Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Άμεση παρέμβαση Ρωσίας στην ΟυκρανίαΟι ρώσοι μεταμφιεστήκαν σε Ουκρανούς αστυνομικούς 
Κίεβο: προσγειώθηκαν 7 ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη με πιθανόν 1.000 SPETSNAZ 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 


Σύμφωνα με τον ουκρανικό τύπο σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο προσγειώθηκαν επτά ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, αναφέρει στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο και ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος «Ελευθερία» (Svoboda).Yuri Sirotyuk.


«6 μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου AN-12 και ένα αεροσκάφος AN-24 προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο Μπορισπόλ κοντά στο Κίεβο. Οι Ουκρανοί

τελωνειακοί υπάλληλοι και οι συνοριοφύλακες δεν επέτρεψαν σε κανέναν να πλησιάσει εγγύτερα», δήλωσε ο Sirotyuk, μέλος και της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του κόμματος "Ελευθερία". 

Βουλευτής του κόμματος "Πατρίδα", και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Andrew Paruby αναφέρει την πιθανή άφιξη σήμερα στην Ουκρανία ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Την είδηση επιβεβαιώνει και ο ανταποκριτής του πρακτορείου UNIAN. 
«Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι πριν 14 ώρες στα αεροδρόμια του "Μπορισπόλ" και του "Zhulyanah" αποβιβάστηκαν ρωσικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες είναι «μεταμφιεσμένες ως ουκρανικές δυνάμεις» "Berkut" έτοιμες να δράσουν στην πλατεία Μαϊντάν», δήλωσε Paruby. 

Επίσης η υπηρεσία τύπου του κόμματος "Πατρίδα" πρόσθεσε ότι σύμφωνα με διάφορες πηγές πληροφοριών αναφέρεται η άφιξη τουλάχιστον 1.000 Ρώσων κομάντος οι οποίοι προσγειώθηκαν στους αερολιμένες "Juliani" και "Gostomel".

Νωρίτερα, ο ηγέτης του κόμματος «Ελευθερία» Oleg Tyagnibok δήλωσε ότι τα μεταγωγικά αεροσκάφη που προσγειώθηκαν από τη Ρωσία στο Κίεβο περιλαμβάνουν εξειδικευμένο εξοπλισμό για τις ουκρανικές δυνάμεις καταστολής με σκοπό να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Σχόλιο: Σύμφωνα με πληροφορίες άνδρες των ρωσικών υπηρεσιών FSB, GRU «αλωνίζουν» στην κυριολεξία την χώρα εδώ και ένα μήνα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και της εγγύτητας με την Ρωσία. 
Επίσης ειδικές μονάδες του ρωσικού ΥΠΕΣ της περιβόητης ομάδας Spetsnaz Group Alfa βρίσκονται ήδη μέσα στο Κίεβο για την διαφύλαξη των ρωσικών συμφερόντων αλλά και του Προέδρου Γιανουκόβιτς.
Τα μεταγωγικά αεροσκάφη πιθανόν να μεταφέρουν εξειδικευμένο υλικό για το ουκρανικό ΥΠΕΣ και την ειδική ομάδα καταστολής «Berkut» αλλά σίγουρα μεταφέρουν και Ρώσους κομάντος των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας με ειδικές εντολές.
Άλλωστε το μήνυμα που «εξέπεμψε» ο ο Σ. Λαβρώφ στην Γενεύη ήταν σαφές και λιτό, ειδικά σε ΗΠΑ και ΕΕ «μείνετε μακριά από την Ουκρανία», καταδεικνύοντας την τεράστια γεωπολιτική σημασία που κατέχει η Ουκρανία στο ρωσικό σύστημα ασφαλείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...