Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στήβ Τζομπς ο "Γίγαντας" της Apple : «Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη»


Σαν σήμερα το 1955 γεννήθηκε ο οραματιστής και πρωτοπόρος των ηλεκτρονικών υπολογιστών, Στήβεν Πωλ Τζομπς που «έφυγε» πρόωρα χτυπημένος από την επάρατο νόσο τον Οκτώβριο του 2011.
Ο σπουδαίος άνδρας της τεχνολογίας και της καινοτομίας (ένας εκ των δύο συνιδρυτών της Apple, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar ) αγαπούσε πολύ την Ελλάδα (όχι όμως την Αθήνα που τη θεωρούσε μια πόλη άσχημη παρ” όλο που θάυμαζε τον Παρθενώνα) και μια από τις γνωστές καταγεγραμμένες ατάκες του ήταν και η περίφημη «Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.»

Ο Στήβεν Πωλ Τζομπς είχε χαρακτηριστεί οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή. Τον είχαν ονομάσει "μέγα ευαγγελιστή της ψηφιακής εποχής".
Μεταξύ άλλων είναι γνωστές και οι φράσεις του: «Το να έχεις στο νου σου ότι πρόκειται να πεθάνεις, είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφεύγεις την παγίδα να σκέπτεσαι ότι έχεις κάτι να χάσεις» και «δεν μπορείς να ρωτάς τους πελάτες τι θέλουν και μετά να προσπαθείς να το φτιάξεις. Μέχρι να το φτιάξεις, θα θέλουν κάτι άλλο».
ΠΗΓΗ :enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...