Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η  ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ
Ο  ΑΝΔΡΑΣ  ΥΠΟ  ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ


ΤΑ  ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΑ  ΨΑΡΙΑ

Α.   ΟΙ  ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ


Οι τσιπούρες είναι ερμαφρόδιτα ψάρια, δηλαδή γεννιούνται πρώτα ως αρσενικά και μετά το πέρας περίπου 3 χρόνων κάνουν αναστροφή φύλου και γίνονται θηλυκά. Οι τσιπούρες ενηλικιώνονται σεξουαλικώς ως αρσενικά όταν γίνουν 2 χρονών (μήκος 20 - 30 εκατοστά, βάρος 350 με 400 γραμμάρια). Όταν γίνουν 3 χρονών (μήκος 30 - 40 εκατοστά, βάρος 600 γραμμάρια περίπου) οι τσιπούρες γίνονται θηλυκά. Οι τσιπούρες αναπαράγονται από τον Οκτώβιο μέχρι το Δεκέμβριο σε λιμνοθάλασσες και δεξαμενές αλμυρού νερού. Κάθε θηλυκό γενά 20.000 με 80.000 αυγά την ημέρα. Τα ιχθύδια γεννιούνται στα ανοικτά νερά και στη συνέχεια κολυμπούν την άνοιξη μέχρι τα ρηχά νερά, όπου είναι πιο ασφαλή και η τροφή πιο άφθονη. Μένουν εκεί μέχρι τον Οκτώβριο. Μετά ενσωματώνονται στο αρχικό κοπάδι, λαμβάνουν μέρος στην αναπαραγωγή και θα το ακολουθούν στις μετακινήσεις του. Κάτι αξιοσημείωτο για την τσιπούρα είναι ότι,  ενώ μπορεί να είναι σε διαδικασία αλλαγής φύλου από αρσενικό σε θηλυκό, μπορεί να τη διακόψει, και να ξαναπαράγει σπέρμα για την ερχόμενη αναπαραγωγική περίοδο.


Β.  ΟΙ  ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ

1.     Βιβλίο:  Χημεία  Β΄ Λυκείου -  Στέλιος  Λιοδάκης – 1999,  σελίδα  91.

Ολόκληρη  η  σελίδα  91  της  Χημείας  που  διδάσκονται  οι  μαθητές  Λυκείου,  εξηγεί αναλυτικά  τι  ακριβώς  συνέβη  σε  εκτροφείο  από  πέστροφες  στην  Αγγλία,  στο οποίο  κατέληγαν  ύδατα  μολυσμένα  με  χημικές  ψευδοορμόνες.  

2.     Πριν 20 χρόνια ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο άρχισαν να παρακολουθούν τις πέστροφες του χειμάρρου Μπούλντερ Κρικ κοντά στο Ντένβερ- καθώς υπήρχαν αναφορές για ανεξήγητη μείωση του πληθυσμού τους. Μελετώντας ένα τυχαίο δείγμα από 123 πέστροφες, διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι 101 ήταν θηλυκές, μόλις 12 ήταν αρσενικές και- το πιο περίεργο- 10 πέστροφες ήταν...ερμαφρόδιτες.  Οι  χημικές  αναλύσεις των υδάτων αυτού του αστικού χειμάρρου  έδωσαν  ένα τοξικό μείγμα οιστρογόνων και άλλων στεροειδών ορμονών, που βρίσκει κανείς σε αντισυλληπτικά χάπια, σε συνδυασμό με αντιβιοτικά, καφεΐνη και αλκοόλ.

Οι κάτοικοι του Ντένβερ- μέσω του συστήματος αποχέτευσης της πόλης- είχαν καταφέρει να προκαλέσουν σεξουαλική εξαλλαγή στις πέστροφες του Μπούλντερ Κρικ.

Ο  ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ  ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ  ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΤΑΜΠΑ  
ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΔΑΣ  ΑΠΕΚΤΗΣΕ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΤΡΕΙΣ  
ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΕΣ  ΤΑΣΕΙΣ  ΚΑΙ  ΘΗΛΥΚΑ  
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Ένα ζώο,  ο  αρσενικός  κροκόδειλος,  παρουσιάζει σημαντικές γενετικές ομοιότητες  με τον άνδρα. Ο  αρσενικός  κροκόδειλος   της περιοχής Τάμπα στη Φλόριντα  κολυμπώντας σε περιοχές με αστικά απόβλητα, απέκτησε- τις τελευταίες τρεις δεκαετίες- ομοφυλοφιλικές τάσεις και θηλυκά χαρακτηριστικά.

  Ο  καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Σοφικίτης λέει: «Άνδρες και κροκόδειλοι παρουσιάζουν σήμερα σχεδόν τους ίδιους
γενετικούς εκφυλισμούς. Στην περίπτωση των κροκοδείλων της Τάμπα, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε βιομηχανικά απόβλητα, παρατηρούμε πτώση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, σμίκρυνση του μεγέθους των όρχεων και αδιαφορία στις προκλήσεις των θηλυκών για αναπαραγωγή».Η  ΧΑΡΑ  ΤΩΝ  ΕΒΡΑΙΩΝ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ  ΤΟΥ  «ΤΙΜΕ»  ΓΙΑ  ΤΟ  
ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ  ΤΩΝ ΝΕΩΝ  ΤΩΝ  «ΓΚΟΪΜ»  ΔΕΝ  ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.  
ΔΕΝ  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ  ΟΙ  ΗΛΙΘΙΟΙ  ΟΤΙ ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΑΝΔΡΕΣ  
ΘΑ  ΕΧΟΥΝ  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΤΥΧΗ;Η θηλυκοποίηση της φύσης


ΤΑ  ΤΕΧΝΗΤΑ  ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ  (ΞΕΝΟΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ - ΨΕΥΔΟΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ)

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με χιλιάδες χημικές ουσίες, μέσω της τροφής, των αντικειμένων που μας περιβάλλουν και του αέρα που αναπνέουμε. Τα τοξικά απόβλητα των βιομηχανιών αποβάλλονται στη θάλασσα, απ’ όπου γίνονται κομμάτι της διατροφικής αλυσίδας, αφού πρώτα δηλητηριάσουν το φυτικό και ζωικό βασίλειο της θάλασσας, καταλήγουν τελικά στο ανθρώπινο σώμα.
 Πολλές βλαβερές ουσίες περιέχουν τα διάφορα καλλυντικά, κρέμες, σαμπουάν και ιδιαίτερα τα διάφορα παράγωγα του πλαστικού.
Οι αγροκαλλιέργειες ραντίζονται με ποικίλες χημικές ουσίες οι οποίες μολύνουν τους δέκτες κατανάλωσης, όπως τα ζώα και οι άνθρωποι.
 Έως σήμερα υπολογίζεται ότι ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει 10 εκατομμύρια χημικές ουσίες και ο αριθμός αυτός κάθε χρόνο αυξάνεται. Πολλές από τις χημικές αυτές ουσίες μιμούνται τη δράση των ορμονών που παράγει το ανθρώπινο σώμα, και ονομάζονται «ξενοοιστρογόνα», τα οποία επιφέρουν σοβαρά γενετικά και αναπαραγωγικά προβλήματα.
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί εκτενώς ορμόνες μέσα στις ζωικές τροφές (κυρίως οιστρογόνα), προκειμένου να αυξάνεται το σωματικό βάρος και να επιταχύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης των ζώων. Ως αποτέλεσμα, πολλές από τις τροφές που τελικά καταναλώνουμε περιέχουν ορμόνες, τις οποίες εμείς ούτε γνωρίζουμε, ούτε μπορούμε να ελέγξουμε.
Παραδείγματα περιπτώσεων τέτοιων τροφών που καταναλώνουμε και περιέχουν ορμόνες είναι το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, τα τυροκομικά, τα αυγά, κτλ.
Μια άλλη αιτία που συμβάλλει στη διατάραξη της ορμονικής ισορροπίας είναι η ζάχαρη. Όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, η παραγωγή ινσουλίνης στο σώμα αυξάνεται. Η περίσσεια ινσουλίνης στο σώμα, ανατρέπει την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ ανδρικών και γυναικείων ορμονών, επιτρέποντας στις γυναικείες ορμόνες να κυριαρχήσουν.
Και οι άνθρωποι σήμερα καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη από ποτέ άλλοτε στην ιστορία. Η ζάχαρη δεν υπάρχει μόνο στις σοκολάτες και τα γλυκά, αλλά και στα δημητριακά, στα ανθρακούχα ποτά, στα οινοπνευματώδη, στους χυμούς φρούτων, ακόμα και σε σάλτσες ζυμαρικών.
Επιπλέον, με την αύξηση των συνταγογραφήσεων αντισυλληπτικών στις γυναίκες καθώς και την αύξηση των χημικών τροφών στα ζώα, μεγάλες ποσότητες από ορμόνες καταλήγουν στο αποχετευτικό σύστημα, μπαίνοντας μέσα στον κύκλο ανακύκλησης του νερού. Ακόμα και εάν δεν πίνετε νερό από τη βρύση, το νερό αυτό χρησιμοποιείται επίσης για το πότισμα των χωραφιών και των ζώων, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο τέλος καταλήγουν και πάλι στο πιάτο μας.
 Άλλες  πάλι ψευδοορμόνες προέρχονται από το μολυσμένο περιβάλλον, από σπρέυ, από εντομοκτόνα πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά, από το κάπνισμα, από σφραγίσματα στα δόντια (όταν αυτά περιέχουν υδράργυρο), από το φθόριο, από τα πλαστικά σκεύη και μπουκάλια, από συνθετικές ίνες ρούχων που ακουμπούν πάνω στο δέρμα μας, από σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες, προϊόντα περιποίησης και από πολλά άλλα.

ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ  ΕΜΒΙΩΝ  ΟΝΤΩΝ  ΤΟΥ 
ΠΛΑΝΗΤΗ

Στην ουσία, επιτελείται ΜΙΑ  ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ  ΕΜΒΙΩΝ  ΟΝΤΩΝ  ΤΟΥ 
ΠΛΑΝΗΤΗ, αφού πολλές από τις χημικές ουσίες λειτουργούν σαν οιστρογόνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση πολλών ειδών ζώων,  γιατί έχουμε αύξηση μόνο  του θηλυκού πληθυσμού.

Σαν παράδειγμα έχουμε τα ψάρια και τους κροκόδειλους, όπου η γέννηση θηλυκών έναντι αρσενικών είναι συντριπτική.
 Οι επιπτώσεις αυτές όπως θα ήταν φυσικό επηρεάζουν και το ανθρώπινο είδος.
Πέρα από την αύξηση των γεννήσεων κοριτσιών, υπάρχουν και πολλές παθολογικές επιπτώσεις στα νεογέννητα αγόρια. Αγόρια γεννιούνται χωρίς όρχεις, είτε μόνο με έναν, όπως επίσης έχει πολλαπλασιαστεί 3,5 φορές η συχνότητα εμφάνισης ασθενειών που είναι συγγενικές με την κρυψορχία και τον υποσπαδία.


ΠΕΦΤΕΙ  Η  ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ  ΑΝΔΡΙΚΟΥ  ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ 

 Τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος γονιμοποίησης του ανδρικού σπέρματος φθίνει. Μελέτες στατιστικής έχουν δείξει ότι μειώνεται ο μέσος αριθμός σπερματοζωαρίων ανά εκσπερμάτιση και η μέση κινητικότητα αυτών, ενώ συγκριτικά με 40 χρόνια πριν ο μέσος αριθμός παραγόμενων σπερματοζωαρίων είναι περίπου ο μισός.
Πέρα από τη βιολογική έκφραση της, η θηλυκοποίηση μπορεί να επιδράσει στον ψυχισμό και στη σεξουαλική συμπεριφορά του άνδρα.
 Όσο μεγαλύτερη είναι η επαφή ενός αρσενικού με τα ψευδοοιστρογόνα, τόσο περισσότερο μειώνεται η επιθυμία για το άλλο φύλο, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άντρες να παρουσιάζουν ουδετερότητα. Πέρα από τις επιπτώσεις στους άντρες, υπάρχουν πολλές εξ αυτών προς το γυναικείο φύλο. Η άνοδος των επιπέδων των οιστρογόνων στις γυναίκες λειτουργεί ως αντισύλληψη και σε συνδυασμό με τα προλεγόμενα όλο και περισσότερα ζευγάρια έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα υπογονιμότητας και κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός όσων καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση.Η  ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ  ΠΡΟΚΑΛΕΙ  ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ 
ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ  ΣΤΟΥΣ  ΑΝΔΡΕΣ,  ΑΛΛΑ  ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ.  
ΑΥΤΟ  ΠΟΥ  ΚΑΝΕΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΞΗΣΗ  ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ 
ΚΑΡΚΙΝΩΝ.
 Επιπλέον τα οιστρογόνα αποτελούν την πρωταρχική αιτία καρκίνου των μαστών στις γυναίκες, μια πάθηση που τα κρούσματα έχουν κατακόρυφη ετήσια άνοδο.
Υπάρχει όμως και ένας μύθος που έχει καταρριφτεί μέσω των ερευνών των επιστημόνων, ο οποίος αφορά τη γεωγραφική κατανομή των επιπτώσεων της θηλυκοποίησης. Παρόλο που οι περισσότεροι υποψιαζόμαστε πως η ζωή στην πόλη έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επηρεάσει με χημικές ουσίες την ποιότητα ζωής μας, οι μελέτες αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Η εξήγηση βρίσκεται στα εντομοκτόνα (DDT) και τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται ευρέως στις αγροτικές περιοχές.
Οι προοπτικές του φαινομένου είναι δυσοίωνες όσο ο ανθρώπινος νους εφευρίσκει χημικές ουσίες και η τεχνολογία εισέρχεται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.
 Έως τώρα οι  πολιτικοί  και οι χημικές εταιρείες αποσιωπούν αυτή τη διάσταση των επιπτώσεων στο ανθρώπινο είδος.  
                     

Ο άνδρας «υπό εξαφάνιση».  Πώς οι άντρες μετατρέπονται σε γυναίκες.
ΤΟ  ΟΡΧΙΔΟΜΕΤΡΟ  ΤΟΥ  ΠΡΑΝΤΕΡ

ΟΙ  ΑΝΔΡΕΣ  ΘΑ  ΔΟΥΝ  ΝΑ   ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ  ΟΙ  ΟΡΧΕΙΣ  ΤΟΥΣ.

  Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων στον άνδρα μειώνεται δραματικά ανά δεκαετία. Οι  όρχεις  των ανδρών θα μικραίνουν  σε μέγεθος  και  θα παράγουν λιγότερα ή καθόλου σπερματοζωάρια.

Αυτές οι  ΧΗΜΙΚΕΣ  αλλαγές  θα καθορίζουν όλο και περισσότερο  τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΣΤΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  
ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ:

«Εγώ,  πιστεύω,  ότι  είμαι  άνδρας  100%,  ο  
γιος  μου όμως  είναι  άνδρας  75%  και  
ο  εγγονός  μου  50%».

Στην εποχή μας, τα παιδιά φτάνουν στην εφηβεία πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι συνομήλικοί τους πριν από 20 ή 30 χρόνια και εκδηλώνουν πολλαπλά συμπτώματα που δύνανται να προέρχονται από ορμονικές διαταραχές, όπως θυμό, ευερεθιστότητα, ακμή, λίπος γύρω από την κοιλιά.


Τι επιπτώσεις έχουν οι ορμόνες
Οι ορμόνες δεν είναι μόνο γυναικείο πρόβλημα.  Επηρεάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Στον γυναικείο οργανισμό, η περίσσεια ορμονών προκαλεί προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS), πόνους στο στήθος, προβλήματα με την περίοδο, υπογονιμότητα, ακόμα και διαφόρους τύπους καρκίνου των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος.

ΤΙ  ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ  ΟΙ  ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ  ΟΡΜΟΝΕΣ  
ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ:

    Μείωση της μυϊκής μάζας και δύναμης

    Θηλυκοποίηση του ανδρικού σώματος (αύξηση μεγέθους του     στήθους, ακόμα και μείωση μεγέθους του πέους)

    Αύξηση σωματικού βάρους, ειδικά γύρω από τη μέση

    Έντονες διακυμάνσεις στη διάθεση και τάσεις κατάθλιψης

    Μείωση ερωτικής επιθυμίας και, ενδεχομένως, στυτικές δυσκολίες

    Μειωμένη γονιμότητα και χαμηλές μετρήσεις σπέρματος

    Απώλεια οστικής μάζας και αυξημένη πιθανότητα οστεοπόρωσης

    Αυξημένος κίνδυνος ασθενειών όπως ο καρκίνος του προστάτη, καρδιοπάθειες και διαβήτης

    Εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος και μικρότερη αντίσταση σε κρυολογήματα και μολύνσεις

    Εξασθένιση  μνήμης και επιτάχυνση γήρανσης

Όταν μιλάμε για θηλυκοποίηση του άνδρα αναφερόμαστε στην αύξηση που παρουσιάζουν στον οργανισμό του ορισμένες χημικές ουσίες οι οποίες αναγνωρίζονται ως θηλυκές. Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για οιστρογόνα, εντούτοις είναι ορμόνες που μιμούνται τα οιστρογόνα.
Πολλοί άνδρες σήμερα βιώνουν, εν αγνοία τους, μια ορμονική μεταβολή που επηρεάζει την ορμονική ισορροπία τους και αρχίζει να τους δημιουργεί προβλήματα υγείας, παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες!
Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν σε ηλικία, τα φυσιολογικά επίπεδα της τεστοστερόνης τους (της βασικής αντρικής ορμόνης) ελαττώνονται. Ως αποτέλεσμα της μείωσης των αντρικών ορμονών, η αναλογία μεταξύ ανδρικών και γυναικείων ορμονών μεταβάλλεται και τα οιστρογόνα (οι βασικές γυναικείες ορμόνες) αρχίζουν να κυριαρχούν, κάνοντας σιγά-σιγά αισθητή την παρουσία τους, μέσω της εκδήλωσης στον ανδρικό οργανισμό «γυναικείων» συμπτωμάτων, χαρακτηριστικών της επίδρασής τους.
Το πρόβλημα είναι ότι, στην εποχή μας πλέον, τα επίπεδα των οιστρογόνων στα σώματα των ανδρών δεν αυξάνονται μόνο εξ αιτίας των ανωτέρω, φυσικών αιτίων.  Οι άνδρες σήμερα εκτίθενται όλο και περισσότερο σε ορμόνες και ομοειδείς ουσίες, μέσω της επαφής τους με το περιβάλλον και μέσω της διατροφής.
 Όπως επισημαίνει ο καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Τζον Γούντλινγκ- ο ίδιος ο οποίος έκανε τις μελέτες γύρω από τις «ερμαφρόδιτες» πέστροφες: «οι ουσίες οι οποίες ευθύνονται για τη θηλυκοποίηση του άνδρα είναι απλά χημικά στοιχεία που υπάρχουν στο πιάτο μας, το ποτήρι μας ή τα ρούχα μας. Ορισμένα μάλιστα από αυτά τα «θηλυκά» χημικά στοιχεία είναι αερόβια, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθουν στο σώμα του άνδρα ακόμη και με την αναπνοή».
Πρόσφατα, το περιοδικό «Science» δημοσίευσε μελέτη που αποδείκνυε ότι η επίδραση ορισμένων χημικών μπορεί να έχει αντίκτυπο ακόμη και σε τέσσερις γενεές αρσενικών - κάτι που πιθανώς εξηγεί την πτώση που εμφανίζει η ανδρική γονιμότητα τα τελευταία 50 χρόνια.
Μια δεύτερη μελέτη, από το Πανεπιστήμιο του Έσσεν, κατέδειξε ότι οι φθαλάτες (χημικές ουσίες που εντοπίζονται σε καλλυντικά και πλαστικά προϊόντα) ενοχοποιούνται για «θηλυκοποίηση» των αρσενικών εμβρύων.
Μια τρίτη μελέτη, η οποία στηρίχτηκε στην παρατήρηση πειραματοζώων, κατέληξε στη θεωρία ότι η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος μπορεί να επηρεάσει και τον ψυχισμό, άρα και τη σεξουαλική συμπεριφορά του άνδρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η επαφή με τα ψευδο-οιστρογόνα, τόσο θα μειώνεται η επιθυμία για το άλλο φύλλο, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά των ανδρών να παρουσιάζει ομοφυλοφιλικά στοιχεία.
Και μια τέταρτη έρευνα- αποτέλεσμα πανευρωπαϊκής μελέτης σε δείγμα 700 ανδρών- έδειξε ότι το γνωστό μας βιομηχανικό κλοφέν προκαλεί σημαντικές βλάβες τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα του σπέρματος των ανδρών.
Την  τελευταία  15ετία  έχει  τετραπλασιαστεί  η συχνότητα  εμφάνισης  ΚΡΥΨΟΡΧΙΑΣ.

Την τελευταία 15ετία  έχει τετραπλασιαστεί  στις αγροτικές περιοχές  η συχνότητα εμφάνισης, στα νεογέννητα αγόρια  συγγενών ανωμαλιών των γεννητικών οργάνων.
Η εξήγηση φαίνεται να βρίσκεται στα εντομοκτόνα και σε ορισμένα λιπάσματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες είτε δια ψεκασμού είτε κατά την σπορά. Η μεταφορά τους από τον αέρα, αλλά και η είσοδός του στους υδροφόρους ορίζοντες και τη διατροφική αλυσίδα, εξηγεί γιατί καταγράφονται όλο και περισσότερες δυσπλασίες γεννητικών οργάνων σε αρσενικά παιδιά.

Οι  Φθαλικές  ενώσεις

Οι φθαλικές ενώσεις, ή φθαλικοί εστέρες, είναι μία κατηγορία χημικών ενώσεων 
που χρησιμοποιούνται κυρίως ως πλαστικοποιητές (ουσίες που προστίθενται στα πλαστικάγια την αύξηση της ευλυγισίας τους). Χρησιμοποιούνται προτίστως για την μετατροπή του πολυχλωριούχου βινυλίου (PVC) από σκληρό σε ευλύγιστο πλαστικό.

Οι φθαλικοί εστέρες είναι δι-εστέρες ή αλλυλικοί εστέρες του 1,2-βενζοδικαρβοξυλικού οξέος. Ο όρος "φθαλικοί" προέρχεται από το φθαλικό οξύ. Όταν προστίθενται σε πλαστικά, οι φθαλικές ενώσεις επιτρέπουν στα μακρομόρια
 πολυβινυλίου να γλυστρούν μεταξύ τους. Οι φθαλικές ενώσεις εμφανίζουν μικρή διαλυτότητα στο νερό, υψηλή διαλυτότητα σε έλαια και χαμηλή πτητικότητα. Οι πολικές καρβοξυλομάδες συνεισφέρουν λίγο στις φυσικοχημικές ιδιότητες των φθαλικών ενώσεων, εκτός όταν οι R και R' ομάδες είναι πολύ μικρές (για παράδειγμα μεθυλ- ή αιθυλομάδες). Είναι άχρωμα, άοσμα 
υγρά που παράγονται από την αντίδραση ενός φθαλικού ανυδρίτη με μία κατάλληλη αλκοόλη (με συνήθως 6 ως 13 άνθρακες).

Από το 2004, οι παρασκευαστικές εταιρίες παράγουν περίπου 400.000 τόνους (800 εκατομμύρια βρετανικές λίβρες ή 363 εκατομμύρια κιλά) φθαλικών ενώσεων τον χρόνο. 
Παράχθηκαν για πρώτη φορά κατά την δεκαετία '20, και παρασκευάζονται σε μεγάλη κλίμακα από την δεκαετία του '50, μετά την εισαγωγή του PVC. Οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες φθαλικές ενώσεις είναι οι di-2-ethyl hexyl phthalate (DEHP), diisodecyl phthalate (DIDP) και diisononyl phthalate (DINP). Ο DEHP είναι ο κύριος πλαστικοποιητής που χρησιμοποιείται στο PVC, εξαιτίας του χαμηλού κόστους του. Ο φθαλικός βενζοβουτυλεστέρας (BBzP) χρησιμοποιείται στην παραγωγή του διογκωμένου PVC, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως ως επίστρωση δαπέδων. Οι φθαλικές ενώσεις με μικρή αλκυλομάδα χρησιμοποιούνται ως διαλύτες σεαρώματα και εντομοαπωθητικά.

Οι φθαλικές ενώσεις χρησιμοποιούνται συχνά σε βερνίκια νυχιώνδολώματα 
αλιείας, κόλλες, λούστρα, χρωστικές ουσίες βαφών, και σε σεξουαλικά βοηθήματα, που φτιάχνονται από το επονομαζόμενο "jelly rubber". Μερικοί πωλητές τέτοιων βοηθημάτων συνιστούν την κάλυψή τους με προφυλακτικά 
κατά την εσωτερική χρήση, εξαιτίας των πιθανών κινδύνων για την υγεία. Ο Ολλανδός αντιπρόσωπος συνέστησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την απαγόρευση βοηθημάτων που περιέχουν φθαλικές ενώσεις. Πώς να επανακτήσετε τον ανδρισμό σας

Προσοχή  στο: Κάπνισμα.  Υπερβολικά  γαλακτοκομικά. Επεξεργασμένο κρέας. Οινοπνευματώδη.  Ζάχαρη και γλυκίσματα.  Ανθυγιεινά λίπη.
Σωματική  άσκηση – πεζοπορία  στα  βουνά  και  προσεκτική   διατροφή.  Τα αντιοξειδωτικά στα φρέσκα φρούτα  και στα λαχανικά βοηθάνε στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος.
Ωμοί  ξηροί  καρποί  και σπόροι.  Φυτικές ίνες από τροφές ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι, η βρώμη, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα φασόλια και τα άλλα  
όσπρια. Ωμό μέλι, σκόρδο, μπρόκολο, μαϊντανός, λιναρόσπορος και πολλές άλλες παρόμοιες τροφές.

ΤΜΗΜΑ  ΧΗΜΙΚΩΝ  ΟΠΛΩΝ  
ΤΩΝ  ΗΠΑ 

«ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 
ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ  
ΣΕ  ΑΔΕΛΦΕΣ  ΠΟΥ  ΖΗΤΑΝΕ  
ΕΡΩΤΑ».

 «Πούστηδες  και  παλικάρια,  
θα γίνουν  μαλλιά κουβάρια».

13  Ιουνίου  2007

 Gay  βόμβα στο οπλοστάσιο
των ΗΠΑ

Μετά το «Enola Gay», το βομβαρδιστικό που έσπειρε τον όλεθρο στη Χιροσίμα ρίχνοντας την πρώτη πυρηνική βόμβα λίγο πριν από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Αμερικανοί ήταν έτοιμοι το 1994 για ένα ακόμη «βρώμικο» όπλο: την gay βόμβα!

Το αμερικανικό Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι είχε μελετήσει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης ενός προγράμματος που είχε στόχο τη δημιουργία μιας ορμονικής βόμβας η οποία, όταν θα έπεφτε στο στρατόπεδο των εχθρών, θα προκαλούσε την επιθυμία για... «make gay love και σε καμία περίπτωση   war»! 

Συγκεκριμένα, η ουσία στην οποία θα βασιζόταν αυτή η βόμβα θα επέφερε μεταβολή του σεξουαλικού προσανατολισμού των στρατιωτών, οι οποίοι θα άρχιζαν να ερωτοτροπούν μεταξύ τους, προκειμένου να μειωθεί το αγωνιστικό τους φρόνημα. Αυτή η βόμβα ανήκει στην ευρύτερη προσπάθεια εξουδετέρωσης του εχθρού με μη θανατηφόρο τρόπο. Το ίδιο πρόγραμμα περιελάμβανε και τη δημιουργία μιας ουσίας που θα είχε την ιδιότητα να κάνει τους στρατιώτες στόχους επιθέσεων από σφήκες και άγριους αρουραίους, ενός χημικού όπλου που θα τους προκαλούσε φωτοευαισθησία ώστε να υποφέρουν από ηλιακά εγκαύματα και μιας ακόμη ουσίας που θα τους προκαλούσε κακή αναπνοή και θα έκανε έτσι τη συνεννόηση μεταξύ τους αδύνατη! 

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την kinky βόμβα που θα εντασσόταν στο μη θανατηφόρο οπλοστάσιο του αμερικανικού στρατού ήρθαν στο φως ύστερα από έρευνα του Εντουαρντ Χάμοντ, του προγράμματος «Sunshine» του Berkley, ο οποίος κάνοντας χρήση του Διατάγματος για την Ελευθερία της Πληροφόρησης είχε πρόσβαση στα διάφορα projects που έχουν τρέξει κατά καιρούς στο εργαστήριο Wright του αμερικανικού Στρατού στο Οχάιο. Στην πρόταση, λοιπόν, που κατέθεσε το εργαστήριο στον αμερικανικό Στρατό για τη δημιουργία μη θανατηφόρων όπλων ήταν, μεταξύ άλλων, και μια βόμβα με ισχυρά αφροδισιακά στοιχεία που θα έκανε τους εχθρούς από σκληροτράχηλους μαχητές παλικάρια... μαλλιά κουβάρια!   Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, λοιπόν, αποφάσισε να προωθήσει αυτή την ιδέα στο Πεντάγωνο το 1994. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, «το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας είναι προσηλωμένο στον εντοπισμό, την έρευνα και την ανάπτυξη μη θανατηφόρων όπλων που θα ενισχύουν την υπεροχή των ενστόλων μας σε σχέση με τους εχθρούς», ενώ υπογράμμισε ότι το σχέδιο για τη δημιουργία της gay βόμβας απορρίφθηκε τάχιστα.

Αν είχε όμως υιοθετηθεί τελικά, άραγε θα το δήλωνε ένας στρατιωτικός μηχανισμός ανοιχτά;

Ο Χάμοντ επισημαίνει ότι από τα έγγραφα που έχει στα χέρια του προκύπτει ότι το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας κάθε άλλο παρά απέρριψε στα γρήγορα αυτό το πρόγραμμα, που απαιτούσε μόλις 7,5 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει αυτό το «υπερόπλο». Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται το πρόγραμμα της gay  βόμβας να προχώρησε σιωπηρά και χωρίς γραφειοκρατικά ίχνη. 

Ενδεικτικό είναι ότι την είδηση γι’ αυτό το όπλο, που είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά από το BBC τον Ιανουάριο του 2005, επανέφερε χθες η βρετανική εφημερίδα «Guardian», γεγονός που αποδεικνύει ότι οι υπόνοιες για την ολοκλήρωση του project «gay βόμβα» έχουν αναζωπυρωθεί. Οπως και να 'χει, η επαναφορά του θέματος στη δημοσιότητα έδωσε νέο έναυσμα στους ομοφυλόφιλους να ξεσπαθώσουν. Οι ηγέτες της κοινότητας ομοφυλοφίλων των ΗΠΑ χαρακτήρισαν την ιδέα μιας gay βόμβας προσβλητική και γελοία.-
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  Για  πληρέστερη  ενημέρωση  διαβάστε  και  το  άρθρο  των  "Αυτόχθονων  Ελλήνων":


ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ; ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ. ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.


Και  τα  παρακάτω  τρία  άρθρα:

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017  ΘΕΟΔΟΤΟΣ

ΟΤΑΝ Η 'ΘΕΡΑΠΕΙΑ' ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΛΕΞΗ

Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης 

Αν κάποιος μιλήσει για την ανάγκη εύρεση θεραπείας του καρκίνου ή της αρτηριοσκλήρυνσης, ή της παράνοιας, ή της κατάθλιψης, υπάρχει  περίπτωση να βρεθούν άνθρωποι που θα τον υβρίσουν, θα τον απομονώσουν, θα του πουν ότι λέει αδιανόητα πράγματα; Όχι, φυσικά!
Και όμως, ειδικά για μία ψυχοσωματική διαταραχή αυτό το 'όχι, φυσικά' δεν ισχύει. Αν κάποιος τολμήσει μόνο να ψελλίσει ότι η ομοφυλοφιλία ή ο τρανσεξουαλισμός μπορεί να θεραπευτούν ή ότι υπάρχει η δυνατότητα έρευνας για την εύρεση μιας θεραπείας, θα ανοίξει η γη να τον καταπιεί ή αν τα καταφέρει και δεν τον καταπιεί η άβυσσος, τότε θα δεχθεί τον επιστημονικό αφορισμό! Αφορισμένε, βλαστήμησες διότι χρησιμοποίησες τη λέξη: ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Βλέπετε, η σεξουαλική παραβατικότητα έχει πλέον ιδεολογικοποιηθεί: από το 'κομμουνιστικό μανιφέστο' πήγαμε στο 'γκέι μανιφέστο', από την 'ταξική πάλη' στην 'γκέι πάλη' και από την 'κομμουνιστική διεθνή' στην 'γκέι  διεθνή'. 
Επειδή λοιπόν η λέξη 'θεραπεία' είναι απαγορευμένη λέξη, εμείς βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αφορά αυτή τη δυνατότητα και το  μεταφράσαμε.
Οι  θεραπευτές  που  θέλουν  να εμφανίσουν την ομοφυλοφιλία ως ένα άλλο είδος 'κανονικότητας', υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να αλλάξει ο  σεξουαλικός προσανατολισμός και ότι η προσπάθεια αλλαγής (δηλαδή  θεραπείας) είναι εγγενώς βλαπτική. Ωστόσο, τα τελικά αποτελέσματα μιας μακράς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sex and  Marital Therapy έδειξαν, όπως πολλές άλλες έρευνες, ότι η θεραπεία αλλαγής είναι δυνατή, λειτουργική και χωρίς κινδύνους. Οι ψυχολόγοι  Stanton L. Jones του Wheaton College και Mark A. Yarhouse του Regent University είναι οι  ερευνητές που πραγματοποίησαν μία μελέτη η οποία παρακολούθησε τα άτομα που αναζήτησαν την αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού σε εξειδικευμένα κέντρα. Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι η μελέτη ξεπερνά την τυπική κριτική  σχετικά με τα δεδομένα των θεραπειών για τη same-sex  attraction (SSA), σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα δεν θα ήταν  επαρκώς τεκμηριωμένα για μία σωστή χρονική περίοδο. Αντίθετα, αυτή η μελέτη παρακολούθησε 98 υποψήφιους για μία περίοδο 6-7 ετών μετά το τέλος της λεγόμενης 'θεραπείας  αποκατάστασης'. Τα αποτελέσματα δείχνουν με σαφήνεια πως το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων είχε επιτυχία στο στόχο να αλλάξει σεξουαλικό προσανατολισμό και ότι αυτή η απόπειρα δεν ήταν καθόλου βλαπτική. 
Η ομοφυλοφιλία αποχαρακτηρίστηκε ως μία ψυχική διαταραχή το 1973 από το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM), μετά από ισχυρές πιέσεις από τους γκέι ακτιβιστές και μία πολύ αμφισβητούμενη ψηφοφορία. Αυτό προκάλεσε μία πολιτική αλλαγή άλλων επαγγελματικών ενώσεων, που σήμερα εναντιώνονται  με ομοιόμορφο τρόπο στη Θεραπεία Αλλαγής. Ο Nicholas  Cummings, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδας επιβεβαίωσε την πολιτικοποίηση της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης  πάνω στα 'καυτά θέματα' γράφοντας το εξής: «Θεωρώντας την έλξη προς το ίδιο φύλο ως αμετάβλητη -όπως γίνεται με μία ομάδα αφρο-αμερικάνων για παράδειγμα- διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα.  Η προσπάθεια να περάσει ως ανήθικη η θεραπεία του σεξουαλικού προσανατολισμού παραβιάζει την επιλογή του ασθενή και  καθιστά την Ένωση Ψυχολόγων τον καθοριστικό παράγοντα των  θεραπευτικών  στόχων.  Η Ε.Ψ επέτρεψε η πολιτική ορθότητα να θριαμβεύσει επί της επιστήμης, επί της κλινικής γνώσης και επί της επαγγελματικής  ακεραιότητας».
Να θυμίσουμε επίσης ότι ο δρ. Robert Spitzer, ο τότε υπεύθυνος για την αλλαγή του DSM, μετέβαλε, μετά από 30 χρόνια, τη θέση του πάνω στην θεραπεία των ομοφυλοφίλων, επιλέγοντας να την υποστηρίξει.  
Ο δρ. Paul R. McHugh, διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος στο John  Hopkins  Hospital, και σήμερα επίτιμος καθηγητής ψυχιατρικής, δήλωσε ότι ο τρανσεξουαλισμός είναι μία ψυχική διαταραχή που αξίζει θεραπεία, ότι η αλλαγή φύλου είναι βιολογικά αδύνατη και ότι οι άνθρωποι που προωθούν την  εγχείρηση αλλαγής φύλου διευκολύνουν μία ψυχική διαταραχή.

Ο δρ. McHugh, συγγραφέας έξι βιβλίων και τουλάχιστον 125 ιατρικών άρθρων υψηλού επιστημονικού επιπέδου, επισημαίνει επίσης ότι «οι μελέτες  του  Vanderbilt  University και της London Portman Clinic, όσον αφορά τα παιδιά που είχαν εμφανίσει τρανς συναισθήματα, έδειξαν ότι κατά την  πάροδο του χρόνου έχασαν αυθόρμητα αυτά τα συναισθήματα σε ένα  ποσοστό του  70% -80%.  Ενώ η κυβέρνηση Obama,  το Hollywood,  και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το περιοδικό Time, προωθούν τον  τρανσεξουαλισμό,  αυτοί  οι  ανεύθυνοι  πολιτικοί και  δημοσιογράφοι  πρέπει  να γνωρίζουν ότι δεν ευνοούν καθόλου ούτε το κοινό ούτε τους  τρανσέξουαλ,  αντιμετωπίζοντας τη σύγχυση τους ως ένα δικαίωμα προς υπεράσπιση και όχι ως μία ψυχική διαταραχή που αξίζει κατανόηση, θεραπεία και πρόληψη.»
«Η διαταραχή του ατόμου τρανς» συνέχσε ο δρ. McHugh, «μοιάζει με εκείνη ενός προσώπου που πάσχει από νευρική ανορεξία, και ενώ είναι επικίνδυνα  αδύνατος, κοιτάζεται στον καθρέφτη και πιστεύει ότι είναι παχύς.»
Εγώ θα προσθέσω μόνον τέσσερα πράγματα συνοπτικά:
Α) Δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο, ενώ κάποιος που γεννιέται τυφλός ή με καταθλιπτική προδιάθεση, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δεχτεί ότι γεννήθηκε με μία αναπηρία, όσοι έχουν μία μη φυσιολογική σεξουαλικότητα δεν θέλουν να δεχτούν ότι υποφέρουν από μία διαταραχή. Αυτό από μόνο του είναι μία πνευματοπαθολογία. 
Το εκπληκτικό δε είναι πως αυτού του είδους η αντίληψη έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα τους κωφούς, με αρκετούς ακτιβιστές της κοινωνικής ομάδας αυτής να εναντιώνονται σε θεραπείες αποκατάστασης της ακοής και να χαρακτηρίζουν ως 'ρατσιστές ακούοντες' όσους τις προωθούν. Σας ακούγεται γελοίο; Κι όμως τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν.
Β) Το βασικό πρόβλημα με την σεξουαλική παραβατικότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι αποδέχονται την ιδιαιτερότητα τους και δεν την αντιμετωπίζουν ως ανεπιθύμητη, υπαρκτή μεν, αλλά ανεπιθύμητη. Για παράδειγμα εγώ που γράφω αυτές τις φράσεις καπνίζω, αλλά αυτή τη συνήθεια μου δεν τη θεωρώ καλή και επιθυμητή.
Γ) Για να μπορέσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος να μην αποδεχθεί ως επιθυμητή αυτή την ιδιαιτερότητα, πρέπει από μικρός να ζει μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα που του προσφέρει οντολογική-θρησκευτική νοηματοδότηση. Διαφορετικά, δεν θα έχει κανένα λόγο να αντισταθεί στις όποιες επιθυμίες του.
Δ) Η θεσμική αποδοχή της δήλωσης αλλαγής φύλου ισοδυναμεί με τη θεσμική αποδοχή του 'ό,τι δηλώσεις είσαι'. Έτσι, εάν μία ξανθιά κοπέλα έχει ακούσει ότι οι 'ξανθιές είναι χαζές' και εξαιτίας αυτού έχει κόμπλεξ, οπότε νοιώθει ότι είναι μελαχρινή, οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να γράψουν στην ταυτότητα της ότι είναι μελαχρινή, διότι έτσι νοιώθει. Εάν κάποιος έχει νευρική ανορεξία  διότι πιστεύει ότι είναι παχύς, ενώ ζυγίζει μόλις 50 κιλά, στην ταυτότητα του θα πρέπει να γράψουν ότι ζυγίζει 100 κιλά, επειδή έτσι νοιώθει. Δηλαδή  οδηγούμαστε  στην  κοινωνική  τρέλα.
                                       Εν  κατακλείδι…
Η Νέα Αριστερά τάσσεται υπέρ της σεξουαλικής παραβατικότητας όχι για λόγους 'ανθρωπιστικής ευαισθησίας', αλλά διότι έλκεται από την ιδέα του παραβατικού, την  εκλαμβάνει  ως  'οντολογική  επανάσταση'. Οι Φιλελεύθεροι τάσσονται υπέρ της αλλαγής φύλου και λοιπών παρεκτροπών, διότι έχουν ως βασική αρχή τους την ατομική ηδονή, όποια και  εάν είναι αυτή. Η Σταλινική Αριστερά απορρίπτει τη νομική κατοχύρωση των σεξουαλικών εκτροπών διότι τις θεωρεί 'παράγωγα των καπιταλιστικών κοινωνικών  δομών'. Δηλαδή γενικά, άρες μάρες κουκουνάρες! Όλα τα παραπάνω αποτελούν το παράδειγμα της αντι-Παραδοσιακής εκτροπής, ένα από τα επακόλουθα της οποίας είναι και η αδυναμία κατανόησης των βαθύτερων αιτιών των ανθρωπίνων φαινομένων.Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017  ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ΟΥΡΑΝΟΣ


 


Τρανσεξουαλισμός: Ένα παθογόνο meme. 

Του καθηγητή Ψυχιατρικής Paul McHugh  


Transgenderism: A Pathogenic Meme (The Public Discourse, 10/6/2015) / ΚΟ

Για σαράντα χρόνια ως Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, είκοσι έξι από τα οποία ήμουν επίσης επικεφαλής Ψυχίατρος του Νοσοκομείου Johns Hopkins - μελετούσα ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι είναι τρανσέξουαλ (transgender). Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, παρακολούθησα το φαινόμενο αυτό να αλλάζει και να επεκτείνεται με αξιοσημείωτο τρόπο.


Ένα σπάνιο ζήτημα μερικών ανδρών - τόσο ομοφυλόφιλων όσο και ετεροφυλόφιλων ανδρών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επεδίωξαν τη χειρουργική επέμβαση «αλλαγής φύλου» επειδή ένιωσαν ερωτικά ερεθίσματα από την σκέψη ή την εικόνα του εαυτού τους ως γυναίκα - έχει εξαπλωθεί ώστε να περιλαμβάνει γυναίκες και άντρες. Ακόμα και μικρά αγόρια και κορίτσια έχουν αρχίσει να θεωρούν τους εαυτούς τους ότι ανήκουν στο αντίθετο φύλο. Τα τελευταία δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, αυτό το φαινόμενο έχει αυξηθεί σε επικράτηση και σε έκθεση. Τώρα, σχεδόν όλοι έχουν ακούσει ή έχουν συναντήσει ένα τέτοιο άτομο.Η δημοσιότητα, ειδικά από τα πρώιμα παραδείγματα όπως της "Christine" Jorgenson, του "Jan" Morris και της "Renee" Richards, προώθησε την ιδέα ότι το βιολογικό φύλο είναι μια «επιλογή», η οποία ιδέα και οδηγεί σε ευρεία πολιτιστική αποδοχή της έννοιας. Και αυτή η ιδέα, που έγινε γρήγορα αποδεκτή στη δεκαετία του '80, από τότε έχει διαπεράσει το αμερικανικό κοινό σαν μια αποκάλυψη ή σαν ένα «meme»* που επηρεάζει μεγάλο μέρος της σκέψης μας για το φύλο.


Οι προπαγανδιστές αυτού του meme, ενθαρρυμένοι από τη συμμαχία τους με το ευρύτερο LGBT κίνημα, ισχυρίζονται ότι είτε είστε άντρας είτε γυναίκα, αγόρι ή κορίτσι, αυτό είναι περισσότερο μια «τάση» ή ένα «συναίσθημα» που έχετε για τον εαυτό σας παρά ένα γεγονός της φύσης. Και, όπως και κάθε άλλο συναίσθημα, αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή και για κάθε είδους λόγους. Επομένως, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποιος θα άλλαζε αυτό το γεγονός για κάποιον τέτοιον λόγο, ούτε θα μπορούσε να επικρίνει μια τέτοια απόφαση.


Στο Johns Hopkins, μετά από πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση «αλλαγής φύλου», αποδείξαμε ότι η πρακτική δεν έφερε σημαντικά οφέλη. Ως αποτέλεσμα, σταματήσαμε να προσφέρουμε αυτή τη μορφή θεραπείας στη δεκαετία του 1970. Οι προσπάθειές μας, όμως, είχαν ελάχιστη επιρροή στην εμφάνιση αυτής της νέας ιδέας για το φύλο ή στην επέκταση του αριθμού των «τρανσέξουαλ» μεταξύ των νέων και των μεγάλων.


Ο Ολυμπιονίκης που Έγινε "Pin-Up" GirlΑυτό το ιστορικό μπορεί να διευκρινίσει κάποιες πτυχές της τελευταίας πιο γνωστής περίπτωσης transgender. Ο Bruce Jenner, ο πρωταθλητής στο δέκαθλο το 1976, απομακρύνεται από την ταυτότητά του ως ένας από τους "μεγαλύτερους άνδρες αθλητές του κόσμου". Ο Jenner αφού ανακοίνωσε ότι «αναγνωρίζει τον εαυτό του ως γυναίκα», άρχισε με ιατρική και χειρουργική βοήθεια να ασχολείται πως θα ανακατασκευάσει την σωματική του διάπλαση.


Δεν γνώρισα ούτε εξέτασα τον Jenner, αλλά η συμπεριφορά του μοιάζει με αυτή των τρανσέξουαλ ανδρών που μελετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί οι άνδρες ήθελαν να εμφανιστούν με σέξι τρόπους, φορώντας προκλητικά γυναικεία ρούχα. Τις περισσότερες φορές, ενώ ισχυρίζονταν ότι είναι «μια γυναίκα στο σώμα ενός άνδρα», δήλωναν για τους εαυτούς τους ότι είναι "λεσβίες" (που προσελκύονται από άλλες γυναίκες). Η φωτογραφία του Bruce Jenner στο εξώφυλλο του Vanity Fair, (ένας άντρας πάνω από εξήντα χρονών, που φαντάζεται τον εαυτό του σαν ένα “pin-upgirl είκοσι ή τριάντα χρονών) υποδηλώνει ότι μπορεί να ταιριάζει με τη φόρμα συμπεριφοράς που ο Ray Blanchard ερμηνεύει ως μια έκφραση autogynephilia(«αυτογυναιφιλία» ή αυτογυναικοφιλία) - από την ελληνική λέξη ‘gynephilia’ (έλξη για το γυναικείο φύλο) και την λέξη ‘αυτό’.


Τα Νέα Ρούχα του ΑυτοκράτοραΑλλά το meme - ότι το φύλο σου είναι ένα συναίσθημα, όχι ένα βιολογικό γεγονός και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή - περνά μέσα από την κοινωνία μας. Κατά κάποιο τρόπο, θυμίζει την ιστορία του Hans Christian Andersen, «Τα Νέα Ρούχα του Αυτοκράτορα». Σε αυτή την ιστορία, ο αυτοκράτορας, πιστεύοντας ότι φορούσε ένα ένδυμα ιδιαίτερης ομορφιάς που δεν ήταν αντιληπτό στον αγενή ή στον μη καλλιεργημένο, παρέλασε γυμνός μέσα από την πόλη του εν μέσω των ζητωκραυγών των αυλικών και των πολιτών που δεν ήθελαν να χάσουν τη θέση τους ή την φήμη τους. Πολλοί θεατές στη σύγχρονη τρανσέξουαλ παρέλαση, γνωρίζοντας ότι μια δυσφημημένη άποψη είναι ό,τι το χειρότερο σήμερα, φοβούνται επίσης να αναγνωρίσουν αυτό το φαινόμενο ως μια παρανόηση.Από την πλευρά μου, προσπαθώ να είμαι εκείνο το αγόρι στο παραμύθι μεταξύ των παρευρισκομένων που δείχνει τι είναι πραγματικό. Το κάνω όχι μόνο επειδή η αλήθεια έχει σημασία, αλλά και επειδή παραβλέπεται μέσα από τη διασημότητα του Bruce Jenner και της φωτογραφίας της Annie Leibovitz. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τους γονείς τους οποίους κανένας – ούτε οι γιατροί, ούτε τα σχολεία, ούτε καν οι εκκλησίες - θα βοηθήσουν στο να σώσουν τα παιδιά τους από αυτές τις περίεργες αντιλήψεις ότι είναι transgendered και τις προβληματικές ζωές που αυτές τις έννοιες φέρνουν. Αυτοί οι νέοι τώρα ξεπερνούν κατά πολύ τον τύπο του transgender του Bruce Jenner. Αν και μπορούν να ενθαρρυνθούν από τη δημόσια υποδοχή του Jenner, αυτά τα παιδιά γενικά έχουν ιδέα για το φύλο τους όχι μέσω ερωτικών ενδιαφερόντων αλλά μέσω μιας ποικιλίας νεανικών ψυχοκοινωνικών συγκρούσεων και ανησυχιών.


Πρώτον, ας εξετάσουμε τη βασική παραδοχή της σύγχρονης αυτής παρέλασης: την ιδέα ότι η αλλαγή του φύλου είναι δυνατή. Κάτι τέτοιο, όπως και στην ιστορία του αυτοκράτορα, είναι ξεκάθαρα, απλά ψευδές. Οι transgendered άνδρες δεν γίνονται γυναίκες, ούτε οι transgendered γυναίκες γίνονται άντρες. Όλοι (συμπεριλαμβανομένου και του Bruce Jenner) γίνονται γυναικοποιημένοι άνδρες ή ανδροποιημένες γυναίκες, πλαστά αντίγραφα ή απομιμήσεις του φύλου με το οποίο «αναγνωρίζουν» τον εαυτό τους. Εδώ βρίσκεται το προβληματικό τους μέλλον.Όταν «η θλίψη και οι φωνές σβήσουν», θα αποδειχθεί πόσο ούτε εύκολο ούτε σοφό είναι ζουν σε ένα παραποιημένο ένδυμα φύλου. Η πιο εμπεριστατωμένη παρακολούθηση των ανθρώπων που «ανακατασκευάζουν» το φύλο, - σε βάθος χρόνου πάνω από τριάντα χρόνια και που διεξήχθη στη Σουηδία, όπου η κουλτούρα εκεί υποστηρίζει έντονα τους transgendered - τεκμηριώνει τη διανοητική τους διαταραχή. Δέκα έως δεκαπέντε χρόνια μετά τον χειρουργικό «επανακαθορισμό», ο ρυθμός αυτοκτονίας αυτών που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση επανακαθορισμού φύλου αυξήθηκε είκοσι φορές σε σύγκριση με τους αντίστοιχους συνομηλίκους.


Πώς να Αντιμετωπίσετε τη Δυσφορία Φύλου


Πως λοιπόν, πρέπει να κατανοήσουμε αυτό το θέμα σήμερα; Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε ψυχικό φαινόμενο, αυτό που έχει ζωτική σημασία είναι να επισημανθεί το θεμελιώδες χαρακτηριστικό του και στη συνέχεια να αναγνωριστούν οι πολλοί τρόποι με τους οποίους αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να εκδηλωθεί.Το κεντρικό ζήτημα με όλα τα transgender θέματα είναι ότι αποτελεί μια υπόθεση - την υπόθεση ότι η σεξουαλική φύση του ατόμου δεν είναι ευθυγραμμισμένη με το βιολογικό του φύλο. Αυτή η προβληματική υπόθεση συμβαίνει με διάφορους τρόπους και αυτές οι διακρίσεις που κάνει καθορίζουν τον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης της.


Με βάση τα φωτογραφικά στοιχεία μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο Bruce Jenner συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα εκείνων των ανδρών που έρχονται καταλήγουν στην διαταραγμένη υπόθεσή τους, διότι διεγείρονται σεξουαλικά από την εικόνα των ίδιων των γυναικών. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτήν την λανθασμένη διέγερση με ψυχοθεραπεία και φάρμακα. Αντ’ αυτού, αποφάσισε να πάει σε χειρουργούς που έκαναν επάνω του ό,τι ήθελε. Άλλοι έχουν ήδη σχολιάσει τη στερεοτυπική του καρικατουρίστικη εικόνα για τις γυναίκες ως διακοσμημένα «μωρά» («ανυπομονώ να φοράω βερνίκι νυχιών μέχρι να ξεφτίσει», είπε στην Diane Sawyer) - μια άποψη που φυσικά εξευτελίζει τις φεμινίστριες - και την περίεργη αίσθησή του ότι μόνο τα συναισθήματα, όχι τα γεγονότα, έχουν σημασία εδώ.


Ελπίζω ωστόσο, για δικό του καλό, ότι θα λάβει τακτική, προσεκτική παρακολούθηση, καθώς η ψυχική του γαλήνη στο μέλλον είναι αμφίβολη. Άνδρες που θα εμφανίσουν παρόμοια συναισθήματα και προθέσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται για αυτά τα συναισθήματα και όχι να ενθαρρύνονται να υποστούν σωματικές αλλαγές. Υπάρχουν ομαδικές θεραπείες (group therapies) που είναι διαθέσιμες γι’ αυτούς.


Τα περισσότερα νεαρά αγόρια και κορίτσια που αρχίζουν να θέλουν επανακαθορισμό του φύλου είναι εντελώς διαφορετικά από τον Jenner. Δεν έχουν κανένα ερωτικό ενδιαφέρον που να τους οδηγεί. Αντίθετα, καταλήγουν σε αυτή την σκέψη μέσω ψυχοκοινωνικών ζητημάτων – συγκρούσεων σχετικά με τις προοπτικές, τις προσδοκίες και τους ρόλους που θεωρούν ότι συνδέονται με το δεδομένο φύλο τους - και υποθέτουν ότι η «αλλαγή φύλου» θα τα διευκολύνει ή θα τα επιλύσει.


Το θλιβερό γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους νέους δεν βρίσκουν θεραπευτές πρόθυμους να τους αξιολογήσουν και να τους καθοδηγήσουν με τρόπους που θα τους επιτρέψουν να επεξεργαστούν τις συγκρούσεις τους και να διορθώσουν τις υποθέσεις τους. Μάλλον, αυτοί και οι οικογένειές τους βρίσκουν μόνο «συμβούλους φύλου» που τους ενθαρρύνουν στις κακές υποθέσεις σχετικά με το φύλο.


Εκείνοι με Δυσφορία Φύλου Χρειάζονται Φροντίδα με Βάση Επιστημονικά ΣτοιχείαΥπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτή την απουσία συνοχής στο σύστημα ψυχικής υγείας. Σημαντικός λόγος είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση (και η κεντρική, αλλά και οι  ομοσπονδιακές κυβερνήσεις) επιδιώκει ενεργά να μπλοκάρει τυχόν θεραπείες που μπορούν να ερμηνευθούν ότι αμφισβητούν τις υποθέσεις και τις επιλογές των transgendered νέων. "Στο πλαίσιο της αφοσίωσής μας στην προστασία της νεολαίας της Αμερικής, αυτή η κυβέρνηση υποστηρίζει τις προσπάθειες να απαγορευτεί η χρήση της θεραπείας μετατροπής για ανηλίκους", είχε δηλώσει η Valerie Jarrett, ανώτερος σύμβουλος του Obama.


Σε δύο πολιτείες, σε κάποιον γιατρό που θα εξετάσει το ψυχολογικό ιστορικό ενός transgendered αγοριού ή κοριτσιού, αναζητώντας μια λύση, μπορεί να του αφαιρεθεί η άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος. Αντίθετα, ένας τέτοιος γιατρός δεν τιμωρείται αν ξεκινήσει σε έναν τέτοιο ασθενή ορμόνες που θα εμποδίσουν την εφηβεία και θα μπορούσαν να κλονίσουν την ανάπτυξη.


Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η δημόσια έκκληση συνολικά ο τομέας της επιστήμης - βιολογική και θεραπευτική επιστήμη – να εξετάσει τα πραγματικά αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών που «στηρίζουν» το transgendering. Παρόλο που πολλά προέρχονται από ένα σπάνιο "intersex" («μεσοφυλικό») άτομο, κανένα στοιχείο δεν υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι άνθρωποι όπως ο Bruce Jenner έχουν βιολογική πηγή για τις transgender υποθέσεις τους. Πολλά στοιχεία καταδεικνύουν ότι όπως σε αυτόν και σε πολλούς άλλους, το transgendering είναι ψυχολογικό και όχι βιολογικό.


Στην πραγματικότητα, η δυσφορία φύλου - ο επίσημος ψυχιατρικός όρος για εκείνον που αισθάνεται ότι ανήκει στο αντίθετο φύλο - ανήκει στην οικογένεια παρομοίων διαταραγμένων υποθέσεων για το σώμα, όπως η νευρική ανορεξία και η σωματική δυσμορφική διαταραχή. Η θεραπεία του δεν πρέπει να απευθύνεται στο σώμα, όπως μέσω χειρουργικών επεμβάσεων και ορμονών, περισσότερο από το να αντιμετωπίζουμε έναν ασθενή με ανορεξία που φοβάται μήπως γίνει παχύσαρκος, με λιποαναρρόφηση. Η θεραπεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να διορθώσει τον ψευδή, προβληματικό χαρακτήρα της υπόθεσης και να επιλύσει τις ψυχοκοινωνικές συγκρούσεις που την προκαλούν. Με τους νέους, αυτό γίνεται καλύτερα μέσω οικογενειακής θεραπείας.Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι το ίδιο το meme. Η ιδέα ότι το φύλο είναι «ρευστό» και ένα θέμα «ανοιχτό στην επιλογή» ξεκινά αδιαμφισβήτητα μέσα από την κουλτούρα μας και αντανακλάται παντού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στον κινηματογράφο, στο σχολείο και σε πολλές ιατρικές κλινικές. Έχει λάβει χαρακτηριστικά όπως μια σέκτα, τη δική του ειδική γλώσσα, chat rooms στο διαδίκτυο που παρέχουν εύκολες απαντήσεις σε νέους προσήλυτους και κλαμπ για εύκολη πρόσβαση σε φορέματα και στυλ που υποστηρίζουν την «αλλαγή φύλου». Κάνει μεγάλες ζημιές σε οικογένειες, εφήβους και παιδιά και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια γνώμη χωρίς καμία βιολογική βάση όπου και αν εμφανίζεται.


Αλλά ετοιμαστείτε και «ζώστε την οσφύ σας» αν πρόκειται να αντιμετωπίσετε αυτό το θέμα. Τίποτα δεν είναι πιο κολασμένα άγριο από ένα κεκτημένο συμφέρον που μεταμφιέζεται ως ηθική αρχή.


Ο Paul McHugh, MD, είναι καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins και πρώην επικεφαλής ψυχίατρος στο νοσοκομείο Johns Hopkins. Είναι ο συγγραφέας του “The Mind Has Mountains:Reflections on Society and Psychiatry(Το Μυαλό έχει Όρη: Σκέψεις για την Κοινωνία και την Ψυχιατρική).


* Τα memes (εκ του ελληνικού ‘μιμούμαι’) είναι μια εικόνα, ένα video, ένα ατυχές περιστατικό, ένα αστείο, μια συμπεριφορά ή ένα στυλ που εξαπλώνεται ραγδαία από άνθρωπο σε άνθρωπο διαδικτυακά, χωρίς τελικά να θυμάται κανείς πως ξεκίνησε.


Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017  ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ΟΥΡΑΝΟΣ


ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ομοφυλόφιλος υιοθετεί κοριτσάκι με τον «σύζυγό του» και δύο εβδομάδες μετά το σκοτώνει γιατί τον «ενοχλούσε»
Βρετανικό δικαστήριο ασχολήθηκε με την υπόθεση ενός ομοφυλόφιλου ο οποίος μόλις δύο εβδομάδες αφότου υιοθέτησε επίσημα με τον «σύζυγό» του, ένα κοριτσάκι ηλικίας 18 μηνών, το δολοφόνησε βίαια αποκαλώντας το «Σατανά σε μωρό».
 

Ο Matthew Scully-Hicks, 31 ετών και γυμναστής, ο οποίος εγκατέλειψε τη δουλειά του για να μείνει στο σπίτι με τα δύο (υιοθετημένα) παιδιά του και «τον σύζυγό» του, διευθυντή μιας εταιρίας, κατηγορείται ότι προκάλεσε θανατηφόρα τραύματα στο μωρό Elsie μετά από εβδομάδες κακοποίησης.


Το μικρό παιδί, το οποίο απομακρύνθηκε μέσα σε λίγες μέρες από τη γέννησή του από τη μητέρα του, πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας του Κάρντιφ με «καταστροφικές βλάβες στο κεφάλι», και ενώ η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης είχε λάβει καταγγελία ότι η Elsie ήταν «πεσμένη και αδύνατη».Το δικαστήριο άκουσε για μηνύματα που έστελνε ο Scully-Hicks, ο οποίος κατηγορείται ότι έσπασε τα πλευρά, το πόδι και τον αστράγαλο της υιοθετημένης κόρης και προξένησε κάταγμα στο κρανίο της, έλεγε ότι «προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα» με την φροντίδα του παιδιού και του υιοθετούμενου αδελφού της.


Στην δίκη ακούστηκε ότι ο κατηγορούμενος έλεγε ότι «η ζωή του ήταν κόλαση με την Elsie» και ότι «τα γεύματα και το φαί πριν τον ύπνο ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου... Έσκουζε για 10 λεπτά χωρίς σταματημό, αλλά αμφιβάλλω αν αυτό είναι το τελευταίο που θα ακούσω απόψε».


Το Δικαστήριο του Κάρντιφ άκουσε πώς ο Scully-Hicks και ο «σύζυγος» Craig, μετά το «γάμο» τους στην Πορτογαλία υπέβαλαν αίτηση να υιοθετήσουν ένα παιδί.


Σύμφωνα με την Daily Mail, οι γείτονες άκουσαν τον Scully-Hicks να φωνάζει στο παιδί λέγοντας «σκάσε μικρό γ***** κακομαθημένο», σε μια περίπτωση που το παιδί ακούστηκε να κλαίει.


Ο James Bevan, του οποίου η μητέρα Susan ζούσε δίπλα στο ζευγάρι, δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι γείτονες άκουγαν δυνατή μουσική παράλληλα με τις κραυγές του: "Σκάσε ανόητο μ****", φώναζε ο κατηγορούμενος.


Ο εισαγγελέας Paul Lewis QC δήλωσε: «Μετά από μόλις δύο εβδομάδες από την επίσημη υιοθέτηση του Elsie από το ζευγάρι, ο κατηγορούμενος προκάλεσε θανατηφόρα τραύματα πάνω του».


«Θεωρούμε ότι οι ενέργειές του ήταν η τραγική κορύφωση μιας συνεχιζόμενης βίαιης συμπεριφοράς από την πλευρά του προς ένα ανυπεράσπιστο παιδί - ένα βρέφος που θα έπρεπε να βιώνει την αγάπη και την προστασία - αλλά το οποίο αντίθετα δέχθηκε επιθέσεις, κακοποιήθηκε και τελικά δολοφονήθηκε».


 


6 σχόλια :

 1. ειναι και τα μουλαρια...
  αυτα δεν αναπαραγοντε...
  στο τελος το ενα μουλαρι θα σαρτενει το αλλο!
  μεχρι που θα σιχαθει ο πλανητης,και θα ξερασει ο ΘΕΟΣ..
  αστε ρε ανθρωπε!! ξεφυγε ο κοσμος απο τον δρομο Του.
  αλλα μας ειπε και αλλα καναμε! ακουσαμε τους κλεφτες,και ακολουθησαμε τους τυφλους "οδηγους"..
  ο θεος να βαλει το χερι του..η να μας εξαφανισει η να μας δειξει ξανα τον δρομο..
  Ας διακρινουμε τον ανθρωπο Του...
  ειναι μαζι μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΥΠΡΕΠΗΣ ΘΕΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ
  ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ , Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΑΛΙΩΣ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολυ σωστα ολα αυτα να γινει μαθημα στα σχολεια ολο αυτο να ξερουνκαι τα παιδια σε τι λακο πεφτουν με την παραπ,ανηση επιλογη φυλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. Η ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ.
  Aμερικανική εφημερίδα, αναλύοντας τα νέα δεδομένα που συνέλεξε το ινστιτούτο General Social Survey διαπιστώνει ότι το ποσοστό των νέων 18-29 ετών που δήλωσαν ότι πέρυσι δεν έκαναν καθόλου σεξ έφτασε το 23%, δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις. Το ποσοστό αυτό ήταν 8% το 2008 και 14% το 1989.
  Οι άνδρες, με ποσοστό 28% (τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το 2008), πλήττονται περισσότερο από αυτήν την «ερωτική ξηρασία». Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο «δραστήριες» αφού μόνο το 18% δηλώνει ότι δεν είχε καμία ερωτική επαφή μέσα σε διάστημα 12 μηνών.
  Πιο δραστήριες οι μεγαλύτερες ηλικίες
  Συγκριτικά, οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ πιο δραστήριες: στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών μόνο το 7% και στην ηλικιακή ομάδα 50-59 ετών το 13% δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή.
  Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Σύμφωνα με την ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, Τζιν Τουίντζι, ολοένα και περισσότεροι νέοι δεν έχουν σύντροφο.
  Η πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας συνολικά οφείλεται επίσης στη γήρανση του πληθυσμού. Οι Αμερικανοί άνω των 60 ετών είναι πλέον το 26% του πληθυσμού (από 18% το 1996). Όμως, μετά τα 60, το ποσοστό σεξουαλικής αδράνειας φτάνει το 50%, κάτι που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων, τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επί του συνόλου του πληθυσμού.
  Ακόμη και στους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες, το ποσοστό εκείνων που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μειώθηκε στο 39%, από 51% που ήταν το 1996, κάτι που η Τουίντζι αποδίδει κυρίως στο Διαδίκτυο. «Σήμερα, στις 10 το βράδυ, υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα για να κάνει κανείς σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν», σημείωσε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΦΡΙΚΗ

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ…..

  Η θηλυκοποίηση της φύσης. Ενδοκρινικοί διαταράκτες
  23 Ιουν 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=OxCx8zaluhE

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...