Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χημική «επίθεση» στην Κρήτη με τις «ευλογίες» «οικολόγων»

Greenpeace, Oceanica και WWF δίνουν πράσινο φως στην μόλυνση της θάλασσας της Μεσογείου με τοξικά απόβλητα από τα χημικά όπλα της Συρίας
Εδώ και μέρες οι πρόεδροι τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης έχουν εκφράσει, με επιστολή τους στο ΥΠΕΞ, την κάθετη αντίθεσή τους στην προοπτική καταστροφής μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας δυτικά του νησιού.
Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου διατυπώνουν την ανησυχία τους με αφορμή τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας αναμένεται να καταστραφεί με την μέθοδο της υδρόλυσης στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, και συγκεκριμένα δυτικά του νομού Χανίων.
Ωστόσο, οι μεγάλες παγκοσμιοποιητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις (Greenpeace, Oceanica και WWF) «διαβεβαιώθηκαν» από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) στη Χάγη ότι «τίποτα δεν θα απορριφθεί στην Μεσόγειο κατά την διαδικασία της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας»
Το νέο αυτό «στοιχείο» περιέχεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για το ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων του συριακού οπλοστασίου.
Αφού μας ενημέρωσαν λοιπόν οι «ανεξάρτητες» αυτές εταιρείες, ας κοιμόμαστε ήσυχοι. Όταν πρόκειται όμως να γίνει ένα ωφέλιμο έργο στην Ελλάδα, το οποίο αντίκειται στα σχέδια των ατλαντιστών, οι μεγάλο-οικολόγοι σηκώνουν μπαϊράκια αντίδρασης. Όταν πρόκειται για την απάτη της υπερθέρμανσης, μας ζαλίζουν το μυαλό, ενώ σε Μέση Ανατολή, Αίγυπτο, Η.Π.Α. και όχι μόνο ζουν ασυνήθιστες θερμοκρασίες παγετώνα και χιονιά.
Αλλά για τα χημικά που θα καταστραφούν κοντά στην Κρήτη, μην ανησυχείτε. Η κοροϊδία πάει σύννεφο!
Όπως αναφέρει η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου «η Κρήτη βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή αρνητική εξέλιξη, κρίσιμη για την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική συνέχεια, αλλά και το μέλλον της ίδιας της ιστορικής επιβίωσής της».
Η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι «χωρίς καν να υπάρχει η στοιχειώδης ενημέρωση προς τα κράτη και τους πολίτες των μεσογειακών χωρών, θα απορριφθούν στην ήδη επιβαρυμένη κλειστή θάλασσα της Μεσογείου 800 τόνοι χημικών όπλων, που θα παράξουν 1,5 εκατομμύριο γαλόνια τοξικών αποβλήτων με ανυπολόγιστες συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα, αλλά και στον άνθρωπο». Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο econews, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρούς κινδύνους στο θαλάσσιο οικοσύστημα, την βιοποικιλότητα, την τροφική αλυσίδα, την ποιότητα των υδάτων, την αλιεία, τον τουρισμό και γενικότερα την οικονομία του τόπου.
Την ίδια ώρα οι δήθεν περιβαλλοντικές πολυεθνικές μας καθησυχάζουν ή μάλλον μας κοιμίζουν.
Από την Κρήτη ζητούν να αποτραπεί η συγκεκριμένη επιχείρηση και να αναζητηθεί άλλος τρόπος και περιοχή εξουδετέρωσης στην ξηρά έτσι ώστε η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας να γίνει πράγματι με ασφάλεια και με μεθόδους που δεν θα έχουν επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία. Η Χάγη όμως ενημέρωσε τους «οικολόγους» των πολυεθνικών ότι επελέγη η διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω, γατί δεν υπάρχει δήθεν τεχνική δυνατότητα να πραγματοποιηθεί στην ξηρά.
Θα τελειώσουμε το άρθρο με τον αθωότητα και αυθεντική οικολογική συνείδηση των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου Όσσας, στην Μακεδονία στον δήμο Λαγκαδά, που ενημερώθηκαν για την πρόθεση καταστροφής χημικών όπλων στα δυτικά της Κρήτης, και έγραψαν επιστολή, συνοδευόμενη από αφίσα, με αποδέκτη τον Ομπάμα, ο οποίος όμως απλά εκτελεί εντολές.
Δεν έχει σημασία. Ας πάρουμε μαθήματα πραγματικής οικολογίας και όχι γιαλαντζί:
Αγαπητέ κύριε Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εμείς τα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου Όσσας, ακούσαμε ότι θα ρίξετε χημικά από τη Συρία στη θάλασσα ανοιχτά της Κρήτης μας και στεναχωρηθήκαμε πολύ.
Επειδή αγαπούμε το Περιβάλλον και την πανέμορφη γαλάζια θάλασσα της Μεσογείου, καράβι του Πολιτισμού μας από τα αρχαία ακόμη χρόνια του βασιλιά μας Μίνωα, δεν θέλουμε να μολυνθεί και να γεμίσει χημικά και τοξικά απόβλητα ούτε ένα κοχυλάκι της.
Γι΄αυτό σας στέλνουμε μια αφίσα που κάναμε στο Νηπιαγωγείο μας όλα μαζί τα παιδιά και σας παρακαλούμε να μεσολαβήσετε εσείς και οι ΗΠΑ, για να μην ριχτεί τίποτα από τα χημικά ή την επεξεργασία τους στο απέραντo γαλάζιο μας.
Αυτό άλλωστε ζητούν και τα δελφίνια της Κρήτης μας, μέσα από την μοναδική πανάρχαιη, ολοζώντανη τοιχογραφία των Ανακτόρων της Κνωσού!
Παρακαλούμε σεβαστείτε τα.
ΤΑ ΠΑΙΔΙA: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΣΟΦΙΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ, ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ, ΑΡΓΥΡΙΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ
Ο Νηπιαγωγός: Κωνσταντίνος Κάλφας (η επιστολή από το cretalive)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...