Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Θράσος ΓΑΠ: "Διακύβευμα η δημοκρατία" - Μιλάει αυτός που κατέλυσε το Σύνταγμα

Ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε δήλωση για το θάνατο του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζοντας με απύθμενο θράσος πώς αυτή τη στιγμή «το διακύβευμα είναι η δημοκρατία». Καταδίκασε δε τη βία, αλλά ξέχασε τους 3 νεκρούς (η μία γυναίκα ήταν έγκυος) της Marfin και τους χιλιάδες που αυτοκτονούν γιατί δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Ο πρωθυπουργός που κατέστρεψε την Ελλάδα φέρνοντας στη χώρα τις ύαινες του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φέρει την ευθύνη για την πείνα και τη δυστυχία των Ελλήνων, την αύξηση της εγκληματικότητας και τις κοινωνικές αναταραχές, έκανε δήλωση σαν να μην γνωρίζει απολύτως τίποτε για το έγκλημα στη χώρα.
Εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του Παύλου Φύσσα. Ξέχασε
όμως τους τρεις υπαλλήλους της Marfin που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 5 Μαίου του 2010 από φωτιά που προκάλεσαν αναρχικοί με βόμβες μολότοφ στο κατάστημα της τράπεζας.
Ξέχασε και τους νεκρούς που υπήρξαν από τη χρήση βίας της Αστυνομίας κατά των διαδηλωτών, όταν ο Χ. Παπουτσής έδινε εντολές να «ανοίγουν» κεφάλια για να μην πλησιάσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι στη Βουλή.
Δεν γνωρίζει τίποτε ο κ. Παπανδρέου για τους 4.000 και πλέον Έλληνες που αυτοκτόνησαν γιατί δεν μπορούσαν να ταίσουν τα παιδιά τους ή γιατί χρεοκόπησαν εν μία νυκτί εξαιτίας της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του σε συνεννόηση και συνεργασία με τα αρπακτικά της τρόικας.
Εξέφρασε τη λύπη του για κάθε θύμα βίας, είτε αυτός είναι Έλληνας είτε αλλοδαπός. «Αν πιστεύουμε ότι η βία αφορά πάντα κάποιους άλλους, τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του καθενός μας», είπε. Τον νοιάζει το ίδιο για τους Έλληνες και τους αλλοδαπούς.
Το θράσος ξεπερνά όμως κάθε όριο όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάει για δημοκρατία και αναφέρει πώς αυτή είναι το διακύβευμα σήμερα. Ποιος μιλάει; Αυτός που  κατέλυσε το Σύνταγμα της χώρας για να περάσει τα μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων και υποδούλωσης της Ελλάδας στους ξένους κατακτητές;
Αυτός που επέβαλε «απαγόρευση διαδηλώσεων» βγάζοντας τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώνουν όσους επιχειρούσαν να διαδηλώσουν κατά της καταστροφικής πολιτικής τους και έπνιγαν με χημικά την Αθήνα. Έτσι εννοεί τη Δημοκρατία ο κ. Παπανδρέου.
Προσπαθεί να βγει και από πάνω λέγοντας πώς «από τις απειλές για "κρεμάλες" πριν δύο χρόνια και τους προπηλακισμούς, φθάσαμε σήμερα στους σουγιάδες και τις δολοφονίες».
Ο επίλογος δε της δήλωσης του είναι επίσης σημαντικός και δείχνει πώς ο άνθρωπος ήταν… εκτελεστικό όργανο. «Πρόκειται για φαινόμενα που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη και υπονομεύουν τις δυνατότητες της χώρας και του Ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα διακυβεύματα και τις προκλήσεις των καιρών».
Τι λέει δηλαδή ο ΓΑΠ; Σταματήστε τα πλακώνεστε γιατί υπάρχουν υποχρεώσεις (ανεξάρτητα αν ο ίδιος τις δημιούργησε) απέναντι στους δανειστές και πρέπει να ξεπληρωθούν. Με κοινωνικές αναταραχές αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Ακόμη και τώρα δηλαδή, που η κατάσταση είναι έκρυθμη και η ελληνική κοινωνία μοιάζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί ο ΓΑΠ παίζει το παιχνίδι της τρόικας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...