Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΓΙΑΛΕΤ ΣΑΚΕΝΤ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

«AN  O  ΠOYTIN  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙ,  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΑΝΕΙ  ΟΤΙ  ΤΟΥ  ΛΕΕΙ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ».

 «Αν ο Πούτιν θέλει να επιβιώσει, είναι καλύτερο να κάνει αυτό που του λέει το Ισραήλ». Αυτά είναι τα λόγια της Αγιελέτ Σάκεντ, της Ισραηλινής Υπουργού Δικαιοσύνης, που έγινε  διεθνώς γνωστή ως υπέρμαχη της εξόντωσης των Παλαιστίνιων παιδιών (τα αποκαλεί «μικρά φίδια») και των μητέρων που τα γεννούν.  Οι Ισραηλινοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια  τελευταία,  για να εξασφαλίσουν ότι το σχέδιο  Γινόν  για  την  μόνιμη  διάλυση  της  Συρίας σε κομμάτια, δεν έχει  εκτροχιαστεί   εντελώς. Και  βέβαια  ο Τραμπ και ο αμερικανικός στρατός  δεν  μπορεί  παρά  να  ενεργούν σαν τις μαριονέτες του Νετανιάχου.

 


 

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu   (Βενιαμίν  Νετανιάχου)  διόρισε  την Ayelet Shaked   (Αγιαλέτ  Σάκεντ)  ως Υπουργό Δικαιοσύνης στην τέταρτη  κυβέρνησή του. Η Shaked  είναι μέλος της Κνεσέτ (Βουλή) που αντιπροσωπεύει το «ακροδεξιό» κόμμα Habayit Hayehudi («Εβραϊκό Σπίτι»). Είναι γνωστή για τις ακραίες  απόψεις της.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014 στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η βουλευτής Shaked ζήτησε την  γενοκτονία των Παλαιστινίων.

 Σε μια δημοσίευση στο Facebook, την 17η Ιουλίου  2014, μια ημέρα πριν Ισραηλινοί εξτρεμιστές απαγάγουν τον Παλαιστίνιο έφηβο Muhammad Abu Khdeir και τον κάψουν ζωντανό, η βουλευτής υποστήριξε ότι ”το σύνολο του παλαιστινιακού λαού είναι ο εχθρός” και απηύθυνε έκκληση για την καταστροφή του, ”συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των γυναικών του, των πόλεων και των χωριών του, της περιουσίας και των υποδομών του.”


 

  
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Η  υπουργός  Δικαιοσύνης  του  Ισραήλ  Αγιελέτ Σάκεντ (Ayelet Shaked)  προτείνει:

«Πρέπει να σκοτώσουμε τις Παλαιστίνιες μανάδες, έτσι ώστε να μην γεννηθούν νέα μικρά φίδια... Πρέπει να πεθάνουν και τα  σπίτια τους να εξαφανιστούν, έτσι δεν  θα δουν το φως νέοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί μας και το αίμα τους πρέπει να χυθεί στα χέρια μας. Το ίδιο ισχύει και για τις μανάδες των νεκρών τρομοκρατών».
 

ΠΩΣ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ  Η  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΤΗΝ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΩΝ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.  ΕΧΟΥΝ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  ΟΙ  ΓΡΑΠΤΕΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΤΗΣ. 

Η Shaked αργότερα διέγραψε αυτό που είχε γράψει, το οποίο συγκέντρωσε 1.000 like και κοινοποιήσεις και όχι πριν αρχειοθετηθεί.
Το παρακάτω είναι μια μετάφραση των  γραπτών  της   

«Ο  Παλαιστινιακός  λαός έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον μας, και πρέπει να απαντήσουμε με πόλεμο. Όχι μια επιχείρηση, όχι μια αργή κίνηση, όχι χαμηλής έντασης, όχι ελεγχόμενη κλιμάκωση, όχι καταστροφή των υποδομών της τρομοκρατίας, όχι στοχευμένες δολοφονίες. Αρκετά με τις πλάγιες αναφορές.

Αυτό είναι ένας πόλεμος. Οι λέξεις έχουν νόημα. Αυτό είναι ένας πόλεμος. Δεν είναι ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας  και όχι ένας πόλεμος κατά των εξτρεμιστών  και δεν είναι καν ένας πόλεμος εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής. Αυτά τα δύο είναι μορφές αποφυγής της πραγματικότητας. Αυτό είναι ένας πόλεμος μεταξύ δύο ανθρώπων.

Ποιος είναι ο εχθρός; Ο παλαιστινιακός λαός. Γιατί; Ρωτήστε τους, αυτοί άρχισαν.

Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο για μας να ορίσουμε την πραγματικότητα με τις απλές λέξεις που η γλώσσα θέτει στη διάθεσή μας. Γιατί πρέπει να σκαρφιζόμαστε ένα νέο όνομα για τον πόλεμο κάθε δεύτερη εβδομάδα, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε να τον αποκαλέσουμε με το όνομά του.

Τι είναι τόσο τρομακτικό στο να καταλάβουμε ότι το σύνολο του παλαιστινιακού λαού είναι ο εχθρός;

Κάθε πόλεμος είναι ανάμεσα σε δύο λαούς, και σε κάθε πόλεμο οι άνθρωποι που ξεκίνησαν τον πόλεμο, όλος ο λαός, είναι ο εχθρός. Μια δήλωση του πολέμου δεν είναι έγκλημα πολέμου. Το να ανταποκρίνεσαι με πόλεμο σίγουρα δεν είναι. Ούτε είναι η χρήση της λέξης «πόλεμος», ούτε ο σαφής ορισμός του ποιος είναι ο εχθρός.  Au contraire: η ηθική του πολέμου (ναι, υπάρχει τέτοιο πράγμα) βασίζεται στην παραδοχή ότι υπάρχουν πόλεμοι σε αυτόν τον κόσμο, και ότι ο πόλεμος δεν είναι η φυσιολογική κατάσταση των πραγμάτων, και ότι σε πολέμους ο εχθρός είναι συνήθως ένας ολόκληρος λαός, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των γυναικών του, των πόλεων και των χωριών του, της περιουσίας και των υποδομών του.

Και η ηθική του πολέμου γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να μην πληγώσεις τους αμάχους του εχθρού. Δεν καταδικάζει τη βρετανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία βομβάρδισε και κατέστρεψε εντελώς τη γερμανική πόλη της Δρέσδης, ή τα αεροπλάνα των ΗΠΑ που κατέστρεψαν τις πόλεις της Πολωνίας και κατέστρεψαν το ήμισυ της Βουδαπέστης, μέρη του οποίου οι κάτοικοι ποτέ δεν είχε κάνει τίποτα στην Αμερική, αλλά που έπρεπε να καταστραφούν για να κερδίσει τον πόλεμο ενάντια στο κακό.

Τα ήθη του πολέμου δεν απαιτούν ότι η Ρωσία πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη, αν και βομβαρδίζει και καταστρέφει τις πόλεις και τις γειτονιές στην Τσετσενία. Δεν καταγγέλλει η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών για τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων στην Αγκόλα, ούτε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βομβάρδισαν τον Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι, μια πόλη με ένα εκατομμύριο πολίτες, ηλικιωμένους, βρέφη, γυναίκες και παιδιά. Τα ήθη του πολέμου δέχονται ως σωστά, κατ ‘αρχήν, όχι μόνο πολιτικά, το τι έχει κάνει η Αμερική στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών βομβαρδισμών κατοικημένων τόπων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ρεύματος προσφύγων από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν τη φρίκη του πολέμου, για χιλιάδες από τους οποίους δεν υπάρχει σπίτι για να επιστρέψουν.

Και στον πόλεμο μας, αυτό είναι επταπλάσια πιο σωστό, επειδή οι στρατιώτες του εχθρού κρύβονται μεταξύ του πληθυσμού, και είναι μόνο μέσω της στήριξής του ότι μπορεί να αγωνιστεί. Πίσω από κάθε τρομοκράτη βρίσκονται δεκάδες άνδρες και γυναίκες, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να προβεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ηθοποιοί στον πόλεμο είναι εκείνοι που υποκινούν στα τζαμιά, που γράφουν τα δολοφονικά προγράμματα σπουδών για τα σχολεία, που δίνουν καταφύγιο, που παρέχουν οχήματα, καθώς και όλοι όσοι τους τιμούν και τους δίνουν ηθική υποστήριξη. Είναι όλοι μαχητές του εχθρού, και το αίμα τους θα είναι στα κεφάλια όλων τους. Αυτό τώρα περιλαμβάνει επίσης τις μητέρες των μαρτύρων, που τους στέλνουν στην κόλαση με λουλούδια και φιλιά. Θα πρέπει να ακολουθούν τους γιους τους, τίποτα δεν θα ήταν πιο δίκαιο. Θα πρέπει να πάνε, όπως και τα φυσικά τους σπίτια στα οποία μεγάλωσαν τα φίδια.

Διαφορετικά, περισσότερα μικρά φίδια θα μεγαλώσουν εκεί.”

ΗΓΕΤΗΣ  ΙΟΥΔΑΪΚΟΥ  ΚΟΜΜΑΤΟΣ:  «ΕΧΩ  ΣΚΟΤΩΣΕΙ  ΠΟΛΛΟΥΣ  ΑΡΑΒΕΣ  ΣΤΗΝ  ΖΩΗ  ΜΟΥ».

Ο Naftali Bennett, ο ηγέτης του κόμματος Habayit Hayehudi του οποίου η Shaked είναι ένα εξέχον μέλος, έχει γίνει ο ίδιος αντικείμενο κριτικής για τις παρόμοιες ακραίες, ακροδεξιές του απόψεις. Το 2013, ο Bennett, ως Υπουργός Οικονομίας, δήλωσε: ”Έχω σκοτώσει πολλούς Άραβες στη ζωή μου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό.”

Ο Bennett έχει επίσης υπερασπιστεί το ρόλο του ως διοικητής στην σφαγή της Κανά τον Απρίλιο του 1996, στην οποία ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 106 Λιβανέζους πολίτες και τραυμάτισε 116 Λιβανέζους πολίτες και τέσσερις εργαζόμενους του ΟΗΕ.

 "ΝΑ  ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ  ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ" 

Ισραηλινή υπουργός: Αν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν συμμορφωθούν θα κάνουμε στη Συρία ”αυτό που πρέπει να κάνουμε”.

Η Ισραηλινή υπουργός δικαιοσύνης Ayelet Shaked δήλωσε τη Δευτέρα ότι αν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν συμμορφωθούν με την απαίτηση να φύγει το Ιράν απ’ τη Συρία τότε το Ισραήλ θα κάνει αυτό που πρέπει, μεταδίδει η εβραϊκή Jerusalem Post.

Η Ισραηλινή υπουργός, μιλώντας από το βήμα της Διάσκεψης του Διεθνούς Ινστιτούτου Αντιτρομοκρατίας στη Herzliya, είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ πρέπει ”να κρατήσει το Ιράν έξω αν θέλει να επιβιώσει”.

ΙΟΥΔΑΙΑ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  «ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΠΙΕΣΕΙ  ΤΙΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ,  ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ! ».

”Το Ισραήλ πρέπει να πιέσει τις παγκόσμιες δυνάμεις να μην επιτρέψουν στο Ιράν να εδραιώσει ισχυρή παρουσία στη Συρία”, και αν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν συμμορφωθούν, θα ”κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε”.

Μιλώντας για την πιθανότητα μιας αυξανόμενης Ιρανικής παρουσίας στη Συρία, η Shaked δήλωσε ότι ”η παρουσία του Ιράν στη Συρία μπορεί να είναι πολύ άσχημη και το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει με αυτά”, όσον αφορά την εγκατάσταση εργοστασίων όπλων και λιμανιών.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι “οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν θα το επιτρέψουν”.
 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...