Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΓΑΣ. Η ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΙΓΑΔΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ».


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΓΡΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ  ΛΑΩΝ  ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ.
Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο που μας επιφυλάσσουν, μέσω της ογκώδους μετακίνησης πληθυσμών από την Ασία και την Αφρική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;  Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την προσεκτική ανάγνωση του επισυναπτόμενου άρθρου του κ. Κωνσταντίνου Π.  Ρωμανού, καθηγητή Φιλοσοφίας Παν/μίου Αιγαίου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τρίτο Μάτι» τεύχος 239  με τίτλο: Διερεύνηση του φαινομένου «Μαζική Μετανάστευση 2015».   
Η  ανάλυση του καθηγητή  ίσως να αποτελέσει κατάλληλο ερέθισμα για να βρούμε την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα του «τι κάνουμε» εμείς οι πολίτες.

 ΑΥΤΗ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΤΥΠΙΚΗ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,  ΠΟΥ  ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ  ΕΠΙΣΗΜΑ  ΚΑΙ  ΧΩΡΙΣ  ΝΤΡΟΠΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΝΩΣΗ.



Πάτρα, 20/4/2016

Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ «ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ 2015»

Του Κων/νου Π. Ρωμανού


ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΣΕΡΑΪ

Το φθινόπωρο του 2015, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο[1] οι Ευρωπαίοι είδαν ένα θέαμα που ξεπερνούσε την πιο τολμηρή φαντασία: μία ατέλειωτη φάλαγγα ανθρώπων να διασχίζει πεζή τις πεδιάδες της Ευρώπης. Οι άνθρωποι κρατούσαν πορεία από τα νοτιοανατολικά, την Ελλάδα προς τα βορειοδυτικά, την Γερμανία. Ήσαν πολλές φυλές από την Ασία, την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι περισσότεροι ήταν νέοι άνδρες, είχε όμως κοντά τους και έναν αριθμό γυναικόπαιδα.

Τι ήσαν όλοι αυτοί; Ή μάλλον τι είναι, αφού τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα του 2016 ακόμα συνεχίστηκε η παράδοξη πορεία τους και όσους να καταπίνει η Γερμανία άλλοι τόσοι αποβιβάζονται στα ελληνικά νησιά από τις ακτές της Τουρκίας;

Από τον Σεπτέμβριο 2015 όλα τα ΜΜΕ της Δ. Ευρώπης, μαζί βεβαίως και της Ελλάδας, με μια φωνή διακηρύσσουν: είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! Από πού; Από την Συρία. Και γιατί έρχονται εδώ; Τους φέρνει ο πόλεμος – και η πείνα. Αυτές είναι οι αιτίες, μην ψάχνετε να βρείτε άλλες. Και τι να τους κάνουμε τώρα εμείς, όλους αυτούς τους ανθρώπους με το πρόβλημά τους; Μα τι άλλο, να τους περιθάλψουμε στις χώρες μας. Να τους εντάξουμε στις κοινωνίες μας. Μπορούμε όμως; «Θα τα καταφέρουμε», είπε η καγκελάριος Μέρκελ που άλλωστε τους είχε προηγουμένως προσκαλέσει να έρθουν  – και αυτοί, σα να περίμεναν το δέλεαρ, σα να τους είχε προϊδεάσει ένα τζίνι που έστειλε ο Αλλάχ, έβαλαν τα εκδρομικά τους συνθετικά τζάκετ και τα σπορ παπουτσάκια, φορτώθηκαν τα μοντέρνα τους σακιδιάκια, γέμισαν τις μπαταρίες των πανάκριβων κινητών τους και μπήκαν χωρίς καθυστέρηση στην γραμμή για τη γη της επαγγελίας.

Μια νέα εικόνα για τους παλαιούς κατοίκους της εδώ γεωγραφικής περιοχής, η εικόνα του μεταμοντέρνου πρόσφυγα εν κινήσει: ξεχάστε τους καταρρακωμένους, ματωμένους, ξεμαλλιασμένους, πεινασμένους και διψασμένους, κουρελήδες και απελπισμένους φαμελιάρηδες που σέρνονταν μέσα στις λάσπες, κι από πίσω υποζύγια, αραμπάδες με έπιπλα και γυναικόπαιδα όσο φτάνει το μάτι. Θόρυβος, σκόνη, πεθαμένοι στην άκρη του δρόμου, πανικός μην τους προλάβουν οι έφιπποι της εχθρικής προφυλακής, τσαλαβούτημα μέσα σε παγωμένα ποτάμια και έλη, και τα συναφή. Τίποτε από όλα αυτά σήμερα: οι μεταμοντέρνοι πρόσφυγες, αν δεν ήσαν μελαψοί, θα τους περνούσες για ευρωπαίους εκδρομείς που βγήκαν Σαββατοκύριακο να περπατήσουν στις Άλπεις. Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής γίνεται με τραίνα και πούλμαν. Στις στάσεις περιμένουν φιλάνθρωποι άγγελοι από εκατοντάδες «μη κυβερνητικές» οργανώσεις να τους προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό, έτοιμα γεύματα συσκευασμένα, αντίσκηνα με φερμουάρ, κουβέρτες και αδιάβροχα, φυλλάδια με χάρτες και οδηγίες, έως και κινητά με δωρεάν SIM κάρτες (Αυστρία). Όταν πια οι άνθρωποί μας φτάσουν στον προορισμό τους, τι αγαλλίαση! Οι Γερμανοί συνοριοφύλακες αποδεικνύονται καθόλου κατώτεροι σε ευγένεια και ανθρωπισμό από τους Έλληνες λιμενικούς στο Αιγαίο, ενώ οι Βαυαρέζες εθελόντριες επί της υποδοχής ανταγωνίζονται επάξια σε φιλοξενία τις γνωστές από την τηλεόραση γιαγιάδες των ελληνικών νησιών.[2]


«Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ»

Πιο μέσα στη Γερμανία, οι θετικές εντυπώσεις ενισχύονται και μαζί η ελπίδα για ένα φωτεινό μέλλον αλληλέγγυων Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Κυρίαρχη είναι μια – αν πιστέψεις τα ΜΜΕ – νέα «κουλτούρα καλωσορίσματος» (Willkommenskultur). Οι χριστιανικές εκκλησίες ασκούν την αγάπη του πλησίον, οι κοινότητες στεγάζου σε ό,τι κτήρια διαθέτουν – μερικές φορές σε αληθινά παλάτια – τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, ξανθά κορίτσια οργανωμένα σε ομάδες καλωσορίζουν πρόσφυγες με λουλούδια και πανό, σε όλη τη Γερμανία επιστρατεύονται δάσκαλοι και δίνονται μαθήματα γερμανικής δημοκρατίας και ανοχής των ομοφυλόφιλων, μοιράζονται ηλεκτρονικές κάρτες δωρεάν ιατρικής περίθαλψης[3], στήνονται νέα τμήματα επαγγελματικής ειδίκευσης, τα πανεπιστήμια δηλώνουν έτοιμα να υποδεχθούν με ευνοϊκούς όρους νέους αλλοδαπούς φοιτητές, γίνονται ξεναγήσεις στα αξιοθέατα, διδάσκεται στους πρόσφυγες δημοκρατία και σεβασμός στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, κτλ.

Βέβαια το «μεταναστευτικό ταξίδι» και η εγκατάσταση στη γη της Επαγγελίας δεν γίνονται σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε. χωρίς προβλήματα. Να που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης δεν υποκύπτουν στην καγκελάριο Μέρκελ και αρνούνται να δεχτούν μετανάστες, η Γερμανία μένει μόνη της. Μερικές μάλιστα χώρες, πρώτοι οι Ούγγροι, μετά οι Τσέχοι, Σλοβάκοι, Σλοβένοι, Πολωνοί, εγκαθιστούν φράχτες στα σύνορά τους. Όταν και οι «φιλόξενες» χώρες Αυστρία, Σουηδία, Δανία θεωρούν ότι επιτέλους έχουν πάρει περισσότερους από όσο τους αναλογεί, αποκαθιστούν τους ελέγχους στα σύνορά τους. (Μετά από αυτό σταματούν και οι συντονισμένες προτροπές-απειλές Γερμανίας – Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των εταίρων που δεν δείχνουν «αλληλεγγύη».) Ούτε η Γαλλία τολμάει να δεχθεί πάνω από 30000 πρόσφυγες, φοβάται την ενδυνάμωση του Λαϊκού Μετώπου. Το ίδιο και η Αγγλία που φοβάται το Όχι στο επερχόμενο δημοψήφισμα περί παραμονής της στην Ε.Ε.

Πέραν αυτών, ακόμα και μέσα στους κόλπους της φιλόξενης Γερμανίας που μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες απορρόφησε πλέον του ενός εκατομμυρίου «πρόσφυγες»[4], η κατάσταση είναι τεταμένη. Η Βαυαρία διαμαρτύρεται, σε όλη την χώρα η δημοτικότητα της αγαπητής καγκελαρίου Μέρκελ πέφτει, ενώ τα ποσοστά του αντιμεταναστευτικού κόμματος AFD ανεβαίνουν. Αυξάνεται και η παρανομία, τόσο των αυτοχθόνων όσο και των μεταναστών: Γίνονται περισσότεροι από ποτέ εμπρησμοί σε κτίρια που φιλοξενούν πρόσφυγες, ενώ από τους πρόσφυγες, ή και παλαιότερους «απροσάρμοστους» μετανάστες αναφέρονται βιασμοί, κλοπές, ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί κατά Χριστιανών, προκλητική συμπεριφορά κατά της αστυνομίας[5]. Τα χειρότερα για την Κοινή Γνώμη έγιναν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και άλλες πόλεις, όπου ομάδες Αράβων λήστεψαν, βιαιοπράγησαν, και παρενόχλησαν σεξουαλικά γερμανίδες με κυκλωτικές τακτικές που χρησιμοποιούνται στις πατρίδες τους[6]. Μεγαλύτερη ατυχία για την πολιτική ανοιχτών συνόρων της Μέρκελ δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Όπως γνωρίζουμε από την φιλόξενη Ελλάδα, έτσι και στη Γερμανία, η αστυνομία και τα ΜΜΕ λαμβάνουν άνωθεν εντολές να αποκρύπτουν περιστατικά που μαρτυρούν εγκληματικότητα μεταναστών, για να μην τροφοδοτείται ο εντόπιος «ρατσισμός» και η ξενοφοβία[7]. Επειδή ωστόσο στη Γερμανία οι θεσμοί είναι πιο εύρωστοι απ’ό,τι στην Ελλάδα, σε τελική ανάλυση το κοινό πληροφορείται κάπως περισσότερα περιστατικά, και αντιδρά περισσότερο. Γι’αυτό και έγιναν μετά την Πρωτοχρονιά εκατοντάδες μηνύσεις από γυναίκες κατά των βορειοαφρικανών χούλιγκανς. Η κοινή γνώμη, αν και βομβαρδισμένη από τα φιλάνθρωπα μηνύματα της «κουλτούρας του καλωσορίσματος», άρχισε να μεταστρέφεται. Οι γυναίκες μας θύματα Αφρικανών σεξιστών που τους καλοδεχόμαστε; Ακόμα και η συντεχνία των πολιτικών έμεινε επ’ολίγον άναυδη – ο κίνδυνος να ξεφύγει το πράγμα ήταν ορατός. Έπρεπε τώρα άμεσα να μπουν σε λειτουργία σχέδια διαχείρισης κρίσεως και περιορισμού της ζημιάς. Πρώτα-πρώτα θυσίασαν τον αστυνομικό διευθυντή της Κολωνίας – υπέβαλε παραίτηση[8]. Δεύτερον, αποπειράθηκαν να καθησυχάσουν τους ψηφοφόρους· οι εγκληματίες θα τιμωρούνται αμείλικτα και θα διώχνονται, έχουν δεν έχουν άσυλο. Τρίτον, θα καθυστερήσει για πολλούς δύο χρόνια η συνένωση οικογενειών. Τέταρτον, αποφασίσθηκε να προσληφθούν 20000 νέοι αστυνομικοί, και θα τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Όλα αυτά τα μέτρια, ήπια στην πραγματικότητα, εν όψει του ξαφνικού μαζικού εποικισμού της χώρας, προκάλεσαν την διορθωτική παρέμβαση της καθαρόαιμης αριστεράς. Δεν θα έπρεπε να ματαιώνεται η απέλαση αναρωτήθηκε, στις περιπτώσει που τον καταδικασμένο στη Γερμανία πρόσφυγα, πίσω στην πατρίδα του περιμένει ο θάνατος; Και πώς να καθυστερήσει η συνένωση οικογενειών στην περίπτωση που οι πρόσφυγες είναι ανήλικοι; (Μπα, ώστε έχουν και γονείς τα παιδιά που μας ήρθαν ασυνόδευτα;) Όχι, το πιο σωστό είναι να επιταχυνθούν τα μέτρα «ένταξης» των προσφύγων, να διοριστούν περισσότεροι δάσκαλοι και κοινωνικοί λειτουργοί, να χτισθούν κι άλλες κατοικίες επί τάχει να τους στεγάσουν, όσοι μπορούν να υιοθετήσουν στα σπίτια τους πρόσφυγες, κτλ. Το καλύτερο ίσως παράδειγμα αλληλεγγύης έδωσαν οι φεμινιστικές οργανώσεις, οι οποίες διακήρυξαν (σε σχέση με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία), ότι δεν θα επιτρέψουν «ο φεμινισμός να γίνει εργαλείο του ρατσισμού», και ότι σύμφωνα με τη δική τους εκτίμηση το αντρικό φύλο αυτό καθεαυτό ευθύνεται για τους βιασμούς, όχι οι πρόσφυγες[9]. Την αποσύνδεση των γεγονότων της Κολωνίας από το προσφυγικό πρότειναν, όπως ήταν αναμενόμενο, και οι ηγέτες της Ε.Ε., οι οποίοι εξαρχής έδωσαν κάθε δυνατή υποστήριξη στη γραμμή Μέρκελ[10].

Και πώς αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ελίτ τους κινδύνους για την δημόσια τάξη που προέρχονται από ισλαμιστές τρομοκράτες, όπως π.χ. τις δύο μεγάλες επιθέσεις του 2015 στη Γαλλία;[11] Με τη θεωρία περί extremism (ακραίων πολιτικά ιδεολογικών), ο οποίος, εννοείται, υπάρχει παντού: στον Ινδουϊσμό, στον εθνικισμό κλπ. Ναι, αλλά να που κατά την ιστορική περίοδο που διανύουμε σήμερα στην Ευρώπη κυρίαρχος είναι ο μουσουλμανικός τζιχαδισμός. Και οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι χιλιάδες τζιχαδιστές διοχετεύθηκαν – και εξακολουθούν να διοχετεύονται – με τους «πρόσφυγες» στην Ευρώπη. Ναι, απαντούν οι πολιτικοί επιστήμονες καριέρας, αλλά δεν ταυτίζονται όλοι οι μουσουλμάνοι με τον τζιχαδισμό. (Αποσύνδεση, δηλ., εξτρεμισμού από το Ισλάμ.) Πολύ σωστά, αλλά εξίσου σωτσό είναι ότι όλοι οι τζιχαδιστές είναι μουσουλμάνοι! Και όσοι περισσότεροι εισαγόμενοι μουσουλμάνοι, τόσοι περισσότεροι τζιχαδιστές και τόσο δυσκολότερο να τους εντοπίσεις μέσα στο πλήθος των ομοθρήσκων τους[12]. Σε αυτό το επιχείρημα δεν υπάρχει, στην πραγματικότητα, απάντηση, εφόσον μάλιστα έχουμε από σημαίνοντα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών δηλώσεις που τονίζουν ότι εν όψει του μεγάλου αριθμού προσφύγων αγνώστου ποιού δεν είναι δυνατόν να εγγυηθούν την ασφάλεια της επικράτειας. Και δεν είναι συνταγματική υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να προστατεύει το λαό της; Βεβαίως, απαντά η κατεστημένη επιστήμη, αλλά ποιος είναι ο λαός; Λαός είναι και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας (που είχαμε εισαγάγει στο παρελθόν), και είναι κατ’επέκτασιν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες που δεχόμεθα σήμερα, που θα γίνουν οι συμπολίτες της αύριον.

Όταν ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Wulff είπε πριν λίγα χρόνια «Και το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία» έγινε πάταγος. Όταν πιο πρόσφατα την ίδια φράση επανέλαβε η Μέρκελ, ο λαός είχε ήδη εξοικειωθεί περισσότερο με αυτή την προοπτική – άλλωστε έγινε προφανές ότι υπάρχει εδώ γραμμή της εξουσίας και όχι τυχαία έμπνευση του Wulff[13].

Στην πραγματικότητα η περί εξτρεμισμού θεωρία έχει προ πολλού συμβιβασθεί με την ιδέα της νομιμότητας του Ισλάμ στην Ευρώπη, (την οποία οι ασυμβίβαστοι αποκαλούν σκωπτικά Eurabien, Ευρωαραβία), ιδέα που συνδέεται με την κατηγορική επιταγή του «πολυπολιτισμού». Αφού επομένως η παρουσία ή όχι του ξενόφερτου Ισλάμ δεν τίθεται υπό αίρεση αλλά αποτελεί τετελεσμένο γεγονός, ο τζιχαδισμός αφομοιώνεται στο ευρωπαϊκό πεπρωμένο. Άρα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι από εδώ και πέρα θα ζούμε επικινδύνως, αν και με περισσότερη αστυνομία, κάμερες παρακολούθησης, ελέγχους στα σπίτια μας και στις επικοινωνίες μας, περιορισμούς της ελευθερίας λόγου (να μην προκαλείται η «μουσουλμανική κοινότητα»), περιορισμούς των δημόσιων εκφάνσεων του Χριστιανισμού, περιορισμούς στην αμφίεση των γυναικών, στις διατροφικές συνήθειες, κλπ., κλπ. Το κράτος με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία του θα επιβάλει την αποδοχή των όρων αυτών στους παλαιούς κατοίκους των ευρωπαϊκών χωρών. (Για την ακρίβεια, όχι όλων των χωρών, αλλά εκείνων που δέχθηκαν να ενταχθούν στον επικοισμιακό σχεδιασμό.) Παράδειγμα είναι σήμερα στη Γερμανία, Ολλανδία και αλλού, ο ρόλος της αστυνομίας στην επιβολή προσφυγικών καταυλισμών στις πόλεις και τα χωριά[14]. Επίσης της δικαιοσύνης, η οποία καταδικάζει τη διαμαρτυρία επί της βάσει «αντιρατσιστικής» νομοθεσίας. Η Ελλάδα έχει γνωρίσει την καταστολή αυτού του τύπου πολύ πριν από την Ευρώπη και σε μεγαλύτερο βαθμό, εφόσον η λαθρομετανάστευση είναι ήδη στην Ελλάδα «θεσμός» εικοσαετίας.

Η Μέρκελ πριν μερικά χρόνια είχε πει η Ευρώπη θα γίνει πολυπολιτισμική «ό,τι κι αν κοστίσει αυτό» (Kostees was es wolle). Αυτό φέρνει στο προσκήνιο την φράση του Agaben: οι ηγέτες της σήμερον δεν επιδιώκουν την ειρήνη. Αποστολή τους είναι η διαχείριση των κρίσεων.



ΤΟ ΚΟΜΜΑ AFD

Η έκθεση της κατάστασης στη Γερμανία είναι αναγκαία διότι το άνοιγμα των συνόρων της τελευταίας το 2015 εισάγει, ποιοτικά και ποσοτικά, νέα εποχή στον εποικισμό της Ευρώπης. Ταυτόχρονα οξύνει σε οριακό σημείο την ήδη ακραία κατάσταση του εποικισμού στην Ελλάδα. Μεγάλη σημασία ως εξ αυτού έχουν δύο σχηματισμοί, γύρω από τους οποίους συσπειρώνεται η αντίσταση του πληθυσμού: Το κόμμα AFD (Alternative Für Deutschland – Εναλλακτική Προοπτική για τη Γερμανία), και η κίνηση PEGIDA (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes – Πατριωτικοί Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσεως). Η AFD είναι αντιμεταναστευτικό κόμμα με ποσοστά (κατά της δημοσκοπήσεις) της τάξεως του 10%, ανάλογο με το αντίστοιχο κόμμα τους Geert Wilders στην Ολλανδία και του Strache στην Αυστρία, συγγενές επίσης με το UKIP (United Kingdom Independent Party) του Nigel Farage στην Αγγλία (που επιδιώκει την έξοδο από την Ε.Ε.), και βεβαίως συγγενές με το Front National της Le Pen στη Γαλλία.

Τα μεγάλα κόμματα της Γερμανίας, η Σοσιαλδημοκρατία και Χριστιανοδημοκρατία, όπως και το μικρό κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), θεωρούν το AFD έναν εφιάλτη που δυνητικά απειλεί την κυριαρχία τους. Αμφισβητεί την λογική της μαζικής μετανάστευσης (των δήθεν αιτούντων ασύλου), και καταθέτει μήνυση κατά της Μέρκελ με κατηγορία την παράνομη διακίνηση ανθρώπων προς τη Γερμανία. Η Μέρκελ παραβίασε την συνταγματική επιταγή να προστατεύει το λαό της, γιατί λοιπόν πληρώνουμε φόρους; ρωτάει ο Κύριος διανοούμενος της AFD, Gauland στη διαδήλωση της Δρέσδης 29.10.15. Οι Πολωνοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι, Ούγγροι, Εσθονοί, Λιθουανοί δεν έχουν υποχρέωση να δεχθούν, δήθεν για την «αλληλεγγύη» πρόσφυγες, αυτό είναι πρόβλημα της Μέρκελ που τους κάλεσε. Άλλωστε από τα 1.5 εκ. «προσφύγων» μόνο το 20% το πολύ έχουν δικαίωμα σε άσυλο. Άλλος διανοούμενος της AFD, ο Björn Höcke, παρατηρεί ότι οι Γερμανοί δεν είναι 80 εκ., όπως είπε η Μέρκελ, αλλά 62 – οι υπόλοιποι είναι μετανάστες. Με τους πρόσφυγες που έρχονται τώρα οι Γερμανοί άνδρες της ηλικιακής ομάδας 20 έως 35 χρόνων (αναπαραγωγική ηλικία), θα αποτελούν ήδη τέλος του 2016 μειονότητα. Το ΝΑΤΟ δεν είχε καμιά δουλειά να προεκταθεί ως τα σύνορα της Ρωσίας, αυτό έγινε κατά παράβαση των συμφωνιών που οδήγησαν στην γερμανική ενοποίηση του 1989. Η Γερμανία κακώς αντιτίθεται στη Ρωσία, θα έπρεπε να επιδιώκει φιλία με τη Ρωσία. Ήταν λάθος των Αμερικανών η επιδρομή στο Ιράκ και η λοιπή αποσταθεροποίηση της Μέσης νατολής, κοινωνίες όπου επικρατούν φυλές δεν επιδέχονται «δημοκρατίας». Άλλωστε από τα 1.5 εκ. «προσφύγων», μόνο το 20% ρι πολύ έχουν δικαίωμα σε άσυλο.

Το ευρώ διχάζει, δεν ενώνει την Ευρώπη! Όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε το 2014 την Αθήνα, χρειάσθηκαν 5000 αστυνομικοί για την προστασία της. Όταν ο Adenauer επισκέφθηκε το 1954 την Αθήνα δεν χρειάσθηκαν παρά 5 (!) αστυνομικοί για την προστασία του.

Δεν θέλουμε η Γερμανία να γίνει καντόνι της ευρωπαϊκής ένωσης των Βρυξελλών. Θέλουμε μια Ευρώπη των πατρίδων, όπως την οραματίσθηκε ο Ντε Γκωλ.

Εννοείται ότι τα ΜΜΕ και η πολιτική ελίτ καθημερινά στιγματίζουν την AFD ως ακροδεξιό, φασιστοειδή, ξενοφοβικό, κτλ. Σχηματισμό. Ένας πολιτικός ζήτησε να τεθεί υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους. (Όμως ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών προς τιμήν του αρνήθηκε να δεχθεί υποδείξεις από πολιτικούς για το ποιος και τι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.)

Παρά ταύτα υπάρχουν στην Γερμανία φωνές, ακόμα και από κατεστημένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίες τονίζουν ότι η ριζοσπαστικοποίηση στην πραγματικότητα έχει μεταφερθεί στο κέντρο της κοινωνίας και δεν αποτελεί πλέον χαρακτηριστικό των άκρων. Η μεσαία τάξη όλο και περισσότερο εμφανίζεται αντιτιθέμενη στην ανομία της πολιτικής ηγεσίας και την καταστρατήγηση των θεσμών που έγινε προφανής με το πραξικόπημα του μεταναστευτικού (ή όπως μετονομάσθηκε: προσφυγικού).


Η ΚΙΝΗΣΗ PEGIDA

Σε παράλληλη με το κόμμα της AFD πορεία βρίσκεται η κίνηση της PEGIDA (Πατριωτικοί Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσεως). Ιδρύθηκε τέλος 2014 στην πόλη της Δρέσδης και έχει θεσμοθετήσει, κάθε εβδομάδα του έτους την Δευτέρα, ομιλίες και «περίπατο» στο κέντρο της πόλης. Εντωμεταξύ έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας (αν και χωρίς τη συμμετοχή εκάστοτε 10-20 χιλιάδων ανθρώπων που χαρακτηρίζει την Δρέσδη), ενώ διοργάνωσε πανευρωπαϊκό συνέδριο[15], και στη συνέχεια πανευρωπαϊκές διαδηλώσεις στις πρωτεύουσες, 6 Φεβρουαρίου 2016, από την Ολλανδία ως την Πράγα. Εχθροί της κίνησης στη Γερμανία στους δρόμους είναι οι ομάδες ANTIFA[16]. Πέραν αυτών, στο πολιτικό επίπεδο και στα ΜΜΕ την PEGIDA καταδικάζουν όλα τα κόμματα (πλην του AFD) και όλος ο Τύπος. Εξέχουσα θέση στην πολεμική κατά της PEGIDA κατέχει η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία στον πρωτοχρονιάτικο λόγο της προς το έθνος του 2014-15 προέτρεψε τους πολίτες να μην συμπορεύονται με την PEGIDA, διότι η ηγεσία της είναι άνθρωποι με «κρύο μέσα στις καρδιές τους[17]». Στους εχθρούς της PEGIDA εντάσσονται τέλος η καθολική και η διαμαρτυρόμενη εκκλησίες[18] της Γερμανίας, αμφότερες – όπως η Εκκλησία της Ελλάδος – οργανικό τμήμα του «φιλοπροσφυγικού» στρατοπέδου. Επίσης το Κεντρικό Συμβούλιο των Ιουδαίων προστατεύει τους μουσουλμάνους πρόσφυγες.

H PEGIDA επιμένει ιδιαιτέρως στην τακτική της μη-βίας, στη νομότυπη εξάντληση των συνταγματικών δικαιωμάτων ελευθερίας λόγου και συναθροίζεσθαι. Χαρακτηριστική για τις συγκεντρώσεις της είναι η απαγόρευση αλκοολούχων ποτών, αντικειμένων που προξενούν τραυματισμούς, επιθέσεων κατά αντιφρονούντων, όπως και το μεγάλο «ζήτω» των παρισταμένων για την αστυνομία στη γραμμή του καθήκοντος. Η τακτική αυτή είναι συνεπής με την καταδίκη όσων άνωθεν καταστρατηγούν θεσμούς της δημοκρατικής πολιτείας: δεν θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς! Είναι αμφίβολο εάν στην Ελλάδα μια τέτοια τακτική μπορεί να εφαρμοσθεί με επιτυχία, δεδομένου ότι εδώ το κράτος στηρίζει ανενδοίαστα τη βίαιη προβοκάτσια προκειμένου να τρομοκρατήσει και ποινικοποιήσει ειρηνικές διαδηλώσεις.

Αρκετά πρωτότυπο χαρακτηριστικό της PEGIDA είναι η άρνησή τους να δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, τα οποία, δικαίως θεωρούν ότι διαστρέφουν την αλήθεια[19].

Μετά τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς 2015 στην Κολωνία με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, η PEGIDA επινόησε το σύνθημα «rapefugees not welcome» (παραφθορά του «refugees» [πρόσφυγες] διά του rape, που σημαίνει βιασμό). Ο Siegfried Daebritz, κεντρικός ομιλητής της PAGIDA, τα Χριστούγεννα 2015 επισήμανε στη Δρέσδη κινδύνους της μεταναστευτικής εισβολής. 90% των εισελθόντων στην Γερμανία σύμφωνα με την αστυνομία δεν κατεγράφησαν[20]. Οι φανατικοί Σαλαφιστές ήδη στρατολογούν «πρόσφυγες». Δεν θέλουμε την Ευρωαραβία, ο χρόνος κυλά εναντίον μας. Ο Luck Bachmann, ιδρυτής της PEGIDA, 4.1.16, εξέφρασε τον φόβο ότι οι ακτιβιστές της PEGIDA είναι με το ένα πόδι στη φυλακή, με την κατηγορία υποκίνησης του λαού σε στάση.

Η ενασχόληση με το μεταναστευτικό είναι πολιτικά γόνιμη προκειμένου να ανιχνεύσει κανείς δομές εξουσίας που, δρώντας από το παρασκήνιο, καταστρατηγούν τη δημοκρατία, ατομικές ελευθερίες και αυτοδιάθεση των εθνών. Για τον λόγο αυτόν η οπτική της PEGIDA συνεχώς διευρύνεται: απορρίπτει το πρόγραμμα των Βρυξελλών για μια ενωμένη Ευρώπη των πολιτών[21], και επιδιώκει, όπως ο Ούγγρος Orban και άλλοι, μία Ευρώπη των πατρίδων. Καταγγέλλει, όπως οι Γάλλοι «identitaires» και πολλοί άλλοι, την επαπειλούμενη έκλειψη εθνικής ταυτότητας. Καταγγέλλει επίσης τα νέα σχολικά βιβλία, «όπου δεν μπορείς ν’ανοίξεις ένα, χωρίς να βρεις τουρκικά ονόματα!»[22] Επιζητεί την άμεση δημοκρατία[23]. Οι Γερμανοί αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως ξένοι μέσα στον τόπο τους. Η Πολιτική Ορθότητα δολοφονεί συνειδήσεις[24]. Η τάξη των πολιτικών μας έχει προδώσει[25].

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο λόγος της PEGIDA του Ηνωμένου Βασιλείου, στην ιδρυτική της διακήρυξη: απορρίπτουμε την ισλαμοποίηση της χώρας μας. Οι πολιτικοί, δάσκαλοί και ΜΜΕ μας πρόδωσαν. Το ίδιο και η PEGIDA Δανίας: Πρέπει να υποκύψουμε στην τρέλα του «πολυπολιτισμού»; Ο πολιτισμός μας είναι ευρωπαϊκός, όχι ισλαμικός! Οι πολιτικοί να παραιτηθούν, να κάνουν τόπο σε ικανούς νέους ανθρώπους. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να καταστραφεί από νεαρούς μουσουλμάνους πεινασμένους για καλοζωΐα και τις γυναίκες μας!

Από ένα σημείο και μετά ο λόγος της γερμανικής PEGIDA γίνεται πραγματικά θυσιαστικός: «Είμαστε έτοιμοι να ξεσηκωθούμε κα να πολεμήσουμε το πολιτικό Ισλάμ και τους ευρωπαίους βοηθούς του. Είμαστε έτοιμοι να διακινδυνεύσουμε την ελευθερία μας, την περιουσία μας, το επάγγελμα, την καριέρα και ίσως ακόμα και τη ζωή μας. Αρνούμεθα να υποταχθούμε σε μία κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Οι παγκόσμιες ελίτ μας έφεραν φτώχεια, ανεργία, διαφθορά, χάος και ηθική χρεωκοπία. Ο Χριστιανισμός απέτυχε, οι εκκλησίες ενέχονται στο μεγάλο ξεπούλημα[26]. Πού είσαστε κε Αρχιεπίσκοπε, τόσο φιλάνθρωπε απέναντι στους μουσουλμάνους, που είναι η κραυγή σας όταν στο Πακιστάν καίνε ζωντανούς τους Χριστιανούς;»[27]

Όχι στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη! Δεν είναι εδώ χώρος του Ισλάμ. Για την αλλαγή πληθυσμού δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση. Είναι μήπως τα δάκρυα των παιδιών μας; Παρόλα αυτά: κάθε χριστιανική οικογένεια που δραπετεύει από την ανατολή μας είναι ευπρόσδεκτη[28]. Αρνούμεθα να παραδώσουμε την πατρίδα μας χωρίς μάχη. Να γίνουμε άμορφη σούπα. «Πολίτες του κόσμου» χωρίς πρόσωπο. Η ανοχή είναι σημάδι αδυναμίας[29].

«Γιατί δεν προστατεύουμε τον κοινό μας οίκο, την Γερμανία;» ερωτά η PEGIDA της πόλης του Duisburg[30]. Γιατί δεν στηρίζουμε τους δικούς μας συνταξιούχους και φτωχούς αλλά τα εκατομμύρια των εισβολέων; Ο Γερμανός πολίτης δεν πρέπει να κινείται ελεύθερα στο σπίτι του; Ας δείξουμε ότι είμαστε ώριμοι για επανάσταση! Γιατί τα κάνει η Μέρκελ όλα αυτά; Αυτή είναι η βασική ερώτηση. Η απάντηση είναι ότι δεν είμαστε κυρίαρχη χώρα. Είμαστε σκλάβοι των συμμάχων. Ο μέγας συνταγματολόγος Karl Schmitt το είπε το 1949: ο «βασικός νόμος» μας (Grundgesetz) δεν είναι σύνταγμα! Αλλά και ο Schäuble είπε το 2014: Η μεταπολεμική Γερμανία ποτέ δεν ήταν κράτος με πλήρη κυριαρχία. Το κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει μία συνθήκη; Πρώτα θα πρέπει να ξεφυλλίσει το κείμενο η αμερικανική πρεσβεία!

Μετά από αυτά τα ερωτήματα και διαπιστώσεις, στα οποία και ο Έλληνας αναγνωρίζει αβίαστα τη δική του κατάσταση, οι ομιλητές του Duisburg επεκτείνουν την εποπτεία τους στο κυρίαρχο χρηματοπιστωτικό σύστημα: «Δεν βοηθήσαμε τους Έλληνες το 2015, αλλά τις τράπεζες» (διαπίστωση στην οποία συγκλίνει και το κατά τα άλλα φιλομεταναστευτικό – αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα Die Linke, σύμμαχος του ελληνικού ΣΥΡΙΖΑ). Το σύστημα των τραπεζών δεν θέλει να διαγραφούν τα χρέη του Τρίτου Κόσμου. Όταν ο Kennedy θέλησε να κρατικοποιήσει στο Federal Reserve (ιδιωτική τράπεζα που εκδίδει και πουλάει στις ΗΠΑ το δολάριο) τον δολοφόνησαν! Πόσο ακόμα θα πρέπει να κουβαλάμε εμείς οι Γερμανοί την ενοχή για τους Ναζί; Η ελίτ από πάνω μας ονειρεύεται «Γερμανία ψόφα!» Τζαμιά, μιναρέδες, «πολιτιστικοί σύλλογοι» των μουσουλμάνων φυτρώνουν συνεχώς καινούργιοι από το έδαφος, ενώ ο δικός μας πολιτισμός υποχωρεί στο περιθώριο.

Το κεντρικό σύνθημα της PEGIDA, αξεπέραστο σε δύναμη και απλότητα είναι η κραυγή «Εμείς είμαστε ο Λαός!». Αντιδρώντας σε αυτό ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Martin Dulig, θα πει σε διαδήλωση κατά της PEGIDA τον Φεβρουάριο του 2016: «Το μεγάλο ειρηνευτικό πρόγραμμα Ευρωπη (Friedenprojekt Europa) δεν επιτρέπεται να θυσιαστεί – πόσο μάλλον χάριν μίας Ευρώπης των λαών (ein völkisches Europa). Ας δεχθούμε θαρραλέα την πρόκληση της ένωσης με τους Άλλους! (Integration)[31]. Έτσι πρέπει να μιλάει σήμερα ένας πολιτικός στη δυτική Ευρώπη (και στην Ελλάδα) για να επιβιώσει: αναγνώριση της κατηγορικής επιταγής του «πολυπολιτισμού».


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ

Ίσως την συνοπτικότερη απάντηση στα ανωτέρω έδωσε ο H C Strache, πρόεδρος του εθνικού (και αντιμεταναστευτικού) κόμματος της Αυστρίας: «Το δικαίωμα να έχεις πατρίδα είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα[32]. Η ρήση του Strache υπενθυμίζει ότι η σκέψη αυτή δεν εμπεριέχεται στην παραδεδεγμένη έννοια περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία αναφέρεται, κατά την αγγλοσαξονική φιλελεύθερη παράδοση αυστηρά στα δικαιώματα ατόμων και όχι στα δικαιώματα συλλογικοτήτων (λαών, πολιτισμών). Για το λόγο αυτό προστατεύεται το δικαίωμα του κάθε ατόμου να ζήσει ελεύθερα με αξιοπρέπεια και πρόσβαση στα αγαθά του πολιτισμού (δηλαδή της Δύσης), και όχι το δικαίωμα του κάθε λαού (στη Δύση) να διατηρεί και να αναπαράγει στο μέλλον την ταυτότητά του.

Με την έλευση της «παγκοσμιοποίησης» (globalization ή New World Order) είναι εμφανής η προσπάθεια διαστολής της έννοιας του ανθρωπίνου δικαιώματος ώστε να περιλάβει το δικαίωμα της μετακίνησης του κάθε ατόμου σε όλη την υδρόγειο και ακόμα της εγκατάστασής του στην όποια χώρα προτιμά. Αυτό σημαίνει κατάργηση των κρατικών συνόρων, διαβατηρίων, βίζας, κλπ. (τα σύνορα είναι «ξεπερασμένα» την εποχή της «παγκοσμιοποίησης») όπως και η καλλιέργεια της ετοιμότητας των εθνών (της Δύσης) να δέχονται εις το διηνεκές την ενσωμάτωση στις κοινωνίες τους μεταναστευτικά κύματα από τον Τρίτο Κόσμο. Όπως δε έχει διατυπωθεί από τους υπέρμαχους αυτής της ερμηνείας, η μετανάστευση σήμερα αλλάζει· παλαιότερα τα κράτη επέλεγαν τους μετανάστες (με γνώμονα, εννοείται, το εθνικό συμφέρον) σήμερα όμως επιλέγουν οι μετανάστες τα κράτη (με γνώμονα το ατομικό συμφέρον).

Η διασταλτική ερμηνεία του ανθρωπίνου δικαιώματος ευνοεί, όπως είναι προφανές, μεταναστεύσεις μεγάλης κλίμακας σαν αυτήν του 2015 προς τη Γερμανία. Ευνοεί επίσης σταδιακές μεταναστεύσεις με αθροιστικό αποτέλεσμα λαθραίων μεταναστών όπως αυτές που αντιμετωπίζει, πάντα με ανοιχτά σύνορα (κυρίως από την εποχή Σημίτη), με πρωτοποριακή για την Ευρώπη συνέπεια η Ελλάδα. Άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι στην παντοκρατορία του «ανθρωπίνου» δικαιώματος θυσιάζεται η έννοια του πολιτικού δικαιώματος, το οποίο περιπίπτει σταδιακά σε αχρηστία. Αυτό είναι λογική συνέπεια εφόσον το τελευταίο είναι παράγωγο της έννοιας του κυρίαρχου έθνους-κράτους με αρμοδιότητα να μοιράζει τα υλικά αλλά και τα άυλα αγαθά (όπως τη γνώση, την ασφάλεια, ενδεχομένως την ελευθερία) στους πολίτες της επικράτειάς του και όχι σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στα πλαίσια ενός παγκόσμιου κράτους, το οποίο μπορεί να προκύψει μόνο μετά την αυτοκαταστροφή των εθνών-κρατών, εφόσον αυτά έχουν την αφροσύνη να εγκαταλείψουν τα σύνορά τους.

Εννοείται βεβαίως ότι ανθρώπινο δικαίωμα να πηγαίνεις όπου θέλεις, έστω και αν θεωρείσαι ανεπιθύμητος από τους ιδιοκτήτες της χώρας – προορισμού σου, δεν υπάρχει. Αλλά και αν, όπως είπε ο Kant, έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος παγκόσμιας φιλοξενίας, πάλι αυτός επουδενί θα συνεπάγετο το δικαίωμα εγκατάστασής μου σε ξένη χώρα χωρίς προηγηθείσα συνεννόηση με τους κατοίκους της[33].

Η συνειδητοποίηση στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αντίστασης[34] των στόχων «παγκοσμιοποίησης» δεν περιορίζεται στο πολιτολογικό – πολιτισμικό οικονομικό επίπεδο, αλλά περιλαμβάνει, στις πιο προχωρημένες της εκφάνσεις και το κοινωνικό ζήτημα. Συγκεκριμένα την εκ μέρους της παγκοσμιοποιημένης ελίτ προώθηση γάμων ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς[35], την προπαγάνδα κατά της βιολογικής προέλευσης των φύλων (με την συνεπακόλουθη τεχνητή επινόηση ανήκουστων φύλων), την σεξοποίηση της παιδικής ηλικίας, την επαπειλούμενη αποποινικοποίηση της αιμομιξίας, ενδεχομένως δε της παιδοφιλίας και της… νεκροφιλίας[36]. Όλα αυτά ανάγονται στην αποδόμηση της ανθρώπινης ταυτότητας στα βαθύτερα επίπεδα, πάλι με όχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και την Πολιτική Ορθότητα. Προετοιμάζουν την δημιουργία «Μετανθρώπου» (στην ουσία υπανθρώπου), νέου ανθρωπολογικού τύπου του μέλλοντος, με διαφορετική γενετική σύσταση και μηχανική προσθετική. Μιλήσαμε για το αντιστασιακό κόμμα του Strache στην Αυστρία, αλλά παραλείψαμε να συνδέσουμε τη δράση του με τη στροφή 180 μοιρών του καγκελάριου αυτής της χώρας που ανέλαβε την πρωτοβουλία κλεισίματος των συνόρων της βαλκανικής οδού. Όντως, το κόμμα του Strache εμφανίσθηκε στις δημοσκοπήσεις να έχει ποσοστό 30%, δηλαδή να είναι το πρώτο κόμμα στην Αυστρία. Το κλείσιμο των συνόρων προκάλεσε την μήνιν της θλιβερής κυβέρνησης των Αθηνών, η οποία είδε να ματαιώνεται ο ρόλος της ως ευρωπαϊκή αφετηρία του μεταναστευτικού διαδρόμου προς την κεντρική Ευρώπη. Η εν λόγω κυβέρνηση πάνω στην απελπισία της μάλιστα διεκήρυξε ότι θα προκαλέσει διά του όπλου του βέτο το άνοιγμα των συνόρων που έκλεισα, πράγμα που εδραίωσε την δικαιολογημένη απέχθεια προς την Ελλάδα των εθνών που δηλητηριάζονται από την πάγια ελληνική πολιτική των ανοικτών συνόρων. Προηγουμένως η «προσβεβλημένη» Ελλάδα είχε αποσύρει την πρεσβευτή της από την Βιέννη θεωρώντας προσβλητικές τις δηλώσεις της Αυστρίας ότι ευθύνεται για τη μαζική μετανάστευση επειδή δεν φυλάει τα σύνορά της (ψέμα είναι;). Μάλιστα η υπουργός εσωτερικών της Αυστρίας είχε εκτός των άλλων πει, ότι είναι «μύθος πως το ελληνικό ναυτικό, από τα ισχυρότερα της Ευρώπης, δεν μπορεί να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας».

Στα πλαίσια της δυτικοευρωπαϊκής αντίστασης κατά της Ε.Ε. ευρίσκεται στην Αγγλία το κόμμα του Nigel Farage U.K.I.P. (United Kingdom Independent Party). Ο Farage είναι ο κύριος μοχλός στην Αγγλία για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. Στην σχετική επιχειρηματολογία του, ο έλεγχος των συνόρων της Αγγλίας είναι το κεντρικό ζήτημα. «80% των εισερχομένων αλλοδαπών δεν είναι πρόσφυγες!», λέει ο Farage. «Πρέπει να είμαστε τρελοί να παίρνουμε το ρίσκο τζιχαδιστών στην Ευρώπη!» Ο Farage κάνει επίσης σκληρή κριτική στην Ε.Ε. που ετοιμάζεται να δώσει πρόσβαση σε 75 εκ. Τούρκους στην Ευρώπη! 97% της Τουρκίας βρίσκονται στην Ασία παρατηρεί ο Farage. Στην Ολλανδία αξιοσημείωτη επιτυχία στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αντίστασης κατά της ισλαμοποίησης έχει το κόμμα του Geerd Wilders. Κατά την απολογία του σε δικαστήριο, 4 Σεπτεμβρίου 2015, είπε τα εξής: «Αρχίστε την αποϊσλαμοποίηση της Ολλανδίας! Κλείστε τα σύνορα σε μετανάστες από ισλαμικές χώρες! Κλείστε κάθε σαλαφιστικό τζαμί! Στερήσατε τους τζιχαδιστές από τα ολλανδικά τους διαβατήρια! 70% των Μαροκινών και Τούρκων που βρίσκονται στη χώρα θεωρούν αυτούς που πηγαίνουν στη Συρία να πολεμήσουν για το ISIS “ήρωες”! Το Κοράνιο είναι εγχειρίδιο τρομοκρατών. Στην Σούρα 8, στίχος 60 λέει: “Ετοιμασθείτε να φέρετε τον τρόμο στις καρδιές των εχθρών του Ισλάμ”. Στην Σούρα 4, στίχος 89 λέει: “Μην κάνετε φίλους τους απίστους, αρπάξτε τους και σκοτώστε τους όπου τους βρείτε”. Ο Wilders προειδοποίησε ότι σε πολλές ολλανδικές γειτονιές προετοιμάζεται το ισλαμικό κράτος. Ελευθερώστε την Ολλανδία από το Ισλάμ! είναι το κεντρικό σύνθημα του Wilders.

Το μεγαλύτερο πατριωτικό-αντιμεταναστευτικό κόμμα της Ευρώπης είναι, βεβαίως, το Front National της Marine Le Pen. Τόσα πολλά μπορούν να λεχθούν για αυτό που θα ξεπερνούσαν τα όρια του παρόντος δοκιμίου. Επιφυλασσόμεθα να ασχοληθούμε εκτενώς με αυτό σε άλλο δοκίμιο.


Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η χαρτογράφηση της αντίστασης στην Ευρώπη θα ήταν ατελής αν περιοριζόμαστε στα κινήματα και κόμματα της δυτικής Ευρώπης αφήνοντας έξω μικρότερες χώρες οι οποίες παρά ταύτα ολόκληρες, ως κρατικές οντότητες, κατανοούν τα προβλήματα και δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα με την τοποθέτηση των κυβερνήσεών τους, όπως χαρακτηριστικά το κλείσιμο των συνόρων στην μαζική μετανάστευση που έθεσε σε κίνηση η πρωτοβουλία της Μέρκελ. Κεντρικός πρωταγωνιστής και συντονιστής των ανατολικών χωρών είναι ο Victor Orban της Ουγγαρίας. Μαζί του ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico, της Πολωνίας ο Caczynski. Ο Ορμπάν σφυρηλατεί μία ευρύτερη ανατολικοευρωπαϊκή συμμαχία κατά των Βρυξελλών με στόχο να εισαχθεί η ιδέα μιας Ευρώπης των Εθνών στα καταστατικά σύμφωνα της Ε.Ε. Πολλοί από τους πολιτικούς αρχηγούς των ανατολικοευρωπαϊκών κρατών δεν είναι απλά ευρωσκεπτικιστές, αλλά εχθροί της δυτικοευρωπαϊκής ελίτ της Ε.Ε., με κορυφή τη Μέρκελ. Για το μεταναστευτικό προχωρεί σε αποκαλύψεις ασυνήθεις για αρχηγό κράτους, αποκαλώντας την κρίση του «προσφυγικού» συνομωσία με πρωταγωνιστές κερδοσκόπους του χρηματοπιστωτικού συστήματος, φιλελεύθερους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκληματικούς διακινητές ανθρώπων, και μουσουλμάνους εξτρεμιστές. Στόχος αυτών η καταστροφή των ευρωπαϊκών εθνών. «Δεν μπορούμε να παραλείψουμε το ζήτημα που αφορά στην ποιότητα των δημοκρατιών μας. Εξουσιοδοτηθήκαμε από τον λαό μας να επιτρέψουμε σε εκατομμύρια μετανάστες να εισέλθουν στην Ευρώπη; Όχι δεν εξουσιοδοτηθήκαμε. Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει ένα σαφές πρόγραμμα, να εισάγει εκατομμύρια αριστερόστροφους ψηφοφόρους στην Ευρώπη, κρυβόμενη πίσω από τον ανθρωπισμό. Έχουν ένα όραμα μίας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας χωρίς θρησκευτικές παραδόσεις, σύνορα, έθνη. Επιτίθενται κατά των κεντρικών αξιών της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας: οικογένεια, έθνος, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα».[37] Επίσης κατονομάζει ο Ορμπάν τον ΣΟΡΟΣ και τις οργανώσεις του ως βασικό μοχλό της μαζικής μετανάστευσης.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του 2015 είπε τα εξής: «Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία οργανωμένη εισβολή και όχι με αυθόρμητη κίνηση προσφύγων. Μπορεί να δείξει κανείς συμπόνια σε γυναίκες και παιδιά, όχι όμως σε νέους άνδρες που έπρεπε να μείνουν να πολεμήσουν το ισλαμικό κράτος (ISIS).» Ως παράδειγμα έφερε ο Ζέμαν τους Τσέχους που στην κατοχή έφυγαν για να πολεμήσουν τους Ναζί, «όχι για να παίρνουν κοινωνικά επιδόματα στην Βρετανία.» Επειδή δε, με άλλη ευκαιρία, ο Ζέμαν έδειξε την Ελλάδα ως υπεύθυνη της μεταναστευτικής εισβολής, η Ελλάδα προκειμένου να επικαλύψει τον βρόμικο ρόλο της απέσυρε τον πρεσβευτή της από την Τσεχία, όπως στη συνέχεια για τον ίδιο λόγο από την Αυστρία!

Στο επίπεδο του πολιτισμού και της κοινωνίας οι αρχηγοί των ανατολικοευρωπαίων προτρέπουν σε αναστοχασμό ως προς τις χριστιανικές πατριαρχικές ρίζες της Ευρώπης και τις εθνικές της παραδόσεις. Είναι ευαισθητοποιημένοι ως προς τον κίνδυνο να χαθούν οι συλλογικές βάσεις της ανθρώπινης ταυτότητας. Είναι κατά της πολιτικής ορθότητας και των «φιλελεύθερων» νόμων για το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Δεν έχουν πρόβλημα να πουν ότι Μουσουλμάνοι δεν είναι αποδεκτοί ως μετανάστες στις χώρες τους, διότι είναι υπεύθυνοι για τρομοκρατικές πράξεις. Τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ενίσχυσαν τον σκεπτικισμό τους για το Ισλάμ «Δεν θα γίνει εδώ Κολωνία!» Όπως τα ευρωσκεπτικιστικά κινήματα της Δυτικής Ευρώπης έτσι και οι κυβερνήσεις των ανωτέρω κρατών καλλιεργούν ζωντανή σχέση με τον Vladimir Putin, ο οποίος εκφράζει εν πολλοίς παρόμοιες αντιλήψεις αναφορικά με την παγκοσμιοποίηση, το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας, κτλ. Λέγεται ότι ο Πούτιν στηρίζει ενεργά (χρηματοδοτεί;) όλα τα εθνικά ευρωπαϊκά κινήματα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρώην κομμουνιστικός κόσμος επιστρέφει στις αξίες της παράδοσης, ενώ ο παλαιός καπιταλιστικός κόσμος, μέσα από μια νεοταξίτικη εκδοχή αριστεροσύνης, συντρίβει την παράδοση με… επαναστατικό μένος (εκπορευόμενο αρχικά από την ελίτ, όχι τον λαό). Για τον λόγο αυτόν τα αντιστασιακά κινήματα της δυτικής Ευρώπης (με εξαίρεση την PEGIDA) είναι λιγότερο ριζοσπαστικά στην καταδίκη της παγκοσμιοποίησης και της Ε.Ε. για ζητήματα εθνικής ταυτότητας, σεξουαλικής παιδείας, πολιτικής ορθότητας γενικότερα. Επικεντρώνονται περισσότερο στην κριτική της ισλαμοποίησης και των αδιαπέραστων ισλαμικών γκέτο στις πόλεις τους (π.χ. ήδη από το 2013 στη σουηδική πόλη του Malmo ο ντόπιος πληθυσμός μειοψηφεί απέναντι στους μουσουλμάνους) στην εγκληματικότητα των μουσουλμάνων, τις σεξουαλικές τους παρενοχλήσεις, κτλ.




ΠΕΡΙ ΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Ας απευθυνθούμε τώρα στα μεγάλα ερωτήματα της μεγάλης μετακίνησης λαών προς την κεντροδυτική Ευρώπη και την Γερμανία το σωτήριον (όχι και τόσο) έτος 2015. Ως αίτια της μεγάλης μετανάστευσης, τα ΜΜΕ Γερμανίας, Ελλάδας και προφανώς άλλων δυτικών χωρών προέβαλαν, με θαυμαστή ομοφωνία σε όλους τους τόνους την πείνα και τους πολέμους, δεινά τα οποία έσπρωξαν τους κολασμένους αυτής της Γης αυθόρμητα να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να πορευθούν  προς την Ευρώπη. Ευτυχώς δε, στην πιο πλούσια και πολυπληθή χώρα της γηραιάς ηπείρου, η Θεία Πρόνοια (έτσι θα έλεγαν παλαιότερα), τοποθέτησε στην κορυφή του κράτους μία ηγεμόνα με ανθρωπισμό, η οποία – πέραν των στενόκαρδων εθνικών συμφερόντων – εν μια νυκτί άνοιξε τις πύλες της χώρας της στους αναξιοπαθούντες. Μάλιστα αυτό έγινε κάτω από τέτοια πίεση χρόνου, που δεν πρόλαβε καν να συμβουλευθεί για την κίνησή της αυτή τους άλλους ευρωπαίους εταίρους[38]· και οι μετανάστες, ευχαριστώντας τον Αλλάχ που δημιούργησε διέξοδο εκεί που έβλεπαν μόνον αδιέξοδο… ήρθαν στην Γερμανία. Ή μάλλον δεν έπαυσαν να έρχονται επί τέσσερις μήνες (1,1 εκ. ως την Πρωτοχρονιά 2015-16), και συνέχισαν να έρχονται ως τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε τα είδε σκούρα η Αυστρία, συνεννοήθηκε με τα βαλκάνια κράτη του μεταναστευτικού διαδρόμου (διατηρούσε βλέπεις σχέσεις με αυτά από την εποχή που τα εξουσίαζε, πριν 100 χρόνια, ως αυτοκρατορία), και όλοι μαζί έκλεισαν τα σύνορα και ανέπνευσε η Γερμανία. Πρώτη ανέπνευσε η δυσανασχετούσα Βαυαρία, που πρώτη δεχόταν την πίεση του ατέλειωτου καραβανιού από την ανατολή στα σύνορά της. Δεύτερον ανέπνευσε (αλλά χωρίς να το λέει) η Μέρκελ, που τα ποσοστά της έδειχνε να πέφτουν συνεχώς εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου 2016. Τρίτον ανέπνευσαν τα λοιπά κράτη της Ευρώπης, ακόμα και εκείνα που είχαν ταμπουρωθεί με τρόμο πίσω από τους πρόχειρους φράχτες που είχαν άρον-άρον κατασκευάσει. Μόνον η Ελλάδα οργίσθηκε για όλους αυτούς τους άκαρδους Ευρωπαίους που δεν σέβονται – όπως αυτή που έχει για λόγους αρχής ανοιχτά σύνορα – τις ευρωπαϊκές αξίες όπως τις σέβεται αυτή.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον ιστορικό του μέλλοντος να αποφανθεί ποια ήταν τα πραγματικά αίτια της μαζικής μετανάστευσης του 2015, και πώς οι Γερμανοί και άλλοι λαοί πίστεψαν το αφήγημα: πείνα – πόλεμος – ανθρωπισμός Μέρκελ. Η εποχή μας έχει μεγάλες επιταχύνσεις, γι’αυτό πρέπει εδώ και τώρα να βρούμε απαντήσεις στα σκοτεινά σημεία. Τα πρώτα ερωτήματα είναι τα σχετικά με τα αίτια· ναι, σοβαροί πρέπει να είναι οι λόγοι για να εγκαταλείψεις την πατρίδα σου, αλλά γιατί την εγκαταλείπεις το 2015 και όλοι οι άλλοι, σαν να άκουσαν ξαφνικά την σάλπιγγα, σαν ένα σώμα μαζί σου; Πόλεμοι υπήρχαν και πιο πριν, ο πόλεμος της Συρίας μαίνεται εντωμεταξύ επί πέντε έτη, ενώ είχαν προηγηθεί οι πόλεμοι του Ιράκ 2003 και του Αφγανιστάν 2001. Γιατί το μεγάλο ρεύμα δεν ήρθε πιο πριν; Δεύτερον, πώς άλλαξε πριν από τη μαζική μετακίνηση, χωρίς να το καταλάβει κανείς, ο όρος «μετανάστης» σε «πρόσφυγα» και το «μεταναστευτικό» σε «προσφυγικό» ζήτημα; Τρίτον, πώς έγιναν όλα με τέτοια θαυμαστή οργάνωση, από την υποδοχή στα ελληνικά νησιά ως τον εφοδιασμό του ενός εκατομμυρίου με είδη πρώτης ανάγκης, την μετακίνησή του με τραίνα και λεωφορεία, την διεκπεραίωσή του στα σύνορα τόσων χωρών, την υποδοχή του και τον καταμερισμό του στην Γερμανία αλλά και Αυστρία, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία; Ο Γερμανός δημοσιογράφος Henryc Broder ομιλεί επί του προκειμένου για λογιστικό άθλο (Logistische Meisterleistung). Τέταρτον, όντως οφείλεται η απροσδόκητη κίνηση της Μέρκελ στον «ανθρωπισμό» της;


ΠΕΡΙ ΜΕΡΚΕΛ

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο ερώτημα. Το περιοδικό Spiegel αφιερώνει ρεπορτάζ στο θέμα αυτό[39].  Η Μέρκελ, λέει, έζησε από παιδί στο σπίτι του λουθηρανού πάστορα πατέρα της, το οποίο ήταν επιπλέον κέντρο βοήθειας της εκκλησίας για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Η μικρή Μέρκελ ανέπνεε εκεί μέσα την «συμπόνια σαν το οξυγόνο του αέρα». Στην πολιτική αργότερα, η Μέρκελ ανέβηκε την ιεραρχία χωρίς κάποια μεγάλη ιδέα, κάποιο μεγάλο project που διακαώς ενδιαφερόταν να υπηρετήσει. Πίστευε μόνο στην «ελευθερία και τις αγορές». Όταν βρέθηκαν οι πρόσφυγες, βρήκε η Μέρκελ επιτέλους την αποστολή της, την επιστροφή στον οίκο του πατρός. Γι’αυτό δεν έκανε ποτέ πίσω και υπερασπίζεται πεισματικά το άνοιγμα των συνόρων για απεριόριστο αριθμό προσφύγων, όσο πολιτικό κόστος κι αν έχει αυτό. Η γερμανική κοινή γνώμη δεν φαίνεται να έχει σαν σύνολο πρόβλημα με αυτό το αφήγημα, που απονέμει τεράστιο ηθικό έπαινο στην σεβαστή μητέρα του έθνους – είναι όμως τελικά έτσι τα πράγματα; Αυτό δεν αποδεικνύεται από το πορτραίτο που ζωγραφίζει το Spiegel.

Πρώτα-πρώτα η Μέρκελ είναι γνωστή ως υπολογιστικός, ρεαλιστικός πολιτικός με το μάξιμουμ οπορτουνισμού που απαιτεί η αναρρίχηση στα αξιώματα. Η καριέρα της αρχίζει από προπαγανδίστρια της κομμουνιστικής νεολαίας της ανατολικής Γερμανίας (γραμματέας του τμήματος Υποκίνησης και Προπαγάνδας), και καταλήγει ως… καγκελάριος της ενωμένης καπιταλιστικής Γερμανίας. Έχει την υποστήριξη του ομίλου Springer (180 εφημερίδες και περιοδικά), και του ομίλου Bertelsmann (υπαριθ. 1 των ευρωπαϊκών ΜΜΕ). Σύμφωνα με κάποιες πηγές, εξουσίες και παραεξουσίες στήριξαν την κάθετη πολιτική της καριέρα. Ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης προχώρησε ενεργητικά το σχέδιο για ένα σύνταγμα της Ευρώπης (Συνθήκη Λισσαβόνας), που θα εξαφανίσει τα έθνη, επιβάλλοντας ένα ολοκληρωτικό, ετεροκατευθυνόμενο καθεστώς. Χωρίς αυτήν, την τόσο συμπονετική για τους μουσουλμάνους της Γερμανίας («και το Ισλάμ ανήκει στην Γερμανία»), δεν θα έψαχναν οι Έλληνες για φαγητό στα σκουπίδια σήμερα, προκειμένου να ξεπληρώνουν παράνομο και καταχρηστικό χρέος.

Πώς αντιμετωπίζει η Μέρκελ τους αντιπάλους της; «Οι άνθρωποι της PEGIDA έχουν κρύες καρδιές, αγαπητοί μου συμπολίτες, μην τους ακολουθείτε!» (θαύμα παπαδίστικης παράστασης στην TV για όσους την είδαν). Και από πίσω; Συμφωνία της Μέρκελ με τον Zuckerberg του Facebook να σβήνει τα ρατσιστικά περιεχόμενα από το Facebook.[40] (Άμεσα αποτελέσματα: η εξαφάνιση της ιστοσελίδας της βασικής ακτιβίστριας της PEGID από το Facebook, όπως και της ιστοσελίδας του βασικού αντιμεταναστευτικού εντύπου COMPAT).


ΑΥΘΟΡΜΗΣΙΑ ή ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ;

Αναφορικά με την θεωρία περί εσπευσμένης, αυθόρμητης κίνησης της Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν, αντιθέτως, μακράν προετοιμασία. Πρώτον η κοινή γνώμη της Γερμανίας το 2014 και το πρώτο ήμισυ του 2015 βομβαρδιζόταν – προπαρασκευαστικά – με τηλεοπτικές εικόνες πνιγομένων στο Αιγαίο και βασανισμένων συνωστισμένων στα ελληνικά νησιά. Μετανάστες σε μικρούς αριθμούς έφθαναν στη Γερμανία. Προς το τέλος του 2014 ιδρύθηκε η PEGIDA και η Μέρκελ έκανε στην καθιερωμένη της ομιλία προς το έθνος την οποία εν πολλοίς αφιέρωσε στην προαναφερθείσα πολεμική κατά της PEGIDA. Τον Ιανουάριο του 2015 οι μετανάστες μετονομάσθηκαν «πρόσφυγες». 21 Αυγούστου η Γερμανία προχώρησε σε προσωρινή άρση της συμφωνίας Δουβλίνο II (αγαλλίαση στα ελληνικά κόμματα· έγινε επιτέλους αυτό που από χρόνια επιζητούσαν). 25 Αυγούστου ένα tweet της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μεταναστών και Προσφύγων άφησε να εννοηθεί ότι η Γερμανία ανοίγει τις πύλες της για όλους τους Σύριους πρόσφυγες. 4 Σεπτεμβρίου η Μέρκελ εξήγγειλε την πλήρη άρση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα. 7 Σεπτεμβρίου η Μέρκελ δήλωσε: «Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποδεχτεί πρόσφυγες». Αργότερα η Μέρκελ είπε «είμαστε μεγάλη χώρα, θα τα καταφέρουμε». Μία αδιάσπαστη σειρά «Συρίων προσφύγων» πέρναγε, μέρα με την ημέρα, τα γερμανικά σύνορα. Όταν ακούσθηκε από κάποιους ότι πολλοί από τους μουσαφίρηδες δεν ήσαν ούτε πρόσφυγες, ούτε Σύριοι στην πραγματικότητα, τα ΜΜΕ έφριξαν εναντίον των ιερόσυλων που είπαν τέτοια ψέματα. Εντωμεταξύ Τούρκοι και Έλληνες έκαναν χρυσές δουλειές κατασκευάζοντας πλαστές συριακές ταυτότητες για μετανάστες πάσης προελεύσεως. Ξαφνικά έκανε μία εκπληκτική δήλωση ο πονηρός Schäuble: «Μεγάλο μέρος των τρομοκρατών που συλλαμβάνονται διεθνώς έχουν ελληνικές ταυτότητες. Είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους διακινητές» (απάντηση στον δικό μας υπουργό Καμμένο, που είχε απειλήσει να στείλει τζιχαδιστές στην Ευρώπη).

Τα ανωτέρω δείχνουν ότι η μεγάλη κίνηση των μεταναστών δεν έγινε τόσο αυθόρμητα όσο θέλουν να γίνει πιστευτό. Περαιτέρω στοιχεία συγκλίνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Έτσι καταγγέλλεται ότι ήδη αρχές του 2015 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τύπωσε δωρεάν φυλλάδιο σε illustration με τίτλος «Καλωσήρθατε στην Γερμανία»[41]. Το περιοδικό ήταν διαφημιστικός οδηγός για ενδιαφερόμενους να πάρουν άσυλο, γραμμένο σε πολλές γλώσσες. «Για την παραγγελία αριθμού μεγαλύτερου των 100 αντιτύπων με προορισμό το εξωτερικό παρακαλούμε να διαβάσετε τον κανονισμό». Τον Αύγουστο πάλι του 2015 παρήγγειλε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ένα «διαφημιστικό φιλμ για την Γη της Επαγγελίας» (εφημερίδα Die Welt) για χρήση από υποψηφίους για άσυλο. Πέραν αυτών, άλλα εγχειρίδια για μετανάστες έχουν βρεθεί στη Λέσβο. Τυπικά περιέχουν οδηγίες αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών αστυνομικών αρχών με απεργίες πείνας, απειλές για βίαιες διαμαρτυρίες και την απειλή αυτοκτονίας. Επίσης εξηγούν το σύμφωνο Δουβλίνο II, όπως και τα παραθυράκια για να υπερκερασθεί από τον μετανάστη.


ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Δημόσια και χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς υποστηρίζουν το 2015 αριστερές – πράσινες, εκκλησιαστικές και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, τους διακινητές «προσφύγων». Ο ιστότοπος διακινητές.in (Fluchthelfer.in) κάνει έκκληση σε ευρωπαίους τουρίστες να φέρουν πρόσφυγες μαζί τους από τις διακοπές τους. (Το  Ayn – Rand – Institute από τις ΗΠΑ υπεύθυνο για τον ιστότοπο;) Πάλι η ομάδα Peng! Και η ομάδα Rise up! Ζητούν την αποποινικοποίηση της διακίνησης ανθρώπων. Σημαντικότερος είναι ο ρόλος της ιστοσελίδας w2eu.info (welcome to Europe) του Bernd Kasparek που αποτελεί μέρος του δικτύου «Κριτική Έρευνα Μετανάστευσης». Ο Kasparek τον Οκτώβριο 2013 δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit ότι τα σύνορα είναι «αναχρονισμός» και ότι έπρεπε να δημιουργηθεί ένα «μεταεθνικό μοντέλο πολίτη». Ο Kasparek εξέδωσε το εγχειρίδιο του πρόσφυγα στο οποίο αναφερθήκαμε (και στην αραβική γλώσσα) που ένας Άγγλος δημοσιογράφος του Sky News βρήκε στην παραλία της Λέσβου. Ο εν λόγω δημοσιογράφος υπέθεσε ότι το εγχειρίδιο αυτό κυκλοφορεί και στην Τουρκία (γιατί όχι και αλλού;) όπου μοιράζεται σε επίδοξους «πρόσφυγες». Εκτός των προαναφερθέντων, το εγχειρίδιο εύχεται «Καλό Ταξίδι»! διότι η ελευθερία κινήσεως είναι «δικαίωμα του καθενός». Στην πρώτη σελίδα περιέχεται η διακήρυξη «πιστεύουμε σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα». Αν ακολουθήσεις τις εταιρείες και τις θυγατρικές τους που ενέχονται εδώ, φθάνεις τελικά στο κατώφλι των ιδρυμάτων της «Ανοιχτής Κοινωνίας» (Open Society Foundations) του γνωστού «φιλάνθρωπου» δισεκατομμυριούχου George Soros[42].

Ο προαναφερθείς Bernd Kasparek ήρθε στην Αθήνα («Blockupy goes Athens») απ’όπου έστειλε 28 Ιανουαρίου 2015 ανταπόκριση στη Γερμανία. «Σχετικά με την κατάληψη εξουσίας από τον Τσίπρα» λέει ο Kasparek, «υπάρχει ένα θετικό αίσθημα ότι πραγματικά δυνατές και βαθειές αλλαγές είναι καθοδόν… Ένα γεγονός που σχολιάσθηκε ευρέως είναι η δημιουργία τμήματος μετανάστευσης στο υπουργείο εσωτερικών, το οποίο διοικείται από την υφυπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου. Αυτή έχει στενές σχέσεις με την ελληνική ΑΝΤΙΦΑ. Έτσι υπάρχουν ελπίδες για περισσότερα, όπως ελληνική ιθαγένεια για μετανάστες, κλείσιμο του στρατοπέδου της Αμυγδαλέζας, εισαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιτάχυνση και βελτίωση των όρων υποδοχής… ένα αριστερό σχέδιο για την Ευρώπη»[43].

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το δεύτερο «Διεθνές Συνέδριο Διακινητών» (μεταναστών) που έγινε 15 Οκτωβρίου 2015 στο Μόναχο! Εδώ ως στόχοι προτάθηκαν «η αναβάθμιση του image και μια νέα θετική αξιολόγηση των υπηρεσιών διακίνησης και εισόδου στα κράτη των μεταναστών. Το εν λόγω συνέδριο υποστηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., το πολιτιστικό τμήμα της πόλεως του Μονάχου, του ιδρύματος Rosa Luxemburg του κόμματος της αριστεράς Die Linke και της οργανώσεως Pro Asyl[44].

Όπως παρατήρησαν γερμανοί νομικοί, η διακίνηση ανθρώπων αποτελεί ποινικό αδίκημα, οπότε το εν λόγω συνέδριο, αν μη τι άλλο ρευστοποιεί την έννοια του αδικήματος αυτού και μάλιστα από τις ίδιες τις αρχές, αψηφώντας τον ισχύοντα ποινικό κώδικα. Με τον ορυμαγδό φιλοπροσφυγικών ρεπορτάζ των ΜΜΕ και των δηλώσεων οργανώσεων (Ευαγγελική Εκκλησία, Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο, κτλ.), και πολιτικών όπως η Μέρκελ: «τα σύνορα δεν μπορούν να φυλαχθούν τον 21ο αιώνα»[45] ή «τώρα έχει η Γερμανία ραντεβού με την παγκοσμιοποίηση»[46],  ή «από μία επιτυχημένη μετανάστευση κάθε χώρα ωφελήθηκε· οικονομικά και κοινωνικά… Όμως θα μας κοστίσει χρόνο, δύναμη και λεφτά… Παρά ταύτα οι αξίες μας είναι προϋπόθεση για μια καλή συνύπαρξη»[47].

Να παρατηρήσουμε εδώ ότι και η Μέρκελ, όπως ο Τσίπρας, διακηρύσσουν ότι τα σύνορα «δεν φυλάσσονται»: τι εννοούν ακριβώς; Δεν επιθυμούμε να τα φυλάξουμε, ή είναι αδύνατο, για τεχνικούς λόγους να φυλαχθούν; – «δημιουργική ασάφεια» του πολιτικού λόγου (θα έλεγε ο κ. Βαρουφάκης). Και γιατί δεν κατονομάζονται, να τις μάθουμε εκείνες οι «ευρωπαϊκές αξίες» που συνεχώς επικαλούνται οι Μέρκελ – Τσίπρας για την υποδοχή προσφύγων; Μήπως επειδή αντιτίθενται στα ισχύοντα εθνικά συντάγματα και το διεθνές δίκαιο; Την θολή κουβέντα «ευρωπαϊκές αξίες», με τις οποίες διάφοροι πολιτικοί ντύνουν το πραγματικό γεγονός του εποικισμού της Ευρώπης, χρησιμοποιεί και ο επιτετραμμένος Κομισάριος για το προσφυγικό της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν απαίτησε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που δεν δέχονται πρόσφυγες να αναλογισθούν ότι «αν η πολιτική δεν δικαιώνει τις ευρωπαϊκές αξίες, η Ευρώπη θα αποτύχει». (Ο ίδιος ο Αβραμόπουλος, ειρήσθω εν παρόδω, θεωρεί εδώ ότι «μόνον η Τουρκία είναι κατάλληλη ως εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης», γι’αυτό θα πρέπει να αποδεσμευθούν εν τάχει 3 δις. για την Τουρκία.)[48]


ΤΑ LOGISTICS ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Ένα σωστό πράγμα που είπε παρά ταύτα ο Αβραμόπουλος στη συγκεκριμένη ομιλία του, ήταν ότι «διακινητές των προσφύγων πολλές φορές είναι καλύτερα οργανωμένοι από τα κράτη». Όντως η μεγάλη μετανάστευση του 2015 μόνο ανοργάνωτη δεν φαίνεται να ήταν. Το αντίθετο: ήταν, όπως σωστά διετύπωσε ο Henrik Broder, «ένα θαύμα λογιστικής». Ας κοιτάξουμε το ζήτημα από αυτή την οπτική γωνία.

Για να μετακινηθεί μια μάζα ανθρώπων με επιτυχία μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, απαραίτητος είναι ο συντονισμός τριών στοιχείων: α) της χώρας ή περιοχής προέλευσης, β) του γεωγραφικού διαδρόμου απ’όπου θα περάσει η μάζα και γ) της χώρας προορισμού. Αυτό σημαίνει ,πρώτον, προετοιμασία της συγκέντρωσης των ανθρώπων σε μια αφετηρία, πληροφόρηση ή διαφήμιση των πλεονεκτημάτων της χώρας προορισμού (π.χ. ασφάλεια, δυνατότητα εργασίας, απόκτηση κατοικίας, ερωτικές προσφορές, κτλ.), πληροφόρηση για νομικά θέματα, ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα γυναικών, ξεπέρασμα εμποδίων με συγκεκριμένες τακτικές που πρέπει να γνωρίζουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο κατά το ταξίδι όσο και την εγκατάσταση στη χώρα προορισμού. Πέραν αυτών πρέπει να διευθετηθούν οικονομικά θέματα που αφορούν στο κόστος της μετακίνησης (αμοιβές διακινητών, συγκοινωνιακά μέσα, κάλυψη καθημερινών αναγκών, κλπ.) Μπορεί ο μετανάστης να καλύψει τα έξοδά του από ίδιους πόρους, ή απαιτείται ενδεχομένως χρηματοδότησή του από άλλους πόρους; Δεύτερον, το ταξίδι απαιτεί ένα συνεργαζόμενο δίκτυο ανθρώπων οι οποίοι κατοικούν στις χώρες διέλευσης των μεταναστών όσο και στις χώρες προορισμού, οι οποίοι συνεννοούνται με εμπόρους, πολιτικούς, επηρεάζουν τα ΜΜΕ και την Κοινή Γνώμη, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, φροντίζουν με τρόφιμα, ρουχισμό, εξοπλισμό, ιατρική περίθαλψη τις καθημερινές ανάγκες των μεταναστών, γνωρίζουν τις καλύτερες διαδρομές και τα ανοιχτά περάσματα, κατευθύνουν τους μετανάστες με μεγάφωνα και κινητά τηλέφωνα[49]. Εκατοντάδες μη-κυβερνητικές οργανώσεις δρουν συντονισμένα από την χώρα προέλευσης έως τη χώρα υποδοχής, το κόστος της μετακίνησης είναι τεράστιο, οι χρηματοδοτικές πηγές εν πολλοίς άγνωστες[50]. Ακόμα πιο τεράστιο είναι το κόστος εγκατάστασης των μεταναστών, περιλαμβανομένης δημόσιας ή ιδιωτικής επιδοτούμενης κατοικίας, δασκάλων της γλώσσας, νοσηλεία, κοινωνικά επιδόματα, πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών, αστυνομικών, κλπ., κλπ.[51] Εφόσον ένας στόχος είναι να ενταχθεί όσο πιο μεγάλο ποσοστό γίνεται στην αγορά εργασίας, απαιτείται επαγγελματική εκπαίδευση επί σειρά ετών. Πρά ταύτα ένας μεγάλος αριθμός δεν μπορεί (ανεπίδεκτος) ή δεν θέλει να ενταχθεί στην αγορά εργασίας (προτιμάει να ζει από τα κοινωνικά επιδόματα), πράγμα που φέρνει στα όριά του το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα[52]. Η κατάσταση επιδεινώνεται με την προβλεπόμενη από τον νόμο περί συνένωσης οκογενειών[53], η οποία πολλαπλασιάζει, κατά ορισμένους ειδικούς, τον αριθμό των μεταναστών μιας χώρας επί πέντε[54].

Θα μπαίνατε με το αυτοκίνητό σας σ’έναν δρόμο με το σήμα «αδιέξοδο»; Προφανώς όχι, για να μην αναγκασθείτε να γυρίσετε πίσω. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μεταναστευτικές ροές. Αν δεν γνωστοποιηθεί στη χώρα προελεύσεως ότι μια χώρα στην Ευρώπη, είναι στο τέλος του διαδρόμου ανοιχτή για την υποδοχή μεταναστών, το καραβάνι δεν τίθεται σε κίνηση. Είδαμε ότι η Γερμανία διά της εκπροσώπου της Μέρκελ, έστειλε σε Ασία και Αφρική το μήνυμα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». (Το ίδιο μήνυμα στέλνει επί μία εικοσαετία – μοναδική περίπτωση στην Ευρώπη – η Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν η Ελλάδα γέμισε από εκατομμύρια μετανάστες πολύ πριν το 2015[55]. Η Ελλάδα καλλιέργησε ως πιλοτικό πρόγραμμα την «κουλτούρα του καλωσορίσματος» πολύ πριν από την Μέρκελ του 2015). Είναι λάθος λοιπόν η αντίληψη ότι οι μετανάστες έρχονται ως «ροές», όπως κατεβαίνει το νερό το βουνό, και υπό την πίεσή τους τα κλειστά σύνορα των κρατών, είτε αυτά το θέλουν είτε όχι, ανοίγουν. Οι μετανάστες πηγαίνουν όπου πρώτα μαθαίνουν ότι οι πύλες είναι ανοιχτές γι’αυτούς. Ποιος ανοίγει τις πύλες; Όχι πάντως οι λαοί των ευρωπαϊκών κρατών, εφόσον τα περισσότερα γκάλοπ δείχνουν ότι με συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες δεν τους θέλουν. Παρά την ανελέητη ψευδοανθρωπιστική προπαγάνδα. Οι πύλες ανοίγουν από αυτούς που πρόδωσαν το έθνος που τους εμπιστεύθηκε τα κλειδιά.

Αίτια της μαζικής μετανάστευσης, κατά το σκεπτικό μας, δεν είναι, όπως διατυμπανίζεται, οι πόλεμοι και η πείνα, διότι αυτά υπήρχαν πάντα χωρίς να γίνονται μαζικές μεταναστεύσεις. Γιατί δεν φεύγουν π.χ. οι Παλαιστίνιοι από την πατρίδα τους όπου υποφέρουν; Γιατί δεν φεύγουν οι Αιθίοπες που είναι χριστιανοί, αλλά έρχονται στην Ευρώπη κυρίως μουσουλμάνοι; Γιατί οι μουσουλμάνοι κατευθύνονται προς την χριστιανική Ευρώπη και όχι προς τις πλούσιες μουσουλμανικές χώρες όπως τα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία; Αυτές οι ερωτήσεις προκειμένου να απαντηθούν απαιτούν τον συνυπολογισμό και άλλων παραμέτρων, πέρα από την πείνα και τον πόλεμο. Οι παράμετροι αυτοί πρέπει να αναζητηθούν στην πλανητική διοργάνωση των μεταναστευτικών μετακινήσεων. Αυτή θέτει τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και συγκοινωνίας στην υπηρεσία των υποψηφίων μεταναστών. Αυτή δίνει υποσχέσεις που διεγείρουν το επιθυμητικό των τελευταίων[56]. Αυτή προετοιμάζει τις συνειδήσεις των πολιτών της Ευρώπης να δεχθούν την σταδιακή μετάλλαξη των εθνικών κοινωνιών σε «πολυπολιτισμικές»[57]. Αυτή απλώνει παντού την ιδεοληψία ότι δεν υπάρχουν ούτε σύνορα, ούτε έθνη, αλλά υπάρχει το δικαίωμα να πηγαίνεις και να εγκαθίστασαι όπου επιθυμείς[58].


ΠΕΡΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»

Είχαμε θέσει το ερώτημα πώς ο όρος μετανάστης από τις αρχές του 2015 αντικαταστάθηκε με τον όρο «πρόσφυγας». Ψάχνοντας ανακαλύψαμε ότι το ινστιτούτο μεταναστευτικών ερευνών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στο οποίο εμφανής είναι η χρηματοδότηση του SOROS, (υποτροφίες για Masters και Ph.D, συνέδρια, κτλ.) στα μέσα του 2014 οργάνωσε ένα διεθνές συνέδριο, «Europhilnthropies 2014», στο οποίο ανακοινώθηκε ότι δεν αρκεί να μελετούμε το μεταναστευτικό, αλλά πρέπει η γνώση μας να ανακουφίζει τους μετανάστες και να ενισχύει τα δικαιώματά τους. Προπαντός πρέπει «να λήξει η τοξική συζήτηση περί μετανάστευσης και να ομιλούμε αντ’αυτού για πρόσφυγες» (not migrant but refugee)[59]. Η γραμμή αυτή προφανώς υπερίσχυσε στη συνέχεια απανταχού· εφόσον γνωρίζουμε το διαμέτρημα του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου think tank, δεν απορούμε για το πώς.

Τα πλεονεκτήματα του πρόσφυγα απέναντι στον μετανάστη είναι προφανή· ο πρώτος γίνεται δεκτός διά νόμου (Συνθήκη Γενεύης 1952), ο δεύτερος όχι. Πώς όμως να βοηθηθούν οι οικονομικοί μετανάστες, ώστε να έρχονται στην Ευρώπη από χώρες φτωχές, όπου όμως δεν υπάρχει πόλεμος και διώξεις; Οι επιστήμονες του συνεδρίου βρήκαν τη λύση: ο ορισμός του πρόσφυγα ως ανθρώπου που φοβάται δίωξη να περιλάβει την κοινωνικο-οικονομική στέρηση. Όπερ και εγένετο, γι’αυτό οι μετανάστες βαφτίστηκαν πρόσφυγες. (Η διασταλτική ερμηνεία του πρόσφυγα στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί).

Ο Alexander Betts αναρωτήθηκε αίφνης στους New York Times, «αν ο Λίβανος, που δεν είναι μεγαλύτερος από την πολιτεία του Maryland, χωράει ένα εκατομμύριο, πόσα εκατομμύρια χωράει η Ευρώπη ολόκληρη;» Οι Times αναφέρουν ότι γκάλοπ φανερώνουν, ότι από τον πληθυσμό της Νιγηρίας μόνο (160 εκ.) τα 40% θα μετανάστευαν στη Δύση αν μπορούσαν[60]. O Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε σε πρόσφατο tweet: «μιλάμε για εκατομμύρια πρόσφυγες που προσπαθούν να έρθουν στην Ευρώπη. Η Sonja Licht του International Center for Democratic Transition (Soros) είπε: «Δεν νομίζω ότι αυτό το κύμα μπορεί να σταματήσει. Όλος ο πλανητικός Βοράς πρέπει να προετοιμασθεί για το ότι όλος ο πλανητικός Νότος βρίσκεται εν κινήσει.»



ΣΟΡΟΣ

Αυτό το σενάριο τρόμου, όμως, είναι επ’ακριβώς αυτό που επιδιώκουν και εκτρέφουν περισσότερες από 450 οργανώσεις σε ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές χώρες, που συνασπίζονται υπό την Αιγίδα των Open Society Foundations του Σόρος στις Βρυξέλλες. Στόχος είναι να μεταλλάξουν την Ευρώπη διά της μετανάστευσης. Ο Σόρος καταβάλλει κάθε προσπάθεια να φουσκώσει το κύμα μετανάστευσης προς την Ευρώπη και να πείσει τους αρχηγούς κρατών να αποδεχθούν ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο. Η Ευρώπη οφείλει κατά τον Σόρος να δανεισθεί ώστε να διαθέσει 15000 ευρώ ανά μετανάστη για τα δύο πρώτα χρόνια για εγκατάσταση, υγεία και σχολείο. Τα κράτη μέλη να παραχωρήσουν την κυριαρχία των συνόρων του σε έναν κεντρικό όργανο των Βρυξελλών Asylum and Immigration Agency και να αποδεχθούν έναν ενιαίο κανονισμό ασύλου. Να υπάρχει μόνιμος διάδρομος από τον οποίο θα «απορροφώνται» πρόσφυγες[61].

Η Μέρκελ είχε πει ότι το μεγάλο ζήτημα είναι να δεχθούν τα κράτη-μέλη να παραδώσουν ένα κομμάτι της κυριαρχίας τους, ό,τι κι αν κοστίσει αυτό[62]. Με την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου που προϋποθέτει μία ευρωπαϊκή «φύλαξη» των συνόρων κατ’αρχήν συμφωνεί τόσο η Μέρκελ, όσο και οι άλλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. Επί του παρόντος προσκρούουν στην άρνηση εκείνων των χωρών που έκλεισαν τα σύνορά τους και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην κατανομή προσφύγων στα εδάφη τους. Σημειωτέον ότι ο όρος «φύλαξη συνόρων Ε.Ε.» είναι παραπλανητικός, όπως φάνηκε από τη δράση της FRONTEX στην Ελλάδα. Αυτή δεν ήταν, όπως στην αρχή άφησαν να πιστέψουν οι αφελείς Έλληνες, αποτρεπτικής φύσεως, αλλά περιορίζετο στην καταγραφή των μεταναστών, οι οποίοι λόγω Δουβλίνου II εγκλωβίζονταν ατύπως στην Ελλάδα, προκειμένου σε δεύτερη φάση υλοποίησης του σχεδίου Σόρος- Ε.Ε. να κατανέμονται εις το διηνεκές στο εσωτερικό της Ευρώπης. Υπό αυτό το πρίσμα η «φύλαξη συνόρων Ε.Ε.» δεν είναι άλλο παρά κομμάτι ενός μηχανισμού που διασφαλίζει ότι οι μετανάστες μπαίνουν στην Ευρώπη χωρίς οι χώρες-μέλη να έχουν λόγο αν και πόσους θα επωμίζεται εκάστη. (Όσο για την Ελλάδα τα σύνορά της «διεθνοποιούνται»).

Παιδί της Open Society του Soros είναι και η International Migration Initiative. Αυτή δεν καταπολεμά αιτίες του ξεριζώματος των μεταναστών από την πατρίδα τους, γιατί αυτό θα αντιτίθετο στη φυγή τους προς την Ευρώπη αφενός, και θα έβλαπτε τους κερδοσκόπους των πολέμων, οικονομικών χρεοκοπιών, ψεύτικης ανάπτυξης, κλπ., στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Σόρος. Αντ’αυτού ανακηρύσσει τη φυγή και την μετανάστευση σε αυταξία, σε ένα είδος Ανθρωπίνου Δικαιώματος το οποίον προστατεύεται. Είναι ένας ψευτοανθρωπισμός, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο να εμποδίζει την «εκμετάλλευση, τις ρατσιστικές διακρίσεις και τη βία» εις βάρος μεταναστών σε κάθε φάση του «μεταναστευτικού ταξιδιού» (migration journey). Λες και η βία που τους ξερίζωσε, οι οικείοι τους που σκοτώθηκαν ξεχνιούνται μέσα σε μια … κρουαζιέρα.

Περαιτέρω, στόχος της Migration Initiative είναι η κατασκευή ενός δικτύου νομικών και οργανώσεων που προστατεύει τα δικαιώματα των μεταναστών και εκπονεί νομικές στρατηγικές προκειμένου να μείνουν για πάντα στην Ευρώπη[63]. Βεβαίως και διοργάνωση σεμιναρίων για μετανάστες πριν από την αναχώρησή τους αλλά και μετά την άφιξή τους στις χώρες-στόχους. Τέλος η κατασκευή δικτύων, στα οποία δεσμεύονται πολιτικοί, κράτος και κοινωνία των πολιτών και μια δημόσια σφαίρα η οποία καταπολεμά την ξενοφοβία και τον ρατσισμό[64].

Έχετε μήπως αναρωτηθεί γιατί οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες εμφανίζονται απαιτητικοί και αχάριστοι, πολλές φορές θρασείς και βίαιοι απέναντι στους οικοδεσπότες τους σε όποια χώρα της Ευρώπης περνούν; Δεν κατάλαβες καλά! Έχουν δικαιώματα. Αυτά που έχεις εσύ ανήκουν και σ’αυτούς. Δεν επαιτούν, απαιτούν[65].


ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ

Να παρουσιάσουμε τώρα μία εμβληματική προσωπικότητα της γραφειοκρατικής-τεχνοκρατικής ελίτ, η οποία δεν εκλέγεται από κανέναν αλλά είναι μέσα στις υπερεθνικές δομές ισχυρότερη από την τάξη των πολιτικών οι οποίοι περιορίζονται από εκλογικές δεσμεύσεις: ο Ιρλανδός Peter Sutherland, διατελέσας κομισάριος ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. υπό τον Jacques Delors (1985-89), πρόεδρος του Δ.Σ. της Goldman Sachs και της British Petrol, ειδικός Εντεταλμένος των Ηνωμένων Εθνών υπό τον Kofi Annan για την μετανάστευση και την Ανάπτυξη του Σόρος, (με εκπροσώπους από 160 κράτη), Chairman του London School of Economics, μέλος της Λέσχης Bildenberg. O Sutherland σε ομιλία του τον Ιούνιο του 2012 στην Βρετανική Βουλή των λόρδων είπε ότι η μελλοντική ευημερία πολλών χωρών της Ευρώπης εξαρτάται από την επιβολή του πολυπολιτισμού και την υπονόμευση της ομοιογένειας των ευρωπαϊκών εθνών, «όσο δύσκολο και να είναι να εξηγηθεί αυτό στους πολίτες» (προφανώς πρόκειται για μια μυστική ατζέντα). Σε διάλεξή του στο LSE ο Sutherland είπε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να πάψει να προτιμά κατ’αποκλειστικότητα μετανάστες υψηλής ειδίκευσης. Ακόμα και στο πιο χαμηλό επίπεδο πρέπει τα άτομα να μπορούν να αποφασίζουν αν θέλουν να εργασθούν ή να σπουδάσουν σε μία άλλη χώρα. Σήμερα δεν διαλέγουν οι χώρες τους μετανάστες, αλλά οι μετανάστες τις χώρες, πράγμα που συνάδει με το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής κάθε ατόμου[66].

Το ανοιχτό ερώτημα από τις παρεμβάσεις του Sutherland είναι αυτό που ο τελευταίος θεωρεί ότι «είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους πολίτες», δηλαδή η φυλετική και πολιτισμική υπονόμευση της ομοιογένειας των εθνών. Ήδη ο Fukuyama είχε παρατηρήσει γύρω στο 2000 ότι τα ευρωπαϊκά έθνη έχουν «σκληρές» ταυτότητες, οι οποίες έπρεπε να «μαλακώσουν» διά του πολυπολιτισμού προκειμένου να προχωρήσει η παγκοσμιοποίηση. Εφόσον η Ευρώπη είναι μια «μικρή παγκοσμιοποίηση», το ίδιο ισχύει, λένε πολλοί, προκειμένου να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση. Διά της εξαλείψεως εθνών και εθνικών ιδιαιτεροτήτων. Η Εθνοκτονία ως κεντρική επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.


ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

   Είναι παρά ταύτα πολύ πρόχειρο να δεχθούμε ότι χάριν της δημιουργίας μίας πολιτικής ενότητας απαιτείται η εις βάθος αλλαγή του ανθρωπολογικού τύπου, τόσο από φυλετικής, όσο πολιτιστικής απόψεως. (Οι ίδιοι οπαδοί του πολυπολιτισμού είναι και πρόμαχοι της αλλαγής φύλου, θρησκείας, οικογενειακής δομής, ιστορικής μνήμης, κλπ., δηλαδή του συνόλου των στοιχείων που θεμελιώνουν κάθε ανθρώπινη ταυτότητα). Οι παλαιές αυτοκρατορίες (αγγλική, οθωμανική, αυστρο-ουγγρική, τσαρική) που λειτούργησαν ως τον 20ο αι. ήσαν κι αυτές πολιτικές ενότητες που εντούτοις δεν χρειάστηκε να βασισθούν σε αλλαγή του ανθρωπολογικού τύπου. Γιατί άραγε αυτό να είναι απαραίτητο στην υπό εξέλιξιν «αυτοκρατορία» της Ε.Ε.;

Όλα τα επιχειρήματα που έχουν προβληθεί προκειμένου να γίνει αποδεκτή η μεγάλη αλλαγή από τους λαούς της Ευρώπης δεν είναι πειστικά. Ούτε το επιχείρημα της «ενοποίησης», ούτε της «ευημερίας» (εφόσον είναι αβέβαιη η σχέση κέρδους-κόστους από την εισαγωγή σε μεγάλη κλίμακα ασιατών και αφρικανών) ούτε του «ανθρώπινου» δικαιώματος σε «ελεύθερη επιλογή χώρας» (εφόσον αφήνει απ’έξω τα πολιτικά δικαιώματα των αυτοχθόνων) ούτε του πολιτιστικού «εμπλουτισμού» από τους μετανάστες (το κάθε έθνος θέλει την «ιδιοσυχνότητά του» για να λειτουργήσει ως οργανική κοινότητα και αντιτίθεται στην επιβολή, μέσα στο σπίτι του, άλλων ιδιοσυχνοτήτων.) Ούτε η γήρανση του πληθυσμού (το δημογραφικό πρόβλημα π.χ. των Σουηδών ως Σουηδών δεν λύνεται επειδή αυξάνεται ο αραβικός και αφρικανικός πληθυσμός μέσα στη χώρα τους.)

Αν θέλω να εμπλουτισθώ από τους ξένους πολιτισμούς, ταξιδεύω στις χώρες τους. Αν ταξιδέψουν κι αυτοί στη δική μου. Ούτε είναι απαραίτητη η μετανάστευση εκατομμυρίων Αράβων για να βρω να φάω κους-κους. Ούτε σκέφθηκαν οι Αλγερινοί όταν έδιωξαν τους Γάλλους από τη χώρα τους ότι θα έχαναν έτσι τη γαλλική κουζίνα. Ούτε οι Έλληνες όταν έδιωξαν τους Τούρκους ότι θα έχαναν τον ναργιλέ. Μπορούν να έχουν όσους ναργιλέδες θέλουν χωρίς… Τούρκους.

Ένα τελευταίο επιχείρημα υπέρ του πολυπολιτισμού είναι αυτό της ενοχής.  Η Ευρώπη κυρίευσε και καταλήστεψε τον τρίτο κόσμο, δεν πρέπει να πληρώσει; Ίσως, αλλά όχι μέχρι σημείου εξαφανίσεως. Η υπερβολική δικαιοσύνη είναι υπερβολική αδικία. Και μετά, αν το σκεφθούμε, δεν κυρίευσε και το Ισλάμ τον κόσμο κάποτε; Μετά σε οφελεί την Ινδία που έχει ένα δις κατοίκους, αν τρία εκατομμύρια Ινδών βρουν εισόδημα στην Αγγλίας; Μια μικρή μπροστά σε τέτοιες κλίμακες ευρωπαϊκή χώρα μπορεί εύκολα να εξαφανισθεί από μετανάστευση λίγων εκατομμυρίων του Τρίτου Κόσμου, που ο Τρίτος Κόσμος γεννάει σε μία ημέρα. Δεν βοηθάει σε τίποτε την ανάπτυξη ή την αποζημίωση της Ινδίας η εξαφάνιση της Αγγλίας. Η ανάπτυξη πρέπει να γίνει μέσα στις χώρες. Για διάφορα δεινά που υφίστανται πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου δεν ευθύνεται γενικώς και αορίστως η Ευρώπη, αλλά οι πολυεθνικές που κλέβουν τους φυσικούς πόρους, επιβάλλουν κυβερνήσεις – μαριονέττες, ξεκινούν πολέμους. Φταίει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που δημιουργεί χρέος και γενική πτώχευση. Όμως τόσο οι πολυεθνικέ και οι τράπεζες εξουσιάζουν και εμάς εδώ, στην Ευρώπη, όσο και τους άλλους στον Τρίτο Κόσμο. Μπορούμε να αποτινάξουμε αυτή την κυριαρχία; Αυτό θα ήταν μια πραγματική συμβολή στην πρόοδο της Ανθρωπότητας και όχι η αυτοκτονία μας διά της τριτοκοσμικής μαζικής μεταναστεύσεως στις μικρές μας χώρες.


COUDENHOVE – KALERGI

Το 2009 η λονδρέζικη εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε υπό πίεσιν ένα μυστικό σχέδιο από το έτος 2000, σύμφωνα με το οποίο ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες αποφάσισαν να καλλιεργήσουν έναν νέο «πολυπολιτισμικό» τύπο ανθρώπου. Στόχος η δημιουργία ενός μοναδικού είδους ανθρώπου προερχομένου από συνεχείς επιμειξίες, ώστε να μην είναι δυνατόν να διακριθεί επάνω του ούτε φυλή, ούτε καταγωγή. Έναν «Ευρωπαίο» που δεν θα θεωρούσε κανέναν άλλο άνθρωπο επί γης… εχθρό του! (Αυτοεξόντωση λόγω ενοχικού συμπλέγματος). Ο Andrew Neather, πρώην σύμβουλος του σοσιαλιστή Tony Blair (1997-2010), επιβεβαίωσε επίσημα την ύπαρξη των σχεδίων αυτών στην εφημερίδα Evening Standard.

Όντως ο Blair κατά την μακρά πρωθυπουργία του γέμισε την Βρετανία με εκατομμύρια μετανάστες, όπως αποκαλύπτεται σήμερα στην εφημερίδα Daily Mail. Αυτή δημοσιεύει σήμερα σε συνέχειες το βιβλίο του Ton Dower, ο οποίος αποκαλύπτει συνομωσία σιγής των ΜΜΕ, προκειμένου ο Blair να βάλει παράνομα πάνω από 2 εκ. Ινδούς μετανάστες στους οποίους έδωσε άδειες εργασίας στην Αγγλία. Οι σοκαριστικές αυτές αποκαλύψεις δεν προκάλεσαν σε καμία χώρα της Δύσης ούτε μια διαμαρτυρία εκ μέρους των πολιτικών ή των ΜΜΕ. Πιθανώς ακολουθούν οι κυβερνήσεις της Δύσης παρόμοια πολιτική. Υπάρχει, π.χ. βίντεο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Σαρκοζί να λέει το 2008 τα εξής απίστευτα: «Οι γάμοι ανάμεσα σε διαφορετικές φυλές (marriages interraciales) είναι καθήκον! Αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να παρέμβει το κράτος. Η Γαλλία πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει!»

Οποία σκοτεινή έμπνευση είναι πίσω από τέτοια σχέδια εθνοκτονίας-γενοκτονίας των λευκών Ευρωπαίων; Ο Nick Griffin, ευρωβουλευτής, απευθύνθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά φέροντας στο προσκήνιο το σχέδιο του θεωρούμενου πατέρα της Ε.Ε. αυστριακού Κόμητα Coudenhove – Kalergi. Ο Kalergi έγραψε το βιβλίο «Πανευρώπη» (Pan-Europa) το 1923 και «Πρακτικός Ιδεαλισμός» (Praktischer Idealismus) το 1926. Ο πατέρας του Kalergi ήταν καλός φίλος του Theodor Herzl, ιδρυτή του Σιωνισμού. Οργάνωσε από τη Βιέννη κίνημα μεγάλο («Πανευρώπη, 1922), στο οποίο με ακατάπαυστη ταξιδιωτική δραστηριότητα επέτυχε να εντάξει μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες, ακόμα και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (εκτός άλλων τον Aristide Briand, τον Leon Blum, τον καγκελάριο της Αυστρίας Ignaz Seipel, και τον Churchill). O Kalergi πρότεινε τον ύμνο «Ωδή στη Χαρά» (Ode andie Frende), που έγινε εθνικός ύμνος της Ευρώπης. Σήμερα τα βιβλία του δεν βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία της Γερμανίας ούτε επανεκδίδονται – κυκλοφορούν όμως στο διαδίκτυο. Υπάρχει σήμερα ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove Kalergi, το οποίο απενεμήθη στη Βιέννη στους Van Rompui (2012) και Angela Merkel (2010). Η παλαιά ευρωπαϊκή φεουδαρχική τάξη κατέπεσε, λέει ο Kalergi. Στο μέλλον θα γίνει μεγάλη μετανάστευση σκούρων φυλών προς την Ευρώπη και θα δημιουργηθεί μια νεγροειδής φυλή μιγάδων, όπως οι «αρχαίοι Αιγύπτιοι». Ηγετική κάστα στην Ευρώπη θα είναι οι Εβραίοι, οι οποίοι από την εποχή της χειραφέτησής τους μορφώθηκαν στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και διαμόρφωσαν χαρακτήρα δυνατό και διάνοια οξεία…

Είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι και αξιοσέβαστοι διεθνώς οργανισμοί επικροτούν την μαζική μετανάστευση στην Ευρώπη. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις να γίνουν δεκτά στην Ευρώπη πολλά εκατομμύρια μεταναστών, ως το 2025 159 εκ. μετανάστες! Ο Brock Chisholm, πρώην διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μίλησε αίφνης για μία ενιαία φυλή σ’έναν κόσμο με μία ενιαία κεντρική αρχή (τι είδους δεν είπε). Αν απαριθμούσε κανείς τους γνωστούς πολιτικούς, οι οποίοι στηρίζουν τον «πολυπολιτισμό», και έχουν κάνει ανοιχτές δηλώσεις υπέρ μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης (world governance), από τον Schäuble ως τον Γιώργο Παπανδρέου, θα έφθανε σε έναν σημαντικό αριθμό. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι πλέον μυημένοι εκ των «Ευρωπαϊστών», οι οποίοι για ευνόητους λόγους προτιμούν να ομιλούν για μία «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» η οποία έχει γενικότερα ένα θετικό πρόσημο.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ο γνωστός στη Γερμανία συγγραφέας Thilo Sarazin, σε διάλεξη στην Αυστρία, 6 Οκτ. 2015, είπε ότι η πολιτική της Μέρκελ δεν έχει καμία λογική. Δεν θέτει ανώτατα όρια στην μετανάστευση, ούτε μας ρωτάει αν τη θέλουμε. Γνωρίζει τι κάνει, ή είναι συνειδητά κατά του λαού; 80% του πλανήτη ζουν υπό συνθήκες που επαρκούν στη χώρα μας για χορήγηση ασύλου. Αν τα σύνορα είναι ανοιχτά, το δυναμικό της μετανάστευσης είναι τεράστιο. Η Ευρώπη έχει μόνο 5 εκ. γεννήσεις το χρόνο. Μόνη η Αφρική, 125 εκατομμύρια! Αν οι νέοι σε όλο τον κόσμο αντιληφθούν ότι η μετανάστευση είναι εύκολη, θα θελήσουν να καλυτερεύσουν τη μοίρα τους. Το να προσπαθήσουμε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ζωής στον Τρίτο Κόσμο, προκειμένου να σταματήσουν οι «αιτίες» της μετανάστευσης (έτσι λέει η Merkel) είναι ουτοπικό. 70 χρόνια δεν κατόρθωσαν τα Ηνωμένα Έθνη να το επιτύχουν· είναι ευκολότερο να το επιτύχουμε εμείς σήμερα;

Γιατί, μετά από όλα αυτά, συνέβη η μαζική μετανάστευση το έτος 2015; Προφανώς διότι τότε ολοκληρώθηκε η γιγαντιαία συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, που έθεσε το καραβανσεράι του ενός και πλέον εκατομμυρίου σε κίνηση προς την Ευρώπη. Και γιατί με επίκεντρο τη Γερμανία; Μα διότι εκεί κυβερνάει η Μέρκελ, η οποία είναι εκ των ουκ άνευ της όλης επιχείρησης, εφόσον χωρίς ανοιχτή πύλη στο τέρμα, ο μεταναστευτικός δρόμος είναι άχρηστος και η μετακίνηση αδύνατη. Η προετοιμασία της συγκεκριμένης αυτής επιχείρησης πρέπει να πήρε κάποια χρόνια. Τι ακριβώς σηματοδότησε η λήξη αυτής της επιχείρησης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Η κατάσταση στη Γερμανία; Η εγκαθίδρυση στην είσοδο της Ευρώπης της προ-ευρωπαϊκής, φιλομεταναστευτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ή η δήλωση του ηγέτη του Χαλιφάτου ISIS, τον Φεβρ. 2015, πως «θα πλημμυρίσουμε τη Δύση με μετανάστες ώστε να κυριαρχήσουμε από μέσα!»[67] -Ποιος ξέρει; Θα το μάθουμε ίσως στο μέλλον.




ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Παρήγορο μέσα σε όλα αυτά είναι ότι η ευρωπαϊκή αντίσταση στα σχέδια των παραφρόνων εξουσιαστών, όποιοι κι αν είναι, οργανώνεται με επιτάχυνση. Είναι ίσως δυνατό να ζήσουμε την διάλυση του εκτρώματος που καταχρηστικά ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αντιμεταναστευτικά πατριωτικά κόμματα που δεν είναι ακόμα στην κυβέρνηση μπορεί σύντομα να γίνουν κυβέρνηση. Το πραξικόπημα Μέρκελ με το καραβανσεράι μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη Νέα Τάξη.

Ο Brzezinki, εμβληματικός διανοούμενος της Νέας Τάξης είπε το 2010: «Ο κόσμος ξύπνησε. Πρώτη φορά στην Ιστορία. Αυτό δυσκολεύει όποιον κυβερνάει.»[68]

Και η Ελλάς; Όλα πάνε κατ’ευχήν, όλα έγιναν όπως τα ήθελε. Δεν στήριζε όλα τα χρόνια την «ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας» μόνη της, με σύμμαχο μόνο την Βρετανία; Να που τώρα, λόγω μεταναστευτικού, διαφαίνεται ελπίδα να κυκλοφορούν οι Τούρκοι ελεύθερα στην Ευρώπη, επομένως και στην Ελλάδα. Δεν έλεγε η Ελλάδα να έλθουν οι Ευρωπαίοι να φυλάξουν τα σύνορά της, που είναι «σύνορα της Ευρώπης»; Να που γίνεται σιγά-σιγά κι αυτό, προς το παρόν με το ΝΑΤΟ. Δεν έλεγε η Ελλάδα να καταργηθεί το Δουβλίνο II για να πηγαίνουν οι άνθρωποι που εγκλωβίζονται εδώ όπου θέλουν; Να που καταργήθηκε το Δουβλίνο II και πέρασαν ένα εκατομμύριο από εδώ στη Δύση[69]. Ναι, αλλά τώρα έκλεισαν πάλι τα σύνορα και γινόμαστε άλλη μια φορά «αποθήκη ψυχών». Δεν πειράζει «θα τα καταφέρουμε» (Μουζάλας κατά το πρότυπο Μέρκελ), η Ελλάδα είναι μεγάλη αποθήκη, χωράει και τους Έλληνες.

Να κλείσουμε με μία συνέντευξη του πρωθυπουργού του Ούγγρου Victor Orban στην εφημερίδα Bild, Φεβρ. 2016. Bild: Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Παραιτηθήκατε από αυτήν; Orban: Χύσαμε δάκρυα για την Ελλάδα πολλά χρόνια τώρα. Τους προσφέραμε βοήθεια όλων των ειδών, λεφτά, προσωπικό, τεχνική υποστήριξη, 300 αξιωματικούς για την ασφάλεια συνόρων. Όλα τα απέρριψαν. Μπορείς να βοηθήσεις μόνο κάποιον που θέλει να βοηθηθεί. ΤΩΡΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ.




Ο Κων/νος Π. Ρωμανός

είναι Καθηγητής Φιλοσοφίας

Στο Παν/μιο του Αιγαίου

[1] Το 1945, 14 εκ. εκτοπισμένων (από το ρωσικό στρατό) Γερμανών πορεύθηκαν από την ανατολική (όπου διαβιούσαν επί αιώνες)Ευρώπη προς την κατεστραμμένη Γερμανία και εγκαταστάθηκαν εκεί, εργαζόμενοι για την ανοικοδόμησή της.

[2]  Μαζεύτηκαν, λέει, υπογραφές να πάρουν οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών νόμπελ…φιλοξενίας! (Υπάρχει τέτοιο νόμπελ; Και δεν υπάρχει νόμπελ…βλακείας;)

[3] Ήδη, 17 Φεβρουαρίου 2016, το γερμανικό ΙΚΑ δημοσιοποίησε έλλειμμα δισεκατομμυρίων ευρώ από την δωρεάν περίθαλψη προσφύγων. Τέτοιες ειδήσεις ποτέ δεν τόλμησε να δώσει στη δημοσιότητα το ελληνικό ΙΚΑ ή τα ελληνικά νοσοκομεία, που προ πολλού χρεοκόπησαν για τον ίδιο λόγο!

[4] Η Μέρκελ και οι πολιτικοί, λόγω της γενικής κατακραυγής, καλλιεργούν την εντύπωση ότι το 2016 οι πρόσφυγες θα μειωθούν. Όμως την πρώτη Ιανουαρίου του 2016, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπολόγισε ότι 1.3 εκ. αιτούντων ασύλου θα εισέλθουν στην Ευρώπη το 2016 και άλλοι τόσοι το 2017. Σε σενέντευξή του στη BILD, ο υπουργός ανάπτυξης Gert Müller προειδοποίησε ότι το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών, έως και 10 εκατομμύρια, είναι καθοδόν προς την Ευρώπη.

[5] Gatestone Institute 21.2.16: Σύμφωνα με εμπιστευτική αναφορά που διέρευσε στην εφημερίδα Die Welt, στο Αμβούργο η αστυνομία έχει συνθηκολογήσει απέναντι σε νεολαίους μετανάστες. Όταν επίκειται σύλληψή τους, αντιστέκονται και επιτίθενται στους αστυνομικούς.

[6] «Ταχαρούς» είναι η αραβική λέξη που αναφέρεται στην περικύκλωση και σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από ομάδες αρσενικών.

[7] Το Gatestone Institute, 12.2.16, αναφέρει μέσω διαδικτύου ότι η εφημερίδα BILD έγραψε ότι οι αρχές της πόλεως Kiel διέταξαν την αστυνομία να «παραβλέπει» εγκλήματα μεταναστών. Επίσης, ότι ο Wolfgang Herbes, πρώην δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης κατήγγειλε ότι «σήμερα δεν μας επιτρέπεται να πούμε τίποτε το αρνητικό για τους πρόσφυγες. Αυτή είναι η κυβερνητική δημοσιογραφία.

21.2.16, ο André Schulz, εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας, καταγγέλλει ότι επί χρόνια η ακολουθούμενη γραμμή είναι να μην ενημερώνεται το κοινό για την πραγματική κατάσταση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση της αστυνομίας που διέρρευσε στην εφημερίδα BILD, μετανάστες διέπραξαν 208.344 εγκλήματα το 2015, δηλαδή κατά 80% περισσότερα από ό,τι το 1014. Όμως ο αριθμός των εγκλημάτων μπορεί να είναι στην πραγματικότητα διπλάσιος από αυτό, καθώς η έκθεση της αστυνομίας (Bundeskriminalanmt) αναφέρεται μόνο σε εγκλήματα που διαλευκάνθηκαν. Σύμφωνα με την γερμανική στατιστική υπηρεσία Statista, κατά μέσον όρο τα μισά εγκλήματα διαλευκαίνονται κάθε χρόνο. Επίσης, η έκθεση περιλαμβάνει εγκλήματα μόνο σε 13 από τα 16 γερμανικά κρατίδια.

[8] Πρόλαβε εν τούτοις να ακουστεί ότι ο λόγος που η αστυνομία επί τρεις μέρες δεν ανακοίνωσε τα εγκληματικά περιστατικά της πρωτοχρονιάς, στην πραγματικότητα ήταν διαταγή από τον υπουργό εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης – με την παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή το ζήτημα εθεωρήθη λήξαν.

[9] Διαμαρτυρία ενός Σουηδού αρσενικού: «Εγώ, που όλη μου τη ζωή έμαθα να σέβομαι τις γυναίκες, να θεωρούμαι το ίδιο ικανός βιασμού με τους machos της Αφρικής;» – ας πρόσεχε όταν καταδέχτηκε να γίνει pet του φεμινισμού!

[10] Π.χ. η Ε.Ε. άσκησε πιέσεις στις χώρες-μέλη που αρνήθηκαν να δεχθούν πρόσφυγες, ισχυριζόμενη ότι η αποδοχή προσφύγων είναι ευρωπαϊκός νόμος. Και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Steinmeier απείλησε τις ανατολικο-ευρωπαϊκές χώρες με δικαστήριο, διότι αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες (19.12.15). ακόμα και ο αυστριακός καγκελάριος Werner Faymann απείλησε για τον ίδιο λόγο με οικονομικές περικοπές τις ίδιες χώρες. Ο ίδιος ο Faymann παρά ταύτα, τον Φεβρουάριο 2016, δήλωσε ότι τώρα και η Αυστρία εξήντλησε τα περιθώριά της και κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες. Ο Juncker δε προείδε ότι «η ιστορία θα δικαιώσει τη Μέρκελ»!

[11] Charlie Hebdo και …

[12] Ο Μάο Τσε Τουνγκ είχε πει ότι ο επαναστάτης μέσα στο λαό του είναι ελεύθερος σαν «το ψάρι μέσα στη θάλασσα». Από πολλά γκάλοπ σε μουσουλμανικές κοινότητες της Αγγλίας και άλλων χωρών της Ευρώπης γνωρίζουμε ότι το ποσοστό των μουσουλμάνων που συμπαθούν τους «μάρτυρες του Ισλάμ» είναι μεγάλο.

[13] Κάποιοι είρωνες, αναφερόμενοι στο μέλλον, αντέστρεψαν τη φράση Wulff-Merkel σε «Και η Γερμανία ανήκει στο Ισλάμ». Κάποιοι άλλοι πάλι, με πιο αγοραίο χιούμορ είπαν «Το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία όσα τα σκατά πάνω στην τράπεζα φαγητού!»

[14] Το μοντέλο είναι γνωστό και επαναλαμβάνεται από τον Σεπτέμβριο 2016 σε Ολλανδία, Δανία, Γερμανία: Η κοινότητα ανακοινώνει την απόφασή της να παραχωρήσει το τάδε δημόσιο κτήριο σε πρόσφυγες. Ο πληθυσμός του χωριού ξεσηκώνεται και μπλοκάρει την είσοδο μεταναστών στο κτήριο. Η αστυνομία φέρνει ενισχύσεις από την διπλανή πόλη και διαλύει την διαδήλωση των κατοίκων. ΜΜΕ και κόμματα καταγγέλλουν τους «ρατσιστές». Γίνονται μηνύσεις. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα ο προσφυγικός καταυλισμός σε δημόσια κτήρια λειτουργεί κανονικά.

[15] 24.1.16 στην Πράγα, συνέδριο με τίτλος «Οχυρό Ευρώπη».

[16] Η ΑΝΤΙΦΑ (αντιφασίστες) δρα χρόνια και στην Ελλάδα, με γκαγκστερικές μεθοδεύσεις κατά αντιφρονούντων και αποτελεί πλέον κυρίαρχη δύναμη του «αντιεξουσιαστικού» χώρου, η οποία δεν διώκεται από την αστυνομία. Είναι το σημερινό παρακράτος. Είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, της απόδοσης ιθαγένειας σε όλους τους μετανάστες και της προστασίας των δικαιωμάτων των ανθρώπων με «διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό». Είναι ευθέως ανθελληνική συσπείρωση, που καλλιεργεί στους οπαδούς της άσβεστο μίσος κατά του ελληνικού έθνους και των ιστορικών του καταβολών. Τα συνθήματά της στους τοίχους περιλαμβάνουν το «σκοτώστε τους Έλληνες». Η χρηματοδότησή της είναι σκοτεινή. Στην Γερμανία η ΑΝΤΙΦΑ, εκτός της πολιτικής γραμμής που αναφέραμε, οργανώνει και διαδηλώσεις υπέρ του κράτους του Ισραήλ. Εμποδίζει συγκεντρώσεις του κόμματος της AFD, και έχει κάνει πάνω από 30 επιθέσεις σε γραφεία του κόμματος (από το περιοδικό, COMPACT, Φύλο1, 2016).

[17] Σημειωτέον, ότι η μαζική εισβολή μεταναστών το 2015 στη Γερμανία (περίπου 1.100.000 άνθρωποι!) επετεύχθη – όπως χρόνια συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα – μέσω της έκκλησης στο αίσθημα της συμπόνιας σε συνδυασμό με την ποινικοποίηση της διαλεκτικής. Το σύνθημα της προπαγάνδας ήταν: «Γερμανία, μία χώρα με καρδιά».

[18] Χαρακτηριστικά σβήνουν τα φώτα των καθεδρικών ναών στο κέντρο των πόλεων όπου γίνεται ο περίπατος της PEGIDA, ώστε να βυθίζονται στο σκότος που τους αναλογεί οι ψυχές και τα σώματα των ανθρώπων με τις «κρύες καρδιές».

[19] “Lügenpresse!” – ψευδολόγος τύπος είναι το τυπικό σλόγκαν των εκδηλώσεων της PEGIDA.

[20] Κατά ανακοίνωση του Gatestone Institute, βασιζόμενη στο κανάλι ΝΖ4 της γερμανικής τηλεόρασης, 50% των υποψηφίων για άσυλο έφυγαν και κρύβονται.

[21] Μανιφέστο του συνεδρίου ευρωπαϊκής PEGIDA στην Πράγα, 24.1.16

[22] PEGIDA στο Duisburg, 22.2.16

[23] Bachmann, 11.1.16 στη συγκέντρωση PEGIDA.

[24] Ulfkotte, 5.1.16 στη συγκέντρωση PEGIDA.

[25] Μανιφέστο της Πράγας.

[26] Δρέσδη, 6.2.16

[27] PEGIDA 15.2.16. Κατά του καθολικού αρχιεπισκόπου Heiner Koch.

[28] Tatiana Festerling, Dresden 22.2.16

[29] PEGIDA, 15.2.16

[30] 22.1.16

[31] Από τις ομιλίες PEGIDA, Δρέσδη 1.3.16

[32] “Heimatrecht ist Menschenrecht”

[33] Στο δοκίμιο «Αιώνια Ειρήνη».

[34] Ο όρος αντίσταση χρησιμοποιείται από την PEGIDA στη φράση «είμαστε η Αντίσταση». Wir sind der Widerstand.

[35]  Έχει περάσει σε πολλές χώρες· στην Γερμανία στο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης, κυβερνούμενο από τους Πρασίνους.

[36] Υπέρ της αποποινικοποίησης της αιμομιξίας και της νεκροφιλίας εκφράσθηκε προσφάτως η νεολαία του σουηδικού σοσιαλιστικού κόμματος. Προϋπόθεση του νόμιμου νεκροφιλικού έρωτα έθεσαν να έχει δώσει ο νεκρός, πριν τον θάνατό του… τη συναίνεσή του για ερωτική πράξη με τη σωρό του. Υπέρ της αποποινικοποίησης της αιμομιξίας εκφράσθηκε στη Γερμανία το κόμμα των Πρασίνων…

[37] Οκτώβριος 2015

[38] Εξ’ού και τα σχετικά παράπονα των άλλων χωρών. Σε talk show της γερμανικής τηλεόρασης (Φεβρ. 2016), ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας υποστήριξε ότι η Μέρκελ, συγκλονισμένη από τα επεισόδια με απελπισμένους μετανάστες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, χωρίς να υπάρχει καν χρόνος για διαβουλεύσεις είπε απλά: «Η Γερμανία είναι ανοιχτή για εσάς».

[39] Markus Feldenkirchen και René Pfister, τεύχος 4, 2016.

[40]Τον Φεβρουάριο 2016 ο Zuckerberg ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 200 θέσεις στη Γερμανία που θα διασφαλίσουν ότι «κακά περιεχόμενα» δεν θα υπάρχουν στο Facebook. Την αποστολή αυτή ανέθεσε το Facebook σε μια εταιρεία, η οποία υποχρεούται να τηρήσει πλήρη εχεμύθεια: Στην ARVATO, θυγατρική του ομίλου Bertellsmann. Η Liz Mohn, διευθύντρια της ARVATO, είναι προσωπική φίλη της Μέρκελ. Ήδη 15.12.15, ο Heiko Maas, Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, γνωστοποίησε των έλεγχο του Internet: «Κατασκευάζονται εύχρηστοι μηχανισμοί στο internet, για την μεταβίβαση παραπόνων» (καταγγελίες). «Σχόλια μίσους» θα σβήνονται από το internet.


[41] Περιοδικό Compact – Spezial, τέλος 2015, σελ. 64.

[42] Το αυτό, σ. 66

[43] Διαδίκτυο. Ούτως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χριστοδουλοπούλου έδωσαν ιθαγένεια στα παιδιά των αλλοδαπών μέσα στον ορυμαγδό των «διαπραγματεύσεων» με το ΔΝΤ.

[44] Compact-Spezial, σελ. 68.

[45] Alexander Gauland, Δρέσδη, 29.10.15

[46] Από την δήλωση της κυβέρνησης, 18.2.16

[47] Frankfurter Allgemeine, 31.12.15

[48] Süddeutsche Zeitung, 19.1.16

[49] Στην Αυστρία μοίρασαν στους μετανάστες κάρτες SIM για δωρεάν τηλεφωνήματα (ποιος άραγε πληρώνει τους λογαριασμούς στις τηλεφωνικές εταιρείες;) Στην Ουγγαρία οι υπηρεσίες ασφαλαίας κατέγραψαν στις κάμερες παρακολούθησης ανθρώπους με μεγάφωνα που καθοδηγούσαν τους μετανάστες αλλά δεν είχαν έλθει μαζί τους. Δύο συνελήφθησαν. Ο ένας ήταν Σύρος με διασυνδέσεις με εξτρεμιστές ισλαμιστές. Ο άλλος ήταν επίσης Σύρος, ζούσε στο τουρκικό τμήμα της Κύπρου ως ευκατάστατος πολίτης.

[50] Το Wikileaks γνωστοποίησε ότι αμερικανική εταιρεία μετοχικού κεφαλαίου πληρώνει εισιτήρια μεταναστών. Επίσης, οι αυστριακές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν εισιτήρια μεταναστών που διασχίζουν την Μεσόγειο.

[51] Στην αρχή ο Schäuble μίλησε για 13 δις κόστος μεταναστών τον πρώτο χρόνο. Άλλοι γερμανοί οικονομολόγοι ανεβάζουν το απαιτούμενο ποσό στα 50 δις.

[52] Χαρακτηριστικά επ’αυτού ο Hans Werner Sinn, (ίσως ο μεγαλύτερος οικονομολόγος της Γερμανίας): «είναι ψεύδος ότι όλοι οι μετανάστες είναι από οικονομικής απόψεως εμπλουτισμός. Η μετανάστευση κοστίζει περισσότερα λεφτά από όσα φέρνει.»

[53] Ο σχετικός νόμος εισήχθη στην Ε.Ε. με πρωτοβουλία της Ελλάδας όταν είχε την προεδρία της Ε.Ε. επί πρωθυπουργού Σημίτη.

[54] Αυτό λέει, π.χ., ο Thilo Sarazin στο γνωστό βιβλίο του, Η Γερμανία Αυτοκαταργείται (Deutschland schafftsich ab, 2010). Ο Sarazin ισχυρίζεται, συν τοις άλλοις, ότι με τους μετανάστες πέφτει αισθητά το μορφωτικό επίπεδο της χώρας υποδοχής.

[55] Χαρακτηριστική η ρήση του Προκόπη Παυλόπουλου το 2010 προς τους μετανάστες: «Ευχαριστούμε που επιλέξατε την Ελλάδα!»

[56] Έχει γίνει γνωστό ότι τα ΜΜΕ του αραβικού κόσμου το δεύτερο ήμισυ του 2015 έλεγαν «η Γερμανία χτίζει σπίτια για σας». Αρμόδιος υπουργός της Γερμανία επισκέφθηκε Φεβρ. 2015 το Πακιστάν προκειμένου να συνεννοηθεί για τη δυνατότητα επιστροφής προσφύγων στη χώρα αυτή. Γυρίζοντας πίσω είπε «σ’αυτούς εκεί τάζουν λαγούς με πετραχήλια αν έρθουν στην Γερμανία!» Πράγματι ακούγεται ότι στις μουσουλμανικές χώρες οι υποσχέσεις των διακινητών και των μετ’αυτών περιλαμβάνουν ξανθές βόρειες γυναίκες, οι οποίες απηυδισμένες από τους ανερωτικούς άνδρες τους πώς και πώς περιμένουν τους καινούργιους μουσουλμάνους εραστές τους. Αραβικοί ιστότοποι που στήνονται από διακινητές, προπαγανδίζουν εύκολο άσυλο στην Σουηδία, ξενοδοχεία πολυτελείας για καταλύματα, συνένωση οικογενειών και εύκολες ξανθές φιλενάδες.

[57] Παράδειγμα η Μέρκελ, η οποία στο συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατίας είπε σχετικά με την μαζική μετανάστευση: «Η Γερμανία δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Θα είναι σε 25 χρόνια μια πολύ πιο ανοιχτή, όλο περιέργεια, ανεκτικότητα και ενδιαφέρον χώρα.» Επ’αυτού παρατηρεί ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine: «Μα είναι χώρα αυτή σήμερα πράγματι τόσο κολλημένη, βαρετή και ομφαλοσκοπούσα που να χρειάζεται να εκθέσει κανείς τους κατοίκους της σε τέτοιο πείραμα; (μαζική μετανάστευση) – Frankfurter Allgemeine, 21.12.15

[58] Έτσι οι μετανάστες μπροστά στα κλειστά σύνορα των Σκοπίων, στην Ειδομένη έγραψαν 7.3.16, σε πανό «No Borders! No Nations! – Από πού άραγε πήραν αυτές τις ιδέες οι καλοί αυτοί μουσουλμάνοι;

[59] Alexander Betts, director of the Refugee Studies Center, Oxford.

[60] New York Times, 2.9.15

[61] Από Internet – άρθρο του Σόρος με τίτλο «Rebuilding the Asylum System», 26.9.15

[62] Στο συνέδριο «Τείχη που πέφτουν» (Falling Walls), 9 Νοεμβρίου 2009. Στο ίδιο συνέδριο, καταγγέλλει ο Manfred-Kleine-Hartlagem, η Μέρκελ μίλησε χωρίς περιστροφές υπέρ μίας Νέας Τάξης Πραγμάτων για τον Πλανήτη. (Η Ε.Ε. είναι τώρα πρότυπο σε μικρή κλίμακα αυτού που θέλουν να πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα).

[63] Για τον λόγο αυτό ελάχιστοι μετανάστες επαναπατρίζονται – συνεχώς προβάλλονται νομικά κωλύματα, ενστάσεις, επανεκδικάσεις σε τέτοια ποσότητα που να παραλύει το δικαστικό σώμα μιας χώρας.

[64] Ο ρατσισμός ανεβαίνει «ο εξτρεμισμός μεγαλώνει» είναι από τις στάνταρντ εκφράσεις της προπαγάνδας στις οργανώσεις Σόρος.

[65] Οι μουσουλμάνοι που μπήκαν στην Γερμανία πολλές φορές φώναζαν: Πάρτε πίσω αυτά τα φαγητά, δεν τα τρώμε, θέλουμε τα λεφτά μας.   Στην Ελλάδα δε έλεγαν: Δεν θέλουμε καταλύματα, άλλα μας υποσχεθήκατε, βάλτε μας σε διαμερίσματα!

Από τον Jürgen Elsässer αναφέρεται ότι 21 Οκτ., 2015, πέντε χιλιάδες μουσουλμάνοι με αλαζονικό, απειλητικό και επιθετικό τρόπο κατέλαβαν σα να ήταν αυτονόητο αυστριακό έδαφος. Παντού στην Ευρώπη παραβιάσθηκαν βίαια τα σύνορα από νεαρούς άνδρες. Στην Κω και Λέρο μαίνονταν κατά της ταυτοποίησής τους από τους αστυνομικούς, έκαναν έφοδο στο αστυνομικό τμήμα και τραυμάτισαν πολλούς αστυνομικούς. Παντού στην Ευρώπη αποκρύπτονται γεγονότα βίας με μετανάστες, απωθούνται και μετονομάζονται. (Compact-Spezial, ειδική έκδοση, αρ. 8).

[66] Κεντρική ιδέα των οργανώσεων Σόρος. Παρουσιάστηκε και στο Διεθνές Συνέδριο του Migration Studies Institute της Οξφόρδης το 2014. Πηγή πληροφοριών για Sutherland, εκτός των άλλων, το άρθρο του Karl-Peter-Schwarz στην Frankfurter Allgemeine 2.2.16. ο Schwarz λέει επί του προκειμένου και ότι λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι πρόσφυγες είναι κατά 70% νέοι άνδρες κάτω από τα 35 έτη, και ότι επίκειται συνένωση οικογενειών, σε λίγα χρόνια οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες θα είναι η πλειοψηφία στην ηλικιακή ομάδα από την οποία εξαρτάται το μέλλον της Γερμανίας. Με το μεταναστευτικό ρεύμα εισάγεται η «Σύγκρουση των Πολιτισμών» (Clash of Civilizations) στο κέντρο της Ευρώπης.

[67] «Χαϊζίρια» λέγεται η αρχή μετακίνησης στο Ισλάμ. Σύμφωνα με το Κοράνι και πολλά χαντίντ (πράξεις ερμηνείας και εφαρμογής των κανόνων), αποτελεί ιερή υποχρέωση για τον πιστό η μετεγκατάστασή του σε μέρη της γης που δεν ελέγχονται από το Ισλάμ. Με βάση τις εντολές της ισλαμικής επιταγής «ντά’ουα» οφείλουν να εργασθούν για την διάδοση του Ισλάμ και την εγκαθίδρυση του ισλαμικού κράτους.

[68] “The world has awakened. First time in History. This makes it difficult to govern”

[69] 5.3.16. Ο αν. υπουργός εξωτερικών Τάσκας εξέδωσε επίσημο έγγραφο, που λέει πως ο αριθμός που εισήλθαν το 2015 στην Ελλάδα ήταν 911.471 μετανάστες.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





  Υ.Γ.


 

2 σχόλια :

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΝΤΕΝΧΟΒΕ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΝΤΕΝΧΟΒΕ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ. Η ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΑΡΘΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφή
Απαντήσεις
  1.  
    Όλοι εμείς, που στερούμαστε γνώσης και σοβαρότητας και σχολιάζουμε επιφανειακά και αποσπασματικά τις θεωρίες του Καλλέργη, ο οποίος δίνει απαντήσεις σε όλα τα σημερινά θέματα (!), ας διαβάσουμε τι γράφει ο ίδιος ο Καλλέργης στην προσωπική αυτοβιογραφία του:
    «Στις αρχές του 1924, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Baron Louis de Rothschild και τον φίλο του, τον Max Warburg από το Αμβούργο, είχαν διαβάσει το βιβλίο μου. Προς μεγάλη μου έκπληξη, ο Warburg αυθόρμητα μου πρόσφερε 60.000 ΧΡΥΣΑ μάρκα, για βοήθεια…
    Ο Max Warburg, ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους και σοφότερους των ανδρών που έχω έρθει ποτέ σε επαφή. Δεν έπαψε ποτέ να χρηματοδοτεί την προσπάθειά μου και την Pan-Europe . Ο Max Warburg χρηματοδότησε το 1925 το ταξίδι μου στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να παρουσιάσω το βιβλίο μου στο ίδρυμα Ροκφέλερ. Αργότερα είχα την υποστήριξη και την
    χρηματοδότηση από τούς (ιουδαίους) τραπεζίτες Paul Warburg, Bernard Baruch, Λούντβιχ φον Μίζες, Arthur Burns, Milton Friedman και τον Mont Pelerin».

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...