Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

«Είδα τους «Μακεδόνες» στο Αφγανιστάν, όπως πριν χιλιάδες χρόνια με τον Αλέξανδρο»



Σκόπια. Ο ελληνικός πονοκέφαλος στη διαμάχη για το όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων- FYROM,  που συνοδεύεται με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, απειλεί την πολιτική των ανοικτών θυρών του NATO. Η Ελλάδα πρέπει να συνεργασθεί με τη «Μακεδονία» να βρουν μια λύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στη συμφιλίωση των δύο χωρών.

Αυτή είναι συνοπτικά η πρόταση του Αμερικανού πολιτικού αναλυτή και σχολιαστή, Luke Coffey,  από το «Heritage Foundation», που αυτή τη φορά  το κείμενό του δημοσιεύεται
στην «Washington Times», όπως σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘ Βέτσερ’.
Σύμφωνα  με τον Coffey, που είναι τρίτη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα, που δημοσιεύει παρόμοια κείμενα - και αυτό, φυσικά, κινεί υποψίες, ζητά οι Ηνωμένες Πολιτείες να βοηθήσουν την ένταξη των Σκοπίων στο NATO στη Σύνοδο της Ουαλίας, παρά τις ελληνικές αντιδράσεις.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στο Αφγανιστάν, λίγα καλοκαίρια πριν, όταν προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, είδα  έξυπνους στρατιώτες να προστατεύουν το αεροδρόμιο και να κρατούν περήφανα τη σημαία της «Μακεδονίας».
Και μου ήρθε στο νου, ότι ιστορικά οι τελευταίοι στρατιώτες που είχαν έρθει από τη «Μακεδονία» στο Αφγανιστάν, ήταν πριν από 2.400 χρόνια, με τον Μέγα Αλέξανδρο, σημειώνει ο «ανεξάρτητος» πολιτικός αναλυτής του «Heritage Foundation».
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...