Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Το ΓΟΡΓΟΝΕΙΟ ως ΠΑΝΟΠΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ & η ΑΠΑΤΗ των ILLUMINATI

Το diadrastiko έγραψε: Το Γοργόνειο, δηλαδή το κομμένο κεφάλι της Μέδουσας –με βάση διάφορους συσχετισμούς– φαίνεται να αποτελεί έναν πλανήτη-μάτι, ο οποίος μπορεί να περιφέρεται στο διάστημα και, ταυτόχρονα, να αποτελεί ένα πλήρως εξοπλισμένο πολεμικό άρμα. Πάνω απ’ όλα, όμως, μπορεί να μεταφέρει ή να «γεννά» ζωή, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν οφθαλμό: τον Παντεπόπτη ή Πανόπτη Οφθαλμό. 

Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει,  το Γοργόνειο καθώς και η όλη τρομακτική εμφάνιση της Μέδουσας Γοργώς, έγινε υπό την ευθύνη και την εποπτεία της
Αθηνάς, σε ένα περιβάλλον (στον ναό της) που έλεγχε η ίδια η θεά. Μετά τον αποκεφαλισμό του, ο Περσέας παρέδωσε το κεφάλι στην Αθηνά η οποία το τοποθέτησε στην αιγίδα της.
Αν θέλαμε, τώρα, να συμβολίσουμε μαζί, το Γοργόνειο και την Αθηνά, τι θα κάναμε; Δεν είναι δύσκολο, αν θυμηθούμε πως για τους Πυθαγόρειους, το ισόπλευρο τρίγωνο αντιπροσωπεύει την Αθηνά ως θεά της Σοφίας. Επίσης, το «Δ» συμβολίζει την πύλη της ζωής, την θηλυκή αρχή, την γονιμότητα. (Λεξικό Συμβόλων, JC.Cooper). Κι εδώ πρέπει να θυμηθούμε την Αθηνά Χαλκίοικο  (=χάλκινος οίκος, χάλκινος και ο πλανήτης, από μέρη χαλκού αποτελούνταν και η Γοργώ) η οποία αποκαλείται και «χαλκόπυλος». 
Τότε, ο συμβολισμός θα μπορούσε να είναι μόνο ένας: το Γοργόνειο μέσα σε τρίγωνο, όπως φαίνεται και στην διπλανή φωτογραφία.

Το Γοργόνειο σε ισοσκελές τρίγωνο (Ρωμαϊκή σαρκοφάγος)

Το τρίγωνο, στον συμβολισμό των αριθμών, είναι το αντίστοιχο του αριθμού τρία. Στο υψηλότερο νόημά του είναι σύμβολο της Αγίας Τριάδας. Στην κανονική του θέση, με την κορυφή προς τα πάνω, συμβολίζει και την φωτιά, καθώς και την κίνηση προς τα πάνω όσων τείνουν προς την ανώτερη ενότητα, σύμφωνα με τον Νικολά ντε Κούσα (Το Λεξικό των Συμβόλων, Juan-Eduardo Cirlot).
Επίσης είναι η τριπλή φύση του Σύμπαντος: Ουρανός, Γη, άνθρωπος. Με την κορυφή προς τα πάνω είναι σύμβολο ηλιακό και συμβολίζει την ζωή. Σύμφωνα με τον Πλούταρχο: «Η περιοχή μέσα σ’ αυτό το τρίγωνο είναι η κοινή εστία των πάντων και ονομάζεται Πεδίο της Αλήθειας, μέσα στο οποίο αποθηκεύονται για να μην διαταραχθεί η Λογική, οι μορφές και τα πρότυπα όλων των πραγμάτων που υπήρξαν και θα υπάρξουν. Και η Αιωνιότητα διαμένει γύρω τους, από την οποία ο χρόνος κυλάει πάνω στους κόσμους, όπως ένας χείμαρρος από την πηγή». (Λεξικό Συμβόλων, JCCooper).



Αν, μάλιστα, φέρουμε στην μνήμη μας πως Γοργόνειο είναι εκείνο που ανήκει στην Γοργώ=άγριο βλέμμα, δηλαδή, ένας οφθαλμός που αγριοκοιτάζει, τότε… έχουμε ένα μάτι μέσα σε ένα τρίγωνο.

Είναι ο οφθαλμός που ύστερα από προσεκτική παρατήρηση βλέπουμε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς. Είναι ο οφθαλμός που παρατηρούμε σε εκκλησίες. 



Το Γοργόνειο, ως κόρη οφθαλμού, μέσα σε τρίγωνο, σε νεκρόπολη έξω από την Perugia



Η πυραμίδα, σύμφωνα με τον Marc Saunier, είναι σύνθεση διαφορετικών σχημάτων, το καθένα με την δική του σημασία. Η βάση είναι τετράγωνη και αντιπροσωπεύει την Γη. Η κορυφή είναι το σημείο εκκίνησης και κατάληξης όλων των πραγμάτων –το «μυστικό κέντρο»– και αυτό που ενώνει την κορυφή με την βάση είναι οι προσόψεις σε σχήμα τριγώνου, σύμβολα της φωτιάς, της θείας αποκάλυψης και του τριγώνου της Δημιουργίας. Κατά συνέπεια, η πυραμίδα εκφράζει την ολότητα του Έργου της Δημιουργίας στις τρεις βασικές όψεις του (Το Λεξικό των Συμβόλων, Juan-Eduardo Cirlot). Ο Πλάτωνας, μάλιστα, χρησιμοποιεί την πυραμίδα για να συμβολίσει το γήινο στοιχείο (Λεξικό Συμβόλων, JCCooper).

Στον κόσμο των στερεών, ο Πανόπτης Οφθαλμός έχει  τοποθετηθεί στην κορυφή της πυραμίδας. Ότι και καλά, δηλαδή, αυτοί που τον αντιπροσωπεύουν ή τον εκπροσωπούν είναι πάνω απ’ όλα και από όλους. Έτσι, έχει μετατραπεί σιγά-σιγά, σε σύμβολο των Illuminati είτε των Μασονικών Στοών, είτε όποιων άλλων, ή όλων μαζί: Της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.  Και, (διαστρεβλώνοντας κάθε νόημα) καταλήγει να γίνει η Μεγάλη Σφραγίδα των ΗΠΑ, με ό,τι άλλο αντιπροσωπεύει...

Εύρημα από το Εκουαδόρ

Εύρημα του Klaus Dona

Από το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου

Ως χάλκινη σφαίρα-οφθαλμός διακοσμεί πολλά μέρη του κόσμου όπως το Βατικανό:

Παρατηρήστε στην προφίλ άποψη την κόρη (εξόγκωμα) του οφθαλμού

Σημ. 
Η εισαγωγική απεικόνιση του οφθαλμού προέρχεται από φωταγωγημένο σκηνικό στην Μυθωδία του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

http://diadrastiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...