα μειώσει στο ελάχιστο την οργή το μέσου Ελληνα και Ελληνίδας!

Η χώρα, είτε με PSI είτε χωρίς PSI έχει χρεοκοπήσει φίλες και φίλοι!

Απλά δεν το λένε!

Κι έχει χρεοκοπήσει διπλά! Πολιτικά και Οικονομικά!!

Χρεοκόπησε πολιτικά πρώτα, (πριν πολλά χρόνια) όταν το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε πρωθυπουργό τον «λογιστή» Κώστα Σημίτη, και απεμπόλησε τις παραδοσιακές του αξίες, αφού προηγουμένως , καρατόμησε όσα στελέχη πρέσβευαν τις αναπτυξιακές αξίες, και άφησε την διαχείριση της εξουσίας, σε … γαμπρούς, λιμοκοντόρους και ζιγκολό των Βορείων προαστίων, που το μόνο που ΔΕΝ είχαν στο μυαλό τους ήταν η ευημερία της χώρας!

Ισως δεν μου συγχωρήσετε ποτέ ότι αποκαλώ «ζιγκολό» κάποιους σπουδαίους αστέρες που ανέδειξε η παντοκρατορία Σημίτη, αλλά βαθιά μέσα σας , όλοι σας γνωρίζετε ότι με αυτούς πορεύτηκε το ΠΑΣΟΚ και ακόμη και σήμερα ΔΕΝ τους αλλάζει!

Και φυσικά, το πόσο μεγάλος χαμαιλέοντας ήταν το ΠΑΣΟΚ το απέδειξε όταν μέσα σε ένα βράδυ, «καθάρισε» τον Σημίτη, για να αναδείξει πρόεδρο και πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο που μόλις πήρε την εξουσία στα χέρια του, διέλυσε κυριολεκτικά την χώρα!

Ηταν επόμενο με ένα σύστημα εξουσίας που στηρίζεται όχι στους άριστους αλλά στους … «σαλτιμπάγκους» η χώρα να αποτελούσε τον ευκολότερο στόχο διεθνώς όσων ήθελαν να χτυπήσουν κερδοσκοπικά την Ευρωζώνη!

Η ιστορία θα δείξει –σύντομα- αν οι κερδοσκόποι συνεργάστηκαν με Ελληνες «σαλτιμπάγκους» που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την χώρα και την Ε.Ε. με την παρουσία τους!

Προσωπικά πιστεύω ότι συνεργάστηκαν και μάλιστα άριστα! Αλλιώς, θα μας έλεγαν πολύ νωρίς, ότι «να, κύριοι! Ουδείς Έλληνας δεν στοιχημάτισε υπέρ της χρεωκοπίας της χώρας. Ορίστε η λίστα με τα CDS…»

Το ζητούμενο είναι ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, δεν λέει να στρέψει την προσοχή του στο λαό και ολημερίς – ολονυχτίς ασχολείται με τις τράπεζες, κουλαντρίζοντας τους τραπεζίτες!

Ασχολείται δηλαδή με το 8-9% του ΑΕΠ της χώρας και αγνοεί επιδεικτικά το υπόλοιπο 91-92% των παραγωγικών δυνάμεων!

Σε μια περίοδο, που σε χώρες όπως η Δανία έκλεισαν ΔΕΚΑ τράπεζες και δεν άνοιξε ρουθούνι, εμείς τρέμουμε μήπως και … χαλάσει το … τραπεζικό μας σύστημα, το οποίο δεν αποτελεί καν , κουτσουλιά του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος!

Και εξολοθρεύουμε επιχειρήσεις, βιοτεχνίες , βιομηχανίες και νοικοκυριά για να σώσουμε κάτι το οποίο έπρεπε ήδη να το έχουμε κρατικοποιήσει με τον πακτωλό των χρημάτων και των εγγυήσεων που δώσαμε! Όχι μία φορά αλλά ΔΕΚΑ !!!

ΔΕΚΑ τραπεζικά συστήματα θα είχαμε φτιάξει αν αφήναμε το ήδη σαθρό συνονθύλευμα να καταρρεύσει!

Αλλα, αυτά είπαμε, τα γράφουν οι λαϊκιστές όπως η αφεντιά μου, και αν … παρ ελπίδα δικαιωθώ (για άλλη μια φορά), τότε ο λαϊκισμός θα γίνει απλά μια … «σατανική σύμπτωση»!

Επί της ουσίας όλοι γνωρίζουν ότι έχω δίκιο σε αυτά που γράφω αλλά ουδείς τα παραδέχεται δημόσια, γιατί προέχει η σωτηρία της … χώρας! Κι επειδή η χώρα είναι οι τράπεζες… μην ελπίζετε ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου θα ασχοληθεί με όλους εμάς!

Βλέπετε αυτό που προέχει είναι να ασχοληθεί με το P.S.I. δηλαδή, για όσους δεν γνωρίζουν με το P(asok) S(ecret) I(nvestments) , if you know what i mean, αδέλφια μου !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...