Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσία: Η Χερσόνησος της Ταυρίδας ‘πολύτιμο αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς’


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα  που αναφέρεται στην «προστασία του Κρατικού Ιστορικού και Αρχαιολογικού Πάρκου της πόλεως της Χερσονήσου στην Ταυρίδα», ως ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό αντικείμενο  της κληρονομιάς των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο θα προστατεύεται ιδιαίτερα από τη Ρωσία.


Η Χερσόνησος της Ταυρίδας (ρωσικά «Херсонес Таврический – полис» δηλαδή, Χερσόνησος της Ταυρίδας- πόλις) ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες στην χερσόνησο της Ηράκλειας, στη νοτιοδυτική ακτή της Κριμαίας. 

Η περιοχή είναι γνωστή ως «Εθνικός Δρυμός της Χερσονήσου της Ταυρίδας», όπου στο χώρο υπάρχει μεγάλο μουσείο και ερευνητικό ίδρυμα.

Ο Εθνικός Δρυμός περιλαμβάνει τον αρχαίο ελληνικό οικισμό με το αρχαίο θέατρο καθώς και ένα μεσαιωνικό φρούριο.

Οι αρχαιολόγοι κάνουν ανασκαφές στο χώρο από το 1827.

Το 2013, το συγκρότημα της «Αρχαίας Πόλης της Χερσονήσου» περιλήφθηκε στον κατάλογο της UNESCO ως αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς.

--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www. mikres-ekdoseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...