Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

«Η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ». ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ».

ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»;
"Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ" του Ευάγγελου Λεμπέση. 
ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΟΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙ 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Το  πλήρες  και  εκδηλωμένο  ψυχιατρικό  προφίλ  θα  εμφανίσει  ποικιλία  σκέψεων  και  συμπεριφορών  σαν  τις  παρακάτω:  φανερά  παράλογες  και  αλλόκοτες  παραληρηματικές  ιδέες,  ιδέες  εξωτερικού  ελέγχου  του  ατόμου  από  άλλες  οντότητες  μέσω  "ακτινοβολίας",  ιδέες  για  εκπομπή  σκέψης,  για  τοποθέτηση  σκέψης,  για  αφαίρεση  σκέψης.  Διογκωμένη  αυτοεκτίμηση  με  ιδέες  μεγαλείου,  αίσθηση  διογκωμένης  αξίας,  ισχύος,  γνώσης  ή  ταυτότητας.  Παραληρηματικές  ιδέες  με  διωκτικό  ή  ζηλοτυπικό  περιεχόμενο.  Ακουστικές  ψευδαισθήσεις  που  σχολιάζουν  την  συμπεριφορά  ή  τις  σκέψεις  του  ατόμου. 

 
 Ασυναρτησία, αρνητισμός,  εκσεσημασμένη  χάλαση  του  ειρμού,  παράλογη σκέψη  με  αμβλύ,  χαζό,  επιπεδωμένο  ή  απρόσφορο  συναίσθημα  με  ψευδαισθήσεις  και  έντονη  αποδιοργανωμένη  συμπεριφορά  με  ψυχοκινητική  επιβράδυνση.  Κοινωνική  απομόνωση  ή  απόσυρση. Έντονη  ενασχόληση  με  κάποια  παραληρηματική   ιδέα  ή  ψευδαίσθηση.  Ιδιόρρυθμη  συμπεριφορά  με  παρεμβατικό,  αόριστο,  υπερλεπτομερειακό,  υπερβολικά  περίπλοκο  ή  μεταφορικό  λόγο.  
 Παράδοξος  ή  αλλόκοτος  ιδεασμός  ή  μαγική  σκέψη  όπως  μαντική  ικανότητα,  τηλεπάθεια,  δεισιδαιμονία,  «έκτη  αίσθηση»,  παράλογες  ιδέες  συσχέτισης,  ασυνήθιστες  αντιληπτικές  εμπειρίες  με  θρησκευτικές  παραισθήσεις,  ανάπτυξη  ειδικής  σχέσης  με  κάποια  «θεότητα»  ή  διάσημο  άτομο,  αίσθηση  παρουσίας  μιας  δύναμης  ή  κάποιου  ατόμου  που  στην πραγματικότητα  δεν  υπάρχει.   
Ιδεοφυγή  ή  υποκειμενική  αίσθηση  ότι  οι  σκέψεις  καλπάζουν,  χωρίς  το  άτομο  να  έχει  επίγνωση  ότι   ο  λόγος  του  δεν  γίνεται  κατανοητός.  Διάσπαση  της  προσοχής,  η  προσοχή  έλκεται  από  ασήμαντα  ή  άσχετα  εξωτερικά  ερεθίσματα.  Απρόσφορο  γέλιο  ή  ευερεθιστότητα  με  κοινωνική  απόσυρση.Σχεδόν το 1% του πληθυσμού της Γης είναι ψυχοπαθείς. 
Η ψυχοπάθεια είναι «μια διαταραχή της προσωπικότητας, η οποία χαρακτηρίζεται από ρηχά συναισθήματα (ιδίως μειωμένη αίσθηση του φόβου), ανοχή του στρες, έλλειψη ενσυναίσθησης, ψυχρή αντιμετώπιση των πάντων χωρίς αίσθηση ενοχής, εγωκεντρισμό, ανευθυνότητα, παρορμητικότητα και αντικοινωνικές συμπεριφορές».
Το να πεις σε κάποιον ότι είναι «ψυχοπαθής» θεωρείται πολύ «βαριά κουβέντα». Οι ψυχοπαθείς περιγράφονται ως «αναίσθητοι και ψυχρά αδιάφοροι ως προς τα συναισθήματα των άλλων». Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτό έχει να κάνει και με τη δομή του εγκεφάλου.  Μια αυταρχική παρατήρηση ενός προϊσταμένου ή ένα υποτιμητικό σχόλιο από ένα συνάδελφο είναι ικανά να κάνουν το μυαλό να τρέχει σε δολοπλόκα και αιμοσταγή σενάρια εκδίκησης. Πότε όμως κάποιος ξεπερνά τα όρια και χαρακτηρίζεται ψυχοπαθής;

 
ΟΙ  ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΡΙΣΤΟΙ  ΨΕΥΤΕΣ
Οι ψυχοπαθείς είναι καλύτεροι στο να μάθουν να ψεύδονται. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε σε  περιοδικό  Ψυχιατρικής  επιστήμης,  οι ψυχοπαθείς μπορεί να μην έχουν καλύτερη φυσική ικανότητα στο να ψεύδονται, αλλά είναι καλύτεροι στο να μαθαίνουν πώς να το κάνουν, όπως   συμπέραναν  οι ερευνητές του Κρατικού Εργαστηρίου Εγκεφάλου και Γνωστικών Επιστημών και το Εργαστήριο Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
Ο Δρ. Τάτια Λι και ο Δρ. Ρόμπιν Σάο έδωσαν σε 52 συμμετέχοντες μια σειρά από απαντήσεις που περιελάμβαναν τις επιλογές «αληθές» ή «ψευδές» σχετικά με το αν αναγνώριζαν τους ανθρώπους σε μια συλλογή φωτογραφιών. Κάποιες από τις φωτογραφίες ήταν από ανθρώπους που ήξεραν και μερικοί από αγνώστους.
Από τους 52 συμμετέχοντες, 23 εμφάνισαν χαμηλά επίπεδα ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών, ενώ 29 εμφάνισαν υψηλά επίπεδα ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών χάρη σε προηγούμενο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης σχετικά με την ψυχοπάθεια.
Όλοι επανέλαβαν την άσκηση αφού έκαναν δοκιμαστικές προσπάθειες και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι με υψηλά ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά ήταν πολύ καλύτεροι στο να πουν ψέματα πιο γρήγορα από ό, τι πριν την εξάσκηση.
Ομοίως, τα άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά χρειάστηκαν λιγότερο χρόνο για να ανταποκριθούν όταν τους είπαν να πουν ψέματα.
Ο Lee εξήγησε:
«Κατά τη διάρκεια του ψεύδους, οι «αληθείς» πληροφορίες πρέπει να κατασταλούν και να αντιστραφούν. Έτσι, η τοποθέτηση απαιτεί μια σειρά διαδικασιών στον εγκέφαλο, όπως η προσοχή, η μνήμη εργασίας, ο ανασταλτικός έλεγχος και η επίλυση των συγκρούσεων, που διαπιστώσαμε ότι μειώθηκαν σε άτομα με υψηλά επίπεδα ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών».
Αυτά τα αποτελέσματα, λέει ο Lee, δείχνουν πόσο καλοί είναι οι ψυχοπαθείς στο να μαθαίνουν να ψεύδονται.
«Η αξιοσημείωτη αντίθεση μεταξύ των ατόμων με υψηλά και χαμηλά επίπεδα ψυχοπαθητικών χαρακτηριστικών στην απόκλιση μετά από δύο εκπαιδευτικές συνεδρίες είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στην απόδοση μεταξύ των δύο ομάδων πριν από την εκπαίδευση».

Σύμφωνα  με  άλλη  μελέτη  υπάρχουν  ορισμένα χαρακτηριστικά που, αν ένα άτομο τα συγκεντρώνει, τότε μπορεί να χαρακτηριστεί, ότι πάσχει από κάποια  ψυχοπαθητική διαταραχή.

Τα σημάδια αυτά είναι τα εξής:

1. Απαιτούν να γίνεται πάντα το δικό τους ανεξάρτητα συνεπειών: οι ψυχοπαθείς θεωρούν ότι έχουν πάντα δίκιο, θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους, αντέχουν σε έντονο στρες και αδιαφορούν για τις συνέπειες των πράξεών τους.

2. Μένουν ξύπνιοι ως αργά: τα άτομα που εμφανίζουν τα συμπτώματα της «Σκοτεινής Τριάδας» -μακιαβελισμού, ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας- έχουν την τάση να κοιμούνται αργά και λίγο.

3. Δεν… κολλάν χασμουρητό: ένα από τα βασικά αντανακλαστικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι να χασμουριόμαστε αν κάποιος δίπλα μας κάνει το ίδιο. Αντιθέτως, οι ψυχοπαθείς δεν παρουσιάζουν αυτό το σύμπτωμα.

4. Παρουσιάζουν έλλειψη αυτοελέγχου και επιθυμούν επιβράβευση: Οι ψυχοπαθείς, ιδίως, δε, αυτοί που επιδεικνύουν βίαιες τάσεις, δεν μπορούν συχνά να ελέγξουν τον εαυτό τους και αναζητούν διαρκώς επιβράβευση.

5. Πίνουν πολύ καφέ και τους αρέσουν τα πικρά φαγητά: έρευνα μεταξύ ανδρών και γυναικών έδειξε ότι τα άτομα με έντονα σημάδια επιθετικότητας και ναρκισσισμού αρέσκονται στα πιο πικρά φαγητά και ποτά και, επίσης, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης.

6. Είναι δικηγόροι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί  και άλλα  συναφή  επαγγέλματα, τα οποία προσελκύουν άτομα που παρουσιάζουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.


Ο  ψυχολόγος Κέβιν Ντάντον, ο οποίος ειδικεύεται στη μελέτη της κοινωνικής επιρροής, στο βιβλίο του «Η Σοφία των Ψυχοπαθών: τι μπορούν να μας διδάξουν για την επιτυχία» μας δίνει τον κατάλογο με τα δέκα επαγγέλματα των περισσότερων ψυχοπαθών, αλλά και τον κατάλογο με τα επαγγέλματα όπου οι ψυχοπαθείς ανήκουν στη μειονότητα. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που προσελκύουν ψυχοπαθείς περισσότερο από άλλα.

 Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Κέβιν Ντάντον, στα ανώτατα πολιτικά  και  διοικητικά στελέχη όλου  του  κόσμου,  βρίσκονται  στατιστικά,  κατά  μέσο  όρο,  περισσότεροι  ψυχοπαθείς  από  τον  υπόλοιπο  πληθυσμό. 


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ

1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ    2. Δικηγόροι    3. Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (τηλεόραση/ραδιόφωνο)    4.  Πωλητές   5. Χειρουργοί    6. Δημοσιογράφοι     7. Αστυνομικοί    8. Ιερείς      9. Δημόσιοι  υπάλληλοι   10. Σεφ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ

Και τα 10 επαγγέλματα που είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσετε έναν ψυχοπαθή:
- Νοσηλευτής
- Νοσοκόμα
- Θεραπευτής
- Τεχνίτης
- Αισθητικός
- Εργαζόμενος σε φιλανθρωπικά ιδρύματα
- Δάσκαλος
- Καλλιτέχνης
- Γιατρός
- Λογιστής


(Σημειωση  Ζ.Π.:  οι  δύο  κατάλογοι  αναφέρουν  τον  Χειρουργό  και  τον  Γιατρό.  Πρέπει  να  γνωρίζουμε  ότι  σύμφωνα  με  τα  αγγλοσαξωνικά  πρότυπα,  άλλο  γιατρός  και  άλλο  χειρουργός.  Στην  αγγλοσαξωνική  ορολογία  ο  χειρουργός  δεν  είναι  γιατρός,  είναι  χειρουργός).

Ο  ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ  ΠΑΓΚΑΛΟΣ:  "ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ,  ΕΙΝΑΙ  ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ".

«Aυτοί που μας κυβερνούν είναι ψυχασθενείς», δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM o Θεόδωρος Πάγκαλος , εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας μεταξύ άλλων  ότι «δεν κάνει για τη δουλειά».
Ο πρώην υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ψυχασθενείς. Οι μεν (ΑΝΕΛ) νομίζουν ότι μάς ψεκάζουν διάφορα αόρατα αεροπλάνα και οι δε (ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι πολύ καλύτεροι. Νομίζουν ότι θα κάνουν επανάσταση και θα εφαρμόσουν στην Ελλάδα του 2015 τους κανόνες που ίσχυσαν στη Ρωσία του 1917. Αυτό είναι ψυχασθένεια. Οι άλλοι, τουλάχιστον, οι τρελάρες, σηκωθήκανε και φύγανε και κάνανε τη Λαϊκή Ενότητα, τη «Λαϊκή Μαχητική Ενότητα» και θέλανε να πάνε στο Νομισματοκοπείο, να κλέψουν νομίσματα της δραχμής. Ξέρετε τι έχουν γίνει τα νομίσματα της δραχμής; Τα πήραν εξειδικευμένοι οίκοι, οι οποίοι τα μετέτρεψαν σε μέταλλο».
Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, ειδικότερα για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη:
«Νομίζει ότι ξέρει αγγλικά. Είναι ένα λάθος αυτό. 
Νομίζει ότι έχει τη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είναι επίσης λάθος. 17% τον ψήφισαν, αν υπολογίσει κανείς την αποχή. Είναι ανάγκη να μας το λέει συνέχεια, να μας λέει «ο ελληνικός λαός»; Ποιος ελληνικός λαός; Ένας στους τέσσερις Έλληνες τον έχει ψηφίσει.
 Ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει ψηφίσει αυτό το ανώμαλο συγκρότημα, το οποίο κυβερνάει σήμερα. 
Γιατί μίλησε εγγλέζικα; Γιατί νόμιζε ότι ήξερε εγγλέζικα. Όπως νόμιζε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα του δώσουν χρήματα, όπως νόμιζε ότι ο Λαφαζάνης είναι καλός υπασπιστής. Ένας πρωθυπουργός που νομίζει συνέχεια και κάνει συνεχώς λάθη, δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά. Αυτό που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας, ένα ιδρωμένο παιδάριο, το οποίο ρούφαγε τη μύτη του, γιατί δεν είχε μαντηλάκι και ήταν μπροστά στο θηρίο, τον Κλίντον, το θηρίο της παγκόσμιας πολιτικής και έλεγε βλακείες, του έλεγε «αφήστε τα ελληνικά» που δεν ήξερε τι τον ρώταγε και γελούσε ηλιθίως… Τον ρώτησε ο άλλος αν θα επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους οι επενδυτές κι άρχισε να γελάει. Τι είναι αυτό το γέλιο δηλαδή; Πλάκα μου κάνεις; Δεν κατάλαβε την ερώτηση, πώς φάνηκε στους επενδυτές αυτό; Ότι μας κάνει πλάκα! Μας λέει ότι δεν πρόκειται να μας πάρουν τα λεφτά, δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε. Είπε ότι στην Ελλάδα πρέπει να κόψουμε τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και τους φακέλους κάτω από το τραπέζι κι έκανε και το χέρι του κάτω από το τραπέζι. Υπάρχει μεγαλύτερος συλλέκτης τέτοιου είδους χρημάτων από τον Κλίντον παγκοσμίως; Περιουσία έχει κάνει ο Κλίντον με τους συγχρηματοδότες των πολιτικών κομμάτων και με τους φακέλους κάτω από το τραπέζι. Γιατί είναι νόμιμα στην Αμερική. Πρόκειται για φαινόμενο που έρχεται ένας επενδυτής, περνάει από όλες τις νόμιμες διαδικασίες, επενδύει κολοσσιαία ποσά, τα οποία δεν έχουν ξαναφανεί στην ελληνική οικονομική σκηνή, λειτουργεί την επιχείρησή του, απασχολεί 2.500 ανθρώπους κι έρχεται ο τσαμπουκαλής, ανεπάγγελτος, τυχάρπαστος, κομμουνιστής, δήθεν – δεν θέλω να πω ποιανού – και του κλείνει την επιχείρηση, γιατί έτσι θέλω κι αντίθετα με τις αποφάσεις του δικαστηρίου και μιλάμε για τις Σκουριές. Τώρα, κύριε πρωθυπουργέ, οι επενδυτές θα τα πάρουν τα λεφτά τους; Και δεν απάντησε. Να μην τον κυκλοφορούν, αφού δεν καταλαβαίνει την ερώτηση ή να μιλάει σε μια γλώσσα την οποία καταλαβαίνει, αν καταλαβαίνει καμιά γλώσσα. 
Γιατί στα ελληνικά μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο και είπε: «Άκουσον μεν, πάταξον δε».  
Άκουσέ με δηλαδή και δείρε με μετά, γιατί έτσι νόμιζε ότι είπε ο ναύαρχος ο Θεμιστοκλής, το αγράμματο και ανεπάγγελτο, τυχάρπαστο ανθρωπάριο. 
Να μην κυκλοφορεί, επειδή πήρε 17% του ελληνικού λαού και κυρίως να μη λέει «ο ελληνικός λαός», γιατί αυτό πάρα πολύ με εκνευρίζει».ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ1 σχόλιο :

 1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ3 Απριλίου 2018 - 12:42 μ.μ.

  Μακεδονικό Ζήτημα...
  Apr 3, 2018
  https://2.bp.blogspot.com/-d_hK2SaboTM/WsKc1DzlTRI/AAAAAAAAG-A/vRKIEYClJ-coQ1osxEN1w6gbN5luAVepwCLcBGAs/s320/s-makedoniko-stalinovenizelikoi%2B-%2BCopy.jpg

  Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
  ..το τελευταίο "συμβόλαιο θανάτου" τού ΚΚΕ.

  Ποιοι είναι οι "εντολοδότες" και ποιοι οι "εκτελεστές"; "

  Τι σχέση έχει ο πράκτορας της Στάζι Σωκράτης Κόκκαλης;

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ………………

  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2018/04/makedoniko-stalinovenizelikoi.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...