Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση χωρίς κοινωνική εξέγερση;


Μοναδικός δικαιολογητικός λόγος και σκοπός της ύπαρξης του Κράτους (ως λαϊκής οργανωτικής δομής) είναι η κοινωνία. Δηλαδή η εξασφάλιση της συνοχής της, της προστασίας της, της ανάπτυξή της, της εδραίωσης κοινωνικής δικαιοσύνης κ.λ.π. Αιτία λοιπόν της ύπαρξης του Κράτους είναι η προστασία και η εξυπηρέτηση της Κοινωνίας και όχι η εξαθλίωσή της. Κράτος που εξαθλιώνει την κοινωνία, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Το δε Πολίτευμα είναι η με νομικούς κανόνες συγκρότηση και άσκηση της κρατικής εξουσίας για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος.

Με βάση αυτές τις γενικά παραδεδεγμένες σκέψεις, είναι λογικό επόμενο ότι η κοινωνία έχει το προβάδισμα έναντι του κράτους και οι όποιες κοινωνικές αλλαγές, κοινωνικά προτάγματα και κοινωνικές ανάγκες, είναι φυσικό να επιφέρουν και ανάλογες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, δηλαδή
στους…. κανόνες και τους μηχανισμούς άσκησης της κρατικής εξουσίας, προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στη νέα κοινωνική πραγματικότητα, χωρίς να απαιτείται κοινωνική εξέγερση ή επανάσταση. Υπάρχει δηλαδή από τη φύση της μια σχέση νομοτελειακά μονοσήμαντη σε μεγάλο μέρος της.

Στην Ελλάδα όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εδώ όπως είναι γνωστό, η κρατική εξουσία έχει αυτονομηθεί πλήρως από την κοινωνία. Αυτοαναπαράγεται και ασκείται αυτοδύναμα, χωρίς η κοινωνία να μπορεί να παρέμβει πουθενά. Το πολιτικό σύστημα είναι κλειστό. Επομένως όση εξαθλίωση και αν υπάρξει και όσες κοινωνικές ανακατατάξεις και αν γίνουν, το πολιτικό σύστημα (πολιτικό προσωπικό, κανόνες λειτουργίας του, κρατικοί μηχανισμοί και διαπλεκόμενα κρατικοδίαιτα συμφέροντα) θα παραμένει αλώβητο και θα συνεχίσει να επιβαρύνει την ανίσχυρη και κατακερματισμένη κοινωνία, οχυρωμένο πίσω από ένα αντιδημοκρατικό Σύνταγμα που δεν δίνει δημοκρατικές διεξόδους κοινωνικής παρέμβασης…

Η κοινωνία πλέον, από την πλήρη ιδιώτευσή της (κατάσταση στην οποία ήταν μέχρι τώρα), προχωρεί σε μια κατάσταση περαιτέρω κατακερματισμού και ισοπέδωσης και ως εκ τούτου αναζήτησης προσωπικής επιβίωσης των ατόμων με κάθε μέσο. Κάποιος συνεκτικός κρίκος που θα μπορούσε να την συνενώσει, να την κάνει να αντιδράσει και να επιβάλει τη θέλησή της, δεν υπάρχει. Όσο και αν αγανακτεί και αν συγκεντρώνεται στις πλατείες, θα ανατρέπεται από τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες του πολιτικού συστήματος, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική συνέχεια. Πολλά μέλη της ήδη εγκαταλείπουν τον όποιο αγώνα, ακόμα και την ίδια τη ζωή τους.

Οι μόνες κοινωνικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν συνεκτικό κοινωνικό κρίκο και να βάλουν φρένο σ’ αυτό το κατοχικό καθεστώς είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Όμως οι ηγεσίες των τελευταίων έχουν εδώ και πολλά χρόνια μετακομίσει προς το μέρος των κομματικών οργανώσεων και έχουν πλήρως απορροφηθεί από το αυτόνομο πολιτικό σύστημα, εξυπηρετώντας το τελευταίο, προδίδοντας και εγκαταλείποντας την κοινωνία. Άλλωστε κανείς μας δεν βλέπει σήμερα κάποια σοβαρή συνδικαλιστική αντίδραση κατά του εξωκατευθυνόμενο από τους τοκογλύφους δανειστές κατοχικού πολιτικού καθεστώτος. Και τούτο γιατί οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι πλέον ιδιοκτησίες των κομμάτων.

Δεν μένει παρά τα μέλη της κοινωνίας να αντιληφθούν γρήγορα τι ακριβώς τους συμβαίνει και γιατί δεν μπορούν θεσμοθετημένα, ειρηνικά και δημοκρατικά να αντιδράσουν (όπως π.χ. θα έκαναν αν ίσχυε το απαγορευμένο στην Ελλάδα δημοψήφισμα με λαϊκή πρωτοβουλία). Η απόγνωση ίσως σύντομα να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, αλλά δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα και σε κάθε περίπτωση θα μας οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις. Πρέπει πρώτα (ταχύτητα όμως), να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι ο πραγματικός μας εχθρός και ποιο θα πρέπει να είναι το κοινωνικό μας όραμα, ώστε συντεταγμένα και χωρίς δυσκολία να το επιβάλουμε. .

Ένα δημοκρατικά οργανωμένο κράτος θα πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι η κοινωνία στην υπηρεσία του κατοχικού παρασιτικού κράτους, όπως είναι σήμερα. Αυτό θα γίνει μόνο όταν η κοινωνία θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Όμως για να πραγματοποιηθεί αυτό απαιτείται πρώτα να αλλάξει το ισχύον Σύνταγμα που έχει θέσει την κοινωνία στο περιθώριο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, άρχισαν ήδη να δραστηριοποιούνται αρκετές κοινωνικές πρωτοβουλίες, μακριά από κόμματα και συνδικάτα. Επιλέξτε μια και δραστηριοποιηθείτε.

Σύντομα θα βρεθούμε όλοι μαζί.

15 σχόλια :

  1. ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΜΕ. ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ. ΨΑΧΝΩ ΚΑΤΙ-ΚΑΠΟΙΟΝ-ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε,
    Έχεις δίκιο, δεν υπάρχει χρόνος, τα γεγονότα τρέχουν και πολλές είναι οι απόψεις για την αντιμετώπιση τους, όπως και οι κίνδυνοι...
    Αν σου είναι εύκολο και δεν είναι μεγάλος κόπος θα σε παρακαλούσα να μας δώσεις το λινκ της πρότασης του Πατριωτικού Μετώπου, να την διαβάσουμε.
    Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει τις απόψεις τους αλλά δεν σου κρύβω ότι διατηρούμε πολλή επιφυλακτική στάση με κάθε είδους οργάνωση ή κίνημα που έχει προκύψει όλο αυτό το διάστημα. Υπάρχουν άλλωστε τρανταχτά παραδείγματα ομάδων και κυρίως μεμονωμένες περιπτώσεις "Ελλήνων Πατριωτών" οι οποίοι αποδείχθηκαν στυγνοί Ελλαδέμποροι, φιλόδοξοι, χυδαίοι Πατριδοκάπηλοι, οι οποίοι έχουν ξεπουλήσει προ πολλού την Πατρίδα μας. Θέλει πολλή προσοχή κάθε συμμετοχή μας σε ομάδες και κυρίως σε διαδηλώσεις. Είμαστε σε πόλεμο και ο Έλληνας όταν δράσει θα πρέπει να ενεργήσει με στρατηγική και κινήσεις ακριβείας. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ (pamet.gr).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα αγαπητέ Ανώνυμε,
    Κατά καιρούς έχουμε ρίξει ματιές στην ιστοσελίδα του Πατριωτικού Μετώπου και με αφορμή την πρόταση σου την ξαναεπισκεφθήκαμε, ξαναείδαμε τις θέσεις του και το προσκλητήριο του. Σε γενικές γραμμές οι θέσεις τους εκφράζουν τον μέσω Έλληνα πολίτη που είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, δεν είδαμε όμως πουθενά να αναφέρονται στην μάστιγα της λαθρομετανάστευσης ούτε καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της. Αν θεωρούν αυτό το ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας τότε εμμέσως πλην σαφώς υποθάλπτουν τους λαθρομετανάστες και στηρίζουν τα συμφέροντα όσων τους διακινούν και τους ωθούν στην χώρα μας.
    Στην επερχόμενη Κοινωνική Εξέγερση στην οποία πολύ σύντομα θα οδηγηθεί ο Ελληνικός λαός, και στην αναρχία που θα επακολουθήσει, οι επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό εξ' αιτίας της πτώχευση της χώρας μας θα φαντάζει ως απλό επεισόδιο συγκριτικά με τις αναταράξεις που θα προκαλέσουν οι λαθρομετανάστες.
    Πριν στηρίξει ή ενταχθεί κανείς σε οποιαδήποτε ομάδα, πρέπει να την παρακολουθήσει και να την εξετάσει εξονυχιστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ.ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ-ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ-ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΕΔΩ.ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤ/ΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ. ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ (ΜΚΟ) ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ pamet.gr ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΟΛΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα αγαπητέ Ανώνυμε,
    κατά την τελευταία επίσκεψή μου στην ιστοσελίδα του Πατριωτικού Μετώπου, όταν έριξα μία ματιά στις θέσεις του, παρατήρησα μία αναφορά στους μετανάστες που δεν με κάλυψε και εκ των υστέρων είδα την ανάρτηση για το Δουβλίνο ΙΙ.
    Ο Τσίπρας προεκλογικά δήλωσε ότι θα πρέπει να νομιμοποιηθούν οι Λαθρομετανάστες, να τους δοθούν ταξειδιωτικά έγγραφα και να τους αφήσουμε να φύγουν σε όποια χώρα θέλουν. Τι σημαίνει όμως "νομιμοποιώ εκατομμύρια Λαθρομετανάστες" φίλε μου;
    Και ποια η σχέση του Τσίπρα με το ΠΑ.Μ;
    Πες μου την άποψη σου αν θέλεις.
    Σε Ευχαριστώ κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΜΑΝΑΤΙ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΕΚΑΤ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΑΣΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑ.Μ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.ΑΠΛΑ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα φίλε Ανώνυμε,λίγο καθυστερημένα...
    Σε ρώτησα τι σχέση έχει ο Τσίπρας με το ΠΑ.Μ. απλά διότι αναφέρθηκες σε αυτόν. Αν και σε αυτόν τον κόσμο τίποτα δεν αποκλείεται...
    Επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου. Πιστεύω ότι το θέμα της Λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται με μία απλή καταγγελία του Δουβλίνο ΙΙ, αλλά ούτε με τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουν ακουστεί. Οι Λαθρομετανάστες απαριθμούν πλέον εκατομμύρια και σε λίγο καιρό με την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και τον πόλεμο που σε λίγο θα ξεσπάσει η εισροή τους θα είναι αδύνατον να ελεγχθεί. Εκτός αυτού, ξέρεις πολύ καλά ότι τα.... ναύλα τους, είναι πληρωμένα μέχρι την Ελλάδα...Δεν έχουν πληρώσει, αν έχουν πληρώσει, υπηρεσίες door to door(να χρησιμοποιήσω ορολογία των Διεθνών Μεταφορών) που σημαίνει ότι δεν διαθέτουν τα χρήματα για τα ναύλα τους για άλλη χώρα... Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι η οικονομική κρίση είναι και Ευρωπαϊκή και καμία Ευρωπαϊκή χώρα, παρ'όλες τις πολυπολιτισμικές της καμπάνιες, δεν θέλει τους μετανάστες αλλά και δεν μπορεί να τους απασχολήσει και να τους συντηρήσει. Εάν ήμουν πρωθυπουργός της Ελλάδος θα έλεγα στους Ευρωπαίους: Περιφράξτε μου τα σύνορα, στηρίξτε με στην θέσπιση της ΑΟΖ διότι τόσο τα σύνορα όσο και η Αοζ μας είναι και Ευρωπαϊκα, ελάτε να λύσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης διότι το πρόβλημα έχει αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη, με αντάλλαγμα ένα δίκαιο ποσοστό στην εκμετάλλευση του Ορυκτού Πλούτου της Ελλάδος. Αυτό σημαίνει βέβαια να έχεις πρωθυπουργό με κότσια και όχι όλους αυτούς που άνοιξαν τα σύνορα, υπέθαλψαν τους Λαθρομετανάστες και χάρισαν τον πλούτο μας.
    Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου, αφού για το ΠΑ.Μ ξεκίνησε η συζήτηση μας για να με εντυπωσιάσει κάποιος φορέας θα πρέπει οι θέσεις του να είναι του τύπου " Οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται, κόβονται" για να μη φθάσουμε στο σημείο να ναρκοθετήσουμε τα σύνορα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ όταν αναφέρομαι σε δίκαιο ποσοστό επί του Ορυκτού πλούτου, εννοώ συνεργασία με Ευρωπαϊκες εταιρίες για την εξόρυξη του, ευνοϊκές τιμές για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα πολλά που επί του παρόντος δεν χρειάζεται να αναλύσουμε....

      Διαγραφή
  9. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ . ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΦΤΑΕΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΗ ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΦΟΒΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ? ΩΡΑΙΑ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣ.Η FRONTEX ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΑΜΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΠΙΣΗΣ.ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΝΤΩ ΠΩΣ ΟΧΙ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου και σένα!
    Υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, εδώ όμως δεν μπορούμε να τις αναλύσουμε...
    Ναι, συμφωνώ μαζί σου, και καταλαβαίνω φυσικά τι θα γίνει, και ένας από τους λόγους που δεν θέλω να γίνει εξέγερση τώρα διότι εδώ δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε απλώς μετανάστες αλλά το ΙΣΛΑΜ, όχι ως θρησκεία αλλά ως καθεστώς. Δηλαδή σε λίγο καιρό θα βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν εμφύλιο στον οποίο θα οδηγήσουν τον Ελληνικό λαό με απώτερο σκοπό να δράσουν οι ισλαμιστές, uckάδφες,και όλες οι μαφίες που έχουν μαζευτεί σε αυτόν τον τόπο. Κι επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος να τα ανατρέψει όλα αυτά, ας βάλει ο Θεός το χέρι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΚΕΠΤΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΛΑΨΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διόρθωση: uckάδφες= uckάδες

    Δυστυχώς έτσι θα καταλήξουμε, ή αυτοί, ή εμείς...
    Ένα μέρος των Ελλήνων έτσι σκέπτεται πιστεύω κι εγώ αλλά είναι λίγοι. Είναι αυτοί που έχουν αίμα Ελληνικό και δίνουν σώμα και ψυχή για την Πατρίδα, αυτοί είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για το Έθνος, την Οικογένεια και τους Αδύναμους. Νιώθω υπερηφάνεια γι αυτούς τους Έλληνες και θα έδινα την ζωή μου να μην χαθεί στάλα αίμα τέτοιων ΑΝΔΡΩΝ!
    Οι πλειοψηφία όμως φίλε μου;
    Ας μην προβώ σε χαρακτηρισμούς...την δεδομένη στιγμή θα φύγουν πολλοί από αυτούς και άλλοι με την ουρά στα σκέλια θα κρυφτούν.
    Δες τους νέους, που θα έπρεπε να έχουν ξεσηκώσει τον πλανήτη με την αδικία που διαπράττεται εις βάρος τους. Τίποτα!
    Τους αφαίρεσαν ένα αξιοπρεπές μέλλον, τους εξαθλίωσαν, τους αφαίρεσαν το δικαίωμα να ονειρεύονται, και τι κάνουν;
    ξυπνούν στις δύο το μεσημέρι, ύστερα ίντερνετ, καφετερία και κυβερνοφλέρτ!
    Τα αγόρια όταν καλούνται να υπηρετήσουν στον στρατό, κλαίνε, αρρωσταίνουν, παθαίνουν ψυχολογικά προβλήματα, την στιγμή που υπάρχει πλέον μόνο μία υποτυπώδης εκπαίδευση.
    Να στρώνουν κρεβάτια τους μαθαίνουν και το κακό είναι ότι το προτιμούν αντί για ασκήσεις.
    -Ήμουν στημένος στην ουρά ώρες, μες στον ήλιο, επιτρέπεται;
    μου είπε ένας 20χρονος, όταν πήγε να καταταχθεί στον στρατό και περίμενε για να καταχωρήσουν τα στοιχεία του.
    -Να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω! του είπα...
    Άσε που πολλοί επιδιώκουν να τους βγάλουν Ι5 για να γλυτώσουν την στρατιωτική θητεία, παλιά αυτό ήταν ντροπή...
    Αυτή είναι η νέα γενιά και το μέλλον της Πατρίδας... χωρίς μέλλον!
    Είμαι πολύ απογοητευμένη με τους νεοέλληνες, πάρα πολύ...
    Και πάλι εύχομαι ο Θεός να βάλει το χέρι του, να δίνει δύναμη και σωφροσύνη στους άξιους Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΛΥΠΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑΡΘΟΥΝ.ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα,
    Ας ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα, χωρίς να επαναπαυόμαστε, ας μην χάνουμε την ελπίδα, ας προσπαθούμε να σκεπτόμαστε θετικά.
    Όλα για κάποιο σκοπό γίνονται και ίσως να εγκυμονούν κάτι όμορφο...

    Χάρηκα για την συνομιλία Σταύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...