Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ‏

 «Ο  αγράμματος  και ανερμάτιστος  κνιτάκος  να παριστάνει τον  πρωθυπουργό».


Το Δόγμα της Γελοιότητας 

Ένα  άρθρο  του  Γιώργου  Καραμπελιά  στο  «Άρδην  Ρήξη».

"Η Ναόμι Κλάιν έγινε παγκοσμίως γνωστή με το βιβλίο της το Δόγμα του Σοκ, όπου περιγράφει το αρχικό σοκ –δικτατορία στην Χιλή, π.χ., πόλεμος κ.λπ.– που χρησιμοποιεί ο νεοφιλελευθερισμός με τα όργανά του, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια
Τράπεζα, κλπ για να επιβάλει στους εξουθενωμένους λαούς, θύματά του, την αποδοχή της πολιτικής του.

 Η ιδεολογική προετοιμασία από εφημερίδες, κανάλια, διανοουμένους και πολιτικούς, για την επιβολή αυτών των πρακτικών, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σχετικής στρατηγικής.

 «Ποιος δεν θυμάται το απίστευτο ιδεολογικό μπαράζ τηλεοράσεων και εφημερίδων, όταν ο οικονομικός εγκληματίας ΓΑΠ και τα παραφερνάλιά του –τύπου Παπακωνσταντίνου– εφήρμοσαν το σχέδιο της οικονομικής καταστροφής της χώρας, σε συμπαιγνία με τον Στρος-Καν και τον Σόιμπλε».


Ποιος δεν θυμάται το απίστευτο ιδεολογικό μπαράζ τηλεοράσεων και εφημερίδων, όταν ο οικονομικός εγκληματίας ΓΑΠ και τα παραφερνάλιά του –τύπου Παπακωνσταντίνου– εφήρμοσαν το σχέδιο της οικονομικής καταστροφής της χώρας, σε συμπαιγνία με τον Στρος-Καν και τον Σόιμπλε. Ποιος δεν θυμάται τον τότε Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον τότε Πρετεντέρη να μας αναλύουν τα αγαθά του μνημονίου (τώρα έχουν καταπιεί την γλώσσα τους). Και, εν τέλει, παρά τις αντιδράσεις – ή μάλλον μέσα από τον έλεγχο των αντιδράσεων, με διάφορους βαλτούς ψευδοεπαναστάτες, που καταργούσαν τρία χρέη στην καθισιά τους –κατόρθωσαν να επιβάλουν την τακτική τους.

 Στο βήμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κεντρικός συνδικαλιστής της ΚΝΕ στη Νομική σχολή.

 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1986  Ανήμερα της εθνικής γιορτής, η ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (Νεολαία του ΚΚΕ εσωτερικού) επιχειρεί να κλείσει τη Συγγρού, διαμαρτυρόμενη για την επίσκεψη του Αμερικανού Υπ.Εξ. Τζορτζ Σουλτς στην Ελλάδα. Ύστερα από άκαρπες διαπραγματεύσεις με τον αστυνομικό διευθυντή Νίκωνα Αρκουδέα, η κεφαλή της διαδήλωσης δίνει το σήμα για την κατάληψη του οδοστρώματος· εκτός από τον γραμματέα της οργάνωσης Νίκο Φίλη (με την ντουντούκα), διακρίνονται μεταξύ άλλων ο μετέπειτα υπουργός Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου, Ηλίας Μόσιαλος, και το σημερινό ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου.


 Βεβαίως, θα χρειαζόταν ένα δεύτερο βιβλίο, ίσως ογκωδέστερο, για να περιγράψει το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής του σοκ: Εκείνο της χειραγωγήσεως των αντιδράσεων. Γιατί, χωρίς αυτήν, δεν θα περνούσαν επιτυχώς τα μέτρα.

Χωρίς ένα «αντιμνημονιακό» στρατόπεδο από Κατρούγκαλους, Μητρόπουλους, Βαρουφάκηδες κ.λπ. –στην πλειοψηφία τους ξεσκολισμένους πασοκτζήδες ή κνίτες–, που από το πρωί μέχρι το βράδυ παρίσταναν στα κανάλια τους «ορκισμένους αντιπάλους» του μνημονίου, θα ήταν αδύνατο να παγιδευθούν οι Έλληνες σε ένα ψευδοδίπολο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

Η επικράτηση των «μνημονίων» προϋπέθετε χειραγωγουμένους αντιμνημονιακούς. Όπως η επικράτηση των Λιάκων και κομπανίας προϋπέθετε ως αντίπαλό τους τον… Λιακόπουλο. Έτσι και ήρθε στην εξουσία το αντιμνημονιακό τσούρμο, με Τσίπρες και Καμμένους, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μνημόνια.
Όμως, η ελληνική πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε αναλυτική δυνατότητα συγγραφέων και αναλυτών. Διότι, από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μετά, επιβάλλεται ένα νέο δόγμα, ασύγκριτα ισχυρότερο από το δόγμα του σοκ: Το δόγμα της γελοιότητας.

Τόσα και τόσα είδαν τα έκθαμβα μάτια των Ελλήνων μέσα σε 15 μήνες, που έμειναν «κάγκελο»: Τον Βαρουφάκη να κορδακίζεται ότι μέσα μία εβδομάδα θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της… Ευρώπης, δηλαδή του πλανήτη ολόκληρου· την Τασία Χριστοδουλοπούλου να λύνει το «μεταναστευτικό» διά των ανοικτών συνόρων· την Ζωή Κωνσταντοπούλου να «μαστιγώνει» τους υπαλλήλους της Βουλής· τον Λαφαζάνη να ετοιμάζεται να καταλάβει το νομισματοκοπείο· τον αγράμματο και ανερμάτιστο κνιτάκο να παριστάνει τον πρωθυπουργό και να σφάζονται στα πόδια του οι «λίστες Τσίπρα» όλης της Ευρώπης – να μεταβάλλει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, και το ΟΧΙ στα μνημόνια σε εκχώρηση του τραπεζιτικού συστήματος στα γεράκια των ξένων Ταμείων· τον Καμμένο να χορεύει τσάμικα στην πλατεία Συντάγματος με την Δούρου, κ.λπ…
"Η ιδεολογική προετοιμασία από εφημερίδες, κανάλια, διανοουμένους και πολιτικούς" 


Έλληνες  αιχμάλωτοι πολέμου από  τους  Τούρκους που προετοιμάζονται για τη μεταφορά από  την Κύπρο  στην Τουρκία.

 Έλληνες  αιχμάλωτοι πολέμου από  τους  Τούρκους που προετοιμάζονται για τη μεταφορά από  την Κύπρο  στην Τουρκία.


 Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς που συνελήφθησαν από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής

Πλέον, οι υπήκοοι ήταν έτοιμοι για την τελική εγχείρηση. Η Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, κατακτημένη κυριολεκτικά από καλοπληρωμένες κουστωδίες μηκυόδων, με περιφερόμένους μετανάστες· οι Τούρκοι στα ελληνικά νησιά και ο σκληρός «μαρξιστής» Τσακαλώτος με το κόκκινο σακίδιο να διαπραγματεύεται σε σπασμένα ελληνικά, ως εξημερωμένη ρέπλικα του Βαρουφάκη, το οριστικό ξεπούλημα της χώρας· και η τελική πινελιά, Τσίπρας και Παυλόπουλος να εκστρατεύουν κατά του ΔΝΤ, για να φορτώσουν έναν νέο αλμυρό εξευτελισμό στην χώρα!

"Η ιδεολογική προετοιμασία από εφημερίδες, κανάλια, διανοουμένους και πολιτικούς"
Η Βόρεια Ελλάδα υπό Βουλγαρική κατοχή 1941. Οι κρεμασμένοι της Φλώρινας.


Οι κρεμασμένοι της Φλώρινας. Φωτογραφία: Εφημερίδα  «Καθημερινή».

Έλληνες  Φλωρινιώτες  πατριώτες  που  τους  κρέμασαν  οι  Βούλγαροι.


ΝΑ  ΕΞΑΦΑNΙΣΤΟΥΝ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ.  ΑΥΤΟ  ΘΕΛΕΙ  Ο  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.

«Να μεταβληθεί η Ελλάδα σε χώρο συγκυριαρχίας Νεοθωμανών και Τευτόνων. Η Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, κατακτημένη κυριολεκτικά από καλοπληρωμένες κουστωδίες μηκυόδων, με περιφερόμένους μετανάστες· οι Τούρκοι στα ελληνικά νησιά και ο σκληρός «μαρξιστής» Τσακαλώτος με το κόκκινο σακίδιο να διαπραγματεύεται σε σπασμένα ελληνικά, ως εξημερωμένη ρέπλικα του Βαρουφάκη, το οριστικό ξεπούλημα της χώρας».


Μπροστά σε όλα αυτά, τι να γράψεις και τι να πεις; Η γελοιότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία και δι’ αυτής μοιάζει να επιτυγχάνεται ο στόχος που τόσα χρόνια δεν είχαν επιτύχει ΔΝΤ και Σόιμπλε: Να μεταβληθεί η Ελλάδα σε χώρο συγκυριαρχίας Νεοθωμανών και Τευτόνων. Το δόγμα της γελοιότητας που ανεκάλυψαν και εφήρμοσαν οι Έλληνες απεδείχθη ισχυρότερο από το δόγμα του σοκ, ή, μάλλον, αποτελεί το υπέρτατο σοκ".-

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΑΡΘΡΑ:
 

2.     ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ
3.    ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΒΑΦΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
4.   ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
5.   "ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"
6.   Η ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
7.   «Ο ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ, ΘΑ ΣΚΑΨΟΥΜΕ ΠΗΓΑΔΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΥ». ΣΗΜΕΡΙΝA ΣΥΝΘΗΜΑTA ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.
8.   «ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΡΟΜΟΣ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΝΙΚΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ». ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ
9.   «ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΗΣΙ». ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΩΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
10.   ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΜΕ ΡΟΠΗ ΚΑΙ ΛΑΓΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ».
11.   "ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ: «ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !) Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ».
12.   ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΗ, ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΤΗΣ «ΑΒΑΝΤΙ», ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»; ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.
13.   Ο ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»;
14.   ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΟΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙ

 
 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...