Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ‏

Έτσι κατάντησαν οι σημερινοί άνδρες.

Ο αυνανισμός των αντρών με το ιντερνετικό πορνό βλάπτει σοβαρά την ερωτική ζωή.

Σχετική ειδησεογραφία,  5.3.2016.

Η εύκολη πρόσβαση σε πορνό μέσω κινητών και υπολογιστών έχει αλλάξει τον τρόπο που αυτοϊκανοποιούνται οι άντρες και το πως κάνουν σεξ με τη σχέσητους.

Μερικά χρόνια πριν την επέλαση της τεχνολογίας και την εισβολή του ίντερνετ και των οθονών στις ζωές μας, ο αυνανισμός ήταν συνυφασμένος με την φαντασία- τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του αντρικού πληθυσμού. Ακόμη και τον καιρό της dial up σύνδεσης που έκανε τις λιγοστές τότε ιστοσελίδες να φορτώνουν με ρυθμούς χελώνας (πόσο μάλλον εκείνες με πορνογραφικό περιεχόμενο) ή ακόμα παλιότερα όταν τα Playboy ήταν δυσεύρετα και λόγω σπανιότητας άλλαζαν αναγκαστικά χέρια μεταξύ φίλων, τα πράγματα στον ανδρικό αυνανισμό ήταν όχι μόνο πολύ διαφορετικά αλλά ενδεχομένως και πολύ καλύτερα.
Και για τους άντρες και για τις γυναίκες.
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν πια οι ειδικοί που κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η υπερπροσφορά πορνό σήμερα και η άμεση πρόσβαση σε αυτό μέσω κινητών, tablets και υπολογιστών έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, ειδικά στο επίπεδο του ανδρικού αυνανισμού που με τη σειρά του επηρεάζει άμεσα τον τρόπο που οι άνδρες κάνουν μετά σεξ με το έτερόν τους ήμισυ.
Μπορούμε να πούμε κι επισήμως πως οι άνδρες πλέον όταν αυνανίζονται δεν κρατούν μόνο τα γεννητικά τους όργανα. Κρατούν και το κινητό τους.
Σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση του PornHub.com, το 2015 "ξοδεύτηκαν" 1,892 petabytes δεδομένων στο συγκεκριμένο site, μέγεθος που για να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι αρκεί να σκεφτείτε πως αρκεί για να γεμίσει με πορνό τον αποθηκευτικό χώρο όλων των iPhone που πουλήθηκαν πέρυσι. Το 2015 οι χρήστες παρακολούθησαν 4,392,486,580 ώρες πορνό, μόνο στο Pornhub, ενώ η ΗΠΑ ήταν πρώτη "πελάτης" με ποσοστό 41%, με τις γυναίκες να εκπροσωπούν το 23% των επισκεπτών του site και τους άνδρες το 77%. 
Η πιο αξιοσημείωτη στατιστική ωστόσο ήταν πως περισσότεροι από τους μισούς (52,9% των επισκεπτών) μπήκαν στο PornHub μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, το 10,8% μέσω tablet και μόλις το 36,9% από τον υπολογιστή. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε κι επισήμως πως οι άνδρες πλέον όταν αυνανίζονται δεν κρατούν μόνο τα γεννητικά τους όργανα. 
Ian Kerner, Ph.D, διεθνώς αναγνωρισμένος σεξολόγος, σεξοθεραπευτής και συγγραφέας, λέει στο Mashable πως η αυτοϊκανοποίηση με την βοήθεια της τεχνολογίας έχει αρχίσει να αλλάζει τον τρόπο που αυνανίζονται οι άντρες, φαινόμενο που ο ίδιος αποκαλεί "ευκαιριακό αυνανισμό". Τι είναι αυτό; "Οι άντρες δεν χρειάζεται πλέον να προγραμματίζουν τον αυνανισμό. Την στιγμή που θα νιώσουν μια αυθόρμητη διέγερση μπορούν να πάνε αμέσως να αυνανιστούν με την βοήθεια της τεχνολογίας, σχεδόν οπουδήποτε κι αν βρίσκονται" εξηγεί.
Με τις φορητές συσκευές, ο,τιδήποτε κι αν "χρειάζεται" ένας άντρας για να τον βοηθήσει να έρθει σε οργασμό μέσω της αυτοϊκανοποίησης μπορεί να το βρει πια στην τσέπη του παντελονιού του- όποτε θελήσει, σε όποια ποσότητα θελήσει και για όσο θελήσει. Και κάπου εδώ έρχεται το πρόβλημα...
Σύμφωνα με το PornHub, ο μέσος χρόνος παραμονής στο site είναι περίπου τα 9 λεπτά. Συγκριτικά όμως με τα 30 λεπτά που χρειάζεται κατά μέσο όρο μια γυναίκα για να έρθει σε οργασμό μέσω απευθείας διέγερσης, το διάστημα αυτό είναι σχεδόν αμελητέο, με αποτέλεσμα να μένουν οι κοπέλες τους ανικανοποίητες.
Και οι συνέπειες δεν σταματούν εδώ.
 Πρακτικά όσο περισσότερο συνηθίζουν στην αυτοϊκανοποίηση οι άντρες βλέποντας πορνό στο διαδίκτυο τόσο λιγότερο φαίνεται πως έχουν μετά την διάθεση να κάνουν σεξ με τις συντρόφους τους. "Το 'ευκαιριακό σεξ' με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να προκαλέσει στρες και έχει επηρεάσει αρνητικά την λίμπιντο στην πραγματική ζωή που μιλάμε για ζωντανό σεξ με σύντροφο" λέει ο Kerner.
"Οι άντρες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν την φαντασία τους και δεν σκέφτονται αληθινούς ανθρώπους στις ζωές τους όπως για παράδειγμα τις κοπέλες τους ή τις πρώην τους- δεν αντλούν 'υλικό' από την ερωτική βάση του μυαλού τους.
Υπάρχει κάτι που χάνεται όταν αυνανίζεσαι σκεπτόμενος ανθρώπους όπως οι πορνοστάρ, τους οποίους δεν γνωρίζεις προσωπικά και δεν έχεις κάποιο δέσιμο μαζί τους" τονίζει.
Η οξυτοκίνη, γνωστή και ως "μόριο του δεσμού", κυλά στον εγκέφαλο κατά την διάρκεια του οργασμού και του σεξ. Ενεργοποιεί συναισθήματα δεσίματος, ακόμη και αγάπη, αλλά όταν την "προκαλούμε" μέσω ίντερνετ μόνοι μας είναι σαν να στέλνουμε ένα μπαλάκι του τένις στα δέντρα αντί προς κάποιον αντίπαλο, κοινώς η ευκαιρία για δέσιμο δεν έχει κανέναν παραλήπτη.
"Ο οργασμός είναι ανταμοιβή.
 Το να έρθεις σε οργασμό ενεργοποιεί το αντίστοιχο κέντρο του εγκεφάλου, οπότε όσο περισσότερο γίνεται σε συνδυασμό με ερωτικές αναμνήσεις ή φαντασιώσεις που σχετίζονται με τον σύντροφο, τόσο περισσότερο δυναμώνει το σεξουαλικό δέσιμο με αυτόν τον άνθρωπο, κάτι που πλέον έχει σχεδόν χαθεί με την τεχνολογία. Έχω άντρες πελάτες που δεν τους νοιάζει το σεξ, είναι εκείνοι που αυνανίζονται βλέποντας πορνό αλλά δεν κάνουν σεξ με την κοπέλα ή την γυναίκα τους" προσθέτει ο γνωστός σεξολόγος.
Η λύση που προτείνει είναι "διάλειμμα"- κοινώς μια παύση από τον αυνανισμό. "Αν οι άντρες αυνανίζονται πολύ, αναπτύσσουν μια ιδιοσυγκρασία στο σεξ βάσει της οποίας λειτουργούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο κάθε φορά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό με την σύντροφό τους, οπότε καλό θα ήταν να κάνουν ένα διάλειμμα, 'αλλάζοντας χέρια' ή ακόμη και την τεχνική τους τελείως".-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...