Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ "ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : "Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ...ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ"(ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: "ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" - "ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤYΧΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"

Συνέντευξη – χαστούκι παραχώρησε ο γνωστός αριστερός Τάκης Λαζαρίδης στην εκπομπή «ΓΙΑΦΚΑ» του Σπύρου Χαριτάτου στο 98,9 για τις ευθύνες που είχε το ΚΚΕ και γενικώς η αριστερά στις προπαρασκευαστικές ενέργειες πρακτορίστικου χαρακτήρα για τον λεγόμενο εμφύλιο πόλεμο, ενώ κατήγγειλε τη συστηματική προπαγάνδα των διαφόρων στρατευμένων στελεχών της, ινστρούχτορων και ιδεολογικών της ταγών, δια της οποίας διεστρεβλώθη όλη η μετέπειτα ιστορία:


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ"


Τάκης Λαζαρίδης - Συλλυπητήρια για τη φιέστα στη Μακρόνησο

Ο κ. Τάκης Λαζαρίδης, Λαρύμνης 7, Αθήνα, απευθύνει μέσω της «Κ.Ε.» την παρακάτω ανοιχτή επιστολή προς τον Μίκη Θεοδωράκη:
«Αγαπητέ Μίκη,

Προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεων, είμαι υποχρεωμένος ευθύς εξαρχής να δηλώσω την ταυτότητά μου.

Είμαι παλιός συναγωνιστής σου στους αγώνες για «λαϊκή δημοκρατία», «ειρήνη» και «σοσιαλισμό». Καταδικασμένος σε θάνατο μαζί με τον Μπελογιάννη και εν συνεχεία τρόφιμος, επί δεκαπενταετία, των εγκληματικών φυλακών της χώρας. Ο πατέρας μου, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, Γραμματέας του Εργατικού ΕΑΜ στην Κατοχή, καταδικάστηκε για την αντιστασιακή του δράση σε θάνατο από γερμανικό στρατοδικείο και εκτελέστηκε το Μάη του '43. Και η μητέρα μου καταδικάστηκε για την αντιστασιακή της δράση σε ισόβια δεσμά από βουλγαρικό στρατοδικείο και στη διάρκεια του Εμφυλίου πέρασε και αυτή από τη Μακρόνησο...

Στη φυλακή, Μίκη, είχα το χρόνο να διαβάσω αρκετά, να σκεφτώ πολλά και να καταλάβω περισσότερα. Και μετά τη φυλακή, διαπιστώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού», βλέποντας τις αλλεπάλληλες λαϊκές εξεγέρσεις στις χώρες αυτές και τις ισάριθμες επεμβάσεις των σοβιετικών τανκς στους δρόμους της Βουδαπέστης, του Βερολίνου και της Πράγας, κατάλαβα τη φοβερή αλήθεια.

Ενώ νομίζαμε ότι πολεμούσαμε για τα ανώτερα ιδανικά της «ελευθερίας», της «δημοκρατίας» και του «σοσιαλισμού», στην πραγματικότητα πολεμούσαμε και θυσιαζόμασταν για την επιβολή της στυγνής δικτατορίας των Ζαχαριάδη - Ιωαννίδη, για τη μετατροπή της πατρίδας μας σε σοβιετικό προτεκτοράτο. Δεν μπορώ λοιπόν, Μίκη, να σε συγχαρώ για τη φιέστα στη Μακρόνησο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια. Γιατί ενώ η πατρίδα μας έχει ζωτική ανάγκη από εθνική ενότητα και ομοψυχία, εσύ και όσοι συνεργάστηκαν μαζί σου, επιμένετε να ξύνετε πληγές, επιμένετε να βρικολακιάζετε ένα παρελθόν για το οποίο μόνο ντροπή μπορούμε να νιώθουμε. Πασχίζετε, για λόγους ευτελούς κομματικής σκοπιμότητας, να διαιωνίσετε ανύπαρκτες, πλέον, «διαχωριστικές γραμμές».

Είναι, πράγματι, πρωτοφανείς οι αγριότητες που διέπραξαν οι αντίπαλοί μας στη Μακρόνησο. Ομως οι αγριότητες, Μίκη, είναι νόμος του Εμφυλίου. Και σε αγριότητες δεν υστερήσαμε κι εμείς. Ας θυμηθούμε την Ελένη Γκατζογιάννη και τις άλλες μαρτυρικές μανάδες της Ηπείρου. Ας θυμηθούμε τον Χρήστο Λαδά. Κι ας μην ξεχνάμε τις βιαίως στρατολογημένες ανήλικες χωριατοπούλες που με το ζόρι βάζαμε να πολεμήσουν, με το ζόρι να σκοτώσουν και να σκοτωθούν!

Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν δεν είναι ποιος ευθύνεται για τις αγριότητες του Εμφυλίου αλλά ποιος ευθύνεται για τον ίδιο τον Εμφύλιο και συνεπώς και για τις αγριότητές του. Και οι μεγάλοι ένοχοι, Μίκη, είμαστε εμείς. Αυτή είναι η οριστική και τελεσίδικη κρίση της Ιστορίας. Και την κρίση αυτή έρχεται να επικυρώσει με τον πιο έγκυρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ο ίδιος ο «μεγάλος αρχηγός», ο Νίκος Ζαχαριάδης.

Στο «Χρονικό» του, που άρχισε να γράφει την Πρωτομαγιά του 1966 (βλ. «ΤΟ ΒΗΜΑ» 17-8-2003), χαρακτηρίζει «κάλπικη» την άποψη ότι το ελληνικό αριστερό κίνημα παρασύρθηκε στον ένοπλο αγώνα από τους Αγγλους. Και απερίφραστα δηλώνει: «Στην πραγματικότητα, οι Αγγλοι θέλαν να μας παρασύρουν στις δικές τους εκλογές για να επικυρώσουν έτσι κοινοβουλευτικά, «λαϊκά», το καθεστώς που επέβαλαν με την ένοπλη επέμβασή τους και με τη Βάρκιζα».

Δεν μας έσπρωξαν λοιπόν οι Αγγλοι στον Εμφύλιο, Μίκη. Μόνοι μας μπήκαμε στο σφαγείο! «Για να σώσουμε την τιμή του ΚΚΕ», καμαρώνει ο Ζαχαριάδης!

Κάποια στιγμή, Μίκη, αντί να θρηνούμε για τις αγριότητες του Εμφυλίου και να επιδιώκουμε «ρεβάνς», αντί να παριστάνουμε τους κήνσορες και τους τιμητές, θα πρέπει να κρύψουμε το πρόσωπο από ντροπή και να κλάψουμε πικρά για το αδικοχυμένο αίμα των δικών μας αλλά και των αδελφών μας της άλλης πλευράς.

Κι όμως, θα μπορούσες, Μίκη, να οργανώσεις μια πραγματικά εθνική γιορτή στη Μακρόνησο. Μια γιορτή εθνικής συναδέλφωσης και συμφιλίωσης. Οπου θα καλούσες να παραστούν όλοι. Και οι δικοί μας αλλά και οι «άλλοι».

Οι συγγενείς της Ελένης Γκατζογιάννη και του Χρήστου Λαδά. Τα αδέλφια και τα παιδιά όχι μόνο των δικών μας μαχητών αλλά και των χιλιάδων ανδρών και αξιωματικών του ελληνικού στρατού που έπεσαν στο Γράμμο και στο Βίτσι για να παραμείνει η χώρα μας ελεύθερη και δημοκρατική. Σ' αυτή τη γιορτή, Μίκη, θα τραγουδούσαμε και θα κλαίγαμε μαζί, θα ταξιδεύαμε σε έναν κόσμο αγάπης και αδελφοσύνης με τα φτερά της υπέροχης μουσικής σου. Κι όρκο βαρύ θα παίρναμε ότι ποτέ πια δεν θα σηκώναμε όπλα εναντίον αλλήλων.

Σ' αυτή τη γιορτή, Μίκη, θα μπορούσες να υψωθείς σε εθνική μορφή, σε πανελλήνιο σύμβολο ενότητας και συμφιλίωσης. Δεν το έπραξες. Προτίμησες να περιχαρακωθείς στο ιδεολογικό και πολιτικό γκέτο της χρεοκοπημένης και ανυπόληπτης Αριστεράς, αυτής που τόσες συμφορές προκάλεσε στον τόπο με την ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική της. Δεν είναι κρίμα, Μίκη;

Με βαθύτατη απογοήτευση

Τάκης Λαζαρίδης»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 07/09/2003, Copyright © 2003, Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

2 σχόλια :

 1. ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΑΡΙΔΗ;

  Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝ.....

  ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΖΑΡΟΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΙ Η ΧΑΖΑΡΟΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ+ΝΥΝ "ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ" ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ;ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ;

  ΔΙΟΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΘΕ ΝΑ'ΝΑΙ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο "ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ".....

  ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΣ,ΠΡΑΚΤΩΡ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΩΝ+ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,ΚΑΙ Ο ΚΡΥΦΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΞΑΡΧΗΣ.ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΟΥΣΤΟΓΕΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΣΑΝΤ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ!ΚΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:ΑΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΡΥΠΤΟJEW ΕΙΝΑΙ;Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ;
  ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ......
  ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.....ΣΩΣΤΑ;;;;;

  ΑΜΟΙΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΒΑ;;;;;

  ΥΣ.
  Ο ΕΤΕΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ.....ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ Ο ΨΕΥΔΟΜΑΝΙΑΤΗΣ Ο ΧΑΖΑΡΟΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ;
  ΠΑΖΛ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΜΥΑΛΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. όχι μονο της χρεοκοπημένης και ανυπόληπτης αριστερας αλλα και της δεξιας.(υπουργος ανεφ χαρτοφυλακίου ο σύντροφος μικης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...