Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γιατί έσφαξε τους Εβραίους στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης;

Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους!

Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών και δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι της εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι φανερά τους μισούσαν.
Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες! Οι Εβραϊκές Κοινότητες της Θήβας, της Ναυπάκτου και της Πάτρας εξαλείφθηκαν παντελώς από τους επαναστατημένους Έλληνες.
Όταν τον Σεπτέμβριο του 1821 οι Έλληνες κατέλαβαν την Τριπολιτσά, ο
Κολοκοτρώνης και τα παλληκάρια του έσφαξαν 5.000 Εβραίους! Ο Πιερόν καταφεύγει στον μεγάλο Γάλλο περιηγητή Πουκεβίλ για να μας δώσει μια εικόνα
της σφαγής: Οι χριστιανοί σφάζανε μέχρι και τα ζώα των Εβραίων! Γράφει ο αυτόπτης μάρτυς Μαξίμ Ρεμπό: "Συχνά ένας Έλληνας που πάει να μαχαιρώσει έναν Μουσουλμάνο, τον παρατάει για να σκοτώσει έναν Εβραίο. Οι Ισραηλίτες της Τριπολιτσάς θανατώθηκαν όλοι, οι περισσότεροι από αυτούς στην πυρά, εξαιτίας του μεγάλου μίσους που έτρεφαν γι' αυτούς οι Έλληνες, μετά τις φρικαλεότητες που είχαν διαπράξει οι Εβραίοι της Κωνσταντινούπολης εναντίον των Χριστιανών της Πόλης και πάνω στο σώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου"!
Φάτε Ελληνες το κρέας των δεσποτάδων σας...
Έχει σημασία πώς εξηγούν οι ίδιοι οι Εβραίοι τον φοβερό Αντισημιτισμό που έδιεξαν οι Έλληνες το 1821. Κατ'αρχάς υπήρχε το παραδοσιακό Χριστιανικό μίσος απέναντι στον "θεοκτόνο" Λαό των Εβραίων που σταύρωσε τον Χριστό. Το μίσος αυτό ενισχύθηκε από μια σειρά ανθελληνικών ενεργειών του περιουσίου Λαού: Στην Κορώνη οι Εβραίοι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον επίσκοπο Γρηγόριο, που είχαν πιάσει όμηρο, πετούσαν τα κομμάτια και φώναζαν στους Έλληνες να φάνε κρέας! Λίγο μετά οι Εβραίοι έκαναν το ίδιο με τον διάκονο του δεσπότη και έναν παπά: Τους πέταξαν κι αυτούς από το κάστρο.
Όταν οι Έλληνες επιτέθηκαν εναντίον του Ναυπλίου, οι Εβραίοι βασάνισαν έναν Έλληνα μαχητή που μια οβίδα κανονιού του είχε σπάσει το πόδι. Οι Έλληνες έτρεφαν μίσος προς τους Εβραίους, διότι ενώ αυτοί πολεμούσαν για την Λευτεριά τους, οι Εβραίοι πολεμούσαν για να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Υπενθυμίζω ότι όλα τα παραπάνω τα γράφουν στα βιβλία τους που μνημονεύσαμε στην αρχή, οι δύο κορυφαίοι Εβραίοι ιστορικοί Μερνάρ Πιερόν και Μαρκ Μαζάουερ. Βεβαίως, επιχειρούν να δικαιολογήσουν την συνεργασία των Εβραίων με τους Τούρκους μέσω του Ταλμούδ, που τους πρόσταζε ότι ο Νόμος του Κράτους είναι και ο δικός σας Νόμος!
Λόγω των Εβραίων απέτυχε η επανάσταση στην Μακεδονία!
Ωστόσο, το πιο συγκλονιστικό στοιχείο που ομολογούν οι ίδοι οι Εβραίοι αλλά ουδέποτε θα καταγράψει στο βιβλίο Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού η Μαρία Ρεπούση είναι άλλο: Τόσο ο Μαζάουερ όσο και ο Πιερόν (σελ 32-34) αποδέχονται ότι η ελληνική Επανάσταση στην Μακεδονία απέτυχε εξ αιτίας των Εβραίων! Οι τούρκοι, οι Εβραίοι και οι Λεβαντίνοι της Θεσσαλονίκης συμμάχησαν και κατέστειλαν την εξέγερση των Χριστιανών σε όλη την Βόρειο Ελλάδα. Σαρανταδύο ελληνικά χωριά κάηκαν, όλοι σχεδόν οι άνδρες εσφάγησαν και τα γυναικόπεδα φυλακίστηκαν. Ακόμη και ο Εβραιόφιλος Γάλλος περιηγητής Πουκεβίλ παραδέχεται ότι "στα γεγονότα αυτά συνέδραμαν εξαιρετικώς οι Εβραίοι"
Μετά από όλα αυτά ήταν φυσικό οι Έλληνες της Μακεδονίας να στραφούν με μίσος εναντίον των Εβραίων, τους οποίους σε λίγο έπαψαν να προστατεύουν και οι Οθωμανικές Αρχές. Σύμφωνα με την λαϊκή δοξασία, οι Εβραίοι εθεωρούντο πλούσιοι και οι Έλληνες τους συνελάμβαναν για να ζητήσουν λύτρα. Όταν αυτά δεν καταβάλλονται, τους ξυλοκοπούν και τουςλιθοβολούν μέχρι θανάτου. Όταν το 1825 ο Ιμπραήμ ήλθε στην Ελλάδα και άρχισε να σπέρνει τον τρόμο, οι Εβραίοι ανάσαναν. Όταν έπεσε το 1826 το Μεσολόγγι, οι Εβραίοι πανηγύριζαν!
Δεν μας παίρνει ο χώρος να καταγράψουμε όλη την κόντρα Ελλήνων και Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821. Θα αναφέρουμε μόνο τον ύπουλο ρόλο των Εβραίων χρηματιστών του Λονδίνου στα δάνεια που συνήψε το 1824 με την Αγγλία το υπο σύστασιν ελληνικό Κράτος (σελ. 34 του βιβλίου του Πιερόν)
Κοντολογίς: Ό,τι και να λένε η Ρεπούση, ο Λιάκος, Γιαννουλόπουλος και ο Αλαβάνος, έλληνες και εβραίοι μισούνται θανάσιμα εδώ και 22 αιώνες τουλάχιστον. Ο ρόλος των Εβραίων κατά την Επανάσταση του 1821 ήταν βαθύτατα ανθελληνικός και δικαίως ο Κολοκοτρώνης τους κατέσφαξε τον Σεπτέμβρη του 1821 στην Τριπολιτσά. Αυτό το παραδέχονται οι ίδιοι οι Εβραίοι ιστορικοί, αλλά το αρνούνται οι Έλληνες που γράφουν τα σημερινά σχολικά βιβλία Ιστορίας.
Γι αυτό και το 1821 έχει περιοριστεί σε δύο-τρεις σελίδες στα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Τα παιδιά δεν πρέπει ούτε να υποψιαστούν το προαιώνιο μίσος μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων, για να μην γίνουν Εθνικιστές και ενοχληθεί το Διεθνές Εβραϊκό Λόμπυ που χρηματοδοτεί την έκδοση των σχολικών μας βιβλίων εδώ και λίγα χρόνια.



25 σχόλια :

  1. Αυτο το αρθρο λιαν επιεικως ειναι υποπτο για τους εξης λογους.1) Ο πληθυσμος της τριπολιτσας τοτε δεν ξεπερνουσε τις 4000 2) Υπηρχαν εβραιοι αλλα τους προστατεψε ο Κανελος Δεληγιαννης μπορει και με αμοιβη. 3) Η εξεγερση της τριπολιτσας γιατι περι αυτου προκειται δε διαφερει απο τη γαλλικη επανασταση σε τιποτα. Απλως μπουλουκια εξαθλιωμενων ανθρωπων ξεσηκωθηκαν εναντιον των ελιτ της εποχης οι οποιοι μπορει να ηταν και εξισλαμισθεντες ελληνες , τουρκοι εβραιοι η οτιδηποτε αλλο. Παντως η ομιλουμενη επισημη γλωσσα ηταν η ελληνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι τραγικα ανιστορητος και γραφεις και μπουρδες. Εδω μιλαμε για διαφορετικα εθνη,το ενα εθνος τουρκοι, ειχε υποδουλωσει το ελληνικο εθνος στην πατριδα του οπου ζουσε για χιλιαδες χρονια,τι σχεση εχει η γαλλικη επανασταση που ξεσηκωθηκε ο γαλλικος λαος εναντιον των γαλλων αριστοκρατων ? Πας καλα ρε φιλε? H Tριπολιτσα ειχε 30.000 πληθυσμο by the way και ηταν η πρωτευουσα της Πελοποννησου εκεινη την εποχη και η μεγαλυτερη πολη στη Νοτια και Κεντρικη Ελλαδα. Ο αμαχος πληθυσμος μουσουλμανοι και εβραιοι κατασφαγηκε,μονο οι 5.000 αλβανοι μισθοφοροι των Τουρκων γλιτωσαν γιατι εκαναν χωριστη συμφωνια με τον Κολοκοτρωνη,ο οποιος θελησε να αποδυναμωσει την αμυνα της πολης, και διεφυγαν στην Αλβανια χωρις περαιτερω απωλειες.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???/

      Διαγραφή
    3. ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΦΗΣΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ....ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΕ ΔΙΚΑΙΩΣ.......
      ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΑΝ ΓΕΦΥΡΑΙΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ.....
      Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΣΚΑΨΕ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΟ ΓΕΦΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ........
      ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΚΚΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;
      ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ....ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ....'ΤΟΥΡΚΟΚΑΤΙΑ'........
      ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑ ΤΑ 400 ΧΡ0ΝΙΑ ΟΙ ''ΤΟΥΡΚΟΙ'' ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ....ΚΙΟΥΤΑΧΗΣ....ΔΡΑΜΑΛΗΣ...ΚΛΠ......ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.......ΗΔΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ 270 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.....
      ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ.....Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ''ΠΕΙΡΑΤΗΣ'' ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.......ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  2. Το ζήτημα των Εβραίων από το 70 μ.Χ. -αν όχι από πολύ νωρίτερα- δεν είναι γνωστό σε γενικές γραμμές και στους περισσότερους, για ευνόητους λόγους. Επειδή όμως το ζήτημα αυτό θίγει μια διεθνή “εβραϊκή” ελίτ που κατέχει την εξουσία, τον πλούτο και την ισχύ σε παγκόσμιο επίπεδο η ενημέρωση παραμένει στρεβλή ή ανώμαλη. Κάθε προσπάθεια ενημέρωσης ενεργοποιεί αντικρουόμενα συναισθήματα στη σημερινή κοινωνία, την διχασμένη από την δύναμη εξουσίας στην οποία μετέχουν και οι Εβραίοι. Έτσι η απέχθεια και η συμπόνια κρατά σε απόσταση την -έτσι κι αλλιώς- δύσκολα ανιχνεύσιμη ιστορική πορεία των πραγμάτων.

    Αν διαπιστωθεί ο ιδιαίτερος ρόλος των Εβραίων στην Ευρωπαϊκή Ιστορία, ουσιαστικά στην διαμόρφωση του χριστιανικού ρωμαϊκού κράτους και των ποικίλων εχθρών του, αν διαπιστωθεί ο βαθμός διείσδυσης του εβραϊκού κεφαλαίου στην Ρωμαϊκή (Βυζαντινή), στην Ισπανική και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αν εξακριβωθεί η εβραϊκή συνεισφορά στις μείζονες πολιτισμικές συγκρούσεις (Καρλομάγνος, Νορμανδοί στην Βρετανία, Βενετία, Βουργουνδία, κοσμικοποίηση της αναγέννησης, μεταρρύθμιση, τάγμα Ιησουιτών, θρησκευτικοί πόλεμοι του 17ου αιώνα, διαφωτισμός και σύγχρονη μασονία, Γαλλική Επανάσταση…) τότε δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί ότι ο κύριος αντίπαλος του 1821 υπήρξε εκείνη η “ΔΥΣΗ” που είχε υποταχθεί ή επηρεαζόταν από το εβραϊκό στοιχείο, μέσω του άξονα Φρανκφούρτη-Παρίσι-Λονδίνο. Αυτά που η κοινή ιστορία ερμηνεύει ως «Αγγλική, Γαλλική ή Αυστριακή» πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από το ίδιο λάθος που κάνουμε σήμερα, ερμηνεύοντας με διαφορετικό τρόπο το Δ.Ν.Τ. από την Ε.Κ.Τ., το δολλάριο, από το ευρώ… για να μην ανακατέψουμε μέσα και το γιέν με τους Κινέζους. Ο κόσμος, συνεπαρμένος ακόμα και παραπληροφορημένος οικτρά από τον λεγόμενο διαφωτισμό, νομίζει ότι συμμετέχει στην εξουσία την κρατική και ότι οι εξουσίες λειτουργούν σε κρατικά όρια.

    Αν λοιπόν κοιτάξουμε τι έγινε το 1770 στην περίφημη Επανάσταση που κίνησε η Αικατερίνη Β’, αλλά υπέσκαψε η Δύση μέσω Βολταίρου και άλλων τινών υπαλλήλων της, θα δούμε τα τρομερά αντίποινα των Τουρκαλαβανών που είχαν διάρκεια τουλάχιστον 15 ετών. Στην χωρίς έλεος καταπίεση των πληθυσμών, θα δούμε και την περίπτωση που εξαναγκάζονταν οι γηγενείς να υπογράφουν «δάνεια» με τόκο 30% ή 40%. Ξέρετε σεις κάποια παράδοση τοκογλυφίας τους μουσουλμάνους Αλβανούς που η Οθωμανική διοίκηση κατέβασε για να εκδικηθεί τους επαναστατημένους που κινήθηκαν και από τον πατέρα του Κανέλλου Δεληγιάννη; (τους προετσούς όρκισαν στην μυστική Εταιρεία οι απεσταλμένοι της Αικατερίνης Β’). ΟΧΙ φυσικά. Η εκδίκηση αφορούσε την Οθωμανική διοίκηση, στον βαθμό που αυτή ταυτιζόταν με την εβραϊκή δύναμη που εναντιωνότανε σε κάθε κίνημα ανασύστασης ενός χριστιανικού κράτους. Αυτό το εβραϊκό κεφάλαιο που εδραζότανε στην Τριπολιτσά έβαζε τους Τουρκαλβανούς να «δανείζουν» με τόσο «ευνοϊκούς» όρους, κάτι που έγινε ξανά, αλλά σε τελείως διαφορετικό σκηνικό, το 1824.

    Όσο για την Γαλλική Επανάσταση, αυτή ούτε «Γαλλική» ήτανε, ούτε είχε ως βασικό στόχο την εκδίωξη της βασιλείας.

    Το πόσοι Εβραίοι βρίσκονταν στην Τρίπολη το Σεπτέμβριο του 1821 δεν το γνωρίζω, ο συνολικός πληθυσμός ήταν αρκετές δεκάδες χιλιάδες, παρά το ότι βγήκαν με συμφωνία του Κολοκοτρώνη οι μάχιμοι Τουρκαλβανοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την έκρηξη της Επανάστασης μπήκαν στην Τρίπολη Εβραίοι και μουσουλμάνοι από όλη την Πελοπόννησο, χώρια ο στρατός που έστειλε ο Χουσίτ από την Ήπειρο (πολιορκούσε τον Αλή Πασά εκεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χειμαρρώδης όπως πάντα αγαπητέ μου Λάμπη!
      Εύχομαι για το νέο έτος υγεία, ευδαιμονία και την πραγματοποίηση κάθε στόχου!
      Να λάμπει ολοένα και περισσότερο η δάδα σου και να διαφωτίζονται από αυτήν περισσότεροι Έλληνες!!!
      Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά Έλληνα μου!!!

      Διαγραφή
    2. Ο "δανεισμός" που είπα και ίσως να μην έγινε κατανοητός από όσους δεν ξέρουν τα γεγονότα, είναι πάνω-κάτω ο εξής: όσοι συμμετείχαν στην Επανάσταση υφίστανται ταπεινώσεις, εξευτελισμούς, βιασμούς, εκβιασμούς, κλοπές και φυσικά υπερφορολόγηση. Πάνω στην μεγάλη απόγνωση εμφανίζονται ως "φίλοι" οι "δανειστές" προκειμένου να υποστούν ακόμα μεγλύτερα βάσανα οι καταπιεζόμενοι.
      Αν αυτό θυμίζει κάτι από το σήμερα, τροποποιημένο στο μέτρο της σύγχρονης πολιτικής ζωής, καλώς το θυμίζει. Νομίζω ότι η φάση είναι διαφορετική και οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για ένοπλη σύγκρουση, αφού η βία θα ωφελήσει, αφού έχει προγραμματιστεί να μην λύνονται τα θέματα με τις εκλογές και τα κοινοβούλια. Εξάλλου σύντομα θα φανεί πως το "πρόβλημα" δεν αφορά τους Έλληνες ή κάποια έθνη. Η φυγή από την πλάνη, ο φωτισμός του καθενός και η συνειδητοποίηση της δύναμης του καλού θα δημιουργήσει την μαγιά της αλληλεγγύης και της ουσιαστικής αντίστασης, μέχρι που το ζυμάρι θα φουσκώσει. Οι δυσκολίες θα μεγαλώσουν, αλλά η τελική ήττα της κακίας και της αδικίας είναι βέβαιη. Η νέα χρονιά δεν θα μας κάνει να πλήξουμε.

      Να είσαι καλά Ιφιγένεια, σ' ευχαριστώ για όλα, εύχομαι υγεία, εσωτερική γαλήνη και δύναμη... μέχρι του τελικού στόχου.

      Διαγραφή
    3. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΦΙΛΕ ΛΑΜΠΗ...ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ....ΤΡΑΝΤΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΗ...ΚΑΙ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ....ΑΠΛΑ ΒΑΛΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ...ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ....ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλό το σχόλιο του Λάμπη, εξισορροπώντας το ύφος του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμής μας και υπερηφάνεια μας που έχουμε τον αγαπητό Λάμπη κοντά μας...! πάντα μαθαίνουμε σημαντικά κομμάτια της ιστορίας μας από τα σχόλια του!
      Καλή Χρονιά φίλε Ανώνυμε!

      Διαγραφή
  4. Η Τριπολιτσά κατά την Βικιπαιδεια δεν είχε πάνω από 1000 Εβραίους. Τώρα, όσον αφορά σφαγές Εβραίων έγιναν το 1821,πολλές απ' αυτές είχαν κίνητρο τα λύτρα, όπως και εκείνες που έγιναν και από δικούς μας στους Τούρκους για σκοπούς αντεκδίκησης και λεηλασίας. Ο Σπυρίδων Τρικούπης αναφέρει πολλά για τέτοιου είδους σφαγές Ελλήνων και Τούρκων και αντιστρόφως, ειδικά στα πρώτα χρόνια στην Πελοπ/σο. Μεγάλη σφαγή Εβραίων έγινε και στο Βραχώρι (Αγρίνιο), http://www.perista.com/Aetolia/slaughter_of_the_jews_in_vrahori_Gr.htm. Ο αντισημιτισμός που παρατηρείται στους χρόνους της Τουρκοκρατίας έχει δύο πηγές κατά τη γνώμη μου: Η μία οφείλεται στην πατροπαράδοτη απέχθεια των Ελλήνων Χριστιανών στους σταυρωτές του Χριστού, ενώ η άλλη στο οτι οι δυό λαοί (κοινότητες) στην Οθωμανική Αυτοκρατορία είχαν αντιτιθέμενα εμπορικά συμφέροντα, δηλαδή ήταν οικονομικά ανταγωνιστές. Ενδεικτικό είναι η συκοφαντία του Κοσμά του Αιτωλού από τους Εβραίους γιατί κήρυττε την τήρηση της Κυριακής αργίας, με αποτέλεσμα ο Κουρτ πασάς του Μπερατιού να κρεμάσει τον πατρο-Κοσμά. Πάντως κατά καιρούς ξεσπούσαν αντι-εβραϊκά επεισόδια από κάποια αφορμή βλ. π.χ. το 19ο αι. στα Ιωάννινα. Δεν υπήρχε όμως συστηματική εχθρότητα, όπως συνέβαινε με τους Τούρκους ας πούμε. Λογικό είναι οι Τούρκοι να εμπιστεύονται περισσότερο τους Εβραίους που δεν επαναστατούσαν όπως οι Ελληνες, ενώ η υποδοχή των διωχθέντων από την Ισπανία έδωσε νέα δημογραφική πνοή στις πόλεις της Αυτοκρατορίας με έμπειρους έμπορους και τραπεζίτες κατοίκους, απαραίτητη προϋπόθεση για οικονομική αναγέννηση (ευτυχώς ή δυστυχώς, άσχετο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέποντας πως τα σχόλιά σας είναι πολύ παλαιότερα και διαβάζοντάς τα προσεκτικά, θέλω να σας θυμίσω το συνηθισμένο λάθος που πράττει κάποιος που ΝΟΜΙΖΕΙ πως γνωρίζει Ιστορία! (μερικοί από τους παραπάνω είσαστε σφόδρα ανιστόρρητοι και εκτός θέματος! Ειδικά ο Ανώνυμος που χρησιμοποιεί ανύπαρκτες έννοιες όπως "αντισημιτισμός". Κατάλαβε κάτι, εβραϊκόν υποχείριον: αντισημιτισμός δεν υφίσταται, είναι κάτι που εφεύραν οι εβραίοι για να αποφεύγουν την αλήθεια! Όπως ακριβώς ονομάζουν ρατσιστή αυτόν που δηλώνει το προφανές και τεκμηριωμένο από τα γεγονότα λέγοντας, "τι σιχαμένοι εγκληματίες αυτοί οι Αλβανοί". Πόσο ηλίθιος θα πρέπει να είναι κάποιος που θεωρεί την Βικιπαίδεια αξιόπιστη???
    Δεν αντιλαμβάνεστει ποτέ το κρυφό νόημα των ψευδών και συκοφαντικών ανθελληνικών άρθρων, που ακολουθούν την εβραϊκή προπαγάνδα και την διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων, όπως απορρέει και από τα πρόσφατα εβραιοχρηματοδοτούμενα ντοκυμανταίρς στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια , τα οποία κανάλια, ΟΛΑ τους ανήκουν στο εβραίκό λόμπυ που δρα στην Ελλάδα. Το γεγονός που περιγράφει το συγκεκριμένο σκουπίδι δεν υπήρξε ποτέ !!! Ποτέ ο Ελληνικός Στρατός δεν "έσφαζε" άμαχους και γυναικόπαιδα, αυτό το έπρατταν και το πράττουν όλοι οι βάρβαροι, ακόμη και σήμερα! Τα Ελληνικά Στρατεύματα είναι γνωστά παγκοσμίως για αυτήν τους την ηθική υπόσταση, καθώς και για τον Ηρωϊσμό που επιδεικνύουν σε κάθε μάχη! Ναι, φυσικά και εξολοθρεύουμε όλους τους εχθρούς μας, πάνω στην μάχη, όμως! Την εποχή της Επαναστάσεως και σε μια βαθύτατα θρησκευόμενη περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας, οι εβραίοι θεωρούνταν ο λαός του θεού, από τον οποίο προήρθε ο "σωτήρ" και είναι αδύνατο ένα στράτευμα πιστό στο "Πατρίς,Θρησκεία, Οικογένεια" να στραφεί εναντίων τους! Πόσο μάλλον ο μεγαλύτερος Ήρωας της Επαναστάσεως, που για να μην μεταβληθεί η Επανάσταση σε εμφύλιο, υπέκυψε αμαχητί, στην Εκκλησία , σύμμαχο του Οθωμανικού ζυγού, που η προδοτική δράση της, τον καταδίκασε εις θάνατον!Επίσης , είμαστε ο μοναδικός λαός που δεν πείραξε κανέναν τούρκο ή μουσουλμάνο και ροέβη σε ανταλλαγή πληθυσμών, όταν οι Τούρκοι βρωμιάρηδες προέβησαν στην γενοκτονία των Ποντίων και τις δολοφονίες 2,5 εκατομ. άμαχων στην Μικρασιατική Καταστροφή !Είναι πλέον σύνηθες το φαινόμενο , να προσπαθούν οι εβραίοι του σήμερα, ένας αιμοβόρος δολοφονικός λαός που παραβιάζει κάθε συνθήκη διαπράττοντας διαρκώς εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να ισχυρίζεται πως τάχα, είχαν υποστεί οι ίδιοι σφαγές και διωγμούς! Αντίθετα, ήταν αυτοί που από τα Βυζαντινά χρόνια , όταν δηλαδή τους πρωτοσυναντούμε στην Ιστορική πραγματικότητα (4ος αι μχ.), επέβαλλαν δια του ξίφους την απεχθή θρησκεία των πορνών, αιμομεικτών , παιδόφιλων και ομοφυλόφιλων, που αργότερα ονομάστηκε Χριστιανισμός!!! Το παραμύθι του "κατατρεγμένου λαού" αμφισβητείται από τα ιστορικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν πως ούτε διωγμοί από τους Ρωμαίους είχαν συμβεί, διότι οι εβραίοι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ, ούτε το "ολοκαύτωμα" υπήρξε στην πραγματικότητα!
    Το εβραϊκής κατασκευής ψευδεπίγραφο άρθρο αποτελεί ύψιστη ύβρις και ο υποτιθέμενος λογικός συνειρμός του απευθύνεται μόνον σε διανοητικά ανάπηρους! Σε μια χώρα που βρίσκεται σήμερα υπό εβραϊκή κατοχή με μια Βουλή από προδότες ανδρείκελα και την προκλητική καταπάτηση των νόμων και του Συντάγματος, ώστε να εκμηδενιστεί ο Πατριωτισμός, δεν χωράνε έννοιες όπως "Ηρωϊσμός", "Απελευθέρωσις", "Δικαιοσύνη" , "Τιμή" και "Ελευθερία" ! Η Ελλάς συνεχίζει να μολύνεται με παρασιτικούς εκληματίες βρωμιάρηδες από όλα τα τριτοκοσμικά μέρη του πλανήτη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μας η παρουσία σου! Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι μερικοί σχολιαστές ξεπερνούν κατά πολύ τους αρθρογράφους.

      Διαγραφή
    2. " επέβαλλαν δια του ξίφους την απεχθή θρησκεία των πορνών, αιμομεικτών , παιδόφιλων και ομοφυλόφιλων, που αργότερα ονομάστηκε Χριστιανισμός!!!"
      Σε λυπάμαι...

      Διαγραφή
    3. Να λυπάσαι τον εαυτό σου που ακόμη υπηρετείς τον Αντίνοο!

      Διαγραφή
  6. καλα το αρθρο ειναι γραμμενο απο σιωνιστη. φαινεται ολοκαθαρα. το αιωνιο κλαψουρισμα των εβραιων που το παιζουν θυματα. Τελικα το site οπωσ και το αρθρο για τον Εθνικο Υμνο ειναι ολοφανερα φιλοσιωνιστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοι κυβερνοναυτες,
    τυχαια πλοηγηθηκα στη σελιδα σας, και θελω να συνεισφερω στην συζητηση αλλα χωρις καμμια προκαταληψη. Για την επανασταση της Ναουσας απο οπου ελκω την καταγωγη μου ξερω τα εξης: Ο Λουμπουτ πασας διαταχθηκε απο τον Σουλτανο να εκστρατευσει αναντιον της Ναουσας η οποια εξεγερθηκε υστερα απο επισκεψη και προτροπη αντιπροσωπειας της Φιλικης Εταιριας. (και αρνηση των προκριτων της να παραδωθουν εκουσια ως ομηροι). Ο Λουμπουτ πασας για να εκστρατευσει δανεισθηκε λεφτα απο τους Εβραιους σαραφηδες της Θεσσαλονικης. (Ερωτηση εργασιας: θα μπορουσαν οι δανειστες να ηταν Φραγκοι ή Ελληνες;) Η επιστροφη του κεφαλαιου θα γινονταν με τα λαφυρα απο την κατακτηση της πολης δηλαδη με την δημευση των περιουσιων των κατοικων. Το εκστρατευτικο σωμα ακολουθουταν απο τους υπαλληλους των τραπεζιτων (το σωμα αυτο λεγοταν ταγκαλακια).
    Μετα λοιπον την εκπορθηση της πολης Ναουσας οι Εβραιοι πηραν το μεριδιο τους απο τα λαφυρα και οσους κατοικους πιαναν τιμη στα σκλαβοπαζαρα της Αιγυπτου τους πηραν σκλαβους. Κυριως μικρα αγορια και κοριτσια. Τους υπολοιπους αρρενες κατοικους που δεν μπορουσαν να ακολουθησουν τους πολεμιστες που εφυγαν, τους αποκεφαλισαν οι Τουρκοι στο Πασα-κιοσκι της Ναουσας. Επομενο ειναι αυτη η συμπεριφορα να αφηνει πικρη γευση και απεχθεια στις επομενες γενιες. Απεχθεια απεναντι στους δανειστες αλλα και στους υπαλληλους τους. Τοτε υπαλληλοι των δανειστων ηταν φτωχοι Τουρκοι (τα ταγκαλακια). Σημερα που υπαλληλοι των δανειστων ειναι Ελληνες πολιτικοι τι να πουμε;
    Με την ευκαιρια της παρουσιας μου εδω θελω να κανω μια ερωτηση που ψαχνω χρονια πληροφοριες και δεν βρηκα στον Κασομουλη ή στον Τρικουπη. Ακουσα απο τον πατερα μου πως 750 πολεμιστες απο την Ναουσα εφυγαν προς Νοτια Ελλαδα οπου και πολεμησαν παντου. Απο Πελοπονησο εως Μεσσολογγι. Μου διηγηθηκε λοιπον πως φευγοντας βρεθηκαν στα Τεμπη (οπου υπηρχε μεντρεσες ή χανι;). Εκει συναντηθηκαν με τους γενιτσαρους που επεστρεφαν στη Νοτια Ελλαδα απο την καταστροφη της Ναουσας. Εκαναν καταδρομικη νυχτερινη επιθεση και τους εσφαξαν ολους γιατι τους βρηκαν μεθυσμενους. Μαλιστα ο πατερας μου διηγηθηκε πως τους ακρωτηριασαν (τα γεννητικα οργανα), διοτι πιστευαν πως ο πιστος δεν μπορει να παει στον Ισλαμικο παραδεισο αναπηρος. Ξερει κανεις κατι για αυτην την ιστορια; Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακουσα απο τον πατερα μου πως 750 πολεμιστες απο την Ναουσα εφυγαν προς Νοτια Ελλαδα οπου και πολεμησαν παντου. Απο Πελοπονησο εως Μεσσολογγι. Μου διηγηθηκε λοιπον πως φευγοντας βρεθηκαν στα Τεμπη (οπου υπηρχε μεντρεσες ή χανι;). Εκει συναντηθηκαν με τους γενιτσαρους που επεστρεφαν στη Νοτια Ελλαδα απο την καταστροφη της Ναουσας. Εκαναν καταδρομικη νυχτερινη επιθεση και τους εσφαξαν ολους γιατι τους βρηκαν μεθυσμενους.
    ΜΠΡΑΒΟ...ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΑΝΑΦΕΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΩΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου, αλλα με ενδιαφερει η απαντηση στο συγκεκριμενο ερωτημα. Εξ'οσων γνωριζω προσπαθησαν να ξεσηκωσουν την Θεσσαλια και τις Σποραδες, αλλα η (τοτε) κυβερνηση τους διεταξε να κατεβουν Νοτια. Στο Μεσολογγι σε μια απο τις τρεις κλολωνες εξοδου ηγετης ηταν ο Καρατασος.

      Διαγραφή
  9. να σου πω τι εχω καταλαβει...ο ξεσηκωμος στη μακεδονια οπως και στην υπολοιπη ελλαδα γινοτανε σε μερη που απλα δεν ηταν γεματα τουρκους ...ομως σε αντιθεση με την νοτια ελλαδα, περα απο τις πολεις που ζουσανε παρα πολλοι τουρκοι ,και μερικα διασπαρτα τουρκοχωρια που ελεγχανε τις εκαστοτε περιοχες , στη μακεδονια απο την αλλη ,τουρκοι κατοικουσανε συμπαγεις και σε μεγαλες εκτασεις ,κυριως πεδινες [πχ περιξ θεσσαλονικης ] .....αρα ηταν πολυ ευκολο μια οποιαδηποτε επανασταση στη μακεδονια να καταπνιγει αμεσως απο τους ηδη ντοπιους τουρκους περα απο τις κατα τοπους ντοπιες φρουρες των πολεων και οθωμανικα στρατευματα ...περα αυτου η περιοχη εκεινη ηταν κοντα τοσο στην μικρα-ασια οσο και στη θρακη μερη που ζουσανε παρα πολλοι τουρκοι που απο κει ξεκινουσανε τα διαφορα οθωμανικα στρατευματα με σκοπο να κατεβουν στην νοτια ελλαδα [βλεπε Δραμαλης του οποιου το στατευμα ηταν κυριως τουρκικο απο τουρκους της μακεδονιας και της Μικρας Ασιας]...αρα ηταν πολυ πιο ευκολο και χρονικα ,οι Οθωαμανοι να καταπνιξουν μια επανασταση στο χωρο της μακεδονιας λογω ευκολης και αμεσης μεταφορας στρατευματων στην περιοχη....επισης η μακεδονια ηταν πολυ κοντα και σε μια αλλη περιοχη απο την οποια κατεβαινανε ''οθωμανικα '' στρατευματα να καταπνιξουν τις ελληνικες επαναστασεις...την σημερινη Σκιπερια...βλεπε στρατευματα Ομερ Βρυωνη απο τη νοτια Αλβανια [ τοσκηδες αλβανοι και τουρκοτσαμηδες] και στρατευματα του Μουσταη πασα Σκοντρα , βορειοι αλβανοι στην περιπτωση αυτη , καθολικοι και μουσουλμανοι...
    συνεπως λογοι τοσο πλθυθσμιακης συνθεσεως οσο και αποστασης-εγγυτητας σε οθωμανικα κεντρα εκανα πολυ δυσκολη την επιτυχη εκβαση μιας οποιασδηποτε επαναστασης στη μακεδονια...για αυτο και μετα την μη επιτυχη εκβαση της , οι μακεδονες κατεβηκανε στη νοτια ελλαδα....
    συνεπως αυτος ειναι ο λογος που επαναστατουσε πχ η αρκαδια και οχι η πεδινη θεσσσαλια [ περιοχη με πολλα κονιαροχωρια-τουρκοχωρια δηλαδη , εποικους εξ ανατολων με σκοπο τον ελεγχο των πεδινων τμηματων της περιοχης μεσω οχι απλα της κατοχης αλλα και της πλυθησμιακης αλλοιωσης]
    ..και γενικα οι περιοχες που επαναστατησανε [οι μαλλον οι περιοχες απο τις οποιες αρχιζε η επανασταση ] ειχαν τα εξης χαρακτηριστικα [ μεμονωμενα η σε συνδυασμο]
    ..ηταν συνηθως ,ορεινες η ημιορεινες [ μερη με αμιγη ελληνικο πλυθησμο]
    ..σπανια ζουσανε αναμεσα τους τουρκοχωρια [αρα συμπαγεις ελληνικοι θυλακες]
    ..περιοχες που δεν γειτνιαζανε αμεσα με τουρκικους θυλακες η και πολεις τουρκοκρατουμενες πλυθησμιακα [ πχ λαρισα ] ...και οσο μακρυτερα ηταν μια περιοχη απο την κυριως τουρκια τοσο πιο συχνα σε αυτη ξεσπαγανε επαναστσεις λογω μεγαλυτερων πιθανοτητων επιτυχους εκβασης....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φερουμε απο'δω, να το φερουμε απο'κει και περιστερακια ο περιουσιος, διαφανης δεν υπαρχει στην εξισωση. Ε ;

      Διαγραφή
  10. ο Γενναίος Κολοκοτρώνης, αναφερει... Η πρώτη αναφορά (σ. 79) γίνεται κατά την περιγραφή των συγκρούσεων με το Δράμαλη : «Την αυτήν στιγμήν ήλθεν και ο περίφημος Γάτσος εις τον Γενναίον …με 90 ανδρείους Μακεδόνας», ενώ η δεύτερη όταν μιλά για την αναδιάρθρωση του ατάκτου στρατού στο Ναύπλιο, το1826 (σ. 152): «Τότες εδιαιρέθησαν τα στρατεύματα εις σώματα και εις έθνη , π.χ. εις εν σώμα [οι Επτανήσιοι] έχοντας αρχηγόν τον Πέταν, οι Μακεδόνες εις ξεχωριστόν, οι Ίωνες, οι Σμυρναίοι και λοιποί της Ασίας εις ξεχωριστόν σώμα, και άλλα τοιαύτα έθνη εις σώματα»
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ...

    ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ
    http://eranistis.net/wordpress/2013/04/20/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CF%89-2/
    ...ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΗΓΗ ......ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ''ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ'' ΦΥΛΕΣ...ΑΤΟΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΛΕΞΗ ΕΘΝΟΣ ΕΙΧΕ ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΣΙΕΣ...ΠΧ ΤΟΠΙΚΕΣ [ ΠΧ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ,ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ,ΙΩΝΕΣ-ΣΜΥΡΝΙΟΙ, ΜΑΝΙΑΤΕΣ]....ΜΕ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΗΓΗ...ΤΟΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΑΛΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΗΓΩΝ [ Η ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΩΝ ΑΦΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΧΑΝΕ ΤΟΤΕ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..ΑΥΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΗΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλὰ λόγια διὰ τὸ τίποτα.
    Εἰς τὴνΤριπολιτσᾶν ὁ Κολοκοτρὠνης κατέσφαξε τοὺς πάντας τοὺς κατοικούντας ἐν αὐτῆ ἄνευ διακρίσεως πλὴν τῶν Ἑλλήνων [καὶ ὄχι ὅλων].
    Καὶ τοῦτο βάσει σχεδίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...