Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΧΑΡΤΕΣ (2016) ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Στον παραπάνω χάρτη βλέπουμε την ΑΟΖ της Ελλάδας,  σύμφωνα  με  την  διεθνή  επιτροπή:

http://www.marineregions.org/eezdetails.php?mrgid=5679&zone=eez
Η οργάνωση Marine Regions είναι δημιούργημα του Flanders Marine Institute που έχει έδρα την πόλη Ostend του Βελγίου και θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο χαρτογράφησης θαλασσίων ζωνών.
Έτσι  προχθές,  την  21-10-2016,  εξέδωσαν την 9η έκδοση με τους αναθεωρημένους χάρτες για όλα τα παράκτια κράτη του πλανήτη Γη, για Χωρικά Ύδατα, Συνορεύουσα Ζώνη, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εσωτερικά Ύδατα και Αρχιπελαγικά Ύδατα.


ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ  ΕΔΩ  ΚΑΙ  30  ΧΡΟΝΙΑ 
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  που  κυκλοφόρησε  πριν  30  χρόνιαήταν  ακριβώς  ταυτόσημος  με  αυτόν  της  σημερινής  διεθνούς  επιτροπής. Τριάντα  χρόνια  οι "ελληνες  πολιτικοί"  έχουν  ατράνταχτες  αποδείξεις,  διεθνώς  καθορισμένες,  με  τα  ελληνικά  θαλάσσια  σύνορα,  στα  οποία   βέβαια  συμπεριλαμβάνονται  και  όλες  οι  βραχονησίδες  που  εποφθαλμιούν οι  βρωμεροί  γείτονες.  Αντί  να  αρχίσουν  άμεσα  την  εκμετάλευση  του  φυσικού αερίου  και  των  πετρελαίων,    που
αναμφισβήτητα  πλέον  υπάρχουν  στα  βάθη  των  θαλασσών  μας,  πράξη  που  θα  έφερνε  και  μεγάλη  οικονομική  ανάπτυξη,  "συζητούν"  με  τους  τούρκους,  οι  μεν  "δεξιοί"  την εκ  νέου  οριοθέτηση  με  παραπομπή  του  θέματος  στο "δικαστήριο" της  Χάγης,  οι  δε  "εβραιοαριστεροί"  όπως  ο  Τσίπρας,  δεν  ξεχνούν  ότι  ούρλιαζαν  στα  αμφιθέατρα  των  πανεπιστημίων  σαν  μέλη  της  "εβραιο"  ΚΝΕ,  του  Μπεναρόγια  και  του  Βεντούρα,  τα  γνωστά  συνθήματα  των  εβραιοκομμουνιστών:  "το  Αιγαίο  ανήκει  στα  ψάρια  του"  και  "πάνω  από  την  Λαμία,  είναι  Βουλγαρία".   

Η  ΑΟΖ  (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΖΩΝΗ)  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Το Marine Regions έχει, επίσης, δημιουργήσει ένα χάρτη της ΑΟΖ της Τουρκίας που δείχνει, ξεκάθαρα, την ΑΟΖ της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος:
 
Ο  παραπάνω  Χάρτης, του Marine Regions,  της Τουρκικής ΑΟΖ δείχνει,  με  τον  πιο  επίσημο  και  διεθνή  αποδεκτά  τρόπο,  ότι η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.
http://www.marineregions.org/eezdetails.php?mrgid=5697&zone=eez

Ο  ΕΦΙΑΛΤΗΣ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

Αυτός ο χάρτης έχει γίνει ο εφιάλτης της Τουρκίας που δέχεται μεν ότι όλα τα νησιά δικαιούνται να έχουν τις ίδιες θαλάσσιες ζώνες με τις ηπειρωτικές ακτές, πλην όμως ότι τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν μια «ειδική περίπτωση», στερούμενα του δικαιώματος αυτού.

 Αλλά η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά, (Άρθρο 121, παράγραφος 2), ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές.

ΤΟ  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ  ΠΟΥ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ"  ΤΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΞΕΝΩΝ  ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ
 
Ο χάρτης  που ακολουθεί δείχνει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας με βάση τα 12 ν.μ. που είναι το όριο που έχει καθορίσει το UNCLOS.

Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο που δεν καθόρισε,  όπως  έχει  το  δικαίωμα,  βάσει  των  διεθνών  συνθηκών, 12 ν.μ. χωρικά ύδατα:





http://www.marineregions.org/eezdetails.php?mrgid=5679&zone=eez_12nm
Ο  παραπάνω  χάρτης είναι ταυτόσημος με αυτόν του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και με αυτόν που ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών των ΗΠΑ.
   
ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΦΙΑΛΤΕΣ
Οι  «έλληνες  πολιτικοί»  όμως  ποτέ  δεν  χρησιμοποίησαν  αυτούς  τους  χάρτες  -  που  είναι  όπως  είπαμε  οι  επίσημοι  χάρτες  του  αμερικανικού  κράτους  και  του  Ο.Η.Ε  -  στις  υποτιθέμενες  «διαπραγματεύσεις» τους.  Γνωρίζαμε  ότι  δεν  ξέρουν  ιστορία.  Τώρα  διαπιστώνουμε  ότι  δεν  ξέρουν  και  Γεωγραφία.  Άλλωστε  ο  αγράμματος  εβραιο ΚΝΙΤΗΣ «πρωθυπουργός» -  τρομάρα  μας  -  Τσίπρας,  πρότινος  αναφέρθηκε  στην  Λέσβο  και  την  Μυτιλήνη  σαν δύο ξεχωριστά  νησιά…

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



2 σχόλια :

  1. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Απόρρητη έκθεση της ΜΟΣΑΝΤ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ με εκπροσώπους γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983).
    «At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction».
    (CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983)

    «Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας».

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η Απόρρητη Ιστορία του Αιγαίου", του κ. Δημήτρη Μηλάκα.

    Η ιστορία που ξεδιπλώνεται στις σελίδες αυτού του βιβλίου είναι, με λίγα λόγια, η εξής: Σε περιοχή του ελληνικού "οικοπέδου" υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο (1.000.000.000) βαρέλια πετρέλαιο, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στα απόρρητα τηλεγραφήματα αμερικανικών διπλωματικών υπηρεσιών, τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά. Το τεράστιο αυτό κοίτασμα δεν αξιοποιείται από την Ελλάδα, καθώς οι γείτονες Τούρκοι αμφισβητούν με απειλές πολέμου την κυριότητα του οικοπέδου.

    Οι "ουδέτεροι"... φίλοι και "σύμμαχοι" Αμερικανοί, "παίζοντας" τον διαιτητή στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, έθεσαν, τελικά, ολόκληρη την περιοχή υπό τον έλεγχό τους πουλώντας ταυτόχρονα την εξοπλιστική τους πραμάτεια και στους δυο αντιμαχόμενους γονατίζοντας τους οικονομικά. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ιστορία των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας - ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες...

    (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του Δημήτρη Μηλάκα «H απόρρητη ιστορία του Αιγαίου», εκδόσεις Ποντίκι.)

    Το βιβλίο αντιμετωπίζει με αυστηρή ουδετερότητα το πρωτογενές υλικό του επιχειρώντας να ανασυνθέσει το σχετικά πρόσφατο παρελθόν των ελληνοτουρκικών - αμερικανικών σχέσεων και να το εξετάσει χωρίς προκαταλήψεις, με τους εξής αυτονόητους στόχους:

    - Να προσφέρει μια ερμηνεία για το σήμερα (παρόν) των σχέσεων στο τρίγωνο Ελλάδα - Τουρκία -ΗΠΑ.

    - Να επισημάνει το βαρύτατο οικονομικό κόστος (υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για τη συσσώρευση του χρέους και την ελληνική χρεοκοπία) που συνεπάγεται για την Ελλάδα η εξέλιξη αυτής της τριγωνικής σχέσης μεταξύ Αθήνας - Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

    - Να υπενθυμίσει ότι οι αιτίες των μελλοντικών δεινών προκύπτουν από τις επιλογές του παρόντος και υπ' αυτήν την έννοια οι μελλοντικοί κίνδυνοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σήμερα, όσο ακόμη είναι δυνατή η αποτροπή τους.

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...