Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ» Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.


Ε.Υ.Π.: ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Μεταξύ του 2004 και του 2010 δημιουργήθηκαν στα Σκόπια ελληνικά κατασκοπευτικά δίκτυα, για να προδοθούν και να εξαρθρωθούν επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου με αιματηρό τρόπο, όταν προδόθηκε η ύπαρξή τους από εσωτερική πληροφόρηση της ΕΥΠ.

   Μελετήστε  και  τα  άρθρα:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΓΕ ΤΟ 2008 ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

 ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ – ΤΑ ΖΩΑ - ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ; ΕΛΛΑΔΑ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΤΗΣ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ: «ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA». Ο ΚΑΨΕΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA; Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.



Η αιματηρή διάλυση των δικτύων της ΕΥΠ στα Σκόπια - Πώς προετοιμάστηκε η παράδοση της Μακεδονίας. (Από το Pronews)

Το 2004 η νέα ηγεσία της ΕΥΠ αποφάσισε να ρίξει το βάρος της στο τομέα των Σκοπίων, ειδικά μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του κράτους των Σκοπίων ως «Μακεδονία».
Ως ιδανική κάλυψη θεωρήθηκε μία αλυσίδα ελληνικής ιδιοκτησίας ιδιωτικών κολεγίων. Προσεγγίστηκε ο επιχειρηματίας, ένας 42χρονος Έλληνας, ο Σ.Κ. και του προτάθηκε να εργαστεί για λογαριασμό της πατρίδας του.
Αυτός δεν το σκέφθηκε ούτε λεπτό και αποδέχθηκε την πρόταση (στο τέλος έφτασε να «επιδοτεί» και Έλληνες πράκτορες που δεν μπορούσαν να λάβουν χρήματα με άλλο τρόπο σε διάφορες περιοχές των Βαλκανίων)!
Τα κολέγια απλώθηκαν σε όλα τα Βαλκάνια, κλείνοντας συμβόλαια με τις κυβερνήσεις και οι διδάσκοντες (ακόμα και μέλη της ΕΥΠ!), προσέγγιζαν τους αξιωματούχους-στόχους, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες, άκρως αξιοποιήσιμες από την υπηρεσία.
Υπήρξε έδρα στο αλβανόφωνο Κουμάνοβο, βάση του UCK στις συγκρούσεις στα Σκόπια μέχρι το 2001.
             
 

Ο Σ.Κ. με το τότε στέλεχος της ΕΥΠ, διευθυντή του τομέα συλλογής πληροφοριών εξωτερικού Κώστα Αγγελάκη (με την πλάτη γυρισμένη).

Δημιουργήθηκαν οικήματα ασφαλείας σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, ακόμα και μέσα στην Τουρκία, προκειμένου να καταφεύγουν οι πράκτορες που κινδύνευαν με σύλληψη.
Πράκτορες της ΕΥΠ, ως καθηγητές του εν λόγω κολεγίου, έκαναν μαθήματα (!) διαχείρισης κρίσεων στην τουρκική αστυνομία και αποκόμιζαν πολύτιμες πληροφορίες μέσω της ανάπτυξης φιλικών και κοινωνικών σχέσεων με τους Τούρκους αξιωματούχους.
Μία χαρακτηριστική επιτυχία ήταν ο εντοπισμός ενός καινούριου σκοπιανού στρατοπέδου ειδικών δυνάμεων στην λίμνη Οχρίδα, όπου η παρακολούθηση κατέδειξε ότι εκπαιδεύονταν από Τούρκους εκπαιδευτές σε τακτικές διείσδυσης στα ενεργειακά πεδία της  Δ. Μακεδονίας, όπου πηγάζει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας!
Βασικό στέλεχος στο συγκεκριμένο δίκτυο πέρα από τον Έλληνα «ιδρυτή» ήταν ο 40χρονος Σκοπιανός Γιάνεσε Γκρούεφσκι (απλή συνωνυμία με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, ενώ υπάρχει πληροφορία πως ήταν μακρινός συγγενής του).
Σχεδόν τίποτα δεν συνέβαινε σε κυβερνητικό επίπεδο στα Σκόπια από το 2005 μέχρι το 2010 που να μην εντοπιζόταν από το ελληνικό δίκτυο, το οποίο είχε βάλει «στο κόλπο», ακόμα και ανώτατους αξιωματικούς της τουρκικής Αστυνομίας!
Στις αρχές του 2010, προτείνεται στη νέα διοίκηση της ΕΥΠ να επιδοτηθούν laptop παγιδευμένα που θα μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο, ότι γραφόταν, η εικόνα και τα δακτυλικά αποτυπώματα των χρηστών του, προκειμένου να μοιραστούν από το δίκτυο των κολεγίων σε εκατοντάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους στα Βαλκάνια και την Τουρκία!
Κόστος λιγότερο από 50.000 ευρώ. Το σχέδιο απορρίπτεται!

Και τότε, τον Μάϊο του 2010, μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια ήρθε η καταστροφή: Διαρροή της ύπαρξης του δικτύου.
 
Ακριβώς οκτώ μήνες μετά την αλλαγή στην κυβέρνηση και την έλευση του Γ.Α.Παπανδρέου στην εξουσία, μια μαζική διαρροή στον ελληνικό Τύπο, από άγνωστους πληροφοριοδότες, της ύπαρξής και της οργάνωσής του!

Ο επιχειρηματίας Σ.Κ. ειδοποιήθηκε να απομακρυνθεί λίγες ώρες αφ’ότου διαπιστώθηκε από τους χειριστές του δικτύου ότι υπήρχε διαρροή.
Το βράδυ της 28ης Μαΐου 2010 έλαβε εντολή να εξαφανιστεί μέσω ασφαλούς δρομολογίου!
Λεπτομέρεια: Την επόμενη ημέρα είχε ραντεβού με κορυφαία στελέχη των Κοσοβάρων.
Τυχαίο;
Ο συνεργάτης του, ο Γιάνεσε Γκρούεφσκι δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Δεν κατέστη δυνατόν να ειδοποιηθεί.
Συνελήφθη από την σκοπιανή μυστική υπηρεσία. Δολοφονήθηκε το 2012 μέσα στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.
Δίπλα στο πτώμα του Γκρούεφσκι βρέθηκε ένα πιστόλι. Είχε πυροβοληθεί στην καρδιά.
Το δίκτυο διαλύθηκε. Ο Σ.Κ. καταστράφηκε επιχειρηματικά.
Η ζημιά για την εθνική ασφάλεια, τεράστια. Το δεύτερο μεγάλο δίκτυο που εξαρθρώθηκε με αιματηρό τρόπο μέσα σε οκτώ μήνες από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης ΓΑΠ, μετά το αντίστοιχο τουρκικό...

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Υ.Γ.
Η εξάρθρωση του σημαντικότερου δικτύου κατασκοπείας της ΕΥΠ στη Τουρκία και η εξόντωση των πρακτόρων της.   (Από το Pronews)

Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, με προεξάρχουσα τον μεγαλύτερο οργανισμό μεταξύ αυτών, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (και ουσιαστικά τον μόνο οργανισμό πληροφοριών της χώρας μέχρι την εμφάνιση της Διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ), υπέστησαν στα τέλη της περασμένης δεκαετίας και στις αρχές αυτής που διανύουμε - «συμπτωματικά» ταυτόχρονα με την έλευση στην εξουσία της κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου -μια σειρά κτυπημάτων που οδήγησαν στην εξάρθρωση βασικών δικτύων πληροφοριών στη Τουρκία και σε βαλκανικές χώρες.
Μια εξάρθρωση που συνοδεύθηκε από την δολοφονία δύο ανθρώπων οι οποίοι εργάζονταν για τα ελληνικά συμφέροντα, ενώ καταστράφηκαν ύψιστης αξίας δίκτυα συλλογής πληροφοριών.
Η ζημιά επεκτάθηκε ακόμα και στο εσωτερικό της χώρας: Καταστράφηκε το πιο σημαντικό πρόγραμμα της ΕΥΠ που προέβλεπε παρακολούθηση συνοριακών διαβάσεων το οποίο βέβαια, όπως θα δούμε δεν αφορούσε ακριβώς μόνο την διακίνηση στα σύνορα: Είχε την δυνατότητα παρακολούθησης μέχρι 100 χλμ. στο εσωτερικό της Τουρκίας του συνόλου των κινήσεων στην γείτονα χώρα και στις όμορες βαλκανικές.
Την ίδια περίοδο (τέλη 2009-2010) διέρρευσε ακόμα και η ύπαρξη «οικημάτων ασφαλείας» της Υπηρεσίας εντός της Αθήνας... Και αυτό, προφανώς, συμπτωματικό!

Μέσα σε ένα χρόνο (από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τα τέλη του 2010) διαλύθηκε ολόκληρος ο ιστός της ΕΥΠ που είχε στηθεί σε Τουρκία και Σκόπια από την υπηρεσία με την στήριξη των διοικητών της ειδικά του πρέσβη Ι.Κοραντή, αλλά και το νυν υπουργού αναπληρωτή αρμόδιου για θέματα διαφθοράς Δ.Παπαγγελόπουλου από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Και όλα αυτά ξεκίνησαν-επίσης κατά «σύμπτωση»-ακριβώς τρεις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ.Α.Παπανδρέου και την τοποθέτηση νέας ηγεσίας στην ΕΥΠ, υπό τον απόλυτο και στενό έλεγχο του τότε πρωθυπουργού.
Στις ζημιές να περιλάβουμε την στέρηση που υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις από πολύτιμες πληροφορίες που επηρέασαν σαφώς το επίπεδο ετοιμότητά τους.
Σήμερα, μετά από εσωτερικές ανακρίσεις, αλλά και καταθέσεις είναι κάτι παραπάνω από σαφές και διακριβωμένο ότι η δραστηριότητα ήταν έργο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ).
Η σχετική κατάθεση της υπαλλήλου της ΕΥΠ Ευγενίας Λεβογιάννη στον 3ο Τακτικό Ανακριτή Δ.Φούκα στις 27 Δεκεμβρίου 2013 είναι άκρως αποκαλυπτική:
«Θεωρώ ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία της Υπηρεσίας την εποχή εκείνη (σ.σ.: Γ.Α.Παπανδρέου πρωθυπουργός και Κ.Μπίκας, διευθυντής) ανέλαβε, µε τον ερχομό της, να «εκτελέσει» ένα συγκεκριμένο «συμβόλαιο» διάλυσης του επιχειρησιακού ιστού της Υπηρεσίας. Ανέλαβε να φέρει εις πέρας µία συγκεκριμένη αποστολή, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Την διάλυση, µε κάθε δυνατό τρόπο και µε κάθε θεμιτό και αθέμιτο µέσο, µε οποιοδήποτε κόστος και µε συνοπτικές διαδικασίες του επιχειρησιακού ιστού της Υπηρεσίας και τη διάλυση των δικτύων της εντός κι εκτός Ελλάδος. Το γιατί ρωτήστε τους εμπνευστές του σχεδίου αυτού. Την τότε δηλαδή Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ε.Υ.Π».
Σε μία ευνομούμενη χώρα, μία τέτοια κατάθεση από κορυφαίο επιχειρησιακό στέλεχος της υπηρεσίας θα αρκούσε για να πάνε κάποιοι στην φυλακή ή τουλάχιστον να «ξηλωθούν» από τα πόστα τους, αλλά μάταια.
Η υπόθεση λόγω «υπερ-ευαίσθητων» και «υπερ-απόρρητων» πληροφοριών που άπτοντα τα εθνικά συμφέροντα» «θάφτηκε». Θάφτηκε μαζί με τους νεκρούς πράκτορες της ΕΥΠ.
Ας δούμε πώς εξαρθρώθηκε με ελληνική βοήθεια το ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά δίκτυα κατασκοπείας στη Τουρκία επί Γ.Α.Παπανδρέου: Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ένας Τούρκος, με καταγωγή από την Κω, στρατολογήθηκε από την ΕΥΠ για να παραδίδει πληροφορίες για την κίνηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων που εισέρχονται στο λιμάνι του Μπόντρουμ (βασικά πλοία της Ακτοφυλακής), αλλά και στο Ακσάζ, κάπου 50 χλμ. νοτιότερα από το Μποντρούμ όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους ναυστάθμους του τουρκικού Ναυτικού.
Οι υπηρεσίες που προσέφερε ο «Ιπποκράτης» (αυτό ήταν το κωδικό όνομα του Τούρκου πράκτορα λόγω καταγωγής και γειτνίασής του με την Κω) ήταν ανεκτίμητης αξίας, αφού σε πραγματικό χρόνο μετέδιδε πληροφορίες για την κίνηση ολόκληρου του τουρκικού Στόλου στο νότιο Αιγαίο και κυρίως για τις κινήσεις των τουρκικών υποβρυχίων.
Αλλά ήταν ανεκτίμητος και για έναν άλλο λόγο: Είχε αφοσιωθεί τόσο πολύ σε αυτό που έκανε («Το όνομά μου είναι τούρκικο, εγώ αισθάνομαι Έλληνας» έλεγε στον Ελληνα χειριστή του) που στρατολόγησε στην επιχείρηση και τον ανιψιό του, κι ένα φίλο του ανιψιού του στην περιοχή της Σμύρνης, με αποτέλεσμα πλέον οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν πλήρη εικόνα όχι μόνο του δεύτερου μεγάλου τουρκικού ναυστάθμου στο Αιγαίο, που βρίσκεται στην Σμύρνη, αλλά και τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων πεζοναυτών που εδρεύουν στην περιοχή.
Ο Νουρί Χαφίζ, ο ανιψιός του Αχμέτ Χαφίζ και ο άνθρωπος της Σμύρνης, ο Ισμέτ Σεν, είναι τα κεντρικά πρόσωπα του δράματος.
Το ενδιαφέρον όμως είναι το πώς εξαρθρώθηκε το δίκτυο: Ο Ισμέτ Σεν μετέδωσε τον Ιούλιο του 2009 ότι εντόπισε μια περίεργη κινητοποίηση στο στρατόπεδο της Φώκαιας που συνοδευόταν από άλλες εξελίξεις, οι οποίες συνολικά καταδείκνυαν ότι η Αγκυρα ετοίμαζε ενέργεια στο Αιγαίο.
Μετά από την ενημέρωση στην ΕΥΠ του Ισμέτ Σεν, έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις και αποφεύχθηκαν εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις, πολύ χειρότερες από αυτές των Ιμίων.
Εκείνη η διαρροή κινητοποίησε την τουρκική ΜΙΤ στο να αναζητήσει την προέλευση των πληροφοριών.
Και κάπου εκεί αρχίζουν «τα περίεργα» μετά την κυβερνητική αλλαγή στην Αθήνα και την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ: Η ΕΥΠ, με εντολή της διοίκησης άλλαξε τον πράκτορα-σύνδεσμο µε το τουρκικό δίκτυο που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε δημιουργήσει ένα άψογο επικοινωνιακό δίκτυο µέσω του οποίου γινόταν µε προσωπική επαφή η ενημέρωση του Έλληνα πράκτορα και η πληρωμή του δικτύου με μεταφορά μετρητών χρημάτων «χέρι με χέρι».
Ο αντικαταστάτης του, όμως, κατ’ εντολήν της νέας τότε ηγεσίας της ΕΥΠ αποφάσισε να πραγματοποιεί τις πληρωµές µε... έµβασµα (!) µέσω γνωστής διεθνούς εταιρείας μεταφοράς χρημάτων (Western Union)!
Καλύτερα να τον κατέδιδαν οι ίδιοι στους Τούρκους. Δεν θα υπήρχαν αποδείξεις...
Γιατί με την κίνηση αυτή δόθηκε «στο πιάτο» στις τουρκικές υπηρεσίες ολόκληρο το δίκτυο: Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η ΜΙΤ εντόπισε την συναλλαγή και ακολούθησε η σύλληψη και η εξάρθρωση του πολύτιμου και παλαιότερου ελληνικού δικτύου πληροφοριών στη Τουρκία.
Πόσο πολύτιμου; Διαβάστε και θα καταλάβετε: Τον Νουρί Χαφίζ με τον κωδικό «Ιπποκράτης», τον προσέγγισαν για πρώτη φορά από την ΕΥΠ το 1986. Άρχισε να δίνει πληροφορίες με 300 δολάρια τον μήνα και συνέχισε με 700 ευρώ. Στη συνέχεια ενέπλεξε και τον ανιψιό του Αχμέτ. Ήταν γνωστός ως «Σωκράτης».
Συμφώνησε να μεταβεί στην Τουρκία για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας έναντι 1.500-2.000 ευρώ μηνιαίως.
Ο Nuri Η. γεννήθηκε το 1944 στην Κω ως τουρκικής καταγωγής Έλληνας πολίτης και ήταν ο δεύτερος από τα 4 αδέρφια του. Όταν έπρεπε να παρουσιαστεί για τη θητεία του το 1962, εστάλη από τον πατέρα του στην Τουρκία. Πήρε την τουρκική υπηκοότητα και έμεινε κοντά στους συγγενείς του στη Σμύρνη.
Το 1966 παντρεύτηκε στο Μίλας. Από την πρώτη σύζυγό του χώρισε μετά από 20 χρόνια και συζούσε με μία άλλη νεότερή του.
Στο κινητό τηλέφωνο του Nuri που κατασχέθηκε, μετά την εξέταση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι αυτός που έχει καταγραφεί στο τηλέφωνο του με το όνομα «Οσμάν» ήταν ο Δ/ντης της ΕΥΠ στην Κω.
Αυτός τον οποίο έχει καταγράψει στο τηλέφωνό του ο Nuri με το όνομα «Ομέρ» είναι γραφέας που ασκεί καθήκοντα στην ίδια υπηρεσία και λέγεται επίσης «Δημήτρης».
Αυτός που έχει καταγράψει στο τηλέφωνό του ως «Καλύμνιαλι» είναι ο πράκτορας της ΕΥΠ, «Γιώργος». Ο Nuri ομολόγησε πως εκτός από τους παραπάνω είχε επαφή με τους Έλληνες πράκτορες «Παύλο» και «Στέφανο».
Ο Nuri έδωσε πληροφορίες κατά την κρίση των Ιμίων μεταξύ 1995-1996 και για την μετάβαση του Ερντογάν στο Τοργκούτρεις το 2003 για τα εγκαίνια της εκεί μαρίνας.
Αποκαλύφθηκε πως ο Nuri είχε γνωστοποιήσει στους πράκτορες της ΕΥΠ ακόμα και τις διακοπές του Ερντογάν με τη σύζυγό του σε ξενοδοχείο της Αλικαρνασσού.
O Nuri για πρώτη φορά το 1986 ήρθε σε επαφή με την ΕΥΠ, μέσω της κόρης ενός φίλου. Στην κατάθεσή του στις τουρκικές αρχές, η οποία εν συνεχεία περιήλθε στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών παραδέχθηκε ότι: «Μέχρι την ημερομηνία που με συλλάβανε, ανέφερα στην ΕΥΠ τα σημεία που κινούνταν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, την κινητικότητα τους, τις ασκήσεις που έκαναν, τις στρατιωτικές πληροφορίες και τα έγγραφα που είχαν σημασία για την ΕΥΠ.
Αυτά τα ανέφερα με τηλέφωνα που άλλαζα κατά καιρούς ή ο ίδιος προσωπικά. Στην δουλειά ξεκίνησα με 300 δολάρια και συνέχισα με 700 ευρώ. Τα χρήματα τα έπαιρνα τακτικά χέρι με χέρι.
Το πρώτο καθήκον μου ανατέθηκε από τον υπηρετούντα στην ΚΥΠ, Γιώργο. Ήταν σε εξέλιξη η κρίση των Ιμίων το 1995-1996.
Με ρώτησε για την κίνηση των αεροσκαφών και των πλοίων των ΤΕΔ και των πλοίων της ακτοφυλακής στα Ιμια, για το πότε έρχονται και πότε φεύγουν και από ποιες μονάδες προέρχονται. Εγώ εκτέλεσα το καθήκον που μου ανατέθηκε.
Μετέφερα στους πράκτορες της ΕΥΠ και τις πληροφορίες αναφορικά με τα δύο προγράμματα – περιοδείας του Ερντογάν στην Αλικαρνασσό και στα περίχωρα.
Το πρόσωπο με το οποίο ήρθα σε επαφή για το θέμα αυτό ήταν ο Δ/ντης Δημήτρης. Ο Δημήτρης έμαθε για τη μετάβαση του Ερντογάν και της συζύγου του στο Τοργκούτρεις για την μαρίνα Ντογούς. Μου ζήτησε να επιβεβαιώσω την πληροφορία και εγώ την επιβεβαίωσα και του είπα ότι ο Ερντογάν ήρθε στην περιοχή.
Επίσης άλλη φορά ο Ερντογάν και η σύζυγός του είχαν έρθει πάλι στο ξενοδοχείο R_xos της Αλικαρνασσού και τον ενημέρωσα.
Ένα άλλο στέλεχος της ΕΥΠ με το οποίο είχα επαφή σχετικά με τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης των ΤΕΔ στο Ιμσικ της Αλικαρνασσού ήταν ο Στέφανος. Μου ζήτησε πληροφορίες για το κέντρο εκπαίδευσης.
Έδωσα στον ανιψιό μου Ahmet μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και εκείνος μου έφερε τις φωτογραφίες που τράβηξε περασμένες στη μνήμη. Τότε πήγα στην Κω και τις έδωσα στο Δημήτρη.
Τις εμφάνισε στον υπολογιστή και υπολόγισε το μήκος της στρατιωτικής περιοχής. Επειδή γνώριζα την περιοχή από παλιά του έδωσα τις πληροφορίες.
Μετέφερα επίσης πληροφορίες και σχετικά με την άσκηση «Ντογκάνμπεϊ» στην περιοχή Αιγαίου».
Εύκολα γίνεται αντιληπτό το εύρος της ζημιάς που υπέστη η ελληνική πλευρά με την εξάρθρωση του συγκεκριμένου δικτύου πληροφοριών.
Ο Νουρί Χαφίζ, δολοφονήθηκε μέσα στις τουρκικές φυλακές. Ο ανιψιός του και ο τρίτος πράκτορας, αγνοούνται...


15 σχόλια :

  1. Ο «φασίστας» Τσιτσιπάς, ένας σπουδαίος τενίστας. Ένας σπουδαίος αθλητής. Ένας σπουδαίος Έλληνας.

    Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προχθές, με το που τελείωσε ο τελευταίος του νικηφόρος αγώνας στο αυστραλιανό Open, ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία του με φόντο τις ελληνικές σημαίες. Και έγραψε: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»
    Δεν θα αργήσει να εισπράξει από τον Τσίπρα.. «Ουστ, ρε φασίστα Τσιτσιπά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ». ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ», Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ.
    Ο στρατηγός Αϋφαντής καλεί τους διαδηλωτές να καταλάβουν το κοινοβούλιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ: «Μέχρι την Τρίτη θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών στην Αθήνα» λένε οι Σκοπιανοί.

    Όπως αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα τεθεί σε ψηφοφορία στην "ελληνική" Βουλή η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, θα έχει θετική κατάληξη για την κυβέρνηση του Τσίπρα καθώς και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί θεωρούν ότι διαθέτει τους 151 βουλευτές για να την περάσει.
    Σε ότι αφορά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με μόλις 151 βουλευτές, το άρθρο 28 παρ.2 του «ελληνικού» συντάγματος αναφέρει: «για ψήφιση νόμου που κυρώνει συνθήκες ή συμφωνίες με άλλα κράτη ή όργανα διεθνών οργανισμών απαιτείται πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών»
    Δηλαδή μιλάμε για 180 βουλευτές και δεν είναι τυχαίο ότι στα άλλα κράτη ακριβώς αυτό γίνεται. Στα Σκόπια οι συνταγματικές αλλαγές πέρασαν με πλειοψηφία 2/3, δηλαδή με 80 βουλευτές!
    Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα γιατί δεν έχουν αντιδράσει επ' αυτού τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ο προϊστάμενος των μασονικών στοών Προκόπης Παυλόπουλος και επιτρέπουν την ερμηνεία του Συντάγματος κατά το δοκούν.
    Εάν η Συμφωνία δεν εγκριθεί από το ΣΑ του ΟΗΕ τότε θα αποτελεί απλώς διμερή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το πως θα αποκαλούνται μεταξύ τους και όλες οι υπόλοιπες χώρες δεν θα είναι υποχρεωμένες να αποκαλούν τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία» παρά μόνο όπως τα αποκαλούσαν πριν δηλαδή «Μακεδονία»!
    Αυτό είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης Τσίπρα.
    Επίσης στο Άρθρο 6 της συμφωνίας των Πρεσπών προβλέπεται ότι το ελληνικό κράτος θα ασκεί διώξεις σε όσα άτομα ή συλλόγους διοργανώνουν διαλέξεις ή συζητήσεις ή διαδηλώσεις για τη Μακεδονία, επειδή αυτό θα θεωρείται ως υποκίνηση μίσους και αδιαλλαξίας έναντι των γειτόνων! Συγκεκριμένα το άρθρο λέει ότι το κράτος οφείλει "να αποθαρρύνει και να εμποδίζει" τέτοιες εκδηλώσεις. Δηλαδή όποιος φωνάζει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μετά την ψήφιση της προδοσίας των Πρεσπών θα κινδυνεύει να καταλήξει και στη φυλακή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΡΓΑΚΟΣ: «Θα αποχωρήσω από τον μάταιο τούτο κόσμο και δεν θα ζήσω την προδοσία της Μακεδονίας».

    Ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντης Καργάκος που πρόσφατα έφυγε από την ζωή είχε προβεί σε μια προφητική δήλωση στον STAR FM 97,1, πριν από ένα χρόνο περίπου, στις 1 Φεβρουαρίου 2018, τότε που ακόμα δεν είχε υπογραφτεί η συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.
    Ο Σαράντος Καργάκος μέσα από το νοσοκομείο, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο, ενθάρρυνε και εμψύχωνε τους απανταχού Έλληνες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
    Τότε, είχε απευθύνει ένα πύρινο κάλεσμα στη σημερινή κυβέρνηση και όλους τους πολιτικούς, να σταθούν πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες και να δώσουν τον αγώνα για την πατρίδα, για την Μακεδονία που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας Είχε πει :
    «Πλησιάζει η ώρα που θα αποχωρήσω από τον μάταιο τούτο κόσμο και δεν θα ζήσω την προδοσία έναντι της Μακεδονίας μας…»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά Κοτζιά και Καμμένου.
    Μηνυτήρια αναφορά κατά του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου καταθέτουν σήμερα οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών.
    Οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών, Στέλιος Γρηγορίου και Γιάννης Μαλταμπές θα μεταβούν στις 12.00 στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσουν σήμερα μηνυτήρια αναφορά. Ξέρετε η κ. Ξένη που θα τις βάλει τις μηνύσεις. Αν δεν ξέρετε ρωτήστε την…

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ». ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    Η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, κατήγγειλε στον «Θέμα 104,6» «ότι εκτός από τους Σκοπιανούς πλαστογράφους έχουμε τώρα και τους πλαστογράφους της κυβέρνησης. Ο Τσίπρας συνέπραξε με τον Ζάεφ για να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό.
    Έχουμε μια κυβέρνηση που συμπράττει με ξένη δύναμη εναντίον του λαού της. Και ήλθε χθες ο κ. Τσίπρας να θριαμβολογήσει στην ελληνική Βουλή. Συναλλάσσεται με τους δανειστές, με τους Σκοπιανούς, με αποστάτες με αντάλλαγμα υπουργικούς θώκους εναντίον του ελληνικού λαού. Μας κοροϊδεύουν με μια συνοδευτική των συνταγματικών αλλαγών διευκρίνιση του σκοπιανού ΥΠΕΞ! Η ορολογία του συνοδευτικού εγγράφου δεν περιλαμβάνεται στις συνταγματικές αλλαγές. Γιατί δεν τα έβαλαν αυτά μέσα στο Σύνταγμα; Στις διευκρινίσεις λένε ότι το nationality είναι citizenship (ιθαγένεια). Αλλά μέσα στο Σύνταγμα μιλάνε για nationality. Αυτό ρώτησα χθες τον κ. Τσίπρα: «Ποια εθνότητα έχουν αυτοί;». Και δεν απάντησε. Διότι μας είπε τι δήθεν δεν έχουν, αλλά όχι τι έχουν. Στις διευκρινίσεις αναφέρεται η αναγνώριση γλώσσας από το 1977 μέσω… τυποποίησης γεωγραφικών όρων! Πού ακούστηκε αναγνώριση γλώσσας μέσω γεωγραφικών όρων; Από εκεί και πέρα, στο Σύνταγμα, το όνομα «Μακεδονία» αναφέρεται μία φορά στο άρθρο 36, για ιστορικούς, λέει, λόγους. Ποιοι ιστορικοί λόγοι υπάρχουν; Το Ίλιντεν, που έκοβαν τις γλώσσες από τις δασκάλες και κρεμούσαν τους παπάδες από τα δέντρα; Επίσης, στο προοίμιο παραμένει η αναφορά στην ASNOM του «μακεδονικού λαού» και στο άρθρο 49 αναφέρεται η προστασία του «μακεδονικού λαού» εντός και εκτός συνόρων. Δεν έγινε δηλαδή αυτό που είχαν πει, η μεταφορά του δικού μας άρθρου του Συντάγματος για την προστασία της ομογένειας, αλλά μιλούν για προστασία »ακεδονικού λαού»».
    Η κυρία Βούλτεψη σχολιάζοντας τα περί «Εθνικής Γραμμής», είπε οτι «ο κ. Τσίπρας αναφέρεται συνεχώς στην «εθνική γραμμή». Και ποια είναι αυτή η «εθνική γραμμή»; Υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι αυτή περιλαμβάνει και όνομα και γλώσσα και ταυτότητα και αυτοπροσδιορισμό και πρόσβαση στη θάλασσα και αλλαγή στα σχολικά βιβλία; Ο Ζάεφ πήρε ό,τι ζητούσε από όλες τις κυβερνήσεις ο Γκρουέφσκι».
    «Για τη συναλλαγή», έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας, «αποστολή τους ήταν να δώσουν τη Μακεδονία. Γι’ αυτό τους επαινούν οι δανειστές. Μετά την δήθεν έξοδό μας από τα μνημόνια είχαμε πέντε κραχ στις τράπεζες. Επίσημα ανακοινώθηκε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 οι τράπεζες έχασαν το 55% της χρηματιστηριακής τους αξίας. Μέσα σε τέσσερις μέρες έχασαν άλλο 16%. Τις μέρες που ήταν εδώ η κ. Μέρκελ το δεκαετές ομόλογο βρισκόταν στο 4,32%. Δεν τα ξέρουν αυτά οι δανειστές; Τα ξέρουν. Αλλά πήραν την Μακεδονία και δεν τους νοιάζει γιατί έχουν στρογγυλοκαθίσει πάνω στο υπερταμείο. Γι’ αυτό έβαλαν στο υπερταμείο τους αρχαιολογικούς χώρους. Για να μπορούν, αν συμβεί κάτι, να πάνε κατευθείαν να πάρουν τις εισπράξεις από την επισκεψιμότητα, γιατί αυτό είναι το μόνο ζεστό χρήμα. Στις 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπρόβνικ μια συνάντηση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με επίσημη προσκεκλημένη και ομιλήτρια την κ. Μέρκελ. Και ήλθε στο γραφείο μου, το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου, το δελτίο από το Γραφείο Συνδέσεώς μας στα Σκόπια, όπου αναφερόταν ότι η Μέρκελ είπε πως «το πρόβλημα με το όνομα και την ταυτότητα αυτού του κράτους αποτελεί βάρος για όλους». Ταυτότητα! Για ταυτότητα μιλούσε ήδη από τότε η κ. Μέρκελ. «Παρακολουθήσαμε χθες σκηνές που έβγαιναν από Βίπερ Νόρα. Χώριζε το ζευγάρι που, όπως έλεγε ο Καμμένος, δεν θα χώριζε ποτέ. Ένα μοιραίο ζευγάρι για την Μακεδονία σε ένα δακρύβρεχτο δήθεν διαζύγιο. «Μου είπες ψέματα», «σε καταλαβαίνω». Ο Καμμένος ευθύνεται. Μπορούσε από την αρχή να πει στον Τσίπρα μόλις έφερε θέμα Μακεδονίας «εδώ χωρίζουμε τα τσανάκια μας». Ο Καμμένος που στα προηγούμενα συλλαλητήρια έλειπε στο εξωτερικό, τώρα ετοιμάζεται να βγάλει τη στολή παραλλαγής και να φορέσει τον ντουλαμά του Παύλου Μελά και να πάει στο συλλαλητήριο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. 3.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ – ΝΑΥΛΩΝΟΝΤΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
    Τα Social Media έχουν πάρει «φωτιά», μιας και εκεί ανακοινώνονται τα λεωφορεία που έχουν δρομολογηθεί για τη μεταφορά διαδηλωτών τις εκάστοτε περιοχές στην Αθήνα.
    Η λίστα που έχει κοινοποιηθεί στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία») μεγαλώνει συνεχώς, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή αισιοδοξεί πως το πλήθος θα ξεπεράσει κατά πολύ το προηγούμενο συλλαλητήριο των Αθηνών.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι συλλαλητήριο της Κυριακής διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πριν από ένα χρόνο περίπου.
    Συλλογικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και Εκκλησία πρωτοστατούν στη μεγάλη κινητοποίηση της Κυριακής, ενώ ξεκίνησε και η προβολή σποτ στα social media, που καλεί τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο.
    Ζ..Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΔ: Θα εφαρμόσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών αν ψηφιστεί

    https://www.youtube.com/watch?v=tUcwVl3sJvk
    .
    .
    Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ :
    .
    Η ΙΔΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ,
    .
    ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΦΙΚΤΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 9
    .
    ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ :
    .
    - Α Μ Ε Τ Α Κ Λ Η Τ Ε Σ - ! ! !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».

    Η πρακτόρευση είναι βαθειά, πολύ βαθειά.
    Τώρα βγαίνουν οι βρωμιές και οι πρακτορίλες που πούλησαν την Μακεδονία. Δυστυχώς ο λαός κοιμάται.
    Βαρύτατοι υπαινιγμοί σήμερα του Καμμένου κατά Κοτζιά για χρηματισμό -«ΕισΠΡΑΤΤΩ»
    Βαρείς υπαινιγμούς κατά του Νίκου Κοτζιά με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ, αφήνει ο πρώην υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
    «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ....Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφήνοντας να αιωρούνται εκ νέου υπονοούμενα για χρηματισμό.
    Υπενθυμίζεται, ότι στο θυελώδες υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο, που οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του τότε ΥΠΕΞ με αναφορές σε χρηματισμούς από τον Τζορτζ Σόρος, σε μυστικά κονδύλια και τα συναφή.
    Εχθές, ο Πάνος Καμμένος αποκάλεσε τον Νίκο Κοτζιά «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη» - αναφερόμενος προφανώς στην θητεία του ως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ.
    Κατά τον κ. Καμμένο ο κ. Κοτζιάς «φαίνεται να είχε δικό του σχέδιο σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι η συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες δεν είναι ίδια με αυτή που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΙΧΕ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ. ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Ο Κοτζιάς χαρακτηρίζει «συκοφαντίες του κοινού ποινικού δικαίου» τις αναφορές περί χρηματισμού του από τον Τζωρτζ Σόρρος, σε ανακοίνωση- απάντηση της ΝΔ στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και κάνει λόγο για «σφαίρες και σακούλες με αίματα» και για «απειλές-ύβρεις».
    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Γεωργιάδης χαρακτήρισε «δειλό ανθρωπάκι» τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, λόγω του τρόπου που αντέδρασε στην ανακοίνωση που είχε βγάλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    «Ο Νίκος Κοτζιάς επιτίθεται στη ΝΔ και την αποκαλεί “άθλια” διότι είναι τόσο δειλός που δεν μπορεί να πει “άθλιο” τον Καμμένο του οποίου τις κατηγορίες ότι τα έπαιρνε από τον Σόρος, μέσω της εταιρίας με τις visa, όπως δήλωσε on camera στο Star, επανέλαβε η ΝΔ. Δειλό Ανθρωπάκι!», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.
    Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Καμμένος «καρφώνει» Ν.Κοτζιά για εκχώρηση Μακεδονίας λόγω χρηματισμού.
    Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για χρηματισμό για τη Συμφωνία των Πρεσπών
    Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία δια του προέδρου της Ιωάννη Αθανασιάδη κατά παντός υπευθύνου ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των Πρεσπών και έχει διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, όπως και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
    Στην μήνυση, αρχικά γίνεται λόγος για την αναφορά του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (20.10.2018) ότι ο Τζώρς Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την Ελληνική Κυβέρνηση με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων στην χώρα μας και τα Σκόπια. Δηλαδή χρηματοδότηση για την εξαγορά συνειδήσεων βουλευτών και από τις δύο χώρες προκειμένου να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από τις Βουλές των δύο κρατών.
    Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίζεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζία (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ επισημαίνεται ότι στο tweeter ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος των δύο εκατ. ευρώ.
    Από τις εν λόγω αναφορές των τέως υπουργών κατά την μηνυτήρια αναφορά, «αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του υπουργικού συμβουλίου ή του Ελληνικού κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσα συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της Συνθήκης των Πρεσπών το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών».
    Ακόμη, στην μήνυση γίνεται αναφορά στον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο ο οποίος ενώπιον της Βουλής κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την σιωπή της ως προς τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και ζήτησε εξηγήσεις χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.
    Τελικά, η Συνομοσπονδία ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν εάν:
    1) ο Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος,
    2) Εάν το εν λόγω αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί ένα ο Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά του Νίκου Κοτζιά για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους και
    3) Να διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν άλλων αδικημάτων.
    Τέλος, η Συνομοσπονδία ζητεί η μήνυση να διαβαστεί στην Βουλή και να αρθεί το απόρρητο της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζία στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΞΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Ο δικηγόρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Στυλιανός Γρηγορίου σε δήλωσή του αναφέρει:
    «Ένας ζόφος αιωρείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον Οκτώβριο: δωροδοκήθηκε το πολιτικό σύστημα της χώρας από τον Σόρος;
    Προωθήθηκε πολιτικό χρήμα στα Σκόπια;
    Είναι η διαδικασία των Πρεσπών στιγματισμένη εξ υπαρχής;
    Είναι αργυρώνητη;».
    Και συνεχίζει ο κ. Γρηγορίου:
    «Κόντρα στο διεθνές δίκαιο το άρθρο 50 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης καθιστά μια τέτοια συνθήκη απολύτως άκυρη.
    Υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αδίκημα του άρθρου 159 του Ποινικού Κώδικα της δωροδοκίας πολιτικών αξιωματούχων για να διερευνηθεί εάν είναι κατηγορία αληθής ή μη και να ξεδιαλύνει η πολιτική ατμόσφαιρα και κυρίως να ανασχέσουμε την απεμπόληση των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού στην Μακεδονία».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Δεν γνώριζε ότι ο Τζέφρυ πρόδωσε τα κατασκοπευτικά δίκτυα της ΕΥΠ. Το διάβασε φαίνεται σήμερα στους «Αυτόχθονες Έλληνες.
    Διαγράφει τον ΓΑΠ και όσους διαφημίζουν την συμφωνία των Πρεσπών.
    Η Φώφη Γεννηματά στην συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης, 17.01.2019, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, δήλωσε:
    Η Φώφη Γεννηματά για την Συμφωνία των Πρεσπών
    «Το θέμα των Σκοπίων ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τη χώρα». «Ο κ. Τσίπρας μετατρέπει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε στήριξη στην κυβέρνησή του».
    Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση διαφοροποιήσεων στην Συμφωνία των Πρεσπών -αναφέρθηκαν μάλιστα τα ονόματα του κ. Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Παπανδρέου- η Φώφη Γεννηματά απάντησε: «Υπάρχει το πλαίσιο, η πολιτική ενότητα χτίζεται από τη στάση του καθενός, δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά προφανώς θα υπάρχουν συνέπειες».
    «Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Κίνημα Αλλαγής που θα βάλουν πάνω από τη μεγάλη εικόνα την ιδεολογία τους, έρχεται η ώρα που όλοι θα πρέπει να βάλουν προτεραιότητες»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ».

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε χθες στην Βουλή τις μεθοδεύσεις της Αμερικανικής Πρεσβείας για να περάσει η προδοσία των Πρεσπών από την Βουλή.
    Ο δολοπλόκος των ΗΠΑ, αμερικανός πρέσβης Πάιατ μάλιστα δεν δίστασε να ενημερώσει τον Λεβέντη ότι όλοι οι "δημοκράτες" οφείλουν να υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, ειδάλλως συγκαταλέγονται στους... φασίστες της Χρυσής Αυγής.
    Ιδού τι είπε χθες αυτολεξεί ο Λεβέντης στην Βουλή: "Γιατί τέτοια πρεμούρα; Ποιος είναι από πίσω και πιέζει; Για ποιο λόγο με επισκέφθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης και μου είπε: «Του δημοκρατικού τόξου κόμμα, εσείς, η Ένωση Κεντρώων, μπορείτε να έχετε τις ίδιες απόψεις με τη Χρυσή Αυγή»; Γιατί με πίεσε ο Γερμανός, ενώ αναγνώριζε ότι η Ένωση Κεντρώων είναι το μόνο κόμμα που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και ενώ στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις;".
    Μέσα στην τρέλα του ο Λεβέντης ομολόγησε πως Αμερικάνοι και ευρωπαίοι τοκογλύφοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου εκβιασμών, πιέσεων και ανταλλαγμάτων για να περάσει η προδοσία της Μακεδονίας. Και από ό,τι δυστυχώς προαναγγέλλεται, οι πρόθυμοι για την επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών έχουν βρεθεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΚΟΒΑΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.

    ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    Τούρκος στην τουρκική τηλεόραση: «Τέχνη μου ήταν να σκοτώνω Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους».
    Τούρκοι στρατιώτες έκοψαν το κεφάλι ενός παιδιού Ελληνοκύπριου και ήπιαν το αίμα του.
    Έκοβαν τα αφτιά των Ελληνοκυπρίων που σκότωναν και τα έπαιρναν μαζί τους για να αποδείξουν στους γονείς τους τον ηρωισμό τους στην Κύπρο.
    «Σε μιαν γνωστή φυλακή στο Ντιγιαρμπακίρ. Μια κόλαση σαν την κόλαση του Ebu Garib στο Ιράκ. Εκεί που ταΐζατε σκατά σε όλους. Τους βουτούσατε μέσα στα σκατά και τους βγάζατε»
    «Οι κατάδικοι στριμώχνονταν μέσα στα κελιά, χύνονταν πάνω τους νερά των υπονόμων, σε κάποιους κατάδικούς ταΐζονταν ποντίκια και ανθρώπινα περιττώματα, υποβάλλονταν σε βασανιστήρια για να βιάσουν ο ένας τον άλλον στα κελιά».

    Σε εκείνη την φυλακή υπήρχε ένας διοικητής λοχαγός ονόματι Εσάτ Οκτάι Γιλντιράν. Το 1974 βρισκόταν και εκείνος στην Κύπρο. Κοίτα πώς καυχιόταν στους κρατούμενους στο Ντιγιάρμπακιρ: «Στον πόλεμο του 1974 διεξαγάγαμε επίθεση εναντίον ενός ελληνοκυπριακού χωριού. Ήπια το αίμα ενός παιδιού Ελληνοκύπριου, του οποίου έκοψα το κεφάλι. Ακόμα και αν πιω το δικό σας κουρδικό αίμα, δεν θα χορτάσω».
    Ο Γιαλτσίν Κιουτσιούκ, ένας κατοπινός γνωστός καθηγητής, ερευνητής και συγγραφέας. Κοιτάξτε πώς μεταφέρει αυτά που του διηγήθηκε κάποιος στρατιωτικός διοικητής ονόματι Νετζατί. Αυτός ο διοικητής δεν ξέχασε ποτέ έναν βιασμό που έγινε μπροστά στα μάτια του. Κάθε φορά που τον διηγείται αυτό κλαίει, λέει. Μια Ελληνοκύπρια στο χωριό Τύμπου βιάστηκε μπροστά στην μητέρα της και το παιδί της, λέει. Από δύο άτομα. Διηγείται ακόμα ένα γεγονός ο Κιουτσιούκ. Δεν θυμάται το όνομα του χωριού. Ήταν, λέει, ένα χωριό γεμάτο με κυπαρίσσια και ευκαλύπτους.
    Λέει το εξής: «Ξαφνικά άκουσα πυροβολισμούς κοντά μου και είδα δύο στρατιώτες. Φώναζαν με περηφάνια. ‘Την σκότωσα διοικητά, την σκότωσα’. Βάδισα προς το μέρος που έδειχναν με τα χέρια τους. Μια νεαρή γυναίκα κοίταζε στο έδαφος βογκώντας. Τα χέρια της ήταν δεμένα πίσω και τα πόδια της ήταν ανοικτά. Ανάμεσα από τα πόδια της έτρεχε αίμα και λευκό υγρό. Άδειασαν τα πιστόλια τους πάνω στην κοιλιά της γυναίκας. Τα υγρά που έτρεχαν από την κοιλιά της είχαν κολλήσει πάνω στα ανοικτά και πληγωμένα γεννητικά της όργανα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...