Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Έτσι "διασφαλίζει" ο Ο.Η.Ε. τα συμφέροντα του Ελληνισμού…

Οι δηλώσεις ενός εκ των αρχί-υπαλλήλων της παγκοσμιοποίησης ΓΓ του Ο.Η.Ε., Μπαν Κι Μούν, περί «ελληνοκυπριακής κοινότητας της Κύπρου» και «οικονομικής κατάστασης που δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων», εκφράζουν 1. την βιασύνη των παγκοσμιοποιητών για άμεση λύση του Κυπριακού, 2. την υιοθέτηση της πάγιας τουρκικής θέσης περί μη ύπαρξης κυπριακού κράτους αλλά και 3. το διαχρονικό «κόμπλεξ» του λεγόμενου δυτικού κόσμου απέναντι στον Ελληνισμό.

Τι κι αν η Κύπρος είναι αναγνωρισμένο κράτος, το οποίο προσπαθεί να εντάξει το κατεχόμενο κομμάτι.
Αυτά είναι ψιλά γράμματα και μάλιστα για την «κεφαλή» του Ο.Η.Ε., τον εγγυητή, υποτίθεται, της διεθνούς νομιμότητας. Κλασσικά βέβαια, αφού «εκτοξευθεί» η ρουκέτα, μετά ανασκευάζονται δηλώσεις, αφού «κανείς δεν το εννοούσε έτσι ακριβώς» κτλ.

Ίσως ακόμα ενοχλεί το «όχι» του Τάσσου Παπαδόπουλου στο κατάπτυστο σχέδιο ΑΝΑΝ. Θυμάστε τι είχε πει ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης της Κύπρου; «Εγώ παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα». Πως αποκάλεσε ο Μπαν Κι Μουν την Κύπρο; «Ελληνοκυπριακή κοινότητα». Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αυτοί είναι οι «δίκαιοι» της διεθνούς Κοινότητας. Αυτοί είναι οι «φίλοι» και «σύμμαχοι» του Ελληνισμού. Τέτοιου είδους «αυθόρμητες» δηλώσεις βοηθούν τουλάχιστον τους Έλληνες να ξυπνήσουν και να αντιληφθούν πως κανένας Ο.Η.Ε. δεν πρόκειται να διασφαλίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων σε περίπτωση που υπάρξει de jure τουρκοποίηση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου. Στην πολιτική επικρατεί το «δίκαιο» του ισχυρού και όχι το αντικειμενικό δίκαιο.

Οι Έλληνες είμαστε μόνοι μας και πρέπει να μάθουμε να αντιστεκόμαστε, με έξυπνο και διπλωματικό έστω τρόπο, και όχι να μας πιάνει και εμάς η βιασύνη, επειδή οι «αξιωματούχοι» του Ο.Η.Ε. έχουν βαλθεί να φέρουν την παγκόσμια χούντα με ελεγχόμενα «ομοσπονδιακά» προτεκτοράτα στην Μεσόγειο μια ώρα αρχύτερα. Δυστυχώς όμως πολλοί ιθύνοντες δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων ή έχουν συμφέρον να μην στέκονται.

Γι” αυτό πήγε η Τρόικα και στην Κύπρο. Για να υπάρχει η δικαιολογία της πίεσης προς την ελληνική πλευρά να υποχωρήσει στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης στην περιοχή, οι οποίες αφορούν σαφώς και το Κυπριακό. Οι δε Τούρκοι προσπαθούν σε αυτό το πλαίσιο, με όχημα την «τουρκο»κυπριακή πλευρά, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ολόκληρο το «νησί της Αφροδίτης» μέσω ομοσπονδιακού κρατιδίου. Οι «ειδικοί» βέβαια καθησυχάζουν τον κυπριακό λαό πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Πιστέψτε τους…

ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...