Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Μήπως Ρωσία και Τουρκία λένε ψέματα για την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους;

© Παρέχεται από: News247.gr

Δεν είναι σύνηθες να επιστρατεύεται η φυσική για την εξακρίβωση των αιτιών μιας τραγωδίας, όπως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από την Τουρκία.
Η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από τη Τουρκία, απειλεί να τινάξει στον αέρα τις διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών, αλλά και τις εμπορικές και οικονομικές τους συναλλαγές. Σε πολιτικό επίπεδο το παιχνίδι της
στρατηγικής παίζεται πολύ δυνατά και από τους δυο ηγέτες, τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν. Πλέον, οι διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών διανύουν τη χειρότερή τους περίοδο, καθώς και οι δυο πλευρές συνεχίζουν να απειλούν με κυρώσεις. Από τη μία, η Μόσχα απειλεί να "καταστρέψει" την Τουρκική οικονομία σταματώντας κάθε εμπορική συναλλαγή μαζί της και από την άλλη, η Άγκυρα απειλεί να φρενάρει τα εμπορικά ρωσικά πλοία που περνούν από το Βόσπορο.
Έτσι, πάνω σε αυτό το τεταμένο κλίμα έρχεται να προστεθεί η μελέτη δυο αστροφυσικών, του Tom van Doorsslaere και Giovanni Lapenta, του πανεπιστημίου KU Leuven του Βελγίου , που υποστηρίζουν ότι και οι δυο πλευρές ψεύδονται για τις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε η κατάρριψη του μαχητική αεροσκάφους.
Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποιεί τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές των δυο χωρών. Επομένως, βασίζεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε λίγα λεπτά μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους, τον χάρτη με το σημείο που έπεσε και φυσικά τα χρονικά περιθώρια της κατάρριψης, όπως έγιναν γνωστά από τους ιθύνοντες.

Τα γεγονότα

Αρχικά, η έρευνα επικεντρώνεται στα γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία το ρωσικό μαχητικό κατερρίφθη από τις τουρκικές αρχές, καθώς αγνοούσε τις επί 5 λεπτά εκκλήσεις τους να εγκαταλείψει το εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τα δυο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο για ένα διάστημα 17 μόλις, δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα να γεννούνται οι πρώτες απορίες για τις εκκλήσεις των αρχών προς τους πιλότους.
© Παρέχεται από: News247.gr

Η επιστημονική εξήγηση της κατάρριψης

Το δεύτερο στάδιο της έρευνας εκτείνεται σε επιστημονικό επίπεδο και στηρίζεται στο βίντεο και το σημείο που έπεσε το αεροσκάφος. Σύμφωνα με το βίντεο, το ρωσικό μαχητικό χρειάστηκε 30' δευτερόλεπτα να πέσει στο έδαφος μετά το χτύπημα που δέχθηκε από τους πυραύλους, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι οφείλεται στην κάθετη κίνηση του σώματος και τη δύναμη της βαρύτητας.
Παράλληλα, παραβάλλοντας την εξίσωση (g=9.81m/s², z=gt²/2) και τους υπολογισμούς που προκύπτουν να αποδεικνύουν ότι το μαχητικό πετούσε σε ύψος 4.500 μέτρων, γεγονός που φαίνεται να μην επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των τουρκικών αρχών ότι πετούσε υψόμετρο 5.800 μέτρα.
Την ίδια στιγμή, ο χάρτης που δόθηκε από τις αρχές για το ακριβές σημείο πρόσκρουσης του αεροσκάφους δείχνει ότι η πτώση στο έδαφος απείχε 8 χιλιόμετρα από το σημείο που χτυπήθηκε, επομένως το μαχητικό ταξίδευε με 980 χλμ. την ώρα. Βασισμένοι στους συγκεκριμένους υπολογισμούς το χρονικό διάστημα για να καλύψει την απόσταση από τα Συριακά σύνορα μέχρι τα τουρκικά δεν ξεπερνά τα 7 δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι ο ισχυρισμός της Τουρκίας για παραβίαση 17' δευτερολέπτων είναι "ψευδής". Αυτό γιατί ένα μαχητικό τέτοιου τύπου είναι αδύνατο να ταξιδεύει στο συγκεκριμένο υψόμετρο με ταχύτητα  μικρότερη των 420 χλμ. την ώρα.
© Παρέχεται από: News247.gr 
Το επόμενο στοιχείο που επικεντρώνεται η έρευνα αφορά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι απηύθυνε για ένα διάστημα 5 λεπτών εκκλήσεις στους πιλότους να εγκαταλείψουν το εναέριο χώρο της. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα αεροσκάφος που ταξιδεύει με ταχύτητα 980 χλμ. την ώρα σε διάστημα 5 λεπτών μπορεί να διανύσει μια απόσταση ίση με 80 χιλιόμετρα, απόσταση μεγαλύτερη από αυτή που ισχυρίζονται ότι διένυσε. Εδώ γεννάται το ερώτημα για το πώς οι τουρκικές αρχές γνώριζαν ότι το ρωσικό μαχητικό θα παραβίαζε τον εναέριο χώρο της χώρας τους, τη στιγμή που γνωρίζουν πόσο ευέλικτα είναι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη. Επομένως, οι πιθανότητες είναι δυο:  αφενός οι προειδοποιήσεις να έγιναν προτού γίνει η παραβίαση και αφετέρου να μην διήρκεσαν ποτέ τόσο όσο ισχυρίζονται.

Η ρωσική πλευρά

Σε ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να κατηγορηθεί μόνο η μια πλευρά για την ευθύνη του τραγικού συμβάντος. Έτσι, η έρευνα στράφηκε και προς τους ισχυρισμούς της Ρωσικής πλευράς, σύμφωνα με τους οποίους το αεροσκάφος πραγματοποίησε στροφή 90 μοιρών προτού χτυπηθεί, γεγονός που χαρακτηρίζεται απίθανο. Μάλιστα, οι φυσικοί υποστηρίζουν πως "ο μόνος τρόπος να έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι αν ο πύραυλος που χτύπησε το αεροσκάφος ήταν πολύ μεγαλύτερος από αυτό, με αποτέλεσμα να το σπρώξει με τέτοια ανεξέλεγκτη δύναμη, ώστε να του άλλαξε την πορεία".
© Παρέχεται από: News247.gr 
Οι φυσικοί καταλήγουν ότι οι συγκεκριμένες μελέτες έγιναν εν αναμονή της επίσημης έκθεσης των πραγματογνωμόνων που έχουν αναλάβει την υπόθεση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ερευνών για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές αρχές.
(Πηγή: motherboard.vice.com)

1 σχόλιο :

  1. ΕΖΗΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ....ΚΙ ΕΜΑΘΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ....

    ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΒΕΛΓΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥΣ.ΦΟΥΛ ΜΑΣΣΩΝΙΑ!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ,ΕΧΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ,ΚΙ ΟΙ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΒΙΑΣΜΟΥΣ/ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ(ΝΤΟΥΤΡΟΥ ΘΥΜΑΣΤΕ;)ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ(ΚΟΓΚΟκλπ.)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΣΑΝΕ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΟΝ,ΛΕΓΕ ΤΟ ΕΕ....


    Ο ΣΤΡ.ΑΫΦΑΝΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ ΚΥΡΙΟΙ!
    ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ,ΒΙΑΣΤΗΚΕ......ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ!
    ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΜΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΟΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΣΕ ΔΥΟ ΤΑΜΠΛΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΒΕΛΓΟΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ,ΚΙ ΑΣ ΧΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΟΣΤΟΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΑΥΡΕΣ!

    ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
    ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗΣ ΑΥΤΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΦΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ/ΧΩΘΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΑΥΤΗ ΚΙ ΟΙ ΟΥΝΝΟΙ/ΧΑΖΑΡΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!

    ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ....
    ΛΕΓΕ ΜΕ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ ΒΛΑΝΤΙΜΗΡΟΒΙΤΣ ΠΟΥΤΙΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...