Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: «ΠΡΩΤΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ» Ή «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ;»

«ΤΟ  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΤΟΥ  ΤΡΑΜΠ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ».  
Διαβάστε  και  το  άρθρο:   ΧΘΕΣΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ». «ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ». ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: «Η (ΕΒΡΑΙΑ) ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ».


ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ  ΠΑΤΡΙΚ  ΜΠΙΟΥΚΑΝΑΝ

«Νεοεκλεγέντα Πρόεδρε Τραμπ, σ’ ευχαριστώ για τη θερμή φιλία σου και την σαφέστατη υποστήριξή σου στο Ισραήλ», ξεστόμισε ο Μπίμπι Νετανιάχου, αφού μίλησε για τον – εβραίο -  ( Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών) Τζων Κέρυ με τρόπο που κάποτε θα προκαλούσε διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τον Κέρυ ότι συνέργησε και ενορχήστρωσε ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μαχαιριά στη ράχη του Ισραήλ και κατόπιν ψευδόταν γι’ αυτό. Και προσφέρθηκε να παρουσιάσει αποδείξεις για τη συνενοχή και την ψευδολογία του Κέρυ στον πρόεδρο Τραμπ.

Ο Μπιμπί κατόπιν κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή και του διάβασε επί σαράντα λεπτά τον νόμο περί ταραχών.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ρον Ντέρμερ, κατήγγειλε πως όχι μόνο οι ΗΠΑ  «δεν ορθώθηκαν εναντίον της σύμπηξης συμμορίας στον ΟΗΕ, αλλά ήταν στην πραγματικότητα υποκινητής της».

Όταν ο Μπεν Ρόουντς του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας χαρακτήρισε τις κατηγορίες ψευδείς, ο Ισραηλινός πρέσβης αποκάλεσε περιφρονητικά τον άνθρωπο του Ομπάμα «μάστορα παραμυθιών».

ΕΡΩΤΗΜΑ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΓΝΗΣΙΩΝ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Ερώτημα: Γιατί ο Ντέρμερ δεν βρίσκεται σ’ ένα αεροπλάνο επιστροφής στο Ισραήλ;

Μερικοί από εμάς μπορούν να θυμηθούν πως ο Αϊζενχάουερ διέταξε τον Μπεν-Γκουριόν να αποσύρει τον στρατό του από το Σινά το 1957 ή να αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Ο Μπεν-Γκουριόν έπραξε όπως του είπαν. Εάν αυτός ή ο πρεσβευτής του είχαν καταφερθεί κατά του υπουργού εξωτερικών Φόστερ Ντάλες, όπως οι Ισραηλινοί καταφέρθηκαν κατά του Κέρυ, ο ΄Αϊκ θα ανακαλούσε τον Αμερικανό πρέσβη από το Ισραήλ.

Πράγματι η απειλή κυρώσεων από τον Αϊζενχάουερ κατά της βρετανικής κυβέρνησης ΄Ηντεν, που είχε επίσης εισβάλει στην Αίγυπτο, προκάλεσε την πτώση του ΄Ηντεν.

Ο  ΜΠΑΡΑΚ  ΟΜΠΑΜΑ  ΤΟΥ  ΧΟΥΣΕΪΝ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΑΪΖΕΝΧΑΟΥΕΡ.  ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ  ΤΙΣ  ΗΠΑ  ΕΘΝΟΣ  ΧΩΡΙΣ  ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ.  ΜΑΣ  ΒΡΙΖΕΙ  Ο  ΕΒΡΑΙΟΣ  ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ  ΚΑΙ  ΕΜΕΙΣ  ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ.

Αλλά τότε ο Ντουάϊτ Αϊζενχάουερ δεν ήταν Μπάρακ Ομπάμα και η Αμερική το 1956 ήταν έθνος με περισσότερο αυτοσεβασμό.

Οπωσδήποτε, αυτή η εβδομάδα της ανταλλαγής μοχθηρών δηλώσεων μεταξύ δύο εθνών που ατέλειωτα διακηρύσσουν την αμοιβαία αγάπη τους, ασφαλώς και καθαρίζει την ατμόσφαιρα.

Μολονότι ο Κέρυ καταγγέλθηκε επειδή απέσχε στο ψήφισμα του ΟΗΕ, που χαρακτηρίζει τους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική ΄Οχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ παράνομους και εμπόδια στην ειρήνευση, αυτή υπήρξε από χρόνια η αμερικανική πολιτική.

Και η προειδοποίηση του Κέρυ, στην ομιλία του της Τετάρτης, ότι στο τέλος αυτού του δρόμου της συνεχούς εγκατάστασης νέων οικισμών βρίσκεται ένα Ισραήλ που ή δεν θα είναι εβραϊκό ή δεν θα είναι δημοκρατικό κράτος, αυτή η προειδοποίηση δεν είναι καθόλου αντισημιτική.

Ο πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ, ο πιο παρασημοφορημένος στρατιώτης στην ιστορία του Ισραήλ, είχε προειδοποιήσει τους συμπατριώτες του:     « Όσο σ’ αυτή την επικράτεια δυτικά του ποταμού Ιορδάνη υπάρχει μόνο μια πολιτική οντότητα ονομαζόμενη Ισραήλ, αυτή ή δεν θα είναι εβραϊκή, ή δεν θα είναι δημοκρατική.»

«Εάν η μάζα των εκατομμυρίων Παλαιστινίων δεν μπορούν να ψηφίζουν», πρόσθεσε ο Μπάρακ, «αυτό θα είναι ένα κράτος απαρτχάιντ». Για την ομιλία του Κέρυ, ο Μπάρακ δήλωσε: «Δυνατή, οξυδερκής… Ο κόσμος και η πλειοψηφία στο Ισραήλ σκέφτονται το ίδιο.»


Ο  ΝΕΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΑΜΥΝΗΣ  ΤΟΥ  ΤΡΑΜΠ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ  ΑΠΟ  ΤΟ  2013  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ.

Ο επιλεγμένος για υπουργός Αμύνης, στρατηγός Τζέιμς Μάτις, είχε προειδοποιήσει το 2013 ότι οι ισραηλινοί οικισμοί οδηγούν σε ένα κράτος απαρτχάιντ.

Μετά την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ το 2010, όταν μαθεύτηκε πως ο Νετανιάχου μόλις ενέκρινε την οικοδόμηση 1.600 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο στρατηγός Ντέϊβιντ Πετρέους προειδοποίησε: «Η οργή των Αράβων για το Παλαιστινιακό περιορίζει την ισχύ και το βάθος των εταιρικών σχέσεων των ΗΠΑ με τις κυβερνήσεις και τους λαούς της περιοχής».

Αλλά τα γεγονότα κι η πραγματικότητα, οσοδήποτε δυσάρεστα, δεν μπορούμε να τα αρνηθούμε.

Η λύση των δύο κρατών είναι σχεδόν κατά βεβαιότητα νεκρή. Ο Νετανιάχου δεν πρόκειται να αποσύρει εικοσάδες χιλιάδες Εβραίων εποίκων από την Ιουδαία και την Σαμάρεια για να εκχωρήσει τη γη σε Παλαιστινιακό Κράτος. Ο Μπιμπί δεν ήταν που είχε αντιταχθεί στην απόφαση του ΄Αριαλ Σαρόν για την απόσυρση 8.000 Εβραίων εποίκων από τη Γάζα;

Πως όλα αυτά θα επιδράσουν στην νέα κυβέρνηση Τραμπ;

΄Εχοντας γράψει στο Τουίτερ, «Κράτα Ισραήλ, η 20ή Ιανουαρίου δεν είναι μακριά» και έχοντας επιλέξει ένα μαχητικό σιωνιστή ως πρεσβευτή του στο Ισραήλ, ο Τραμπ είναι βέβαιο πως θα στρέψει έντονα την αμερικανική πολιτική υπέρ του Ισραήλ.

Πολιτικά αυτό θα του αποφέρει κέρδη στην αμερικανική Εβραϊκή κοινότητα.

ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  ΤΟ  ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ  ΚΟΜΜΑ  ΦΙΛΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ;

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα γίνει το «φιλο-ισραηλινό» κόμμα, ενώ οι Δημοκρατικοί θα προβάλλονται ως διχασμένοι και αλληλοσυγκρουόμενοι, με μιαν αριστερή πτέρυγα υπέρ των Παλαιστινίων και ευνοούσα κυρώσεις σε βάρος του Ισραήλ.

Και το πρόβλημα για ένα Τραμπ σε εναγκαλισμό με τον Μπίμπι;

Η Βρετανία και η Γαλλία, που ψήφισαν Ναι στο ψήφισμα του ΟΗΕ, όπου οι ΗΠΑ απέσχον, θα ακολουθήσουν τον δικό τους διαφορετικό δρόμο στην Ισραήλο-παλαιστινιακή υπόθεση, όπως και ο κόσμος.

Η Αίγυπτος, η Ιορδανία κι οι ΄Αραβες του Κόλπου θα πιεστούν από τους λαούς τους και από τα μαχητικά κράτη της περιοχής, όπως το Ιράν, να απομακρυνθούν από τους Αμερικανούς ή να αντιμετωπίσουν εσωτερικές ταραχές.

Και μόλις σταματήσουν οι αμερικανικές πιέσεις και συνεχίζεται το χτίσιμο οικισμών στη Δυτική ΄Οχθη, ο Νετανιάχου, η κυβέρνηση γερακιών του, το Ισραηλιτικό Λόμπυ, οι νεοσυντηρητικοί και οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο θα αρχίσουν τις τυμπανοκρουσίες, καλώντας τον Τραμπ να ακυρώσει αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε «απαίσια συμφωνία με το Ιράν».

Κραυγές ακούγονται ήδη για την ακύρωση της πώλησης 80 αεροπλάνων Μπόϊγκ στο Ιράν.  Ωστόσο τυχόν ακύρωση της πυρηνικής συμφωνίας ή νέας επιβολής κυρώσεων στο Ιράν θα μας αποκόψει περισσότερο από τους Ευρωπαίους συμμάχους μας. Δεν ψήφισαν μόνο υπέρ της απόφασης του Συμβουλίου κατά των εποικισμών η Γαλλία και η Βρετανία, έχουν και οι δύο και η Γερμανία συνυπογράψει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

΄Εχοντας βάλει την Αμερική να κηρύσσεται δημόσια ως ο καλύτερος φίλος του Ισραήλ, με τίποτα να μη μας χωρίζει, θα μπορούσε να μας οδηγήσει να καταλήξουμε ως ο μοναδικός φίλος του Ισραήλ- και το Ισραήλ ως ο μόνος μας φίλος στη Μέση Ανατολή.

ΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ  ΔΙΛΛΗΜΜΑ  ΤΟΥ  ΤΡΑΜΠ:

«ΠΡΩΤΑ  Η  ΑΜΕΡΙΚΗ»  Ή  «ΠΡΩΤΑ  ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ;»

Η πολιτική του Μπιμπί  «Πρώτα το Ισραήλ» υποχρεωτικά κάποια μέρα θα συγκρουσθεί με το «Πρώτα η Αμερική».

(Σημείωση:  «Πρώτα η Αμερική»:
Το εκλογικό σύνθημα του Τραμπ). 


«ΠΡΩΤΑ  Η  ΑΜΕΡΙΚΗ»

ΚΑΡΟΛΟΣ  ΛΙΝΤΜΠΕΡΓΚ,  ΕΝΑΣ  ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ 

O  απόλυτος αμερικανός   ήρωας

Ο Τσαρλς Ογκάστας Λίντμπεργκ (Charles Augustus Lindbergh, 4 Φεβρουαρίου 190226 Αυγούστου 1974), γνωστός και ως Slim, Lucky Lindy και The Lone Eagle (Μοναχικός Αετός), ήταν Αμερικανός αεροπόρος που έγινε γνωστός καθώς το 1927 κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό, διανύοντας, μόνος του και χωρίς στάση, 5.800 χιλιόμετρα με το μονοθέσιο μονοκινητήριο αεροπλάνο του Spirit of St. Louis. Για το κατόρθωμά του αυτό έλαβε το έπαθλο των 25.000 δολαρίων που προσέφερε ο Raymond Orteig σε όποιον θα κατάφερνε να διασχίσει χωρίς στάση τον Ατλαντικό. Του απονεμήθηκε επίσης το Μετάλλιο της Τιμής, το πιο μεγάλο στρατιωτικό βραβείο.

Ο  Λίντμπεργκ  ήταν  από  τους  βασικούς  ιδρυτές  της  αμερικανικής  οργάνωσης  «ΠΡΩΤΑ  Η  ΑΜΕΡΙΚΗ». 
 

  Η μεγάλη πλειοψηφία της αμερικάνικης κοινωνίας ακόμη και λίγο πριν την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ ήταν αντίθετη στην άμεση συμμετοχή της Αμερικής στον Β’  παγκόσμιο  πόλεμο.

Η   κυριότερη οργάνωση των «απομονωτιστών», «Πρώτα η Αμερική» (America First)  αριθμούσε τότε  γύρω στα 800.000 μέλη.

Στους «απομονωτιστές» ανήκαν προσωπικότητες που βρίσκονταν στην ελίτ της αμερικάνικης κοινωνίας. Κορυφαίοι πολιτικοί και από τα δύο κόμματα, όπως οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Robert Taft, William Borah και Arthur Vandenberg, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Burton K. Wheeler, ο σοσιαλιστής ηγέτης Norman Thomas, ο πατέρας του μελλοντικού Προέδρου John F.Kennedy και πρεσβευτής της χώρας στη Μ.Βρετανία την περίοδο 1937-1940, Joseph Kennedy ,οι κορυφαίοι εκδότες William Randolph Hearst και Robert R. McCormick, οι συγγραφείς John Dos Passos, Sinclair Lewis και Edmund Wilson, η ηθοποιός του Χόλυγουντ Lilian Gish, ο κορυφαίος δημοσιογράφος H.L. Mencken, ο πιο σημαντικός αρχιτέκτονας της χώρας Frank Lloyd Wright, ο μελλοντικός πρόεδρος Gerald Ford, ο νεαρός τότε Gore Vidal. Στις τάξεις τους συνυπήρχαν προσωπικότητες από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα: υπερτερούσαν μεν οι συντηρητικοί αντίπαλοι του New Deal, έβρισκες όμως και πολλούς Σοσιαλιστές καθώς και Προοδευτικούς από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...