Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Περιηγηθείτε στο Μάτσου Πίτσου από το… σπίτι σας

Η τεχνολογία προχωράει κι όσο κι αν τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ταξίδι στο  ιστορικότερο μνημείο των Ίνκας  , μπορείτε να πάρετε μια γεύση με το  Street View της Google  , από τον καναπέ του σπιτιού σας! 
 Κοιτάζοντας τον ιστορικό  ιερό χώρο του Μάτσου Πίτσου  στα  2.400 μέτρα
πάνω από το επίπεδο της θάλασσας  , το τοπίο κόβει την ανάσα και παραμένει μια διαρκής υπενθύμιση της δύναμης της Αυτοκρατορίας των Ίνκας. Μέχρι σήμερα παραμένει αδιευκρίνιστο πώς η πλίνθινη κατασκευή κτίστηκε με τέτοια ακρίβεια, χωρίς τη χρήση λάσπης ή μοντέρνων μηχανημάτων και πώς οι τοίχοι του, οι σκάλες και τα πλατώματα μπλέκονται με τα βουνά και  γίνονται ένα με το φυσικό τοπίο.   
© clickatlife.gr κεντρική πλατεία Μάτσου Πιτσου stret view
Στον  Βασικό Ναό  , μπορείτε να φανταστείτε πόσοι άνθρωποι έχουν σταθεί σ’ αυτό το κεντρικό σημείο πριν από εσάς. Από το υψηλότερο σημείο της πόλης, ο χώρος διατηρεί μια ιδιαίτερη  πνευματική σημασία  και εκπέμπει ενέργεια κάτω από τα πόδια σας. Γυρίζοντας στην πολύ μεγάλη  Κεντρική Πλατεία  (φωτό) μπορείτε να κάνετε μια εικονική βόλτα σε ένα από τα ιερότερα σημεία, αφού κάποτε φιλοξενούσε  κοινωνικούς και θρησκευτικούς εορτασμούς  των Ίνκας. 
 © clickatlife.gr 3 πόρτες street viewΜέσα στα στενά διαμερίσματα, που ονομάζονται κάντσας, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε το  Αστεροσκοπείο  , τον  Ναό του Ήλιου  και τον  Ναό των Τριών Παραθύρων  , χώρους αφιερωμένους στην Ίντι, τη Θεά του Ήλιου που οι Ίνκας λάτρευαν ή να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική ιδιοτροπία των κατασκευών, όπως τη  Σύνθεση με τις Τρεις Πόρτες  (φωτό) που οδηγούν στην κεντρική πλατεία. 
 Με το  Google Cultural Institute  , μπορείτε πλέον να μάθετε περισσότερα για τα  ιστορικά στοιχεία  που έχει αποκαλύψει το Μάτσου Πίτσου, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού πιάτων με μοτίβα από πεταλούδες που αποτελούν από τα ομορφότερα  παραδείγματα κεραμικής τέχνης   του μνημείου. Μπορείτε επίσης να δείτε τα  όμορφα υφαντά  , όπως τα Ούνκου, ένα ρούχο μεγάλης σημασίας αφού αποτελούσε σύμβολο κοινωνικού στάτους. Για να δείτε περισσότερα, εξερευνήστε τα μουσεία και την πανέμορφη αρχιτεκτονική αποικιακού στυλ με το Street View, όπου μπορείτε να θαυμάσετε  εικόνες 360  μοιρών από αυτά τα σπάνια ευρήματα. 
 © clickatlife.gr inca stairs ΠερούΕίτε επισκεφθείτε το Μάτσου Πίτσου με τρένο  διασχίζοντας τις Άνδεις  , είτε κάνοντας αναρρίχηση στη διαδρομή των Ίνκας, ο ιερός αυτός τόπος θα σας μείνει χαραγμένος για πάντα στη μνήμη. Και όσο είστε εκεί, απολαύστε κι άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο  Μουσείο Casa Concha  που έχει τη  μεγαλύτερη συλλογή ευρημάτων   των Ίνκας στον κόσμο. 
 Το Μάτσου Πίτσου είναι ένα  πραγματικό θαύμα  του κόσμου μας και τώρα βρίσκεται μόνο ένα κλικ μακριά. 
   

Daniel Filip, Google Maps Tech Lead   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...