Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

«Νόμιμη η άμυνα εναντίον των ληστών με κάθε μέσο».  Καθηγητής  Ποινικού  Δικαίου  Κατσαντώνης.
Λαϊκός ήρωας στο Ισραήλ ο στρατιώτης που δολοφόνησε τραυματισμένο και αναίσθητο Παλαιστίνιο.
ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ  ΨΗΦΙΖΕΙ  ΝΕΟ ΝΟΜΟ.

ΟΙ  ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ  ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ  ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ  ΟΠΟΙΟΝ  «ΞΕΝΟ»  ΘΕΛΟΥΝ. 

  

ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ:
Κρήτη: Εδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών αρχών των Χανίων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών που, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το βράδυ της Δευτέρας μπήκαν στο σπίτι όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων 88 και 81 ετών στο χωριό Φουρνές.Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν τους ηλικιωμένους, πήραν το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, τιμαλφή και διάφορα έγγραφα.Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρία της γυναίκας, φορούσαν κουκούλες και έδεσαν τα χέρια τόσο της ίδιας όσο και του συζύγου της, ενώ κατά την παραμονή τους μέσα στο σπίτι δεν μιλούσαν καθόλου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΣΥΜΒΑΝΤΑ  ΠΛΕΟΝ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΧΩΡΑ  ΜΑΣ  

Α.    Πανικός επικράτησε το πρωί στο Σχηματάρι Βοιωτίας, όπου ιδιοκτήτης εργοταξίου σκότωσε τον έναν από τους δύο ληστές, οι οποίοι εισέβαλλαν στον χώρο για να τον κλέψουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες ήταν ηλικίας 63 και 42 ετών. Ο άντρας, ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας και στο παρελθόν, πυροβόλησε τον 63χρονο στο πόδι σκοτώνοντας τον, ενώ κατάφερε να ακινητοποιήσει και τον άλλο.
Στην συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης, αλλά και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.  Ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας  Σχηματαρίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Β.   Σοκαριστικό είναι το βίντεο που δείχνει το θάνατο ενός ένοπλου ληστή από τον 64χρονο ιδιοκτήτη του μαγαζιού στην Τζόρτζια των Η.Π.Α.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα επιτήρησης που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του μαγαζιού, οι δύο ένοπλοι ληστές εισβάλλουν στο μαγαζί και απειλούν τον υπάλληλο, ο οποίος είναι σοκαρισμένος, ενώ λίγο αργότερα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού πυροβολεί εναντίον των δύο ληστών.

Ο 64χρονος έριξε δύο πυροβολισμούς εναντίον των ληστών πετυχαίνοντας και σκοτώνοντας τον έναν, με τον άλλο να τρέπεται σε φυγή.

Σε δηλώσεις τόνισε πως «δεν είχα άλλη επιλογή. Μισώ ότι συνέβη. Δουλεύω 30 χρόνια και πρώτη φορά πέφτω θύμα ληστείας. Ποτέ δεν ήθελα να συμβεί αυτό.
Σύμφωνα με το άρθρο 22 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, «άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους». 
Οι προϋποθέσεις της νόμιμης άμυνας είναι:
Α.  Ο αμυνόμενος να βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας, να υπάρχει δηλαδή άδικη και παρούσα επίθεση.
Β. Να υπάρχει αμυντική πράξη, δηλαδή αναγκαία προσβολή των εννόμων αγαθών του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει ο αμυνόμενος για να υπερασπισθεί τον εαυτό του. 
Η νόμιμη άμυνα συνιστά λόγο που αίρει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης. Σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 1 δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε κατάσταση άμυνας. 

Επιτρέπεται άμυνα ακόμα και αν η επίθεση προέρχεται από παράφρονες και από όσους είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή μέθης, αρκεί η επίθεση να είναι άδικη. Δεν απαιτείται καταλογισμός. 
Υπέρβαση του ορίου της άμυνας έχουμε όταν η βλάβη που απετράπη μέσω της άμυνας είναι δυσανάλογα μικρότερη από τη βλάβη που τελικά προκλήθηκε. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας επιβάλλεται από την αρχή της αναλογικότητας του άρθρου 25 παρ. 1 του Συντάγματος.
Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από τον βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις (ΠΚ άρθρο 22 παρ.3). Υπέρβαση του ορίου της άμυνας διαταράσσει περισσότερη την έννομη τάξη από ό,τι η επίθεση.
Συνεπώς, όποιος υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο άμυνας, τιμωρείται, αν η υπέρβαση έγινε με πρόθεση, με ποινή ελαττωμένη, ενώ αν έγινε η υπέρβαση από αμέλεια, με την ποινή, που προβλέπεται για το αντίστοιχο έγκλημα εξ αμελείας έγκλημα.
ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ 
(Σημείωση  γράφοντος:  Ποτέ  δεν  κατάλαβα  αυτή  την  λέξη  για  τις  συγκεκριμένες  πράξεις.  Τι  θα  πει  "ατιμώρητος".  Το  κράτος  έπρεπε  να  συγχαίρει  και  να  βραβεύει  αυτούς  τους  ανθρώπους). 
Αντίθετα, μένει ατιμώρητος εάν ενήργησε με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση. 

Αν η υπέρβαση οφείλεται στον φόβο ή την ταραχή που του προκάλεσε η επίθεση,  τότε μένει ατιμώρητος π.χ.  αν διαπιστώσει έντρομος μέσα στην νύχτα ότι έχει μπει διαρρήκτης στην οικία του και τον πυροβολήσει και  τον  σκοτώσει,  ακόμα και αν ο επίδοξος ληστής ήταν άοπλος,  (προφανώς φοβισμένος,  δεν μπορεί  κανένας  μέσα στο σκοτάδι να διακρίνει αν ο εισβολέας οπλοφορεί), ο αμυνόμενος θα κριθεί ατιμώρητος. 

Ο αμυνόμενος μπορεί να τιμωρηθεί για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Δεν συνιστούν όπλα τα μαχαίρια που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή χρήση. 


Η κατοχή όπλων είναι γενικά παράνομη, εκτός αν ο κάτοχος έχει εφοδιαστεί με ειδική άδεια από την οικεία αστυνομική αρχή. Δεν απαιτείται άδεια για κατοχή αεροβόλου ή ψαροντούφεκου.

Να σημειωθεί τέλος ότι αν κάποιος προκαλέσει με πρόθεση την επίθεση του άλλου, για να τον πλήξει δήθεν σε κατάσταση άμυνας, τότε θα τιμωρηθεί κανονικά για το έγκλημα (είναι οι γνωστοί και ως προβοκάτορες).

Η  εναντίον μας επίθεση πρέπει  να είναι άδικη και παράνομη.

Έτσι π.χ. κάποιος που πυροβολεί αστυνομικό που φέρει εντολή εισαγγελέα  ή δικαστικό κλητήρα που έρχεται να του κατασχέσει πράγματα δεν είναι σε άμυνα, διότι οι ανωτέρω λειτουργούν στα πλαίσια του νομού. 

Η άμυνα οφείλει να είναι η αναγκαία.  Αν έχουμε υπέρβαση του αναγκαίου ορίου και μέτρου, ενδέχεται να τιμωρηθεί π.χ. αν κάποιος μας επιτεθεί λεκτικά, η άμυνα με πυροβολισμό θα τιμωρηθεί για ανθρωποκτονία με πρόθεση. 


Κριτήρια για το αναγκαίο μέτρο της άμυνας είναι η επικινδυνότητα, το είδος, ο τρόπος και η ένταση της επίθεσης  και  η   βλάβη που επεδίωκε  ο επιτιθέμενος. 

Όποιος με πρόθεση προκάλεσε την επίθεση άλλου για να διαπράξει εναντίον του αξιόποινη πράξη με το πρόσχημα της άμυνας, δεν απαλλάσσεται από την ποινή που ορίζει ο νόμος. 

Επίθεση συνιστά μόνο η ανθρώπινη συμπεριφορά, η οποία μπορεί να γίνεται και με παράλειψη νόμιμης ενέργειας. 

H άμυνα και η επίθεση θα πρέπει να ταυτίζονται χρονικά ή τουλάχιστον να είναι πολύ κοντά.

Παρούσα επίθεση είναι σύμφωνα με τη νομολογία του Αρείου Πάγου (ΑΠ 1997/2001) όχι μόνο όταν άρχισε ο κίνδυνος και δεν έληξε ακόμη, αλλά ακόμα και όταν ο κίνδυνος δεν άρχισε, υπάρχει όμως μια βάσιμη και δικαιολογημένη έναρξη της επιθετικής ενέργειας.

Δεν επίκειται η προσβολή όταν μεταξύ επιτιθέμενου και θύματος δεν υπάρχει χρονική και τοπική εγγύτητα καθώς επίσης και όταν δεν διακρίνεται απειλητική κατάσταση η οποία μπορεί από στιγμή σε στιγμή να μετατραπεί σε προσβολή.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ  ΕΝΟΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ  ΓΙΑ  ΚΑΠΟΙΑ  ΑΠΟΦΑΣΗ:  «Θα διαβάσατε πιθανόν και εσείς σήμερα την απόφαση για προφυλάκιση ενός Λάκωνα, που πυροβόλησε και σκότωσε επίδοξο αλλοδαπό κλέφτη, έξω από τη Σπάρτη. Πρόκειται ακριβώς για ζήτημα ορίων άμυνας και παρά τις αντιδράσεις των συγχωριανών του, που φώναζαν "αθώος", ο ανακριτής προφανώς έκρινε ότι είχαμε υπέρβαση των αναγκαίων ορίων της άμυνας, από πρόθεση, ότι δηλαδή θα μπορούσε να αποκρούσει την επίθεση με άλλα, ηπιότερα μέσα και όχι σκοτώνοντάς τον ! άλλωστε, η ζυγαριά μεταξύ ζωής και ιδιοκτησίας, γέρνει πάντα (και ευτυχώς ακόμα) προς την ανθρώπινη ζωή».  (εννοεί  την  ανθρώπινη  ζωή  του  ληστή.  Η  ανθρώπινη  ζωή  του  Έλληνα  θεωρείται  ήσσονος σημασίας.  Αν  ήταν  η  δική  του  ζωή;). 


Άρθρο  του  Καθηγητή – Δικηγόρου  Αλέξανδρου  Κατσαντώνη,  του  Ποινικού Δικαίου:
«Νόμιμη η άμυνα εναντίον των  ληστών με κάθε μέσο». 
Aπό το: «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».   «Συντάραξε την κοινή γνώμη ο νεαρός φοιτητής ο οποίος πριν από καιρό  όταν  πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε έναν Αλβανό ληστή που μπήκε στο σπίτι όπου ζούσε με τους γονείς του κρατώντας ένα μαχαίρι για να του ληστέψει.

Και τι δεν γράφτηκε για το περιστατικό αυτό!


Ότι μέσα στον ίδιο χρόνο είχαν ξαναμπεί ληστές άλλες δύο φορές και ότι ο νεαρός ζούσε με τον φόβο μια νέας επίθεσης. Ότι δεν ήταν κανένα παλιόπαιδο, αλλά ένα καλό και ευγενικό παιδί, φοιτητής της Κτηνιατρικής. Ότι είδε τον ληστή να απειλεί την μητέρα του με το μαχαίρι που κρατούσε. Ότι... σκόνταψε κι έπεσε, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο κ.ο.κ.


Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι τελείως περιττά, διότι το περιστατικό δικαιούται της ίδιας νομικής- ποινικής μεταχείρισης, ακόμα κι αν ο ληστής είχε ξαναμπεί στο σπίτι όχι δύο, αλλά δέκα φορές, αν ο νεαρός δεν ήταν «ευγενικός φοιτητής», αλλά 60χρονος αργόσχολος, ακόμα κι αν δεν είχε «σκοντάψει», αλλά με τον απολύτως δικαιολογημένο τρόμο ότι κινδυνεύει η ζωή του και η ζωή των γονιών του από τον οπλισμένο ληστή, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον οπλισμένο με φονικό όπλο εισβολέα και μάλιστα ηθελημένα.

Έναν εντελώς άγνωστό του εγκληματία, αγνώστου βαθμού αγριότητας, γνωρίζοντας μόνο το πλήθος πρόσφατων περιστατικών, κατά τα οποία ληστές σκότωσαν αθώους ανθρώπους, εισβάλοντας στα σπίτια τους, για να τους αφαιρέσουν λίγα ευρώ.

Ειδικότερα: κατά το ισχύον ποινικό δίκαιο (άρθρο 22 Ποινικού Κώδικα), αποκλείεται ο άδικος χαρακτήρας της πράξης, ακόμα και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε περίπτωση που συντρέχει άμυνα, δηλαδή «αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου, στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή άλλον από παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον τους».

Η νομική βάση της άμυνας, ως λόγου που αποκλείει τον άδικο χαρακτήρα της
  πράξης, είναι η τήρηση της «Αρχής της διαφύλαξης του επικρατέστερου εννόμου αγαθού».


Ο αμυνόμενος τίθεται χωρίς να φταίει ο ίδιος σε τίποτα προ του διλήμματος να προσβάλει έννομο αγαθό του αδίκως επιτιθέμενου ή να ανεχθεί την προσβολή του δικού του έννομου αγαθού, που μπορεί και να είναι το αγαθό της ζωής του, από τον αδίκως επιτιθέμενο.

Λαμβανομένου δε υπόψη ότι το έννομο αγαθό που κινδυνεύει είναι η ίδια η ζωή του αμυνόμενου και αυτή των οικείων του, η απάντηση στο ερώτημα, αν το αγαθό της ζωής του επιτιθέμενου ληστή είναι επικρατέστερο των εννόμων αγαθών του αμυνόμενου, είναι στην περίπτωσή μας καταφανώς αρνητική.   


Δυστυχώς τίποτα απολύτως δεν μπορεί να καθησυχάσει τον αμυνόμενο, ότι ο επιτιθέμενος άγνωστος ληστής έχει την αγαθή πρόθεση να... σεβαστεί τη ζωή των ανθρώπων στο σπίτι των οποίων εισβάλλει τη νύχτα, οπλισμένος με φονικό όπλο. Η σκηνή εξελίσσεται στιγμιαία και κάθε αστυνομική παρέμβαση είναι αδιανόητη. Η στάθμιση από τον αμυνόμενο των αγαθών που συγκρούονται και η αναγκαία προσβολή των αγαθών του επιτιθέμενου ληστή, για την εξουδετέρωση της επίθεσής του, είναι σχεδόν ταυτόχρονες.

Είναι απολύτως σαφής η βούληση του νόμου υπέρ του δεχόμενου την άδικη επίθεση αμυνόμενου. Τούτο συνάγεται από τον Ποινικό Κώδικα (παρ. 23), σύμφωνα με τον οποίο «ακόμα και σε περιπτώσεις υπέρβασης των ορίων της άμυνας μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση», αν ο αμυνόμενος «ενήργησε με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση». Υπάρχει νομική διαφορά στην εκτίμηση των δύο συμπεριφορών, αλλά και η πρώτη και η δεύτερη οδηγούν στο ατιμώρητο.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ο άνθρωπος που δεν θα καταλαμβάνετο από τρόμο, ξυπνώντας βίαια και βλέποντας έναν οπλισμένο (συνήθως με καλάσνικοφ)  άγνωστο να απειλεί την ζωή του.

Αν, λοιπόν, συμπίπτει ο αφυπνισθείς να είναι και οπλισμένος, τότε τα πράγματα δεν έχουν πολλές πιθανότητες να τελειώσουν...χριστιανικά».


 

Λαϊκός ήρωας στο Ισραήλ ο στρατιώτης που δολοφόνησε τραυματισμένο και αναίσθητο Παλαιστίνιο.


Στο  Ισραήλ  καταδικάστηκε  ένας   λοχίας  του Ισραηλινού στρατού,  ο   Ερόλ Αζάρια για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός Παλαιστινίου στην Χεβρώνα τον Μάρτιο του 2016. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι το θύμα είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν στρατιώτη, λίγα λεπτά πριν από την εν ψυχρώ εκτέλεση του από τον Αζάρια. Ο στρατιώτης, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά το θύμα που κειτόταν αναίσθητο στην άσφαλτο.


Λίγο αργότερα, ο Αζάρια, ο οποίος δεν ήταν παρών  στο αρχικό περιστατικό, καταφτάνει στο σημείο και σηκώνοντας το αυτόματο τουφέκι του πυροβολεί από κοντινή απόσταση στο κεφάλι τον τραυματισμένο και αναίσθητο Παλαιστίνιο, αποτελειώνοντάς τον, χωρίς ο τελευταίος να αποτελεί πλέον απειλή για την σωματική ακεραιότητα των στρατιωτών ή των πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο. Όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από παλαιστίνιο κάτοικο, του οποίου το διαμέρισμα είχε οπτική επαφή με το σημείο της δολοφονίας. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί ο στρατιωτικός εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη στον δολοφόνο, κάτι το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Ισραήλ!

Η «κοινή γνώμη» στο Ισραήλ θεωρεί τον Αζάρια «παιδί όλων μας» και υποστηρίζει πως «οι τρομοκράτες δεν είναι θύματα», αλλά ο δολοφόνος τελικά καταδικάστηκε. Τα χειρότερα, όμως, εκτυλίχθηκαν έξω από το στρατοδικείο, όπου υποστηρικτές του Αζάρια μαζί με χούλιγκαν από το –διαβόητο για το ρατσιστικό μένος του κατά των Αράβων – κλαμπ οπαδών «Λα Φαμίλια» της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ συγκρούστηκαν με την αστυνομία.


ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ  ΨΗΦΙΖΕΙ  ΝΕΟ  ΝΟΜΟ.

ΟΙ  ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ  ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ  ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ  ΟΠΟΙΟΝ  «ΞΕΝΟ»  ΘΕΛΟΥΝ. 


Νέος  νόμος  προς ψήφιση από το κοινοβούλιο, όπου θα δίνει το ελεύθερο στους Ισραηλινούς στρατιώτες να σκοτώνουν χωρίς να φοβούνται ότι θα διωχθούν ποινικά.  Εισηγητής του νέου νόμου είναι ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Ελί Μπεν Νταχάν.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό, ο ισραηλινός στρατός θα έχει πλήρη ασυλία για τις πράξεις του, όχι μόνο κατά την διάρκεια μιας επιχείρησης, όπως ισχύει μέχρι τώρα, αλλά και πριν και μετά την ολοκλήρωσή της. Η δήλωση του Νταχάν ότι «ο νέος νόμος στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα στους στρατιώτες μας: μας προστατεύετε και σας προστατεύουμε» περιγράφει πλήρως την ουσία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και αμφισβήτησης.

Ο στόχος του είναι να αποτρέψει  «άβολες» εξελίξεις στο εγγύς μέλλον, δίνοντας το ελεύθερο στον στρατό του Ισραήλ να δολοφονεί άνετα και χωρίς τον φόβο της τιμωρίας τους Παλαιστινίους. Την στήριξή του στον δολοφόνο Αζάρια έχει ζητήσει μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου της χώρας, ενώ στις φωνές υπουργών της κυβέρνησης, που ζήτησαν επιτακτικά από τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρέουβιν Ρίβλιν να απονείμει χάρη στον λοχία, προστέθηκε τελικά κι αυτή του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.-

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...