Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Φοβούνται μη χάσουν τα έσοδα από την κερδοφόρα διαχείρηση του Ελληνικού χρέους!

Βροχή πέφτουν τα τελεσίγραφα από το Βερολίνο, που φοβάται μη χάσει τα έσοδα από την κερδοφόρα διαχείρηση του Ελληνικού χρέους. Κερδοφόρα για την οικονομία της Γερμανίας εννοείται!

Ετσι μετά την Μέρκελ, ακολούθησε ο "περίεργος" κ.Σόιμπλε και κατόπιν την σκυτάλη έλαβε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Δηλαδή, ιεραρχικά και με τη σειρά:

Καγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και υπουργός Εξωτερικών! Σειρα τώρα θα έχουν οι Γερμανοί βιομήχανοι καθώς και οι τραπεζίτες, για να συμπληρωθεί το ... καρέ!


Για την ιστορία, ο γερμανός ΥΠΕΞ μιλώντας ενώπιον της γερμανικής κάτω Βουλής είπε:

«Έχουμε την πρόθεση να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για την καταβολή της βοήθειας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει».

Σημείωσε επίσης, ότι η Γερμανία επιθυμεί τη διατήρηση ακέραιης της ευρωζώνης, αλλά τόνισε πως εξαρτάται από την Ελλάδα να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση.

«Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας. Θέλουμε να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί βοήθεια. Εάν η Ελλάδα απομακρυνθεί από τον συμπεφωνημένο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τότε η καταβολή των επόμενων δόσεων της βοήθειας δεν θα είναι δυνατή. Η αλληλεγγύη δεν είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Γκίντο Βέστερβέλε τάχθηκε, παράλληλα, κατά της επαναδιαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας. «Αποφασίσαμε το τέλος της πολιτικής της δημιουργίας χρέους... Οι συμφωνίες ανάμεσα στα κράτη δεν ακυρώνονται από τις νέες εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...