Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

"Ημείς δεν προσκυνούμε"


 «Αυτό οπού μας φοβερίζεις, να μας κόψης και κάψης τα καρποφόρα δέντρα μας, δεν είναι της πολεμικής έργονδιατί τα άψυχα δένδρα δεν εναντιώνονται εις κανένα, μόνον οι άνθρωποι οπού εναντιώνονται έχουνε στρατεύματα και σκλαβώνεις, και έτσι είναι το δίκαιον του πολέμου…όχι τα κλαδιά να μας κόψης, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνον πέτρα απάνω στην πέτρα να μην μείνη, ημείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δένδρα μας αν μας τα κόψης,
και κάψης την γην δεν θέλει την σηκώσης και η ίδια η γης που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνον ένας Έλληνας να μείνη, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζης πως την γην μας θα την κάμης δική σου, βγάλτο από το νου σου».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - 1826; (για τα γεγονότα του 1825-26, Απομνημονεύματα 

6 σχόλια :

  1. Χαίρε ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ!!! Χαιρετώ τους Αυτόχθονες Έλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε χαιρετίζουμε κι εμείς αγαπημένο Σείριο Αστέρι του Βορά!!!

      Διαγραφή
  2. Ο Αρχιστρατηγος ΘεοΔωρος Κολοκοτρωνης αναπαυεται εις τας Μακαρες Νησους, εκει οπου μεταβαινουν οι Ηρωες και Εναρετοι Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πρέπει να είναι αγαπητέ Nikomaxos Ellinaios και το έργο του, η ιστορία που χάραξε δοξασμένα και ο λόγος του ακόμη αντηχεί στις ψυχές των Ελλήνων...

      Διαγραφή
  3. H ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΟΥΝ "ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ" -STATE OF NECESSITY- U.N. LAW.
    ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ. Την εξαγορά αντί πινακίου φακής πλουτοπαραγωγικών πηγών, δημοσίων και ιδιωτικών, Εταιριών Κοινής Ωφέλειας κτλ.
    Φεβρουάριος 2018 μ.Χ.
    __________________________
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ «ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ», ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ κτλ. Η ουσία είναι ότι ενώ η στάση πληρωμών αποτελεί ρεαλιστικό ενδεχόμενο, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σοβαρή προετοιμασία της Ελλάδας για να την αντιμετωπίσει, εάν χρειαστεί. Η γενική παραπληροφόρηση – τηλεοπτική και μη – συσκοτίζει την κατάσταση ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος ακούει «στάση πληρωμών» ή «χρεωκοπία» και φαντάζεται τα χειρότερα.
    Η αλήθεια είναι όμως, ότι ακόμη και εάν ένα κράτος κηρύξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές του (αυτό εννοεί ο όρος «χρεωκοπία» κράτους), το κράτος εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή του χρήματα από φόρους για πληρωμές των βασικών του λειτουργιών. «Στάση πληρωμών» ή «χρεωκοπία» κράτους στη διεθνή οικονομική αργκό δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει καθόλου χρήματα, αλλά ότι το κράτος παύει να εξυπηρετεί τα δάνειά του. Άσχετα από το επιθυμητό ή μη μιας στάσης πληρωμών των ελληνικών δανείων, η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για μια τέτοια περίπτωση, για τον πολύ απλό λόγο ότι το ενδεχόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο πιθανό.
    Πώς όμως θα πρέπει να χειριστεί μια τέτοια κατάσταση;
    Αυτό που δεν μας λένε: State of Necessity U.N. Law.
    Επιμελώς αποκρύπτεται στην Ελλάδα από όλους ότι το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει σε ένα κράτος που βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικής αδυναμίας (αγγλ.: State of Necessity) το δικαίωμα να αναστείλει την πληρωμή των δανείων του.
    Αυτό δεν είναι η γνώμη ενός ανώνυμου ή επώνυμου, αλλά όσα κωδικοποίησε η Διεθνής Νομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών (U.N. International Law Commission) από εφαρμογή αυτού του κανόνα για πάνω από έναν αιώνα στο διεθνές δίκαιο.
    Δείτε στο ILC-Yearbook του 1980 πόσα ενδιαφέροντα επιχειρήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα έναντι των δανειστών της (από τη σελίδα 14 και μετά, ειδικά από το σημείο 25 και έπειτα) και αφήστε το ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. να ζητάει «λογιστικό έλεγχο του χρέους», ενώ η Ελλάδα έχει στο χέρι της τη δυνατότητα να πει ένα νομιμότατο «ελάτε όταν έχω» στους δανειστές της.
    Αλεξάνδρα Γωγούση / K.S στις 20 Φεβρουαρίου 2012
    GREECE AND THE OTHER E.U. BANKRUPT COUNTRIES CAN SURVIVE WITH THE "U.N. State of Necessity Law”.Alexandra Gogousi / K.S on February 20, 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΥΣΕΙ :

    1) ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΝΤΙ ΚΑΛΒΟ ( ΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ ΤΟ )

    2) ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟΥ 1 9 5 9

    3) ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΗΜΗ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ Δ Ι Ε Γ Ρ φ Η !

    ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ π.χ. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ κ.λ.π
    ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Η ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ. ( ΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ ΤΟ )

    ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ :

    ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ Δ Ι Α Γ Ε Γ Ρ Α Μ Μ Ε Ν Α
    ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 1964 !!! ( ΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ ΤΟ )

    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΗΓΑΝ ΤΑ ΔΙΑΓΕΓΡΜΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ??

    ΤΑ ΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΗΓΑΝ ΤΟ ΕΤΟΣ :

    2 0 0 9 ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ Γ Α Π !!

    ΚΑΙ Ο Λ Ο Ι ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ -ΠΡΟΔΟΤΕΣ- ΑΘΛΙΟΙ- ΤΙΠΟΤΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ !!

    ΑΠΛΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΙΣ Π Τ Ω Χ Ε Υ Μ Ε Ν Ε Σ ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ
    ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ !

    ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΝΤ' ΑΛΕΜΑ, ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟΥΣ
    ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ & ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΛΙΟ- ΤΡΑΠΕΖΕΣ ( ΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ ΤΟ )

    ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΤΑΡΕΙΑ !

    ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΛΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ Δ Ι Α Γ Ε Γ Ρ Α Μ Μ Ε Ν Α ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ
    Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ??

    ΕΜΠΡΟΣ ΑΘΛΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ !

    ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟ ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...