Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΜΜΕ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΕΜΦΥΛΙΟΙ και ανθρώπινα δικαιώματα στην υπηρεσία τους!.....

Ποτέ άλλοτε δεν έχει τόσος λόγος για ανθρώπινα δικαιώματα όσο σήμερα….ποτέ άλλοτε ο αριθμός των ανθρώπων που γνωρίζουν κάποιον μόνο επειδή τον έχουν ακουστά δεν ήταν τόσο μεγάλος.

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου που ψηφίστηκε ομόφωνα από τα Ηνωμένα Έθνη το 1948, αξιώνει σε μια εισαγωγική έκθεση και σε τριάντα άρθρα ένα μακρύ κατάλογο πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την ασφάλεια του ατόμου, την ελευθερία της σκέψης και της πίστης, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση γνώμης, την κοινωνική ασφάλεια και την ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς και το δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο που εγγυάται υγεία και ευημερία.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά λέει ακόμα:

«Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να απαιτεί μια κοινωνική και διεθνή
τάξη που να εγγυάται πλήρως τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που προαναφέρθηκαν.»
Τα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ Κράτη, η Νότια Αφρική και η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ είχαν απόσχει από την ψηφοφορία, πράγμα που μπορεί να θεωρηθεί μικρή συμβολή στην αλήθεια. 
Όλα τα άλλα κράτη, ακόμα και εκείνα στα οποία διώξεις και λογοκρισία, καταπίεση και βασανιστήρια ήταν στην ημερήσια διάταξη, υπέγραψαν χωρίς κανέναν δισταγμό. Μα όπως τότε έτσι και σήμερα τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως των Ηνωμένων Εθνών είναι στην πλειοψηφία τους ανοιχτές ή συγκαλυμμένες δικτατορίες-οι δημοκρατίες συνιστούν μόνο μία μικρή μειοψηφία, ενώ οι περισσότερες απ’ αυτές είναι υπεύθυνες για πολυάριθμους ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ από το 1948 και μετά και για την υποστήριξή τους σε ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ που τους ήταν χρήσιμα..
Τα τέσσερα πέμπτα του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν κάτω από συνθήκες που σαρκάζουν τη ΡΗΤΟΡΙΚΗ της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ!....
Κάθε χρόνο προστίθενται εκατό εκατομμύρια στον πληθυσμό της Γης που οι προοπτικές τους, αντί να είναι καλύτερες, είναι πολύ χειρότερες από εκείνες των ΓΟΝΙΩΝ τους!...
Με αυτό το φόντο οι περήφανες διατυπώσεις των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ηχούν στ’ αυτιά του κόσμου κυνικές …διότι νιώθει πως τον κοροϊδεύουν όπως ακριβώς ένιωθαν και οι υπήκοοι του ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, όταν το Σταλινικό Σύνταγμα του 1936 τους αναγνώριζε όλα τα δυνατά θεμελιώδη δικαιώματα!... Τι ειρωνεία; 
Οι Ευρωπαίοι και οι Βορειοαμερικανοί φταίνε οι ίδιοι που σήμερα παίρνουν όλες οι πλευρές τα λόγια τους τοις μετρητοίς, γιατί είναι αυτοί που προήγαγαν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ, αρχικά στην Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του 1776 και κατόπιν στην Declaration dew droits de l’ home et du citoyen που ψηφίστηκε στο Παρίσι το 1793, δηλαδή την εποχή της Τρομοκρατίας, διακηρύχθηκε μάλιστα ως στόχος του κράτους και η donheur commun, η κοινή ευτυχία…..

Ασφαλώς η ανάγκη για δικαιοσύνη, η προθυμία παροχής βοήθειας στον πλησίον και η συμπόνια δεν απαντώνται σπανιότερα από ότι στην Ευρώπη και την Αμερική σε εκείνα τα μέρη του κόσμου που δεν ψήφισαν διακηρύξεις για το αγαθό και επιθυμητό.

Ιδιαίτερο γνώρισμα ωστόσο της Δύσης είναι η ΡΗΤΟΡΙΚΗ της ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ….

Τα διατυπωμένα μ’ αυτή τη ρητορική αιτήματα οφείλουν να ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως χωρίς καμμία διάκριση. Η Καθολικότητα δεν μπορεί να κρίνει ανάμεσα σε κοντινό και μακρινό, είναι απόλυτη και αφηρημένη.

Η ιδέα των δικαιωμάτων του ανθρώπου επιβάλλει στον καθένα μια υποχρέωση, η οποία είναι κατ’ αρχήν απεριόριστη.

Σύντομα βλέπουμε να υπερβαίνουμε τα όρια που μας χωρίζουν από την αντικειμενική υποκρισία και τότε η καθολικότητα αποδεικνύεται ηθική παγίδα!...

Παντού λένε, σφαγιάζονται διαρκώς οι άνθρωποι, λιμοκτονούν, εκτοπίζονται, βασανίζονται, βιάζονται, κι εσείς κάθεστε και κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτε, επιδίδεστε στις καθημερινές ασχολίες σας, σταυρώνετε τα χέρια……

Πρόκειται για μομφή πάρα πολύ εύγλωττη και καθόλου βουβή που απευθύνεται τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στους αγρότες, τόσο στις μεγάλες δυνάμεις όσο και στους μικρούς αυτού του κόσμου.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι όλοι έχουμε μετατραπεί σε θεατές.

Αυτό μας διακρίνει από τους παλιότερους που εάν δεν ήταν οι ίδιοι δράστες, θύματα ή αυτόπτες μάρτυρες, άκουγαν μόνο φήμες, μαύρους ή λευκούς θρύλους. Ό,τι συνέβαινε αλλού το ήξεραν μόνο επειδή είχαν ακούσει να γίνεται λόγος γι’ αυτό.

Μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα ο κόσμος μάθαινε ελάχιστα ή τίποτε για τα μεγάλα εγκλήματα της εποχής. 
Ο ΧΙΤΛΕΡ και ο ΣΤΑΛΙΝ έκαναν τα πάντα για να τα κρατήσουν μυστικά. ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΑΪΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ!.. Στα στρατόπεδα του ολέθρου δεν υπήρχαν κάμερες τηλεόρασης.
Αντίθετα σήμερα οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ δίνουν ευχαρίστως ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ και τα ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ είναι ΠΕΡΗΦΑΝΑ όταν παρευρίσκονται σε φόνους ή σφαγές. Ο εμφύλιος μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά.

Οι αντιμαχόμενοι εκθέτουν τα εγκλήματα τους δημόσια. Προφανώς ελπίζουν ότι έτσι θα αποκτήσουν γόητρο. Κατ’ αυτό τον τρόπο συναγωνίζονται τους αεροπειρατές, γκάνγκεστερ και απαγωγείς των μητροπόλεων που πάντα μία από τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ τους είναι να τους επιτραπεί να βγούν στην οθόνη σαν ΑΣΤΕΡΕΣ της τηλεόρασης και φυσικά τα μέσα ενημέρωσης φροντίζουν ώστε να τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ αυτό το δικαίωμα. 
Οι ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ότι εκπληρώνουν μόνο το καθήκον της πληροφόρησης μας δείχνουν «με ανελέητη ειλικρίνεια», όπως λένε, το συμβάν και ο σχολιαστής συνεισφέρει την αναγκαία ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, μόνο εκεί που είναι διατεταγμένος να την συνεισφέρει με το αζημίωτο βέβαια!.....























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...