Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΥΣΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΙΛΟΤΟ. ΠΡΙΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.


Πέρυσι  τον  Νοέμβριο  οι Τούρκοι  κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ:

Σκύλευσαν το σώμα του νεκρού Ρώσου πιλότου και του αφαίρεσαν ως και το μενταγιόν με τον Χριστό και την Παναγία.  Τον βασάνισαν έως θανάτου ήδη τραυματισμένο και τον λιντζάρισαν ή τον αποκεφάλισαν νεκρό ή ζωντανό.


Ο  «ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ»  ΠΟΥΤΙΝ

Ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σε συνάντηση που είχε με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα ΙΙ:

«Eίναι μια μαχαιριά στην πλάτη  της Ρωσίας από τους τρομοκράτες. Είναι ένα έγκλημα και η Ρωσία δεν θα το ανεχτεί. Οι πιλότοι και τα μαχητικά μας δεν αποτελούσαν απειλή για την Τουρκική Δημοκρατία, αυτό είναι προφανές, δημιουργούσαν επιχείρηση κατά της ΙSIS. Το επεισόδιο αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις».
Οι  φαντασιώσεις  των  καλογέρων  και  των  "αγαθαγγελιστών"  που  καταστρέφουν  την  Ελλάδα.
Ο  ¨ορθόδοξος" και  "υπερασπιστής"  των  ορθοδόξων  λαών  Πούτιν, πραγματοποιεί  επίσημη  επίσκεψη  σήμερα  (10/10/2016)  στην Τουρκία  του  Ερντογάν,  που  του  σκύλευσε  τον  πιλότο.  

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Μέχρι πριν από λίγο καιρό και με φόντο το δριμύ κλίμα των τελευταίων μηνών μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, η επίσκεψη αυτή φάνταζε αδιανόητη.

Μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου του 2015 από την τουρκική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, οι ρωσοτουρκικές σχέσεις δοκιμάστηκαν σκληρά. Μεταξύ Νοεμβρίου και Ιουνίου βρισκόταν σε εξέλιξη ένας ακήρυχτος ψυχρός πόλεμος. Και αυτό μολονότι επί δυο και πλέον δεκαετίες οι σχέσεις της Τουρκίας με τη μετασοβιετική Ρωσία διευρύνονταν σταθερά και μεθοδικά σε όλα τα επίπεδα.

Η προσέγγιση της μετασοβιετικής Ρωσίας με την Τουρκία εξελίχθηκε σχετικά γρήγορα. Χάρη σε πλανόδιους πωλητές, φθηνά ρούχα από την Τουρκία κατέκλυσαν γρήγορα τη ρωσική αγορά. Η ζήτηση προϊόντων ένδυσης και υπόδησης «δυτικού» στιλ και μόδας ήταν μεγάλη στη Ρωσία. Πέραν αυτού, τουρκικές επιχειρήσεις κατάφεραν να δικτυωθούν γρήγορα και στον ρωσικό κατασκευαστικό κλάδο. Σημαντική ώθηση στην περαιτέρω διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων έδωσε και η συμφωνία για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Blue Stream που υπεγράφη το 1997.

Σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο όμως οι σχέσεις πέρασαν στο στάδιο της εμβάθυνσης αρκετά αργότερα και συγκεκριμένα όταν ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία ο Πούτιν το 2000 και ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία το 2003. Για πολλά χρόνια η σχέση μεταξύ των δυο ανδρών ήταν στενή και φιλική.

Την ώρα που τα ταμπλόιντ έκαναν λόγο για «ανδρική φιλία», οι πιο επικριτικές φωνές μιλούσαν για μια «φιλία μεταξύ δυο αυταρχικών ηγετών». Το διάστημα αυτό εκτοξεύθηκε στα ύψη ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο πλευρών όπως και οι αγοραπωλησίες φυσικού αερίου. Το 2014 υπήρχε πλέον μια ισχυρή σχέση αλληλεξάρτησης.

Την ίδια χρονιά όμως υπήρξε μεγάλη δοκιμασία για τις σχέσεις Άγκυρας και Μόσχας με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Οι δυο χώρες όμως πέρασαν εν τέλει με επιτυχία τη δοκιμασία εκείνη. Η διακήρυξη της 1ης Δεκεμβρίου του 2014 για την κατασκευή του Turkish Stream επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές.

Εντούτοις στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του Turkish Stream καθυστέρησαν σημαντικά. Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν, μεταξύ άλλων λόγω της σύγκρουσης Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Κόλαφος για τον Ερντογάν ήταν όταν ο Πούτιν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το πιο δυσάρεστο για τον νυν Τούρκο πρόεδρο όμως ήταν η ανάμειξη του Ρώσου ομολόγου του στον συριακό εμφύλιο, καθώς Άγκυρα και Μόσχα ακολουθούν διαμετρικά αντίθετους στόχους. Ενώ η Τουρκία θέλει να εκδιώξει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, η Ρωσία τον στηρίζει.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2015 υπήρξε επικίνδυνη κλιμάκωση των ήδη τεταμένων σχέσεων, με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση. Επέβαλε εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα και σταμάτησε τις πτήσεις τσάρτερ με Ρώσους τουρίστες προς την Τουρκία, επιφέροντας ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό. Η Μόσχα πάγωσε επίσης δύο μεγάλα σχέδια: την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας και ενός πυρηνικού εργοστασίου.

Η συγγνώμη και η επαναπροσέγγιση
ΕΡΝΤΟΓΑΝ:  "Η  ΡΩΣΙΑ  ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ  ΦΙΛΗ  XΩΡΑ  ΚΑΙ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΟΣ".
Στα τέλη Ιουνίου ο Ερντογάν απέστειλε επιστολή στον Πούτιν, εκφράζοντας τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία «φίλη» και «στρατηγική εταίρο». Παράλληλα εξηγούσε ότι ήθελε να συμβάλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Ο Ρώσος πρόεδρος ανταποκρίθηκε, αίροντας καταρχάς την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία.
Ο  ΠΟΥΤΙΝ  ΘΑ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΚΑΙ  ΠΥΡΗΝΙΚΟ  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ,  ΑΠΟ  ΟΠΟΥ  ΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΘΑ  ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ  ΝΑ  ΠΑΡΟΥΝ  ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ  ΥΛΙΚΟ  (ΠΛΟΥΤΟΝΙΟ)  ΓΙΑ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΑΤΟΜΙΚΗΣ   ΒΟΜΒΑΣ.
Η συνάντηση μεταξύ των δυο ανδρών τον Αύγουστο στην Αγία Πετρούπολη κατέδειξε ωστόσο ότι ενώ υπάρχει διάθεση επαναπροσέγγισης και στις δυο πλευρές, αμφότερες επιμένουν στις θέσεις τους στην εξωτερική πολιτική. Έτσι το θέμα της Συρίας δεν συζητήθηκε καν. Συμφώνησαν ωστόσο να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream και ενός πυρηνικού αντιδραστήρα καθώς και για τη δημιουργία μιας ζώνης ελευθέρου εμπορίου.

Σε καμία περίπτωση πάντως η ποιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών δεν έχει φτάσει μέχρι στιγμής στα επίπεδα προ κρίσης.
Η  Ελλάδα  του  Τσίπρα,  του  Μητσοτάκη,  και  των  "ορθοδόξων"  ονειρώξεων  των  καλογέρων  επιμένει  στον  Ομπάμα,  στην  Κλίντον,  στον  Ρότσιλντ,  στον  Σόρος  και  στην... Μέρκελ.- 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


3 σχόλια :

 1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΖΗΝΩΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ .ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ "ΔΩΡΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!
  ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΕΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟ..
  ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΟ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ..
  ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΗΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ "ΗΓΕΤΗ" -ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ...
  ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ..
  ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΗ
  ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ
  (για οσους ακομα κανουν πως δεν γνωριζουν)...
  (για αυτους που ειναι μεσα στο "τραπεζι" της εξουσιας ,και δεν θελουν να φυγουν απο εκει..αυτοι ειναι ολοι οσοι κανουν πως δεν υπαρχει-εμεις οι υπολοιποι τον γνωριζουμε.. τον περιμενουμε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ» ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ: «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ».

  "H Tουρκία είναι εταίρος μας στην προσπάθεια ειρήνευσης στην Συρία, μέρος της συνολικής λύσης και μετείχε μαζί με εκπροσώπους της Συρίας και του Ιράκ στην άτυπη συνάντηση που οργάνωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν για επίλυση της συριακής κρίσης" δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος που ηγείται της επιτροπής Αμυνας και Ασφάλειας της ρωσικής Ανω Βουλής, Frantsa Klintsevic διαψεύδοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να κτυπούν τουρκικούς στόχους σήμερα στην Συρία.-

  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...