Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ερμηνεία θεολογικών γρίφων

Ανεξήγητο φαίνεται πραγματικά, το γιατί, αιώνες τώρα, «κανένας» δεν πήρε στα χέρια του, το πολύ παράξενο αυτό βιβλίο, την Βίβλο, με αληθινή διάθεση συστηματικής ανάλυσης των πατριαρχικών πράξεων, για να ξεσκεπάσει την ολοφάνερη ανθρωποθηρική τους...

Βίβλος, Τυφώνας και Ερμηνεία θεολογικών γρίφων

Ερμηνεία θεολογικών γρίφων: η μελωδία στην άρπα του πολιτισμού.
Αν λοιπόν για τους γρίφους της Βίβλου, είχαμε ένα σωρό τέτοιες κατάλληλες ερμηνευτικές προσεγγίσεις, που απομυθοποιούν την συμπεριφορά των βιβλικών ηρώων, ξεσκεπάζουν την προσχηματική ηθική τους και αφαιρούν από τις πανουργίες τους, το λαμπερό θεολογικό τους κάλυμμα τότε, γιατί όλη αυτή η μακροχρόνια, θρησκευτική ιεροπρέπεια, γύρω από τις ιστορίες τους; Γιατί τόση
πνευματική υποτέλεια. Γιατί δεν φαίνεται να παίρνει τέλος, όλη αυτή η γενικευμένη πολιτισμοκτόνος σιωπή; Τόσους αιώνες τώρα, αμέτρητες αναφορές έχουν γίνει στις πληγές του Φαραώ. Η εκδικητικότερη ιστορία όλων των εποχών, είχε ανεμπόδιστα κάθε ευκαιρία να φυτέψει όσο γίνετε βαθύτερα το σπέρμα της φοβικής πίστης, στις ψυχές των εκατομμυρίων πιστών της βίβλου. Η ίδια η Βίβλος, ασταμάτητα επαναλαμβάνει την εγκωμιαστική αυτή, αναδρομή θαυμάτων. Όχι μόνο οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και οι μαθητές της Καινής, με πολύ καμάρι απαριθμούν τις πληγές της Αιγύπτου και υπενθυμίζουν την υποτιθέμενη διάβαση της Ερυθράς. Πράξεις αποστόλων.7.36 & Εβραίους 11.29.
Φαντασθείτε λοιπόν στην ιστορική εξέλιξη, πόσο βαθιά στις ψυχές των πιστών τους, τοποθέτησαν τα ανεξέλεγκτα αυτά θαύματα, οι λεγόμενοι πατέρες της εκκλησίας και οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς με τις πολλές χιλιάδες εγκωμιαστικές αναφορές τους! Προσθέστε στον προπαγανδιστικό αυτόν διαχρονικό κολοσσό, τους αμέτρητους ναούς, κατηχητικά, μοναστήρια, σχολεία, τους αναρίθμητους, πάστορες, παπάδες, Μουλάδες, Ραββίνους και κάθε κατηγόριας θεοπαρμένους θεολόγους, που σε εβδομαδιαία βάση επαναλαμβάνουν ακόμα τους άθλους των βιβλικών ηρώων, θυμηθείτε ότι την σαρωτική αυτή καταιγίδα, των επαναλαμβανόμενων θεολογικών εικόνων, την υφίσταται ο θεοσεβούμενος δυτικός κόσμος (και όχι μόνο αυτός), ασταμάτητα επί σειρά αιώνων, και θα έχετε αντιληφθεί, ένα μικρό μόνο μέρος, της βαριάς πνευματικής παράνοιας που μας έχει εμφυτευτεί απ” την ανεξέλεγκτη δράση της θρησκευτικής εξουσίας!
Αιώνες τώρα οι «σειρήνες»[1] των βιβλικών θαυμάτων, αφανίζουν τις αντιστάσεις όσων περνούν υποχρεωτικά κοντά απ” τις μαγευτικές υποσχέσεις τους. Εκατομμύρια άνθρωποι παρέδωσαν την τελευταία πνοή της νοημοσύνης τους, μπροστά στα υπέροχα αυτά αρπαχτικά φαντάσματα του παρελθόντος και οδηγήθηκαν βουβά στην πνευματική τους αποστέωση, αυξάνοντας τους σορούς των κάτασπρων κοκάλων τους, υποκύπτοντας σχεδόν χαρούμενοι στις μελωδικές σειρήνες των ανύπαρκτων «ανθρωποφάγων θαυμάτων» της Βίβλου!
Ποτέ επιτέλους θα ρωτήσουμε: «Μα τι είδους θαύματα είναι αυτά»; Τελικά, αισθάνεται κανείς, απέραντη θλίψη και θυμό, όχι τόσο κατά των ταλαντούχων αυτών καταδολιευτών απ” την Χαλδαία, αυτοί βρήκαν αφελείς και δικαιολογημένα έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους, αλλά κατά των υμετέρων σοφών, αρχαίων και νεότερων, που ενώ ομολογουμένως διέπρεψαν στην αποκωδικοποίηση του υλικού κόσμου, δεν κατάφεραν να αντιληφθούν την τεραστία υπονομευτική δύναμη του δόλου και την πολυμορφία της έντεχνης μαγείας. Παραμένει λοιπόν εκνευριστικά ανεξήγητο, το γιατί προσπαθήσαμε τόσο υποτονικά να ερμηνεύσουμε τους καθ” ισχυρισμών θεόσταλτους γρίφους των μάγων. Φαίνεται ότι μπροστά στον εναλλασσόμενο ρόλο του καταδολιευτή – σωτήρα, και εμείς με την σειρά μας, σαν τους βιβλικούς Φαραώ, κυριολεκτικά δεθήκαμε κόμπο και μείναμε άπραγοι σαν μωρές παιδούλες!
Ανεξήγητο φαίνεται πραγματικά, το γιατί, αιώνες τώρα, «κανένας» δεν πήρε στα χέρια του, το πολύ παράξενο αυτό βιβλίο, την Βίβλο, με αληθινή διάθεση συστηματικής ανάλυσης των πατριαρχικών πράξεων, για να ξεσκεπάσει και ίσως, αιώνες πριν, να διατυμπανίσει την ολοφάνερη ανθρωποθηρική τους δράση. Όχι αποσπασματικά, ούτε απεραντολογώντας, αλλά με απομυθοποιητική, ερμηνευτική σχολαστικότητα. Σκεφθείτε μόνο, ποσά πράγματα θα ήταν διαφορετικά στην ιστορία της ανθρωπότητας, αν αυτό γινόταν κάπου βαθιά στο παρελθόν! Η συγκλονιστική ιδέα, των αναίσχυντων μαγγανιστικών θανατο-θαυμάτων, έστω και σαν πιθανότητα και αόριστη φήμη, σήμερα, όχι μόνο θα ήταν ευρύτατα γνωστή, αλλά σαν το καλύτερο ερμηνευτικό «νυστέρι», θα «έκοβε τα νεύρα» της θρησκευτικής αυτής απατής, απομυθοποιώντας και αχρηστεύοντας, τουλάχιστον μέρος απ” το δήθεν ανεξήγητο μεγαλείο της!
Σε ικανό βάθος χρόνου, μια τέτοια μεθοδική ερμηνευτική προσπάθεια, σταδιακά θα αναχαίτιζε ευεργετικά τον ιστορικό εκχαλδαιισμό της Μεσογείου. Θα αφαιρούσε απ” το υποσχεσιακό υλικό παγίδευσης, την παραπλανητική δολωματική λάμψη. Θα ελαχιστοποιούσε την λαϊκή θρησκομανία και θα απέτρεπε την σκληρή παγιδεύσει ολόκληρων λαών, στα θρησκευτικά αινίγματα. Απλά, θα υποχρέωνε ακόμα και τους πιο ενθουσιώδεις οπαδούς της ιουδαϊκής ουρανόπεμπτης σωτηρίας, να ξανασκεφτούν στοχαστικότερα τις πράξεις των βιβλικών ηρώων, πριν τους τοποθετήσουν με τόση άμετρη παραδοχή, στο υψηλότερο βάθρο θρησκευτικής λατρείας!
Ναι, το απελευθερωτικό όπλο της αναλυτικής ερμηνείας, ήταν συνεχώς εκεί, μπροστά μας, και αποτελούσε ανέκαθεν τον καταλληλότερο σύμμαχο της ανθρώπινης νοημοσύνης, στην μάχη μας κατά του παγιδοποιού ψεύδους, του θρησκευτικού δόλου και της έντεχνης απάτης! Μα δυστυχώς, ποτέ μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να αξιοποιήσαμε σωστά την ακατανίκητη δύναμη της προσεκτικής ανάλυσης των παθών μας και οι σκληροί διωγμοί κάθε θρησκευτικής αντίρρησης, που μεσολάβησαν, δεν φαίνεται να είναι η μοναδική εξήγηση αυτής της ανεπίτρεπτης απραξίας μας. Για πολύ πιο ασήμαντες αφορμές, ατελείωτες ηρωικές πράξεις έχουν εκδηλωθεί μέσα σε σφοδρό κλίμα διωγμών και καταδιώξεων. Ποτέ δεν έλειψε το θάρρος, εκεί που υπήρχε η βεβαιότητα του σκοπού. Αν είχαμε τις ερμηνείες, οι διωγμοί δεν θα τις σταματούσαν.
Η πιθανότερη εξήγηση της απίστευτης αυτής ιστορικής μας αδράνειάς, φαίνεται να προέρχεται πιότερο, από το συσσωρευμένο απ” τα βάθη των χιλιετιών, αυθόρμητο, παραλυτικό δέος, που συνέχει ακόμα τον άνθρωπο, στην σκέψη, ότι μόνος του, «γυμνός» και ανίσχυρος, θα βρεθεί αντιμέτωπος, όχι με ανθρώπους, αλλά έτσι αόριστα με τον οποιονδήποτε «θεό»! Φαίνεται, πως ελάχιστοι άνθρωποι υποπτεύθηκαν τους «θεούς» των ιερατείων και ακόμα λιγότεροι κατάλαβαν, ότι στην φαινομενικά άνιση αυτή μάχη, ποτέ δεν ήμασταν μόνοι, γιατί δίπλα μας μπορούσε να σταθεί, πάνοπλη και απαστράπτουσα, η «θεά» ερμηνεία, η μόνη αληθινά θεόσταλτη και ακατανίκητη δύναμη των προετοιμασμένων, πυκνών και καλοζυγισμένων ερωτήσεων, ο αποτελεσματικότερος εξολοθρευτής του σκοταδισμού και ο ανίκητος κυνηγός των θεολογικών φαντασμάτων!
Σύμφωνα μάλιστα με έναν σχετικό μύθο, κάποτε: «ο Ερμής (δηλαδή η ερμηνεία[2]) νίκησε τον Τυφώνα[3] (την προσωποποίηση της συμφοράς) του έκοψε μάλιστα τα νεύρα και τα μεταχειρίσθηκε σαν χορδές στην μελωδική του λύρα».[4] Ο εξαίρετος αυτός συμβολισμός, διδάσκει πως ακόμα και τα χειρότερα τέρατα, ηττώνται από την διεισδυτική παραλυτική δύναμη της ερμηνεία και την κοφτερή σαν χειρουργικό νυστέρι ανάλυση και δια της απομυθοποίησης επέρχεται η «απονεύρωση» και της πιο γιγάντιας κακότητας. Στο τέλος, η ίδια αυτή η ανάλυση της απάτης και η κατανόηση του έντεχνου ψευδούς, γίνονται οι πιο γλυκόηχες χορδές στην άρπα του πολιτισμού και της προόδου. Αυτή είναι η λύρα του Ερμή: η ερμηνεία των παθών μας. Μόνο χάρη στην επιθετική, αναλυτική ερμηνεία των παθών μας, θα μπορούν οι επερχόμενες γενιές των ελεύθερων ανθρώπων να τραγουδούν λεπτομέρειες απ τις μάχες απελευθέρωσης απ” την φανταχτερή πλάνη, τις επιτυχίες της νοημοσύνης και την κατάκτηση της ευτυχισμένης αρμονίας.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αυτόν ελληνο-αιγυπτιακό μύθο: «Ο Τυφώνας εγέννησε δυο υιούς, τον Ιεροσόλυμο και τον Ιουδαίο». Plutararchus De Iside et Osiride. 363.D.1 Η εκπληκτική αυτή αναφορά του βιογράφου και φιλοσόφου Πλούταρχου, ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει να σημαίνει, ότι τουλάχιστον η αιγυπτιακή μυθολογία, με τον τρόπο αυτό, συγκράτησε κάτι απ” τις κατάπικρες εμπειρίες της, από τους τραυματοποιούς απόγονους του ολέθριου σωτήρα τους, Ιωσήφ του Χαλδαίου!
Ο αγώνας λοιπόν με τα αινιγματοποιά τέρατα, είναι πολύ συγκεκριμένος. Θυμηθείτε, πως όταν ο Οιδίποδας έπρεπε να σταθεί μπροστά της, δεν είχε αντίπαλο του την Σφίγγα, αλλά τα αινίγματά της. Γνώριζε ότι δεν μπορούσε να σκοτώσει την Σφίγγα με το σπαθί του, που άχρηστο εικονίζεται ανάμεσα στα πόδια του, διότι η αινιγματική σοφία της πνευματοκτόνου «Σφίγγας», εισχωρεί βαθιά στην ψυχή των απαίδευτων και καταλαμβάνει τα φρονήματα, τους φόβους και τις ελπίδες τους. Με το σπαθί, δεν μπορείς να σκοτώσεις τις ψευδαισθήσεις, ούτε να ξεριζώσεις με μιας τις δεισιδαιμονίες και τις πλανεύτρες ελπίδες απ” τις ψυχές, χωρίς να βλάψεις τους δικού σου αγαπημένους συντρόφους, που τώρα πια φέρονται ακατανόητα (σαν γουρούνια) επειδή έχουν ήδη πιει τα γλυκόπιοτα δηλητήρια της «πεντάμορφης δεινής θεάς Κίρκης» [5] Πρέπει πρώτα σαν τον πολύτροπο στην σκέψη Οδυσσέα, να πάρεις από το χέρι του «Ερμή», το αντίδοτο των πνευματικών δηλητηρίων το «Μώλυ»[6] την αφυπνιστική δηλαδή ερμηνεία των παθών μας και να την δώσεις στους μεθυσμένους συντρόφους σου, για να μπορούν να συνέλθουν απ” τα μεθυστικά δηλητήρια της «Κίρκης», της κατά τα αλλά πανέμορφης και οπωσδήποτε θελκτικότατης αυτής θεάς της παραπλάνησης!
Τα λαοφιλή ψεύδη λοιπόν, σκοτώνονται μόνο με το «σπαθί» της ερμηνείας. Η αινιγματοποιός Σφίγγα αχρηστεύεται, απλά μόνο ερμηνεύοντας το ίδιο της το αίνιγμα! Η αληθινή Ερμη-νεία, ακινητοποιεί τις σύμφορες μας, αποκλείει τις συνεχείς επαναλήψεις τους και «απονευρώνει» τους αινιγματοποιούς. Η αποκαλυπτική ερμηνεία, μας βοηθάει να δούμε σαν αντιπάλους και ύπουλους εχθρούς, όλους εκείνους του δόλιους «φίλους» και «σωτήρες» που αιώνες τώρα κλέβουν το ενδιαφέρον μας και μας παραπλανούν με τα ομολογουμένως ενδιαφέροντα αινίγματα τους.
Μόνο αυτή η σοφία του «Ερμή» εξηγεί τις οδυνηρές επαναλαμβανόμενες ιστορικο-πολιτισμικές μας σύμφορες! Η ιερή, αλλά τόσο παραμελημένη αυτή φίλη, η ερμηνεία, αποκαλύπτει την απατηλή όψη των πραγμάτων, και μας προειδοποιεί για την δολωματική φύση της εύγευστης απάτης! Η προσεκτική ΕΡΜΗΝΕΙΑ λοιπόν των παγιδοποιών διλημμάτων (αινιγμάτων) της ιστορίας, είναι το μέγα ζητούμενο της νοημοσύνης μας και η βάση της πολιτισμικής προόδου όχι το μίζερο αδιέξοδο μίσος, ο καγχασμός και η αφελής ατελέσφορη απαξίωση εναντίον οποιουδήποτε διλημματοποιού αυτές είναι επιλογές που συχνά μόνο θολώνουν την κρίση, και ακόμα συχνότερα, απλώς εκτονώνουν το πάθος της έρευνας.
terrapapers.com theologikoi grifoi (2)
Όμως μέχρι σήμερα, όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά απεναντίας ακόμη και τα πιο σοβαρά βιβλία, λεξικά και εγκυκλοπαίδειες, δεν τολμούν να παρεκκλίνουν απ” τα καθιερωμένα! Οι δήθεν πνευματικοί αυτοί άνθρωποι, οι ταλαντούχοι αυτοί αναλυτές, συμπεριφέρονται σαν υπνωτισμένοι αντιγραφείς, αναμασώντας με κάθε λεπτομέρεια και σε κάθε ευκαιρία, την βιβλική εγκωμιαστική πατριαρχική προσωπογραφία. Νομίζω, πως τα βιβλία που εγκωμιάζουν ξέφρενα τους πατριαρχικούς αυτούς ήρωες και τις θρησκευτικές τους προτάσεις, αποτελούν σήμερα τον ορμητικότερο και πλατύτερο χείμαρρο παιδείας, μέσα και έξω απ” τα εκπαιδεύτηκα ιδρύματα, ολόκληρου του δυτικού τουλάχιστον κόσμου! Πολύ θα χαρώ όμως, αν μου υποδείξετε, ελάχιστα βιβλία, που επιμελώς ερεύνησαν τα αληθινά δεδομένα των παλαιοδιαθηκικών ηρώων και των αινιγματικών πράξεών τους; Χωρίς να παραβλέψουμε τις ενδιαφέρουσες αποσπασματικές απόπειρες σατι­ρισμού των πατριαρ­χών, που κατά καιρούς έγιναν, δυστυχώς, δεν υπάρχουν αρκετές σοβαρές μελέτες, που να αναλύουν με την δέουσα προσοχή την συμπεριφορά και κυρίως τα όπλα των πατριαρχών, με αποτέλεσμα τα βιβλικά δεδομένα να καταπίνονται χιλιάδες χρόνια τώρα, έτσι, ανεξήγητα και ανεπεξέργαστα, με όλες τις οδυνηρές συνέπειες για τη ζωή και τον πολιτισμό μας.
Το βιβλίο του Αθηναίου Κέλσου (Celsus Phil.): «Αληθής λόγος» (περί το 175 μ.κ.ε.) το αντίστοιχο του Ιουλιανού (Julianus): «Κατά Γαλιλαίων» (331-363 μ.κ.ε) και τα βιβλία του Πορφύριου, (Porphyrius Phil.): «Κατά Χριστιανών» (232-304 μ.κ.ε.)  είναι ίσως απ” τις ελάχιστες αξιομνημόνευτες εξαιρέσεις, που όχι μόνο δε φαίνεται να βρήκαν αντάξιους συνεχιστές, στην μεθοδευμένη κριτική των βιβλικών ισχυρισμών, αλλά φαίνεται πως ούτε και αυτοί οι ίδιοι, δεν αντελήφθησαν, ότι το πραγματικά καυτό υλικό αποκωδικοποίησης, όλης αυτής της ξέφρενης χαλδαιο-μανίας, βρισκόταν κυρίως στις καταγεγραμμένες ιστορίες των παλαιοδιαθηκικών πατριαρχών και στις πρωτοφανείς πράξεις της αναίτιας κακότητας και των καταδολιεύσεών τους!
Γιατί λοιπόν αυτή η συγγραφική αδράνεια; Γιατί αυτή η ανεξέλεγκτη παραδοχή των πάντων; Πιστεύουν οι προ­σφι­λείς ανά τον κόσμο διανοητές, ότι είναι μικρή η απώλεια της κοι­νω­νικής δύναμης, από την μάστιγα της εσφαλμένης πίστης; Η οδυνηρές μας εμπειρίες, απέδειξαν ήδη, ότι τα σεβάσματα είναι η κοινωνική οδοσήμανση, αν έχουν λαθεμένη βάση, το κοινωνικό χάος είναι αναπόφευκτο. Οι όποιες προσπάθειες κριτικής έγιναν έκτοτε, δυστυχώς επικεντρώθηκαν και αναλώθηκαν κυρίως γύρο απ’ το κυριολεκτικά άτρωτο μεγαλείο του σημαντικότερου Εβραίου «σωτήρα» Χριστού Ιησού, που αρχικά κατάφερε να συμπεριληφθεί στο πάνθεων των θρησκευτικών ηρώων, να κερδίσει σταδιακά τον ομιχλώδη τίτλο του θεϊκού «υιού», και τελικά να πάρει τη θέση του ίδιου του δημιουργού θεού!
Έκτοτε, ολόκληρη η ανθρωπότητα, άπραγη παρακολουθεί την σταδιακή εφαρμογή μιας παλαιότερης παλαιοδιαθηκικής συνταγής, την μετατόπισης δηλαδή όλων των θεϊκών τιμών (για φαντάσου) στο πρόσωπο ενός αποθεωθέντος Χαλδαίου, που αρχικά (όπως και ο άγγελος του Ιακώβ) ονομάσθηκε: «υιός ανθρώπου» (Ιωανν.5.27), αργότερα αναβαθμίσθηκε σε: «υιό θεού» (Μαρκ.15.39) και τελικά έγινε: «Λόγος», δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ… Θεός στην θέση του Θεού! Για τον σαφή αυτόν υπαινιγμό διαβάζουμε: «Στην αρχή ήταν ο Λόγος και ο Λόγος ήταν με τον θεό και θεός ήταν ο Λόγος. Αυτός ήταν απ” την αρχή με τον θεό. Τα πάντα δι” αυτού δημιουργήθηκαν και απ” όσα έγινα, τίποτε χωρίς αυτόν δεν έγινε και ο Λόγος έγινε άνθρωπος» Ευαγγ. Ιωάνν. 1.1,14.
Καταλάβατε, ή όχι;
Μπορεί να μην το λέει εντελώς ξεκάθαρα να χρησιμοποιεί την συνταγή, «εγώ λέω, εσύ σκέψου», αλλά όπως και να το σκεφτούμε ένα είναι το εκπληκτικό συμπέρασμα που βγαίνει: το σύμπαν ολόκληρο, το δημιούργησε, ποιος άλλος; Ένας αποθεωθείς Εβραίος! Η μεγαλομανία του Αβραάμ για ευκαιρίες παγκόσμιας «ευλογίας», στο πρόσωπο και στην ιστορία του συγκεκριμένου Χαλδαίου, βρήκαν κυριολεκτικά την καταλληλότερη αφετηρία, για την σταδιακή πραγματοποίηση, αυτής της πνευματοκτόνου παγκοσμιοποίησης! Βέβαια, πρέπει να παραδεχθούμε, ότι αυτός ακριβώς ήταν ανέκαθεν ο κρυφός στόχος και το φυσιολογικό αποκορύφωμα της ιστορικής παγκόσμιας εξουσιαστική θρησκευτικής πρακτικής, να μετακινούνται δηλαδή οι τιμές, από τον μεγαλειώδη συμπαντικό «θεό» (όποιος και ότι κι αν είναι αυτός) σε αποθεοθέντες ανθρώπους, που από την ανατολή έως τη δύση, με το πρόσχημα του κεντρικού ήρωα της τοπικής θεολογίας, θα εισπράττουν, προς χάρη του ιερατείου, όλες τις τιμές, που κατά τη γνώμη μας, φυσιολογικά ανήκουν στην αρχέγονη μητρική «θεά» φύση.
Το γιατί συμβαίνει αυτός ο συστηματικός εξοβελισμός του συμπαντικού Θεού απ” τις θρησκείες, αυτή η κερδοφόρος, ατιμωτική για τον Θεό, κολοσσιαία αισχρή καπηλεία, είναι εύκολο να εξηγηθεί, αφού πίσω απ” την συχνά στημένη, ιστορία του κάθε τοπικού θρησκευτικού ήρωα, μπορούν να κρύψουν ένα σορό ιερατικές και εξουσιαστικές σκοπιμότητες, ενώ πίσω από τον έναν μεγαλειώδη, πανανθρώπινο, ουδέτερο και κυρίως απρόσωπο συμπαντικό θεό, χωρίς βιβλία, περιούσιο λαό, κατευθυντήρια όνειρα και προφητείες, είναι δύσκολο να κρύψουν ανόητες εντολές υποταγής, σε καταστόλιστους με βαρύτιμα διακριτικά άμφια ανθρωπίσκους!
Δυστυχώς, από τότε που εφευρέθηκε η «θρησκεία», αυτή παραμυθόγλωσση λαοφιλής απάτη, τα ιερατεία κυβερνούν το σκάφος της παγκόσμιας ιστορίας, σύμφωνα με τα εξουσιαστικά συμφέροντα τους και όχι τις οποιεσδήποτε αλήθειες της άδολης ευγενούς θεολογίας! Αυτός είναι ο λόγος, που παράγουν και συντηρούν τους πλέον γλυκόπιοτους θρησκευτικούς μύθους, που μετατρέπουν την ανθρώπινη νοημοσύνη σε σκουπιδότοπο και μεταβάλουν τους λαούς σε εκμεταλλεύσιμη αγέλη! Όσα θλιβερά συμβαίνουν γύρω μας σήμερα, είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της ερμηνευτικής αδράνειας αιώνων. Δεν είναι τυχαίο που οι ίδιοι ανθρώπου που από αιώνες τώρα, έστησαν ανενόχλητοι την παγκόσμια αποβλάκωση της ιουδαϊκής θρησκείας, βρίσκονται επικεφαλείς στο παγκόσμιο οικονομικό σφαγείο, κρατώντας το οδυνηρό μαχαίρι της οικονομικής μας εξόντωσης.
@Μ. Καλόπουλος
Φωτογραφίες Eos Aurora
***
[1] Οι Σειρήνες, κατά τον ελληνικό μύθο ήταν γυναικόμορφα αρπακτικά, που τοποθετούνται σε στενά περάσματα απ” όπου οι ναυτικοί αναγκασμένοι να περνούν πολύ κοντά απ” την ξηρά ήταν υποχρεωμένοι να ακούνε τα μαγευτικά τους τραγούδια που υπόσχοντο τα πάντα. Homerus Epic. Od.12.44.
[2] Για τον «θεό» Ερμή, από την αρχαιότητα γνωρίζουμε ότι: «αλληγορικώς ο προφορικός λόγος Ερμής λέγεται, διότι ερμηνευτικός είναι». Scholia in Homerum 38.15. Άρα «Ερμής» και ερμηνευτικός λόγος ταυτίζονται!!!
[3] Τύφων, ο ισχυρότερος τερατόμορφος Τιτάνας. Ο δαίμων της καταιγίδας, σύζυγος της Έχιδνας, πατέρας πολλών τεράτων, μεταξύ των οποίων και της Σφίγγας, του Οιδίποδα και των Θηβών. Η προσωποποίηση του πυρακτωμένου ανέμου, της ξηρασίας, της ακαρπίας και γενικότερα της κοινωνικής δυστυχίας.
[4] Plutararchus De Iside et Osiride. 373.C.10
[5] Η Κίρκη πότισε τους συντρόφους του Οδυσσέα: «κριθάλευρο, μέλι και κρασί και στην τροφή τους έριξε φάρμακα βαριά» Homerus Od.10.236. Όπως προαναφέραμε το ερυσιβώδες άλευρο ήταν από μόνο του ικανό να προκαλέσει εκστασιακή συμπεριφορά. Βλ. παραπομπή 382 ?
[6] Homerus Ob.10.305. // «Μώλυ: αντιφάρμακο, είδος βοτάνης, που έδωσε ο Οδυσσέας στους συντρόφους του και τους αποκατέστησε απ” τις αλλοιώσεις της Κίρκης» Etymologicum Magnum 592.40.

http://terrapapers.com/?p=35089&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Terrapapers+%28TERRAPAPERS%29

8 σχόλια :

  1. Βρέθηκε ο ομαδικός τάφος των 17.000 δολοφονημένων από τον θεοδόσιο α'
    http://ermionh.blogspot.com/2014/02/17000.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το οτι αυτοι που δολοφονηθηκανε ητανε ''εθνικοι'' απο που το συμπερανατε παλι;.....και απο που παλι συμπερανατε οτι λογω θρησκειας εκανε αυτα που εκανε ο θεοδωσιος ;;;..γιατι με το ιδιο σκεπτικο για τους διωγμους των τριων πρωτων αιωνων εφταιγε η '''θρησκεια'' των ρωμαιων αυτοκρατορων...δεν νομιζω....ο θεοδοσιος γενικα δεν ηταν σοι ... παροτι '''''χριστιανος''''' [ οσο και ο παπανδρεου που εκανε οτι ορκιζοτανε στο ευαγγελιο] θυμιζε τους ειδολολατρες αυτοκρατορες ρωμαιους προκατοχους του σε σκληροτητα [ για την οποια δεν εφτεγε η ειδολολατρεια καθαυτη....μετα απο αυτον τα πραγματα ηρεμησανε και η αυτοκρατορια αρχισε να να εξελληνιζετε [ 7ος αιωνας περιπου ως και την καταρευση της 7 αιωνες μετα.....ασε που ειχεμαλλον αλλου ειδους κολληματα....Στην Ιστορία του Ελληνικού έθνους της Εκδοτικής Αθηνών ρητά αναφέρεται πως:
    «Την άνοιξη του 390 ο Θεοδόσιος δημοσίευσε ένα νόμο που τιμωρούσε με θάνατο την ομοφυλοφιλία. Βασιζόμενος στο κείμενο αυτό ο Βουθέριχος ....φυλάκισε έναν δημοφιλή ηνίοχο. Οργισμένος ο όχλος....κατακρεούργησε τον στρατηγό. Ο θυμός που κατέλαβε τον Θεοδόσιο ...ήταν τρομερός....και διέταξε να περικυκλώσει ο στρατός τον ιππόδρομο. .και να σφάξει όλους τους θεατές. Για την διαταγή μετανόησε, αλλά η ανάκλησή της έφτασε στη Θεσσαλονίκη αφού είχαν σφαγεί 7.000 πολίτες»...
    ....οπως καταλαβατε στον ιπποδρομ ομεσα βρισκοτανε θεατες καθε '''θρησκειας''''....αλλωστε οι αρχαιοελληνικες ιπποδρομιες μεινανε-διατηρηθηκανε σε ολη τη διρκεια του ''χριστιανικου'' Βυζαντιου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενα ακομα ψεμα [ με προφανη σκοπο] που αναφερετε στο σαιτ ειναι οτι τον θεοδωσιο λεει τον κανανε '''ΑΓΙΟ'''....παιδια αυτο δεν εγινε ποτε... αλλο οτι ονομαστηκε απο καποιους μεγας...μεγας ηταν και ναπολεων για την εποχη του η ο οποιοσδηποτε '''ηγετης'''...αλλο μεγας αλλο αγιος...βασικα καμια σχεση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα αλλο που γραφει ειναι οτι κανενας αυτοκρατορας δεν ηταν ελληνας...αφου λεει ο ηρακλειτος ηταν καππαδοκης....και τι ηταν οι καππαδοκες ρε παιδια...να σας παραθεσουμε μηπως τισ ελληνικεσ πολεισ της καππαδοκιας την εποχη εκεινη;;ολοι αυτοι οι ελληνες ονομαζονταν καπαδοκες...ελληνες της καπαδοκιας...μηπωσ και η κατω ιταλιωτες ελληνες[ ΜΑΓΚΝΑ ΓΡΕΤΣΙΑ Το λεγανε οι ιδιοι οι Ιταλοι] μηπως δεν ηταν ελληνες γιατι ηταν '''κατωιταλιωτες'''...ρε τον αρχιμηδη ..που να ξερε οτι δεν ηταν ελληνας επειδη δεν καταγοτανε απο την αρχαια αθηνα η τη Σπαρτη....ποιοι ειναι αυτοι ρε παιδια που στο ονομα του ελληνισμου μειωνουν γεωγραφικα τον ιδιο τον ελληνισμο σε ασφυκτικα για την ιστορια του ορια;;;....ακου εκει οι καπαδοκες δεν ηταν ελληνες...μηπως και οι ελληνες της κριμαιας[ που ωσ σημερα αριθμουν πολλες χιλιαδες και ειναι ο ποιο παλιος στην περιοχη τοσο απο τους σλαβους οσο και απο τους ταταρους ] δεν ειναι ουτε αυτοι ελληνες γιατι ειναι ....'''Κριμαιωτες''';;;;παραξενα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οτι θα φτανανε να κατηγορησουν τον κυριλο και τον μεθοδιο οι οποιοι '''μετεδωσανε πολιτισμο'''[ παναρχαια ασχολια των ελληνων ]και τους οποιους θεωρει αγιους ο συμπας σλαβικος κοσμος...επειδη δεν δωσανε λεει το ελληνικο αλφαβητο ατοφιο αλλα ''προσαρμοσμενο'';;;..αυτο λεει δειχνει '''μισος''''..που το συμπερανε αυτο για τον κυριλοκαι τον μεθοδιοπαλι;;;....αυτα τα κανανε λαοι βαρβαροι που ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ το αλφαβητο τους η ακομα και τη λαλια τους σε ξενους τοπους...οι ελληνες ευτυχως ακομα στην ιστορια μας δεν το εχουμε διαπραξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελευταιο και καλυτερο ... οι σλαβοι και οι αρμενιοι ηταν ΠΟΛΥ[ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ] ποιο πολυαριθμοι απο τους ελληνες...σιγουρα...στη σημερινη σερβια και τη σημερινη βουλγαρια ηταν οισλαβοι περισσοτεροι....οπωσ και περα απο την Καπαδοκια οι αρμανιοι ηταν πολυαριθμοτεροι....ομως το βυζαντιο περιελαμβανε τη σημερινη ελλαδα - βορειο ηπειρο κυπρο τα δυο πεμπτα της σημερινης τουρκιας και τα νησια ολου του αιγαιου στα οποια οι ελληνε ςηταν πολυ περισσοτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 650.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ = ΕΒΡΑΙΟΥΣ = ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    https://genocide-genocide.wistia.com/medias/101qst2brs


    © ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΒΑΦΤΙΖΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ !
    https://genocide-genocide.wistia.com/medias/5zuqpgvhxg


    Υ.Γ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ -ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΛΠ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΞΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΗΔΕΙΑ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ. ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ -ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΕΞΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.-


    ΑΜΑ ΑΓΑΠΑΤΑΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΚΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΓΕΣΟΥΑ, ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΜΣ ΣΑΝ ΕΥΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΔΕΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΚΛΗΡΟΣ Κ' ΛΑΟΣ) ΝΑ ΜΗΝΥΘΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΦΥΛΗΣ.

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΛΟΠΟΝΙΣΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΙΑ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΟΥ-ΔΗΜΟ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κ.Ο.Κ.

    ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΙΣΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΩΠΟΣ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΜΑΡΙΑΜ ΒΑΦΤΙΣΑΤΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΙΤΙΣΣΑ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΨΥΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ. ΙΔΟΥ Η ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΛΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΩΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΒΟΙΟΤΩΝ ΕΛΙΜΙΩΤΩΝ (ΕΛΙΜΙΩΤΩΝ ΒΟΙΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ !!! ΣΥΝΕΠΕΙΑ !!! ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΓΗΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝ ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΙΣΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ, ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ -ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

    ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ -Η ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ. ΠΑΝΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΑ.


    ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ -ΔΙΑΛΟΓΟ -ΣΧΟΛΕΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες άμεση απέλαση από την χώρα!!!!!!!! είσαι ένας τρισάθλιος- παρανοϊκος!!!! Σου απαγορεύω να μιλάς έστσι γιά την χριστιανική πίστη του 98 % των Ελλήνων!!! Οι ειδωλολάτρες έκαναν πολύ χειρότερα εγκλήματα κατά των χριστιανών!!!! (βλέπε 11000000 μάρτυρες μέχρι το 313). Ποιός Δίας άνθρωπέ μου??? ποιό δωδεκάθεο???? Οι θεοί σας είναι ανύπαρκτα ξόανα και επιτέλους πρέπει να το καταλάβετε προτού να είναι αργά!!!!! ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΑΥΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ!!!!

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...