Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Παραδόθηκαν πλήρως οι πολιτικοί αρχηγοί στην Μέρκελ…Πλήρη παράδοση των Ελλήνων στους αποικιοκράτες Γερμανούς, αποφάσισαν οι πολιτικοί μας άρχοντες, ερήμην μας. Σε όλα τα παραγγέλματα της Μέρκελ, συμφώνησαν και είπαν «ναι» οι πολιτικοί αρχηγοί, στη σημερινή τους συνάντηση με τον δοτό, από τους ίδιους, κ. Παπαδήμο, όπως άφησε ο τελευταίος να εννοηθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε, προκειμένου προφανώς να παραμείνουν λίγο ακόμα στις αρχηγικές τους καρέκλες. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Φυσικά ο κάθε πολιτικός αρχηγός, από εδώ και πέρα θα επιχειρήσει τις γνωστές πολιτικές πιρουέτες του για τους αφελείς κομματοχτηπημένους, αλλά η αλήθεια είναι μία…. Πλήρης παράδοση των Ελλήνων στους αποικιοκράτες Γερμανούς.

Ο κ. Παπαδήμος στην ανακοίνωσή του είπε ότι: «Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας…». Αποκρύπτει όμως την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να πληρώσει πλέον τους δανειστές της. Επομένως η υποτέλειά μας στη Γερμανία (κυρίως) και το ξεπούλημά μας, γίνεται μόνο και μόνο για να εξοφληθούν οι δανειστές και τίποτε άλλο.


O Σαμαράς διαφωνεί πως... συμφώνησαν!!!

Tελείως διαφορετικό κλίμα και σίγουρα όχι "απόλυτη σύγκλιση" μεταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, αναφορικά με την απάντηση των πολιτικών αρχηγών σε ότι αφορά την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στην τρόϊκα (τα περί 13ου και 14ου μισθού και μισθολογικών θεμάτων είναι για τους ιθαγενείς που δεν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Η πραγματικότητα έχει να κάνει με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και την εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών της πηγών από τους ξένους).

Ο Σ.Σαμαράς ισχυρίζεται - όπως αναφέρουν ο διαρροές που κάνει - ότι "Διαφωνήσαμε σε πολλά και με τον Λ.Παπαδήμο και με τους άλλους αρχηγούς". Πού εντοπίζει τις διαφωνίες:

-Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει κανένα πολιτικό κείμενο δεσμεύσεων επιμένει ότι η μόνη εξουσιοδότηση που μπορεί να δοθεί στον κ. Λουκά Παπαδήμο είναι να κάνει διαπραγμάτευση σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Δεν συμφωνούμε με την τοποθέτηση επιτρόπου-"αντιβασιλέα"

-Δεν συμφωνούμε με μέτρα που προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση όπως η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

-Δεν συμφωνούμε με την περίληψη μέτρων που να εκχωρούν εθνικούς πόρους εκ των προτέρων προκειμένου να αποπληρωθούν τα δάνεια.

-Είμαστε κατά της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και αντιπρότεινε μία σειρά ισοδύναμα μέτρα που θα έχουν το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα όπως υποστήριξε με την περικοπή. Μεταξύ αυτών ανέφερε:

1) Οι προσλήψεις στο δημόσιο από ένα προς πέντε να γίνουν ένα προς δέκα
2) Μεγαλύτερη μείωση στις προσλήψεις συμβασιούχων στο δημόσιο από το 10% σε 20%
3) Καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
4) Έλεγχο στις συντάξεις “μαιμού”
5) Αύξηση των εσόδων του δημοσίου από τις άδειες και την λειτουργία του ηλεκτρονικού τζόγου και των νέων τυχερών παιχνιδιών

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε κατά την διάρκεια της σύσκεψης έντονες επιφυλάξεις για την μείωση του κατώτερου μισθού υποστηρίζοντας ότι μειώσεις μισθών χωρίς πτώση των τιμών δεν οδηγεί σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Έγινε όμως και γενικότερη συζήτηση για την λειτουργία της κυβέρνησης και ο A.Σαμαράς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου είναι μία "μεταβατική κυβέρνηση και θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μεταβατική και να μην εκφεύγει του ειδικού σκοπού της που έχει συναποφασιστεί". Είπε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και έφερε το θέμα που προέκυψε πρόσφατα στην δικαιοσύνη με τους εισαγγελείς, καθώς επίσης το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις, τις κρίσεις στα σώματα ασφαλείας αλλά και τους διορισμούς γενικών διευθυντών". Θέμα ιδιαίτερο κρίσιμο για την δημόσια διοίκηση.

Ο Α.Σαμαράς διέψευσε κατηγορηματικά ότι δόθηκε γενική πολιτική εξουσιοδότηση στον Λ.Παπαδήμο για να διαπραγματευθεί κατά το δοκούν και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που είπε ο τραπεζίτης-πρωθυπουργός, κατά το "διάγγελμά" του.

Σχόλιο ιστολογίου: Η τακτική της εναπόθεσης των ευθυνών από τον έναν στον άλλο, δεν μπορεί να "πιάσει" πια. Είναι το ίδιο ένοχοι όλοι αυτοί που δεν έχουν την τόλμη να παραδώσουν στον Ελληνικό λαό την ευθύνη της απόφασης. Και μόνο το γεγονός πως συζητούν σε κλειστά γραφεία, χωρίς να ενημερώνονται οι πολίτες για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, τους κατατάσσει απέναντι από τους Έλληνες. Κρυφίως δημοκρατία δεν υπάρχει. Προσωπικές αποφάσεις δεν εκφράζουν τον Ελληνικό λαό. Ως εκ τούτου, η απόσταση μεταξύ πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης και του Ελληνικού λαού, είναι πλέον δεδομένη και καθημερινά αυξανόμενη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, για κανέναν από αυτούς. Αποφασίζουν (ή δέχονται εντολές;) ερήμην του λαού, για θέματα που ο λαός θα κληθεί να πληρώσει... Κανείς από αυτούς δεν θα βάλει το χέρι του στην τσέπη του, παρά μόνο για την περίπτωση που θα πληρώσει αεροπορικό εισιτήριο για την φυγή του από την Ελλάδα.http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...