Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Τι Μαδούρο, τι Αλέξης...


Όλοι έχετε δει τις εικόνες από την αγαπημένη χώρα του ΣΥΡΙΖΑ, την Βενεζουέλα.

Εκεί όπου πέφτει ξύλο για μια σακούλα με φαγητό. Εκεί που δεν έχουν ρεύμα και δουλεύουν δύο ημέρες την εβδομάδα. Εκεί που δεν έχουν ούτε χαρτί υγείας και τα σούπερ μάρκετ είναι άδεια.

Βεβαίως δεν γίναμε ακόμη Βενεζουέλα, άλλωστε ο Τσίπρας έστριψε νωρίς και έκανε φίλους όλα τα «ιμπεριαλιστικά γουρούνια» που λένε και οι αριστεροί της τζάμπα μαγκιάς.



Όμως, επειδή δεν έχουμε πάθει καμιά λοβοτομή, επειδή πρέπει να θυμόμαστε ποιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν, έστω κι αν άλλαξαν στην πορεία, ας θυμηθούμε τι έλεγαν για τον Νικολά Μαδούρο και την «μπολιβαριανή επανάσταση».

Θα θυμάστε βεβαίως τον Αλέξη Τσίπρα να είναι λυπημένος πάνω από το φέρετρο του Ούγκο Τσάβες, του μεγάλου «επαναστάτη».

Όμως, αυτό που πιθανότατα να ξεχνάτε είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού όταν ο Μαδούρο νίκησε στις εκλογές. Έγραφε τότε ο Τσίπρας:
«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι δημοκρατικές, προοδευτικές, αριστερές αλλά και επαναστατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στην χώρα του Μπολίβαρ αλλά και στις άλλες χώρες της περιοχής που αποτίναξαν ξενοκίνητες δικτατορίες στο πρόσφατο παρελθόν και διεφθαρμένα πολιτικά καθεστώτα δεν θα επιλέξουν την ιστορική οπισθοδρόμηση. Όπως λέει ο λαός μας, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Αυτά έλεγε για τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει το λαό του στη φτωχοποίηση, σε μια χρεοκοπημένη χώρα χωρίς μέλλον.

Αλλά να μην ξεχάσουμε τι έλεγαν κι άλλοι. Όπως ο Παπαδημούλης ο οποίος είχε γράψει όταν νίκησε ο Μαδούρο: ««Η νίκη του Νίκολα Μαδούρο στην Βενεζουέλα είναι μήνυμα ελπίδας και αλλαγής .Οι οπαδοί του δεξιού Καπρίλες μιλούν πάλι για νοθεία. Περαστικά».

Και να θυμηθούμε και τον κ. Ήσυχο, που έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μέχρι πρότινος ήταν υπουργός της κυβέρνησής του ο οποίος έγραψε ύμνους για τον Μαδούρο. Όπως π.χ.: Οι ισχυροί ιμπεριαλιστικοί κύκλοι δεν θα παραιτηθούν για να πετύχουν την ιστορική οπισθοδρόμηση της ηπείρου. Βρισκόμαστε σε μία ιστορική συγκυρία όπου οι λαοί γράφουν την ιστορία ως πραγματικοί πρωταγωνιστές της.Η δική μας επιβεβλημένη, λαϊκή και σοσιαλιστική νίκη , η ενότητα στη δράση της αριστεράς σε όλης της το εύρος και πλούτο, ο ανιδιοτελής συλλογικός μας αγώνας, το αξιακό φορτίο των αγώνων του λαού μας αποτελούν τον βασικό κρίκο του νέου διεθνισμού στον 21ο αιώνα. Για τους λόγους αυτούς η ιστορική νίκη στη Βενεζουέλα είναι νίκη όλων μας.

Viviremos y venceremos!

(σε ελεύθερη μετάφραση... Θα Ζήσουμε και Θα Κερδίσουμε!)

Και τέλος, να θυμίσουμε το μήνυμα συμπαράστασης που έστειλε ο ίδιος ο Μαδούρο στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κάλεσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα… ίσως πριν αρχίσει να έχει έλλειψη από χαρτί υγείας.

Στη δήλωσε του, ο Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα "γενναίο νέο που έχει έρθει για να διασώσει την ένδοξη και μακρά ιστορία των Ελλήνων"

Θα μας πείτε τώρα: «Τι δουλειά έχει με τον Μαδούρο ο… κολλητός της Μέρκελ και του Γιούνκερ; Τι σχέση έχει ο Αλέξης μας με την έλλειψη… χαρτιού υγείας στη μακρινή Βενεζουέλα;»

Έχει διότι αποδεικνύει πώς οι πολιτικοί απατεώνες πουλάνε επαναστατικότητα, ωραίες ιδέες, όμορφα λόγια για να ανέλθουν στην εξουσία. Και πώς τελικά αποδεικνύονται κενοί περιεχομένου, αμόρφωτοι, άσχετοι με την πραγματικότητα, ζουν στο δικό τους κόσμο ή στην καλύτερη περίπτωση κοροϊδεύουν τον κόσμο σε μια έξαρση αριβισμού που δεν έχει προηγούμενο.

Θαυμάστε τον Αλέξη μας που ευτυχώς δεν έγινε Μαδούρο για όλους μας, αλλά… ποτέ δεν είναι αργά.


ΠΗΓΗ :antinews

6 σχόλια :

  1. Δηλαδή να συνεχισουμε να δανειζόμαστε άυλους τίτλους με την υποχρέωση εξόφλησης σε πραγματικές αξίες?
    Να συνεχίσουμε την τακτική της διάσωσης των τραπεζών εις βάρος μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή να συνεχισουμε να δανειζόμαστε άυλους τίτλους με την υποχρέωση εξόφλησης σε πραγματικές αξίες?
    Να συνεχίσουμε την τακτική της διάσωσης των τραπεζών εις βάρος μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ; ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΟΞΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε τσίπρα ψήφισα ούτε τον στηρίζω ούτε και καταλαβαίνω από που έβγαλες εσύ τέτοιο συμπέρασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε τσίπρα ψήφισα ούτε τον στηρίζω ούτε και καταλαβαίνω από που έβγαλες εσύ τέτοιο συμπέρασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λαος της βενεζουελας πειναγε και ο μαδουρο καλοπερναγε. Αυτα ηταν η ελπιδα και η αλλαγη που ελεγε το αρχιλαμογιο παπαδημουλης. τωρα που βγηκαν οι βενεζουελανοι στον δρομο και αρχισαν το πλιατσικο για να χορτασουν την πεινα τους εραψε το στομα του και δεν εβγαλε αχνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...